Läkarbesök

Igår var det onsdag och då är det en av mina favoritserier, nämligen Greys Anatomy. Har två favoritkvällar och det är tisdagar och onsdagar. Så igår hade jag lite helgmys med glass och tv tittande.
Den här låten var med förra veckan och jag tycker att den är så bra!



Jag började den här morgonen med att klippa våran hund, så just nu ser hon förtaskig ut. Finliret brukar sen J fixa till, så jag hoppas att han hinner göra det idag.

Idag har vi varit på 6 månaders kontroll på bvc och det gick bara fint. Cornelia fick en till ok stämpel i rumpan ;-) 6 månaders vikten landade på 944o gram och längden på 70 cm. Vi har en stor tjej som följer sina kurvor perfekt, hon ligger 2 över på vikten och 1,5 över på längden, huvudet är också 1,5 över "normalkurvan".

Till middagen idag testade jag att ge Cornelia burkmat, tänkte att det skulle vara bra om hon gillade burkmat också om man åker iväg nån gång och behöver ha med sig mat. Hur som haver testade jag Sempers krav Lassagne, första tuggorna gick väl bra men sen började våran tjej att kvälja. Så den hamnade i soporna...
Får göra ett nytt försök med en annan sort sen.

Om era barn har nån favoriträtt på burk får ni gärna tipsa mig om det!

Kommentarer
Postat av: Mel

Låter härligt! Vår tjej ligger en över på vikten, två över på längden och en över på huvudomfånget. 9 månader är hon och har alltid legat så på sin kurva. Bebisar ska vara matglada :=)

2011-05-12 @ 17:50:25
URL: http://enlitendelavmig.blogg.se/
Postat av: Sofie

Om Cornelia inte är van vid så mycket bitar så kanske du kan ge någon av burkarna från 5-6 månader från Nestlé. Jag upplever att de är slätare än andra burkar från 6 månader. Min son gillar kalops och biff stroganoff bäst!

2011-05-12 @ 19:14:27
Postat av: Emelie

Embla älskar sempers spaggetti och köttfärssås samt couscous med kyckling och jag som gnatade på M för att han köpt sånna rätter då han kom hem med det första gången för Embla klarade knappt av kött och potatisburkarna men shit vad stora ögon hon fick när hon smakade couscousen första gången, väldigt populärt, samma med köttfärsåsen.

2011-05-12 @ 19:28:38
URL: http://kronsten.blogspot.com
Postat av: Anna-Mamma till Kevin

Ja jag såg det! Får testa sen! När lillgossen vår blivit lite mer matglad...

2011-05-12 @ 19:48:25
URL: http://annacondas.blogg.se/
Postat av: www.avlangtantilldig.se

Här kör vi ju ungefär varannan dag hemlagat varannan dag burk :) Favoritmärket hos både Alice och mig är hipp, som ju är ekologiskt. Där går i princip alla ner, speciellt dom smakerna med tomat i.

Idag testade hon en ny, sempers ekologiska spaghetti, mozarella, tomat tror jag det var, från 8 månader så jag körde en sväng med stavmixern först! Men den gillades! Mycket smak i den! :)

2011-05-12 @ 20:00:57
URL: http://avlangtantilldig.se
Postat av: Sandra

Hejsan.

Jag har 3 barn och 2 av dom har bara ätit Hipps barnmat, dom har fått kväljningar av dom andra sorterna. Hipp smakar mer och ser aptitligare ut enligt mig själv.



Mvh Sandra

2011-05-12 @ 20:51:51
Postat av: ˙·٠•●♥ Ida & Jouline ♥●•٠·˙

Jouline kväljer också av burkmaten av all mat utan ersättningen och gröten =(

2011-05-12 @ 21:03:08
URL: http://alexandraida.blogg.se/
Postat av: Blomster

Wilma äter all burkmat, men ratar min mat. Mest poppis är nog sempers potatis, torsk och morötter för sex månader, men även nestlés makoronigryta (8m) är lite extra smaskig.

Jag tycker att semper har större bitar i sin mat (oftast) så vi kör 8-månadersburkar från Nestlé och 6-månadersburkar från semper.

2011-05-13 @ 06:54:18
Postat av: Blomster

Förresten så har Cornelia och Wilma nästan identiska kurvor. Kul!

2011-05-13 @ 06:55:50
Postat av: Mel

Min tjej älskar mat och hon äter allt verkligen haha. Så alla är väl hennes favoriter :-) Hoppas ni finner något som passar!



Ja herregud, alla jämför dessa kurvor och vad barnen vägde vid vissa åldrar. Vissa tycker att min tjej är stor, för att deras barn väger samma vid 1 år. Jaha? Eller så kanske det är ditt barn som är väldigt liten och tunn för sin ålder? Men förstår du hur jag menar...Precis som vi vuxna är alla barn olika och väger olika mycket, alla vet ju det men ändå ska det jämföras och påpekas hela tiden. Suck!



Trevlig fredag! =)

2011-05-13 @ 09:36:21
URL: http://enlitendelavmig.blogg.se/
Postat av: MTVD

Våra små fick i princip enbart burkmat när de var mindre, sen körde vi burk till lunch och hemlagat till middag. Som du säger, bra om de också kan äta burkmat när man är iväg nånstans. Men vår äldsta fick tänder sent, så vi fick köra burkmaten med mixern först. Vad barnen gillar är ytterst individuellt, men alla våra har gillat allt med fisk!



Härligt att hon går så fint upp i vikt!!! Och den där låten, ja den ska jag lyssna på när lugnet lagt sig ;-)

2011-05-13 @ 11:03:01

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback