Svar

Jag vet att när man väljer att blogga så kan man få lite olika sorters respons på sina inlägg. Efter gårdagens inlägg så fick jag en kommentar som jag väljer att visa här för att sen svara på den.
 
 
Anna:
"blir så arg när man smittar sina barn medvetet, föräldrar som beställer just vattkoppsviruset ja det har gått så långt att man till och med beställer från viruset från internet VAD fan har hänt med mänskligheten? har en bekant som fick just vattkoppor Och som följd även hjärninflamation som är en möjlig biverkning om man har otur för det är inte och leka med, skulle aldrig förlåta mig själv om just mitt barn får nån svår följdsjukdom av vattkoppsviruset om jag vetat att jag utsatt barnetför smitta. Nä skärpning, utsätt inte ditt barn för smitta och inte någon annans barn heller."
 
Ja du Anna, vet inte riktigt hur jag ska börja att svara på din kommentar. Vattkoppar räknas till de klassiska barnsjukdomarna som man just helst ska få som barn. Symtomen är i regel lindrigare ju yngre barnet är. Vuxna som drabbas kan bli riktigt sjuka. Att få hjärninflammation är väldigt sällsynt och drabbar 1 barn av 1000, alltså en promille och det går nästan alltid över utan behandling.
Jag misstänker att din bekant drabbades av vattkoppor i vuxen ålder och då blir det som sagt var mycket jobbigare.
 
Så här i vårat hem är vattkoppar mer än gärna välkomna! Om Cornelia har blivit smittad nu så är det bara att komma och hälsa på med era barn. Ni som har långt hit kan jag skicka en påse med viruset med brev ;-)

Kommentarer
Postat av: Anna

Nån som inte riktigt förstått att det är bättre att barn får det när dom är små. Syrrans tvillingar har haft det nu. Och dom var inte alls besvärade och fick inte speciellt mycket prickar heller. Så ju yngre desto bättre!

2012-07-04 @ 22:17:45
URL: http://annasofiagustafsson.blogg.se
Postat av: Anna

Nån som inte riktigt förstått att det är bättre desto yngre man är när man får vattkoppor. Syrrans tvillingar har precis haft det och dom fick inte mycket prickar och var inte besvärade av det. Så man gör inte barnet en tjänst om man skyddar dom för längre. Ju äldre man blir desto värre blir besvären.

2012-07-04 @ 22:38:08
URL: http://annasofiagustafsson.blogg.se
Postat av: Luiza

Tack för din kommentar. Jag önskar jag hade haft mer tid för läsning av bloggar och kommentera mera, men tiden räcker inte till...
Jag tar det sakta men säkert.

Det där med vattkoppor alltså... haha.
Jo, visst ska man ha haft dem som liten, annars är ju risken mycket stor att man blir , bokstavligt talat, dödssjuk om man får det som vuxen. Det finns en anledning varför man smittar sina barn med detta. Man gör ju inte det för att det är kul direkt...

Hoppas alltså C blivit smittad, och att allt går bra.
Massa kramar

Postat av: A

kul att du väljer att ta mitt inlägg med ironi och en klackspark, då gick budskapet alltså inte hem, SUCK, och nej min bekanta som drabbades var inte vuxen utan barn, visst att det är ett barnvirus och att man blir smittad det är inte det jag blir arg över utan det som gör mig upprörd är att man utsätter sina barn för smitta just med argumentationen "bra att ha gjort bort det, och hoppas barnet blir sjuk nu för det passar in i schemat" kan bara förtydliga hur procenten för följdsjukdomar än ser ut så vill man inte vara den som drabbas och heller inte med vetskapen att man utsatt sitt eget barn för smitta (hjärninflamation går INTE bort av sig själv och behandlas med bromsmedicin och har i otursfall dödlig utgång)

2012-07-04 @ 23:29:21
Postat av: Malla

Just så är det, bättre att få vattkopper när man är barn. Det är när man får det som vuxen som det kan ställa till problem.

2012-07-05 @ 12:12:05
URL: http://hjartegryn76.blogspot.com
Postat av: Malla

A. Så du menar att man också ska isolera barnet hela livet, de flesta barn får väl ändå vattkoppor på dagis. Då är det alltså OK. Men inte om man tillför det på annat sätt. De flesta föräldrar hoppas väl på att barnet får vattkoppor som barn och inte som vuxen.

Besvären är oftast lindriga när man får det som barn. Så klart finns det undantag. Vet ej hur liten % det är? Alltså risk för hjänhinneinflammation.

Malla

2012-07-05 @ 12:21:03
URL: http://hjartegryn76.blogspot.com
Postat av: Linda

Ja jag hade föredragit vattkoppor tidigt men hittills har vi inte kunnat smitta av det till lilleman. Maken fick vattkoppor sent (tonåring) och det var jättejobbig period för honom, något han även minns så här senare som vuxen :-(


Och du, absolut att det får bli lekdejt om ni har vägarna förbi!! <3

2012-07-05 @ 13:42:18
URL: http://underbargava.blogspot.com
Postat av: Mamic

Jag valde att medvetet besöka vänner med barn med vattkoppor så att lillgumman skulle lyckas på det, hon han just fylla 1 år innan hon fick vattkoppor och hon hade mängder av koppor men verkade inte spec berod av de. Rådfråga lite på bvc innan. Jag sa ju inte att jag ska utsätta henne för vattkoppor, utan jag frågade hur det skulle vara om en 1 åring skulle få vattkoppor då hon har umgåtts med barn som fått vattkoppor och risken är stor att hon är smittad. :-) Fick till svar att barn under 7 mån ska man väl helst hålla så långt borta som möjligt från vattkoppor, men sen så brukar det bli en lindrigare variant av vattkoppor ju yngre barnen är.
Så jag valde att utsätta henne för smittan och har då inget dåligtsamvete eller så för att ha gjort det!!!
Sen är det inte säkert att C blir smittad iaf, min systers pojke utsattes för samma smitta samtidt och vi umgick dagligen före, under och efter då dottern hade vattkoppor utan att han blev smittad. :-P
Sen går det oftast vattkoppor på sen hösten/vintern på nästan alla fsk här varje år så förr eller senare blir de smittade iaf och oftast blir de smittade när de just börjat på fsk, så jag var ego och tänkte göra bort det innan jag börjar jobba och nyss har hunnit skola in henne. :-)

2012-07-05 @ 20:47:11
Postat av: avlangtan

Jag håller med dig och hoppas barnen får när de är små, kanske inte E förrän han är större, men ändå som barn!

Och varför anonym med en sån kommentar..? nää...

2012-07-06 @ 19:27:16
URL: http://avlangtantilldig.se

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback