Oj...

Jag har precis kommit hem från barnmorskan och den här gången gick det mindre bra där...
Fick som vanligt börja med att väga mig, nu har jag gått upp 11 kg, så det är ju inte mycket att klaga på. Sen var det dags för ett stick i fingret för att kolla blodvärdet och blodsockret.

Mitt blodvärde ligger nu på 107, hade gärna fått upp det men jag äter redan 2 järntabletter så det blir nog svårt. Sen låg sockret på 9,1, hon stack mig 3 gånger för att kolla så att det stämde. Hade ätit frukost ett tag innan och jag tror att det var mitt juiceglas som höjde upp sockret. Hur som helst så måste jag göra en glukosbelastning på tisdag, inget som jag ser fram emot. Men det är ju bäst att kolla upp så att jag inte har fått graviditetsdiabetes.

Sen blev det tal om influensavaccinet och som gravid tillhör jag riskgruppen så jag ska få vaccinet 18:e eller 19:e oktober.

Min mage hade växt sen sist, nu låg sf måttet på 34. Bebisen låg fortfarande fixerad! Pyrets hjärtljud glömde jag att fråga vad de låg på, men det lät bra i alla fall.

Jag tog upp mitt problem med svamp i underlivet som jag inte blir av med, har haft mer eller mindre problem sen i somras, men inget hjälper. Så nu ska jag prova att skippa att smörja mot svamp och bara ta allergitabletter för att se om det hjälper mot klådan.

Men förrutom allt det här så är allt bra med mig och pyret ;)

Kommentarer
Postat av: Anna-Gravid

Trist å behöva göra glucosbelastning, men skönt att dom håller koll och är extra noga! :-)



Önskar dig en FIN helg! kramar

2010-09-24 @ 11:21:24
URL: http://annacondas.blogg.se/
Postat av: Anna

Hoppas det går bra på tisdag! Ska själv till bm då, är nyfiken på hjärtslagen och sf-mått - är ju första gången :)



Har du några bra tips på medicin mot svampinfektioner, misstänker jag åkt på en här. Har bara använt filmjölk än så länge, men tror jag får köpa något på apoteket...



Ha en härlig helg på alla sätt! Kram

2010-09-24 @ 12:06:31
URL: http://mijaqi.blogspot.com/
Postat av: Mamman med den tomma famnen

Det är säkert ingen fara med sockret, men bra att de kollar upp det i alla fall.

2010-09-24 @ 12:25:32
URL: http://tomfamn.blogspot.com
Postat av: Anna

Sv: Tack!!

Hoppas det var juicen.. Lycka till på tisdag!

2010-09-24 @ 15:18:42
URL: http://jiovanna.blogg.se/
Postat av: Moa

Hej, känner igen det där med jobbiga kliandet. Hade inget sånt under första grav men desto mer under senaste grav. Som du säger hjälpte ingenting. Galet frustrerande.

2010-09-24 @ 18:42:17
URL: http://trueflink.blogspot.com
Postat av: Moa

Jag provade det mesta, intimolja o creme om det var för att det var för torrt, svampsalva om det var svamp och ibland tog jag faktiskt lite mild kortisonsalva och det hjälpte faktiskt bäst...(antagligen inte så poppis om man berättar för barnmorskan men va fan, det drev mig till vansinne). Käkade allergitabletter för pollen men inte hjälpte det mot klådan. Hoppas det lättar för dig! Tack för din kommentar, min morfar mår bättre men är inte hemma än. Blev en sväng in på det lokala lasarettet också. Tack för omtanken!

2010-09-25 @ 20:32:50
URL: http://trueflink.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback