5 nätters ledighet

Nu har jag gjort min sista natt och är nu ledig ända tills på måndag. Inse att det är hela 5 nätters ledighet. Kommer att bli jätte skönt.
Har inga planer på vad som ska göras, utan jag får ta dagen som den kommer!

Sitter nu hos min mormor som jag har sovit hos nu medans jag har jobbat de här tre nätterna. Det är inte jag som har blivit bortskämd utan jag har skämt bort min mormor med att laga mat och fryst in åt henne som hon bara kan värma upp sen.

Snart ska jag iväg på sista jobbarmötet, känns verkligen skönt. Vi har nästan aldrig möten med jobbet men den här veckan blev det två, men men det ger ju lite fyllnadslön ;-)

Ikväll börjar Greys Anatomy om, längtar som bara den. Nu ska vi äntligen få veta hur det gick. Kommer 2 av skådespelarna att lämna serien eller vad kommer att hända...





Naglarna växer

God morgon! Nu är även jag vaken. Känner mig faktiskt riktigt utvilad, ska bli skönt att jobba den här sista natten. Imorgon får jag tyvärr inte sova förrän senare på dagen då jag ska på ett jobbmöt igen redan klockan 10, men efter det så är jag ledig ända tills på måndag, Jippi!

Nu till nåt helt annat. Nu har jag ätit levaxinet i några veckor och mina naglar har börjat att växa. Tidigare har mina naglar bara gått av och varit korta, men nu helt plötsligt växer dem. Känns verkligen positivt, men kan det ha att göra med levaxinet?


Små sliten

Så var en natt till avklarad, fast jag fick för lite sömn igår så har det gått bra att jobba inatt. Men jag måste erkäna att min kropp känns lite sliten.
Nu är det bara en natt kvar och sen är jag ledig, kommer att bli riktigt härligt!

Imorse på radion möttes vi av den tråkiga nyheten att skådespelare/programledaren Ulf Larsson hade hittats avliden i sitt hem, endast 53 år gammal.



Nu mina vänner ska jag gå och sova så jag säger God morgon till er och God natt till mig själv!

Lite sömn

Jag skrev att man inte alltid behöver så många timmars sömn och det stämmer väl, men idag har det blivit alldels för lite.
Har jobbat inatt och när jag jobbar natt så brukar jag försöka sova till 16, det är 7,5 timmars sömn ungefär. Det är vad jag behöver för att orka jobba en natt till.
Idag har jag bara fått sova 6 timmar och jag ska jobba inatt igen. Hmm ska bli kul att se hur det kommer att gå. Varför jag har sovit så lite är för att vi har haft personalmöte mitt på dan idag. Kändes inte allt för lockande att gå på det, men jag hade tyvärr inget val.

Jag är hos min mormor nu, sov över här idag då hon bor 6 minuters gångtid från mitt jobb, kändes som att jag tjänade ganska mycket tid på det.

Nu ska jag ta och krypa ner i sängen igen, om jag inte kan somna så kan jag i alla fall läsa lite i min bok... Luftslottet som sprängdes :-)

Intensiv

Igår var vi först på en förfest hos en jobbarkompis och sen blev det taxi in till stan och utgång.
Kvällen var riktigt trevlig, det är inte ofta jag går ut men ibland så slår jag på stort ;-)

Nu ska jag snart ta och äta lite frukost/lunch och försöka ta tag i dagen.

Jag jobbar inatt, känner mig inte allt för uppladdad för det, men det ska säkert gå bra i alla fall.

Om jag ska sammanfatta hela min helg med ett ord så blir det INTENSIV. Känns som att jag har hunnit med så mycket på kort tid. Jag har märkt att dygnet har 24 timmar så det har inte varit många timmars sömn men det behöver man inte alltid.

Bilkörning

Igår hade vi mina föräldrar här på middag, men kvällen blev väl inte som nån av oss hade räknat med. Först så sålde min lillebror sin bil, så då var han och de som skulle köpa bilen tvungen att komma förbi oss då mamma stod som ägare på den.

Sen blev min lillebror het och hade hittat en ny bil, denna fanns då 26 mil från oss. Då jag och min bror var de enda som kunde köra bil så var det bara att hoppa in i våran bil och åka ner och titta på bilen och köpa den. Var hemma igen vid 02 -tiden, jobbig dag kan jag säga. Det är inte ofta man kör drygt 50 mil utan pause..

Ikväll ska vi ha fest med jobbet, så först blir det förfest och sen utgång. Ska bli riktigt trevligt det här :-)

Hoppas att ni alla får en bra lördagskväll! 


Vinnaren är...

Då det var mycket svårt för mig att välja ut en vinnare så tog jag hjälp av familjen. De fick agera jury.

Vinnaren är Smulan med den här motiveringen:

"Jag vill skänka detta till en vän som kämpar och vill se ett under, även om det är svårt i besvikelsens stunder. Man ska aldrig om hoppet släppa taget, även om det kan kännas hårt och svårt. Jag vill stå vid hennes sida vad som än sker, stötta, trösta och om mirakel jag ber."

Ett jätte stort grattis till dig!

Skriv ett inlägg med ditt namn och adress så kommer din vinst med posten, givetvis publicerar jag inte dina uppgifter!

Detta paket som jag har lottat ut finns att köpa på www.testlagret.se kan varmt rekomendera er att beställa därifrån. Det är billigt, diskret och det går fort!


Tävlingen är avslutad.

Halloj,

Tävlingen är avslutad. Nu ska jag ligga och fundera över detta inatt. Vinnare meddelas imorgon.

Tjing så länge.

Jag är med och tävlar

Jag vill vara med och tävla om en Höstweekend på Gotland. Det är Engla som annordnar den tävlingen.

Varför just jag vill vinna... hmm de senaste året har bestått av 3 provrörsbefruktningar som har lyckats men som sedan har slutat i missfall. Efter nästan 7 års kämpande har vi ännu inte lyckas med det vi vill mest av allt, få vårat efterlängtade barn. En weekend skulle vara helt underbart att vinna, bara få koppla av och rå om varandra utan att tänka på våran sorg.  

Om du vill vara med i denna underbara tävling så hittar du hur man gör här.

Fredagsmys

Sitter nu här vid datorn igen, känner mig pigg och utvilad och fortfarande har jag kvar 2 lediga dagar. Känns underbart!

Idag kommer mina föräldrar över på middag som tack för all hjälp vi fick med veden. Så det blir grillat kött och potatisgratäng. Till efterrätt ska ska vi äta ost och kex.

Sen blir det att bada lite badtunna. Gubben håller på att elda upp den nu, eller inte badtunnan då såklart utan vattnet bara :-)

Igår kväll började jag att sticka en pannlapp till min mormor, den är svart med vita katter på. Tror att det kommer att bli en mycket populär julklapp. Hon älskar katter!

Idag är det äntligen fredag, det betyder fredagsmys!

Påminner er om att tävlingen avslutas ikväll klockan 21:00, så kom ihåg att tävla: http://lillaunderbarn.blogg.se/2009/september/vinn-ett-paket-fran-wwwtestlagretse.html


Ja ni..

Ja nu sitter jag här igen vid datorn, ni tror väl att jag inte gör så mycket annat... hehe

Idag har jag varit iväg på ett möte med jobbet, efter det åkte jag till min föräldrar en sväng och där hade jag sån tur att jag blev bjuden på middag, min favorit, nämligen köttsoppa :-)

Sen var det bara att åka iväg och hämta upp gubben som hade varit på en liten fisketur, han hade fått en gädda på ungefär 7 kg, så han var nöjd.

Sen har jag inte hunnit göra så mycket mer. Funderar lite på vad vi ska hitta på att laga för mat imorgon då mina föräldrar ska komma hit och äta.
Än så länge lutar det åt grillat kött och potatisgratäng.


Jag tävlar om krukgubbar

Åh jag har hittat en tävling som jag är med och tävlar i.

Man kan vinna 3 stycken såna här söta krukgubbar



Du kan göra som jag och vara med och tävla hos "Living Like Linda"!


Min ledighet börjar nu

God morgon alla härliga bloggläsare!
Nu har jag precis klivit upp efter en dag i sängen. Det är fortfarande fint väder ute och det verkar ha varit det hela dagen. Alltså en härlig höstdag!

Nu är jag äntligen ledig några dagar, känns riktigt skönt. Börjar inte om att jobba förrän på söndag! Känns helt underbart!

Jag har nyss snabbstädat av huset, nödvändigt kan jag säga då man har 3 fyrfotade djur och en 2 fotad man här hemma som har en viss tedens att grisa ner..

Just nu är gubben på bilverkstan med våran bil, idag är det dags för service och kamremsbyte, inte alls roligt att lägga pengarna på det. Men om man inte kan meka med bilen själv så får man glatt lämna in den. Min man är dock mycket duktig på att pruta så han fick ner priset rätt så mycket. Det firman skulle göra idag skulle vi få betala 4800 kr för men det är ändå tokigt dyrt.

NU ska jag gå och fundera på vad jag ska laga till middag, det verkar bara bli jag som ska äta hemma idag.

Jo förresten, jag påminner än en gång om min tävling här på bloggen där ni kan vinna ett fint pris från www.testlagret.se 

Här är direktlänken till tävlingen: http://lillaunderbarn.blogg.se/2009/september/vinn-ett-paket-fran-wwwtestlagretse.html


Tjafs och åter tjafs

Då är jag uppstigen efter första jobbarnatten. Natten flöt på rätt så bra, men som vanligt på en arbetsplats som består av 95 % kvinnor så är det rätt så mycket tjafs och sånt skulle jag klara mig så mycket bättre utan. Tjafset gör ju att jobbet blir tråkigt.
Jaja nu ska jag inte tänka på det.

Har en natt kvar som jag ska försöka ladda upp mig inför.

Imorgon måste jag skynda mig hem efter jobbet då våran bil ska in på kamremsbyte och service, känns inte allt för kul att lägga pengar på det men tyvärr så är det ett ont måste...

Ni har väl inte glömt bort att jag har en tävling här på bloggen, så lämna en massa kommentarer så är det kanske du som vinner! OM jag hade fått hade jag jätte gärna varit med och tävlat, men tyvärr så får jag ju inte det... Här kommer en länk till tävlingen:

http://lillaunderbarn.blogg.se/2009/september/vinn-ett-paket-fran-wwwtestlagretse.html


Vinn ett paket från www.testlagret.se

                       

Nu har du chansen att bli vinnare av ett paket från www.testlagret.se

Paketet innehåller 56 ägglossningstest och 20 graviditetstest. Det sammanlagda värdet på det här paketet är 448,90 kr.

 

För att vinna så skriver du en kommentar här varför just Du ska bli den lycklige vinnaren av det här packet.

Tävlingen avslutas på fredag den 25/9 kl 21:00. Vinnaren presenteras sen här på bloggen.

Lycka till!

Om du inte blir vinnaren så kan du gå in på www.testlagret.se och beställa ett sånt här packet, det kostar då 379,90 kr.

Måndag

Måndag idag, känns alltid som att helgen bara springer iväg och att vardagarna sniglar sig framåt... nu vill jag att det ska bli helg igen! Ni kan ju gissa att det här kommer att bli en lång vecka för mig...

Idag har jag inte alls ont i magen, hur konstigt som helst. Har i alla fall bestämt mig för att det bara blir en järntablett om dagen nu till att börja med.

Jag ska och ta nya prover den 1a oktober och då ska jag be dem kolla hur mitt blodvärde verkar vara, om det fortfarande är för lågt för jag väl öka på dosen igen.

Idag har jag inga planer utan det blir att ta det lugnt här hemma innan det är dags att åka och jobba.


AJ min mage..

Ajaj, jag har så himla ont i magen. Det började redan tidigare idag och då trodde jag att det var mensen som var på gång och det vet jag ju att den är, men jag brukar inte ha så mycket mensvärk innan den har startat.

Men jag börjar även att misstänka att jag kanske gick ut för hårt med att börja äta 2 stycken Duroferon per dag. Kanske hade räckt att ta en järntablett på morgonen...
Om det inte känns bättre imorgon så ska jag minska ner min dos...

Nu ska jag ta och lägga mig i sängen med vetekudden och hoppas att det känns bättre imorgon.

Söndagsmys

Idag är det sista dagen på den här helgen. Det är riktigt fint höstväder här, solen skiner och det är varmt ute.

Vi har idag gjort det sista rycket här ute, vi har nu tagit bort alla utemöbler, grävt upp i blombänken och helt enkelt pysslat på här hemma. Så nu är vi redo för vintern.
Inte för att jag tror att den kommer snart, men man vet aldrig...

Senare ikväll ska vi bara ha en lugn hemmakväll, ett skönt avslut på den här veckan. Imorgon är det måndag och det innebär jobb för mig IGEN... fast då jobbar jag bara två nätter, jätte skönt.

Det verkar vara nån positvit plus trend nu, som jag skrev igår så läser jag olika bloggar, idag var jag in och läste ytterligare en av mina favoriter och ser då att Linda -Innan du fanns också har plussat, ett jätte stort grattis till dig med!

Bortbjudna

Nu är jag äntligen ledig i två hela dagar... känns nästan som ett litet hån... idag kan man inte räkna med att jag är ledig för jag vakade av imorse och har ju sovit halva dagen och på måndag börjar jag om att jobba igen, så jag är bara ledig söndag.. men men det är livet...

När jag vaknade idag så kom min mamma och hämtade upp mig här, för gubben var redan hos dem och lekte med motorsågen. Idag skulle det fällas två stora rönnar. När jag kom var träden redan nere och de höll på att städa upp på gården för fullt.

Sen åkte jag och mamm in till stan och köpte lite kinamat som vi sedan åt till middag hos dem. Vilken lyx att bl ibjuden på det :-)
Efter det kom min busiga systerson dit, för han skulle sova över hos mormor och morfar idag. Så det blev lite lek med han innan vi begav oss hemåt.

Nu har jag precis hunnit innanför dörren och sitter här vid datorn, vilket liv jag har eller hur... hehe

Jag följer ju några stycken bloggar som handlar om olika tjejers kämpande i ivf träsket. Igår så var jag in och läste en tjejs blogg och de hade äntligen lyckats! 3 gången gillt för dem. Är så himla glad för deras skull! Ett jätte stort grattis till dig igen, rockygirl!

Sammarbete

Nu har jag fått höra av olika personer att de inte har fått veta att man inte ska ta levaxinet tillsammans med kalciumprodukter.. tycker att det är mycket dåligt av vårdpersonal och apotekspersonal att inte tala om det när det kommer en patient som precis har fått det utskrivet. För de allra flesta människorna tar sin medicin med tex fil, för det ska ju vara bra... Jag hade i alla fall tur som fick det informerat. Sen är jag även en person som bara måste läsa bipack sedeln och där stod det ju. Men det är ju inte alla som är som mig....


Jag har inlett ett sammarbete med www.testlagret.se så jag kommer att annordna nån tävling här i bloggen senare. Så om ni behöver ägglossningsstickor, graviditetsstickor mm så tycker jag att ni ska klicka på länken ovan och beställa därifrån.

Själv beställde jag ett storpack med graviditetsstickor därifrån, tror att det var 20 stycken i förpackningen. Det gick snabbt tills de kom hem och billigt var det. Riktigt skönt att bara kunna frossa i att testa, vi som håller på med provrörsbefruktning blir nog lite av testmissbrukare ;-)

Läkarbesök

Dagen började med att jag hade tid för provtagning. Den här gången tog de bara 5 rör blod av mig, kändes verkligen lite om man jämnför med förra gången...
Frågade vad det var för prover som de tog och fick då veta att det var koagulationsprover, de skulle även kolla järnstatusen och blodvärdet.

Sedan var det dags för mig att gå in till doktorn, där pratade hon lite om mina provsvar och så skrev hon ut Levaxin 50 mg, så idag har jag tagit första tabletten. Nya prover ska sen tas den 1:a oktober för att se om mitt värde har ändras nåt. Hon trodde att jag skulle få justera dosen lite grann sen, men vi skulle börja så här i alla fall.

Jag har även börjat att äta järntabletter idag, Duroferon 100 mg. Jag ska ta 2 tabletter om dagen, morgon och kväll.

Jag ska även fortsätta att äta mitt val kvinna 1 tablett om dagen.

Det jobbiga för mig blir nu hur jag ska lägga upp min medicin tagning. Levaxinet kommer jag att ta först, det får inte tas tillsammans med kalciumprodukter. Sedan får jag inte ta järntabletterna förrän minst 2 timmar efteråt. Så jag tror att jag först tar Levaxinet, sedan väntar jag två timmar och äter då frukost och tar samtidigt järntabletterna och mitt val kvinna. Jag säger bara att det är tur att jag har dosett för annars hade jag nog tjorvat till det här...


Höstenväder

Igår hade vi en riktigt härlig höstdag här. Min svåger och systerson kom förbi och hälsade på. Det var så fint väder så vi kunde vara ute och det uppskattades av lillgrabben.

Idag ska vi på middag hos mina föräldrar. Min pappa behövde bli klippt och det uppdraget har min kära man vunnit, så det ska väl också hinnas med. Vi ska även se Män som hatar kvinnor. Jag har ju redan sett den men det gör mig inget. Vill att min kära man ska se den nu så att vi kan gå och se på Flickan som lekte med elden sen. Den har ju premiär på fredag. Tyvärr jobbar jag då, men kanske nästa vecka...

Nu ska jag försöka göra ett ryck med mig själv, kan inte sitta här i morgonrock hela dagen...

Minns tillbaka

Vi började med behandligen inför vårat första ivf försök i december 2006. Ett tag innan det bstämde vi att det var dags att berätta för våra närmaste om vad vi går igenom.

Jag kände att det skulle bli för jobbigt att berätta för våra familjer så gubben fick det uppdraget. Sen när allt var sagt och han hade berättat om våran kamp så var det lättare för mig att prata om det.
Förstår inte varför vi inte berättade det tidigare, för vi hade kämpat själva i 5 år. Vi tycker att allt blev så mycket enklare när familjerna fick veta, det är ju inte så lätt att förklara varför man blir helt anorlunda av alla hormoner.

Varför skriver jag då det här, det är för att alla ni kanske inte har berättat om eran kamp, jag kan varmt rekomendera er. Vi har fått så mycket stöd och axlar att gråta över.
Nu vet våra närmaste och vi slipper kommentarer som när ska ni skaffa barn då? Jag vill ha barnbarn mm...

Alla är vi olika men för oss blev det här jätte bra.

Än har vi inte lyckas hela vägen men vi ger inte upp. Nån gång (kanske nästa) är det väl ändå våran tur att få behålla pyret och vara gravid i si så där 9 månader...

Jag funderar och spekulerar...

Det märks att det börjar bli nära tills jag ska till läkaren, på torsdag är dagen med stort D... jag längtar så mycket efter att få höra vad hon har att säga och även få svar på alla mina frågor, för de är inte lite grejer jag undrar över... Undra hur mycket tid jag har, eller jag kanske ska skriva hon har ;-)

Hur som helst så har mina tankar börjat att vandra, jag funderar jätte mycket...

Min mens har ju varit över 1 vecka försenad några gånger för några år sedan och sen när den har kommit så har jag blödigt rikligare än vanligt och även med klumpar. Precis som jag har haft när jag har fått missfall. Då börjar man givetvis att fundera om det kan ha varit så att jag hade blivit gravid på vanlig väg och sen fått ett tidigt missfall...

Ja hur som helst så är det här bara mina egna tankar, det är tyvärr inget att göra åt det nu då jag inte testade med gravtest de gångerna. Vi har ju liksom gett upp tanken på att bli gravida på vanlig väg efter så många års försök.


Katt och råtta

Den här natten har flytit på riktigt bra, har känt mig riktigt pigg och utvilad. Vilket är ett måste då man är ute och kör bil i tio timmar...

Vilken skillnad det har varit på temperaturen i natt, det har varit mellan 2-10 grader. Kallast har det varit i byarna och varmast i stan. Själv bor jag ju i en by och det är rätt så svårt det här med temperaturskillnanden framför allt på vintern. Då kan det vara -20 grader här och i stan bara -15 grader, jobbigt att veta hur man ska klä sig. Som tur är har jag ju syrran i stan så det är bara att ringa och kolla läget med henne ;-)

På morgonsidan märkte vi att älgjakten är i fullgång, längst vägarna på landet så stod det bilar uppställda lite här och var och man såg "gubbar" med full jaktutstyrsel. Älgar ser vi också varje natt, man måste verkligen vara med hela tiden då man kör för helt plötsligt står de mitt på vägen.




När jag sedan kom hem från jobbet, lagomt trött och hade precis hunnit släppa ut katterna och lägga mig ner i sängen så hör jag att min ena katt har klättrat upp på balkongen som är i sovrummet. Han brukar göra så när han vill in.

Jag tänkte inte mer på det utan jag öppnade bara balkongdörren som jag har gjort så många gånger tidigare i sommar. Han sprang snabbt in och jag hann uppfatta att han hade nåt i munnen.

Katten snabbt ner för trappen till nedrevåningen med mig hack i häl, där släpper han ner en halvdöd mus som börjar röra sig på golvet. Jag som är livrädd för möss, fick gå ut och hämta en spada och sen med mycket mod kasta ut den stackars musen på gården... Jag kan säga att det inte var det lättaste att somna efter det...

Från och med nu kommer jag inte att lämna balkongdörren öppen då vi inte är hemma och när jag ska släppa in han den vägen kommer jag att titta ut om han har nåt i munnen först...

Första är värst

Nu har jag avklarat 1 natt och har 2 kvar. Den första är alltid den jobbigaste.

Idag har gubben åkt iväg och ska överraska en sommarstuge granne som bor i Norge som har fest idag. Så han och 3 stycken till har åkt över till Norge så jag har hela huset för mig själv. Synd bara att jag ska jobba...

Nu ska jag snart ta och gå och sätta mig tillrätta i soffan med min bok, den är så himla bra så jag vill knappt sluta att läsa i den :-)


Läser

Nu är min ledighet slut och jag ska jobba inatt igen.
De här dagarna jag har varit ledig har gått så fort, känns inte som att jag har fått nåt vettigt uträttat alls...

Jag har nyss tagit fram en bit blåbärsbulla från frysen som gubbens mormor har bakat, ska bli så gott att äta. Jag har aldrig ätit så god blåbärsbulla som den hon gör. Jag har fått receptet och gjort exakt som hon har sagt men jag får den ändå inte lika god... Men hon gillar ju att baka och kommer mer än gärna förbi med fika så det är bara att tacka och ta emot :-)

Jag såg ju filmen Män som hatar kvinnor för några dagar sedan och blev helt frälst. Har helt missat Stieg Larssons böcker... men nu har jag i alla fall börjat att läsa hans andra bok, Flickan som lekte med elden. Jag har jätte svårt att sluta att läsa för den är så bra. Ska nog ta och gå och lägga mig på soffan ett tag och läsa några sidor...

Tolkning av mina provsvar

Nu har jag läst, läst och ytterligare läst i mina journaler från sjukhuset.

Vi gjorde våran barnlöshetsutredning redan 2002, då tog de en massa prover på mig som inte säger mig så mycket. Även 2005 innan vårat första ivf försök så tog de fler prover.

Hur som helst så har jag hittat med hjälp förstås vad förkortningen heter som kollar ämnesomsättningen.

S-TSH, thyreoideastimuler
2002: 2,26
2005: 3,38
Referensvärdet är: 0.30-4.00

Detta värde har jag hört att det uptimala om man försöker få barn är att det ska ligga under 2 och om man ska göra ivf så är det ännu bättre om det ligger under 1. Ser att detta värde har ökat, ska bli intressant att få höra hur jag ligger här nu. För läkaren sa att jag låg inom normalområdet men att de ville ha ner mitt värde ytterligare med hjälp av lite ämnesomsättningshormon.

S- Tyroxin fritt
2002: 14,6
2005: 15,9
Refernsvärdet är: 11-22

Även här så har mitt värde ökat, men här ligger jag mer åt det lägre hållet.

B-Hemoglobin
2005: 120
2009-06-19: 104 (gravid, missfall på gång)
2009-08-10: 108
Referensvärdet är: 117-153

Även här ligger jag under referensvärdet. Jag är ju ofta trött så det kan mycket väl bero på mina låga blodvärden.

Julklappsinköp

Idag har jag varit och köpt ytterligare en julklapp, denna gång blev det till systersonen. Köpte en dockvagn till han (skvallra inte syrran...)



Så här ser vagnen ut, det är en 4 in 1, så jag hoppas att han kommer att få roligt med den :-)

Känns så skönt att min julklappslista sakta men säkert sjunker, nu har jag inga mer saker som jag har kommit på att nån ska få utan nu gäller det att klura lite grann... men jag har ju fortfarande lite mer än 3 månader på mig, men mitt mål är att allt ska vara klart i början av december.

Nu ska jag ut på en promenad med gubben och hunden innan maten!

Journalerna har kommit

Idag har jag fått hem mina journaler från sjukhuset, trodde att jag skulle få vänta ett bra tag på de men ibland ska man väl ha tur också :-)

Hur som helst så har jag fått hem kanske 30 sidor av min journal... har läst igenom den men blev inte alls så mycket klokare...
Det jag skulle vara intresserad av att få veta hur jag låg till när jag gjorde barnlöshetsutredningen är ämnessättningsprovet. Så om det är nån av er som läser den här och vet vad det heter på "sjukhusspråk" så får ni gärna tala om det...

De har även skickat med alla papper sen vårat senaste missfall, då jag var inlagd på sjukhuset.


Tvättstugan

Jag har ju pratat om att vi har hållt på att fixa i tvättstugan. Igår kväll gjorde vi klart det sista.

Så här kommer lite bilder på hur det såg ut före, klicka på bilderna så blir de större.


      

Som ni ser är våran tvättstugan riktigt liten och då krävs det att man har bra förvaring. Är riktigt nöjd med resultatet.



Till höger på bilden är hyllan som gubben har snickrat åt mig, ska sätta upp några krokar på den också. Gillar den riktigt mycket. Korgarna kan man flytta hur man vill.

Här kommer sista bilden på pysslet som jag sysselsatte mig med igår, det blev två stycken "burkar" till att ha tvättmedel i.



Nu är frågan var jag ska fortsätta här hemma, har i alla fall putsat fönstrerna på nedrevåningen idag. Så nästa steg är väl att göra höstfint där nere :-)


Pysslar på

Nu har jag gjort mina två första nätter och är nu ledig några dagar.

Igår spacklade och målade gubben färdig hyllan som ska upp i tvättstugan så idag är planen på att den ska upp på väggen.

Jag ska även göra i ordning en "burk" som jag ska ha tvättmedel i. Har hållt på att klura lite grann hur jag vill ha den, men nu tror jag att jag är rätt så nöjd. Bild kommer lite senare :-)

En natt avklarad

Nu har jag jobbat en natt och har en kvar. Känner mig lite små sliten idag då jag inte har sovit allt för bra.

Kände igår att det är så länge kvar tills den 17:e då jag har läkartid och även då ska jag ta nya blodprover, så idag har jag försökt att ringa och boka om provtagningstiden, men det var helt omöjligt att komma fram. Ställde klockan och ringde och ringde men bara upptaget så det är väl därför jag inte har sovit allt för bra.

När jag vaknade hade gubben gjort en jätte god kycklingwok, det är verkligen vardagslyx att få vakna till att middagen står på bordet.

Nu har jag en natt kvar sen är jag ledig hela 3 dagar innan det är dags att jobba igen.


Jobbdags igen

Även idag så är det regnväder här, känns att hösten har kommit.
Ikväll börjar jag att jobba igen efter nästa en veckas ledighet, måste säga att det inte märks att jag har varit ledig i veckan för det har varit full rulle hela tiden. Från att hålla på med veden till att pyssla på med saker här hemma. Självklart har jag hunnit med en massa roligt också :-)

Nu jobbar jag två nätter och sen helgen, så det är en tung arbetsvecka som ligger framför mig, 50 timmars arbete...

Jag har ju glömt att skriva att jag inte blev sjuk, mår hur bra som helst, känns skönt att jag klarade mig.

Idag har vi ätit en tidig middag, blev hemma gjorda pizzor, hur gott som helst.

Nu väntar sängen på att jag ska krypa ner och vila en stund så jag orkar jobba sen.


Män som hatar kvinnor

Igår såg jag en av de bästa filmerna jag har sett på länge. Nämligen Män som hatar kvinnor.



Journalisten Mikael Blomkvist får i uppdrag att lösa en 40 år gammal mordgåta tillsammans med en av Europas bästa hackers - den piercade och tatuerade Lisbeth Salander. Filmatiseringen av Stieg Larssons rekordsäljande thrillerroman sågs av över 1 200 000 svenskar på bio!

Mitt betyg blir +++++ av 5 möjliga!

Ikea

Jag, syrran och mamma har gjort ikea hela dagen, kan det bli bättre än så?! Har kompletterat med ett till överskåp till tvättstugan, så det har jag nyss monterat ihop och väntar nu på att gubben ska sätta upp det.
Tror att det kommer att bli jätte bra. Som jag skrev tidigare för mycket förvaring kan man aldrig ha...

Jag har köpte även lite andra små saker så som pannlappar, ny matskål till vovven, vattenkanna, diskborste mm. Årets första julklapp har jag också inhandlat, känns skönt att ha börjat.

Efter att jag kom hem från ikea var jag en sväng på en leksaksaffär och tittade på dockvagnar, tänkte köpa en sån till systersonen i julklapp. Hittade en som vi gillade men tyvärr var den slut så den kommer in till veckan och då ska jag passa på att köpa den.

Mitt mål är att alla julklappar ska vara färdigköpta i början av december!


Provsvar

Idag har jag fått hem svar på mina prover som jag tog för några veckor sedan för våran missfallsutredning.

Jag har lite lågt blodvärde, 108 så det är väl därför jag är trött mest hela tiden.

Koagulationsproverna var normala med undantag för några faktorer som ligger på gränsen, sannolikt betydelselöst men de bör tas om... hmm vad menas med det här då?

Ämnessättningsprovet ligger inom normalvärdet men vid graviditetsönskemål vill ha ner det ännu mer. Därför bör man behandla med lite ämnesomsättningshormon.

Jag måste säga att jag inte har blivit så mycket klokare av det här, så om det är nån av er som har nån erfarenhet av såna här prover så vill jag gärna ha era åsikter. Fick tyvärr inte värderna så jag vet inte hur jag ligger till.

Den 17:e september ska jag och ta nya prover och jag ska även träffa läkaren, men det känns så långt borta.

Provet på kromosomanalysen har inte kommit än så det får vi vänta med.

Börjar bli förkyld

Puh vad skönt att vi hann göra färdigt veden igår. Idag är det verkligen ett piss väder här, regnet öser ner och det känns kallt...

Det känns som att jag håller på att bli sjuk, jag är täppt i näsan, huvudvärk och har även börjat att hosta lite grann, så det verkar vara en förkylning på gång. Hoppas att det går över fort för imorgon ska jag iväg på ikea en sväng om jag nu inte blir värre.

Jag läser i tidningarna om svininfluensan och man blir ju lite orolig, det verkar vara vi 80 -talister som kommer att bli drabbad hårdast om man ska tro det som står i tidningen... jag hoppas verkligen att jag slipper få det, men med min vanliga tur så åker jag väl på det också...

Idag blir det bara en slappar dag framför tv:n, med fjärrkontrollen i ena handen och nåt gott i den andra.

Ikväll kommer mina svärföräldrar och svägerska med kille hit och ska käka middag, på menyn idag står det hemma gjord sushi. Planen är att det ska bli badning i tunnan också, men då hoppas jag att det blir bättre väder för det känns inte så lockande att sitta och bada när regnet öser ner...


Äntligen färdiga

På tre dagar har vi staplat in ungefär 1,5 gånger våran årsförbrukning av ved. Våran vedboda räckte tyvärr inte till så det blev att stapla utanför bodan.



Så här såg det ut efter vi har staplat ett varv utanför bodan.


Våra kroppar är rätt så slut nu, men det känns så skönt att allt är klart. Det här brukar ta så mycket längre tid i vanliga fall då vi kör allt med bil och släpvagn, då brukar det bli 15 svängar för att fylla upp bodan och nu har vi bara behövt köra en gång. Tack pappa för din smarta idé!!!


Vi hade ett litet problem på var vi skulle elda upp allt bås som blev av veden, då kom min smarta man på att vi kunde elda i den här gamla skorstenen som vi hade hemma och det fungerade riktigt bra.


Även idag fick vi hjälp av mina föräldrar för annars hade vi nog inte varit klara så här fort.

Nu väntar duschen och sen blir det raka vägen till sängen för mig. Natti natti!


Uppe med tuppen

Go´ morgon!
Här har ni bloggar som har varit vaken sen klockan 06, det hör inte till vanligtheten. Har sovit hos syrran inatt då hennes sambo jobbar natt och inte kommer hem förrän i eftermiddag så därför har jag sån tur att jag får vara med min systerson idag.
Just nu ligger han och sover.

Jag vet att jag har skrivit om det tidigare men gullungen är 14 månader gammal och så himla smart... Han klätrar upp i sin vagn för att sedan kunna bla låsa upp dörren, tända och släcka lampan och komma åt nycklarna i nyckelskåpet, tycker att det är riktigt smart av han. Min mamma som jobbar med barn och har gjort det de senaste 25 åren säger att han tänker som en 2 åring, alltså i två steg :-)

På tal om min mamma så kom mina föräldrar förbi igår och vi gjorde ett himla ryck med veden, nu är det inte alls mycket kvar. De ska komma förbi idag efter jobbet och hjälpa oss med det sista. Nu är hela vedbodan full och vi har även börjat att stapla utanför bodan.


Förresten så verkar det vara nåt fel på blogg.se nu, då jag inte kan se komentarer som ni har skrivit, så jag är inte otrevlig som inte uppdaterar dem utan det är för att jag inte kan se de.


Jobbar med veden

Även den här dagen spenderar jag och gubben ute på gården med att bära in ved. Jag lastar in i vedbodan och han staplar. Tycker att det fungerar riktigt bra, då jag själv är värdelös på att stapla.. har gjort det några gånger men varje gång rasar allt efter en stund så det är bara onödigt jobb när jag gör det :-)

Idag kommer mina föräldrar hit efter deras jobb och ska hjälpa oss med veden, riktigt gulligt tycker jag, de erbjöd sin hjälp utan att vi behövde fråga. Så vi bjuder på middag och de hjälper oss att bära :-)

Vi har råkat ta hem alldeles för mycket ved, allt kommer inte att rymmas i bodan.  Våran granne har varit snäll och gett oss ställningar som man kan lasta ved på, så där kommer veden som blir över när bodan är full att hamna.

Ikväll ska jag åka till syrran och sova över där, för imorgon ska jag vara barnvakt till systersonen. Så det blir en härlig moster dag imorgon!

Mina gamla journaler

När gyn äntligen ringde upp mig så hade jag så klart ringt till fel ställe... det var inte själva gynmottagningen som hade hand om journalerna utan det var en gynseketerare. Så jag fick ett nytt nummer att ringa till och där kom jag fram på en gång.

Hon frågade mig hur gamla uppgifterna var som jag ville ha, började att fundera och sa att våran barnlöshetsutredning var 4 år gammal, men när jag tänker efter nu så kan det var ännu äldre, men men så mycket kan jag ju inte ha i mina journaler så de inte hittar mina svar.

Hon skulle i alla fall skicka hem alla provsvar och sånt till mig, men jag antar att det här också kommer att ta lite tid tills de kommer...

Men just nu känns det som att jag har en massa tid att vänta för imorgon har det gått 3 veckor sedan vi lämnade alla proverna så det är fortfarande ungefär 5 veckor kvar tills vi får veta nåt...


Äntligen har jag ringt

Idag har jag äntligen tagit tjuren vid hornen och ringt till sjukhuset. Jag har nämligen fått för mig att jag vill ha ut mina journalen från tiden vi gjorde våran barnlöshetsutredning. Jag vill kunna jämnföra provresultaten från barnlöshetsutredningen och proverna som vi har tagit nu i missfallsutredningen. Många av proverna som jag har tagit nu är samma som jag tog för några år sedan.
Sjukhuset skulle ringa upp mig vid 13:30 så det är bara att vänta.

Nu ska jag hoppa in i arbetskläder och ge mig på veden som står på uppfarten, om man tar lite i sänder så borde det inte vara lika jobbigt...
Kan i alla fall erkänna att det känns i mina armar idag att vi bar en massa ved igår, vet inte om det har att göra med att jag är för otränad... hmm...