Köttfärssås & spagetti

Jag har inte haft något recept som jag har utgått från utan jag har gjort köttfärssåsen lite på känsla.
Men så här gjorde jag i alla fall köttfärssåsen som jag gav till Cornelia då hon var 5 ½ månad och hon älskade det. Jag snålade inte med kryddorna eller vitlöken!

Jag började med att koka upp köttfärsen i vatten tillsammans med persilja, medans den kokade mosade jag köttfärsen med en gaffel så den skulle bli i små bitar.

När den sen var färdigkokad så silade jag bort vattnet. Sen satt jag tillbaka köttfärsen tillsammans med passerade tomater, vitlök, rivna morötter och olika kryddor, detta lät jag koka upp igen. Med facit i hand så tror jag att det går lika bra att koka köttfärsen direkt tillsammans med tomaterna och resten av ingredienserna, så kommer jag att göra nästa gång.

När köttfärssås är färdigkokad så är det bara att ta fram mixerstaven och mixa såsen lite grann.

Till det här kokade jag upp korta spagetti som jag hittade på Willys, de är ca 1 cm långa och dessa åt Cornelia utan att jag mixade dem.

Jag kokade även upp broccoli, morötter och palsternacka som jag mixade. Så när all mat hade svalnat så gjorde jag iordning färdiga portioner som jag sedan frös ner med köttfärssås, spagetti och grönsaker (hade olika grönsaker i påsarna), så nu är det bara att ta upp en påse med färdiglagad mat från frysen. 


Kommentarer
Postat av: MTVD

Åh vad det låter praktiskt med såna spagetti. Då behöver man ju inte skära/klippa sönder dom. Måste helt klart titta in på Willys nästa gång man är i stan. Deras lokala märke eller???

2011-04-20 @ 21:35:12

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback