Rice crips tårta

Här kommer ett recept på en jätte god tårta som samtidigt är lätt att göra.

Rice crips tårta:

4 äggvitor
2 dl strösocker
2 dl rice crips

Vispa äggvitorna till ett hårt "skum".
Blanda ihop socker och rice cripset, och vänd sedan ner det i äggvitesmeten.
Smörj ett bakplåtspapper, bred sedan ut smeten.
Gräddas i mitten av ugnen, 125 grader i 100 minuter.

Jag brukar alltid göra två stycken bottnar så får man en lika stor tårta som en långpannan, men om man vill ha en mindre så delar man den bara när den har svalnat.

Fyllning:
4 äggulor
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
(1 msk vetemjöl)
1 msk vaniljsocker

Blanda och sjud på svag värme, till fyllningen tjocknar, rör hela tiden.
När fyllningen har svalnat, (inte för varm och inte heller helt kall) rör ner 100 gram smör eller margarin, rör fyllningen slät.

Bred nu fyllningen över ena tårtbotten, kan göras någon timme i förväg. Man måste vara försiktig när man håller på med bottnarna för de gör lätt sönder.
Vispa grädde och bred på tårtan.
Garnera med bär eller frukt.
Fyllningen räcker till två bottnar.

Tårtbottnarna kan man göra dagen innan, låt de bara stå med en bakduk över sig i rumstemperatur.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback