Vecka 15+2

Har kommer ett snabbt inlagg fran soliga Turkiet. Semestern ar bara underbar, precis sa dar som det ska vara. Solen skiner, vi solar, badar och ater riktigt god mat.
Finns inget att klaga pa. Ar krıng 30 grader varmt :)

I tısdags hade vi dock inte lika roligt... J skulle imponera pa min systers man nar han akte nerfor en vattenrutchkana och det slutade med en bruten nasa... sager bara typiskt J att sant hander... Hela tısdags efterıddag/kvall tillbrıngade vi pa sjukhuset har i Turkiet dar de rattade till nasan och sydde med fem eller sex styngd sa nu ar han lagomt snygg, har ett stort bandage pa nasan och ser ut som att han har gatt en omgang ı boxnıngsrıngen ;)


Jo forrsten, idag har jag gjort hela 15+2 veckor, sa jag ar nu inne i vecka 16, jippi!



Nu är bebisen ungefär lika stor som en avokado, precis under 12 cm, och väger cirka 100 gram. Under de kommande veckorna kommer en växtspurt äga rum, då bebisen dubblar sin vikt och blir längre.

Bebisar är lekfulla både i och utanför magen. Din bebis har kanske upptäckt sin allra första leksak – navelsträngen – som kan vara rolig att dra i och klämma på. Även om bebisen kan ibland kan klämma tillräckligt hårt för att minska syretillförseln, behöver du inte vara orolig för att den ska hålla tag så länge att det orsakar skada. Cirkulationssystemet och urinvägarna fungerar nu som de ska och bebisen drar in fostervatten i lungorna och andas ut det igen.

Ibland kan det göra ont när du gör plötsliga rörelser. Ligamenten på båda sidor av livmodern och bäckenet sträcks i takt med att bebisen växer. Det är helt normalt, men om det inte ger med sig utan fortsätter några dagar, eller förvärras, bör du prata med din barnmorska.

Här kan du läsa en guide till bra kost inför nästa stadium av din graviditet.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.

Källa: http://se.babycenter.com/pregnancy/fetaldevelopment/16weeks/


Kommentarer
Postat av: Suss

Så roligt att höra av dig lite. Njut av vädret, vi hade -5 på en del ställen inatt. Synd på J näsa men bra om det gick att fixa till i alla fall. Ha det gott, miss you. Kram

2010-05-06 @ 20:00:08
Postat av: Jenny

Hej Sara!

Tack snälla för ditt snabba svar! Det betyder jättemycket för mig. Vi går i Malmö på rmc där. Inte så bra med Leif vår läkare e ok. Han tror bara inte på de här o forskar mycket. Ska ring o se om jag får en teletid o diskutera det igen, men vilken studie ref du till näg du fick dina tabl? Kan ju hjälpa lite.



Ha en underbar semester i Turkiet.



Kram Jenny

2010-05-06 @ 21:09:09
URL: http://Engeln-nilwa.blogspot.com
Postat av: Teres

Hoppas ni har det super =) Så roligt att läsa om utvecklingen. =)

Det är ju sååå kul att vi är i stort sett ika långt gågna.

Njut nu och ha det riktigt skönt. Stor kram

2010-05-06 @ 22:43:59
URL: http://familjonskas.blogg.se/
Postat av: Mamman med den tomma famnen

Härligt att ni har en bra semester, synd bara på J:s näsa. Njut av värmen och ledigheten, det förtjänar ni. Kram

2010-05-07 @ 10:16:33
URL: http://tomfamn.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback