Halloween

Jag har nyss kommit hem från mina föräldrar. Det har varit fullt ös där igår, huset fullt med folk från morgon till sent på natten. Även idag har det varit kalasfrämmande där. En riktigt trevlig födelsedag alltså för min pappa!

Idag är det Halloween och då klär väl barnen ut sig och ringer på dörren och frågar -Bus eller godis. Jag har prövat att säga bus några gånger, men det brukar inte bli nåt bus i alla fall. Så det är nog lika bra att ge godis på en gång :-)
Det här med bus eller godis har inte varit i Sverige så länge, även denna tradition kommer så klart från USA, men jag gilar det!
Hösten är så mörk och tråkig så vi behöver lite höjdpunkter att se fram emot, idag är det Bus eller godis!





Grattis pappa!

Idag är ingen vanlig dag för det är pappas födelsedag, hurra hurra hurra... sjunger här för mig själv...

Har sovit hos mina föräldrar inatt och just nu är det lugnet före stormen här....

Igår kväll var min pappa in i garaget och där upptäckte han så klart sin present från mamma, hon hade köpt han en snöslunga, kan säga att han var som ett barn på julafton.... Nu längtar han nog bara tills snön kommer så att han får börja använda undret...

Pappa fyller i alla fall 50 år idag och därför lägger jag ut en liten bild här på han som liten bebis :-)



Den här dagen kommer att innehålla öppethus hos mina föräldrar, så jag antar att det kommer att vara fullt ös hela dagen/kvällen/natten? så jag och gubben kommer att sova över här i natt.

Hoppas att ni alla får en bra fredag, kanske många barn som ska leka bus eller godis idag ;-)

I städartaget

Idag är jag i städartaget, det märks verkligen att vi har varit sjuka här hemma. I vanliga fall dammsuger vi här hemma varje dag eller åtminstonde varannan, det är man nästan tvungen att göra om man har 3 stycken fyrfotade djur som älskar att springa in och ut.

Men nu var det ett tag sedan det blev städat här, måste erkänna att varken jag eller gubben har haft någon ork eller lust för den sakens skull att städa, men idag så har jag en massa energi så det känns bra.

Sängarna är nybäddade och tvättmaskinen går i högvarv nu.

Veden har jag burit in och fyllt vedbänken med.

Nu ska jag ta en liten välbehövlig pause här hemma, för nu har jag nog gjort klart allt jag hade tänkt att göra idag och klockan är bara 10:15 ;-)

Lite senare idag ska jag åka till mina föräldrar, jag ska sova där inatt då pappa fyller år imorgon. Hade tänkt att hjälpa till med de sista förberedelserna inför kalaset/festen imorgon.



Pysslar på

Idag har jag varit lite små pysslig här hemma... Jag har gjort en dörrkrans som min pappa ska få i present imorgon. Han brukar alltid få en krans till farsdag men i år blir det några dagar tidigare då det passar bra då han fyller 50 på fredag.

Annars så har jag inte gjort så mycket, har varit iväg en sväng till stan och skulle köpa en present till syrran som fyller år nästa vecka, men tyvärr var det slut det jag skulle köpa så jag hoppas att de hinner komma hem innan kalaset...

Idag damp det ner en ny dvd film i våran brevlåda som jag hade beställt, The Proposel. Så den var jag ju bara tvungen att se idag. Den kan jag varmt rekomendera till er.



Text och bild från www.ginza.se

"Sandra Bullock visar sin allra roligaste sida i den här sköna romantiska komedin. Inför hotet om att bli utvisad från USA och mista sitt jobb som hårdhudad förlagschef, meddelar Margaret plötsligt att hon ska gifta sig med sin hunsade och intet ont anande assistent Andrew. Han ställer upp, men bara under vissa villkor. Därefter beger sig det omaka paret sig till Alaska, där de har fyra dagar på sig att övertyga Andrews märkliga familj och en övernitisk immigrationstjänsteman om att kärleken är äkta."


Grattis Jenny och Magnus!

Var precis in och kollade på Jennys blogg http://barnlangtan.se/ och igår kväll fick hon och Magnus äntligen sin lilla stjärna.
Ett jätte stort grattis till eran pojke, ska bli roligt att få se bilder och höra om allt sen!


Igår trodde jag att jag höll på att bli frisk men senare på kvällen blev jag sämre igen så tyvärr är det här en envis influensa som inte vill ge med sig.

Var meningen att jag skulle åka och vaccinera mig idag, men då jag fortfarande har lite feber valde jag att inte göra det idag. Vet förresten inte hur jag ska göra med vaccinet egentligen. Nu har jag snart legat sjuk en vecka, vet ju inte om det är svininfluensan jag har haft eller vad det är, men vad är egentligen oddset att jag ska bli sjuk i nåt liknande igen.... jag måste fundera vidare lite på det här och se hur jag ska göra. Det finns ju alltid biverkningar med att ta olika läkemedel och vaccin....


Katrin Zytomierska

Jag vet att man inte ska bli irriterad och uppretad, men ibland är det mycket svårt när man läser såna här saker:

"Det finns ju fan inget lättare än att skaffa barn. Men det är som allt annat. Det har med personlighet och inställning att göra. Samma med missfall. Erika, Novas mamma och min mycket speciella vän, är också gravid" (Så nu får Nova två syskon helt plötsligt! Ha ha! Lattjo!), sa något tänkvärt till mig härom dagen. Hon sa "Katrin, tjejer som du och jag får inte missfall för vi skulle inte ta det så hårt. Vi ororar oss inte." Helt rätt. Det är samma med utbrändhet. Det händer bara de svaga."

Detta är skrivet av den mycket omtalade bloggerskan Katrin Zytomierska som tydligen är gravid nu. Personer som säger/skriver såna där kommentarer vet verkligen inte vad de snackar om. Det här skulle jag kunna skriva flera sidor om, men jag tänker inte lägga ner min energi längre på det här. Det är klart att missfall tar olika hårt på olika personer, men har jag fått mina missfall för att jag tar allt för hårt, är det därför jag inte heller har blivit gravid?!

Vintertid

Jag hoppas att ni har kommit ihåg att ställa om klockorna inatt, för nu är det vintertid.
Pratade nyss med min mormor och hon hade missat eller i alla fall tjorvat till det där med klockan igår kväll, så imorse så skulle hon ha tvättstugan kl 07 men istället var hon och tvättade klockan 6, tycker synd om hennes grannar som kanske hade velat sova ut ;-)


Bild lånad från www.google.se

Jag undrar varför man egentligen ska ställa om klockan, varför kan vi inte ha samma tid året om, alltså att vi hoppar över sommar- och vintertid helt och hållet?



Det börjar finnas hopp

Hallå alla glada bloggläsare!

Idag kan jag säga att det börjar finnas hopp om liv här hemma. Idag har jag BARA 38 grader i feber så den är nog på väg bort, att jag då har blivit jätte snorig spelar ju mindre roll för allt måste ju ut eller hur?!
Inatt har jag fått sova som en stock nästan hela natten, känns riktigt skönt.
Kroppen behövde verkligen det.

Även gubben har börjat att må bättre. Idag gjorde vi det man inte ska göra, vi tog nämligen bilen in till stan och hyrde oss 3 filmer, kanske inte det smartaste att göra när man är sjuk, men det är inte så där jätte kul att bara ligga i sängen/soffan. Så vi passade att åka tidigt på morgonen när det knappt var några andra kunder där.

Vi har nyss sett första filmen, det var Benjamin Buttons otroliga liv och den kan jag varmt rekomendera er att se. Den var jätte bra!

Här kommer en bild på våran katthane, det här är hans nya favorit sovplats. Klart att man ska ligga på garderoben där man har full kontroll på allt och alla ;-)


Mer död än levande

Nu är jag inne på andra dagen med feber, den pendlar mellan 39-39,6 jag som i vanliga fall är lågtempad känner mig helt knäckt. Jag är mer död än levande nu. Inatt vaknade jag 03 och kände hur febern steg, hela sängen kändes fuktig. Jag tog en temp och den visade då 39 grader, gick upp och tog 2 panodil, efter en timme kollade jag febern igen, då var den på 39,5 grad så den stiger fast man tar febernedsättande. Det är som att ingenting biter på den här sjukdomen.

Ringde sjukvårdsrådgivningen igår för att få lite information. Förklarade våra symtomer och hur allt startade och hon sa då att vi mest troligt har fått nöff nöff sjukan. Hon sa at symtomerna är olika för olika personer. Personerna som redan har andra sjukdommar är de som drabbas mest. Vi skulle i alla fall se till att få i oss mycket dryck och bara ta det lugnt. OM det blir värre så skulle vi åka in till sjukhuset. Jag frågade om de inte tog proverna när man misstänker svininfluensan, men då sa hon att om de skulle ta prover på alla så skulle de gå åt så mycket resurser till det och då kanske de missar nån som är jätte sjuk.

Gubben är idag inne på sin 4:e dag med feber, han kräks, hostar och har huvudvärk också. Själv så har jag bara feber, hosta och lite huvudvärk.

Vi får inte i oss nån mat så det blir bara att försöka dricka en massa.

Nu är det sängen som gäller för mig igen.

Så var det min tur...

Jag har vaknat med 39 graders feber imorse. Känns som att jag håller på att frysa ihjäl, skakar/svettas om varannat. Har även fått en rejäl hosta, så det känns som att jag ska hosta upp hela magen.

Ligger nu nerbäddad i sängen med två täcken. Den stackars hunden ligger brevid mig, hon måste tycka att husse och matte är så tråkiga då vi bara ligger nedbäddade...

Imorgon går jag mina helg pass, får se hur det ska gå....

Dålig sömn

Den här natten har jag sovit som en kratta. Gubben har legat och frusit så att hela sängen har skakat, jag överdriver inte. Tror inte att jag somnade förrän efter 3 nån gång.
Han mår fortfarande lika dåligt, febern går inte ner fast han tar febernedsättande.
Jag hoppas verkligen att jag klarar mig undan den här sjukdomen, ringde til chefen idag och kollade om hon hade hört nåt när vi ska få vaccinet, men det var visst fördröjt så hon trodde nästa vecka...


Den här dagen började jag med att gå ut på en skogs-/strandpromenad med hunden. Var riktigt skönt att börja dagen så.




Nöff nöff

Min man ringde inatt till jobbet och sa till mig att han inte mådde så bra. Han tyckte det kändes som att han skulle bli förkyld. På morgonen åkte han ändå och jobbade, han var ju bara lite "förkyld".

Sen när han kom hem från jobbet så gick det fort, från att ha varit lite förkyld så fick han feber och började frysa som bara den. Stackarn hackar tänder. Huvudvärken kom också som ett brev på posten.

Så nu ligger sjuklingen nerbäddad i soffan fullt påklädd med täcke och filt över sig och håller på att frysa ihjäl. I kaminen brinner en brasa och det känns som att hela huset ska brinna upp så varmt är det...

Jag misstänker starkt att han har fått nöff nöff sjukan, alltså svininfluensan, då allt har gått så fort. Nu gäller det för mig att hålla mig undan, för jag vill inte bli sjuk.


Har inte hunnit göra så mycket annat idag mer än att sova och passa upp min gubbe, för ni vet när en karl blir riktigt sjuk... nä skämt och sido så har jag nog aldrig sett han så här knäckt av en förkylning tidigare. Hoppas att det vänder fort.


Bild lånad från www.google.se

Igår plockade jag fram min blender så har stopp undanstoppad i ett köksskåp ett bra tag, blev så sugen på en god fruktdrink efter att ha fått det hos syrran. Så igår inhandlade jag olika frysta bär och frukter så nu ska det göras smothies :-)

Måndag

Så var det måndag igen och en ny vecka ligger framför oss.
Nattens arbete styrde vi upp bra, så det hände inga speciella incidenter :-) Nu har jag en natt arbete kvar plus helgen då såklart. Kommer nog att gå bra, men jag känner mig rätt så trött och sliten. Önskar att det vore sommar snart så att man kunde se fram emot 4-5 veckors semester. Det vore grejer det, men men det får man vackert vänta 8 månader till.

När jag var barnvakt förra veckan fick jag en jätte snygg klänning/tunnika av syrran och jag bara älskar den. Kändes inte riktigt som mig från början, men nu är det en klar favorit! Så tack än en gång!

Nu ska jag börja styra upp lite grejer här hemma innan jag ska iväg och jobba igen. Om 13,5 timme är jag ledig igen :-)

Skogspromenad

Dagen började med en skogspromenad för mig, gubben och hunden. Det var en riktigt skön start på den här söndagen.

Sen var det bara att sätta på sig trädgårdshandskarna och börja klippa ner alla perenner. Vet egentligen inte om man ska göra det, men jag tycker att det är så fult på våren när alla blad bara hänger i rabatten, så nu är det mesta borta :-)

Idag är min veckas ledighet slut, det är dags för mig att börja om att jobba inatt. Fattar inte var den här veckan har tagit vägen, känns som att tiden bara har sprungit iväg...
Jaja, nu väntar en 50 timmars arbetsvecka och sen är jag ledig ytterligare en vecka. Känns verkligen lyxigt. Så jag ska inte klaga att jag har en tung vecka framför mig.

Spännande...

Den här dagen har jag spenderat många timmar framför datorn. Jag letar och läser så mycket jag kan komma åt om adoption.
Jag har varit in på olika adoptionsbyråers hemsidor och läst lite grann. Känns som att det här är en hel djungel.

Vi har i alla fall kommit ett steg på vägen och det är att beställa hem en informationsmapp från adoptionsbyrån FFIA. Känns himla spännande och bra.

Självklart förstår vi att vi har en lång väg att gå. Bara vägen till att bestämma sig för att adoptera är lång. Vi har fortfarande inte tagit nåt beslut men vi tittar just nu på olika adoptionsbyråer och tänker ställa oss i kö i nån av dem, i vilken är inte klart än.
Vi är ju ganska begränsade från vilka länder vi får adoptera ifrån då min man har sin förvarvade hjärnskada OM vi alls får adoptera, det är inte säkert.


Höstfixar ute

Igår hade vi en riktigt trevlig dag, vi åt en massa goda tårtor, gubbens smörgåstårta var suveränt god. Sedan blev det lite annat onyttigt på kvällen som avslutades med badning i tunnan.
Imorgon börjar mitt nyttigare liv, för jag ska ju vinna tävlingen har jag bestämt, det är dock svårt att börja vara nyttig när halva kylen är full med tårtor...

Idag är det en underbar höstdag och då fick jag lite insperation att pyssla lite på bron. Så jag gick över till mina grannar och plockade in deras små äpplen som jag sedan gjorde en dörrkrans av, det blev även över lite grann så jag kunde sätta i en skål på bron. De här äpplerna är så sura så de går inte att äta...

Så här blev i alla fall det färdiga resultatet, jag är riktigt nöjd om man får säga det själv :-)




Grattis!!!

Idag fyller min kära man år, så vi kommer att ha huset fullt med folk hela dan. Jag och systersonen har precis kommit hem till oss nu, med oss hade vi presenten som jag köpte igår. Det var ett lyckat köp, han gillade den verkligen!

Gubben har bakat en egen smörgåstårta som jag är riktigt sugen på att smaka, den ser riktigt god ut :-)
Vi har även köpt min favorittårta, nämligen en Operatårta. Undra om jag kommer att kunna vänta tills det kommer några gäster eller om jag ska ta och äta lite tårta redan nu...

Ikväll kommer det att bli badtunna och några cider för mig. Ska bli riktigt trevligt, får se hur många av kalasbesöken som kommer att vilja bada. Skulle tippa på att det blir de flesta.

Jo förresten, igår gjorde jag och syrran upp en liten tävling mellan oss. Vi mätte oss över magen, höften och tog våran vikt. Så om en månad ska vi se vad vi väger och mäta oss igen och den som har minskat mest i de här tre sakerna vinner tävlingen. Vi har gjort upp att priset är en valfri 150 kr tröja. Så det här blir verkligen en sporre för mig att gå ner i vikt.


Bild lånad från www.google.se

Hos syster och systersonen

Inatt har jag sovit hos syrran då jag är barnvakt till bustrollet idag också ;-)
Just nu ligger han och sover och då passar jag på att sitta vid datorn en stund, för sen när han vaknar igen så är det järnet igen som gäller!

Vi myser mest på och jag njuter av att få vara barnvakt, tiden går så fort så man får ta tillvara på alla dagarna.

Igår var jag en sväng på stan och hittade då en födelsedagspresent till gubben som fyller år i morgon.
Jag vet ju till 110 % att han inte kommer att läsa här idag då jag har datorn med mig så jag kan säga att det blev en snygg tröja :-)


En rolig historia

En ung kille från en by i norra Norrland flyttade till Stockholm och gick till ett stort köpcentrum för att söka jobb.

Chefen för köpcentret undrar:

-Har du någon säljerfarenhet?

Killen svarar:

-Nååå, jooo...,no ha ja jobba som säljare hemma.

Eftersom chefen tyckte killen verkade trevlig och hade bra CV bestämde han sig för att anställa honom.

-Du kan börja i morgon bitti, sa han. Jag kommer ner efter vi har stängt i morgon kväll och ser hur du har haft det på din första dag.

Killen hade en tung dag, men till slut var den till ända. Efter stängningsdags kom så chefen ner som han lovat dagen innan.

-Hur många affärer gjorde du idag? frågade han.

-En, svarade killen.

Då blev chefen lite fundersam och sa:

-Bara en!?Våra försäljare brukar normalt göra mellan 20 och 30 affärer på en dag. Hur mycket pengar rörde sig affären om?

Killen svarade:

-1.911.138 kr.

Chefen blev mycket överraskad och sa:

-En komma nio miljoner??!!!Vad sålde du då till honom?

-Först såld ja en liten metkrok. Sen såld ja en mellanstor metkrok.

Därefter såld ja en stor metkrok. Sen blev de ett metspö. När ja sen fråga vars någerscht han sku fisk svara han att han sku åk ner till kusten. Då sa ja att han sku behöv en båt, så vi gick ner till båtavdelningen. Ja såld han den stora Baylinern me dubbla motorer. Sen visa de sig att hans lilla Honda Civic inte fick dra den stora båten, så ja to me han till bilavdelningen och såld han den där 4-hjulsdrivna Chevrolet Tahoen.

Chefen, som nu var i chocktillstånd sa:

-Så du menar alltså att en kille kom in för att köpa en metkrok och du lyckades sälja honom en båt och en bil???!!!

-Nej, nej! Han kom in å skull köp tamponger ti sin fru, och då sa ja att han lik gärna kund åk och fisk, eftersom helgen ändå va förstörd.

Paprikaplantan

I början av sommaren köpte jag en paprika planta på coop forum och planterade om den i en stor kruka och har haft den ute hela sommaren. Men för 3 veckor sedan ungefär när det började bli kallt ute så tog gubben in plantan. Jag undrade då såklart varför han gjorde det för man brukar väl bara ha paprikaplantan över sommaren? Men han tyckte att vi skulle ge paprikan som var kvar på planten en chans då den bara hade hunnit bli grön.

Sagt och gjort paprikaplantan hamnade här i datarummet och efter kanske en vecka så ser jag att plantan har börjat att blomma igen och nu har vi börjat att få nya paprikor... Alltså nu kommer min fråga, är det här vanligt eller är det bara våran planta som har blivit lite små tokig?
Roligt är det i alla fall, tänk om man skulle klara av att övervintra den, då borde det ju gå fortare nästa sommar att få skörd...

 


Trötter

Igår kväll var jag riktigt trött, somnade på en gång jag la huvudet på kudden.
Men idag känner jag mig pigg och utvilad. Ska på jobbet en sväng på ett personalmöte och så ska jag göra färdigt vårat nya schema, så jag avbryter min långledighet lite grann... men sen fortsätter jag vara ledig tills på söndag.

Vi hade en supermysig dag igår jag och systersonen, vi hann med en massa lek och även bygga en lite koja.

Idag ska jag som sagt på jobbet och efter det väntar en god middag hos min mormor, kalopps. Ska bli riktigt smarrigt!

Förresten, nu har jag börjat att tycka att det är kallt ute på morgonen, igår åkte min vinterjacka fram ;-)

Barnvakt till ett busfrö

Just nu ligger systersonen och sover middag och jag passar på att sitta vid datorn och fixa lite med en grej tills min pappa fyller år, han blir nämligen 50 om lite mer än 2 veckor. Så det finns lite grann som ska hinnas göras innan dess...

Det är den här veckan som jag ska vara barnvakt och jag kan säga så mycket som att jag kommer nog att vara rätt så trött när veckan är slut för lillgrabben som har hunnit bli 15,5 månad är full med bus... :-)

Gubben var och fiskade på en fiskeodling igår och kom hem med en öring på lite mer än 5 kg, så nu har vi lax i frysen :-)


Majonäsburken och 2 koppar kaffe

Majonnäsburken och två koppar kaffe.

När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonnäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar . Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.

Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken . Han skakade den lätt och småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken . Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt "ja".

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

Nu, sa professorn medan skratten klingade av, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.

Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som
familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.

Småstenarna representerar andra saker som betyder något
, som hem, jobb och bil.

Sanden representerar allt annat -
småsakerna.

Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen.
Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.

Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad.

Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om "golfbollarna" först - sakerna som verkligen betyder något.

Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.

En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.

Professorn log och sade, jag är glad att du frågar.

Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.

 


Så irriterad

Jag har nyss vaknat, men idag vaknade jag verkligen på fel sida. Känner mig irriterad...

Jag kanske ska ta allt från början. Jag har slutat att umgås med personer som tar min energi och inte ger nåt tillbaka, känns inte som nån vits att umgås med såna människor, men vad gör man när såna personer är ens ingifta släktingar? Det är inte så lätt att bara sluta att umgås med såna...

Nu pratar jag om min mans bioglogiska far och hans familj. Känns egentligen fel att skriva far då han kanske mer skulle räknas som en spermiedonation eller nåt sånt. Hur som helst har gubbens pappa aldrig funnits där för min man, men nu då han har blivit äldre (alltså min man) så passar det helt plötsligt att umgås, för då kan man minsann få hjälp av han...

Våran telefon har varit tyst från den bioglogiska pappan i några månader när det för kanske 1,5 månad sen började ringas, både i tid och otid. Jag som den ärliga person jag är sa till min man att nu ringer han bara för att fjäska för snart är det dags för dem att jobba i skogen och då behöver de din hjälp. Min kära man trodde väl inte riktigt på mig, men för 2 veckor sedan så släpptes bomben, då kom frågan som jag bara har väntat på. Om min man kunde komma till dem och hjälpa dem i skogen en hel helg... Nu var gubben förberedd på det här och sa NEJ, då fick han verkligen förklara varför han inte ville. Han frågade även varför inte de hade hjälpt oss när vi höll på med veden, men det fick han väl inget klokt svar på...

Ja hur som helst, igår så dök de upp här, hela familjen, med pojk- respektive flickvänner... Jag hade ju sån tur att jag hade hunnit åka iväg till jobbet.
De första de sa var att de ville bada badtunna, det tar ju inte bara några timmar att förbereda det då det är is i tunnan så det blev inget med det.

Sen när de hade varit här ett tag så kom frågan igen om inte min man kunde komma och hjälpa dem nästa helg i skogen, då säger min gubbe, men jag fyller ju år då. Svaret han får tillbaka är men du fyller ju ändå inte jämnt, vem ska komma och gratta dig?! Alltså vad tänker de egentligen, bara för att de behöver hjälp med nåt så ska det inte alltid vara på deras vilkor. Jag jobbar helger och när jag väl är ledig så vill jag att vi ska kunna umgås med varandra istället.

Nu har även min man börjat att förstå att de bara tar och tar och aldrig ger igen nåt, så jag hoppas att han också snart börjar att säga ifrån mer. Jag själv umgås aldrig med dem, det går helt enkelt inte. De får mig att känna mig så liten och dum, vi går verkligen inte ihop...

Varför skriver jag egentligen allt det här, jag försöker verkligen att inte tänka på dem, men det är inte så lätt. Just nu kände jag verkligen att jag behövde få ut allt det här...


Lördag

Igår var det Idol men jag hann bara se början för sedan var det dags för mig att åka och jobba. Natten har gått riktigt bra, bytte med en kollega och jobbde i en annan grupp och det var riktigt roligt att få se nåt annat för en natt.

Inatt blir det min sista natt innan min långledighet börjar. Jag är sen ledig i hela 7 nätter, känns riktigt lyxit. Under de dagarna är det barnvakteri som står på schemat.

Nu ropar gubben att middagen är klar, han har gjort plankstek och det ska bli så gott :-)

Slappar dag

Idag har jag haft en riktigt ta det lugnt dag här hemma.
Dagen började med att jag sov till elva tiden, sa ju jobba i natt så då passar det bra att sova ut länge på morgonen.
Sen tog jag och dammsög av här hemma, kändes som att vi hade skaffat nåt nytt husdjur...

Sen har jag nog inte gjort nåt mer, eller förresten jag var in en snabbis på stan och köpte lite kryddor till min granne som inte finns i Norge. Sprang även in på en  sportaffärn och fyndade ett par nya gympaskor på rean.

Nu sitter jag här och ska snart sätta mig vid tv:n och se Idol innan det är dags att åka och jobba.

 


Klippning och färgning

Nu är jag hemma efte ett besök hos min frisör. Igår färgade jag håret hemma och idag blev det klippt. Jag är jätte nöjd med resultatet som jag alltid blir när jag har varit hos Ida. Finns nog ingen annan som kan mitt hår lika bra som hon :-)

Igår kväll sov gubben över hos sina föräldrar då vi bara har en bil och han skulle på jobbet idag och jag skulle iväg och klippa mig. Så jag hade soffan helt för mig själv igår kväll. Kändes riktigt skönt att få vara själv en stund. Men snart ska jag åka iväg och hämta hem han från jobbet. En natt kan han gärna sova borta, men sen blir det lite ensamt här hemma :-)

Nya provresultat

Har precis avslutat ett samtal med min doktor. Den här gången gick det verkligen fort att hon hörde av sig efter provtagningen.

Så här såg mina prover ut nu:

S TSH: 1,12 (förra gången var det 3,53)
B HB: 114 (förra gången 108)
S-PROLACTI: 364 (förra gången 768)

Så nu är läkaren nöjd med mina provsvar. Jag ska fortsätta med samma Levaxin dos alltså 50 mg per dag. Jag ska även äta 2 Duroferon (järntabletter) per dag. Jag fortsätter även att äta Mitt val kvinna 1 tablett per dag.

Sen när vi känner oss redo så ska vi starta upp med ett nytt frysförsök, men det kommer inte att bli än. Jag vill först försöka lite på egen hand och så vill jag även kolla så att mitt S TSH värde fortsätter att vara bra. Jag vill även att mitt blodvärde ska öka.


Huvdvärk

Har nyss fått i mig lite middag efter nattens arbete. Har vaknat med huvudvärk och det känns som jag håller på att bli förkyld, hopas verkligen att det går över. Har inte alls tid att bli sjuk nu.

Inatt är det i alla fall sista natten, sen är jag ledig till på fredag och då jobbar jag bara två nätter. Så jag har ingen lust att bli sjuk och vara tvungen att vara hemma från jobbet.

Nästa vecka är jag långledig och då har jag fått ett riktigt roligt uppdrag, jag ska nämligen vara barnvakt åt min systerson måndag, onsdag, torsdag och fredag. Jag längtar riktigt mycket. Vi ska hitta på mycket skoj tillsammans :-)


Post

Har nyss varit och hämtat in posten, både jag och gubben hade fått från våran läkare.. skyndade mig att riva upp min kuvert och läsa.
Så här stod det:

"Hej .....
Kromosomanalysen var helt normal. Hör av mig när jag får svar på de prover som har tagits idag."

Även gubben skyndade sig att öppna hans brev och där stod det:

"Hej ....
Kromosomanalysen visade helt normal kromosomuppsättningning."


Så det kändes riktigt bra, nu har vi i alla fall fått konstanterat att vi passar ihop och att det inte är felet varför vi får missfall.
Nu är det bara att vänta in svaren på proverna som togs i torsdags. Alltid en massa väntande...


Grattis Lila!

Idag när jag slog på datorn möttes jag av en jätte rolig sak, nämligen att Lila har plussat, efter många års kämpande så har de äntligen lyckats på egen hand. Jag är så glad för eran skull, ett jätte stort grattis här med! 

Idag är det måndag och det innebär att det är dags för mig att sätta på min arbetskläderna igen. Jag hoppas verkligen att de har hunnit sätta på vinterdäcken på jobbarbilen, för inatt hade de inte gjort det och nu är det halt på nätterna.

När gubben kommer hem ska han sätta på vinterdäcken på våran bil också, känns inte kul att köra med sommardäcken på kvällen och morgonen när det är så här halt.

Igår kväll kom den första snön här, tyvärr var den inte kvar imorse, men det hinner nog komma en massa snö senare så vi kommer att hinna bli less flera gånger om ;-)


Busigt höstväder

Idag har vi verkligen ett höstväder här, det blåser och känns verkligen kallt. Har nyss kommit in efter en promenad med min hund och jag ångrar att jag inte hade satt på mig vantarna...

Snart ska jag åka iväg och hälsa på en tjej som jag gick gymnasiet med. Har inte träffat henne på några år så det sa bli riktigt trevligt.

Jag har förresten ökat upp min Duroferon (järntabletterna) dos till 2 tabletter om dagen. Jag har snart slut tabletter så när jag åker till apoteket nästa gång ska jag kolla om det finns nån annan sort som innehåller mer järn eller om nästa steg är receptbelagt. 

Imorgon är mitt mål att försöka få tag i min läkare så jag får höra lite med henne om mina provsvar, men det brukar vara nästan omöjligt att få prata med läkaren, men jag ska försöka i alla fall :-) 


Ägglossningstester

Sitter här vid datorn igen och funderar på vad jag ska göra, mina alternativ just nu är att hoppa in i duchen och klä på mig, äta frukost eller kanske jag borde skriva lunch eller helt enkelt sitta här vid datorn och bara slappa...
hmm det lutar åt alternativ 1 duscha först och sen äta lite lunch, sen kan jag i och för sig komma tillbaka hit till datorn ett tag ;-)

Som jag har skrivit om tidigare så har jag ju börjat ett sammarbeta med www.testlagret.se och när jag började med det fick jag en liten present av dem som innehöll teststickor och gravstickor. Så just nu testar jag varje dag med ägglossningsstickorna, kontrollstrecket och ägglossningsstrecket ska vara lika starka och det är dem inte än. Så om några dagar får jag nog utslag på testet och då ska det mysas här hemma. För vem vet mirakel kan ju ske, hoppet är ju det sista man får tappa! Samtidigt tänker jag lite så här, vi har försökt i så många år men det har inte fungerat så varför ska det fungera nu... den enda skillnaden mot förr var att jag nu äter Levaxin, det kanske är det som var den felande länken?!


Veckan är slut

Nu är veckan slut och det är dags för fredagsmys...... trallar med :-)

Nu har jag precis städat klart här hemma och klockan är inte ens 11, känner mig riktigt nöjd med mig själv. Det är inte ofta jag är snabb på morgonen... Jag har även hunnit tvätta och hänga en maskin tvätt, men nu ska jag inte sitta här och skryta över mig själv.. hihi -)

Nu ska jag bara njuta av den här dagen. Jag håller fortfarande på med att sticka mormors pannlapp som hon ska få i julklapp, det går inte så fort med den kan jag erkänna... Har så mycket annat som jag pysslar på med samtidigt...

Förresten, det har varit riktigt kallt här inatt... -5 grader, så det börjar nog bli dags för mig att ta upp belysningen som vi har i dammen, men just nu har den frusit... varför har jag inte gjort det här tidigare, måste fundera hur jag ska få upp glaslamporna utan att de går sönder...

Testresultat

Nyss hemkommen från provtagningen. Idag tog de bara 3 rör på mig, det blir mindre och mindre för varje gång :-)

Jag kom i alla fall ihåg att begära ut mina tidigare provresultat som vi tog i samband med missfallsutredningen. Så jag hoppas nu att nån av er som läser bloggen kan hjälpa mig att tyda det här...

De här proverna har jag tagit:

                                  090917                      090812
S-PRL, MONO               622                            536
S-PROLACTI                768                            622
PROT S, FRI                 0,85                           1,12
P FIBRINOG                 4,8                             5
S JÄRN                         6

S TRANSFER                2,61
S JÄRNKVOT                0,09
B-EVF                          0,34                           0,34
B MCHC                        316                            316
B MCV                          84                              85

B TPK                          234                             240
B LPK                          6,5                              6,8
B EPK                          4                                 4
B HB                           108                              108
S ANA                                                            0

P-VWF                                                           1,09
P-F VIII C                                                      1,62
P-PROT C                                                       124
P-APC-RESI                                                   2,7
APTT                                                              29

P HOMOCYST                                                  9
S ÖSTRAD                                                      346
S FT3                                                             4,8
S FT4                                                             15
S TSH                                                            3,53