Vecka 19+0

Igår pysslade vi ute lite grann, jag försökte att ta det lugnt vilket jag nog gjorde nästan hela tiden, men det känns ändå i min kropp idag. Känns nästan som att jag har sprungit ett maratonlopp. Ont lite överallt. Så idag blir det en skön dag ute i min nya solstol tillsammans med en bok. Tar mig inte längre upp från mina solsängar utan att det gör ont så då gällde det att hitta nån stol som passade bättre. Därför fick det lov att bli en typ badenbaden.




Idag går jag in i vecka 20, känns helt overkligt att nästan vara halvvägs nu.

"Nu är bebisen ungefär 16,5 cm lång från hjässa till rumpa och lägger stadigt på sig i vikt. Det vaxliknande fettlager som kallas fosterfett, eller vernix caseosa, börjar täcka huden för att skydda den mot den långa tiden i fostervattnet. Det underlättar också förlossningen. Bebisen sväljer mer denna vecka, vilket är bra träning för matsmältningssystemet. Det fostervatten som tas in av din bebis spjälkas till vatten (som absorberas) och restprodukter som hamnar i tjocktarmen, där det så småningom bildar barnbeck.

Om du inte redan går i föräldragrupp, kanske du är intresserad av att göra det. Både nya och flerbarnsföräldrar kan dra nytta av strukturerade klasser. En bra motionsgrupp för gravida kan förbereda dig inför förlossningsarbetet. Det är bra att planera det så att du är klar med dina lektioner vid 37 veckor, då du åtminstone teoretiskt sett anses fullgången och redo för förlossning när som helst.

Se till att du får tillräckligt mycket järn. Bebisen behöver det för att tillverka röda blodkroppar, bland annat. Det är i stort sett omöjligt att få i sig för mycket järn bara från mat. Exempel på järnrik mat är magert rött kött, kyckling, fisk, linser och bönor, spenat och berikade frukostprodukter. Läs vår guide till bra kost för att få grepp om vad du behöver mest.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer."


Källa: http://se.babycenter.com/pregnancy/fetaldevelopment/20weeks/


Kommentarer
Postat av: mamma-wannabe

Kan jag byta min jobbvecka mot din solstol?



ser så skön ut ;)

2010-06-02 @ 20:19:37
URL: http://familjecirkus.blogg.se/
Postat av: Jenny

Yaaaaay, halvtid:o)))



Kram!

2010-06-02 @ 20:32:48
URL: http://www.barnlangtan.se/
Postat av: Lila

Hej tjejen!

Blir svårt detta år att driva viktväktarna, ska pendla kommande året då jag pluggar på annan ort 15 mil hemifrån...men det var ingen dum idè:)



Kramis Lila

2010-06-02 @ 20:48:12
URL: http://minbloggvarld.blogspot.com
Postat av: suss

Oj oj vad tiden går. Så mycket fina saker du har på gång, roligt med så engagerade släktingar. Jag har fått en likadan solstol i morsdagspresent och jag gillar den. Kläderna du shoppat var hur söta som helst :)

2010-06-02 @ 23:32:38
Postat av: mamma-wannabe

schysst - då tar jag solsängen ;)



Ha en bra dag!



KRAM

2010-06-03 @ 08:45:41
URL: http://familjecirkus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback