Brev

Nu är jag ledig i hela två nätter, jippi!!! Känner mig riktigt trött så det kommer nog att bli en tidig kväll för mig.

J har haft en rätt så kämpig natt då Cornelia har hostat så mycket så att hon har kräkts två gånger. Men nu verkar allt slem vara borta, så det är bara att hoppas att hon kryar på sig ordentligt nu.

Jag har sovit hos mina föräldrar idag då gumman har fått leka med sin mormor och morfar medans J jobbade och jag sov.
När vi kom hem väntade ett brev från vårdcentralen i brevlådan. Cornelias blodprover var bra förutom blodvärdet som var för lågt, det låg på 100. Så om en månad ska nya prover tas för att kolla om värdet har stigit. Hennes låga blodvärde kan bero på att hon har varit sjuk så länge och hennes dåliga matlust. Känns i alla fall bra att det kollas upp.

Snöoväder

Jag verkar ha otur med mig då jag jobbar, även inatt så blev det snöoväder. Vilket gjorde att vägar drev igen, men vi körde i alla fall inte fast. Det blev 15 minuters övertid, men det är ju inte hela världen.

Om några timmar så går jag på natt 2 av 5 den här veckan. Lite nedräkning skadar ju inte ;-)

Jag har hunnit med lite mys med Cornelia sen jag vaknade, alltid lika roligt att kliva upp och mötas av min lilla solstråle.

Nu ska jag krypa upp i soffan och känna lugnet innan det är dags att åka iväg.

Städar och står i

Cornelia ligger och sover middag och jag har precis ätit lite lunch i ett tyst hus. Ska snart fortsätta med städningen här hemma. Men det tror jag att det får bli när Cornelia vaknar, hon gillar att få hjälpa till! Min duktiga lilla tjej har hämtade tvättlappar medans jag dammsög och började att torka akvariumet ;-)

Ikväll går jag på min jobbarvecka, börjar med två nätter och sedan helgen. Det blir en arbetsvecka på 46 timmar... Förstår ni då hur social jag kommer att vara då veckan är slut. Det är tur att jag har bra arbetskompisar som är trevliga att jobba med.

Cornelia är fortfarande inte frisk, men hon börjar att bli bättre. Hon rosslar och hostar ganska mycket i perioder. Febern har i alla fall försvunnit så det är ett steg åt rätt håll.

Nu piper tvättmaskinen så då är det bara att gå och hänga tvätten och slå på en ny maskin. Tror att jag ska skynda mig göra färdigt här inne så kanske jag & gumman kan gå ut och njuta av solen en stund då hon vaknar.

 

Myshelg

Då är söndagen här och helgen börjar lida mot sitt slut. Om vi ska ta och sammanfatta den här helgen med ett ord så blir det MYS!

Lördagen började med att min systeryster och hennes underbara barn kom hit. Då blev det en massa mys, Cornelia var i sitt esse.
Hon hade fullt upp med att "vakta" sina leksaker och försöka hålla redan på allt. När hennes yngsta kusin tog hennes tutte så var tårarna nära och det hon började säga tutte. Min systerdotter blir nog en riktigt bra retsticka då hon blir äldre ;-)

Vi hann med att äta lunch, mellis och leka en massa. Barnen roade varandra riktigt bra. jag & systeryster satt i varsin del av soffan med wordfeud.


Finste kusinerna äter mellis ♥


Härlig bild eller hur....








Nu ska du få en puss...




I fredags kom en kompis till oss hit och han har varit kvar här hela helgen. Så det har blivit lite kortspel och allmänt surr på kvällarna.

Idag var det meningen att vi skulle åka på dop, men Cornelia var helt slut efter leken med kusinerna igår så hon orkar aldrig vara med en massa andra barn idag plus att det känns onödigt att smitta ner nån liten bebis.

Vip morgon

Den här dagen började jag & Cornelia att åka in till stan för att möta upp svägerskan på HM:s VIP morgon, där bjöds det på frukost och 20% på ett hela köp.

Jag hittade en klänning till Cornelia (vem annars) som jag bara var tvungen att köpa. Hennes sommargarderob börjar sakta men säkert att fyllas med en massa gobitar! 
Klänning

Klänning - från H&M

http://www.hm.com/se/s/02GSV2

En ärmlös klänning med liv i mjuk trikå med rosett och dekorationsknappar upptill. Utställd vävd kjol. Klänningen har ett brett knytband i ryggen.

H;amp;Mwww.hm.com


Sen hittade jag även en snygg stickad tröja till mig själv, vilket inte sker ofta. Så jag blev riktigt nöjd med dagens inköp.

En sväng på Lindex har jag också hunnit med, där köpte jag ett par skalbyxor till Cornelia men de blev för stora så jag måste byta storlek. Sen köpte jag även presenter till min söta systerdotter som fyller 1år om en månad.

Annars så har vi inte gjort så mycket mer här hemma. Lill hjärtat är fortfarande sjuk, hostar och har feber som kommer och går.


Frågorna

Så var den här veckans arbetspass avklarat, nu väntar en ledighet ända tills på måndag då det blir jobb för hela slanten..

Det här var min andra vecka på jobbet och redan inatt så kom frågorna som jag önskade att jag skulle slippa ett tag till.
När kommer nästa barn då Sara? nu måste ni sätta fart för det tar 10månader tills bebisen kommer...
Jag blir även irriterad på mig själv som väljer att svara att vi vill vänta ett tag till med nummer två, varför säger jag inte istället bara att det är inte så lätt att skaffa barn...
Varför jag svarar så här vet jag inte, det kanske beror på att jag inte orkar med följdfrågor, det känns privat och jag vet inte kanske även lite "skämmigt".
Men det är inte jag som ska behöva skämmas, det här är ju så vanligt men som sagt var inget som man pratar om. Hmm svårt det här, en sak kan jag i alla fall säga och det är att frågorna är jobbiga för mig. Vi vill inget annat än att få ett syskon till Cornelia, men om det ska lyckas så måste vi nog ge oss in i ivf världen igen och det är inte bara jobbigt utan det kostar även en massa pengar. Cornelia blev till efter 4 ivf försök och 3 frysförsök. Vi har lagt ut mer än 100000kr, bara för att vi bor i ett av de sämsta landstingen här i landet :-(

På tal om min gullunge så fortsätter hon vara sjuk. När jag vaknade idag så låg hennes temp på 38,7 grader, men efter alvedonen så sjönk tempen till 37,3 men ikväll var den uppe i 38 grader igen.
Hur länge ska hon ha det så här, känns som att vi inte får nån hjälp. Det kan inte vara bra att ha feber dag ut och dag in i veckor.

Men den har inte bara varit tråkigheter idag, nä som nog hela svenska folket vet så har Victoria & Daniel fått sin efterlängtade prinsessa. Ska väl erkänna att det har kommit några tårar från mig idag då jag har sett på tv.

Men de goda nyheterna slutar inte här, en av mina bloggvänner har fått en underbar nyhet idag. Stort grattis till er här med Anna!!!!


Jobb dags

Den här natten har vi fått sova lite bättre och det blev även sovmorgon, ända tills 6:40, mycket bättre än klockan 5....

Både igår och idag har det varit riktigt vårväder här uppe i norr, men då Cornelia har sån hosta och feber så får vi hålla oss inne. Men jag måste erkänna att man blir sugen på att gå ut när man ser vädret.

Inatt är det dags för jobb igen, har bara en natt så det känns rätt så skönt. Nästa vecka börjar min intensiva arbetsperiod, har då 5 nätter den veckan. Kommer nog inte att vara allt för social mina lediga dagar...

Cornelia har precis somnat så nu ska jag passa på att njuta lite av tystnaden (är rätt så gnälligt här nu medans hon är sjuk...)


Veckans tips

Som ni säkert har märkt den sista tiden så är jag helt inne på Ugglor, tycker att de är så himla fina och vill ha ugglor på allt!

Den här veckan har minimango.se Piggelinrygga som veckans vara.
Det är då en ryggsäck som passar perfekt för utflykten då den har ett stort rymligt fack, men även ett isolerande fack för tex drycken. 
Men den fungerar lika bra som en dagisryggsäck, övernattningsväska, lekväska ja listan kan göras lång, det är bara fantasin som sätter stopp.
Ryggsäcken finns i flera olika djurdesigner.



Vilken är eran favorit?

Nytt läkarbesök

Ytterligare en natt med lite sömn har det blivit. Cornelia har hostat och rosslat riktigt mycket. Blev ett nytt besök på vårdcentralen idag. Läkaren misstänkte först att hon hade fått lunginflammation, då hon lät så mycket. Det blev provtagning, vilket inte var så populärt för den lilla. Snabbsänkan visade inget och de andra proverna som togs tog några timmar tills svaret kom, men läkaren har inte ringt mig så det var nog inget.
Så då inte sänkan visade nåt trodde läkare att Cornelia hade en riktigt elakt virus. Så det är bara att vänta ut det.

Det har inte blivit mycket sömn under dagen för henne heller, utan ett tag är hon pigg men mestadels av dagen har hon varit ledsen och velat vara i famnen.

Fettisdag är det idag, så efter besöket på vårdcentralen gick vi in på affären och köpte semlor. Cornelia fick en egen dagen till ära...





Behöver jag säga att det blev duschen efter den här semlan ;-)

Jaha igen

Igår träffade J våran familjeläkare på badhuset och han började då fråga hur Cornelia mådde (det var inte till han vi var sist). J berättade då hur mycket hon har varit sjuk sista tiden och han sa då att det här måste kollas upp.

Igår kväll började hon att hosta, så det blev inte mycket sömn inatt. Imorse var hon även lite snorig, men vi valde att åka på stor och liten i alla fall. Där var hon nästan som vanligt, lekte och hade roligt. Men vi hann inte mer än hem så blev hon grinig och skulle bara vara i famnen. Då hade febern kommit som ett brev på posten :-( 3 dagar hann hon vara frisk den här gången.
Hostan blir bara värre och värre, låter nästan som krupp.

Igår kväll pysslade jag ihop en liten uggla till Cornelia av tyger som jag hade här hemma. Får se vad den lilla tycker om den imorgon.


Oj

Oj vilken natt vi har haft. Det har varit ett riktigt busväder här i norr. Det har snöat och vägar har drivit igen av snö.
Vi kör fyrhjulsdrivna jeepar på jobbet, men det räckte inte för det. Vi körde ändå fast rejält. Så vi fick skotta, skotta och skotta lite mer, för att sen konstatera att vi verkligen satt fast.
Ringde då bärgaren som var på väg till en annan by för att hjälpa en plogbil som hade kört fast.
Så vi fick sitta och vänta på en trakor som skulle få hjälpa oss.
2 timmar satt vi fast i bilen ute i skogen, såna gånger önksar man att man skulle haft en stor matsäck med sig.
När traktorn väl kom till våran undsättning så var det inte så lätt att få lös oss. Bilen hängde på underredet men efter att bogserlinan hade gått sönder ett ex antal gånger så var vi äntligen lös.
1 timmes övertid fick vi, blöta, trötta och slut fick man äntligen krypa ner i sängen vid 8 tiden på morgonen.

Nu känner jag mig ganska små seg, huset är tomt då Cornelia är och badar med sin pappa och faster. Så jag passar på att njuta av tystnande och bara tar det lugnt. Första maskinen tvätt är i och för sig i gång. Tänkte ta och börja tvätta upp soffdynorna sen. Inte det mest praktiska att ha tyg soffa och barn, men nån fläck dör man inte av ;-)


Bus

Den här natten kände jag mig inte lika förvirrad som natten innan, självklart har jag inte kommit in i alla nya rutiner som har blivit under min föräldrarledighet. Men jag är på väg i alla fall.

I natt har jag ett kortare arbetspass, bara från 22-06, känns riktigt lyxigt med en 8 timmars natt då man är van vid att jobba 10 timmars nätter.

Jag har sovit riktigt bra under dagen, efter att jag klivit upp så har det varit full rulle här hemma. Cornelia har varit på ett riktigt bushumör.
Just nu ligger hon och sover sött i sin säng, medans jag sitter framför datorn och J framför tv:n. Ute hör jag hur vinden susar, kommer nog att bli en blåsig natt...


Mitt lilla busfrö ♥


Tid

Började den här dagen med att prata med öron och vi fick en tid dit redan den 7:e mars så det känns så himla bra. Då ska de först göra en hörseltest och sen blir det ett besök till doktorn.

Annars så har vi inte gjort så mycket här hemma idag, vi har varit ute på gården en sväng och lekt lite med kälken/sparken som J har gjort till Cornelia.





Om en stund ska jag sätta mig i bilen och åka till jobbet, natt 1 av 2. Min förkylning känns bättre, så jag hoppas att det ska gå bra att jobba.



Örat

Jag har fått en till blog award, den här gången av Luiza. Tusen tack för den! Jag har följt hennes blogg ett bra tag i deras kamp efter ett barn. Nu är Luiza gravid med deras Mathilda!
Jag väljer att inte skicka awarden vidare då jag nyss gjorde det. Här skrev jag om det.

Idag hade jag tänkt att åka på stor och liten med Cornelia då vi inte har varit där på ett tag pga alla sjukdomar som hon har drabbats av, men det blev inget med det.
Imorse valde jag att ringa till vårdcentralen då Cornelia har varit mer eller mindre sjuk konstant i 3 veckors tid. Fick då en tid till en läkaren klockan 10 så dit har vi varit idag.

Vi började att gå till bvc för att kolla vikten, på 1års kontrollen låg vikten på 11560gram, idag 3 månader senare har hon gått ner 300gram. Det är väl inte så där jättemycket men det märks verkligen på henne :-(
Läkaren gjorde en vanlig allmänkontroll på gumman och det enda som visade nånting var det högra örat som var rött och irriterat. Trumhinnan var utåtbuktad och det kunde även vara vätska bakom den. Det här är inget som de behandlar nu, men om inte Cornelia är piggare om 2 veckor så ska vi komma tillbaka för att ta blodprover och så.
Det var en riktigt bra läkare som vi var till, han var rak på sak. Efter öronkontrollen så sa han att det kan vara så att Cornelia inte har full hörsel på det högra örat :-(
Så imorgon ska jag ringa till sjukhuset för att kolla om vi kan få en tid tidigare till öronmottagningen istället för att vänta tills april.
För OM Cornelia har nedsatt hörsel så vill vi veta det så fort som möjligt så att vi kan få hjälp. Det kan även vara så att det kan hjälpa att sätta in plaströr eller göra nån operation.

Efter vårdcentralen så åkte vi in till stan och där hittade J en klänning till Cornelia. Börjar misstänka att han läser min blogg efter gårdagens inlägg ;-)

Kläder

Nu ska jag fortsätta med era önskeinlägg, den här gången är det Carin som ville veta mer om barnkläder.
Det här är nåt som jag skulle kunna prata/skriva om hur mycket som helst.
Nu får ni inte tro att jag är stroppig eller så, men jag köper rätt så mycket kläder till Cornelia. Jag vill att hon ska vara fin och mitt intresse för barnkläder har nog till och med gått över lite till henne. Så fort hon får på sig en ny tröja/klänning så ser hon så nöjd ut. Stryker med handen på plagget och ser stolt ut. Att gå på klädesaffärer med sin mamma är riktigt roligt, helst då hon får känna och titta på olika plagg.

Jag köper 99,9% av Cornelias kläder, ibland kan J hitta nåt som han tycker är fint men han överlåter gärna det här till mig.

Jag har ingen favoritaffär där jag handlar barnkläder utan jag köper kläderna som jag tycker är fina. Jag brukar handla på Åhlens, Kappahl, polarn o pyret, HM, Lindex, Villervalla mm.

Då jag handlar barnkläder så vill jag självklart att de ska vara fina, men de ska även vara praktiska och bekväma.

Här kommer en liten del av Cornelias garderob

Tunika 129 kr på Lindex


Jeansklänning/tunika från kappahl 179kr


Baströja, 79.50 kr från kappahl


Skaljacka till våren, 699kr från polarn o pyret


Klänning från polarn o pyret, 279kr.


Det här klänningen kommer från polarn o pyret.

Skaljackan från polarn o pyret har jag varit in till stan och köpt idag. Hade en 20% kupong så då passade det riktigt bra att köpa den nu. Jag har även tänkt att köpa ett par svarta skalbyxor till, men det kommer jag att köpa från Lindex.

I byxväg använder vi mest leggings till Cornelia. Brukar köpa de på Lindex, ta 3 betala för 2.

Här kommer lite kläder som jag har spanat in på Lindex, alla är från ta 3 betala för 2.

79,50kr


79,50kr

Svarta leggings, 89.50kr


Zipjacka, 149kr


Prickiga tyget

Första natten är nu avklarad. Jag var lite irriterad från början att de hade tagit bort en av mina nätter från schemat men nu i efterhand är jag nöjd. Hade aldrig orkat jobba inatt igen då jag har blivit jätteförkyld. Förkylningen började under natten och blev bara värre och värre.
Så jag kan erkänna att jag har känt mig seg idag. Nu är jag ledig fram tills på fredag så då hoppas jag att jag mår bättre.

Jag blev så sugen på att gelehjärtan i natt och kollade på en bensinstation men där hade de inga såna. Sa då till J att jag ville ha såna men han hade inte hittat några såna på coop. Men choklad hade han köpt till mig i alla fall ♥ 
Annars så har vi inte firat alla hjärtans dag, utan idag har det varit som vilken annan dag som helst.

Mina föräldrar har bjudit oss på middag här hemma, vardagslyx att inte behöva laga maten själva.

När Cornelia somnade ikväll satt jag mig vid symaskinen och kan nu berätta vad tygerna skulle bli.
Först har det blivit en liten tyg påse som ska vara under barnvagnen med blöjor, tvättlappar osv, nu då Cornelia har blivit så pass stor så känns det klumpigt att ta med sig hela skötväskan då man ska iväg.




Det här ser väl finare ut än en vanlig påse?!

Men det var inte för tygpåsens skull som jag köpte tyget utan det var till vimplar som ska vara i Cornelias rum. Och jag måste erkänna att jag är så himla nöjd med de. Jag tror att det kommer att bli riktigt fint i hennes rum till de vita väggarna.


Här har jag bara hängt upp de provisoriskt för att visa er.

Om ni är sugna på att göra såna här så finns det en bra beskrivning här. Jag är lite dålig på att bedömma hur mycket tyg som behövs då jag ska göra nåt så jag har fortfarande kvar lite grann, så nu ska jag klura lite på vad jag ska göra för fler saker ;-)


Snöskottning

Hela helgen har det varit ett underbart väder här uppe i norr. Så igår passade vi på att vara ute. Det hade kommit lite snö under natten så då var det bara att ta fram spadarna. Som tur är har Cornelia fått en egen "snöräv" så hon fixade bort snön från gården ;-)







Cornelia är inte riktigt sig själv än efter magsjukan. Hon är tröttare, orken finns inte riktigt där, gnällig och matlusten har inte kommit tillbaka. Det syns på henne att hon har gått ner i vikt :-(

Från och med idag är det inte försäkringskassan som betalar min lön längre, utan nu är det min chef för jag börjar nämligen om att jobba inatt. Jag går ut lugnt med en natt och sen jobbar jag fredag och lördag. De här två första veckorna är lugna men sen blir det fullt upp.

Nu ska jag försöka få Cornelia att sova lite middag, har jag tur så somnar vi båda två!


Premiär

Idag är första dagen vi har gett oss ut, då vi nu räknas som smittfria. Köpte en ny barnvagn till Cornelia i början av veckan. Det blev en Brio spin.


Idag var det då dags att få testa vagnen för första gången och vi är mycket nöjda! En liten lättkörd vagn med liggläge och svängbara hjul. Cornelia sitter som en kung i vagnen, hon är nog ganska nöjd att få se framåt! 
Nu är våran Emmaljunga kombi vagn i förrådet där den får vänta på ett ev syskon som ska få ha den.

När jag skrev inlägget om pyssel för några dagar sedan så blev jag så sugen på nåt nytt projekt så då var jag tvungen att ta en sväng förbi tygaffären då jag var i stan. De här tygerna fick följa med hem.

 
Behöver jag berätta att jag gillar prickar?!

Känner hur det kliar i fingrarna efter att få börja, men jag måste först låna symaskinen från svärfar sen kan jag börja. Imorgon ska jag i alla fall börja att klippa i tygerna. Då gäller det att man är pigg så inte allt blir fel ;-)


Framåt

Jag skulle aldrig ha skrivit igår att Cornelia var bättre. För när hon var hos sin farfar och faster så började hon om att kräkas. När hon kom hem så kräktes hon några gånger till.
Idag mår vi bättre, har ingen matlust men den kommer väl tillbaka snart. Idag fick vi höra att farfar och faster också hade drabbats av magsjukan :-(

Egentligen var det meningen att vi skulle ha barnvakt här imorgon. Jag hade bokat bord på en restaurang och köpt biobiljetter, men det är bara att avboka allt då vi inte mår tipp topp plus att barnvakterna också är sjuka.

Man orkar inte göra så många knop här hemma, men idag har jag i alla fall bäddat rent i sängen och tvättat upp de andra sängkläderna. Jag har nu bestämt mig för att det inte får bli några mer spyor!



Då fortsätter vi...

J vaknade inatt av att han mådde illa, imorse var det min tur :-( Cornelia är bra i magen nu, men är fortfarande trött.
Cornelias farfar och faster var så snälla att de kom och hämtade gumman idag så vi fick ta det lugnt (läs springa på toaletten ifred)
Det har blivit många timmars sömn för mig idag, känner mig helt slut i kroppen. Hoppas att det här går över riktigt fort.

Dagens tips är att ta 10-15 vitpepparkorn om nån i eran omgivning har magsjuka, det gjorde inte jag....



Bild lånad från www.google.se


Pyssel

Erat ord är min lag eller vad man nu säger ;-) Hanna hade ett önskemål att få se eller veta mer om mina pyssel.

Nu har jag inte pysslat på ett tag, det senaste jag gjorde var innan jul då jag pysslade med julklappar. Då pysslade jag med hjälp av symaskinen.
Det blev då förkläden & pannlappar till Cornelia & hennes kusiner. Sen gjorde jag även lite dreggellappar och napphållare.



Innan Cornelia föddes så pysslade jag mer än jag gör idag, för då fanns det mer tid för sånt.
Stickning är nåt som jag "alltid" har hållt på med, det har mest blivit enkla saker som sockar, mössor, filtar osv. Jag är faktiskt lite sugen på att testa att sticka nån barntröja, men jag vet inte riktigt om jag fixar att göra det.


Början på en väpnarluva


och så här blev den.


De här tjocksockarna tror jag att systersonen fick


Det här setet stickade jag i ren ull till Cornelia medans hon låg i magen, mössan blev på tok för liten men sockarna användes flitigt.



Det här påslakansetet sydde jag medans jag var gravid, sen tog svärmor över och sydde resten.


Den här lekfilten satt jag också och pysslade med under graviditeten, den har används många gånger av den lilla. Jag gjorde den rätt så stor så att den skulle passa länge.



Två såna här filtar har jag stickat. Den första fick min systerson då han föddes och den andra har legat och vänta på vårat pyre.

En period så pysslade jag mycket med dekorplast. Då blev det en hel del väggord (som nu är borttagna) och även lite andra små saker.


De här hade jag tidigare i tvättstugan, men då Cornelia flyttade in i min mage så fick dessa hamna i soporna och istället så kom den här ugglan upp


Jag har tänkt att göra några till såna här och ha i Cornelias rum.

Dörrkransar är ett annat pyssel som jag har gillat att roa mig med till jul. Då har det mest blivit traditionella kransar med granris och sen pynt till det. Men för nåt år sedan så blev jag sugen på att göra nåt nytt och då fick det bli den här äppelkransen. Tyvärr var det inte det bästa att göra då det var en varm höst/vinter så äpplerna blev mjuka/mögliga. Men fint var det så länge det varade.





Om ni tittar noga på fönstret till höger om dörren så ser ni ett till "verk" av dekorplast. Det sitter kvar än idag.

Ja det där var lite av mitt pyssel som jag har gjort. Nu känner jag mig riktigt sugen på att börja med nåt nytt projekt, frågan är bara vad?!


Jobbig natt

Här går tvättmaskinen i ett och har gjort det sen igår. Natten har bestått av att renbädda sängar, tvätta Cornelia och ge henne dryck som sedan har kommit upp igen.
Hon har kräkts med jämna mellan rum till ungefär 4 imorse, så jag kan säga att är ganska trötta idag. J:s chef ville inte att han skulle komma till jobbet idag så vi är hemma båda två vilket känns så skönt.

Jag vill inte ropa hej än att det har vänt, men imorse fick hon nyponsoppa och efter ett tag kräktes hon men det var inte så mycket. Så kanske är det värsta över nu (hoppas hoppas)

Jag & J mår i alla fall jättebra än så länge och det hoppas jag att vi fortsätter att göra.


Sjukstuga

Tack för era förslag vad ni vill läsa om, jag kommer att ta tag i det när Cornelia har blivit frisk. Ja vi har sjukstuga här igen. Den här gången är det magsjukan som har knackat på dörren med en himlans fart.

Cornelia har varit gnällig på eftermiddagen, men jag tänkte att det berodde på att hon bara hade sovit en timme. Hon ville inte ha nåt att äta eller dricka, inte ens när jag plockade fram hennes Hello kitty flaska (ja en sån har hon också...)
Gick i alla fall och la henne för att vila en gång till, men hon vaknade efter 30 minuter och var ledsen. Men när hon såg att J hade kommit hem från jobbet så blev hon lite gladare och ville upp till hans famn. Dit hann hon inte mer än komma så kom första spyan rätt över pappan sin och efter det har det fortsatt. Både jag & J har hunnit bli nerspydda. På 2,5 timme så har hon kräkts minst 20gånger :-(

Just nu ligger hon och sover på soffan. Mitt lilla ♥

Nu är det bara att hoppas att jag & J klarar oss.


?

Jag har lite hjärnsläpp om vad jag ska blogga om, känns som att det bara blir samma inlägg dag efter dag.
Så därför undrar jag vad ni skulle vilja att jag bloggar om?

Så kom med förslag nu!


Godkänd

Nu är jag hemma igen efter dagens bilbesikning. Bilen gick igenom fast det inte blev "min" gubbe där ;-)
Så nu är det bara att tuta och köra ett år till, eller om det kanske till och med är två år innan den behöver besiktas igen.

Cornelia haft det mysigt hos sin mormor och morfar, så roligt att hon inte ville somna om efter klockan 5... Så det var en trött mormor idag.
Lunchen fick Cornelia äta där tillsammans med dagbarnen och så mycket mat hon åt har hon nog aldrig ätit. Det fanns inget stopp.
Just nu ligger hon och sover i sin säng, man blir trött av att leka med 4 andra barn som alla ger henne uppmärksamhet.

Här uppe i norr har kylen börjat att ge sig, -22grader är det nu vilket känns som blida. Men istället för kylan så snöar det, efter vägarna är det massa snörök som man inte ser långt framför bilen. Det här har medfört att det har hänt en massa olyckor här omkring. När vi var på väg hem stod en räddningstjänst bil med blåljusen på, då har de stängt av E4 i båda riktningarna då 6-7 bilar har varit inblandad i en olycka.

Så om ni ska ge er ut efter vägarna idag så råder jag er att ta det lugnt. Vi kommer inte att gå utanför dörren nåt mer idag.


Äntligen!

Idag har jag ÄNTLIGEN fått tummarn ur och bytt gardiner, tyckte att det började att bli dags att plocka ner julgardinerna... Nu hade jag inte röda gardiner med tomtar, utan de var beiga med hjärtan på så typiskt juliga var det inte. Men ändå, känns skönt att det är gjort.

Jag vaknade imorse av att mitt vänstra öga gjorde så ont. Ögat är helt rött, så det första jag gjorde var att plocka ut linserna och sätta på mig glasögonen. Brukar bara ha glasögon 2 dagar per månad på sin höjd men nu är jag så illa tvungen att ha de.
Ögat är fortfarande rött och irriterat men det har blivit lite bättre. Det är även ljuskänsligt, men det har säkert att göra med det som irriterar. Om det inte blir bättre på några dagar blir det att boka in ett optikerbesök, eller det måste jag nog göra i alla fall.
Bara hoppas att ögat är bättre imorgon då jag ska ut och köra bil....

Jag & J är barnfri inatt då Cornelia sover över hos sin mormor och morfar. Vi var dit på middag och efter det fick hon stanna kvar.
Jag ska iväg och besikta våran bil imorgon och då känns det bara onödigt att behöva dra med henne i den här kylan.
Så efter att vi kom hem från middagen har jag hunnit rensa i förrådet som är innanför Cornelias rum. Det känns så skönt då det har varit ett av projekten på min lista, började att göra det förra veckan men inte det lättaste att göra det med en liten hjälpreda...

Nu ska jag hänga tvätten innan det är dags att sätta sig framför tv:n och se så ska det låta.


Pippi

J kom hem strax efter 01 inatt, så då var det bara för mig att kliva upp och hjälpa han att bära in alla fiskesaker. Sen fyllde vi upp vatten i akvariumet och fick till det något så bra. Så strax innan 02 gick jag och la mig igen.

Cornelia lät sina föräldrar få sovmorgon imorse, halv åtta tyckte hon att det var morgon och det var helt okej. Det första hon ser när vi kommer ner är akvariumet, hon tittar och pekar och säger wow. När hon sen går fram till fiskarna så säger hon pippi och det har hon fortsatt att säga hela dagen. Så vi har inte blivit med fiskar utan vi har skaffat några pippisar ;-)
Hon verkar i alla fall gilla dem, flera gånger har hon varit och pussat på akvariumet. Malen verkar hon tycka är extra fin, eller så är det för att den är still länge nog så hon hinner ge den en puss ;-)

Idag har vi bara -31grader så det känns helt plötsligt varmt, tänk så fort man kan ändra sig,. Den här dagen har vi bara varit inne. Cornelia börjar bli rastlös och vill gå ut, vet inte hur många gånger per dag hon hämtar sina skor och mössa för att få gå ut....


Vovve

Sitter här framför datorn och njuter av värmen som strålar ut från kaminen. Tittar samtidigt på termometern som visar årets kallaste siffror, nämligen -34,8 grader brrr vad kallt.

Det är bara jag & Cornelia hemma då J hittade ett akvarium i Umeå som han och min pappa har åkt iväg för att köpa. En resa på 26mil enkel väg, det kom han på strax innan klockan 19. Så inatt nån gång har vi fullt upp här hemma med att att sätta igång akvariumet, då det även följde med fiskar.
Jag har förberett allt här, så när han kommer är det bara att börja.

Den här synen mötte mig imorse....


Lilla busunge

Idag har vi för första gången sen i måndags lämnat huset för att fylla på kylen inför helgen.
Då var vi även förbi en djuraffär för att kolla lite priser på akvarium.
På djuraffären gick vi fram och tittade på kaniner, hamstrar och råttor, då säger Cornelia vovve och börjar sen att låta som en hund...
Just nu verkar hon tro att alla djur är hundar förutom fåglar för då säger hon Pippi. Men hon säger även Pippi till Pippi Långstrump som hon har på en tunika.

Som jag har berättat tidigare så älskar Cornelia att fixa med sitt hår, så idag passade jag på att sätta en hårklämma på henne och den fick faktiskt sitta kvar i ungefär 30minuter. Måste vara nytt rekord ;-)




Myggfritt

Jag tror att vi kan pusta ut lite här hemma, Cornelia har fått äta mat och behålla den så det är ingen magsjuka hon har.
Hon är helg enkelt bara förkyld och håller på att få nån ny tand på samma gång. Inte det lättaste att vara liten alla gånger.
Vi hade en riktig gnällig dag, under natten så har hon inte sovit så bra utan vaknat många gånger och varit ledsen.

Det är bara att hoppas att den här dagen blir bättre, men det verkar tyvärr inte så. Men jag har haft fel tidigare så vi kan ju hoppas att jag har det igen.

Den här dagen bjuder inte på nåt spännande. Jag & Cornelia ska försöka roa oss här hemma så bäst det går. Ute blir det bara kallare och kallare. Just nu står temperaturen på -24,7grader. Garanterat myggfritt!


Fiskedamm

Jag har hittat en ny sida som säljer leksaker för barn, nämligen minimango.se Varje vecka har de olika erbjudanden.

Den här veckans erbjudande vore verkligen nånting för Cornelia som har en storfiskare till pappa.
Vad säger ni om en fiskedamm i tyg. Där barnet eller vi vuxna också för den delen kan träna våran motorik med att fånga fiskar med hjälp av ett metspö och fiskar i en "damm".

Om ni tycker att det här låter intressant så går ni in här. Erbjudandet gäller till den 7:e februari eller så långt lagret räcker.


Håller oss hemma

Här hemma fortsätter vi att ha sjukstuga, våran dotter är inte alls samma glada pigga tjej som hon är i vanliga fall. Nu är hon gnällig, ska bara vara i famnen och snoret rinner.
Nu vet jag inte om hon har fått magsjuka också, eller om hon är dålig i magen för de nya tänderna som är på väg upp.
Svårt att veta, men vi håller oss inne på avstånd så vi inte smittar ner nån annan.

Tips på hur jag ska roa den lilla tas tacksamt emot. Inget av det jag försöker med duger längre än 5 minuter max...

Igår fick jag ett sånt himla trevligt mms av Hanna och nu har hon även gått ut med det i sin blogg! Stort grattis till er vännen, är så glad för eran skull. Men hur ska vi göra nu, vi som skulle vara hemma samtidigt den här gången också. Det gäller nog att vi ligger i nu... haha