9 månader

Idag blir vårat lilla ♥ 9månader, alltså stora tjejen! Hon har nu funnits lika länge i vårat liv som hon var i magen. den 7/2 flyttade den lilla frysisen in i min mage och nu är den frysisen en underbar tjej som vi älskar mer än livet, LYCKA!



♦ Cornelia är en tjej som älskar att utforska sin omgivning, så fort det finns en ny leksak i hennes leksakslåda så upptäcker hon den och ska genast leka med den (vi har bara framme lite leksaker i taget)
♦ Mat älskar hon att äta, men det ska vara mammas hemmagjorda mat. Burkmat går i nödfall.
♦ Så fort hon ser vatten så vill hon bada. Om jag eller J duschar så kryper hon snabbt till toaletten för att också få duscha.
♦ Cornelia kryper som aldrig förr. Hon har även börjat att resa sig upp mot möbler.
♦ När det är dags att somna på kvällen så ligger vi i våran säng och snuttar med mammas hår för att sen bli lyft till spjälsängen som fortfarande är i vårat sovrum...
♦ Hon äter välling på kvällen och tidigt på morgonen (4-5 tiden) Annars så är det vanlig mat som gäller. Favoriträtten är nog blodpudding.
♦ Cornelia har nu börjat att bli lite blyg, vill inte lämna mammas/pappas famn på en gång då det kommer andra som vill hålla i henne.
♦ Kompisar är nåt som uppsattas mer och mer, så fort hon ser barn så vill hon fram till dem.
♦ Nåt som är roligt att leka är titt ut.
♦ Att göra olika ljud med munnen är också en favorit, lägg till att du klappar handen mot munnen samtidigt som du låter (som en indian) så har du en hit. Det här gör hon själv flera gånger om dagen.



Våra dagar ser ut ungefär såhär:
Cornelia vaknar vid 7 tiden och börjar då leka på en gång. Vid 8 brukar hon äta gröt, innan det är dags för dagens första vila i vagnen. Sover i ungefär 45 minuter och sen är det full rulle igen fram tills det är lunch vid 11 tiden. Sen är det dags för den lilla att sova igen, även denna gång så sover hon oftast 45 minuter.
Vid 14 så äter vi mellis som oftast består av en frukt, sen fortsätter vi att leka men vid 15 tiden brukar den lilla fröken bli trött igen och då försöker vi få henne att sova en stund till.
Middag äts vid 16 tiden.
Sen försöker vi få henne att vara vaken till 19 tiden, men det är svårt vissa dagar. Då äter hon i alla fall välling för att sen somna. Sover gör hon sedan till 4-5 tiden då hon äter en flaska välling för att sen somna om.

Som ni ser så sover hon bara korta stunder på dagen, men vissa dagar så kan hon sova längre. Vi kämpar på för att få henne att sova längre för hon behöver det.


Kommentarer
Postat av: Carin - mamma till Alice

Grattis tjejen!

Hon ser så brun ut på bilderna! Sötnosen!

2011-08-08 @ 20:12:55
URL: http://thew.blogg.se/
Postat av: Anna

Grattis Cornelia. Hon ser verkligen ut som stora tjejen. Hon är verkligen söt er lilla frysis.. :)

2011-08-08 @ 20:35:26
URL: http://annasunderbara.blogg.se/
Postat av: Linda

Åh grattis fina Cornelia! Hon ser så stor ut på bilden, var tar tiden vägen??

2011-08-08 @ 20:40:01
URL: http://underbargava.blogg.se/
Postat av: www.avlangtantilldig.se

Grattis stora fina tjejen! roligt att läsa om hennes dag :)

2011-08-08 @ 21:12:13
URL: http://avlangtantilldig.se
Postat av: Hanna

Grattis Nea! :) Hon ser ut att ha vuxit massor sen vi sist sågs, hjälp så fort tiden går :)



Och tänk, precis som du skrev, att hon nu varit lika länge utanför magen som hon var i :) Jikes!



Sv: Vi har swedbanks försäkringsbolag, ska kolla upp om dom har ngt med anticimex..Skulle verkligen vara fint att bli av med de surrande hyresgästerna!



Pizzastenen var verkligen en hit, våran kommer från Weber och var på rea på Ica Maxi om ni är sugna att köpa en :) Eller så får ni komma hit och äta pizza ;)

2011-08-08 @ 21:26:46
URL: http://hannovsky.blogspot.com
Postat av: Suss

Det lilla hjärtat redan 9 månader, helt otroligt. Så fin hon är på bilderna och jag tycker att hon blir mer och mer lik mamma. Visst ville du höra det ;) Vi måste ses snart, kram

2011-08-09 @ 00:24:13

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback