Happy halloween!

Idag var det bestämt sen länge tillbaka att barnen skulle vara utklädda på förskolan. Så jag hade laddat upp med att köpa lite nya kläder och sy en tröja. Men i tisdags berättade fröknarna att festen var inställd för att det var så lite barn... Men att Cornelia självklart var välkommen dit i alla fall, självklart var hon tvungen att vara där då jag ska ut och jobba i natt.,. 
Måste säga att det kändes riktigt tråkigt, varför inte låta barnen som är på förskolan få ha lite extra kul...

Men vi har gjort det bästa av dagen, efter hämtningen åkte vi och sa bus eller godis till farfar & faster och sen till mormor & morfar. 

Nu ska jag gå och sova en stund så jag orkar jobba hela natten. 


Tvättar och jobbar

Efter flera dagar med ström som har kommit och gott har vi nu äntligen ström igen så efter att ha vaknat idag har vi passat på att tvättat... Förstår inte hur det kan bli så mycket tvätt på några dagar...
 
I söndags var det dags att ställa tillbaka klockan och det stod på flera ställen att vi skulle få sovmorgon. Tror ni att det blev nån sovmorgon hemma hos oss... Nä inte riktigt, 03:30 tyckte Cornelia att det var morgon. Tack för att dvd filmer finns... Så vi har inte fått till nån bra tidsrytm än, idag vaknade hon vid 5 tiden. Så det går ju åt rätt håll i alla fall. Hon somnade redan vid 18 ikväll så jag gissar att det blir en tidig morgon...
 
Annars så har jag precis börjat min jobbar vecka. Jobbar ikväll natt 2/2 och sen börjar jag om igen på torsdag och jobbar hela helgen. Blir nog en ganska jobbig vecka men vad gör man inte för att kunna vara ledig då Cornelia fyller år.
Nästa fredag fyller hon år, tänk att min lilla tjej bli 3år... Det surras om hennes kalas dagarna i ända, vilka som får och inte får komma. Den som inte får komma enligt henne är J...
 

Våran vecka

Sitter här hemma i ett mörkt hus, det enda som lyser upp här hemma är värmeljusen och datorn. Strömmen har kommit och gått hela eftermiddagen, men nu har den varit borta i drygt en timme. Försvann så där lagomt till att jag skulle börja sy Cornelias halloween tröja. Inte så mycket att göra åt det, mer än att hoppas att den kommer tillbaka snart.

 

Den här veckan har vi varit på 3års kontroll med Cornelia. Där vägdes och mättes hon, nu är hon 98,4cm lång och väger 17,5kg. En ganska stor tjej med andra ord. De kontrollerade hennes tal med hjälp av att visa bilder som hon skulle säga vad det var och vad man gjorde med saken. Det klarade hon galant. Sen skulle hon även rita och då sa jag till barnsköterskan att jag inte tyckte att hon var så duktig på det, men det enda som en 3åring ska kunna var att rita ringar och det kunde hon utan att jag visste om det.
Balansen skulle också kollas, då var det tänkt att Cornelia skulle hoppa på golvet utan att hålla i sig men det ville hon inte. Men det kan bero på att hon har sämre balans pga sina öronproblem.
I slutet av vårat besök så började Cornelia att svamla och skoja med sköterskan ;-)

 

Igår var jag ut med några kollegor från jobbet. Vi åt god mat och surrade (och dansade lite grann...)
En rolig kväll med andra ord. Trodde att jag skulle vara tröttare idag, men var uppe redan vid 8 tiden på morgonen, så det var ju tidigt.

 

Fortfarande ingen ström här hemma så jag tror att det får bli en tidig kväll....


Snö

Här uppe i norr har den första snön kommit och det är så där härligt lite frostigt vitt på backen. Det första Cornelia gjorde var att springa ut och ställa sig på bron med öppen mun för att försöka fånga några snöflingor i munnen. Vilken lycka för en snart 3åring.
Sen kom hennes fråga: -Fyller jag år nu. Vi har nämligen sagt att hon fyller år då det blir vinter... Inte så lätt att veta vilket datum som är det rätta ;-)
 
I onsdags fyllde J år och huset var fullt med folk. Då Cornelias kusiner kom blev hon helt till sig och sa att hon älskade dem ♥
Cornelia och kusinerna sprang upp till hennes rum och efter ett tag hör vi hur nån börjar gråta. Då är det Cornelia som har slagit läppen i sängen så då vi kommer upp är hon helt blodig i munnen :-(
Så lagomt till dagisfotograferingen igår så fick hon en rejäl fläskläpp....
 
Det kommer många olika funderingar nu från våran lilla surrmaja ;-) Igår när jag hämtade från förskolan så var det en annan som hämtade sina barn som hade med sig sina tvillingar som låg i vagnen.
Då vi kom in i bilen så säger hon:
-Jag vill ha en lillebror.
Frågade då vad hon ville göra med lillebror.
-Leka med bebisen.
Förklarade då att bebisar inte leker utan man måste vara försiktig så att man inte gör illa de. Efter att hon hade funderat ett tag så kom svaret:
-Jag vill inte ha en bebis, jag har redan Lillan (hennes docka).
 
Mitt lilla lampprojekt är förresten klart nu....
 
 
 
 
 
 
 
 

Tandläkaren

Måndag och ny vecka igen, känns som att dagarna bars springer iväg. Jag har varit ledig helgen och det känns så skönt. Idag är det dags för jobb igen. 

Cornelia har fått vara på dagis igen efter en veckas sjukdomar. När jag hämtade henne efter lunchen åkte vi till tandläkaren på 3års kontrollen. Där fick hon visa sina tänder och få de räknade. Allt såg bra ut så det kändes bra. Var lite osäker på om Cornelia överhuvudtaget skulle öppna munnen men det gjorde hon och fick med sig i tandborste hem. Sen åkte vi till barnens hus och köpte tatueringar (kallas visst mutor) 

Nu ska jag passa på att lägga mig och sova en stund innan nattens arbete. 

Funderingar

Idag har vi varit och firat en av Cornelias kompisar som fyllde 3år. 
Imorse då vi vaknade och jag sa till henne att vi skulle på kalas till V så sa hon: Jag tycker att V är söt ❤️

Nu är det bara drygt en månad kvar tills C blir 3år och vi får mer och mer frågor om vad hon önskar sig. För oss står det helt still, har inte den blekaste aning om vad hon ska få. Frågar man henne själv vad hon önskar sig så blir svaret tårta och blommor...
Så kom nu med bra presenttips! 



Kanelbullensdag

Nu är mina två nätter gjorda och jag får vara ledig ihelgen tillsammans med min familj. 
Sov inte så länge idag då jag hade planerat att baka bullar dagen till ära (kanelbullensdag) tillsammans med Cormelia. 
Vi åt bulldeg, vissa mer (jag) och myste på. Bullarna blev riktigt goda så nu får vi se om det finns kvar några till J:s och Cornelias födelsdagar. 

Gårdagens post innehåll ett fredagsmys paket som jag har vunnit i Hannas blogg. Då det får bli vårat lördagsmys istället, är för trött för att orka se nån film nu. 


Pusslar

Gårdagens frisörbesök resulterade i en mycket nöjd Sara. Känner mig riktigt höstfin, tänk vad lite färg och klipp kan göra :-)
 
Före och efter

 
Ikväll börjar jag om att jobba igen, men bara två nätter så det känns riktigt skönt. Cornelia är fortfarande inte frisk. Hon rosslar, hostar och snorar. Igår var hon riktigt hes, men inte blev hon tystare för det ;-) Feber hade hon bara måndag natt.
Den här omgångens sjukdom verkar vi klarar oss från att vabba. Jag & J pusslar på med våra jobb så att Cornelia får vara hemma med en av oss.
 
Vi har tidigare haft en tv i vårat sovrum som vi aldrig har tittat på. Med andra ord har den bara samlat damm. Då Cornelia började pott träna så sa vi att då hon slutar med blöja på dagen så ska hon få ha tv:n i sitt rum. Nu har hon varit blöjfri åtminstone en månad på dagen så igår var det äntligen dags att sätta i den i hennes rum. 
Det var en mycket stolt tjej som la sig i sin säng idag och såg på Pettson och Findus.
Samtidigt som hon myste framför tv:n passade jag på att fixa lite i min nya syhörna som ska bli i vårat sovrum. Längtar tills J kommer hem från jobbet så att jag får lite skruvhjälp ;-)
 
 

Projekt

Här hemma har vi en hostig och snorig tjej. Igår på dagen var hon helt feberfri. Somnade dock sittande i soffan redan vid 18, vilket brukar betyda nåt. Nästan tre timmar senare vaknade hon och det kändes som att hon skulle brinna upp. Kollade då febern som låg på 39,8grader.
Imorse vaknade hon feberfri, förstår inte riktigt vad det är som går. Men hon får i alla fall vara hemma. J slutar tidigare idag så jag kan åka iväg till frisören. Imorgon går jag på och börjar jobba så då kan hon vara hemma med mig utan att jag behöver vabba.
 
Annars så händer det inte så mycket här hemma. Helgen har vi spenderat i husvagnen hos J:s mormor och morfar. Alltid lika mysigt att komma iväg :-) När vi var där så hittade jag två gamla lampor som ska få en ny makeover. Den ena ska bli en ny kökslampa och den andra ska nog få bli en fönsterlampa i hallen.
Har lite projekt på gång här hemma så jag hoppas att vi får lite tid att göra klart allt.
Hittade även ett skåp som ska få flytta hem hit, det ska få vara i vårat sovrum och bli min nya syhörna. Börjar att vara så less på att sitta vid köksbordet och alltid ha framme symaskinen.