Pepparkaksbak

Det blir bara kallare och kallare ute, kollade nyss på mätaren som nu stod på -24 grader. Usch säger jag bara. Vill inte alls gå ut, har varit ute med hunden och stackarn skakade som bara den. Ändå klädde jag på henne. Hon har "täcken" som gubbens mormor har sytt och såna här dagar är det perfekt då det inte blir lika kallt för henne.

Så här såg hon ut när vi skulle gå ut.



När vi kom in igen efter våran korta promenad började jag baka pepparkakor. Tycker att pepparkakorna som man köper är mycket godare men ville göra egna bara för luktens skull.

Så jag lånade min mammas stora pepparkaksformar och gjorde ett stort hjärta, gubbe, gumma och katt. Så nu hänger alla fyra olika pepparkakorna uppe i olika fönster och ser fina ut och luktar jul ;-)


Kommentarer
Postat av: C

Jag föredrar också köpes-pepparkakor. Men jag gillar pepparkaksdegen :)

2009-12-17 @ 18:48:25
URL: http://www.densomvantar.blogspot.com/
Postat av: Sofie

Håller med där om att köpes pepparkakor är lite godare än de man bakar själv, men många gånger är det som du säger man gör egna för luktens skull. Det blir ju så juligt med doften av pepparkakor.

Dekoren vi satt på väggen är som nå "klistermärken" som man kan flytta och greja med. Dom är tillverkade i flera små delar så man kan pyssla lite själv och välja vad man vill ha med för detaljer.

-24 börjar vara i det kallaste laget, men det är härligt när det biter i kinderna och knastrar i backen under en. Dock så kunde det komma lite mer snö, vi har kanske runt 10cm, men 40 vore toppen!

2009-12-18 @ 08:01:22
URL: http://www.eninreresagenomivf.blogspot.com
Postat av: Greta

Att baka pepparkakor och göra degen själv är lite klurigt tycker jag. Jag kommer inte ihåg senaste julen jag bakade helt egna peppisar,förutom i år då. Men jag tycker hembakade är godare.



Så gullig eran hund är, jätte fint täcke. Vi får också klä på våran rottis då det blir att vara stilla för länge utomhus nu när det är kallt, annars håller hon värmen med att springa runt som en galning. =)

2009-12-18 @ 09:51:44
URL: http://morgonstund.bloggsida .se

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback