Vilken natt

Hjälp säger jag bara om jag ska sammanfatta den här natten, eller kanske hjälp och skratt...

Det har ju snöat konstant ett tag nu och igår blåste det så det var snövallar över allt, det var lite svårt att ta sig fram. Hur som helst körde jag bilen och på ett ställa hade traktorn skottat för långt ut på kanten så det slutade med att jag gled ner i diket och där satt vi fast.

Det var bara att ringa ett nummer så står på bilen, ett assistans nummer.

Där svarar en kvinna från södra Sverige och undrar vilket adress vi sitter fast på, hmm vi är ute i en by och där har man inte så mycket gatuskyltar, så vi försökte förklara så gott det gick och hon skulle skicka efter hjälp.

När det hade gått 30 minuter ringer jag tillbaka för att höra var hjälpen är, får då ett litet vresligt svar tillbaka att man får räkna att det tar mellan 30 minuter till 1 timme, så det var bara att fortsätta att sitta och vänta i bilen.

När det hade gått en timme ungefär så kommer det en bil som stannar, det står nåt företagsnamn på bilen så jag antar att det är våran hjälp så jag går ut och frågar den stackars mannen om han tror att han kommer att kunna dra upp våran stora fyrhjulsdrivna bil med hans "lilla" personbil.
Då säger han att han kan försöka. Han säger även att de försöker ploga vägarna i tid men när det kommer så mycket snö är det svårt att hinna med, han säger även att han ska ringa till en traktor och kolla om den är långt borta. 

Då börjar jag förstå att det inte är han som ska hjälpa oss, så då var det bara att förklara läget, men snäll som han är så tänker han ändå göra ett försök. Men just som han har vänt sin bil så ringer bärgaren och är i byn brevid, så han är strax där.

Jag går tillbaka till min kollega som sitter i bilen och berättar allt och vi brister båda ut i gapskratt, tänk vilket missförstånd.
Den snälla mannen åker därifrån och efter ett tag kommer bärgaren.

När bärgaren kommer så ska han försöka köra förbi oss så han kommer framför oss, vad händer då, jo han kör fast i en meters snö. Där sitter bärgaren fast och vi sitter fast i diket. Då kommer ytterligare ett gapskratt. Man undrar lite om det är dolda kameran.

Jag går ut och säger till killen att det är en traktor som visst snart ska vara på gång, tror att han skämms rätt så mycket så han ber mig sätta mig i bilen och vänta.
Så vi sitter i bilen och tittar på när han försöker skotta loss sin bärgarbil. Efter ungefär 20 minuter är han lös och kan börja försöka hjälpa oss.

Så 2 timmar efter att vi har ringt efter hjälp så är vi lös, då är det bara att fortsätta att göra resten av natten. Vi hade tur, inga skador på bilen eller på oss själva.

Vilken natt säger jag bara!


Kommentarer
Postat av: Anna

låter ju som en helt underbar natt :)

2010-03-03 @ 17:37:46
URL: http://spattanjansson.blogg.se/
Postat av: Fru barnlös

Skönt att det gick bra för er iaf!

2010-03-03 @ 20:32:10
URL: http://langrean9manader.blogspot.com/
Postat av: Sara

Haha, galet ju. Men skönt att det inte var värre iaf..



Hmm, jo, jag tänkte nog helt enkelt ringa imorgon och se. Orkar inte jaga kliniken då det tar så lång tid att komma fram eftersom det alltid är kö..



Kram

2010-03-03 @ 22:36:23
URL: http://langtaneftertresamhet.blogspot.com
Postat av: Lila

Shit.....kan förstå era skrattaanfall:)

Kramis L

2010-03-04 @ 09:10:55
URL: http://drommenometttillbarn.blogspot.com
Postat av: Greta

så trevligt i snön

2010-03-05 @ 13:12:44
URL: http://torparfru.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback