Valborgsmässoafton

Idag firar de flesta människorna valborgsmässoafton, själva tar vi det lite lugnt. För idag är det min mans otursdag... för två år sedan råkade han ut för en hemsk olycka som han fortfarande är sjukskriven efter.

Vi firade valborg tillsammans med våra grannar, jag gick hem lite tidigare och gubben skulle komma om ett tag. Men nåt gick snett på vägen hem. Gubben skulle ta en genväg men som de flesta vet så är en genväg alltid en senväg, han ramlade på vägen hem på nån sten.

Vet egentligen inte hur han har tagit sig hem men på nåt sätt gick det i alla fall.
När han kom hem så sa han till mig -var inte arg men jag har ramlat och gjort mig lite illa... tände lampan och kollade hur han såg ut och det var inte lite han blödde... tvättade rent och plåstrade om Frågade om vi inte skulle åka till sjukhuset men fick ett klart NEJ.

Jag kunde så klart inte somna om utan jag låg och hade koll på han.
När det hade gått kanske två timmar så försökte han resa sig upp men det gick inte, han pratade osammanhängande och var allmänt konstig.
Ringde hans föräldrar som kom och sedan blev det ambulans till sjukhuset.
Väl där så blev det en akutoperation av skallen.
Han hade fått en epiduralblödning.

Efter den operationen som räddade hans liv blev det ambulanshelikopter till universitetssjukhuset där det blev ytterligare en operation för att få stopp på blödningarna.
Sedan blev det en lång rehabiliteringstid som fortfarande pågår. 
Han kommer alltid att få leva med sviterna av den här olyckan i form av försämrat närminne, huvudvärk, trötthet osv.

Vi kommer att fira valborg tillsammans med mina föräldrar och syskon. Ska grilla oxfilé och äta potatisgratäng till det. Sedan på kvällen blir det att grilla lite korv i deras mexicana.Med det här som jag har berättat vill jag ha sagt att jag hoppas ni tar det lugnt ikväll och tänker på att det är en dag imorgon också!
Ha en trevlig valborg!


Tandläkarbesök

Nu har jag precis kommit hem från tandläkaren. Inte alls kul kan jag säga, kändes som att tandläkaren och sköterskan bara pratade över huvudet på mig. Vill att de ska berätta vad de gör och inte bara prata med varandra. Så irriterad på mig själv samtidigt då jag inte säger till men det är inte så lätt...

Hur som helst så hade jag ett litet hål i min visdomstand, hade bestämt mig redan innan tandläkarbesöket att de skulle dra ut den. Men det blev inte som jag ville, tandläkaren tyckte att det var så litet så hon skulle laga det. Sagt och gjort så började hon, det tog ungefär 50 minuter för att laga ett litet hål... När hon var färdig så sa hon att om hon visste att jag hade sån liten mun så skulle vi ha dragit ut tanden i alla fall, men HALLÅ det borde hon väl ändå se när hon kollade...
 

Efter tandläkarbesöket åkte jag förbi och hämtade upp mina mediciner som hade kommit. Så nu har jag hemma allt jag behöver inför det här ivf försöket :-) Jag kom även upp till högkostnadsskyddet så nu har jag frikort på apoteket ett år :-)

Kalas

Nu har vi precis kommit hem från mormors kalas, hon fyller 68 år idag. Det har vi firat med god smörgåstårta och opera tårta, kan det bli bättre :-)
Fick träffa hennes "kille" för första gången, en mycket trevlig surrig man. Bra för henne att hon har hittat nån som hon gillar att umgås med. I present av oss fick hon en brevlåda och en chokladask. Mamma och pappa hade köpt en ny mobil och en plastmatta till hallen (en likadan som jag nyss köpte) till henne. Hon såg riktigt nöjd ut med alla presenterna :-)

Nu kommer jag inte ihåg om jag har berättat det men för ungefär 6 veckor sedan så hade min hund lite roligt, hon parade sig nämligen med grannens hund.
Nu verkar det så att hon ska ha valpar, för hon har blivit riktigt rund. Ska hon inte ha valpar så måste hon vara skendräktig. Hon är rätt så slö och mår illa. Jag hoppas att det blir valpar skulle vara så roligt. De beräknas komma vid 20:e maj så det är inte så länge kvar nu.

Mannen i luftballongen

En man i en varmluftsballong insåg att han kommit vilse. Han minskade höjden och såg en kvinna nere på marken. Han sänkte sig ytterligare ner och ropade:
- Ursäkta, kan du hjälpa mig? Jag hade avtalat ett möte med en vän för en timme sedan men vet inte var jag befinner mig. Kvinnan nedanför svarade:
- Du är i en varmluftsballong cirka trettio fot över havet på 55 41 47 grader nordlig bredd och 10 12 47 grader västlig längd.
- Du måste vara tekniker, sa mannen.
- Det är jag, sa kvinnan - hur visste du det?
-Tja, sa mannen, allt du har sagt är tekniskt korrekt, men jag har ingen aning om vad jag ska ha det till, och faktum är att jag fortfarande är vilse. Det enda jag fått ut av din hjälp är att du försenat mig ytterligare.
Kvinnan nedanför konstaterade:
- Du måste sitta i ledningen, i direktionen.
Det gör jag, sa ballongskepparen. Hur kunde du veta det?
- Det är enkelt - du vet inte var du är eller vart du ska. Du har stigit uppåt med hjälp av en stor mängd luft. Du har träffat avtal som du inte är i stånd att klara av att hålla och förväntar dig att människor under dig ska lösa ditt problem. Faktum är att du befinner dig i samma situation nu som du gjorde innan vi möttes, men nu är det plötsligt mitt fel.

En höjer den andre sänker

Inatt har jag jobbat med en kollega som är frusen av sig.
Tänk er då att sitta i bilen tillsammans med henne i si så där 10 timmar. Hon höjer värmen på max och har sin rumpvärme på. Själv så sänker jag värmen hela tiden medans hon höjer... vilken syn... Jag har med andra ord svettats mest hela den här natten.Men idag när jag skulle sova så har jag fått sova riktigt bra, inga svettningar alls. När jag klev upp hade gubben gjort upp en eld i kaminen så det är säkert därför jag inte har svettats för det var inte alls så varmt inne :-)

Mitt humör är fortfarande som vanligt, tror jag i alla fall... har inte fått höra några kommentarer om att jag har börjat bli grinig och så, men jag ska inte ropa hej än för det kan komma... Tycker mest synd om min man för det är han som får ta den biten då jag blir en hormonsubba... hehe

Svettningar

Inatt har jag knappt kunna sova, jag har svettas så mycket. Så nu undrar jag om det inte är biverkningar av sprayet... Kommer inte riktigt ihåg när det brukar starta men jag misstänker starkt att det är därför.

Min kropp har varit olika nästan varje sprayning, vissa av gångerna har jag knappt märkt av det medans andra har varit riktigt jobbiga. När det har börjat så här tidigt den här gången så blir det nog en jobbig omgång men men vad gör man inte :-)

Nu ska jag snart åka på affärn och köpa träolja så att gubben får ta och olja in altanen imorgon då jag sover. Jag jobbar inatt och imorgon.

Spraydag 3

Idag är jag inne på spraydag 3, näsan känns helt täppt på natten. Har till och med snarkat inatt vilket jag inte brukar göra i vanliga fall. Men det har säkert att göra med att jag är så täppt i näsan. Får ju inte ta vanligt nässpray när jag håller på med Suprecur. Men jag hoppas att jag ändå får i mig allt jag behöver.
Jag sprayar klockan 08, 16 och 00, känns lite jobbigt när mobilen larmar men samtidigt så ska jag inte klaga för det går så fort att ta sprayet och sen kan jag fortsätta att sova.

Igår hade jag äntligen fått post från Umeå. Hade ett stort kuvert och i det låg det recept på alla läkemedel som jag behöver. Det var även en väska med nålar och olika plastsprutor som jag behöver när jag ska börja med sprutorna. De skickade även med en film om hur man blandar menopur, har ju använt det tidigare men det är så lätt att man glömmer nåt.


Ännu en fredag

Har nyss kommit hem från en middag hos mina svärföräldrar. Sitter nu en liten stund framför datorn innan det är dags att bänka sig framför tv:n.
Ikväll är det så ska det låta :-) Undra vem som låter mest, jag eller tv:n... hihi

Idag har jag varit barnvakt åt sötungen, vi har varit på promenad, blev inte lika långt idag som igår då jag har fått såna blåsor på min vänstra fot. Har varit och köpt skavsårsplåster idag så jag hoppas att det går över fort. Det är så där när man ska slå på stort och köpa springskor :-)

Vi har även varit på en vårmässa, men den kan jag sammanfatta med två ord, Helt värdelös! Så om det är nån av er som har funderat på att gå på den så kan jag rekomendera er att stanna hemma. Fanns inte alls nåt kul att titta på. Jag som allid brukar hitta nåt skoj. Hade tänkt att köpa lite växer och sånt men inget sånt såldes.. hmm konstigt.

Idag är jag på spraydag 2 och än så länge märker jag inte av att jag sprayar.


Cellprov och spraystart

Morgon började med att jag åkte till vårdcentralen och gjorde ett cellprov. Känns som skönt att få det bortgjort innan det är dags för sprutor och så...

Idag har jag även börjat med nässprayet, Suprecur. Sprayar tre gånger varje dag, klockan 08:00, 16:00 och 24:00. Nu ska jag komma in i klimakteriet :-) Jag passar samtidigt på att varna er om det :-)

Nu sitter jag hemma hos syrran, har nyss kommit tillbaka till henne efter en långpromenad med barnvagnen. Idag fick jag med mormor på promenaden. Solen skiner och det är underbart väder.

Inatt ska jag sova över hos syrran, då jag ändå ska vara barnvakt imorgon också.

Imorgon ska jag, gubben och systersonen åka på en vårmässa. Hoppas att vi hittar nåt skoj där :-)

Långpromenad

Idag har jag varit barnvakt åt lilla systersonen. Vi har haft en helt underbar dag. Vi började dagen med att han fick lite lunch, sedan var det våran tur att få lite mat i magen. Gick på en kinaresturang och åt bufé. Där charmade han alla :-)
Sedan bar det ut med en långpromenad med barnvagnen, inte för att jag fick köra den nåt för det skulle bara min man göra hihi ;-) Vi var ute och gick i två timmar, vi gick inte konstant i två timmar utan vi var in på två affärer också :-)
Sedan blev det lite lek inne innan hans pappa kom hem från jobbet.

Imorgon väntar en ny dag med att vara barnvakt. Då blir det en ny långpromenad med vagnen men den här gången blir det jag som ska köra den då inte gubben ska med :-)

Städat

Inatt har jag sovit hos min mormor, vet förresten inte om sova är rätt ord att använda då jag knappt har kunnat sova... det är inte så lätt att sova brevid en som snarkar mer än en gris om nu de snarkar...
Men men ibland måste man "offra" sig.

Har varit med henne till läkaren idag och det gick riktigt bra. Det var en riktigt bra läkare som verkligen lyssnade på problemen som min mormor har, berättade om hennes minne som har blivit sämre det sista året och hon fick göra ett minnestest. Testet gick ut på att besvara olika frågor, tex vad det var för dag, datum, månad, årstid osv. Sen kom lite lätt huvudräkning, ritning mm. Det var huvudräkningen och ritningen som mormor misslyckades på.

Så nu har hennes läkare skickat en remiss till sjukhuset för att hon ska få göra en datortomografi, för att kolla upp hur allt står till. Mormor fyller snart 68 år och det är ju ingen ålder.  Om det nu är en demens så finns det bromsmediciner som hon kan ta.
Jag hoppas i alla fall att allt ordnar sig.

Just nu är mina svärföräldrar på ikea, så jag bad dem köpa en plastmatta som vi ska ha i hallen. Har nyss städat hela huset så det kommer att bli så fint med mattan, det blir pricken över i:et :-)

Här är en bild som jag har lånat få ikeas hemsida.


Nysted matta 295 kr.

Sagt av barn om bröst

Min mamma är i alla fall väldigt söt, för hon har så väldigt långa
tuttar. /Mia 4 år


På mormorar är tuttarna liksom dubbelt synliga. Det är för att de har
mjölkat så många familjemedlemmar. /Heidi 6 år


Mormödrar och farmödrar har väldigt stora behåar. De är så stora att
jag får in hela rumpan och två knän i den ena gropen. I den andra får
min bror plats. /Katja 7 år


Farmor tycker inte om att sola toppless. Det är för att hennes toppar
har blivit lite lösaktiga. /Stina 6 å


Saker som barn har sagt

Om spermier från pappan inte träffar mammans ägg blir det bara en
vanlig omelett av det. /Mikael 6 år

För att få barn måste fröna tävla. Om de spurtar riktigt mycket är det
risk att man får trillingar. /Johan 7 år


För att det ska bli barn måste pappan spruta massvis av baciller in
mammans ägg. Ägget är stort som ett gåsägg. Sedan slåss tjejbacillerna
med killbacillerna.
Och om tjejerna vinner så blir det en flickbaby. /Julie 6 år


Om man inte kan få barn kan läkaren göra ett i provrör. Men de flesta

barn är gjorda med vanliga rör. /Fred 7 år


Äldre kan inte få barn. Deras äggstockar har tagit slut och dessutom
har mannen problem med protesen. /Petter 9 år


Graverade mammor går med babyn i magen i ca 204 månader. /Hedda 6 år


Det är inte så bra för gravida kvinnor att ha ägglikör i urinen. /Tove 9 år


När babyn är inne i magen på sin mamma kallas den foster. Mamman
kallas fostermor. Det första som bildas på fostret är öronen. /Ida 6 år.


 


Sagt av barn

Kejsarsnitt betyder att man skär ut babyn genom nödutgången. /Martina 6 år

Mannen slutar aldrig att göra celler, men han kommer i en sorts ålder
han också. Den kallas panikåldern. /Stina 9 år


Min pappa säger att min mamma är medvetslös när hon handlar kläder.
/Marion 6 år


Man kan inte rå för hur man ser ut. Det får Gud ta på sig skulden för.
/Hassan 6 år


En gynekolog är... en som inte vet så mycket om halsen på folk. /Erland 6 år

Den stora kärleken blir större med åren. Den lilla går det inte lika
bra för. Den minskar väldigt fort och slutar med skillsmässa med buller
och bång. /Gun 7 år.

Även om gamla tanter kan ha en väldigt stor anläggning är det helt
slut på mjölkproduktionen. /Håkan 7 år


Tidig morgon

Sitter här vid mina föräldrars dator och gör av med lite tid... nu är gubben på coloskopiundersökning och jag väntar på att han ska ringa och säga att allt är klart. Han får inte köra bil själv efteråt pga att man kan få smärtstillande injektioner.

Jag känner mig rätt så trött idag, är inte alls van att kliva upp så här tidigt på morgonen, väckarklockan ringde redan klockan 07:30, jag som är en morgontrött person...

Imorgon blir det inte heller nån sovmorgon för mig för då ska jag följa min mormor till läkaren... men men det är imorgon det får jag ta då.

Ikväll ska jag på jobbet en snabbis och göra klart nästa schema. Ska bli intressant och se hur allt löser sig, jag har önskat att vara långledig ungefär 3 veckor i juni så jag hoppas att det går igenom. Det är då jag tror att äggplocket blir, vill sen kunna vara ledig några dagar efteråt och ligga med benen i luften :-)

Jag kommer att sova över hos min mormor inatt då jag ändå är i stan och gör schemat och hon bor mitt i smeten så då behöver jag inte kliva upp lika tidigt imorgon och tjänar därför lite tid ;-)

Usch...

Jag tycker så synd om min man idag. Han har varit fastande sen klockan 13:00, bara fått dricka klara drycker, kaffe, te och gul saft. Klockan 17:00 började han dricka laxabon, det är ett medel som gör att man tömmer hela tarmen... Imorgon är det dags för koloskopiundersökningen, då kanske han får svar på varför han har såna problem med magen ibland.

Jag har nyss suttit bänkad framför tv:n och sett ett dubbel avsnitt av Desperate housewives, den är min absolut favorit serie, nu behöver jag ju inte vänta så länge tills nästa avsnitt för det är redan på tisdag :-)

Robinson

Jag har precis ätit middag och passar på att sätta mig här vid datorn en stund innan det är dags att sätta sig vid tv:n och se på Robinson.
Hinner tyvärr inte se hela programmet då jag ska jobba inatt, men gubben får väl informera mig om vem som åkte ut.

Imorgon ska jag till mina föräldrar och äta mat då mannen ska vara fastande och bara dricka laxermedel inför en koloskopiundersökning på måndag. Känns lite taskigt att sitta och hemma och äta mat när inte han får äta nåt. Så därför har jag bjudit in mig själv till föräldrarna.

Nu ska jag gå och duscha. Hoppas att ni får en bra lördagskväll!


Helg igen..

Fredag igen, snacka om att veckorna bara "springer" iväg, tycker att det nyss var långfredag men det är väl så när det är "konstiga" veckor.

Idag är det jobbdags för mig, två dagars ledighet går så fort. Tycker inte att jag har fått nåt uträttat men men nästa vecka är jag långledig.

Nu har jag tagit mig i kragen och boktat tid för cellprov, har ju inte kunnat göra det tidigare då jag har fått kallelse då jag har varit gravid och så. Men nu ska jag dit på torsdag, vill ha det gjort innan det är dags att starta upp med sprutorna :-)


Provrörsbarn är lönsamma

Jag har läst en artikel som har stått i aftonbladet ang provrörsbarn som Anders Svensson & Leif Hägglund har skrivit. Tycker att ni ska gå in och läsa den, var mycket intressant.

http://www.aftonbladet.se/debatt/article3662141.ab

Dags att rensa lite?!

Idag är det precis en vecka kvar tills spraystarten, nu börjar min nedräkning :-)
Fortfarande har jag inte fått mina recept, som tur var hade jag kvar ett uttag på nässprayet så det står i kylen och väntar på att få användas.

Idag har vi plockat fram lite sommarsaker, blomkrukor och så... måste rensa i våran boda då den är helt full med grejer... förstår inte vars alla sakerna kommer ifrån... :-)

Är sommaren på väg?

Det är fortfarande underbart väder ute, idag har jag dock inte hunnit vara ute nåt, eller hunnit och hunnit... jag har inte prioriterat det.
Kan det vara så att sommaren är på väg att komma hit nu? Vet inte om jag törs skriva det för då blir det väl helt plötsligt dåligt väder...

Sitter och drömmer mig bort si så där 2 månader, då är sommaren här och jag har mest troligt hunnit göra klart min blomrabatt, längtar så mycket. Vi eller vi och vi mannen gjorde klart en blomrabatt i sommaras med stenar så nu ska det bara fyllas med jord och sen ska det planteras perenner. Vet inte riktigt vad jag ska ha än, men det löser sig alltid, det är där min svärmor kommer in i bilden :-)

Här är två blommor jag vet med all säkerhet att jag ska ha i alla fall, köpte dem redan förra året. Bilderna nedan kommer från www.odla.nu


Bolltistel


Rudbeckia "Green Wizzard"

Nässpray

Idag har min andre hälft varit på apoteket och hämtar ut mitt nässpray, så nu är jag redo inför den 23/4 då det är dags för spraystart.
Har nedräkning, längtar så mycket men samtidigt vet jag hur dåligt jag har mått tidigare av behandlingen.

Sprayet smakar illa, man får svettningar, humörsvängningar, ja listan kan göras hur lång som helst...men vad gör man inte för att det ska lyckas :-)


Sommaren är på väg

Vilket väder det är idag, hur skönt som helst. Det är ungefär 14 grader i skuggan. 
Vi har tagit fram våra utemöbler idag. Jag har legat i en solstol och läst en bok, kan det bli bättre än så?!

Ikväll är det dags att jobba igen, jobbar två nätter och sen helgen. Känns lite tråkigt om det är lika fint väder imorgon att sova bort hela dagen men man får tänka att det kommer att bli fler såna här underbara dagar :-)


Påskdagen

Igår hände det lite saker så att påsken blev inte riktigt vad vi hade tänkt oss, men men ibland blir det inte som man har tänkt och vill men då får man göra det bästa av saken i alla fall. Åt i alla fall påskmat hos mina föräldrar och det var hur gott som helst. Syrran hade gjort jätte goda toaster, kommer en liten bild på dem här:

Jag har ingen planer alls på dagen utan jag får se om det händer nåt speciellt annars ska jag bara vara hemma och ta det lugnt.

Nytt jobb

Idag mår jag lite bättre, har fått sova rätt så bra inatt. Hostan är värst på natten men det är ju så det brukar vara med förkylningar, går fortfarande på bisolvon.

Idag ska jag på påskmiddag hos mina föräldrar. Det kommer att bli mina föräldrar, lillebror, syrran, hennes sambo, systersonen, jag & mormor.

Jag har ju glömt bort att jag har fått ett nytt jobb... jag ska vara barnvakt åt min systerson då syrran har fått ett jobb.

De ska bli en modern familj med en egen nanny, hihi

Hon ska börja där i slutet av april på heltid.  
Då jag ska hjälpa till att pasa han då hennes sambo också jobbar, så vi ska pussla lite grann, så när jag är ledig så är jag barnvakt annars så ställer mamma upp.
Kommer nog inte att bli så många dagar då hennes sambo jobbar skift.

Jag är bara tacksam för alla dagar jag får ha han. Han gör en så glad, förstår inte hur vi har klarat oss utan han innan han kom. Han är världens sötaste. Jag tror att han förstår att jag ibland (läs OFTA) behöver en kram av han för han är så himla go´ mot mig mosters gullunge :-)
Gubben frågade om jag bara skulle vara hemma hos syrran för han ville ju också vara barnvakt, klart att vi ska vara med han tillsammans, för fast jag älskar han mest av allt så är det ändå lite jobbigt att vara med han själv hela tiden för han har massor av energi så det kan vara skönt att få lite hjälp ibland :-)

April väder

Usch vilket väder det har varit inatt. Ett verkligt aprilväder, det har snöat, regnat och haglat om vartannat. Just nu snöar det "bara".
Jag har knappt kunnat sova idag då jag hostar hela tiden. Har tagit bisolvon så jag hoppas att det blir bättre. Förkylningen känns bättre på dagen men när jag lägger mig blir hostan värst....

Sitter nu här vid datorn och bara slöar, funderar på om jag ska orka gå ut och hämta in lite ved, men det kändes riktigt jobbigt, visst har jag små problem... hehe

Önskar er alla en


Du är allt

Det här är en sån fin låt så kan inte låta bli att lägga upp den här så att ni får lyssna på den. Låten får mig att tänka på min kära man som finns där i vått och torrt för mig :-)

Förkyld

Första natten är avklarad nu är det bara en kvar tills jag får vara ledig några dagar.

Min förkylning har blivit värre, rösten försvinner då och då. Har feber och känner mig allmänt slut.

Så det kommer inte att bli att åka till gubbens mormor och morfar imorgon för min del, jag kommer att vara hemma och kurera mig. Tror att det blir värre för mig förkylning att vara ute, så jag kommer att tillbringa påsken hemma i soffan eller sängen med en bra bok i ena handen och påskägget i andra :-)

Jaaaaaaa!!!

Nu har jag fått svar på¨mitt mail från min doktor. Jag får börja spraya den 23/4 som jag hade hoppats på. Så självklart hinner jag göra ett försök innan de stänger för sommaren.
Är så glad nu!!!

Mailat igen...

Nu kanske jag upplevs som att jag är tjatig, men det får jag ta. Nu har jag i alla fall mailat till min ivf klinik igen, så att det inte har blivit nåt missförstånd. För jag orkar inte gå och vänta hela påsken utan att veta vad som kommer att hända.
Ville ju gärna veta redan i fredags och idag är det onsdag så nu tycker jag att jag har väntat nog länge. Får se om jag hinner få nåt svar idag...

Min förkylning har tyvärr inte blivit bättre snarare tvärtom, men men det är ju några dagar kvar till påsk än. Idag ska jag i alla fall jobba, ska försöka göra det i alla fall. Om det blir för jobbigt så får jag ta och åka hem igen.

Fortfarande tyst

Det hjälpte inte med Abba låten Ring ring, min telefon är fortfarande tyst och mailen är tom på mail från min ivf klinik. Det är alltid så här när man väntar på nåt, då sker det aldrig eller i alla fall inte på en gång. Jag kan ju i och för sig tänka mig att de har mycket att göra så här innan påsk... Jag får väl hoppas att han hör av sig imorgon.

Jag har börjat att bli förkyld, har sovit middag två timmar idag, känner mig helt slut och fryser som bara den. Har ont i ena örat, så jag hoppas att det inte blir värre för jag ska jobba imorgon.

Ring ring...

Sitter här och väntar med telefonen i högsta hugg, men än så har inte min läkare hört av sig, förstår han inte att jag vill veta, typ NU!!!

Den här låten passar i alla fall bra idag :-)


Jag väntar och väntar...

Jag har gått och väntat hela dagen på att min mobil ska ringa eller att jag ska få mail från min doktor, men tyvärr inget än...

När jag mailade till klinik i fredags så fick jag tillbaka att min doktor skulle höra av sig till min i veckan så att jag får veta vad som händer. Men än har jag inte fått nåt samtal eller mail. Men dagen är ju inte slut än... hoppas att han hör av sig snart.

Är lite nervös för vad som ska hända om jag kommer att hinna med ett försök till innan sommaren. Men enligt mina egna beräkningar så ska jag hinna, så det är bara att hoppas på det :-)

Klippning & grillning

Snart kommer min syrra och plockar upp mig. Hon ska åka och klippa sitt hår och medans hon gör det så ska jag passa hennes son.

Sedan bär det iväg till föräldrarna där grillat står på menyn idag, ska bli riktigt gott.
Just nu är gubben ute på isen och pimplar så jag hoppas att han kan slita sig och komma och äta :-)

Nu ska jag dra från dammsugaren innan jag ska iväg, alltid roligare att komma hem om det är städat.

Ha en bra söndag!

Köket

Nu har jag gjort klart en väggtext som jag har satt upp i köket, det står: Cogito Ergo Sum, det betyder Jag tänker alltså finns jag :-) 
Tyckte att det var en liten rolig text som passade oss.

Här kommer en bild på det:

 

Internet

Jag vet att jag har skrivt om det tidigare, men jag gör det igen. Jag hänger ofta på familjeliv och skriver där i olika trådar om barnlöshet. Det finns så mycket stöd och värme i dem trådarna. Man stöttar verkligen varandra i alla lägen. Vet inte vad jag skulle ha gjort utan alla de tjejerna, ni är guldvärda så att ni vet :-)
Men samtidigt när nån har sorg så känner man verkligen med den "drabbade", man vet hur mycket alla kämpar för att nå sitt mål, för vi har ju alla samma mål... Jag hoppas så att vi alla ska lyckas :-)

Det jag skulle komma till var i alla fall att en av tjejerna hade skrivit om att det finns en brochyr för anhöriga at läsa om längtan efter ett barn.
Här kommer länken till den sidan:
http://www.ffob.se/index.php?option=com_content&task=view&id=155&Itemid=63

Jag har skrivit ut den texten och ska ge den till våra föräldrar, alltid bra att ha nåt att läsa :-)

Idag känns det nästan som min förkylning håller på att bryta ut, har vait lite små snorig länge men idag känns det lite mer än tidigare... men jag hoppas att jag har fel :-)

Äntligen!!!

Idag har äntligen min mens kommit, tänk att man kan bli glad för så lite... gubben tycker att jag är lättroad... men nu vet jag i alla fall att jag borde hinna ett försök till innan min klinik stänger för sommaren.
Jag har riktig mensverk men lika glad är jag för det...

Jag kommer att börja sprya den 23/4, så det är inte länge kvar. Tänkt att man kan längta så mycket att få proppa i sig massor av hormoner och må pyton, men men jag är bara glad för allt som kan leda oss till vårat efterlängtade barn :-)

Nu ska jag ta och maila till min klinik så att min läkare skriver ut lite mediciner till mig... måste ju hinna få hem allt för det är beställningsvaror på vissa saker.

Ännu en akupunktur behandling

Nu har jag nyss kommit hem från min tredje akupunkturbehandling.
Akupunktören började med att känna på min puls. Pulsen möter han i skala som ser ut så här:
+1, +2, +3, O, -1, -2, -3. Första gången jag var där hade jag -2, gången efter så låg jag på -1, det bästa är att man har 0, så idag då jag kom så låg jag äntligen där.

Han sa också att han kände att jag hade fått upp min värme i magen och frågade om jag känner mig varmare och då jag funderade på det kom jag fram till att jag inte har haft min filt på mig under den senaste veckan så jag har alltså inte varit lika frusen :-)

Idag har han använt sig av växten gråbo som han har bränt på min mage för att få upp värmen ytterligare, han har även bränt på underbenet på en punkt där man förbereder en gäst (bebis) där satt han även nålar sen.
Jag har även haft nålar på ryggen.

Vi pratade lite om kosten, om hur det går för mig att äta och dricka varmt och det har jag blivit van vid nu så det går bra. Det står alltid en tillbringare med vatten i köket. Han sa även att enligt kinesisk lära så ska man inte äta vitlök, päron och melon för det kan göra det svårare att bli gravid, så det kommer jag sluta äta nu.

Här är en bild på de fem elementen som man pratar om i akupunktur:


Nu kommer jag att ha en lite pause från akupunkturen och starta upp med den igen om en månad då jag förhoppningsvis har börjat med sprayet inför vårat nästa ivf försök.

Sovrummet

Idag har jag gjort klart väggtexten och även satt upp den på en vägg i sovrummet. Blev riktigt nöjd med resultatet :-)

Jag skrev Amor Vincit Omnia som betyder Kärleken övervinner allt. Känns som att det är rätt text för oss att ha i sovrummet :-)

Har tänkt att göra en till väggtext som ska sättas upp i köket, även den på latin. Jag återkommer med mer om det när den är färdig :-)

Här kommer i alla fall en bild på sovrumstexten, det ser ut som att texten är sned men det är jag som har tagit bilden lite snett...


Handlat

Har nyss kommit hem från affärn, skönt att handla på em när alla andra jobbar. Allt går så mycket fortare då :-)
Hittade svart plast som har klister på baksidan som jag ska skriva ut några ord av och sätta fast på väggen. Tror att det kommer att bli Home Sweet Home, om jag inte hittar nåt bättre :-)

Nu är jag ledig några dagar så jag hoppas att det är fint väder så att man kan vara ute lite grann.

Nu ropar gubben att maten är klar så det är bara att skynda sig ner :-)