Vecka 39+0

Har precis kommit hem från en tur till stan, där vi har ätit buffé på en kinarestaurang. Sen kan man ju inte åka in till stan utan att gå och titta på lite bebiskläder när man ändå redan är där ;)
Hur som helst så hittade J en söt turkos fleeceoverall som vi köpte. 
Sen har vi även köpt en videokamera, har funderat på det ganska länge nu. Så nu äntligen gjorde slog vi till. Så nu hoppas jag att J ska hinna lära sig den så att han kan filma på förlossningen.
 
Idag går jag in i vecka 40, hoppas verkligen att det här är sista gången jag skrivet om vad som händer de olika veckorna. För nu längtar vi så himla mycket efter vårat pyre. Känns som att varje dag är så lång. Vill bara att tiden ska springa iväg och att värkarna ska sätta igång som bara den. Men än så länge är det lugnt, alldeles för lugnt till och med.


Så här står det om vecka 40:

Kroppen:

"Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen."

Barnet:

"Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42."

Detta hittade jag på min sida på familjeliv.


Kommentarer
Postat av: Anna

Min man vill filma på förlossningen, men jag vägrar. Jag är helt enkelt superfeg :/



Dock kommer kamera packas ner :)

2010-10-20 @ 17:46:32
URL: http://mijaqi.blogspot.com/
Postat av: Carolina

åh, gott med kinamat! minns att vi åt det efter första ultraljudet, hihi=)

letar du tecken efter förlossningen nu? ;)



kram!

2010-10-20 @ 21:49:19
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: Marre

Ja du snart är det dags, det kan starta närsom=D Spännande=D



Tack för kommentarer=)



Kram!!

2010-10-21 @ 00:50:13
URL: http://tilldendagen.blogspot.com
Postat av: IVF-karusell

Vilken fin mage du har - och stor! :) Tror på en liten flicka därinne! Hoppas allt går bra när det väl är dags - och glöm inte kameran.



Kram!

2010-10-21 @ 09:16:08
URL: http://www.ivf-karusell.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback