Vecka 21+0

Glömde ju bort att skriva att jag har gått in i en ny vecka idag, nämligen vecka 22. Känns som att veckorna bara springer iväg just nu. Tror att det lätt blir så nu under sommaren.

Här kommer i alla fall två dagsfärska magbilder :)







"Nu väger bebisen nästan ett halvt kilo, cirka 430 gram, är drygt 27 centimeter lång från hjässa till häl och har samma proportioner som en nyfödd bebis, om än lite spinkigare eftersom bebishullet inte utvecklats ännu. Innan detta sker, ser huden lite skrynklig ut, men bebisen lägger på sig lite varje dag nu. Läppar och ögon är formade, men iris (regnbågshinnan) saknar fortfarande pigment. Bukspottkörteln utvecklas stadigt.

Redan nu finns tandanlag i käkarna och det dröjer inte så länge innan bebisen är född och så småningom får sina första tänder.

Hittills har du förmodligen ökat i vikt med mellan 5,5 och 7 kg, men från och med nu kommer du att öka snabbare i vikt – räkna med strax under ett kvarts kilo per vecka. Det är vanligt och helt normalt att få sug efter specifik mat och ökade (men inte blodblandade) flytningar.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer."

Källa: http://se.babycenter.com/pregnancy/fetaldevelopment/22weeks/

Kommentarer
Postat av: Jenny

Fiiiiina magen:o)))

2010-06-16 @ 21:28:12
URL: http://www.barnlangtan.se/
Postat av: Anna

Hej Sara! Oj vad din mage växt :D underbart!

Själv är jag i fasen när jag ser gravid ut i femte månaden framåt kvällarna för att vakna på morgonen och undra vad som hänt :)

Ha en härlig helg, kram

//Anna

2010-06-18 @ 11:40:38
URL: http://mijaqi.blogspot.com/
Postat av: rockygirl

ohh, så fin mage du har! Mysigt! Man saknar den tiden redan hihi =) massa kramar

2010-06-19 @ 05:35:28
URL: http://www.rockygirl-rockygirl.blogspot.com
Postat av: Teres

Åhhh vilken fin mage du har =)

2010-06-19 @ 16:01:17
URL: http://familjonskas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback