Fet kossa

Under de senaste två månaderna ungefär så har jag inte mått så där jättebra. Jag har ökat 7-8kg i vikt utan att vare sig äta mer eller motionera mindre än vanligt. Jag har även känt mig trött och sliten, fötterna är svullna osv. 

I början av juli fick jag ett brev från vårdcentralen där det stod att jag hade alldels för låg ämnesomsättning så jag skulle öka min Levaxin dos från 50 mikrogram till 75. Sagt och gjort, men inte har jag börjat må bättre. Därför tog jag äntligen tag i saken idag och ringde vårdcentralen och berättade om mina "problem". Fick en tid till läkaren några timmar senare.
Så Cornelia fick vara hos sin farmor och farfar medans jag åkte till doktorn.

På vårdcentralen fick jag berätta om alla mina problem, läkaren lyssnade och antecknade. Sedan kom hon med följdfrågor, tappar jag mycket hår, vilket jag gör. Då kom jag på att mina naglar bara går sönder, sen berättade jag även om min huvudvärk.
Läkaren rådfrågade en överläkare som sa att mina symtomer var klokrena, jag ligger alldels för lågt i min ämnesomsättning fortfarande så det var bara att öka dosen till 100 mikrogram. Så nu ska jag hålla koll om det blir nån förbättring och om jag fortsätter att gå upp i vikt så ska jag höra av mig, kanske det blir en fettsugning då?!
I början av september ska jag tillbaka och ta nya prover.

Hoppas verkligen att medicinen ska hjälpa nu, inte roligt att bara öka och öka i vikt, snart ser jag ut som en fet kossa, eller det gör jag redan nu. Jag kan säga att jag undviker att ha på mig bikini, känner inte alls för att visa upp mig på en strand. Utan jag håller mig hemma på min trygga altan.



Kommentarer
Postat av: Tea

Hoppas du mår bättre snart!

2011-07-28 @ 20:47:38
URL: http://langrean9manader.blogspot.com/
Postat av: Anna

Det låter inte kul. Är det allvarligt? Hoppas du mår bättre snart och att medicinen hjälper. kram

2011-07-28 @ 21:23:21
URL: http://annasunderbara.blogg.se/
Postat av: Anna-Mamma till Kevin

Lider med dig! Det kan inte vara roligt att öka i vikt sådär.

Hoppas medicinändringen/mängden gör susen! :-)

2011-07-28 @ 21:33:31
URL: http://annacondas.blogg.se/
Postat av: Luiza

Men vännen då.... Jag känner verkligen med dig.

Vad bra att dina läkare tar seriöst på ditt problem... Hoppas att det ska fungera med medicinen nu, så du slipper en obehaglig fettsugning.

Tro mig, jag vet hur det känns att känna sig som en fet kossa...men jag är övertygad om att det inte är så farligt, man är oftast fruktansvärt självkritisk.



Varmaste kramarna till dig och hoppas du mår bättre snart.

Luiza

Postat av: Malin, Mamma till Zelina

Men gumman då, har du också hypotyreos? jag har också det, och haft sen jag föddes. Hur länge har du haft det? Jag var och tog blodprov igår, jag fäller också massor med hår, blir stora hårtussar i duschen när jag går ut. Så jag vet hur du har det, dessutom har jag samma problem att jag bara ökar i vikt hela tiden eller bara står stilla. :(

2011-07-29 @ 09:15:09
URL: http://mammaflikkan.blogg.se/
Postat av: www.avlangtantilldig.se

Men va tråkigt, hoppas du kan få bukt med det och att medicinen hjälper!

2011-07-29 @ 20:18:43
URL: http://avlangtantilldig.se

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback