Valborg

Idag är det valborgsmässoafton och det ska vi såklart fira eller vad man nu säger. Vi kommer inte att gå på nån majbrasa i år då de är så sena. Men istället kommer vi att göra en egen brasa i våran grillstad. Sen blir det även badning i tunnan, min kära make har eldat upp den så det är 38 grader varmt.
Våra föräldrar och J:s mormor och morfar ska komma hit och "fira" med oss.

Just nu ligger Cornelia och sover middag och då passar jag på att sätta mig vid datorn en stund.
J är ute och gräver med en minigrävare på gården, så just nu ser det ut som ett bomdnedslag där ute. Vi har en skogstomt som vi tidigare har gjort halva till gräsmatta, men nu ska vi göra ännu mer gräsmatta för att kunna rymma en lekplats till Cornelia ute. Vårat mål är att vi ska göra ordna sandlåda och nån gungställning gärna med klättermöjligheter i sommar. J vill bygga allt själv, så vi ska se vad det blir för spännande ;-)  

Kusinmys

Gårdagsnatten gick riktigt bra, vi var 5 vikarier denna natt (jag räknar med mig själv som vikarie då jag inte har jobbat på så länge) men vi löste ändå natten riktigt bra.
Nu är jag bara ledig tills nästa måndag då det är dags för mig att börja jobba på riktigt. Jag kommer då att jobba mina 73% i 4 veckor, för att sen vara mammaledig igen. Allt för att spara på mina föräldrarpenningsdagar plus att jag får lite mer pengar till sommaren.

När jag vaknade efter nattensarbete så kom min systeryster och hennes två barn hit. Så vi har hunnit med att bada badtunna (jag, J, C och systersonen) Sen hann vi med en middag tillsammans.

Min systerson som blir 3 år till sommaren var så himla snäll och gullig med Cornelia idag. C låg på golvet och "lekte" med en leksak som låter, då kom hennes kusin och la sig brevid och lekte med henne. Dem var så himla gulliga!


Så här intessant är det när min stora kusin visar hur leksakerna fungerar...

Även våran granne och hennes dotter (hon blir 2 år i sommar) har varit förbi oss. Så vihade 4 barn här, den yngsta 1 månad och den äldsta blir då 3 år i sommar.

Jag har ju glömt att berätta att min syster märkte att det hade börjat att komma en tand i Cornelias mun för några dagar sedan. Nu har det spruckit upp och man ser en liten tand i nedre käken och att en till är på väg brevid. Det har varit några jobbiga kvällar för Cornelia, igår kväll kändes hon lite varm och var kinkig. Men idag har hon inte haft lika jobbigt, är bra att ha huset fullt med folk för då hinner man inte tänka och känna efter lika mycket ;-)


Badpremiär

Min mormor fyller 70 år idag och det har vi självklart firat. Var och hälsade på henne och gjorde räkmackor (typ smörgåstårta på runda thekakor.) som hon ska bjuda på ikväll.

Har även gjort bort helghandlingen redan idag, så det känns riktigt bra.

När vi sen kom hem så gjorde vi årets första bad i badtunnan, hela familjen. Kan säga så att Cornelia var helt galen! Så badtunnan blir nog hennes favoritställe i sommar.






Inatt ska jag jobba, de ringde vid 16 -tiden och frågade och då har jag inte hjärta att säga nej. Lite extra pengar är ju aldrig fel heller, plus att vi sparar föräldrarpenningsdagar.


Utefix

Vi började dagen med att åka in till stan en sväng, när man är i stan så måste man ju bara kolla på barnkläder och det gjorde jag idag också. Det slutade med att jag kom hem med en klänning till Cornelia, tog den i stl 80 så den passar i sommar. Jag hoppas bara att hon har slutat äta på allt som är prickigt då ;-)


Klänning från Lindex, 79:50

Sen fick även ett 2 -pack strumpor följa med, hade en kupong så jag fick dem gratis och gratis är ju gott.



Om 1,5 vecka så blir Cornelia ½ år och det måste vi ju fira. Har kikat lite på Lindex hemsida och hittat några go´bitar, så det kanske blir att köpa nån ½ års present där sen.


Vad säger ni om den här bodyn till sommaren, 99 kr.

Sen skulle jag även vilja ha ett par trosor till tjejen, ni vet såna där gulliga med spets på rumpan som syns då hon kryper. Såna skulle jag gärna vilja veta var man kan hitta, så tips mottages gärna! Jag har sett att de finns att köpa tillsammans med en klänning men jag vill bara ha trosorna.

Man kan nästan tro att jag är sponsrad av lindex men jag gillar deras barnkläder och priserna på dem. Så därför blir det att vi handlar mycket där och nej jag är inte sponsrad, men jag skulle gärna bli det ;-)

Annars så har J oljat in våran altan, så imorgon så blir det väl våra utemöbler inoljade. Sen ska vi bara njuta av våren/sommaren. 

Våran badtunna är nu fylld så är det fint väder imorgon så blir det premiärbadning för oss och då kanske Cornelia också får bada där.

Städa

Den här dagen började jag med att städa huset, solen sken ute och helst av allt hade jag velat vara ute men ibland så måste man offra sig. Hur som helst så är i alla fall huset rent och fint nu. Idag premiär hängde jag tvätten ute och sängkläderna torkade på ungefär 1,5 timme, helt perfekt!

Jag har även hunnit rensa lite visna blommor från blomrabatten på framsidan, orkade inte göra det i höstas då jag var höggravid. Men nu är det gjort i alla fall, ser även att det har börjat komma upp blomknoppar!

J har tvättat altanen idag så om det är fint väder imorgon ska den oljas så efter det så blir det att olja in utemöblerna för att sen kunna sitta och njuta av det underbara vädret som verkar vara här för att stanna.


Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli 21, då Desperate housewives börjar.

24 veckor

Jag har sett i olika bloggar att mammor gör inlägg där de skriver om sina barn i olika åldrar. Så nu tänkte jag försöka knåpa ihop ett sånt litet inlägg.

Cornelia 24 veckor:

Hon somnar vid 18-19 tiden varje kväll, har en liten kvällstrött tjej. Innan hon somnar äter hon 180 ml ersättning, Nan 2.
Nu har hon börjat att sova till ungefär 03-04 då hon vaknar och får äta ersättning igen, sen fortsätter hon att sova till mellan 6-7 då är det bara att kliva upp med en glad och pigg tjej.

Vid 8 tiden är det dags för frukost och nu äter hon gröt med lite plommonpure till, allt för att hålla igång magen.
Vid 9 tiden börjar lillhjärtat att bli trött och sover i ungefär 45 minuter.

Sen är det lek och fullrulle tills det är lunchdags vilket brukar vara kring klockan 11, då äter hon riktig mat. Favoriträtten är just nu köttfärssås och spagetti. 

Efter lunch så är det ytterligare en sovstund, nu sover hon ungefär 45 minuter igen. 

Sen fortsätter dagen med lek och mellis vid 14 tiden.

Vi brukar försöka få Cornelia att sova ytterligare en gång till vid 15 tiden så att hon ska orka vara uppe på kvällen, men det är inte alltid hon har ro att sova då. 

Vid 16 tiden äter vi middag och även då äter Cornelia riktig mat. 

Så här ser alltså våra dagar ut nu. När Cornelia ska sova så är hennes katt ett måste, den ska ligga på hennes vänstra sida vid ansiktet. 

Att hoppa i hoppgungan är nog det roligaste som finns just nu. Gåstolen är i och för sig också ganska rolig, i den tar hon sig bara bakåt än så länge. Om några möbler kommer i vägen så blir hon riktigt irriterad.  

När hon ligger på ryggen så vänder hon sig till mage och även tillbaka till rygg. De senaste dagarna har hon kommit fram till att om hon vänder sig så kan hon förflytta sig på det sättet ;-)

Att lyssna när mamma och pappa sjunger är också en favorit, även youtube är roligt att sitta och titta på. När kramsången kommer börjar benen och armarna att röra sig och glädjeskriken kommer. 


 


Bebismys

Gårdagens 70 årskalas är nu avklarat. Maten var populär och födelsedagsbarnet var nöjd med dagen, bättre kunde det väl inte bli. "Festen" var slut redan 20:30, vet egentligen inte om man ska kalla det för fest när det var mer som ett kalas ;-)
Hur som helst drack jag 4 cider, märkte av första redan så jag tog det mycket lugnt. Har inte druckit på över ett år, så jag tål väl inget nu.

Idag ska vi hälsa på Cornelias kille och ha lite bebismys där. Efter det blir det middag hos mina föräldrar, har en massa mat kvar att äta från kalaset igår. Dit kommer även min syster och hennes familj.

Även idag är det strålande sol ute, så när Cornelia har vaknat så blir det att klä på sig och ge oss ut.

Sista dagen på påsken är det idag och imorgon är det en vanlig vardag igen, vilket jag tycker känns ganska bra.  

Sol, strålande sol...

Igår åt vi påskmiddag hos mina föräldrar, men innan maten lurade min syrra ut mig på en barnvagnspromenad, hon tyckte att vi behövde röra på oss (läs att jag behövde det) Så vi gick en promenad på drygt 6 km, jag måste erkänna att jag var helt slut efteråt, otränad som jag är... Sen fick jag för mig att jag skulle cykla hem J:s cykel och cykelkärran, men jag orkade drygt 3 km sen fick jag ge upp. Måste träna upp mig innan jag ger mig utan på 2 mils cykelturer.

Idag har vi haft en underbar dag ute i solen. Temperaturen har legat kring +15 grader i skuggan, man känner verkligen att sommaren är på intågande.
Vi har varit hos J:s mormor och morfar, alltså Cornelias gammelfarmor och gammelfarfar, där vi har njutit av solen och god grillad mat.

Jag har även fotat 4 generationsbilder. Men jag måste säga att det inte var det lättaste att få alla fyra bra på bilden, kanske skulle det ha varit lättare om jag tog bildern inomhus istället för ute, men men vi får göra ett nytt försök en annan gång.
Nu ikväll känner jag mig trött, fast vi inte har gjort nånting.

Jag har nyss bakat tre tårtbottnar som jag ska göra en tårta av imorgon, sen ska den med oss till min mormors 70 års fest. Igår gjorde jag kallmarinerad kyckling. Imorgon blir det att göra klart tårtan och göra aioli. Sen har jag gjort mitt färdigt till festen.

Glad påsk!

Vill med denna bild önska er en riktigt Glad påsk!


Skärtorsdag

Idag har jag fått jättemycket gjort fast klockan bara är 12, så blir det när man stiger upp tidigt för en gång skull. Imorse vaknade Cornelia klockan 6 och då klev både jag & J upp.

Började dagen med att städa av här hemma innan vi satt oss i bilen, vi började turen med en sväng till min optiker. Jag använder dygnet runt linser i en månad och sen har jag glasögon i en dag, igår var det då dags att ta bort linserna och sätta på mig glasögonen men då jag tar fram dem från fodralet så lossnar ena bågen, skruven hittade vi då inte igen så då fick min kära man göra en provisorisk lagning med ståltråd, så idag har de lagat mina glasögon.

När glasögonen var fixade åkte vi vidare och handlade lite mer till min mormors 70 års fest som vi ska ha på söndag. Vi ska fixa all mat till henne, så därför behövde jag handla lite mer.

Sen var det dags för Lindex att få ett besök av mig, där sprang jag bara in och hämtade en gratis babybox. Jag tittade inte ens på kläderna, det var inte dåligt eller hur?


Boxen innehöll:
1 litet pkt up & go blöjor stl 4
1 litet pkt bindor
1 pkt våtservetter
1 förp engångshaklappar
1 par sockar
1 cd skiva
1 necesär som innehöll en liten baby lotion och en liten baby wash

Sen var det även med en kupong till Lindex, när jag köper ett barnplagg nästa gång så får jag 2 par sockar gratis.

Ja det här var startboxen, alltid kul med gratisgrejer. Gratis är ju gott!

Senare idag kommer Cornelias farmor, farfar, faster, gammelfarmor och gammelfarfar hit. Då tror jag att vi ska ta några 4 generations bilder.


Kyckling

Igår var det dags för ytterligare ett storkok mat till Cornelia. Denna gång var det kyckling. Förra gången jag gjorde kyckling upplevde jag att den blev ganska torr när man kokade den.
Så den här gången tänkte jag att vi skulle testa att göra den på nåt annat sätt.

Sagt och gjort. Vi började med att sätta ut folie med den glansiga sidan uppåt på en plåt. Den satt vi dit hackad morot, palsternacka, purjolök, paprika och rotselleri. Sen skivade vi kycklingfilén och la den på. Kryddade sedan med vitlökspulver, paprikapulver, curry och gurkmeja. Ringlade lite olja över allt.
Sedan gjorde vi ett paket av allt det här och satt i det i ugnen, 175 grader i ca 35 minuter (kollade så kycklingen är klar)



Medans kycklingen var i ugnen så passade jag på att koka upp morötter, palsernacka, broccoli, ärtor, ris och pasta. Allt var för sig  för att sedan kunna komponera ihop olika måltider. Riset kokade jag med dubbel mängd vatten än vad som stod på paketet. I min barnkokbok stod det att man skulle göra så.

När kyckligen var klar puréade jag ihop allt utan paprikan och purjolöken (var osäker om man kunde ge det till en 5 ½ månaders bebis)

Sen började jag att göra i ordning matortioner. Idag fick hon kycklingpurén tillsammans med ärtor, morötter och ris (första gången med ris) och även denna rätt gillade våran fröken. Märker att hon tycker bättre om maten om den smakar nåt.

Köttfärssås & spagetti

Jag har inte haft något recept som jag har utgått från utan jag har gjort köttfärssåsen lite på känsla.
Men så här gjorde jag i alla fall köttfärssåsen som jag gav till Cornelia då hon var 5 ½ månad och hon älskade det. Jag snålade inte med kryddorna eller vitlöken!

Jag började med att koka upp köttfärsen i vatten tillsammans med persilja, medans den kokade mosade jag köttfärsen med en gaffel så den skulle bli i små bitar.

När den sen var färdigkokad så silade jag bort vattnet. Sen satt jag tillbaka köttfärsen tillsammans med passerade tomater, vitlök, rivna morötter och olika kryddor, detta lät jag koka upp igen. Med facit i hand så tror jag att det går lika bra att koka köttfärsen direkt tillsammans med tomaterna och resten av ingredienserna, så kommer jag att göra nästa gång.

När köttfärssås är färdigkokad så är det bara att ta fram mixerstaven och mixa såsen lite grann.

Till det här kokade jag upp korta spagetti som jag hittade på Willys, de är ca 1 cm långa och dessa åt Cornelia utan att jag mixade dem.

Jag kokade även upp broccoli, morötter och palsternacka som jag mixade. Så när all mat hade svalnat så gjorde jag iordning färdiga portioner som jag sedan frös ner med köttfärssås, spagetti och grönsaker (hade olika grönsaker i påsarna), så nu är det bara att ta upp en påse med färdiglagad mat från frysen. 


Bortskämda igen

Idag har Cornelia och vi föräldrar blivit riktigt bortskämda av farmor & farfar (Cornelias) Det började med att vi åkte en sväng till barnens hus med dem och där köpte farmor en ny tallrik med sugpropp under och 2 siliconskedar.
Sen åkte vi vidare till Coop forum där Cornelia fick en jätte fin cykelkärra, så nu har vi både cyklar och cykelkärra så nu ska det cyklas i sommar.

Efter all shopping så blev det skräpmat hos farmor och farfar innan vi gick ut och fixade ett nytt mindre fårskinn till Cornelias vagn.

När vi åkte hem somnade gumman i bilen och fortsatte att sova 2 timmar till, det är jobbigt att vara och shoppa ;-)








Rantar på

Idag har jag & Cornelia haft en fullspäckad dag. Vi började dagen hemma hos min syster där vi hade lite mamma och barn häng tillsammans med ytterligare en mamma. Den andra mamman är en släkting till oss som bor i Luxenburg med sin familj så vi träffas inte ofta.
Hom hade köpt med sig en jättesöt ballongklänning från Frankrike till Cornelia, så roligt med kläder som inte alla andra har. 




Sen åkte vi vidare till "stan" där vi mötte upp min mormor för att hjälpa henne att handla inför hennes 70 års fest som vi ska ha på söndag.

När vi sen kom hem var det middags dags, hann inte mer än att plocka bort maten så kom våra grannar över (de har en stuga brevid oss) De hade med sig en klänning med tillhörande trosor och hilka till Cornelia, matchande skor fick hon också. Sen hade de även med sig en Bellino leksak till gumman. Våran lillatjej är en bortskämd fröken som får så himla mycket saker/kläder.


Nu ikväll har jag & J haft storkok med mat igen, denna gång blev det kyckling som just nu är inne i ugnen. Förra gången jag gjorde kyckling så kokade jag den men upplevde att den blev så torr. Så nu kör vi den i ett foliepaket tillsammans med grönsaker i ugnen och det luktar riktigt gott.






Stan

Idag har jag & Cornelia gjort stan med Hanna och Astrid. Efter stan kom jag hem med en rosa kortarmad body med vita prickar och ett par svarta strumpbyxor, allt till Cornelia som vanligt ;) Det är lite konstigt att det bara är Åhlens som säljer svarta strumpbyxor åt bebisar, tycker inte de andra stora kedjorna (Hm, Lindex, Kappahl osv) att de småa ska ha svart på sig?!

Just nu ligger gumman och sover i sin takvagga, det är jobbigt att vara på stan och träffa kompisar.

Nu har vi inga mer planer för den här dagen, utan det blir att mysa på här hemma. Solen skiner så det hade varit riktigt skönt att gå ut på en promenad om inte det hade blåst så himla mycket. Känns som att man ska blåsa iväg när man är ute.




Underbar

Tack för era kommentarer på åsikten som hade kommit på kortet på Cornelia, där det stod att hon skulle bli mobbad då hon börjar dagis. Hon som hade skrivit kommentaren är inte en vän till mig, har ingen aning om vem hon är.

Jag måste säga att jag har en helt underbar dotter. Två morgonar på raken har jag & J blivit väckt av henne då hon vänder sig på sidan i sin spjälsäng och drar upp överkroppen i spjälorna samtidigt som hon trycker ner spjälskyddet, allt för att kunna titta på sina föräldrar. Är inte det kärlek så säg ♥

Idag har vi varit på babysim, det var 6:e gången, så nu är det bara två gånger kvar :-( Men idag fick vi veta att det kommer att starta en fortsättningskurs till hösten så den ska vi gå.
Cornelia hade både sin farmor/farfar och mormor/morfar som tittade på när vi badade idag. Alla våra nära och kära vill se när hon gör sina badkonster och idag var inget undantag. Idag fick vi föräldrar ha på oss simglasögon och dyka med barnen, det gick jätte bra för Cornelia, värre gick det för mig... jag fick en liten kallsup, men det bjuder jag på ;-)

Imorgon ska jag & Cornelia träffa Hanna och hennes lilla Astrid på stan, ska bli riktigt trevligt.


Husmor

Igår var jag som en riktig husmor, jag började med att göra frikadeller till Cornelia. Sen fick jag för mig att jag skulle göra ett storkok med köttfärssås och spagetti, så sagt och gjort. Det blev 13 färdig måltider, köttfärsssås, spagetti, morötter, broccoli och palsternacka.
Jag snålade inte med kryddorna i köttfärssåsen, smakade av den och den smakade riktigt gott. I köttfärssåsen satt jag vitlök, passerade tomater, persilja, rivna morötter och lite olika kryddor.

Idag var det då dags för Cornelia att få smaka på mina kokkonster, köttfärssås och spagetti stod på menyn. Jag kan säga att det blev MVG i betyg för maten. Hon smackade som att det vore en efterrätt hon åt. 

Min lillebror har lagt upp en bild på Cornelia på facebook på julafton då hon hade sin juloutfit på sig. Då har en av hans vänner kommenterat bilden så här: MY GOD! Denne kommer bli mobbad på dagis.
Jag vet att när man lägger upp bilder så kan man få såna här konstiga kommentarer men jag blev så jädrans irriterad. Jag fattar inte vad den människan tänker på. Min lillebror tog självklart bort hennes kommentar.

Det är den här bilden som hon kommenterade.



Funderar lite på vad vi ska hitta på idag, kommer egentligen inte fram till nåt utan vi får ta dagen som den kommer.

 



 

Feber

Som ett brev med posten kom febern för Cornelia inatt. Fast hon har feber så är det ändå full fart, hoppgungan är den stora favoriten här hemma. När hon hoppar försöker hon få tag i hunden som är smart och går undan.

Idag har jag gjort frikadeller till C, får se vad hon tycker om dem. Ikväll ska jag göra en sats köttfärssås och pasta till henne. Bvc sköterskan tyckte att vi skulle börja med pasta och ris nu då hon har blivit så bra på att äta mat.

Annars så händer det inte så mycket här, ikväll ska vi ha fredagsmys med godis och chips.

Vad gör ni idag då?

Strumpor

Jag är med och tävlar med Anna om ett par strumpor från Parvel.

Om du vill vara med och tävla så klicka här.


Tävlingen avslutas den 20:e april

Bvc besök

Här har ni en trött Sara som sitter framför datorn. Jag jobbade nämligen igår natt, de hade kris med folk på mitt jobb och då ställde jag upp och jobbade. Alldeles frivilligt och det var hur kul som helst. Jag har saknat mitt jobb och mina underbara arbetskompisar (finns dock några undatag...) Hade en natt full med skratt och surr, tänk att jag tjänar pengar på det, självklart jobbade jag också.

Jag har bestämt mig för att ta nån extra natt då och då, bara för att kunna spara på föräldrarpenningsdagarna. Varje natt är 10 timmar och då har man ut kring 1000 kr efter skatt (kanske lite till), så det är riktigt bra.

Jag kom i säng vid 7 tiden och hann då bara sova till 9.30 då det var dags att kliva upp för att åka till bvc med Cornelia för hennes 5 månaders kontroll. När vi kom hem från bvc gick jag och la mig några timmar till för att orka med dagen.

Allt såg bara bra ut med tjejen och hon fick sina fina OK stämpel i rumpan. Nu väger min "lilla" tjej 8940 gram och är 67,5 cm lång. Hon ligger fortfarande 2 över i viktkurvan och 1 över i längdkurvan.
Efter mätning och vägning var det dags för 5 månaders vaccinet. Var väl inte det roligaste Cornelia har gjort, men det gick snabbt över.

Ikväll har vi haft en liten små gnällig tjej. Inte så konstigt egentligen om man tänker på att hon har fått vaccin plus att hon är rosslig och hostar, det sätter väl sina spår på lillgumman. Så hon har fått alvedon i förebyggande syfte.



Så här ser Cornelia ut då hon får äta mat ♥
 


Hopp

Igår introducerade vi hoppgungan för Cornelia. Jag trodde att det skulle vara alldels för tidigt, men tänk så fel jag hade. Så fort vi satt henne i den fattade hon vad hon skulle göra. Hon började att hoppa på en gång och hade glädjeskrik. Så jag tror att vi har hittat en ny favorit sysseksättning.

Videokameran var framme så här kommer ett litet klipp när hon hoppar.



Idag ska vi till mina föräldrar och äta middag. Min pappa behövde hjälp att åka och handla gipsiskivor så då ska J hjälpa han med det.
Annars så har vi inga planer för den här dagen, utan vi tar den som den kommer.

Videoklipp

Ibland är ord överflödiga och idag är en sån dag.
Här kommer ett litet videoklipp på Cornelia när hon är på babysim.


Babysim

Idag har vi varit på babysim och det var lika roligt som vanligt. Cornelia hinner inte mer än in i omklädningsrummet så är det full rulle. Hon ska prata med allt och alla ;-)

Cornelia har fått sin första puss av en pojke idag, han är 1 månad äldre än henne och det såg ut som att han ville äta upp henne. Så det ska börjas i tid ;-)

Idag fick barnen fortsätta att dyka och det var lika roligt den här gången, inga ledsna miner utan bara full fart.

När vi kom hem hade vi en trött tjej, så hon fick börja att äta sin middag medans våran var i ugnen. Sen när det var dags för oss att äta satt Cornelia med ett smårgåsrån i handen.

Nu har hon nyss somnat för natten och då passar jag på att sätta mig vid datorn en stund.


Ute

Cornelia har sovit jätte bra hos sin mormor och morfar. Hon hade sovit ända till strax efter 7 och så länge sover hon aldrig hemma, man blir trött när man får leka och vara hos sin mormor och morfar. Självklart så hade hon vaknat några gånger innan för att äta, men somnat om lika fort.
Så nu då hon har sovit borta för första gången och vi vet att det går så bra så kommer det att bli fler gånger.

Efter att vi hade hämtat Cornelia idag så åkte vi till C:s farmor och farfar där vi har ätit tårta, vi firade min födelsedag i efterhand, svärmor säger att vi ska fira min 30 års dag hela det här året ;-) Min svärmor har fått vara hemma på permiss från sjukhuset under dagen.

Vi har varit ute och myst, jag kan säga att C var riktigt nöjd. Hon fick sitta i sin farmor och fasters knän och bara mysa.



Sen när man är ute så måste man dricka vatten och har man inte med sig en pipmugg då går det lika bra med ett vanligt glas, det är nog till och med ännu godare att dricka ;-)



Cornelia och hennes farmor delade på en banon ute på altanen, även den var riktigt god. Sen var det dags att gå in och äta lite mat. Det blev en riktigt god köttgryta som svärfar hade gjort. Även Cornelia åt köttgryta som jag har kokat.

Jo jag höll ju på att glömma, innan vi hämtade C så var vi in en sväng till på lindex och där blev det tre reafynd till.

Jag hittade en fleecejacka och en fin klänning, medans J valde ett set (byxa och klänning) Så för det betalade vi 198 kr.



 

Imorgon ska vi på babysim igen, den här gången har jag varit ute i god tid med att packa badkläderna. För den här gången ska jag inte glömma nåt!

Fyndat

Jag & J har haft en helt underbar kväll. Vi började med att gå ut och äta. För mig blev det oxfilé med potatisgratäng, gott som vanligt! J åt pepparstek och pommes, även han var riktigt nöjd med maten.

Sen hann vi in en snabbis på lindex där vi fyndade till Cornelia. Hennes garderob är rätt så tom i storlek 74 så det gäller att fylla på den. Kläderna i storlekn 68 från lindex börjar bli för små nu, så imorgon ska garderoben rensas.


De här tre plaggen var på rea, 50 kr styck, men då hade lindex ta 3 reavaror betala för 2.


Sen så köpte vi dem här tre bodysarna, de var på ordinarie pris men det var i ta 3 betala för 2 serien.

Lindex har just nu 25% på alla barnkläder som gäller tom söndag 10/4, så vi betalade sammanlagt 219 kr för alla de här kläderna. Billigare än så är nog svårt att få ;-)

Efter snabb shoppingen så var det dags för bio, vi såg Hur många lingon finns det i världen och den var riktigt bra.
Nu sitter vi framför tv:n och datorn och äter lite godis.

Ni som undrar hur det går att vara utan Cornelia så går det faktiskt rätt så bra. Jag har bara ringt till mina föräldrar 2 gånger och det går riktigt bra för dem med gumman, inte för att jag trodde nånting annat.

5 månader

Idag är ingen vanlig dag för det är Cornelias 5 månaders dag, hurra hurra hurra!
Ni får ursäka min sångröst så här på morgonen, har inte hunnit sjunga upp än ;-)

Jag har nog inte riktigt fattat att mina lilla bebis redan är 5 månader, tycker att tiden går tokfort. Om nån vet hur man bromsar tiden så får ni gärna höra av er.





Cornelia har haft en helt underbar natt, i vanliga fall vaknar hon vid 3-4 för att äta, men idag sov hon ända tills 5. Tänk att 1-2 timmar kan göra så mycket. Då fick hon äta för att sen somna om till 6.

Sen brukar hon vara vaken i ungefär 2 timmar, för att vid 8 tiden somna om i kanske 45 minuter. Så just nu ligger hon och sover i sin takvagga.

Jag har packat färdigt Cornelias saker nu som ska med till mormor och morfar, jag har säkert missat hälften, men det ska nog gå bra ändå. Det viktigaste är ju maten, blöjor och kläder, eller förrsten hennes katt måste hon bara ha när hon sova. Så katten är nog viktigast!


Barnvakt

Imorgon ska Cornelia sova över hos sin mormor och morfar för första gången, det blir första gången jag är ifrån henne mer än 3 timmar. Men det ska nog gå riktigt bra. Det finns ju telefoner ;-)

Jag & J ska först gå ut och äta, sen ska vi gå på bio och se Hur många lingon finns det i världen. Ska bli så skönt & mysigt att bara göra nåt vi två. Sen att vi båda får sovmorgon är ju inte heller fel ;-)

När jag ringde till min mamma för att fråga henne om hon ville att C skulle komma och sova över så blev hon överlycklig, trodde nog inte riktigt att det var sant.

Igår gjorde jag en massa mat till Cornelia och idag fick hon testa köttgryta för första gången. Om jag ska ge betyg till min mat utifrån Cornelias minspel och ljud så blev det MVG ;-)

Det har varit lite osäkert hur det skulle bli med mitt jobb, så jag har gått med en klump i magen i några veckor. Men idag fick jag äntligen veta att jag får vara kvar när det blir en ny organisation. Många av mina jobbarkompisar får sluta, vilket känns tråkigt. Men samtidigt är jag så glad att jag får vara kvar, känns lite knäppt att jag är glad och lycklig då jag vet att andra mår dåligt just nu.

Jag vet inte om jag har skrivit om det tidigare men jag ska i alla fall jobba en månad i maj på mitt jobb, allt för att få lite extra pengar till sommaren för man blir inte rik av att gå på föräldrarpenning.





Tänk imorgon blir min "lilla bebis" 5 månader, tiden går så tokigt fort!

Slutkörd

Jag känner mig ganska slut då det är så mycket att tänka på nu, så därför blir tyvärr bloggandet lidande. Hela min kropp känns slut, i några dagar har det låtit som en helikopter som flyger i mitt ena öra. Det här ljudet har kommit några gånger per dag och då det har kommit har jag samtidigt blivit yr.
Idag har jag haft ett tryck bakom höger öga, gillar inte när min kropp blir så här konstig, men det är väl kroppens sätt att protestera.

Så jag har försökt att ta bort alla måsten, nu gör jag bara saker som jag vill göra och som jag mår bra av.

Idag har vi först varit till svärmor/farmor på sjukhuset, det är så himla roligt att hälsa på henne då vi ser skillnad från dag till dag.
Sen har vi varit hos svärfar/farfar och svägerskan/faster på middag.

Ja det här var våran dag, nu väntar en lugn kväll framför tv:n.

Imorgon ska vi äta middag hos mina föräldrar dit även svärfar/farfar ska komma. Sen ska vi såklart till sjukhuset också, det är dagens höjdpunkt för svärmor/farmor tror jag, då hon får träffa Cornelia och självklart oss också. Men det är C som är viktigast!


Orolig

Jag vet inte vad det är med mig, men jag börjar att bli lite orolig. Jag är en person som alltid har koll på läget, men de sista dagarna har jag kännt mig så förvirrad och glömsk. Min personliga bedömning är att allt som händer i vårat liv just nu sätter sina spår i mig och att det är därför jag är trött och virrig.

Idag har vi varit på babysim och i bilen kommer jag ihåg att jag har glömt Cornelias nappflaska hemma, så vi svänger förbi en affär så vi får köpa en ny. Väl på babysimmet upptäcker jag att jag har glömt C:s badbyxor, så då var det bara att fråga en annan mamma som redan hade simmat med sitt barn om vi fick låna deras badbyxor och det fick vi. Så Cornelia fick bada i alla fall i något förtrånga badbyxor men det gick i alla fall.

På dagens babysim så var det dags för första dyket och det klarade Cornelia av med bravur. Våran duktiga tjej älskar att bada.

Här kommer några bilder från dagens babysim, kolla in C:s frilla på sista bilden ;-)









Skumbad

För en vecka sedan låg svärmor/farmor nyopererad i Umeå och då visste vi inte om hon skulle vakna upp. Idag är hon på vårat sjukhus och pratar och rör både armar och ben, det känns helt underbart!

Imorse var vi och hälsade på en sväng, men hon var så trött så det blev bara ett kort besök.

Cornelia verkar vara inne i nån ny fas, eller så reagerar hon på allt som händer omkring oss. Hur som helst så är hon mer ledsen och kinkig på kvällarna. Vill bara vara i famnen. I vanliga fall somnar hon kring 18 tiden, idag blev det strax efter 20. Så jag hoppas att hon sover lite längre än i vanliga fall. Men det är nog bara önsketänkande från min sida ;-)

Idag har hon fått smaka lax för första gången och det var mycket godare än kyckling. Det blev lax, dillsås, palsternacka och broccoli. Cornelia är fortfarande inte så förtjust i potatis så när vi introducerar en ny maträtt så hoppar vi över potatisen.

Ikväll har våran lillatjej fått bada skumbad. Hon njöt från första stund. Självklart var jag framme med kameran ;-)





Jag har ju glömt bort att berätta att jag har fått några födelsedagspresenter idag igen. Vissa har det bra som får fira sin födelsedag i många dagar ;-) 

Jag har fått en cykel av J:s föräldrar och mormor & morfar, så i sommar ska det cyklas! Vi ska även köpa en cykelkärra som Cornelia kan åka i, så det kommer att bli många utflykter på cykel i sommar.

Sen fick jag även en snygg kofta, sockar och romerskabågar av min svägerska.

Jag måste ha varit riktigt snäll som har fått så himla fina och bra presenter i år, men man fyller ju bara 30 år en gång så det kanske är därför :-)

 

Hemma igen

Det har verkligen gått i rasande fart för svärmor/farmor. I onsdags så tog de bort sömnmedlet och hon vaknde, då kunde hon nicka och skaka på huvudet. I torsdags då jag & J kom in till henne så sa hon på en gång Cornelia, det var första gången hon pratade efter olyckan. Jag sa till J vad hon hade sagt och han trodde att jag svamlade. Jag skyndade i alla fall att hämta C och då när vi kom in i rummet igen sa hon Cornelia igen. Underbart!

I torsdags fick hon flyga upp till Luleå igen, det var snabba ryck kan jag säga. Var och hälsade på både igår och idag och för varje dag så ser man så stora framsteg. Självklart är det en lång väg tillbaka men allt går åt rätt håll, villket är helt underbart!

När vi var i Umeå så passade vi på att besöka våran ivf klinik för att visa upp våran tjej och lämna ett kort till personalen där vi hade skrivit: Tack för att jag finns /Cornelia med familj.
Våran läkare blev jätte glad då vi kom förbi, han kom ihåg oss och grattade så hjärtligt. Han passade på att hålla i Cornelia så vi fick ta lite bilder.



Nu ska jag sätta mig framför tv:n och försöka att ta det lite lugnt. Känns i kroppen att det har varit en jobbig vecka.

Tack för alla fina kommentarer, det värmer verkligen! Tusen tack för att ni finns ♥