Stan igen

Äve den här dagen har spenderas på stan, men denna gång var det jag, J, Cornelia, farmor och faster. Köpte några julklappar så sakta men säkert kan vi strycka lite grann på listan. Känns riktigt bra.
Cornelia fick en jätte fin gegamoja mössa och en barbapappa klänning från farmor och faster. Tror att det kommer att bli en bortskämd fröken när hon blir äldre om det kommer att fortsätta så här ;-)

Sen blev det middag hos svärmor och svärfar, köttsoppa. Värmade och så himla gott!

På stan köpte jag en ammningsvänlig tröja till mig själv och ett par tjockare vantar.

1:a advent

Idag har jag, Cornelia och mamma/mormor varit på skyltsöndag i stan. Var riktigt mysigt att se alla tomtar, renar och hästar. Nästa år så kanske jag & Cornelia åker rensläde.

På stan köpte mormor en jätte fin villervalla klänning till Cornelia. Sen fick hon även en body och byxor från Åhlens. Perfekt med nya kläder.

Jag bytte även ett par jenas som jag har köpt tidigare till gumman, så det blev istället en body och två par mjukisbyxor.

Sen träffade vi en jobbarkompis till mig på stan som hade med sig en prydnad som vi fick i present. Det är en mamma, pappa och ett barn. Hur gulligt som helst, så tusen tack igen Anna för den.

Resten av dagen spenderade vi hemma hos mina föräldrar, där vi åt kinamat och bara umgicks.

Nu är vi hemma och bara njuter av lugnet. Får se vad vi hittar på imorgon. Börjar inse att det snart är jul och julklapparna inhandlas inte av sig själv... 



Sover hela nätterna

Man kanske inte ska skryta men även inatt har vi haft det underbart. Vi gick och la oss vid 22 tiden och sov sen till 04, då hade jag vaknat många gånger och bara väntat på att lillan skulle vakna för brösten var verkligen sprängdfyllda...
Sen fortsatte vi att sova till 09 tiden, då fick hon mat igen. Men tror ni att hon ville kliva upp efter maten, nej hon och pappa fortsatte och sova.
Jag kände mig riktigt utvilad så jag tog itu med en massa saker här hemma. Jag tog och städade, tvättade, ramade in lite bilder på Cornelia som jag har satt upp på väggen hmm funderar på vad jag mer gjorde men nu kommer jag inte ihåg. Hur som helst så kändes det så himla bra att få ha gjort en massa saker medans de sov.

Sen på eftermiddagen har vi varit en sväng till min lillebrors lägenhet där J hjälpte till att spackla igen några hål. Imorgon ska J dit igen för att hjälpa till att lägga färdigt golvet i köket. Då ska jag, Cornelia och mamma göra stan och se på julskyltningen. 

 

Kalas

Den här natten har gumman haft lite problem med magen. Hon vaknade vi 03- tiden och fick då mat och sen så kunde hon inte somna om, så det slutade med att vi gick och la oss på soffan. Det fungerar alltid, jag pallar upp mig med kuddar och lägger henne på mitt bröst/mage. Sen när hon har somnat får hon ligga på divanen i soffan.

Vi har varit på apoteket idag och inhandlade sempers magdroppar också, så nu ska de kombineras med minifom dropparna. Hon på apoteket sa att det var bra att kombinera de två preparaten så jag hoppas att det snart ska ge resultat. Vi ger nu 25-30 minifom droppar före varje måltid efter att ha rådfrågat med våran barnmorska.

Idag har Cornelia fått vara på sitt första kalas, det var hennes farmor som fyllde år. Så då satt vi självklart på henne kalas klänningen och strumpbyxorna och hon blev så fin. Farmor fick en ram med tre bilder på lilltjejen kan säga att det var nog den populäraste presenten ;-)

Jo förresten det verkar vara mjölkstockning jag har fått då det vänstra bröstet har fått en röd rodnad, får se om det blir bättre annars blir det en tur till fabror doktorn. Jag tycker i alla fall att det har börjat göra mindre ont när jag pumpar och ammar.


Risig

Idag har vi varit till bvc för den dagliga veckokontrollen av Cornelia. Hon hade gått upp bra i vikt, 220 gram från förra veckan (normalt att gå upp mellan 150-200 gram) så nu väger hon 4250 gram. På längden hade hon växt 2 cm, men det är ju lite svårt att mäta de små så det får man ta med en liten nypa salt. Hon är nu 55 cm lång.
Men hur som helst så växer hon riktigt bra, märker på kläderna att hon ökar i storlek. 
När hon föddes så satt 50/56 lite stort på henne och nu har hon börjat att ha storlek 62 på vissa plagg.

När vi kom hem från bvc så kände jag mig risig. Frös som bara den, så det var bara ör mig att bädda ner mig i sängen fullt påklädd under ett täcke och en filt. Skakade i alla fall, har lite feber.
Jag känner mig verkligen bortskämd att J är hemma hela dagarna med mig och Cornelia. Så han tog hand om henne medans jag fick vila och kurera mig. Misstänker att jag håller på att få mjölkstockning då jag har riktigt ont i vänstra bröstet. Men när jag pumpar så får jag ut mjölk i alla fall.
Jag låg och sov i 2,5 timme, vilket jag tror var riktigt bra för min kropp. Nu fryser jag inte längre utan nu svettas jag som bara den. Aldrig är man nöjd ;-)

Dålig på att uppdatera

God morgon alla bloggisar!

Märker att sen jag har blivit mamma att jag inte har lika mycket tid längre att blogga och att kommentera på era bloggar. Eller egentligen finns tiden, men jag prioriterar andra saker när lillan sover.
Hur som helst så hoppas jag att ni har överseende med det.

Just nu ligger hon och sover i soffan. Hon har haft lite magknip på morgonsidan så då valde jag att gå och lägga mig i soffan med henne vid halv sex tiden och då blev det genast bättre i magen när jag halvlåg med henne på bröstet. Sen somnade hon så gott och har nu sovit i 3 timmar. Så snart vaknar hon nog och vill ha lite mat.

Idag har jag tänkt att plocka fram julen, brukar alltid vara tidig men i år har jag inte riktigt hunnit med. Men nu ska grejerna fram har jag bestämt. Har inga andra planer för dagen utan det blir bara att vara hemma. Hade tänkt ta en promendad med vagnen men det är -16 grader här så vi får se om vi hoppar över det.
Jag känner mig inte riktigt i form, har börjat att få ont i halsen och fryser, hoppas verkligen inte att det är en förkylning på G.



2 veckor

Idag blir Cornelia 2 veckor, shit vad tiden har gått fort. Känns som att det var igår hon föddes.

Igår kväll hade hon det riktigt kämpigt med magknip, men hon har ändå sovit riktigt bra inatt. Vi har börjat med minifam droppar idag, så vi hoppas att vi ska märka att det blir bättre av dem.

Vi har haft en riktigt mysig dag inne idag, vi skickade iväg J till apoteket och medans han var borta låg vi i soffan och ammade.

Sen ikväll har jag & Cornelia varit iväg själva med bilen för första gången och det gick bara bra. Vi har varit och hälsat på moster och bästa kusinen.


Kusinmys ♥


Magknip

Igår hade vi en jätte trevlig fika. Så rligt att få träffa andra ivf mammor, pappor och deras barn. Cornelia fick en jätte fin klänning av H, själv hade jag inte hunnit köpa nåt till deras barn vilket kändes pinsamt. Men det kommer nog fler tillfällen att träffas!

Idag har vi varit på middag hos mina föräldrar, alltså mormor och morfar. Där var även syrran, hennes sambo och världens bästa kusin.
Syrrans sambo tog en massa bilder med hans fina kamera så imorgon får vi se hur de blev, men känner jag han rätt så är det en massa fina bilder som vi vill framkalla!

Ikväll har lillan haft det lite kämpigt med sin mage. Hon har magknip stackarn och inget som vi gör hjälper henne. Nu har hon precis somnat på sin pappas bröst så jag hoppas att hon ska kunna sova inatt.
Imorgon blir det en tur till apoteket för att köpa hem minifom droppar.

Jo förresten amningen fungerar bara bättre och bättre. Idag har hon legat vid bröstet en timme och verkligen sugit på. Så det går framåt.

 

Fika

Här är vi precis upstigna efter en jätte härlig natt. Vi gick och la oss vid 23 tiden och då fick Cornelia äta sitt sista nattmål, sen har vi sovit till 05 då det blev dags för lite frukost innan vi somnade om till 09 tiden.
Så jag kan inte annat än att säga att jag är riktigt utvilad på morgonen.

Varje natt vänder hon sig på sidan och ligger och strycker och känner på mig och J, riktigt mysigt. Jag som innan Cornelia föddes sa att hon aldrig skulle få sova i våran säng måste erkänna att jag har ändrat mig!

Jo förresten igår gjorde jag ett nytt försök med ammningsnappen och hon ammade från båda brösten riktigt bra. Så nu kommer vi att fortsätta att kämpa med ammningen för så himla skönt det skulle vara om jag slapp hålla på att pumpa ur brösten, för att sen mata med flaskan.

Idag ska jag & Cornelia och träffa en annan ivf mamma för en fika på stan. Ska bli riktigt trevligt. Jag har inte träffat henne på kanske 2 år, då vi gjorde en behandling samtidigt. På den behandligen misslyckades vi båda, men efter det har hon fått tvillingar och jag har fått lilla Cornelia.


Promenad

Vilket underbart barn vi har fått. Hon är nöjd hela tiden. Älskar att ligga och bara titta och följa oss med blicken.

På kvällen äter hon som bara den, går ungefär 30 minuter mellan matningarna och sen vid 23 tiden så somnar hon och sover till 04 -tiden ungefär imorse var det till 04:30, då äter hon och vi byter blöja. Sen fortsätter vi att sova till 09 -tiden då det är dags för mat och blöjbyte igen.

Vi har alltså helt underbara nätter! Känner mig alldeles utvilad på morgonen.

Idag har vi haft besök av en jobbarkompis till mig som har varit här och snosat på Cornelia. Hon har vetat om hela våran resa så det känns som att hon har varit med hela tiden. Hon hade med sig jätte fina kläder till pyret, så nu längtar jag bara efter att hon ska kräkas ner det hon har på sig nu så att vi får byta ;-)

Efter vårat besök så tog jag, J och Cornelia en promenad med vagnen. Känns så skönt att röra på sig igen. Känner att min kondis inte är som den var innan graviditeten men det ska vi få till med hjälp av barnvagnspromenader.



Under graviditeten gick jag upp 16 kg, de sista veckorna gick jag upp mest ska jag väl erkänna ;-) Nu 10 dagar efter förlossningen så har jag gått ner 10 kg och har då 6 kg kvar att gå ner tills jag är på samma vikt som innan graviditeten, men jag tror att jag vill gå ner några kg till. Men vi får se hur det går.
Som det är nu äter jag som bara den, både nyttiga saker och mindre nyttiga saker (läs godis)


Första kontrollen

Idag har vi varit en sväng till barnavårdcentralen för en första kontroll av Cornelia. Allt gick bara fin fint. Hon hade gått upp i vikt så nu ligger hennes vikt på 4030 gram och längden var 53 cm.

Barnmorskan tyckte att det var en fin tjej som var med. Hon följer allt med blicken och är en nyfiken och glad tjej. Har nog bara gråtit 2 gånger sen vi kom hem från bb och det var för att inte maten kom nog snabbt ;-)

Barnmorskan fick ta och pensla gummans tunga då hon har fått torsk, men det verkar vara riktigt vanligt att de små får. å imorgon och på fredag ska vi pensla och sen hoppas jag att det ska försvinna.


Gjort stan

Igår var jag & Cornelia ute på en liten premiär tur med barnvagnen, kändes riktigt konstigt att gå och putta på vagnen.
Var bara ute en kort sväng för att se hur hon reagerade. Kan säga att jag inte mer än hann ut med henne så sov hon som en stock i vagnen. Så det kommer definitivt att bli fler turer.

Idag har jag, J ch Cornelia varit in till stan och inhandlade ett fotoalbum, ett sånt där Mina första år. Så nu är det bara för mig att börja fylla i olika saker där.
Köpte även en till pyjamas och 2 par sockar som är lite tjockare till gumman. Så himla mysigt att gå på affärer och titta och klämma på kläder till tjejen när hon äntligen har kommit hit.

Köpte även den första julklappen, som blev till kusin V. Är ju bara drygt 5 veckor kvar nu till julen så det gäller att börja handla julklapparna. Har ganska stor koll på vad vi ska köpa för nåt, så det kommer nog att gå rätt så snabbt med julklappsinköpen.


En trött tjej

1 vecka

För ganska precis en vecka sedan så satt jag i bilen på väg till sjukhuset med värkar. Var på riktigt dåligt humör efter 2 nätter utan sömn.
Men tänk så snabbt allt kan ändra sig, efter gynundersökningen när jag fick veta att jag var öppen 6 cm så blev jag helt överlycklig och började dansa och skratta igen.

Nu har en vecka gått och än är det svårt att förstå att det här lilla miraklet som ligger brevid mig verkligen är vårat.

Märker att har en massa hormoner i kroppen som ligger och "spökar". Jag är känslig för minsta lilla sak. Ta bara i fredags som ett exempel, satt då och såg på Idol som var här ifrån Luleå. Då hann bara Jide säga välkommen till Luleå och jag storgrinade ;-)

Sen när jag läser alla era fina kommentarer här och på facebook så kommer tårarna igen. Men det är väl sånt som hör till.

Hur som helst så har vi det helt underbart här hemma. Vi har börjat att få mer och mer rutiner. Tyvärr fungerar inte min amning så jag måste pumpa ur mjölken som vi sedan ger med nappflaska. När hon ska ammas så blir hon för ivrig och har inte tid att äta från bröstet. Känns lite tråkigt, men det viktigaste är att hon får i sig mat och blir nöjd. 
Jag har inte gett upp amningen än,  utan jag fortsätter att kämpa.


Förlossningen

Natten till i måndags så var jag vaken i stort sett hela natten. Ringde in till förlossningen vid fem tiden för att få lite hjälp eller åtminstonde lite stöttning.
Då var det samma barnmorska som jobbade som natten innan. Kändes inte som att jag fick ett bra bemötande och jag kände mig riktigt ledsen efteråt.

Låg i sängen och grinade och tyckte mest synd om mig själv. J sov gott i stort sett hela natten. Jag pendlade mellan sängen, köket och duschen.

Sen när klockan var vid 07 så väckte jag J då jag hade riktigt ont. Han undrade så klart om vi skulle åka in, men jag sa att det är väl ingen idé då de bara kommer att skicka in oss igen.
Jag kände mig inte alls i form. På morgonen när J skulle duscha så var allt varmvatten slut, jag hade visst använt upp hela varmvattenberedaren ;-)

Pratade med min mamma i telefonen och då brast det igen för mig. Grinade som bara den. Funderade på att ringa till min svärmor och be hon följa med upp på förlossningen för att se till att jag skulle få hjälp. Men det ville inte J, han lovade istället för att ta fram sin "hårda" sida för att kräva att jag ska ha hjälp.

Vid 11 tiden så var vi uppe på förlossningen och då blev jag uppkopplad till ctg. Jag hade då värkar som kom med ungefär 10 minuters mellanrum. Tänkte bara jaha, nu är det kört. Bara att åka hem igen. Men barnmorskan bestämde i alla fall att hon skulle göra en gynundersökning.

11:23 gör hon en gynundersökning och jag är då öppen 6 cm, lyckan var total. Äntligen tänkte jag bara, nu händer det nåt!

Barnmorskan gör iordning min antibiotika som jag ska ha, pga mina gbs bakterier. Strax efter klockan 12 så tar de hål på mina hinnor och ger mig värkstimulerande dropp för att få igång värkarna ordentligt.
Nu är det skiftbyte och ny jätte gullig personal kommer.

13:45 frågar de mig om jag vill ha någon smärtlindring och jag tackar bara ja tack! Så då börjar jag med lustgas vilket hjälper mig riktigt bra i värkarbetet. Jag är fokuserad och andas bra genom smärtan.

14:20 tar jag EDA bedövning, läkaren har problem med att få nålen på rätt ställe. Nu i eterhand har jag fått veta att han fick sticka mig 6 gånger istället för 1 för att komma rätt.

Lustgasen och ryggbedövningen hjälper mig genom värkarbetet riktigt bra. Personalen är helt underbar och stöttar mig. Jag trodde innan förlossningen att jag skulle ha det riktigt kämpigt men allt går bara bra, känner mig så fokuserad och går helt in i förlossningen och lyssnar på min kropp.

15:45 Jag står vid ett gåbord och "dansar" på för att få huvudet att sjunka neråt.

15:55 minskar de ner ryggbedövningen och har bara lustgasen till hjälp. Jag andas genom värkarna.

Lägger mig i sängen på vänster sida med benet i ett stöd. Sen ställer jag mig upp i sängen och tar i huvudgaveln. Är riktigt fokuserad på det jag gör. J puschar och berömmer mig hela tiden.

17:12 börjar jag att krysta halv sittande i förlossningssängen. I rummet är det jag, J, en barnmorska, barnmorskestuderande, en undersköterska och en läkarstuderande. Det är läkarstudentens första förlossning och jag ser efter ett tag att han ser lite blek ut och frågar om han håller på att svimma men han tycker att det är lugnt. Skämtar på att personalen inte har tid att hjälpa han utan att de är där för min skull. Så det var bäst att han höll sig på benen ;-)

17:38 födds vårat mirakel, vårat alldeles eget underbarn ♥

17:45 kommer moderkakan ut och den ser fin ut.

En läkare kommer in och syr mig då jag har spruckit ganska mycket. Det tog ungefär 1 timme att få stopp på mina blödningar och sy ihop mig.

Det här är det absolut bästa jag någonsin har varit med om. Hade inte riktigt tron på mig själv innan att jag skulle klara av förlossningen så här bra. Men jag är grymt imponerad av mig själv. Måste väl skryta lite grann också med att säga att jag inte skrek en enda gång ;-)
J och personalen var också riktigt stolta över mig och tyckte att jag var riktigt duktig. Direkt efter förlossningen så sa jag att det här vill jag göra om och hoppas verkligen att jag kommer att få göra det igen.

Innan förlossningen var det många som sa att jag skulle läsa det ena och det andra och lära mig dittan och dattan. Men jag tänkte själv att allt kommer att ordna sig bara värkarna väl kommer och jag hade rätt. Jag lyssnade på min kropp och gjorde det jag tyckte var en självklarhet.

Smärtlindringen som jag fick var helt underbar. Nu med facit i hand så kanske jag skulle fundera en gång till om jag verkligen skulle vilja ha EDA men att jag fick såna problem efteråt med spinalhuvudvärk är verkligen ovanligt. 

 


Äntligen hemma

Halloj!

Tusen tack för alla era fina kommentarer. Livet är verkligen helt underbart nu! Sitter bara och ler.

Idag har vi äntligen fått komma hem. Trodde att vi skulle få åka hem igår, men pga av mina gbs bakterier så var man tvungen att stanna i 3 dygn och våran lilla tjej blev 3 dygn igår kväll men utskrivningsronden är på morgonen.
Hur som helst vad gör en dag mer eller mindre!

Min syster har varit så duktig på att uppdatera här, så ni har nog koll på det mesta. En förlossnings berättelse kommer att komma vid ett senare tillfälle. Har inte riktigt orken än. Kan säga att förlossningen var det absolut bästa jag har varit med om.
Med risk att låta knäpp så tyckte jag att det gick fort och att det inte gjorde ont.

Jag började med lustgas och sen tog jag eda bedövningen vilket tyvärr inte gick så bra har jag fått veta i efterhand. Istället för att få ett stick så fick läkaren sticka mig 6 gånger i ryggen, vilket har gjort att jag har fått en riktigt jobbig huvudvärk som jag hoppas försvinner snart (spinalhuvudvärk)
Sen har jag även känselbortfall i höger underben som inte läkaren vet om det kommer att gå till sig eller inte. Men det får vi ta sen.

Nu ska vi ha fredagsmys här hemma med vårat lilla mirakel ♥

Åter imorgon, fredag!

Jag har inte glömt bort er, tänkte bara att ni kanske började bli less på att det hela tiden var jag som uppdaterade och inte den vanliga bloggaren. Nåväl, här är jag igen, vare sig ni vill eller inte.

För kännedom är syster kvar på sjukhuset, pga de tidigare gbs bakterierna (tror jag nu det var?!). Så hon får komma hem först imorgon, på fredag alltså. Ammningen har kommit igång ordentligt och Cornelia verkar förstå grejjen. Hon stödmatas var 4:e timme i och med sockret?! (de är mycke att komma ihåg ;)) och de går finfint. I och med att eda:n tog fel (eller att läkaren satt den fel först) har Sara fått en förjäkla tråkig huvudvärk, sk spinal huvudvärk. En bra grej för syster som gillar cola var att de rekommenerar att dricka en massa coca cola. Ännu bättre hade det varit med kaffe, men det gillar hon ej.  

Summa summarum verkar inte gå någon större nöd på dem där på sjukhuset. De myser, läser och vilar upp sig. J har fått åka hem några svängar och elda i huset då det tidigare i veckan var kallt här uppe i norr och idag var han hem och skottade. Det har kommit en hel del snö så de får kämpa på i snön med barnvagnen sen!

 

Eftersom det här blev ett ganska långt inlägg bjuder jag på en till bild på vackerbarnet.


Världens finaste Cornelia! Bilder på "lillaunderbarn"

 
Lillpluttan 1 dag gammal






Stolt kusin!



 
Cornelia hos sin fina mamma (sjukhusskjorta så slipper ni fundera om min syster har världens fulaste klädsmak).



Som ni ser är hon världens sötaste lilla tjej. Blev sååå otroligt bebissugen. Tur att Viggo blir storebror i mars!! Cornelia var så mysig och go. Längtar redan till nästa gång vi får träffa henne :)

Behöver jag säga att jag är den stoltaste mostern någonsin?!


Kan inte klockan bli 16.30 snart?

Jag vill åka och hälsa på lilla Cornelia NU! Viggo ville inte åka på dagis imorse, "åka nela, åka nela". Man borde nästan få en dags ledighet när man blivit moster och barnet fått en till kusin :) Kanske nått att ta upp vid nästa personalmöte?! Ikväll blir det en snabb middag iform av the mother of scan och mackisar så vi kan åka iväg och snosa bebis så fort som möjligt.  

Pratade med syster några gånger igår kväll, och lyckoruset var såklart ett faktum. Cornelia mådde bra och de nyblivna föräldrarna likaså. Hade dock hoppats på att få höra lite bebisljud men icket. Får klämma lite extra på henne ikväll :)

Lilldonnan hade varit vaken större delen av natten och då hade J fått vara uppe då Sara behövde vila. Läkaren hade lagt eda:n fel först vilket resulterade i en "benlös" syster och förmodligen en kommande huvudvärk. Bm ville därför att Sara skulle vara liggandes. Syster låter iallafall pigg och lycklig!

Mamma, alltså mormor till Cornelia, hade äntligen, efter många nätter med dålig sömn där hon skyllt på förkylningar och dylikt, fått en god natts sömn och kunde bara konstatera att "åh va skönt att hon kommit". Själv har jag åxå sovit som en prinsessa inatt. Kände mig alldels nipprig och euforisk hela gårdagen.

J skulle åka hem och hämta datorn då de blir kvar 3 dyng på bb, pga systers tidigare socker. Så jag förmodar att Sara kommer uppdatera er mer under dagen. Om inte får jag skriva igen ikväll och berätta hur bedårande hon är. För jag har sett en liten liten bild på henne, via mms :)

Cornelia

Flickan i magen var en liten Cornelia, men det visste ni kanske redan?!
3975g och 52cm lång.
Vet inte om jag blir särskilt utvald av syster då J ringer och uppdaterar så pass ofta, men kan gissa att det har lite med bloggen att göra, hihi ;) 

Nu blir det nog inga fler uppdateringar idag. Men jag erkänner att jag tycker att det är rätt kul det här med blogg, kanske startar en egen en vacker dag.  Nu får vi hoppas lilla familjen får en fin första natt tillsammans.

Bebis bebis bebis!!!!


För cirka 1h sen föddes en liten tjej på ett sjukhus här i norr :)

Förmodligen världens finaste tösabit. Har ingen bild, inga vikt- och längduppgifter men den nyblivna pappan försäkrade om att "hon är skitsöt" :) Blir nog ingen visit ikväll men det är ju en dag imorgon åxå.

Så nu kan jag alltså titulera mig som både mamma och moster och det känns fantastiskt.

/Den stolta mostern

Inlägg från blivande moster

Håll i er, för nu händer det grejjer!

Har just pratat med J. Syster är nu öppen 6cm så de blir alltså kvar på förlossningen!
Idag (det måste ju för tusan ändå bli idag) blir jag MOSTER!! Och de får ÄNTLIGEN träffa älskade bebisen. Wihiee.

Frågan är bara, hur ska jag kunna jobba bra idag? Det här är alldeles för spännande. :)

Uppdatering 1: Öppen 8cm och skall nu få ryggbedövning :)
Undrar om syster tänker att det är såhär jag skall uppdatera?! Men va tusan ;)

Uppdatering 2: Öppen 9,5cm. Skrattade lite åt J som är söt som ringer och håller oss ordentligt uppdaterade. Det går finfint för syster. Bedövningen gör sitt jobb och värkarna känns mindre smärtsamma. 

Jag hoppas, hoppas, hoppas, att jag får åka och kika på underverket ikväll. Jag kanske kan skylla på att ni läsare vill ha bildbevis ;) Dock har sambon planerat in att gå på basketmatchen i Pontushallen ikväll. Men vad är viktigast, bebis eller basket? För någon måste ju vara hemma med Viggo åxå... 

+13 dagar

Tack för alla era stöttande ord. Har helt brytit ihop inatt och imorse. Tårarna bara sprutar och jag blir irriterad på mig själv att jag inte klarar av det här bättre. Det som gjorde att jag bröt ihop var att jag ringde till förlossningen vid 05 -tiden då jag inte tyckte att jag klarade av att vara hemma längre. Då var det samma barnmorska som natten innan, lika otrevlig igen.

Mina värkar kommer med 5 minuters mellanrum, så ni kan ju tänka er så bra min sömn har varit. Hur som helst så sa barnmorskan att jag kunde komma in om jag behövde nån smärtlindrig. Ja tack säger jag bara.

Mitt blodsocker är högt nu på morgonen. i vanliga fall ligger mitt fastesocker på 4,1 men imorse låg det på 5,8 vilket är riktigt högt.

Nattsuddar

Här har ni en som är vaken andra natten på raken. Har värkar som jag försöker andas igen, men det är inte det lättaste kan jag säga. Värkarna kommer med ungefär 5-10 minuters mellanrum, lite oregelbundet fortfarande, Försöker att ligga ner i sängen, men det är inte bra. Då provar jag att vara uppe och gå lite grann men inte det heller fungerar.
Har tappat räkningen på antal gånger som jag har duschat idag. Vetekudden värms i stort sett hela tiden i micron.
Jag börjar bli så himla less nu. Fattar inte alls hur min kropp kommer att orka gå igenom en förlossning då jag är helt slut redan. Känns som att jag ska bryta ihop när som helst.

Kommer nog att bli ett samtal till förlossningen om några timmar. Försöker vänta tills nattpersonalen har gått av sina pass...




Ctg och ultraljud

Den här natten har jag sovit som en kratta, med andra ord har jag varit vaken i stort sett hela natten. Igår kväll började jag få mer värkar och vid 00-tiden så var det duschen som gällde för mig. Varvade varma duschar med vetevärmaren.

Vid 03 tiden så hade jag värkar med ungefär 7 minuters mellanrum. Två timmar senare hade jag så ont så jag ringde förlossningen då jag inte klarade av att andas igenom värkarna så bra. Hur som helst så var det en otrevlig kvinna som svarade då. Hörde att hon låg och sov när jag ringde, så det var nog riktigt lugnt på förlossningen, under samtalet så gäspade hon hela tiden. Inte det bästa bemötandet man kan få.

Hur som helst så fortsatte jag att vara hemma ytterligare några timmar, strax efter 08 tiden så satt vi oss i bilen och åkte mot förlossningen. Tänkte att då måste nattpersonalen ha slutat och ny pigg personal jobba :-)

Fick en jätte trevlig barnmorskestuderande så kopplade på ctg kurvan som visade värkar med 5 minuters mellanrum. Jag hade ganska högt blodtryck (undertrycket) så det kollades med jämna mellanrum. Sen blev det en gynundersökning som tyvärr visade att livmoderhalsen inte var helt borta än. Men de ville att jag skulle få en sovdos då jag inte hade sovit på hela natten. Så först fick jag frukost som jag tyvärr knappt fick ner, kände mig illamående.

Sen gick vi vidare till bb där jag fick en spruta med Bricanyl och sen en spruta med morfin. Barnmorskan glömde att berätta för mig att man kunde få hjärtklappning och skakningar så det var bara för mig att larma då hela jag skakade.

Efter det fick jag sova i ungefär 2,5 timme, inte det lättaste att sova när en massa bebisar grät. Sen var det dags att gå tillbaka till förlossningen igen för att kolla en ny ctg kurva för att se hur det såg ut. Hade inte mycket värkar nu.
Nu hände det något som fick barnmorskan att komma in, vårat pyrets hjärtljud gick ner ganska mycket. Så det blev en ny gynundersökning där barnmorskan klämde på livmodersmunnen. Hon sa att jag var mer öppen nu, men att det fortfarande var kvar lite av livmodershalsen som behöver lite tid på sig, men det var mindre kvar.

Sen kom det in en läkare som de fick ringa efter, han gjorde ett ultraljud för att kolla så att allt var bra med bebisen och att det fortfarande var gott om fostervatten. Vattennivån hade sjunkit från 12,? cm till 11 cm så det var helt okej, man ska inte ha under 5 cm med fostervatten.

Så efter samtal med läkaren så fick vi åka hem igen. Kändes inte så lockande att ligga på bb och försöka vila utan det känns bättre då att få vara hemma. Det sista han sa innan vi gick var att han absolut inte trodde att det var länge kvar nu och att innan onsdagens läkartid skulle bebisen vara ute. Så jag hoppas att han har rätt.
Han sa att man märker att det händer mycket nu i min kropp och att jag behöver vila så mycket som möjligt. Så nu har jag precis duschat igen och ska ta och försöka sova en stund.

Seg väntan

Idag har jag & J varit och kikat i min lillebrors nya lägenhet. Toaletten är nu i stort sett färdig, riktigt kul att få se det färdiga resultatet.

Efter det fick vi nåt ryck och åkte på en hantverksmässa som är här ihelgen. Där hittade jag en dörrkrans som var gjord av blåbärsris, så en sån fick följa med hem. Brukar i vanliga fall göra egna dörrkransar men i år så finns inte energin till det.

Sen köpte jag även ett kort från Luna D Sign som man sätter sin ultraljudsbild i. Har tagit en bild så att ni ska förstå hur jag menar.



När vi gick där på mässan så blev jag helt skakig i kroppen, så då var det bara att sätta sig ner och äta lite mat. Så efter ett tag så mådde jag så mycket bättre.

Ikväll har vi varit till mina föräldrar och hälsat på. J hjälpte min pappa med att sätta upp belysningen i deras utegran som vi fixade åt dem för några dagar sedan. En riktig disneygran, ångrar lite att vi gav den till dem. Den hade säkert varit fin här inne till jul, men kanske lite väl stor.

Har även pratat med förlossningen ikväll och frågat hur länge jag ska gå med de här värkarna för kroppen börjar bli riktigt slut nu, känns ju lite konstigt att jag har haft värkar i över en vecka och inget händer. Barnmorskan sa i alla fall att det är förvärkar och att jag ska försöka duscha varmt, använda vetekudden och ta panodil för att försöka få sova. Men det är ju det jag redan gör. Om jag ville kunde jag komma in för att få en sovdos, men det kändes inte så aktuellt. Så jag försöker stå ut här hemma.
Vill bara att det ska dra igång ordentligt nu, för kroppen blir trött och jag blir frustrerad att bara gå och vänta.

+11 dagar

Den här natten har rent sömnmässigt varit rätt så okej, tog 2 panodil innan jag gick och la mig för att inte känna alla små värkar och det hjälpte. Var upp några gånger på toa, men somnade om efter det.
Vid halv fem vaknade jag igen och tyckte att det var lite för tidigt att kliva upp då jag inte somnade förrän efter 00 -tiden.
Men det var bara att ta 2 panodil till och somna om några timmar. Så idag känner jag mig riktigt utvilad.

Har kommit mer blod på morgonen när jag torkade mig, men det sa barnmorskan att jag skulle få räkna med. Jag har värkar som kommer och går, men jag tycker inte att de blir så kraftfulla. Så bebisen verkar inte riktigt vilja ut än.
Egentligen är min kropp ganska konstig, först får jag tre missfall på raken för att bebisarna inte vill stanna hos mig. Nu helt plötstligt så vill bebisen absolut inte ut från mig.

Men än ger jag inte upp på att förlossningen ska starta på riktigt av sig själv. Den har i och för sig redan startat i och med att jag har börjatat att öppna mig och slemproppen har gått. Men jag vill ha den där smärtan som alla pratar om ;-)



Förlossningskoll

Efter att ha pratat med förlossningen så valde vi att åka in dit för en kontroll. Vi fick samma barnmorska som i söndags. De började med att koppla upp mig till ctg.

Jag hade mer regelbundna värkar nu men de är inte så kraftfulla. Sen gjorde en läkare en gynundersökning och jag säger bara ajajaj... det kändes nästan som att jag blev våldtagen av en hand. Hur som helst så var livmodertappen (tror jag) mogen och mjuk. Jag var öppen ungefär 2 cm. Så jag fick välja om jag ville stanna kvar men de sa att det åtminstonde är några timmar kvar så jag valde att åka hem istället.

Så nu är jag hemma igen och ska bara ta det lugnt och försöka vila en stund.


Idag kanske!

God morgon! Eller jag kanske inte ska skriva god morgon då jag har varit vaken stora delen av den här natten. Har haft värkar som aldrig förr.
Så natten har jag pendlat mellan att ligga i sängen och läsa, vara uppe och gå och att äta/dricka. J har sovit som en stock, vilket är helt otroligt att han har kunnat då jag inte har varit så tyst...

Idag fyller min systeryster år och jag tror att det kan bli bebis idag. Känns riktigt spännande. Jag ska snart ta och klä på mig och gå ut och försöka röra lite på mig. Tror att det kan vara skönt för kroppen. Var på väg ut redan inatt, men när det är helt kolsvart ute så kändes det inte så lockande. Men nu har det börjat att ljusna så det är väl bara att "hoppa" in i kläderna.

Jo förresten, syrran ringde igår och frågade om hon ville att hon skulle uppdatera bloggen när pyret har kommit så det kommer hon självklart att göra. Så ni kommer inte att missa nåt ;-)

10 dagar över tiden förresten idag. Min mamma gick över 10 dagar när hon väntade mig (förstfödde)


Vecka 41+1

Under dagen som har varit har det kommit lite mer slem/blodblandade flytningar så det är väl slemproppen som håller på att lossna.

Har nyss kommit hem efter mitt sista besök hos min barnmorska. Hon var förvånad att vi inte hade fått barn än, men hon tyckte att det låter riktigt lovande med blodet.

Hon hade sett i min journal att vi hade varit in till förlossningen. Så vi gick igenom allt vad de på förlossningen hade skrivit i journalen, kändes bra att få höra allt igen.
Bebisen var i söndags inte mogen att komma ut, den tränade då fortfarande på att andas i magen. Det hade de sett på ultraljudet. Min barnmorska sa att de har märkt i forskningen att när bebisen har slutat att andningsträna i magen så är den mogen att komma ut.

Jag har fått en tid till specialistmödravården där jag ska få träffa en läkare, den tiden är på onsdag. Men jag hoppas så klart att bebisen ska ha kommit tills dess.

Har lite värkar nu som kommer lite då och då. Men jag har sagt till J att bebisen kommer imorgon. Så vi får väl se om det stämmer. Imorgon fyller i alla fall min lillasyster år och hon skulle nog bli riktigt stolt över att få bli moster på sin födelsedag!


+9 dagar

Idag hade jag tänkt att börja det här inlägget med att klaga på att jag är så less på att gå över tiden. Känner mig tung och stor. Varje gång jag ska resa mig upp så måste jag ta i, eller så får J agera lyftkran ;-)

Den här natten har varit rätt så okej, hade lite svårt att somna men när jag väl hade somnat så har jag sovit bra.

När jag nyss var på toa och skulle torka mig så kom det en massa "slem" med blod i, ursäkta detaljerna. Men det måste garanterat vara slemproppen. Jag trodde att den gick tidigare, men det var kanske bara en del av den. Men nu hoppas vi att det ska hända lite saker. Jag har molvärk så jag hoppas att det ska övergå i värkar.

Idag har jag tid till barnmorskan så då ska vi väl prata lite om hur länge man får gå över och så. Har inte tid hos henne förrän halv fyra, så innan dess så tror jag att det blir en tur till stan för att ha nåt att roa sig med.
Jag har även tänkt att åka förbi syrran så hon får låna min gamla vinterjacka, för den är nån storlek större än hennes egen så den kanske borde passa henne nu när magen börjar bli större.

Förresten måste berätta om vad min gulliga man kom hem med igår när han hade varit och handlat, den nya Sex in the city filmen som kom ut igår. Så min eftermiddag var räddad igår!


+8 dagar

Efter drygt en månad utan vatten så har vi äntligen fått det att fungera igen. Igår kväll gjorde gubbarna de sista jobbet och efter det var det bara att sätta igång tvättmaskinen och diskmaskinen. Så himla skönt att vi hann få till det här innan bebisen kom.
Än så länge smakar vattnet lite salt, men det kan visst göra det i början efter man har borrat så det är bara att avvakta och se. Jag håller min till vatten på flaska tills vi har gjort prover på det här nya vattnet. Vill inte bli sjuk nu.

Igår åkte jag och tittade på vinterjackor, hittade en som jag tyckte var jätte fin men blev alldels för snål för att köpa den. Men då blev J irriterad på mig och sa att det var extra viktigt nu att ha en varm och skön jacka så att jag inte fryser om brösten ;-) Så hem kom jag med en röd jacka. Har inte kunnat börja använda den än då jag måste ha kvar lapparna om storleken inte är rätt. Lite svårt att veta vilken storlek jag kommer att behöva efter förlossningen. Nu köpte jag en storlek större än vanligt, men den kan ev bli lite för stor. Så jag får vänta några dagar med att inviga den.
Köpte även en ny svart mössa till. Så nu längtar jag efter barnvagnspromenaderna.

Den här natten har jag fått sova riktigt bra, verkar ha varannan natt sömn nu. Fortfarande har jag oregelbundna värkar som kommer och går. Idag har jag gått in i vecka 42, helt sjukt egentligen. Jag som trodde att bebisen skulle komma vid den 16:e oktober och idag har vi den 3:e november och fortfarande ingen bebis. Jag får skylla på barnmorskan och läkaren som gjorde det andra tillväxtultraljudet som trodde att det var nära.





Tänd ett ljus

Idag tänder jag ett ljus för Tonic och hennes familj.

Mina tankar finns hos er och jag hoppas att det blir en vacker begravning för Andor.


+7 dagar

Igår kväll började värkarna komma oftare och de kändes mer än tidigare, äntligen tänkte nog både jag och gubben. Gick och försökte sova men natten har varit riktigt dålig. Har nog knappt sovit inatt mer än korta stunder. Vaknat av värkar och ett tryck neråt. Tror att jag har varit upp och kissat 10 gånger minst inatt.

Tror ni att jag har några värkar nu då jag kliver upp då, icke det. De är som bortblåsta. Känns riktigt irriterande.

Jag har mailat till min ivf klinik idag för att kolla hur de ställer sig till att man går över tiden. Idag har jag gått över 7 dagar. Vi som var helt säkra på att vi skulle få barn för tidigt, tänk så fel man kunde ha.

+6 dagar

Även inatt har jag haft en bra sömn, vaknat några gånger för det obligatoriska toalettbesöken. Märker att jag sover bäst på höger sida, kan ju ha att göra med att det är lättare att ta sig upp från sängen när jag ligger på den sidan ;-)

Jag har nyss varit iväg en sväng på rusta där jag köpte adventsnummer som jag ska sätta fast på blockljusen som jag ska ha som adventsljusstake i år. Såg på Jennys blogg att hon hade köpt såna där och då var jag ju bara tvungen att åka dit. Här fanns det bara röda och silvriga siffror så det fick bli röda för mig, 19,90 kostade dem. 
Sen fyndade jag även 4 värmeljusstakar för 5 kr styck.

  

Igår var J och hämtade hem våran hund, kändes onödigt att ha henne borta när vi ändå bara är hemma och väntar på bebisen. Så nu har vi bestämt med hans mormor och morfar att vi ringer dem när det sätter igång ordentligt och vi åker in så kommer de hit och hämtar henne.

Nu ska jag klä på mig och gå och sen om posten har hunnit komma än, sen blir det att lägga sig och vila en stund.

Förresten ligger på 6 dagars övertid nu.