Pengar, pengar...

Har nyss suttit och räknat vad allt kostar när man gör ett ivf försök. Nu har vi i och för sig redan betalat för själva försöket men allt annat tillkommer ju...
Medicinerna kostar 1800 kr, men sen har jag ju frikort igen... ultraljuden kostar 1000 kr styck, behöver nog göra ungefär 3 stycken, sedan ska vi ju göra akupunktur och han trodde att vi skulle behöva ungefär 8-10 behandlingar, varje behandling kostar 450 kr styck.

Hmm hur mycket är vi uppe i nu, 8850 kr, då räknade jag med 9 akupunktur behandlingar, till den summan tillkommer resor till och från ivf kliniken och ev hotellövernattning. Nu tror jag att vi ska köra emellan istället då våran önskan är att långtidsodla våra embryon till blastocyter. Vi har 52 mil tur och retur till våran klinik så då blir det 104 mil att köra...

Jag tycker att det är så tråkigt att vi måste lägga ut så mycket pengar på det här när andra lyckas på hemma plan. Om vi inte lyckas med det här försöket så blir det att köpa ett nytt tre pack ivf försök och nu har det stigit så det kostar 49000 kr...
Varför kan inte pengar växa på träd?!

Jag tycker en sak till är j-vligt sjukt och det är att det är så mycket olika regler som gäller från landsting till landsting, här uppe i norrland är vårat landsting så snålt så vi får bara 1 ivf försök och ev ett fet, men om man bor söderut så har  landsting att man får 3 försök gratis. Tycker att våra politiker ska tänka om och göra så att alla landsting har samma regler. Låt oss som har problem att få barn samma rättigheter oavsett var i Sverige vi bor. Att inte kunna få barn är också en sjukdom!


Kommentarer
Postat av: Cornelia

Kan bara hålla med vännen! Funderar oxå ofta på hur mycket det här kostar, speciellt när man e på G o göra ett nytt försök (FET) då går alla sparpengarna igen.

Vi fick ju våra 3 första IVF gratis, bor ju i generösa Skåne, men sen fick vi betala våra två FET själva. Sen köpte vi ett 3-pack och betalade själva, men min Man fick ett bruttolöneavdrag via sitt jobb så vi fick tillbax en del av de pengarna. Om det blir aktuellt för er så kolla upp om ni oxå får det.

Kram Kurreburre!

2009-03-14 @ 23:10:46
URL: http://mitthemochmintradgard.blogg.se/
Postat av: Greta

Ja och jämför man med Danmark så kostar ett IVF försök 17 000.- jämfört med här i sverige 24 000.- Så hade vi bott typ i skåne hade vi inte tvekat att fara till Danmark!

2009-03-16 @ 20:25:19
URL: http://morgonstund.bloggsida.se/

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback