Raberberdryck

Här kommer ett recept som ni verkligen borde prova på att göra i sommar. Jag brukar hälla upp saften i mindre flaskor och frysa in och ta upp efter behov. Gjorde min senaste laddning med saft för några dagar sedan och det blev så god.

Raberberdryck

Koka 4 liter vatten, låt svalna.

Hacka 3 kg rabarber (om du lämnar kvar skalet på raberberna blir saften rödare i färgen).

Skär 4 citroner i tunna skivor.

2 påsar vinsyra eller citronsyra.


Gör så här:
*Häll vattnet över raberberna, citronerna och vinsyran/citronsyran.

*Låt stå kallt i 2 dygn med lock över, rör om då och då.

*Sila av och tillsätt ½ kg strösocker per liter avrunnen saft. Rör tills sockret löst upp sig.

*Tillsätt ev. natriumbensolat (1,5 krm) för längre hållbarhet.










Kommentarer
Postat av: Greta

Det ska jag testa.

2009-07-14 @ 14:40:13
URL: http://morgonstund.bloggsida.se

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback