Tummen ur

Igår fick jag äntligen tummen ur och bokade först tid för fotografering, Cornelia fick det i doppresent så om drygt en månad ska vi ta kort på både tjejen och hela familjen.

Sen bokade jag även en tid för klippning, plockning och färgning av ögonbryna, kan ju inte se ut som hej kom och hjälp mig. Jag fick presentkort på ögonbrynen då jag fyllde år, så då passade det bäst att även klippa mig där. Har egentligen min favoritfrisör, men men nu hoppas jag att den här kan fixa nåt snyggt.

Så nu sitter jag och kollar runt på nätet för att få lite insperation om hur jag vill att våra kort ska vara. Om nån av er har nåt tips på snygga familjekort så får ni gärna länka. Jag har i alla fall tänkt att vi ska ha vita eller svarta linnen på oss alla tre och jeans till, ev så får Cornelia ha jeansklänning. Bara för att det inte ska bli för grötiga bilder.
Vi ska ta korten hos photo by Maria.

Igår köpte vi en liten handlingskorg med plastfrukter och grönsaker till Cornelia. Ni kan gissa hur roligt det är att plocka ur frukterna från korgen och sätta in dem i munnen och sen kasta iväg dem, nya favorit grejen att göra...

 

När vi var på bvc på 6 månaders kontrollen så sa jag till sköterskan att Cornelia är ganska dålig på att sitta. Det vi då skulle göra var att låta henne sitta mycket i gåstolen och matstolen och det är sånt vi låter henne göra, både innan hon sa det och självklart efter också.

Men jag tycker att Cornelia har blivit bättre på att sitta de senaste dagarna. Hon är lite framlutad, kanske är svårare för bebisar som är större att sitta?
Rulla från mage till rygg och rygg till mage gör hon så fort hon ligger ner på golvet. Så det kanske är olika från barn till barn när de börjar göra olika saker. 

Men hur som helst så tränar vi på att sitta nu, har ni några tips så kom gärna med dem!

Kommentarer
Postat av: Tea

Kul att gå till fotografen. (Hon verkar duktig!)

2011-05-17 @ 08:30:44
URL: http://langrean9manader.blogspot.com/
Postat av: MTVD

Åh så mysigt med fotografering! Det är en av dom sakerna jag ångrar, för våra barn har aldrig fotats av nåt proffs...



Tycker inte alls du ska oroa dig för att hon ev sitter lite dåligt! Alla barn utvecklas olika snabbt, hon kanske bara koncentrerar sig på annat just nu! Min lille kille vände sig från rygg till mage när han var nästan året! Men inte är det nåt fel på honom för det ;-)

2011-05-17 @ 08:51:54
Postat av: A

försök att inte stirra dig blind på de olika åldrarna som barn ska förväntas kunna saker (jag vet det är jätte svårt), men det kommer när det kommer, alla barn är olika i allting så är det bara, lycka till i vilket fall

2011-05-17 @ 10:54:03
Postat av: Louise

Men gudars sååå go:) Stora tjejen!

Jag ger sempers mild havre välling, hade majsvälling förut men han blev hård i magen:(

Jag byter ut ett par mål om dagen med välling eller gröt, och ger typ ersättning 1 gång om dagen, bvc + doktorn tyckte det var jätte bra att fortsätta med det, för att det innehåller allt han behöver sa de... men ja tycker välling känns mer rejält, så ja ger det mestadels:)



Japp, det kommer en liten kusin i mörn genom kejsarsnitt, så det ska bli så spännande... det sägs att det blir en pojk, men de hade inte kunnat sett ordentligt på rul, så vi fårse!

Ha en fin dag... ha spöregnar det:(



Kramar!!

2011-05-17 @ 11:58:51
URL: http://ivfmare.blogg.se/
Postat av: Hanna

Det känns som att Astrid gör det i fel ordning, för vändningarna tycks hon ha glömt bort. Precis som du skrev så är det nog väldigt individuellt :)



Sv: Haha, både bebisar och mammor behöver social stimulans ;) Torsdag är vi utan bil, så vi får nog ta det nästa vecka istället :)

2011-05-17 @ 12:32:44
URL: http://hannovsky.blogspot.com
Postat av: www.avlangtantilldig.se

Jag tror Alice lärde sig sitta tidigt för att hon hade sin lilla kulmage som liksom hindrade henne från att falla framåt ;-) Vi hade henne mycket på mage med, det stärker ju nacke/rygg så att dom kan sitta upprätt :)



Va kul med foto! och att gå till frissan och det :)

2011-05-17 @ 20:48:28
URL: http://avlangtantilldig.se
Postat av: Anna-Mamma till Kevin

Jag vet inte om dom kommer sitta så bra på mig heller men jag lär nog ta reda på! :)



Samma här, trist med dåligt väder. :( Men skönt på ett sätt då man kan stöka undan lite måsten hemma/inomhus med gott samvete.



om ni äger en amningskudde är den toppen att sätta runt då liten sitter på golvet! En bra säkerhet/ett bra skydd! :)



2011-05-17 @ 21:49:51
URL: http://annacondas.blogg.se/
Postat av: Blomster

Wilma kan inte sitta själv än. Inte så att man törs lämna henne sittandes i alla fall. Däremot kryper/ålar hon sig fram. Hon vill alltid ner i krypställning så det är inte så lätt att träna på sittandet, men jag bryr mig inte så mycket. Hon kan så mycket annat :-)

2011-05-17 @ 22:14:07
Postat av: Hanna

Förresten så är hon ju jätteduktig Maria, ni kommer nog få jättefina bilder med er hem! :) Fick hem ett erbjuande från atelje grodan häromdagen, funderar på om vi ska ta det eller inte..



Du har en award att hämta på min blogg :)

2011-05-18 @ 09:23:15
URL: http://hannovsky.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback