Vecka 24+0

Ytterligare en vecka har nu gått, så idag går jag in i vecka 25. Jag märker av pyret mer och mer för varje dag som går, tycker att det är en sån häftig känsla när jag pratar med magen eller strycker på den så kan jag få en liten spark till svar. Det finns inget bättre än det.


Igår var det en kanondag här men jag verkar tyvärr inte klara av värmen längre, blir helt slut. Så när det var dags att gå och sova igår kväll tror ni att det gick, balkongendörren hade jag öppen på vid gavel men det hjälpte ju inte mycket. Det slutade med att jag gick upp och åt en smörgås och en glass klockan 01 och efter det kunde jag somna.
Idag är det kallare ute och regnar, törs väl knappt skriva det men jag är så glad för det vädret :)


"Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Nu har den fått lite kroppsfett och ser mindre "mager" ut. Sinnenas utveckling har kommit en bra bit på väg. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket betyder att synnerven har börjat fungera.

När du har tid på BVC kontrolleras ditt blodtryck och du får lämna urinprov. På så vis kan man upptäcka tidiga tecken på havandeskapsförgiftning och diabetes så att behandling kan sättas in om det behövs.

Fingrar, handleder och händer kan kännas värka eller kännas domnade. Det kan bero på att karpaltunneln, liksom så många andra vävnader i kroppen, svällt upp. Då kan nerver som löper i tunneln klämmas åt, vilket i sin tur orsakar smärta eller obehag. Handledsstöd kan hjälpa. Prata med din barnmorska eller läkare om du har besvär av det och läs våra tips om självhjälp för domnade eller värkande fingrar.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer."

Källa: http://se.babycenter.com/pregnancy/fetaldevelopment/25weeks/


Kommentarer
Postat av: Lila

Det är så coolt hur barnen utvecklas i magen!

Kramis Lila

2010-07-08 @ 14:30:19
URL: http://minbloggvarld.blogspot.com
Postat av: carolina

grattis till vecka 25, visst är det mysigt när man får kontakt! jag går ju in i vecka 34 på lördag, och det ä helt galet vad mysiga dom är, hihi =) klappar man henne på huvudet trycker hon upp rumpan mot mig, haha!



kram!

2010-07-08 @ 14:35:04
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: Fru Hagelin

Åh, vad glad jag blir att allt fortskrider som det ska! :-D Har varit utan internet i drygt tre veckor och nu kan jag äntligen hålla lite koll igen - tihi!

Kramisar

2010-07-13 @ 16:44:30

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback