Swish

Jag fick chansen att testa på Swish genom Buzzador och måste bara säga wow vilken enkel sak det är.
Ni som inte vet vad det är så ska jag försöka berätta. Det är en app som man laddar ner till sin mobil. Man använder sen den här appen för att föra över pengar bara genom ett sms.
Det här fungerar för Swedbank, Handelsbanken, Länsförsäkringar, Danske bank, Nordea, SEB och Sparbankerna.
 
För att det ska fungera så måste personen man ska föra över pengar till också ha den här tjänsten. Den här tjänsten är kostnadsfri till minst den 30/6 sen är det lite olika hur bankerna har valt att göra.
 
Vi säger nu att jag har köpt ett tyg på facebook en fredagskväll och ska betala det. Jag har Swedbank och personen som jag har köpt det ifrån har Handelsbanken, om jag för över pengarna som vanligt genom internetbanken så har den andra personen pengarna först på måndag. Men om jag istället använder swish så kommer pengarna in på kontot på en gång och den andra personen kan skicka tyget till mig fortare ;-)
 
Då man för över pengarna så behöver man ha mottagarens mobilnummer som man fyller i, sen kommer det upp mottagarens namn och då ser man så att det är till rätt person man för över. För att sen signera så använder man sin personliga sifferkod.
 
Det här är säkert och jättesmidigt. Jag kan verkligen rekomendera er att skaffa det här om ni inte redan har det!!!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback