Barnvagn

Har precis kommit hem efter ett vattengympa pass. Idag var det bara jag som tränade, men då hann sjukgymnasten kolla så att jag gjorde alla övningar rätt. Jag berättade för henne att jag var sjukskriven nu och det tyckte hon var riktigt klokt, hon sa att jag ska tänka på mig själv och bebisen nu.

Medans jag var och tränade for J och hämta hem våran barnvagn som hade kommit. Tyvärr hade de glömt att skicka med sittdelen men de skulle ringa när den kom då är det bara för oss att åka och hämta hem den :-)






Jag vill tipsa er om att gå in här, det är en insamlingsstiftelse som ska hjälpa ofrivilligt barnlösa. 

Ändrat lite

Så var det sista dagen på den här veckan, känns att att tiden bara rinner iväg. Den här veckan har gått med en rackarns fart. Hoppas att alla veckor fram tills oktober går så här fort, då blir jag riktigt glad!

Idag har vi sån tur att vi har blivit bjudna på middag hos svärföräldrarna, skönt att slippa tänka på maten idag.

Jag vet inte om ni har sett det än, men jag har ändrat på min babyticker, har upptäckt att jag hade angett fel datum som beräknad födelse så nu har jag hamnat en dag längre bak...
Pyrets beräknade födelse är tisdag 26:e oktober.
När vi gjorde rutinultraljudet så frågade jag om de ändrar det datumet nåt, men när man har gjort provrörsbefruktning så är det enda gången man vet exakt när barnet är gjord så därför har vi kvar samma dag som vi fick vid våran inskrivning. Om jag skriver in vårat beräknade födelsedag på familjeliv så kommer det upp att jag hade ägglossning den 3:e februari, men jag hade egentligen den 2:a februari. Så enligt mina beräkningar ska födelsen vara den 25:e oktober. Måste kolla det med barnmorskan på torsdag när jag ska dit nästa gång. 

Har helt glömt bort att skriva vad det är för dag idag, skäms på mig. Det som är så viktigt nu när jag själv ska bli mamma. Idag är det nämligen morsdag så grattis mamma på din dag!


Lyx frukost

Den här dagen började jag med en riktigt lyxig frukost. Jag färskpressade juice i min nya citruspress, så himla smidigt det var. Sen fick jag för mig att jag ville ha nybakade scons så det var bara att sätta igång och baka.
Så här såg min lördagsfrukost ut sen



Efter att ha blivit mätt och belåten av frukosten så gav jag och J oss iväg för att köpa lite material till takvaggan.
Fick åka på några affärer tills vi hade en skiva och rundstav i rätt dimension.
Sen när det var handlat så åkte vi till svärföräldrarna där vi gjorde klart stommen till takvaggan. Så nästa grej är att sy själva tyget till den.

Sen nu ikväll har jag varit iväg och köpt sommarblommor som sen ska planteras i krukor vid våran entré.

Tvättat

Idag har varit en sån dag som jag egentligen inte har gjort nåt särskillt alls. Jag & J var en sväng till en affär som hade utförsäljning av allt och då fyndade jag en OBH nordic juice press, så imorgon ska jag dricka färskpressad apelsinjuice till frukost. Sen fyndade jag även en Hackman stekpanna.

Vad har jag mer gjort, måste fundera ett tag... Jo just det, jag har varit en sväng till min mormor och lånat hennes tvättstuga (hon bor i lägenhet) och tvättat upp en massa bebistyger som min svärmor ska sy kläder av. Så tvättade jag även upp ett duntäcke som ska bli till en voksipåse.

Sen har det inte hänt så mycket annat skoj, har försökt att ta det lugnt men det hjälper inte så mycket. Mina fogar gör bara mer och mer ont.

Min mormor kommenterade även att min högra fot var svullen och inte den vänstra. Måste ha lite koll på det.

Shoppat

Läkarbesöket gick bara fint idag. Jag har nu blivit förlängt sjukskriven till och med den 14:e juni. Sen skulle jag kolla med min arbetsgivare om det fanns nåt annat jobb till mig som jag skulle klara av.... Min vikarierande chef sa då att det finns inga andra jobb inom vården som jag kommer att klara av, så jag får väl se hur jag känner mig när de här dryga 2,5 veckorna har gått och annars så får läkaren förlänge min sjukskrivning.

Idag har jag varit en sväng på stan med svärmor och vi har shoppat en massa roliga saker. Svärmor har köpt en massa tyger som ska bli en röd Voksi åkpåse med svart tyg invändnigt med små vita spöken på. Hur sött som helst. 
Sen köpte hon även ett tyg som vi ska göra en takvagga av. Vi hittade även ett fint gardintyg som ska bli 2 kappor i pyrets rum.
Så nu har vi en massa roliga saker som vi ska göra. 

När vi ändå var på stan så tog vi en sväng förbi Lindex för jag hade en 25 % rabatt kupong på ett helt köp och då passade jag på att köpa en klänning, pyjamas, body och strumpbyxor till pyret. 

Bilderna nedan är på allt jag har köpt till pyret igår och idag. Sammanlagt har jag betalat 439 kr, min rabatt blev 146,38 vilket jag tycker är riktigt bra.



Klänning 79,50


Body 69;50



Pyjamas 99 kr



Strumpor 39,50 kr per 2 pack



Set 179 kr


Strumbyxor 79,50

Allt från Lindex.

 


Smygpremiär

Igår var jag & syrran på exlusive smygpremiär av Sex in the city 2. Syrran hade haft sån tur så hon vann 2 biljetter till denna film och bjöd med mig :) Före filmen bjöds det på cider och alla fick varsin goodiebag.

I goodiebagen fanns det:

Ett test av parfymen DKNY -Be Delicious
Tidningen Sofis mode
Läppglans från Body shop
Love etc body butter från Body shop
Compeed skavssårsplåster
Geisha
Twix
Chips
Dricka från coca-cola

Inte illa eller hur?!

Jag har ju glömt att skriva om filmen och om man som mig älskar Sex in the city så kommer man att älska den här filmen också :)

Tyvärr så kan jag inte göra såna där fina bilder som många av er andra gör, ni vet med flera bilder i en, men här kommer i alla fall lite bilder från min goodiebag.











Rutinultraljud

Idag var det äntligen dags för rutinultraljudet, kan erkänna att jag har varit nervös.

Väl i undersökningsrummet fick vi en jätte gullig barnmorska som hade läst i journalen innan och visste att vi hade kämpat länge.

På en gång hon satt ultraljudsapparaten mot magen så såg jag att det rörde sig, pådå kom lyckotårarna.

Allt såg jätte bra ut med bebisen, hon kollade även vad det var för kön så det verkar som att vi väntar en liten flicka, min magkänsla har sagt det hela tiden :)

Efter ultraljudet så firade vi med lunch på stan och då var jag ju bara tvungen att springa in på Lindex och där hittade jag en rosa söt dress.
Sen var vi även till Barnens hus för att beställa vagnen men den vi skulle ha hade de slutat att tillverka och den var slut i Emmaljungas fabrik, men vi hade tur. Det fanns en vagn kvar i Haparande så de skulle skicka ner den till oss. Så nu verkar vi få vagnen redan nästa vecka. Men men vad skulle vi göra.

Hittade även en spjälsäng som var nedsatt 500 kr på barnens hus som vi slog till och köpte. Så nu börjar allt kännas mer riktigt.

Här kommer våra ultraljudsbilder






På den här bilden sprakar hon mig ;)


Vecka 18+0

Igår var jag på första vattengympan för gravida och det gick riktigt bra. Det var jag och två till gravida. De andra skulle ha barn om 4-6 veckor, så de kommer nog inte att gå kvar så länge till.

Efter halvtimmen i bassängen så kändes kroppen som bly när jag skulle kliva upp, det var tur att sjukgymnasten varnade mig för det innan.

Efter gymnastiken blev jag jätte trött och hade tänkt att ta en tidig kväll meb då fick vi främmande istället. Så det blev sovmorgon idag istället.

Min läkare ringde upp mig igår och då fick jag en tid hos han på torsdag, ska bli spännande att höra vad han säger. Har i alla fall pratat med chefen så det blir inget jobb den här veckan i alla fall för mig. Chefen tyckte att jag skulle ta det lugnt.

Idag är jag i vecka 18+0, har alltså gått in i vecka 19.




Nu är du halvvägs! Toppen av livmodern når nu naveln och kommer att fortsätta växa med ungefär en centimeter i veckan. Bebisen är cirka 15 centimeter lång och väger strax under 250 gram.

Nu har bebisen börjat svälja fostervatten och njurarna producerar urin. Hår växer på huvudet.

Nu utvecklas sinnena fort. Nervcellerna för de olika sinnena – smak, lukt, hörsel, syn och beröring – utvecklas nu i sina respektive områden i hjärnan. Produktionen av nervceller saktar av när existerande nervceller blir större och etablerar mer komplicerade förbindelser. Du som väntar en flicka kan tycka det är intressant att veta, att hon nu har ungefär sex mijoner ägg i sina äggstockar, vars antal kommer att ha sjunkit till cirka en miljon vid födseln.

Nu har du säkert känt din bebis röra på sig. Ibland kan det hända så mycket därinne att det är svårt att sova. Din bebis kommer att vara mycket aktiv de kommande tio veckorna, tills det börjar bli för trångt i livmodern. Snart väntar tillökning vilket för med sig stora förändringar, så ta en titt på Sex och relationer.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.

Källa: http://se.babycenter.com/pregnancy/fetaldevelopment/19weeks/


Telefontid med läkaren

Även imorse klev jag upp tidigt, men den här morgonen vaknade jag av mig själv. Hade egentligen ställt klocka på 07 men vaknade redan vid 06:30 så då var det lika bra att kliva upp.

Efter att ha gjort mig färdig åkte jag iväg till vårdcentralen där jag tog blodprov, blev bara ett rör den här gången och det gick fint. Om några dagar får jag höra hur mitt TSH värde ligger (äter Levaxin).

Nu sitter jag och väntar på att min läkare ska ringa upp, funderar lite på hur jag ska göra med jobbet när jag har så här ont. Är tänkt att jag ska jobba på onsdag och torsdag. Onsdag kan jag vara hemma från jobbet utan sjukintyg men från och med torsdag så måste jag vara sjukskriven om jag ska vara hemma.
Jag känner fortfarande att det är alldeles för tidigt för att bli sjukskriven redan, men samtidigt kan jag inte gå till jobbet och ha så här ont. Skulle nog aldrig klara av mina arbetsuppgifter.

OM jag hade haft ett lättare jobb så kanske jag inte hade haft de här problemen, men då jag jobbar på ett tungt ställe inom vården, NATT och kliver ut och in ur bilen kanske 80-100 gånger så sliter det rätt så mycket på mina redan onda fogar.

Idag är jag i vecka 17+6, imorgon går jag in i vecka 19. Jag har nu gått 45 % av graviditeten tänk snart halvvägs :)


Flytt och kalas

Imorse ringde väckarklockan redan 07:15, då var det bara att hoppa in i kläder och göra sig iordning för att åka och hjälpa syrran med familj som har flyttat idag.
Jag har i och för sig inte hjälpt till mycket, J åkte iväg med en lastbil tillsammans med min pappa medans jag stannade med mamma och såg till systersonen.

Passade på att äta lite frukost där. Sen när jag kom till huset var det bara att äta lunch, som ni säkert förstår så är jag hungrig nästan hela tiden.

Jag kunde i alla fall hjälpa till med lite småsaker i huset, som att bädda sängarna och rengöra lite hyllor. Det tunga jobbet överlät jag med glädje åt karlarna och de icke gravida kvinnorna.

Efter flytten så åkte vi till J:s mormor och morfar för hans morfar fyller år idag. Där bjöds det på köttsoppa och en tårta till efterrätt. Min dag har alltså till största del bestått av att äta ;)

Var och gick en liten bit när vi var hos hans mormor och morfar, fast jag bara gick kanske 200 meter så fick jag ont i höger fog. Så det var bara att gå och sätta sig igen i fåtöljen.

Igår fick vi tipset att man kunde lyssna med en tom toarulle mot magen och på så sätt kunna höra pyret. Så det har vi testat idag och J hörde pyret, men det är en livlig bebis som bor i min mage för man hinner bara precis höra h*n så försvinner ljudet igen ;)

Cravings

Idag har det varit rätt så blåsigt och kallt här tyvärr ska jag väl skriva, jag har hunnit bli lite bortskämd med varmt väder.

Den här dagen började med att vi hade främmande av ett par kompisar som kom med deras snart 4 månaders bebis, första gången vi fick se han. Man längtar ännu mer nu tills våran egen när man ser andra små troll.

Sen har vi varit hos mina föräldrar och ätit grillat och potatisgratäng så nu känner jag mig helt proppmätt. Orkar knappt röra mig.

Har även hunnit med en sväng på en godisaffär där jag har letat efter sura patroner, ni vet såna där som man köper en och en för 1 kr styck. Tyvärr var dem slut och jag blev såklart besviken så han som hade affären skulle försöka kolla om han fick tag i dem fort.

Har sett i andra gravidbloggar att det har talats om cravings och jag trodde inte riktigt att jag hade några men nu har jag kommit på att jordgubbar är min största cravings och även då sura patroner om jag nu kan få dem nån gång. Min syrra bor mitt istan så hon skulle få kolla på "sin" kiosk om det finns några där så kanske om jag har tur så får jag såna redan imorgon.

Sorg

Idag har vi varit till veterinären med våran älskade 6 åriga ragdoll. Har varit dit tidigare med han och då togs en massa prover som visade att han hade fel med njurarna. En katt ska ligga på 150 men våran kisse låg på 250.

Det finns tyvärr ingen medicin som man kunde ge utan det enda som kunde hjälpa var ett special foder som vi självklart köpte. Fodret hjälpte inte heller, han inte ätit ifrån det och bara blivit smalare och smalare, var nästan inget kvar av våran stora katt, bara skin och ben.
Så idag har han fått åka till katthimlen där han nu jagar råttor hela dagarna.

Nu har vi bara en hund och en katt kvar, märker att hunden letar efter han och det kommer hon nog att göra ett tag till. Den andra katten har nog inte märkt att han är borta än.




Sol, sol och mer sol!

Sitter ute på altanen nu med den bärbara i knät, fåglarna kvittrar och solen värmer mig. Kan det bli bättre än så här?!

Igårkväll och inatt har jag haft jätteont i fogarna, var svårt att kliva upp från soffan. Tror att det gjorde mer ont pga att sjukgymnasten var där och klämde och kände igår. Så idag gör jag inte många knop här hemma utan det blir bara att ta det lugnt.

Har skickat iväg J till affärn för att köpa hem jordgubbar och lite glass. Jag skulle lätt kunna äta jordgubbar varje dag, så himla gott är det. Längtar tills vi kan plocka våra egna gubbar i landet.

Nu ska jag ta och försöka få tag i vårdcentralen, de har nämligen skickat ut en kallelse till mig där det står att jag ska komma in och lämna blodprover den 1:a juni, men jag ska dit nu på måndag och jag tror inte att jag behöver lämna prover två gånger inom loppet av en vecka, eller vad tror ni?!

Sjukgymnastik

Kvällen igår avslutades också med en rejäl spya, trevligt värre eller hur....
Idag har jag tack och lov sluppit att kräkas, men efter frukosten började jag må lite illa, men det gick över.

Jag har träffat min sjukgymnast idag och fick genast förtroende för henne. Hon kollade hur min ryggrad såg ut och lite sånt, när jag sen skulle böja mig framåt så märkte hon att min högra fog? "gled" iväg innan den vänstra. Hon rövade även att böja upp mina ben och det vänstra benet fick hon i 70 grader medans det högra bara kom upp i 60 grader.
Efter att hon hade knäckt till lite grann så fick hon båda benen i 70 grader så det var hon nöjd med. På måndag är det dags för mitt nästa besök där och då blir det vattengympa för gravida.

Jag kommer inte att jobba helgen som planerat utan jag har sjukskrivit mig och ska tänka på allt det hon har sagt och försöka ta det lugnt. Så får vi se hur det känns efter måndagens träning.

Hon rekomenderade mig även att cykla, det sliter inte lika mycket som att gå. Ska jag vara ute och gå så ska jag inte gå långa promenader, så nu är det promenader där jag tar små steg på som gäller för mig.


Vecka 17+0

Jag är nog inte riktigt som alla andra jag... de flesta som mår illa gör det i början av graviditen, men jag mådde så illa imorse och ursäkta detaljerna men kräktes som bara den. Det är efter tandborstningen jag börjar må illa, har haft lite besvär med att borsta tänderna den senaste månaden.
Jag hoppas verkligen att det ska försvinna, för det absolut värsta jag vet är nämligen att kräkas...

Idag går jag in i en ny vecka! Välkommen vecka 18 säger jag!



Nu är bebisen drygt 14 centimeter lång från hjässa till rumpa och väger lite under 200 gram. Bröstkorgen rör på sig vid andning, men i själva verket fylls lungorna av fostervatten istället för luft.

En ultraljudsundersökning görs vanligtvis i andra trimestern (vanligtvis mellan 17 och 19 veckor) för att bedöma fostrets tillväxt och utveckling, titta efter möjliga problem, undersöka moderkakan och navelsträngen och bedöma om förlossningsdatumet är korrekt. Under denna undersökning kan du ofta se din bebis sparka, böja sig, sträcka på sig, rulla runt och till och med suga på tummen. Ta med din partner om det är möjligt och be om flera fotografier.

Om du väntar en flicka, så kan det vara intressant att veta att hennes vagina, livmoder och äggledare nu finns på plats. Om du väntar en pojke, så är de yttre könsorganen tydliga. Om du väntar fler än en bebis, kan du läsa mer om vad det innebär här: Tvillingar.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.

Källa: http://se.babycenter.com/pregnancy/fetaldevelopment/18weeks/

Tävlar om profylax utbildning

Jag är med och tävlar med Carolina och Dr Åsa om att vinna en profylax utbildning online.
Om du vill vara med och tävla så hittar du tävlingen här.

Tävlingen avslutas på onsdag 19/5.



Med satsningen Profylax Online gör vårdföretaget Babygruppen den förberedande föräldrautbildningen tillgänglig i hela Sverige. Webbkursen leds av Åsa Vilbäck, även känd som ”Dr Åsa” på SVT och Nicole Silverstolpe, chefbarnmorska på förlossningen vid Danderyds sjukhus.
Allt som behövs är en dator och Internetuppkoppling. Innehållet presenteras i ett antal filmer som kompletteras med övningar och kunskapstester och man har hela tiden tillgång till en mängd vanliga frågor som besvaras av en legitimerad barnmorska. Det finns också flera interaktiva funktioner som hjälper användaren att få ut det mesta av materialet.


En natt kvar

Första natten gick relativt bra, första halvan av natten gick överförväntan men under resten av natten började jag få ont i fogarna och mot slutet av arbetspasset så gjorde det riktigt ont.
Nu jobbar jag inatt och sen på onsdag är det dags för sjukgymnastiken, längtar som bara den dit. Det enda som jag vill är att få hjälp så att jag kan/orkar jobba fram till semestern. Skulle inte tycka att det vore speciellt roligt att bli sjukskriven redan nu.

Jag var inne i vårat förråd för några dagar sedan och letade efter nåt som jag redan har glömt bort vad det var och då hittade jag i alla fall en bok som jag har lånat av syrran (förlåt att jag glömde att jag hade den) när jag blev gravid första gången, På smällen från A till Bebis.
Så den ligger jag och läser nu på kvällarna.



"Att vara gravid är en kroppslig och mental berg-och-dal-bana, och frågor av alla möjliga slag hopar sig - frågor som de flesta gravidböcker slätar över med ett "Allt är normalt, lilla vän". Hur blir sexlivet när man är gravid? Vart tog alla vilda vänner vägen? Kan barnet bli en hårig apa om gravida mamman äter vitaminer? Om man varit brakfull fem gånger innan man fick reda på graviditeten, har det skadat bäbisen? I På smällen - från A till Bebis delar Ann Söderlund och Hannah Rosander med sig av oumbärliga tips, råd och hemlisar från sina graviditeter."

http://www.bokus.com/b/9789185015337.html


Jobb dags igen

Även idag har det varit kanonväder här, hoppas verkligen att det fortsätter såhär. Vi har varit en sväng till syrran i deras hus och hjälpt dem med att montera upp nya utemöbler, vi hann även med godfika där ;)

Jag ska snart börja göra mig iordning för två nätters arbete, hoppas att inte kroppen ska tjorva allt för mycket så att jag kan jobba. Har 5 nätter den här veckan och det var riktigt längesedan jag jobbade så mycket. Men men allt kan gå!

Hoppas att ni har haft en bra helg i govädret!

Sommaren är här

Wow vilken underbar dag det har varit. Temperaturen har legat på 26 grader i skuggan, bättre än så kan det väl ändå inte bli den 15:e maj?
Dagen har spenderas ute på altanen med våra nära och kära. Vi har ätit god mat och badat badtunna tillsammans, en väldigt lyckad dag med andra ord.

Pyret fick även två presenter av en släkting som är uppe och hälsar på från Stockholm, en Ida från Lönneberga body och en söt gossedjurskatt :)

Även imorgon har de lovat lika fint väder så jag hoppas att det stämmer, då åker bikinin på igen :)

Jag känner mig lite trött nu men det är väl för att man har varit ute hela dagen, låter väl inte så ansträngande at ligga i en solstol och bada badtunna, men jag skyller på graviditeten och solen ;)

Syr

Idag är det inte lika fint väder som igår men det gör inte så mycket för idag ska jag hjälpa min syrra att sy gardiner till deras matplats.
Syrran och hennes sambo har köpt ett hus som de har totalrenoverat och nästa vecka går flyttlasset, så då hade det varit bra om gardinerna var färdiga och upphängda.

Jag kan inte hjälpa till med nåt med flytten men såna här pyssliga saker hjälper jag mer än gärna till med.

Igår fick jag nåt ryck så då putsade jag våra fönster på nedrevåningen. Funderar om jag ska ta sovrumsfönstrerna idag eller om jag ska vänta några dagar till. Kändes inte allt för kul. Pyrets rums fönster har jag i alla fall bestämt mig för att hoppa över, de får jag ta och putsa sen när rummet är färdig målat.

Jag har skrivit flera gånger att min mage växer som bara den. Imorse så ställde jag mig på vågen för att se hur mycket jag hade gått upp i vikt sen inskrivningen och döm av min förvåning när vågen visade -1,5 kg. Så jag verkar än så länge ta från min egen kropp och det gör ju absolut ingenting. Det viktigaste är att pyret växer och mår bra.

Just det, idag har jag fått tag i en sjukgymnast men de hade fullbokat nästa vecka men de var så snälla och klämde in mig på onsdag så då hoppas jag på att få hjälp med mina bekymmer!

Ryssvärme

Vilket underbart väder det är här, nu är det cirka 18 grader varmt och det ska bli ännu varmare. På lördag har de lovat 20-25 grader, ryssvärmen är på väg hit och den är så välkommen.

Vi har nyss varit och hälsat på J:s mormor och morfar och de hade en överraskning till mig. De hade varit och köpt en vagga från 1700-1800 talet som de skulle slipa ner och sen måla vit. Den var riktigt fin, så den kommer att bli helt perfekt för pyret i början.

Förstår inte varför jag envisas med att sätta mig vid datorn när det är sånt fint väder ute, har en massa saker som jag skulle behöva göra som jag inte orkar/vill göra. Men nu kanske det är dags att göra ett litet ryck. Jag ska i alla fall ta och äta lite jordgubbar ute på altanen i solskenet.




Jordgubbar, melon och choklad

Har varit uppe i några timmar efter att ha sovit bort största delen av den här soliga dan.

Sen har jag varit en sväng och köpt målarfärg till min mormors balkong. När hon fyllde år så fick hon i present av oss att vi skulle fixa till hennes balkong då det var en massa hål på väggen och den såg allmänt tråkig ut. Så nu är det balkong styling som väntar. J är den som gör jobbet och jag planerar, mormor står bara brevid och är nöjd att allt bli så fint :)

Efter målarfärgen så blev det en sväng i matvaruaffären där jag köpte två kartonger med jordgubbar så nu är min kväll räddad. Ska ha mys framför tv:n med jordgubbar, melon och kanske lite choklad kan det bli bättre än så?!

Jag har även ringt och pratat med min barnmorska idag för att boka en ny tid för blodprovstagning. Sen tog jag även upp om min smärta som jag har i skinkorna som strålar ut mot benet. Hon sa också att det låter som foglossning och att jag behöver träna upp bäckenet. Så hon rekomenderade vattengymnastik för gravida.
När jag hade klivit upp så testade jag att ringa till ett ställe här i stan med sjukgymnaster men så klart hade de stängt tidigare idag för att det är dagen innan en helgdag. Så på fredag hoppas jag på mer tur.




Vecka 16+0

Tjohoo! Ytterligare en vecka har passerat. Har idag gått in i vecka 17. När jag går in på min sida på familjeliv så står det att jag nu är i 5:e graviditetsmånaden och att jag nu har gjort 40,4 % av graviditeten!

Nu är det inte många veckor kvar tills rutinultraljudet och efter det tror jag tiden kommer att gå fort.

För när väl det ultraljudet är gjort så blir det att beställa barnvagn och börja fixa i bebisens rum. Längtar som bara den till att börja boa lite grann.

Vet hur jag vill ha det på ett ungefär. I bebisens blivande rum är det nu bara träväggar så de ska målas vita och så ska det upp nån hylla på väggen och nya gardiner och så ska det så klart rensas ut en massa bråte där ifrån.
 
Idag har jag följt med J till läkaren för att visa upp hans näsa och allt såg riktigt bra ut. Så nu behöver han inte längre ha skenan på sig och stygnen är bortplockade.






Nu är bebisen ungefär 13 centimeter lång från hjässa till rumpa och väger cirka 140 gram. Skelettet består mest att ännu mjukt och böjligt brosk, men det kommer att hårdna senare. En skyddande substans som kallas myelin börjar nu omsluta ryggmärgen.

Med hjälp av ett speciellt stetoskop är det nu möjligt att höra bebisens hjärtslag. Det är både spännande och lugnande att höra det lilla hjärtat galoppera på. Om du är orolig för hur bebisen mår och utvecklas, kan det vara skönt att höra. Och om det börjar kännas som att graviditeten pågår för evigt, kan det vara kul att påminnas om vad som väntar efter 40 långa veckor.

Din växande livmoder påverkar din balans och det kan kännas lite ostadigt. Var lite försiktig och ha gärna stadiga, lågklackade skor. Är det svårt att komma till ro i sängen? Läs våra sömntips för andra trimestern.

Om du planerar att göra ett fostervattensprov men inte ännu har gjort det, så är detta en bra vecka. En fördel: du får en lång titt på din bebis med ultraljudet som används under proceduren.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.

Källa: http://se.babycenter.com/pregnancy/fetaldevelopment/17weeks/

Turkiet

Borta bra men hemma bäst stämmer ganska bra för mig. Klart att vi har haft en underbar semester, men gud så skönt att vara hemma igen i vardagen.

Gillar inte riktigt att flyga och hem från Turkiet var det rätt så mycket luftgropar så det var inte roligt för en som redan innan det är små rädd.

När vi hade satt oss i planet så kom en av flygpersonalen och frågade hur långt gången jag var, han tyckte nog att jag hade en stor mage :)

Här kommer lite bilder från Turkiet

Här tror jag att det är svågern som åker rutchkanan, men det är lite svårt att se vem det är ;)





Vårat hotell på kvällssidan



Efterrätts bordet





Blir riktigt sugen på jordgubbar då jag ser den här bilden


















Sist men inte minst, min mage ;)




Idag går tvättmaskinen i högvarv här hemma, mycket kläder som måste tvättas upp efter resan. Fattar inte hur det kan bli så mycket efter bara en vecka....




Sol och varme

Har lite svart att halla mig fran bloggen nar jag antligen har hittat en dator har pa hotellet, sa n, far sta ut med att det blir ett litet inlagg fran mig idag ocksa ;)

Aven den har dagen har det varit stralande sol, dagen borjade lite molnigt men sen har det varit stralande sol. Snart ska vi ga och ata lite middag, blir buffe idag vilket inte ar fy skam.

Vet inte om jag kom ihag att skriva ıgar att in mage vaxer som bara den. Har fatt manga komentarer om den, en fotograf var dock ınte sa jatte snall.. han vılle ta en bıld och sa att han kunde photoshopa min mage sen, som ni forstar sa fick han inte ta nan bild pa mig efter den kommentaren.


Vecka 15+2

Har kommer ett snabbt inlagg fran soliga Turkiet. Semestern ar bara underbar, precis sa dar som det ska vara. Solen skiner, vi solar, badar och ater riktigt god mat.
Finns inget att klaga pa. Ar krıng 30 grader varmt :)

I tısdags hade vi dock inte lika roligt... J skulle imponera pa min systers man nar han akte nerfor en vattenrutchkana och det slutade med en bruten nasa... sager bara typiskt J att sant hander... Hela tısdags efterıddag/kvall tillbrıngade vi pa sjukhuset har i Turkiet dar de rattade till nasan och sydde med fem eller sex styngd sa nu ar han lagomt snygg, har ett stort bandage pa nasan och ser ut som att han har gatt en omgang ı boxnıngsrıngen ;)


Jo forrsten, idag har jag gjort hela 15+2 veckor, sa jag ar nu inne i vecka 16, jippi!



Nu är bebisen ungefär lika stor som en avokado, precis under 12 cm, och väger cirka 100 gram. Under de kommande veckorna kommer en växtspurt äga rum, då bebisen dubblar sin vikt och blir längre.

Bebisar är lekfulla både i och utanför magen. Din bebis har kanske upptäckt sin allra första leksak – navelsträngen – som kan vara rolig att dra i och klämma på. Även om bebisen kan ibland kan klämma tillräckligt hårt för att minska syretillförseln, behöver du inte vara orolig för att den ska hålla tag så länge att det orsakar skada. Cirkulationssystemet och urinvägarna fungerar nu som de ska och bebisen drar in fostervatten i lungorna och andas ut det igen.

Ibland kan det göra ont när du gör plötsliga rörelser. Ligamenten på båda sidor av livmodern och bäckenet sträcks i takt med att bebisen växer. Det är helt normalt, men om det inte ger med sig utan fortsätter några dagar, eller förvärras, bör du prata med din barnmorska.

Här kan du läsa en guide till bra kost inför nästa stadium av din graviditet.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.

Källa: http://se.babycenter.com/pregnancy/fetaldevelopment/16weeks/


Semester

Om några timmar åker vi iväg till förhoppningsvis soliga och varma Turkiet. Resväskan är packad och står i hallen. Var lite svårt att rymma alla sakerna så ett av systersonens blöjpaket rymde vi inte, men resten är nedpackade.

Självklart är kameran med så det kommer bilder när vi kommer hem!

Här får ni ett litet smakprov på vårat hotell.





Det är på det här hotellet som vi kommer att spendera den närmaste veckan på: http://www.nazar.se/blue_life_and_mood

Vet inte om jag kommer att uppdatera bloggen när jag är borta, men jag kommer att hålla mina tummar för er alla som snart ska göra nya försök, ruvar och självklart för er andra också.
Hoppas att ni får en bra vecka!

Kram

Njutningar

Den här listan hade nån lagt upp på familjeliv så jag tyckte att den passade bra att lägga upp här i bloggen också.

10 njutningar med att vara gravid:

Att ha nio månader att planera, fantisera och drömma.

Att berätta nyheterna för din mamma, pappa, bror, syster, vänner och se deras reaktioner.

För en gångs skull är det meningen att du ska lägga på dig vikt. Moder Natur ger dig klartecken.

Massor av uppmärksamhet från släkt, vänner och din partner.

Nya färdigheter! Vare sig det handlar om att sticka bebiskläder eller montera ihop en barnsäng, så kommer du att upptäcka att du kan mycket mer än vad du trodde innan.

En ny förståelse för din mamma.


Att känna små hälar i underkanten av revbenen och veta, att de hör till någon
du snart kommer att få träffa.

Kvällar med spekulationer kring namn..

Att välja bebiskläder, eller kanske bara titta i kataloger och affärer.

Att vakna bredvid den nya bebisen för första gången och tänka "Oj! Det är på riktigt - jag har blivit mamma!"

Engergi

Så var sista natten gjord och jag känner mig pigg och utvilad. Har hunnit vara vaken drygt en timme och huset är storstädat, sängen är renbäddad, tvättmaskinen går på högvarv, ja livet känns underbart när man har energi över!
Känns så skönt att ha gjort ett sist ryck här hemma då vi åker imorgon. Svärmor ska bo här hos oss när vi är borta och passa djuren.

Efter middagen ska vi åka på affärn och köpa hem lite godsaker som svärmor kan ha när hon kommer, sen blir det en lugn kväll framför finalen av körslaget.

Just det ja, jag måste gå igenom resväskan ett varv till för att vara säker på att allt det "viktiga" är med... för imorgon drar vi på semester om nån av er har råkat missa det ;)