Graviditetsdiabetes

Inatt har jag sovit dåligt och drömt om glukosbelastningar... rolig dröm eller hur?! Hur som helst så var jag fastande från klockan 20:00 igår och klockan 08 så hade jag tid på vårdcentralen.

Fick börja med att ligga och vila 30 minuter och efter det var det dags för ett fasteblodsocker, det skulle ligga under 6,0 och mitt låg på 6,3. Sen fick jag den hmm goda glukosblandningen som jag skulle dricka på 5 minuter. Det gick rätt så bra, var kanske ungefär 3 dl.

Sen var det åter vila som gällde, denna gång 2 timmar. Nytt stick i fingret, den här gången skulle blodsockret var under 10 men mitt låg på 12 nånting :(

Efter andra blodprovet blev det ett besök hos min barnmorska som klämde in mitt besök då det var akut som hon sa. Jag har fått graviditetsdiabetes så nu har jag fått hem en hel del papper som jag ska läsa.
Jag kommer även att få hem en maskin så att jag kan kolla mitt blodsocker varje dag. Nu ska jag verkligen tänka på vad jag äter och dricker. Hoppas så att det ska hjälpa att kostbehandla min diabetes och att jag slipper insulin. Nästa vecka ska vi göra ett nytt tillväxtultraljud för att se hur bebisen mår.
En gång i veckan ska jag träffa barnmorskan också, så nu kommer alla att ha kolla på oss vilket känns riktigt skönt. Är så orolig att nåt ska hända pyret.


Kommentarer
Postat av: mamma-wannabe

Trist med gravdiabetes - men de håller noggrann koll på dig :)

Hoppas ni mår bra!

Kram

2010-09-28 @ 14:11:47
URL: http://familjecirkus.blogg.se/
Postat av: Mamman med den tomma famnen

Tråkigt att du fått graviditetsdiabetes, men bra att de kollar upp dig ordentligt. Hoppas du slipper insulin.

2010-09-28 @ 14:27:55
URL: http://tomfamn.blogspot.com
Postat av: Tonci

Vad trist med att du fick graviditetsdiabetes. Men det är bra att de upptäckte nu, så den ska kunna behandlas. Allt ska gå bra, oftast hjälper dieten. Min väninna hade grav.diab. när hon väntade sin flicka, hon behövde ingen insulin utan bara ha koll på vad hon åt och drack. Hennes bebis mådde bra hela tiden, så försök lugna dig. Många kvinnor får diabetes under sin graviditet. Du och din bebis ska bli kontrollerade nu regelbundet och det är bra!!

Kramar

2010-09-28 @ 14:57:37
URL: http://vivillockshabarn.blogspot.com/
Postat av: Emelie

Usch vad jobbigt, jag har varit rädd för graviditetsdiabetes eftersom jag låg högt för ett tag sedan och fick höra att när man hade de värdena så hade man diabetes, sen gick det till sig av sig självt så jag har uppmärksammat min barnmorska på att jag "klassades" som diabetiker ett tag men som tur är har alla mina värden legat bra hela graviditeten.

2010-09-28 @ 15:17:17
URL: http://kronsten.blogspot.com
Postat av: Anna-Gravid

Va trist att du åkt på det där! Men bra att dom upptäckte det å håller lite extra koll nu!

2010-09-28 @ 16:12:19
URL: http://annacondas.blogg.se/
Postat av: Anna - Gravid ♥

Ja det var riktigt najs att få även färgen fixad! :-)



Ja visst är det fint! ´Står så fint å pryder hallen nu så!



kram

2010-09-28 @ 19:48:44
URL: http://annacondas.blogg.se/
Postat av: Lisa

Nej, vad trist med diabetes. Nu får både du och MVC ha lite extra koll på dig och bebben. Sköt om dig nu och oroa dig inte alltför mycket. Skönt att det inte är så långt kvar. Kram!



PS. Nu väntar andra "bullar"! Du får satsa mer på trådfika hos oss istället för riktigt fika ;-)

2010-09-28 @ 21:15:15
URL: http://turbolina-twin.blogspot.com/
Postat av: Torparfru

Inge vidare med diabetes men bra med alla koller, så ska det nog gå bra för dig och din inneboende. Sköt om dig nu. Inte länge kvar nu, å så spännande.

2010-09-28 @ 22:18:52
URL: http://torparfru.blogspot.com
Postat av: Anna

Vad tråkigt :( instämmer med de andra, är bra att de har så bra koll som de har så att du är i trygga händer.

2010-09-29 @ 09:55:15
URL: http://mijaqi.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback