Jobbar helg

Höll på att få ett mindre utbrott här hemma för ett tag sedan. Min kära man är riktigt duktig på många saker, men datorer är inte en av de sakerna...
Så när jag satt mig här vid datorn och försökte ta mig ut på nätet så öppnades det bara en massa nya fönster. När jag sedan försökte skriva . så blev det bara : Så efter att ha rensat datorn och startat om den så fungerar den nu som den ska, phu.

Annars så har jag jobbat inatt och ska snart göra mig i ordning för helgen andra och sista natt.
Igår var jag på några affärer på jakt efter lite nya kläder till mig själv.

Hittade en snygg klänning/tunika på kappahl som fick följa med hem


Bild lånad från www.kappahl.se

En svart baskofta köpte jag från HM. Imorgon när jag har vaknat efter mitt arbetspass så ska jag & mamma göra stan osäker. Få se om jag hittar nåt skoj då. Ett par nya jeans står på min lista.


Mysig dag

Den här dagen har varit full från morgon till kväll. Jag startade dagen med att göra i ordning en gräddtårta och efter det åkte jag & Cornelia på kyrkis.
Hann inte mer än att komma hem så kom de första kalasgästerna. Sen efter det så har gästerna avlöst varandra och jag har blivit firad flera gånger om.

Nu har precis de sista åkt hem och jag sitter här framför datorn och lägger in lite bilder från datorn.

Cornelia har fått galonbyxor (och jacka) av sin mormor & morfar och igår var det dags att inviga de nya byxorna...













Hur gjorde man förr då man inte hade gummistövlar/galonkläder?!


Före och efter

När vi köpte Cornelias växasäng såg den ut så här



Efter att J har målat den och jag har sytt prickiga dynor till huvud- och fotändan så blev resultatet så här



Visst blev det stor skillnad?!
Den här sängen kommer från ikea och heter vikare växasäng, tyvärr har den utgått från deras sortiment men om ni har tur så kan ni hitta den på blocket. Den här sängen köpte vi av min syrra som hade fyndat den på blocket för 300 kr, som hittat!


Ny säng

Det blev inge jobb för mig inatt, fick gå hem tidigare imorse då jag fick ett migrän anfall utan dess like. Kunde knappt köra hem från jobbet, tack och lov så var det ingen trafik halv fyra på morgonen. varje lampa bländade mig...
Idag har jag mest legat i sängen, har inte orkat göra många knop. Misstänker starkt att huvudvärken kommer från öronen då jag även har ont i dem. Så nu har jag tagit nässpray, panodil och slemlösande så jag hoppas att det ska hjälpa.

Annars så har J varit på sitt jobb och hämtat hem Cornelias växasäng så ikväll var det då dags för henne att få sova i den för första gången...




Sängen var tvungen att inspekteras efter att den hade blivit bäddad...

Cornelia somnade sen i sin nya säng på 3 minuter, var en mycket trött tjej



Men hur tror ni att det gick sen, jo hon sov i kanske 50 minuter sen vaknade hon och gick till trappen och var tokigt nöjd. Blöjan fick bytas men efter det tog det stop. Gick inte att få henne att somna om i nysängen så nu sover hon i spjälsängen.
Så dagens rond gick till Cornelia. Mamma/pappa-Cornelia: 0-1. Imorgon tar vi nya tag!


Jobbvecka

Nu är det måndag igen och en intensiv vecka ligger framför mig. Den här helgen har gått i en rasande fart. Men fast den har gått så fort så har vi ändå hunnit med en massa. Middag hos Hanna med familj, pyssel hemma, egen tid för mig & J och kalas.

Idag börjar min jobbarvecka, måndag och tisdag natt. Sen väntar kalas hos min lillebror, kalas för mig själv och sen är det dags att börja om att jobba helgen.
Jag & min lillebror fyller år på samma dag, men han har varit så snäll och ska ha sitt kalas på onsdag så jag får ha mitt på den riktiga dagen på torsdag. Frågan är när jag ska hinna baka nåt... tur att det finns affärer som säljer fika, ballerina kommer man långt med ;-)

Men innan det är dags att åka och jobba natt så ska jag hinna med ett möte mellan 13-15, tur att farfar och faster ställer upp och är barnvakt till lillan.



kalas

Idag fyller bästaste systerdottern 1år, hip hip hurra på din födelsedag!!! Så vi har varit på 1års kalas idag, där var det full rulle med 3 stycken 1åringar och 2 stycken 3,5åringar plus en massa "gamlingar".

De senaste veckorna har jag pysslat rätt så mycket. Jag har gjort tennarmband, det allra första jag gjorde var till mig själv. Men sedan har jag även gjort ett till Cornelia, systerdottern och Astrid.
Nu då presentern är utdelade så kan jag visa er mitt pyssel





Nu ligger Cornelia och sover, när hon vaknar blir det middag och efter det ska vi till farfar och faster. Cornelias faster ska göra slingor i mitt hår.


Helg

Tidigare i veckan tog J och bokade en klipptid till mig, tanken var att jag både skulle få klippa och färga håret men tyvärr fanns det ingen tid för det. Det här var en födelsedagspresent till mig några dagar i förskott. Så idag var det då dags för frisörbesöket.


Så här såg jag ut innan frisörbesöket


....och efteråt.
Som ni ser har hon tagit rätt så mycket på längden och även tunnat ut min kalufs. Jag blev riktigt nöjd. Nu är håret plattat men om jag inte gör nåt mer än ruffsar till håret så kommer lockarna fram. Jag som fram till graviditeten med Cornelia har varit helt rakhårig, tänk vad lite hormoner kan göra ;-)

Efter klipptiden så gick vi på stan en stund alla tre. Vi köpte gympaskor till Cornelia.



Vi var in på en affär här i stan som säljer bla Geggamoja saker, den affären hade i alla fall total utförsäljning så där fyndade jag ett par rosa solglasögon till Cornelia. Jag själv fick nöjda mig med ett par från HM.



Nu är Cornelia hos sin mormor och morfar där hon ska sova i natt. jag & J har roat oss med att sätta upp lite taklister här hemma och snart blir det att krypa upp i soffan framför nån film.


Mys

Två nätters arbete är nu avklarade och jag är nu ledig hela helgen lång, jippi!

Den här helgen har börjat så bra som den bara kan börja. Jag sov några timmar efter jobbet och sen gjorde vi oss bara i ordning och åkte över till Astrid och hennes föräldrar. Där blev vi bjudna på underbart god mat och efterrätt, är fortfarande mätt så godiset får vara till imorgon istället.

Cornelia var mest intresserad av Astrids mat och tjuvade gärna några tuggor av henne. Men som den bästa kompisen Astrid är så matade hon Cornelia, som tyvärr råkade ta en liten tugga av hennes finger också.

Tusen tack för idag Hanna, nästa gång får ni komma till oss!


Bild lånad av Hanna


Det här var nog första gången Astrid och Cornelia träffades, var några månader sedan. Mycket har hänt sen dess...



Badhuset

Idag har jag varit på badhuset med Cornelia, det var första gången bara vi två var och badade och det gick kanon. Var några skolklasser på badhuset så vi fick hålla oss i minsta bassängen. Men det gick också bra, lite kallt vatten men det glömdes snabbt bort. Var några tjejer från 1:an som kom och badade med oss och gullade med Cornelia. Tror att jag ett tag hade fem tjejer i mitt knä ;-)

Efter badet så tog vi oss fika i kafeterian, hur mysigt som helst.

När vi kom hem så var jag riktigt trött, men den lilla fick extra energi av lunchen så hon höll sig vaken några timmar till. Men sen när hon somnade så somnade även jag lika fort. Var skönt med en liten vila, ska ut och jobba inatt så det gäller att vara utvilad.

Jag har nyss förberett allt till middagen, så det är bara att slå igång potatisen och sätta in laxen i ugnen. Idag blir det lax i citronsås, potatis och sallad.

Idag var egentligen planen på att ge oss ut på påskris jakt, men jag tror att jag överlåter det till J. Nåt kul ska väl han också få göra ;-)


Fixat

Idag har vi haft en sån där bra dag då man har fått uträttat en hel massa. Jag började dagen med att ringa lite samtal som jag har haft på en att göra lista.

Ett besök på vårdcentralen har vi också hunnit med då Cornelia tar sig mot öronen igen. Men öronen såg bra ut. Läkaren tyckte att hon såg sjuk ut i ögonen, jag fick då säga att hon alltid ser ut så nu för tiden... Läkaren trodde då i alla fall att det var en ny förkylning som kanske är på väg. Bara att fortsätta att ge alvedon då vi märker att hon har ont...

I journalen stod det visst att operationen skulle bli i mitten av april nån gång, så det känns bra. Då hinner hon göra den i god tid innan vi åker utomlands.

Sen har vi även varit och ordnat med pass till både mig och dottern. Så om en dryg vecka så borde de vara färdiga.

Nu ska vi bara ta det lugnt resten av det som är kvar av den här dagen.

 

 


Resa

Nu har resefebern slagit till här också. Vi har precis bokat en all inclusive resa till Turkiet, Concorde de lux här kommer vi!
Den 27:e maj sätter vi oss i planet som ska föra oss till värmen.




Bilder lånade från www.nazar.se

Tidigare idag ringde jag och pratade med öron, näsa, hals för att kolla med dem om det var okej att åka utomlands med Cornelia och det var det. Det enda hon inte ska göra är att dyka på djupt vatten och det ska vi väl klara att undvika ;-)

Det här blir första flygresan för Cornelias del, så nu vill jag gärna ha tips råd av er vad man ska tänka på när man reser med små barn. Vad ska vi ha med och vad behöver vi inte ta med?

 

Ledig

Helgens arbete är nu avklarat och jag är ledig ända tills på onsdag. Vi har nyss varit ute och åkte lite bob, måste passa på att njuta av govädret såna här dagar.

Här hemma ser det ut som att en orkan har dragit fram, så snart blir det en städning av huset. Tråkigt men välbehövligt.
Första tvättmaskinen är igång, förstår inte var all tvätt kommer ifrån ;-)

Annars så händer det inte så mycket här hos oss, ska väl kanske se lite hockey snart. Nu är det vinna eller förlora som gäller för Luleå. Så heja Luleå!!!


Bara jag

Jag hade en riktigt rolig pysselkväll igår som gav så mycket. För det första var det så skönt att bara komma iväg hemifrån några timmar och bara vara Sara och inte "bara" mamma Sara. Låter väl lite konstigt, men jag är lite dålig på att ta mig iväg och göra saker själv. Nästan alltid väljer jag att ta med mig Cornelia på mina små äventyr. Men jag ska bli bättre på att göra saker själv, för när jag väl tog mig iväg så kände jag hur mycket jag behövde det.
Sen var det riktigt roligt att vara ett gäng som satt och pysslade tillsammans, drack te och bara surrade. Vi bestämde att vi snart skulle göra om det här.

Idag har jag varit iväg in till stan en snabbis för att handla hem lite mer pysselmaterial. Sen har jag inte hunnit göra så mycket mer.
För jag somnade tillsammans med Cornelia efter lunchen, men idag var det bra att jag gjorde det då jag ska jobba inatt.

Två nätters arbete väntar för mig nu, så jag vet inte riktigt när jag ska hinna sätta mig och pyssla. Önskar att dygnet hade fler timmar ;-)

Pysselkväll

Här hemma är huset helt tyst om man bortser från mitt klickande på tangenterna. J & Cornelia är på ett 40års kalas och jag ska snart åka iväg på en pyssel/tekväll hos en av mina jobbarkompisar.

Det känns som att den här dagen bara har sprungit iväg. Det började med sovmorgon, Cornelia vaknade först klockan så det kändes riktigt lyxigt. Tänk så mycket 30-60 minuters extra sömn kan göra.

Efter lunchen la jag Cornelia i hennes säng och la mig själv i hennes myshörna men tanken att jag bara skulle vilja en stund... Den lilla stunden blev 1,5 timme för mig och 2 timmar för Cornelia.

Så efter våran sovstund så var vi båda två sugna på mellis. Cornelia fick mumsa på det här



Nu då affärerna har börjat att sälja jordgubbar i lite bättre kurs så kan man ju köpa hem de ibland, men vilken skillnad det är i smaken jämnfört med svenska och då framför allt våra egna...
Undra om man kommer att hinna äta några jordgubbar själv i sommar eller om Cornelia kommer att äta upp hela landet ;-)

För några dagar sedan köpte vi ett par gummistövlar till Cornelia (vem annars). Ica maxi har ett erbjudande den här veckan på stövlar, 99kr istället för 130 kr. Som hittat tyckte vi.



Mössa & vantar

Nu har jag precis kommit in inanför dörren. Jag & Cornelia har först varit och hälsat på min mormor tillika Cornelias gammelmormor. Sen har vi varit med henne en sväng på stan och köpt födelsedagspresenter till min systerdotter och lunchat.

Jag var på jakt efter en vårmössa som passar till Cornelias skaljacka och nu har jag äntligen hittat en.




Den här mössan fick följa med hem. Jag ska bara ta och sprätta lös snörerna på den, känns lite för mycket bebis just nu...

Sen fick även 2 par vantar följa med hem. Just nu har Polarn o pyret ett erbjudande, ta 2 par magiska vantar men betala bara för ett par. Vet inte om det bara gäller för medlemmar eller om det är för alla.



Fördelen att handla jacka, mössa och vantar på samma ställe är att färgerna matchar perfekt ihop.

Om nån har missat vilken skaljacka som Cornelia har så kastar jag in en bild på den också.



Bilder lånade från www.polarnopyret.se

Träff

Nu har jag & Cornelia precis kommit hem från en mysig mamma/barn träff. Vi har varit hos en av mammorna från föräldrarutbildningen där vi har fikat och ätit lunch. Vi var fyra mammor och lika många barn, en trevlig förmiddag med en massa surr och lek.

Cornelia var helt slut efter all lek så jag hann inte mer än att backa ut bilen från hennes gård så sov hon.

Annars så händer det inte så mycket här hemma. J jobbar så huset är riktigt tyst just nu. Funderar om jag ska ta och börja förbereda middagen redan nu, för vem vet vilket humör den lilla är på när hon vaknar...


Wabbis



Nu kan du köpa en egen Wabbis för 100kr plus porto normalt 12 kr inom Sverige och på så sätt hjälpa andra ofrivilligt barnlösa. Pengarna går till Wabbie foundation.
Stiftelsen som startades av Lars & Sandra 2010 för att kunna hjälpa ofrivilligt barnlösa. Just nu går det lite trögt att få in pengar dit, för företag tycker att ofrivilligt barnlösa är ett lyxproblem.

Här kan du köpa en sån här sötnos. Du kan även maila till Jannica som har hand om beställningarna.

Ju fler som beställer, ju mer pengar kommer det in till stiftelsen och fler kan få hjälp att få bli föräldrar. Tillsammans är vi starka!

Jag ska beställa en, ska du?!

Blåser

Nattens arbete är avklarat och jag är nu ledig ända tills på fredag, känns riktigt lyxigt!
Idag blåser det hej vilt här ute i skogen, om man går tre steg framåt så åker man ett steg bakåt och ett till höger och sen till vänster.
Så det känns bäst att hålla sig inomhus.

Igår hade vi en riktig vårdag så då passade vi på att grilla lite korv medans solen höll sig framme.




Avslappnad stil ;-)

Pysslar

Jag kände mig lite små seg igår som alltid dagen efter jag har sovit alldeles för lite. Men det blev en bra dag i alla fall. Vi började emd att pyssla på lite mer i Cornelias rum. Börjar att bli riktigt fint där, hoppas bara att J hinner måla grejerna som ska vara där inne i veckan. Vill göra färdigt nu eller gärna igår ;-)

Sen var vi på grillmiddag hos mina föräldrar, all mat som är grillad smakar så gott.

När vi kom hem därifrån så satt jag mig vid symaskinen med melodifestivalen på i bakgrunden. Så nu har jag sytt 3 kuddar till myshörnan som vi håller på att göra i Cornelias rum.



De här är verkligen mina färger, är helt frälst i det gröna och med rosa och rött till så är det helt perfekt. Kommer att bli så fint i Cornelias rum.

På tal om melodifestivalen, visst var det rätt låt som vann?! Jag tror att hon kan kamma hem allt!



Just nu ligger den lilla och sover, men när hon vaknar blir det att hoppa in i kläderna för lite korvgrillning på gården. Har ett helt underbart vårväder idag, så då gäller det att passa på att njuta.

Ikväll är det dags för mig att jobba igen, bara en natt den här gången så det känns riktigt lyxigt!


Fredagsmys

Igår blev det inte många timmars sömn för mig efter nattens jobb. Min man kan vara ganska spontan ibland (ofta) så igår tyckte han att vi skulle åka till ikea efter att jag hade vaknat. Så sagt och gjort, jag klev upp redan klockan 11 med tanke på att jag skulle sova i bilen de 13 milen som är till ikea, men det tyckte inte dottern att jag skulle göra.

Men jag orkade ändå med ett besök på det stora varuhuset där det handlades lite smått och gott som en spegel, förvaringslådor och tyg till Cornelias rum. Sen blev det lite köksgrejer och andra små saker.
Spegen ska målas och sen ska den upp på väggen i gummans rum. Av tyget ska jag sy lite kuddar som ska vara i myshörnan som vi började att ställa i ordning igår i Cornelias rum.


Den här vovven skulle bara följa med....


Det här är fredagsmys när det är som bäst

Med lite mat i magen efter ikeabesök så hade vi ganska mycket energi, så då började vi alla 3 att fixa och dona i Cornelias rum. Nu känns det mer som ett barnrum än ett förvaringsrum som det har varit sista tiden.
Ska visa lite bilder sen när det är färdigt, men det kan ta ett tag då J ska måla säng, spegel, bokförvaringar osv.

Natten som har varit har inte varit den bästa. Cornelia somnade lite senare än vanligt, strax innan klockan 20. Men hon vaknade redan vid 23:30 tiden och ville inte somna om. Först vid 01:30 somnade hon om igen. Trodde att vi skulle få lite sovmorgon men tji fick jag. 06:20 hör vi en glad tjej som står och pratar i sin säng.

Tack

Tack för alla era kommentarer, skönt att höra att det inte bara är jag som blir orolig inför narkosen. Operationen är i sig bara en standard operation som går fort att göra.
Jag fick frågan om vi har märkt att Cornelia hör sämre och ibland så märker vi det, när hon är sjuk tex.

På vårat sjukhus kollas alla nyföddas hörsel och det gjordes även på Cornelia och då fick hon perfekta resultat. Vilket läkaren och audiologen tycker är riktigt bra, hon har alltså inte en medfödd hörselnedsättning utan den är nu pga vätskan bakom trumhinnorna.

3 månader efter operationen så kommer vi att bli kallade till hörcentralen igen för att kolla hörsen. Det här kommer vi att få göra regelbundet.

Jag har jobbat inatt och ska iväg och jobba om ett tag igen, så idag har jag inte hunnit göra mycket. Det har blivit massa mys med Cornelia som har börjat att bli så kramig och pussig, mitt lilla ♥
Jag hann inte mer än komma innanför dörren imorse så fick jag en stor puss!

Operation

Idag har vi spenderat några timmar på sjukhuset här i stan. Först hade vi en tid till hörcentralen där de gjorde olika slags hörseltester på Cornelia. Tyvärr blev inte resultatet så bra. Ena testet gick ut på att de skickade in signaler i örat och det skulle då komma tillbaka men det gjordet det inte. Sen gjordes även ett annat test med olika ljud, där vi som hör normalt hör 50, Cornelia däremot hörde bara 30.

Efter det här hade vi en liten "pause" innan det var dags för läkarbesöket, då passade vi på att gå ner till kafeterian och fikade.

Sen träffade vi läkaren som tittade med en kamera i öronen och berättade att det är vätska bakom trumhinnan på bägge öronen. Han kollade även i halsen och där såg halsmandlarna normala ut. Sen kom då domen och det blir en operation. Egentligen görs såna här operationer på ett mindre sjukhus men då Cornelia är så liten så kommer vi att få göra det på "vårat" sjukhus där de är bättre på narkos på småbarn.

Det känns både och att hon ska opereras, självklart vill jag att hon ska bli bättre och kunna höra bättre, men bara tanken på narkosen så knyter sig magen :-(
Läkaren skulle skynda på operationen så inom 2 månader är det dags. När hon är sövd ska de även kolla körteln som man har bakom näsan (polyperna) för om de är svällda så kommer även de att opereras bort. De misstänker att de behöver opereras bort då hon snarkar när hon sover.

Läkaren kunde inte garantera att Cornelia kommer att bli friskare efter operationen, men hon borde inte få lika jobbigt när hon blir förkyld.
Känns så skönt att läkarna förstår hur jobbigt Cornelia/vi har haft det. Nu kommer vi äntligen att få hjälp.




Lekland

Den här dagen har jag, Cornelia, hennes kille och hans mamma spenderat på Leos lekland. Vi har inte varit varit där på flera månader, den här gången uppskattade Cornelia det ännu mer.
Det absolut roligaste var nog bollhavet, där hade hon kunnat ligga hela dagen.

Jag hann inte mer än sätta fast henne i bilbarnstolen och baka ut från leklandet så sov den lilla. Hon fortsatte sen att sova då jag åkte in till stan för att handla lite tyg. Vaknade gjorde hon först då vi kom hem, det har nog aldrig skett tidigare.

Ikväll har vi haft en trött tjej som vi har haft svårt att hålla vaken, strax efter 18 gick det inte längre ;-)
Känner mig också trött, så vi får se om jag orkar hålla mig uppe och se Desperate housewifes ikväll.


Vab

Igår blev vi bjudna på grillpremiären hos min syster. Satt i deras pensionärskuvös (läs inglasad altan), hur skönt som helt med infravärmen på. Maten smakar alltid så mycket godare då man får äta den ute.
Sen fick Cornelia duscha tillsammans med sina kusiner, kan det bli så mycket mysigare än så?!

Var egentligen meningen att jag skulle jobba natten som var, men pga Cornelias öron så fick jag vabba. Hon har sovit dåligt på nätterna och tar sig mot öronen. Hon är även allmänt gnällig. När vi är borta så går det ganska bra, men så fort vi är hemma så är det mest mammmmmmmma och pappppppppa som sägs. 
Känns skönt att vi äntligen har våran tid till öron på onsdag, då ska vi väl äntligen få veta vad som händer.
Det går inte att ha det så här, det är jobbigt för mig, J och framför allt för Cornelia.

Så dagen kommer vi att spendera här hemma. Vi har inga saker planerat utan det blir bara en massa mys. Inte helt fel det heller.


Vårväder

Igår hade vi en helt underbar dag här uppe i norr. Solen sken och man fick vårkänslor. Enda negativa var att det var så halt, man fick verkligen gå försiktigt. Cornelia som fick inviga sina nya skalkläder såg ut som bambi på hal is.





Dåliga mobilbilder, men man tar vad man har... Visst ser hon stor ut när hon inte har overallen på sig?!
Till nästa vinter måste vi köpa en täckjacka och täckbyxor till henne, som vi kan kompletera overallen med.

Även idag har det varit härligt väder här uppe, men det har jag tyvärr inte fått uppleva då jag har sovit bort hela dagen.

J & Cornelia har fått roa sig själva, då jag har jobbat och sovit. De har haft en tjorvig natt och nu på eftermiddagen har hon varit ledsen. Övertrött eller på väg att bli sjuk, frågan är vilket av det. Jag hoppas att allt blir bättre av en bra natts sömn.
Hon blev i alla fall lite gladare efter dagens efterrätt som bestod av fruktsallad.

Snart är det dags att gå och lägga den lilla och hoppas att hon får en bra natt medans jag ska jobba och tjäna storpengarna ;-)

Trött

Idag känner jag mig nästan lite småbakis, trött är bara förnamnet. Cornelia har sovit bra inatt så jag vet inte vad jag kan skylla på mer än att jag sov lite för lite efter tisdagens nattjobb.

En sväng till stan har jag & Cornelia hunnit med idag. Var där strax efter klockan 9 för att fixa nya nycklar till våran extra bil. Vi hade bara en nyckel som hade börjat att bli dålig, men nu har vi två nya så den gamla hamnade i en låda.

Min mamma ringde och frågade om vi skulle följa med dem ut och äta ikväll så det ska vi göra. Känns som en perfekt sak att göra då man är så här trött. Då blir det en sak mindre att ordna själv.