Allergitest

Tack för alla era goa kommentarer på gårdagens inlägg! Idag känns det lite bättre tills jag såg nyheterna och en av huvudnyheterna var att barn utan syskon har 50% större risk att bli överviktiga...
Jaja nu ska jag försöka lämna det där, i alla fall för den här gången.
 
Idag har jag varit med Cornelia till sjukhuset för att göra ett allergitest på henne för att se om hon är allergisk mot pencilin eller inte.
Sköterskan började att rita tre prickar på C:s underarm, bara där så kom tårarna för gumman. Sedan droppade hon 3 olika sorters vätskor där och tog en nål? som hon hjälpte vätskorna att komma ner i huden.
Sen blev det en liten väntan för att se om det blev nån reaktion. Ena pricken svällde lite grann, men det skulle den göra.
 
Efter det här var det då dags för Cornelia att få en dos antibiotika, inte det lättaste att få i henne det. När hon hade fått i sig allt fick vi gå ut i väntrummet igen och vänta där i ungefär 30 minuter för att sen göra en koll om det hade blivit en allergisk reaktion. Summan av de här testerna är att Cornelia inte är allergisk mot penicilin, däremot så kan hon vara lite känslig mot Amoxin, så det ska vi vara lite försiktiga med.
 
Annars så har vi inte gjort så mycket annat. Imorgon blir det förskola igen för Cornelia och då kanske jag åker in till stan en sväng. Känner mig som värsta lyxmamman som gör sånt då barnet är på förskolan, mitt dåliga samvete kommer samtidigt fram. Men hon måste få in rutinerna där, så därför får hon vara där i 4-5 timmar/dag.

Kommentarer
Postat av: Hanna

Vad skönt att hon inte reagerar på pencilin! Jobbigt med pricktestet men skönt att ha det gjort iallafall.

Å vad jag önskar att jag vore piggare, då skulle vi kunna lyxhänga på stan utan barn ;) Hur länge ska ni köra inskolningen? Kanske jag hinner bli frisk :)

2012-08-21 @ 20:49:59
URL: http://hannovsky.blogspot.som
Postat av: Luiza

Vad skönt att det gick bra på allergitestet =)!


Hoppas du hade en fin dag.
Kramar

Postat av: Marie

Skönt att hon inte är allergisk mot penicillin.

2012-08-22 @ 13:18:53
URL: http://familjedrommar.wordpress.com
Postat av: Hanna

Sv: Haha, fick Astrid välja så skulle Molly vara med hela tiden..Leka, äta, sova osv . Det första hon gör på morgonen när vi vaknar hos hennes farmor och farfar är att hon ropar efter "-MOLLY!" :)

Men då ska vi nog lyckas med en barnfri dejt nästa vecka då? Vi kan väl höras närmare på söndag :) Hoppas att inskolningen går bra för C, här funkar dagarna bra men lämningarna är tråkiga..Det skär i hjärtat då hon blir ledsen när jag går, fastän jag vet att det går över lika snabbt då hennes gråt tystnat innan jag hunnit från skolgården. Åhå, jag tror J's mormor läser bloggen ;)

2012-08-23 @ 09:33:42
URL: http://hannovsky.blogspot.som

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback