Sjukhuset

Nu är jag & Cornelia också på plats i Umeå. Vi startade hemifrån på morgonen lagomt till C:s första sovstund. Hann inte köra mer än kanske 1 mil tills fröken somnade, sen sov hon hela vägen (vilket är 26 mil).

Så när vi kom fram till stugan var hon på toppen humör. Så kul att få träffa pappa, farfar och faster igen. Var ju flera dagar sedan.

Vi har varit upp på sjukhuset och hälsat på farmor också, hon ligger på samma avdelning som J låg på, så det var riktigt jobbigt för mig att gå in där. Men så skönt att få träffa svärmor och se henne med mina egna ögon.

Svärmor får inte längre sömnmedel, men hon ligger fortfarande i respiratorn. När jag, J & C var inne hos henne frågade J henne om hon var en kämpe och då nickade hon. Känns helt underbart, nu hoppas vi på en massa framsteg.

Oförändrat

Jag orkar tyvärr inte gå in och svara er alla, men tack så jätte mycket för alla era kommentarer. Det värmer verkligen.

Jag & Cornelia försöker roa oss så gott det går här hemma, har försökt att ranta mycket som möjligt för att slippa sitta hemma själv, för det är då alla tankar kommer som jag inte vill ha. Men hur som helst så har vi nu i alla fall bestämt oss för att åka ner till Umeå och hälsa på svärmor/farmor.
Så vi kommer att åka ner på onsdag, imorgon fyller jag nämligen 30, jippi vilken rolig födelsedag. Så för att försöka göra vardagen lite normal så kommer jag att ha tårta här hemma för mina närmaste, också ett sätt att tänka på annat.
 
Mina föräldrar har varit här ikväll, med sig hade dem kinamat och två presenter. Jag har fått en systemkamera, så nu är batteriet på laddning så att jag har chans att få testa kameran imorgon. Har tänkt att ta med mig den till sjukhuset. Kanske låter konstigt i era öron att jag ska fota svärmor, men jag vet hur mycket nytta J har haft av sina bilder och dagbok som vi förde då han låg i respirator. Än idag sitter han och tittar och läser sin bok, allt för sin bearbetning. 

Ni får ha överseende med mina inlägg, känner mig helt slut i kroppen så jag vet inte riktigt vad jag tänker. All min energi går till Cornelia.  

VARFÖR????

Gårdagen var en enda lycklig dag, den här dagen är precis tvärtom....

Inatt ringde telefonen, aldrig bra när den ringer på natten.... hur som helst så var det min svärfar som ringde. Svärmor/farmor har fått en jättestor hjärnblödning och är medvetslös. 

Hon har fått flyga ner med helikopter till Umeå där hon har blivit opererad. Man känner sig verkligen liten när sånt här händer.
Läget är stabilt men mycket kritiskt. J har åkt ner till Umeå tillsammans med sin pappa och syster. Själv blev jag & Cornelia kvar här hemma. Inte så passande för en 4,5 månaders bebis att vara på intensiven.

Så vi sitter med telefonen brevid oss och väntar på att få höra nånting.

När det här händer så tänker jag på det som hände med J för snart 4 år sedan, han ramlade och skadade huvudet och fick flyga med helikopter ner till Umeå för att operera sig.

Varför ska allt hända våran familj, har vi inte haft tillräckligt?

Våran älskade svärmor/farmor är inte gammal som man kanske kan tro när sånt här händer. Hon är bara 51 år gammal.

Nä nu orkar jag inte skriva mer, tårarna bara rinner... Håll gärna era tummar.

Bebismys

Jag är helt salig, känns som att jag bara sitter och ler. Har varit och hälsat på min syster och hennes underbara familj ♥
Jag som tänkte att vi skulle åka dit om några dagar men min syster är en superkvinna och ville ha oss på besök redan idag så vi var dit en snabbis.

Lilla Vega var helt gudomligt söt, ni skulle se henne!!!! Jag som tyckte att Cornelia hade mycke hår när hon föddes men hon låg i lä.



Jag längtar redan tills jag får träffa mina syskonbarn igen, vet att vi kommer att ses på tisdag men det känns så långt till dess. Hur ska jag klara mig?!
När jag höll i Vega så kändes hon så liten, är ju van med min stora bebis nu ;-) Känns som att det var jätte längesedan Cornelia föddes.

Här ska ni få se en bild på presenten som vi gav.


Moster igen!!!!

Jaaaa, äntligen har jag blivit moster igen. Denna gång till en liten (STOR) tjej. Så det har känts som att jag har gått på små moln ända sen jag fick veta det.
Min syrra åkte in till sjukhuset kring midnatt och strax efter 03 är hon född, 4450 gram och 52 cm lång. Allt har gått jätte bra och den nya 2 barnsfamiljen är redan hemma och myser med deras underverk.
Har inte hunnit prata med min systerson än, men jag kan tänka mig att det är en mycket stolt storebror ;-)

Imorse hade jag tid till vårdcentralen för att ta ett blodprov för att kolla hur jag ligger i TSH (ämnesomsättningen) så jag & Cornelia började dagen labbet. Sen åkte vi vidare till gammelmormor som bor i stan.
Vi tog med oss gammelmormor en sväng i affärena.
Cornelia fick två presenter av gammelmormor, en klänning och ett par solglasögon.



Gammelmormor köpte även en present till den nyaste i familjen, hennes nya barnbarnsbarn men vad det var kan jag inte skriva här. Hon köpte den presenten i alla fall på polarn och pyret.

Just det ja, höll nästan på att glömma. Cornelia har fått den svarta geggamoja mössan som jag har spanat på ett tag nu, den har hennes mormor köpt. Så nu längtar jag bara tills vi ska ut nästa gång så hon får ha på sig alla fina kläder.


Uppdaterar med en bild på min coola tjej




Möte & shopping

Idag har vi en piggare tjej, fortfarande lite snorig men inte så farligt.

Vi har varit på ett möte idag och efter det passade vi på att gå en snabbis på stan. Det jag behövde hitta på stan var ett par fleccebyxor eller nåt liknade till Cornelia i storlek 74 som hon kan ha till sin nya jacka.

Första affärn vi gick till var HM, där hade de inga "ytterbyxor" till bebisar, sen blev det Lindex och samma svar fick vi där. Jag förstår inte riktigt hur dem tänker, de säljer jackor till bebisar men inga byxor. Behöver inte små barn byxor?

Jaja vi gick sen vidare till Åhlens och där hittade vi ett par jätte fina vind och vattentäta byxor som andas. Köpte även 2 par nya vantar, dem måste ju matcha till jackan och byxorna. Nu är det bara Geggamoja mössan som saknas ;-)



Sen så köpte även J en tröja till Cornelia i storlek 74/80 så den kommer nog att bli perfekt i sommar.



Jag hann även med att köpa en ny ryggsäck och ett hopprep, så nu ska jag börja att hoppa lite grann. Min syster trodde att jag skulle hoppa i två dagar så nu är det upp till bevis som gäller.

Cornelias farmor och faster hade också varit på stan och shoppat till lilltjejen, så två nya bodisar fick hon i storlek 74. Helt perfekt då vi inte har så mycket kläder i den storleken.



Snorig

Cornelia har provsmakat kyckligen som jag gjorde igår och den slank ner utan problem. Själv tycker jag att den blev lite torr, så nu vet jag att man behöver tillsätta ganska mycket vätska av kokspadet. Jag gav kycklingen tillsammans med palsternacka och broccoli och lite olja.

Har en snorig fröken idag också, så hon är lite små kinkig. Vill mest vara i famnen eller att man ska ligga på golvet med henne. Jag hoppas att det snabbt går över så att vi kan gå på babysimmet på söndag.

Ja just det, vi var in en sväng på Lindex igår och köpte en vårjacka till Cornelia. Även J tyckte att hon behövde en, skönt att det inte bara är jag som vill handla ;-) Men nu har jag ett litet problem och det är att hon inte har några vantar eller mössa som matchar jackan, så jag måste ju bara hitta nåt som passar till ;-)

Här är jackan vi köpte igår.


Den här mössan är jag sugen på till Cornelia, men J tycker att den är för dyr...




Tack Marie för tipset på hur du gör kycklingen, det ska jag testa nästa gång!

Mat

Jag fick en fråga av Ida om jag inte kunde skriva ner Cornelias favoriträtter.

Idag är första gången som jag har gjort "riktig" mat, men jag kan ändå skriva vad jag har gjort hitills och hur. Ett tips för er som är i startgroparna för att starta upp att göra egen barnmat och vill ha tips är då att köpa boken Första & andra mosboken. Den ena är en pekbok till barnet och den andra är en kokbok.

Jag har då kokat tex: Palsternacka, morötter, broccoli, plommon, aprikoser, mango, päron mm. Jag har skalat några grönsaker/frukter (samma sort) som jag sedan har hackat i mindre delar och kokat tills de är mjuka.
Sen har jag mixat grönsaken/frukten med lite av kokvattnet så det blir en lagom konsistens.
Morotsvattnet ska man inte använda då det innehåller nitrat, har då tagit "rent" kokat vatten.
Svårare än så här är det inte.

Sen har jag fryst ner purérna i istärningslådor. När det sedan är dags för Cornelia att äta så har jag blandat tex palsternacka och broccoli till en måltid.

Idag gjorde jag då som sagt var kyckling, använda då detta recept från ett informationshäfte från bvc.

Kycklingpuré
1 kycklingfilé
4 dl vatten
1 skalad morot i små bitar
1 bit skalad rotselleri i små bitar

Koka upp vatten. Lägg i kycklingfilén (jag delade filén i mindre bitar).
Tillsätt rotsakerna.
Koka cirka 15 minuter. Ta upp filén ur kokvattnet och pröva så kycklingköttet är ordentligt genomkokt genom att skära ett snitt i filén. Köttsaften ska vara ofärgad och klar.
Mixa köttet och rotsakerna i matberedaren. Späd med lite kokspad till en slät och fin konsistens.


Pyssel i köket

Har en liten småkinkig tjej idag, vet inte om hon är på väg att bli förkyld. Hon är lite snorig. Så vi har tillbringat dagen inne med att göra en massa små saker.

Vi började dagen med att göra lite mer broccolipuré då den nästan är slut.
När jag gör purér så fryser jag dem i istärningslådor, de får gärna vara i silicon då det går så mycket lättare att ta ut innehållet då. Om det är nån av Cornelias favoriter jag gör så brukar jag frysa ner dem i en form med muffinsformar som vi har (också av silicon) så det blir lite större mängd.
Efter de har stelnat så tar jag bort dem från formen och sätter dem i en plastpåse tillsammans med en påsklämma där det står vad det är för nåt i påsen. Tycker att det är riktigt enkelt då man ska ta upp nån mat för då vet man exakt vad som är i påsen.



Sen satt jag igång och bakade bullar, så hela huset luktar så gott nu. Jag & min lillebror fyller år på samma dag och han ska ha sitt "kalas" imorgon och då tänkte jag överraska han med lite bullar.

Men det slutade inte här med mitt pyssel i köket, jag fortsatte sen att göra en kycklingpuré. Så nu är den stora frågan om Cornelia kommer att gilla kyckling.

Stor och liten

Idag har jag & Cornelia varit på stor och liten för första gången, premiär alltså för oss. Det var en massa barn där i blandad ålder, tror att den minsta var kring 2 månader och den äldsta var nog 5 år.
Cornelia låg på golvet och kollade på alla barnen, det är så intressant att se andra barn.

Sen var det sångstund men då var lillfröken trött, så mellan varje sång när det blev tyst så blev hon ledsen. Efter några sånger så somnade lillhjärtat i min famn, det är jobbigt att vara på ett nytt ställe med en massa nya intryck.

Efter stor och liten promenerade vi till farmor och farfar, där vi har varit resten av dagen. Jag har fått hjälp av svärmor att klippa ett tyg och mäta lite grann, så nu har jag nya köksgardiner uppe och det blev så fint!
Nu ska jag försöka hitta några nya kuddfodral till soffan som matchar gardinerna så det får bli lite vår/sommarkänsla i vardagsrummet också.

Jag har även gjort ett riktigt bra fynd idag tack vare min syster, hon hade hittat en röd skaljacka och ett par skalbyxor från Polarn och pyret i stl 86 på blocket för 200 kr. Så det har jag köpt idag så nu har vi kläder som Cornelia mest troligt kan ha till hösten.


Babysim

Idag har vi varit på babysim, det här var andra gången vi var. Cornelia är som en fisk i vattnet, blir alltid helt galen när hon får komma ner i vattnet.

Idag gjorde vi två olika övningar, ena övningen gick ut på att vi skulle hälla vatten i barnens ansikten för att förbereda inför dykningen som kommer att ske i slutet av babysimmet.

Vi sjöng även 3 olika sånger, samtidigt som vi gjorde olika rörelser.

Känner mig ganska trött nu, vilket både J & Cornelia också är. Lillgumman somnade strax efter 18, det är så jobbigt att vara på badhuset med en massa kompisar ;-)


Dop

Idag har vi varit på Cornelias fyrmänning Kevins dop, han är 2 veckor yngre än våran tjej. Cornelia skötte sig utomordentligt hela dagen. I kyrkan nös hon riktigt högt så halva kyrkan började att skratta, de som satt raden framför oss fick en gratis dusch också ;-)

Två olika klädombyten hann vi med. Hon började dopet med att ha på sig en brun klänning med vita prickar på, den hann vi tyvärr inte fota henne med. Men här kommer dagens andra outfit.





Det har inte blivit mycket sömn för fröken idag, för när man är borta så kan ju inte sova för tänk om man missar nåt skoj!
Nu sover i alla fall gumman riktigt gott, imorgon är en ny dag och då är det babysim som står på våran agenda.

Korvgrillning

Idag har vi haft min systeryster, hennes sambo & deras underbara son på besök. Syrran ringde imorse och sa hej moster, då trodde jag självklart att jag hade blivit moster igen, men tji fick jag. Tiden gick ut i söndags så när som helst blir jag moster till ett till barn.
Hur som helst så hade vi lite korvgrillning här idag, fikat tog vi sen inne då det blåste rätt så mycket.

Min systerson är så himla bra med Cornelia, han är bara 2 år och 9 månader (nästan) men hjälper till hela tiden. Idag hjälpte han till att mata Cornelia, sen innan de åkte hem så fick hon en stor kram och puss av han. Tror att han kommer att bli en riktigt bra storebror.

Här kommer en bild på Cornelias outfit idag, villervalla kläder för hela slanten (förutom dreggisen)




Skärgården

Tjolahopp!

Ytterligare en härlig vårdag har det varit här. Vi har varit en sväng ut i skärgården och kikat, så himl mysigt att kunna ta sig ut med bilen på vintern.

Sen har vi även varit en sväng på stan, där köpte jag två par nya tunnare vantar till Cornelia. Köpte även lite nya sockar åt mig själv.

När vi var på stan gick jag självklart in på Lindex och kikade på kläderna som jag hade spanat på, men den svarta bodyn fanns inte tyvärr och den prickiga fanns inte i rätt storlek. Men det finns en till Lindex butik här i stan så jag får nog ta och åka dit nån dag.

Jag har hållt på att testa lite olika kläder på Cornelia idag, måste ju ha nåt fint på sig på lördag då vi är bjudna på dop. Så nu vet jag nog vilken outfit det blir, kommer självklart att ta bilder och visa.

Vår

Undra om jag törs skriva att jag tror att våren är här nu, äntligen! Vi har haft ett riktigt härligt vårväder idag också.

Cornelia har haft sovrekord idag tror jag. Hon började att sova ca 45 minuter hos farmor och farfar, när hon kom hem fick hon fortsätta att sova ute i vagnen och där sov hon 2 timmar och 45 minuter. Jag kan erkänna att jag var och tittade till henne många gånger. 
Märker att hon behöver mer sömn nu då hon jobbar så mycket på dagarna när hon ligger på golvet.

Ikväll har jag varit ute med Cornelia i bärselen. Kan säga att det är riktigt populärt att få sitta i selen och titta sig omkring. 

För några dagar sedan tog vi fram gåstolen. C är fortfarande för liten för att kunna använda den som gåstol, men hon gillar att sitta i den och leka med alla figurerna.  

 


Soligt

Idag har det var en riktigt härlig vårdag här. Så vi har självklart passat på att vara ute. Cornelias farmor, farfar och faster kom hit så då passade vi på att grilla hamburgare i våran grillplats. Cornelia sov gott ute i vagnen i 2,5 timme. Så ikväll har hennes kinder varit röda och fina.

Jag har testat igen att ge Cornelia potatis, denna gång blandat med palsternacka och det gick ner. Hitills verkar palsternackan vara favoriten bland grönsakerna. Hon har fått smaka morötter, palsternacka, potatis, päron, plommon och banan. Av efterrätterna så ligger banan som etta.

Vi har inte bytt ut nåt mål mat än, utan hon får en smakis vid lunchtid och sen ersättning. Innan hon ska sova får hon lite mild havregröt och sen ersättning. Men jag märker att hon blir ganska mätt av gröten så snart kanske det räcker med gröt på kvällen. Hur gör ni andra som har börjat att ge mat?

Jag har nyss varit in på Lindex hemsida och kikat lite grann, det börjar bli dags att köpa lite kläder i storlek 74 så det gäller att kolla vad man vill ha. Nu måste jag bara övertala J att Cornelia behöver mer kläder, för han verkar tro att vi har hur mycket som helst redan. Vi har haft massor av kläder i de mindre storlekarna men nu när hon växer så har vi nästan ingenting.





Vändning

Imorse så blev det sovmorgon ända tills klockan 7, det är inte illa för att var Cornelia för ibland vaknar våran lilla fröken redan vid 5 tiden ;-)

Idag har vi varit och hälsat på J:s mormor och morfar, alltså Cornelias gammelfarmor och farfar. Där fick C smaka banan för första gången och jag kan lova att det slank ner fort.

Våran lilla fröken utvecklas i en rasande fart. Första gången hon vände sig var de 8:e mars, på 4 månaders dagen. Nu vänder hon sig hela tiden. Ikväll vände hon helt runt ett varv, så nu gäller det att ha koll på fröken.
Ikväll blir det att barnsäkra alla eluttag. Sen börjar det snart bli dags att sätta dit grindarna vid trappen.




Jag är med i campadre och idag hade de ett erbjudande som jag blev sugen på, nämligen en Babyfood steamer. Men då vi nyss har fått en jätte bra mixer så känns det onödigt att köpa den. Om ni inte redan är medlemmar i Campadre så tycker jag att ni ska gå mer där nu. Klicka bara här

 



Babysim

Idag har vi varit på första babysimkursen (hmm heter det så?) Det var sammanlagt 12 barn i gruppen, ett av de andra barnen var en "bb kompis" till Cornelia. Sen var det även ett barn där jag & mamman har gått i samma vattengympagrupp och även i samma föräldrargrupp på mvc. Det tredje barnet är min jobbakompis barn, men idag var han tyvärr sjuk.

Instruktören som håller i babysimmet är badmästare på ett badhus i vanliga fall så hon kände igen oss. Så nästa gång vi är och badar på badhuset så ska hon lära oss lite övningar vi kan göra där :-) 
Det märktes verkligen på Cornelia att vi har varit och badat med henne tidigare då hon var som en fisk i vattnet.

Vi fick göra två olika övningar i vattnet, den ena skulle vi lägga C på ryggen med en hand bakom huvudet och den andra under rumpan, men om barnet klarade av det skulle vi bara hålla under huvudet vilket vi gjorde. Den andra övningen var att barnet skulle ligga på mage och vi skulle hålla händerna kring axlarna.

Nu ikväll har vi haft en riktigt trött tjej, det tar på krafterna att vara i en bassäng med andra barn.

Snart börjar solsidan och då blir det att bänka sig framför tv:n.

Barn

Igår var vi och hälsade på min syster och hennes familj. Det första min systerson V på 2 år och 8 månader sa var att han skulle vara barnvakt åt Cornelia. Självklart fick han vara det. Så fort hon lät så sprang V och hämtade tutten, om tutten ramlade på golvet så blåste han av den ordentligt.

Sen sitter V och håller Cornelia i famnen, då börjar lillgumman att hosta. V säger då till henne  att man hostar faktiskt inte sådär utan man hostar i armvecket. Vilket gör att alla vi vuxna börjar att skratta. Jag frågar sen V om hans andra lilla kusin som är en månad yngre än Cornelia kan hosta i armvecket, självklart svarar han då ;-) Så nu måste jag lära Cornelia hur man ska hosta....

Innan vi ska åka hem säger V till mig, jag tycker om dig jätte mycket moster. Då smälte mitt mosterhjärta, kan inte finnas nån gulligare än han!

Mina föräldrar har varit här och hälsat på idag, så efter lunchen passade vi på att gå ut då det har varit ett riktigt härligt vårväder. Cornelia somnade i sin vagn och sov 2,5 timme, så vi har haft en utvilad tjej hela kvällen.

Snart börjar mello, så då kommer jag att sitta bänkad framför tv:n!

Sånger

Oavsett vilket humör Cornelia är på så blir hon alltid glad när hon får höra sin favoritsång...





Har era barn några favoritsånger? Här är det som sagt var En elefant balanserade som är favoriten, jag vet inte hur många gånger vi får sjunga den per dag ;-)

Idag är det fredag så hoppas jag att det blir lite fredagsmys här hemma. Har skickat J på affärn så vi får väl se vad han kommer hem med för gott ;-)

Här har det snöat sen tidigt imorse, jag som hade hoppats på soligt värväder...

Nu sover Cornelia så då ska jag passa på att gå ett varv med dammsugaren! Ha en bra fredag.

Pyssel

För några veckor sedan bloggade Erica om att hon hade gjort hand- och fotavtryck på deras grabb, så då blev jag också sugen.
Så idag har vi gjort hand- och fotavtryck på Cornelia. 

Vi började med att göra trolldeg som vi kavlade ut så den var ungefär ½ cm tjock, sedan satt vi degen i en gammal förpackning som man får när man köper kött.
Sedan var det dags för själva avtrycken. När det var klart så blandade vi ihop gips som vi sedan hällde i formen.
När gipset hade börjat att stela så tog vi bort formen.

Nu saknas det bara en ram som dem här avtrycken ska sättas i. Jag ska ha en tavellist i köket med bilder på Cornelia och brevid bilderna ska de här avtrycken vara.




På eftermiddagen har vi varit ute och bara myst på. Cornelia fick sitta i sin babysitter ute, för då har hon mer "koll" på vad som händer runt henne än om hon är i vagnen.


Tävlar hos Linn



Jag tävlar om ett av 4st set med en tvårättersmatskål och två stycken matningsskedar från Bambino  hos Linn.

Kärlek

Idag har vi varit på 4 månaderskontroll på bvc. Var inte våran ordinarie barnmorska utan det var en vikarie och det första hon skulle göra var att ge Cornelia 3 månaders vaccinet som hon fick förra månaden. Tur att man själv är med och kunde stoppa det hela.

Cornelia växer och frodas precis som man ska. För en månad sedan vägde hon 6800 gram och var 62,5 cm lång, idag vägde hon 8000 gram och var 66 cm lång (tror att hon är lite längre). Så det är ingen liten tjej vi har.
Hon ligger lite mer än 1 över "normala" kurvan på längden och 2 överpå vikten. Huvudet ligger också 1 över det "normala". Så hon följer sina kurvor helt perfekt.

8 kg kärlek har vi ♥


4 månader

Den här dagen började jag som sagt var med barnvagnsmarchen, tyvärr var det bara 10 barnvagnar, 1 bärsjal och 6 extra vuxna. Men men det här var ju första året det arrangerades i våran stad, så det är bara att hoppas att politikerna reagerar.
De 10 första som kom fick ett regnöverdrag till barnvagnen, så här såg det ut



Innan vi åkte in till stan så vände sig Cornelia för första gången från rygg till mage, sen vände hon även tillbaka från mage till rygg. Var extra roligt att hon gjorde det just idag för det är hennes 4 månaders dag idag.
Min lilla tjej börjar att bli stor!



Idag introducerade vi morotspuré, när hon tog första skeden såg hon lite skeptiskt ut men sen gick det lite bättre. Om Cornelia hade fått välja själv så skulle hon nog bara vilja ha efterrättspurér.

Barnvagnsmarch

Om ett tag ska jag packa in vagnen, Cornelia och mig själv i bilen och åka in till stan där jag ska gå Barnvagnsmarschen.

Ni som inte vet vad barnvagnsmarchen är får här en liten information:

"1000 kvinnor dör varje dag runt om i världen på grund av osäkra aborter och bristande mödravård. Detta tillåts pågå så länge politikerna prioriterar annat. För att stödja kampen mot mödradödlighet genomfördes världens största barnvagnsmarsch i Stockholm förra året. Budskapet till politikerna gick fram, men mycket mer måste göras! Därför marscherar vi i år igen, den här gången över hela landet. Alla marscher går av stapeln på internationella kvinnodagen, den 8 mars. Välkommen, med eller utan barnvagn!"

Så jag hoppas självklart att det ska komma riktigt många, jag återkommer senare idag!!! 


Storkok

Igår gjorde vi två olika storkok till lilltjejen, blev plommonpuré och päronpuré. Plommonpurén är riktigt populär så den gör vi ungefär 2 gånger i veckan och förvarar i en burk i kylen, för det är måste för Cornelias mage att äta plommon.
Sen har vi ju även plommonpuré i frysen som en extra backup.

Igår var det första gången vi gjorde päronpurén och idag fick hon smaka den, hon mmmmmm:ade igen hela smakispotionen så det var nog riktigt gott.

Potatis har vi provat att ge i två olika omgångar, men hon börjar alltid att kräkas rätt så mycket efter ett tag. Så jag vet inte riktigt hur vi ska göra med det. Första tuggan hulkar hon alltid, men sen får hon i sig några skedar. Men så kommer de där kräkningarna efter kanske 1-2 timmar.
Är det nån av er som har haft såna problem med nån av smakisarna?

Jag förstår ju att vi inte bara kan ge goda efterrättssmakisar, så nästa gång blir det morötter. Hoppas verkligen att det går bättre. 


Utflykt

Overallsjakten är härmed avslutad.
Min syrra ringde mig igår och hade hittat en röd Polarn och pyret skaloverall i storlek 74 i sina gömmor, som hon inte kom ihåg att hon hade.
Helt perfekt för mig, så nu slipper jag köpa en ny overall. Sa då till syrran att jag istället kunde köpa lite nya kläder till Cornelia, men det tyckte inte syrran utan hon sa att jag skulle satsa på mig själv istället. Det ligger nog nåt i det. Har gått igenom Cornelias kläder som hon har växt ur och det är hur mycket som helst.

Jo förresten när vi var på overallsjakten igår träffade jag en granne som tyckte att C var så lik mig, alla säger annars bara att hon är pappas flicka, så kanske är hon lite lik mig också ;-)

Idag har det varit helt underbart väder här, så vi satt oss i bilen och åkte ut i skärgården. Vårat mål var en ö där det finns försäljning av mat och fika. Tog oss dit, men på restaurangen var det helt fullt så det var bara att åka vidare. Fick en trevlig utflykt i alla fall.


Vi ser det härligt ut? Det var ganska många ute på isen och åkte bakom drakar, vet inte vad det heter?

Overallsjakt

Idag har jag, Cornelia och mormor (min mamma) sprungit i en massa affärer på jakt efter en våroverall till gumman. Vill ha en vindtät våroverall, vet inte om jag har för höga krav men vi hittade bara 2 stycken. 1 av dem var blå och det kändes lite väl "killig" och den andra hade en dragkedja som slutade på magen, vill gärna ha en dragkedja som går ner till benet.

Vad ska ni ha för kläder till era barn nu i vår? Kom gärna med förslag, för jag blir snart tokig ;-)

på Lindex köpte mormor i alla fall 4 par sockar och 1 tunnare vårmössa till tjejen, så nåt kom vi i alla fall hem med.


En sån här mössa fick Cornelia fast den var röd och vit.



Solglasögon

Jag har fått några frågor om varifrån jag köpte solglasögonen till Cornelia. Jag hittade dem på Barnens hus, de kostade 99 kr.
Om ni inte hittar dem på eran Barnens hus affär så fråga personalen, här fanns de i kassan.

Ni som inte har sett Cornelias brillor kan se här hur de ser ut



Man kan även göra som mamma och ha dem på huvudet ;-)



Jag har nyss fått ett mail från Lindex där det stod att de just nu har ett erbjudande på barnkläder, Ta 3 betala för 2. Gäller på hela barnsortimentet. Erbjudandet gäller bara till 6/3 så man får skynda på. Nu vet jag inte om det bara gäller på deras hemsida eller om det gäller i butikerna också.
 

Brillor

För några dagar sedan hittade jag ett par solglasögon till Cornelia, med gummiband bak. Första gången jag testade de på henne så fick gumman panik, jag tänkte inte riktigt till utan testade dem inomhus och då blev det ju helt svart för henne. Andra gången gick det mycket bättre, var då utomhus ;-)



Igår körde vi på med våra sovtider och det gick rätt så bra. Kunde hålla Cornelia vaken till kl 19:30 och då har hon sovit till klockan 6, allt är bättre än 5. Hon äter 1-2 gånger per natt.

Jag har en trött tjej idag, hon har nu sovit i 3 timmar. Jag undra om lilltjejen håller på att bli sjuk för så här länge brukar hon aldrig sova.


Sovrutiner

Imorse har gumman haft sovmorgon, hon sov ända till klockan 6, det ni ;-)

Jag tycker att vi har riktigt bra sovrutiner på kvällen, då somnar gumman alltid utan några problem. På dagarna däremot så är hon lite dålig på att sova, framför allt om vi är borta. Så nu är det dags för oss att ta tag i hennes sovrutiner på dagarna. Just nu sover hon i takvaggan och har nu sovit i en timme. Helt perfekt.

Min plan är att hon ska sova en gång på förmiddagen, en på eftermiddagen och sen en till lite kortare på kvällen. Då tror jag att hon skulle orka vara uppe lite längre på kvällen för att då kanske kunna sova lite längre på morgonen.

Men Cornelia är pappans flicka, när han var liten så vaknade han också jätte tidigt.... Så jag hoppas verkligen att det vänder ;-)


Gröt

Idag har vi varit på badhuset och Cornelia älskar vattnet. Inga sura miner utan bara glada! Nu har vi varit och badat med gumman 3 gånger, varje gång badar vi ungefär 30 minuter så vi går alltså upp innan hon blir less. Jag tänker så att det är bättre att avsluta tidigare för att det ska vara positivt att bada.

Vi har haft grötpremiär här idag också, vi gav mild havregröt. Första skeden var inte så god, men sen så ville hon bara ha mer mitt lilla matvrak. När jag tyckte att hon hade fått tillräckligt så blev det riktigt sura miner, men det kan inte hjälpas ;-)

Ikväll har gumman varit riktigt trött, för det är så jobbigt att vara och bada. Jag & J har verkligen fått kämpa med att hålla henne vaken till klockan 19 så att hon inte ska vakna alldels för tidigt på morgonen. De sista dagarna har Cornelia varit pigg vid 5 tiden, vilket hennes föräldrar tycker är alldeles för tidigt.

Jag skulle gärna vilja höra om era sovrutiner. När går era barn och lägger sig och när vaknar dem?

Magar

Idag har farmor och farfar fått vara barnvakt till Cornelia då jag & J har varit på ett möte. Efter det passade vi på att gå och luncha och springa in i några affärer. Vi hann även med att handla, skönt för gumman att slippa vara med i affärer.

Till middagen kom min höggravida syster hit med sin son och åt med oss, riktigt trevligt var det. Systersonen la sig på golvet med Cornelia och pratade på, medans hon nyfiket tittade på han *mys*
Om lite mindre än 2 veckor är syrrans bebis planerad att komma, ska bli så roligt att få bli moster igen ♥

När jag ser min systers stora mage så saknar jag min egna stora mage.
Här är en bild på mig när jag var i vecka 38+0, alltså ungefär samma som min syster är i. När jag tog den här bilden så trodde jag att bebisen skulle komma när som helst, men Cornelia lät sig vänta 26 dagar till. Men den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge heter det ju ♥