Doftliljor

I början av sommaren så nappade jag på ett erbjudande på att preminuera på 4 nummer av en trädgårdstidning, jag fick då med blomlökar, en sekatör och en trädgårdssax för endast 49 kr.

Hur som helst så har blommorna börjat att blomma nu och de luktar jätte gott.


        

Det här är afrikanska doftliljor.



Hämtat massor av ved

Idag har vi varit och hämtat ved från gubbens mormor och morfar, vi har ju sån tur så att vi får all ved vi behöver gratis av dem. Helt perfekt, bättre kan det inte bli.

Vi bor i ett hus med öppen planlösning och har en kamin typ en tulikivi som lagrar värme. Så vi eldar en max två gånger på en dag och då håller det värme i hela huset. Vi har inte på något element i hela huset. Däremot har vi på golvvärmen i badrummet.
På ett år förbrukar vi ungefär 8000 kWh. Så det är riktigt lite.

Så här ser det ut på våran gård just nu, inte allt för kul att titta ut kan jag lova. Men om kanske så där en vecka så borde allt vara inne i vedbodan, staplat och klart. Vedbodan är just nu nästa tom som ni ser på bilden.

                            

Trött och sliten

Jag är så trött, har jobbat två av tre nätter nu och känner mig rätt så slut. Det kan mycket väl ha att göra med att jag vaknade redan klockan 14 igår och inte kunde sova längre. Idag har jag sovit betydligt längre, vaknade inte förrän 16:30 och känner mig ändå inte utvilad.
Ja hur som helst så är det här sista natten och sen är jag ledig i en vecka. Ska bli riktigt skönt.

Imorgon när jag har vaknat ska vi åka iväg till gubbens mormor och morfar och hämta en hel massa ved, tror att det blir kring 15 kubik meter. Har hyrt en lastbil från min pappas jobb som rymmer allt så det blir bara att åka en sväng, känns rätt så skönt.
Sen har vi jobb här framöver med att stapla in allt i vedbodan. Sen nästa år är det samma jobb igen, men vad gör man inte för att ha billiga elräkningar ;-)


Väntan, väntat och åter väntan

Jag tycker att jag bara väntar, väntar och väntar...

Det här är en vanlig vänteprocess när man ska göra provrörsbefruktning...

Först så väntar man på att mensen ska komma, sen vill man att det ska bli menstrationsdag 21 så att man får börja med det äckliga nässprayet, sen vill man att det ska komma en sprayblödning så att man vet att man är nedreglerad.

Efter det är det bara att vänta igen för att man ska komma vidare till steg två och det är sprutstarten.

Sen är det bara att spruta 7-10 dagar och vänta in att få tid till äggplock.

När äggplocket väl är gjort så är det bara att vänta och hoppas att äggen befruktar sig bra.

Har man kommit så långt så är det återföring av ett eller två embryon. 

Efter det är det den jobbigaste väntan tills man har testdag så att man får veta om det blir ett plus eller ej.

Sen måste man vänta ytterligare ca 3 veckor tills man får göra ett vaginalt ultraljud för att se att allt är bra med lilla pyret.
Då är man förhoppningsvis i vecka 9. Då är det 3 långa veckor kvar tills man är i vecka 12 då risken för missfall sjunker.

Usch jag gillar inte alls det här med att vänta hela tiden, det är som när man var barn och väntade på tomten...

Nu väntar jag på våra provresultat men jag vet att jag har ett bra tag kvar att vänta, för det har bara gått 2,5 vecka sedan vi tog alla proverna och det skulle ta ungefär 6-8 veckor, jag som hatar att vänta. Vad ska jag göra för att tiden ska gå fortare?!

Fredag igen

Fredag igen, innebär jobbarhelg för mig. Jobbar fredag, lördag och söndag, känns lite så där, men sen är jag ju ledig en vecka :-)
Fattar inte hur tur jag har haft när jag gjode mitt schema, det är ju jätte bra nu. Men jag har nog inte sån tur nästa schemaperiod.

Igår kväll satt vi upp skåpen i tvättstugan, upptäckte då att vi rymmer ett till. Så det får bli att köpa ett till nästa gång vi åker till ikea, för förvaring kan man inte få för mycket av ;-)


Förresten tycker ni att det är lättare att läsa på bloggen nu? Jag har fått hjälp av en tjej att ordna till lite grann här!


Hoho

Vilken positiv överraskning jag fick när jag loggar in här på bloggen idag, min blogg har blivit dagens rekomendation på Föräldrarbloggen: http://foraldrabloggar.bloggme.se/?p=233
Så här har dem skrivit om min blogg: "En blogg om längtan av barn. En väldigt bra blogg, innehållsmässigt kanske en av de bästa som vi rekommenderat. Känns dock aningen tråkig att läsa ibland pga utseendet."

Jag håller med dem om att den är tråkig pga utseendet men det är på gång att ändras!

Idag har jag varit iväg med gubben på byggmax och köpt virke till en hylla som jag (gubben) ska bygga och ha i tvättstugan. Annars så har jag inte gjort så mycket annat. Har en välförtjänad vilodag!


Nästan färdigmålat

Här med kan jag meddela att jag har målat tvättstugetaket och taklisterna färdigt. Även listerna runt fönstret är helt klara, nu återstår bara två varv på listerna runt dörren så är allt färdigt.

Tvättstugan känns redan ljus och fin, känner mig så nöjd. Även gubben blev nöjd över resultatet när han såg vad jag hade gjort... han blev riktigt överraskad.

Nu har han sagt att vi ska försöka sätta upp skåpen, men det får bli imorgon för nu orkar jag inte göra nåt mer.

Det ska även byggas en liten "steg" liknande hylla som jag har sett... jag kommer självklart att visa bilder då allt är klart. Men ni kan nog räkna med ett det blir först om några dagar som allt är klart. Jag jobbar nämligen hela helgen och då orkar jag inte göra så mycket mer än det.

Idag har förresten min ivf läkare ringt. Jag hade inget speciellt att säga till han, det sa han var första gången en patient sa när han ringde upp... Vi pratade på lite om missfallsutredningen som är gjord nu och jag sa även att jag ville avvakta att göra nåt frysförsök förrän vi vet hur allt ser ut, det tyckte han lät som en bra idé.
Sen frågade jag han lite om ett astma preparat som innehållet kortison.
Jag har läst att de har gjort en engelsk studie om kvinnor som har fått flera missfall som sedan har fått det här preparatet som då har fått barn. Av 40 kvinnor så lyckades 30 stycken. Jag tycker att det var ett bra resultat. Min läkare hade också hört talas om det här och tyckte att det var värt att prova. Så det känns bra att han är på "våran" sida!

Målning i tvättstugan

Jag vet inte var min energi kommer ifrån, eller det kanske är från systersonen. För även idag har jag massor av energi. Så när gubben for iväg och jobbade passade jag på att börja måla om i tvättstugan... nu ska det bli fint där har jag bestämt mig för. Får se vad han säger när han kommer hem.... :-)

Nu har jag inte gjort nåt åt väggarna för där har vi väv som är ljusgrått, helt okej tycker jag, men däremot så har vi furu tak och furu lister och jag hatar furu färgen... det kan ha att göra med att hela vårat hus var furu då vi köpte det, men allt eftersom så har vi målat vitt...  Vi bor i ett timmerhus kanske jag ska tillägga, som har panel överallt, utom i trappen där vi har en fondtapet och en vägg i sovrummet som också är en fond. Som Simon och Tomas skulle säga om de kom hem till oss, det ser ut som en bastu, eller jag kanske skulle skriva att det har sett ut som en bastu...

Nu är i alla fall första varvet målat och jag har tagit en välbehövlig pause, men snart ska jag upp på trappstolen igen :-)

Monterat skåp

Jag har haft en helt underbar dag idag med min systerson, vi har varit och lekt i en lekpark, varit på affärn, åkt buss, varit på sjukhuset med min mormor osv... Så vi har hunnit med en hel massa.
Sjukhusetbesöket gick bra för mormor, det var avklarat på 5 minuter ungefär. Nu får vi vänta ett tag på att få veta vad röntgen visar, hennes läkare på vårdcentralen skulle kalla henne för att berätta resultatet sen.

Efter att jag kom hem så kände jag mig rätt så trött och tänkte att det är lika bra jag hittar på nåt så jag inte somnar så tidigt. Sagt och gjort, jag tog och monterade ihop två köksskåp som jag har köpt från ikea som ska upp i våran tvättstuga. Sedan tog jag ner hyllorna som är i tvättstugan nu.
Så nu väntar jag bara på att nån vänlig själ ska hjälpa oss upp med skåpen, för jag tror nog inte att gubben får upp dem själv och jag är inte till mycket hjälp med sånt tyvärr...


Systerkväll

Igår kväll hade jag och syrran en liten tjejkväll, vi hade då tänkt att vi skulle se Sex in the city filmen men lillgrabben ville inte somna igår kväll så det blev lite tv tittande istället.  
Sen har jag sovit över där och är även där nu.

Idag är jag barnvakt till systersonen eller jag kanske ska skriva busungen ;-) De bor rätt så högt upp i ett hus och då har busfröt kommit på att man kan springa ut på balkongen och kasta ut sakerna sina.. så det gäller att passa han ;-)

Vi ska snart åka iväg med min mormor till sjukhuset, idag är det äntligen dags för hennes röntgen för att se om hon har några förändringar i hjärnan som kan tyda på en demens.


Sovit 12,5 timmar

Hjälp vad jag var trött igår, jag spenderade dagen med att ligga i soffan och sängen under en filt, för jag kände mig rätt så frusen...  Det blev en tidig kväll för mig, tror att jag somnade strax innan 21 och vaknade vid halv tio så det har blivit 12,5 timmars sömn inatt....

Idag ska jag iväg på ett personalmöte, sen ska jag till syrran och sova över där. För imorgon ska jag vara barnvakt till systersonen. Han har visst blivit lite snorig så jag hoppas att han mår bättre nu!

Små segt idag

Igår hade vi det jätte trevligt på bröllopet och bröllopsfesten. De bjöds på god mat och mycket underhållning från olika gäster. Själv höll jag inte i nån underhållning men jag stämde glatt in i allsången, mer och mer ju längre kvällen gick, undra varför?!

Idag är jag lite små seg, absolut inte bakis, men trött... Kom inte i säng förrän vid 3 -tiden, så jag skyller på det.

Har egentligen inga planer idag utan det kommer att bli en skön slappar dag. Gubben är iväg och hämtar hem våran vovve nu så fick sova över hos svärmor och svärfar inatt.


Bröllop

Usch vad kroppen blir seg efter nattarbete. Igår hade jag lite svårt att somna på kvällen, jag som i vanliga fall aldrig har problem med att ställa om dygnet, men det har väl att göra med att jag precis har haft semester. Men men nu är jag i alla fall uppe men är lite små seg.

Måste försöka att rycka upp mig för idag ska vi iväg på bröllop, ska bli riktigt mysigt. Det var längesedan jag var på ett stort kyrkbröllop.. Så nu ska kläningen stryckas och jag ska hoppa in i duschen för att hinna bli klar i tid.
Min snälla systeryster har lovat att ställa upp som make up artist idag. Känns ju alltid lite extra festligt att se lite fin ut när man ska iväg och då är hon perfekt att ta till hjälp. Jag själv är rätt så värdelös på att sminka mig, är inte riktigt min grej...


Badning och grillning

Nu har jag precis kommit hem igen efter att ha skjutsat svärföräldrarna, svägerskan och hennes kille hem. Vi har haft en riktigt trevlig kväll med badning i tunnan och grillning vid eldstaden, som vanligt så glömde jag kameran inne så det blev inga kort...

Nu ska jag gå och lägga mig och hoppas på att jag kan somna, men jag känner mig tyvärr inte trött... en av nackedelarna med att jobba natt då man ställer om dygnet lite grann, har ändå inte sovit länge idag.

Långledig

Den här natten gick bättre än den första, kanske hade att göra med att jag var laddad om det skulle bli en massa diskussioner men dom uteblev... allt flöt i alla fall på bra så nu är jag ledig en hel vecka, om man bortser från ett personalmöte som jag ska gå på, men det känns inte som att det räknas för det är i alla fall dagtid :-)

Imorse då jag kom hem från jobbet så slog jag på vattnet och började att fylla våran badtunna, blev sugen inatt på att bada idag... Det tar ju ett tag att fylla upp tunnan då den rymmer 3 kubik vatten... så gubben fick slå av det när den var fylld och jag sov som godast. Så nu håller han på att elda upp den så ikväll blir det att bada med svärmor och svärfar mfl.

Sen jag har vaknat idag har jag även hunnit med lite grann här hemma, jag har städat och tvättat lite tvätt så det känns bra att ha fått gjort nånting i alla fall. Nu kan jag bara njuta av resten av helgen! 

Irriterad

Så var första natten avklarad och jag är redan spy less, inte på jobbet då utan på vissa kollegor... Det ska alltid bli en massa tjafs... det är så många som jobbar på mitt jobb som tror att vi är där för att ha så lång rast som möjligt, känner man själv att man inte hinner börja med jobbet en viss tid så blir det ett jäkla liv och man måste förklara sig... Vissa personer skulle verkligen må bra av att byta jobb... Undra hur många dagar det är kvar tills min nästa semester börjar... Nu är inte alla på jobbet så här, i min "grupp" alltså dem jag jobbar närmast med är det inga problem men det är med resten problemen är...

Annars så gick natten bara bra, var lite små förvirrad i början men sen gick det över. Nu har jag sovit gott hela dagen och är laddad för ytterligare en natt. Så en natt kvar sedan är jag ledig i en vecka igen :-)

Jobb igen

Så var min semester tyvärr slut, om några timmar börjar jag att jobba min första natt efter 4 härliga semesterveckor. Känns lite si och så med det... men jag har ju mina långledigheter så jag ska väl inte klaga :-)

Idag har jag varit och hälsat på min mamma som var barnvakt till min systerson. Har inte sett han på nästan 2 veckor och snacka om att han hade växt på den tiden... Stora pojken är han ju!

Annars så har jag inte gjort så mycket, idag var det jag som lagade middagen här hemma. Det är inte ofta kan jag erkänna, min man är den som gillar att stå i köket och laga mat. Men hur som helst så gjorde jag köttfärsbiffar idag och de blev riktigt goda.

Nu ska jag sätta mig framför tv:n en stund innan det är dags att åka och jobba.

Sista semesterdagen

Igår när jag hade tvättat färdigt alla soffdynor så blev jag så himla trött så jag fick sova middag i en timme. Inte för att det hjälpte så mycket på kvällen för då var jag lika trött igen. Somnade redan klockan 21 igår... känns som att jag håller på att bli sjuk eller nåt sånt.

För den här dagen har jag inga speciella planer, utan jag ska bara ta det lugnt och njuta av min sista lediga dag innan jag börjar om att jobba igen.

Den känns som att den här sommaren bara har sprungit iväg, känns som att vi inte har hunnit göra nånting... men samtidigt känns det skönt att vi inte har haft några "krav" på oss själva i år. Tidigare sommrar har vi alltid haft en lång lista med "måsten" som vi har varit tvungna att göra under semestern, men i år bestämde vi oss för att bara slöa på. Eller vi bestämde nog inte det utan det var nog jag. Jag har kännt mig så trött efter alla missfall och nederlag så jag har behövt den här tiden att bara vila upp mig på. Så nu hoppas jag att jag har hunnit ladda batterierna färdigt och orkar fortsätta kämpa till hösten...

I städartaget

Idag vaknade jag med en massa energi, så jag började dagen med att ta bort alla sofföverdrag och tvätta upp allt för hand. Så nu är överdragen ute på strecket och torkar.

Nu funderar jag lite på vad jag ska fortsätta dagen med, men när man väl sätter sig ner så känns det som att all energi bara försvinner...

Ska i alla fall snart gå ut på en promenad med min hund.

Det märks att hösten är på väg hit för det blåser höstvindar.... Min semester börjar vara slut nu, på onsdag blir det min första jobbarnatt, känns lite si och så med det. På ett sätt är det ju skönt att allt återgår till det normala med jobb men samtidigt så blir man lite bortskämd av att vara ledig.


Ryggvärk

Gud vad jag har sovit gott inatt i min egen nybäddade säng. Jag har varit back många timmars sömn och jag tror att jag har tagit igen några av dem inatt. Men jag känner mig fortfarande trött.

Idag var det tänkt att jag skulle iväg och rida, men jag ahr så ont i ryggen efter två nätter på en dålig luftmadrass så jag fick lov att hoppa över det.
Istället tvättar jag upp all smutstvätt och städer lite här hemma. Fattar inte hur mycket tvätt det kan bli efter 3 dagar ute i naturen... hmm jag får väl lov att erkänna att jag lätt spiller på mig och då blir det ännu värre då man sitter ute och äter ;-)


Kräftfiske

Nu har vi kommit hem från våran lilla minisemester. Har haft det jätte trevligt.

På torsdag när vi kom fram så började vi med att sjösätta båten och sätta upp party tälten, för man måste ju ha ett party tält när det är dags för kräftor och sånt ;-)



Sedan började vi att förbereda kräftburarna med bete. Sedan kom dem andra två personerna som skulle vara med. Så då körde vi en liten tävling, vem som snabbast satt upp tälten, alltså sovtälten. Det var tjejerna mot killarna och vi vann överlägset, det kan mycket väl ha att göra med att vårat tält var lättare att sätta upp, men det behöver vi inte säga ;-)

Sedan var det dags att åka ut med kräftburarna. Sen var det bara att vänta i två timmar tills det vi fick kolla dem. 



Det här har varit det sämsta året med kräftor som vi har varit med om. Vi har inte fått bra med dem och många har varit så små så vi har fått släppa tillbaka dem. Sammanlagt på 2 fiskedagar har vi fått mellan 150-200 kräftor, de andra gångerna vi har fiskat så har vi fått kring 600 stycken.

Men hur som helst så hade vi ändå en liten kräftskiva med nykokta kräftor, hur gott som helst, köpta kräftor kan slänga sig i väggen ;-)



Det här var ju min första gång att sova i tält och det gick också jätte bra. Första natten frös jag lite grann för då hade jag klätt på mig för lite i sovsäcken, men inatt så hade jag tänkt till och klätt på mig bättre och då sov jag så mycket bättre!

Nu ska jag ta och gå och vila, känner mig rätt så trött för det har inte blivit så där jätte mycket sömn de här två dagarna ;-)

Förresten, tack så jätte mycket för gratulationerna på våran bröllopsdag!

Tältningsdags

Idag åker vi äntligen iväg på våran lilla semester. Vet egentligen inte om jag ska kalla det för semester, men vi åker iväg några dagar i alla fall. Det blir jag, gubben och en tjej och kille till. Kan inte skriva ett par till då de inte är tillsammans :-)

Vi ska i alla fall sova i tält, fiska, bada (hmm om det är nog varmt) och äta gott.
Nu ska allt packas in i bilen och sen åker vi.

Idag firar vi förresten 4 årig bröllopsdag, känns som det var igår vi gifte oss, tiden går så fort!

Hoppas att ni får en bra helg, så hörs vi om några dagar!

Blodprover

Imorse var det bara att kliva upp tidigt då vi hade tid för blodproven klockan 08:20, det kanske inte är så jätte tidigt men för mig som inte är van att kliva upp på morgonen kändes det som att det var mitt i natten ;-)

När vi kom till sköterskan som skulle ta proverna sa hon att hon aldrig hade varit med om att ta så här många prov av nån, då frågade jag lite försiktigt hur många rör hon skulle ta på mig... fick svaret 15 stycken... sagt och gjort det var bara för henne att sticka mig och börja ta alla proverna. Känner mig nöjd med att läkaren har ordinerat alla de proverna, vet inte om det är standarden vid missfalls utredning att ta så många men jag är i alla fall glad att hon tar det här seriöst.
Gubben hade "tur" och behövde bara ta 2 blodprover.
Nu är det bara att vänta och se vad alla proverna visar. Känns skönt att allt är gjort nu i alla fall!

Efter blodproven var det raka vägen till affärn och handla inför morgondagens lilla "resa". Har kollat vädret och det verkar bli fint väder. Hoppas att det stämmer, skulle inte vara så kul att sova i tält i regn....

Sen när vi kom hem har jag stekt plättar på nästan 2 liter mjölk, kan säga att det tog ett bra tag. Så nu är lunchen klar till på fredag. Ska göra en kycklingsallad innan vi åker iväg imorgon som vi ska ha till middag imorgon.

Nu ska jag snart sätta igång och packa det som ska med :-)

Regnet öser ner

Men vad jag blir less, nu har jag tagit det lugnt hela morgonen och när jag äntligen får på mig kläder och går ut och lägger mig i solstolen så börjar det att spöregna, hmm... kanske får lov att ta itu med lite städning här hemma istället, men hur roligt är det egentligen...

Oväder

Vilket oväder det var igår kväll, jag gillar verkligen inte åska, tycker det är riktigt obehagligt.
Ovädret var inte direkt över oss så vi slapp det värsta, men tvärs över älven så hade blixten slagit ner, för det brann...

Idag skiner solen och det känns varmt och skönt så jag ska väl snart ta och hoppa i lite kläder och lägga mig ute, man måste passa på nu för vem vet hur många såna här fler dagar som vi får!

På torsdag ska vi iväg och tälta några dagar. Ska bli riktigt kul tror jag i alla fall... har aldrig tidigare tältat men nån gång ska väl ändå vara första gången?!


Hemma från läkarbesöket

Nu har jag kommit hem efter mitt läkarbesök. Läkaren började med att fråga lite hur vi känner oss och så efter vårat 3:e missfall och berättade lite om proverna vi ska ta, kommer dock inte ihåg vilka prover jag skulle få ta. Men jag antar att det är de man brukar ta i samband med en missfallsutredning.

Sedan gjorde hon ett ultraljud på mig för att kolla till cystan och den var helt borta, känns så himla skönt nu. Jag sa om värken som jag hade i samband med vad jag tror var ägglossning förra månaden, hon sa då att det var troligt att cystan hade släppt då. Känner mig riktigt glad nu att vi slipper ta bort den, för om man tar bort en cysta så finns alltid en risk för att det blir ännu svårare för oss att få barn och det vill vi ju inte förklarade doktorn.

Sedan var det meningen att vi skulle ta alla proverna, gubben skulle bara behöva ta ett prov och jag en hel massa rör. Men leveransen av blodproverna hade redan hunnit gå när vi var där, så vi fick en ny tid för blodtagning på onsdag fm. 2 dagar mer eller mindre spelar ju inte någon roll för oss.

De flesta proverna skulle gå relativt snabbt att få svaren på, ungefär 2 veckor, sedan skulle kromosomprovet ta ungefär 8 veckor. Så vi får allt vänta till dess.

Flyttfest

Igår var det meningen att vi skulle cykla iväg till byapuben men det blev ändrade planer i sista stund, så allt slutade med att vi åkte in till stan på en flyttfest. Sedan gick vi ut på krogen här i stan. Vi hade en jätte trevlig kväll (som vanligt) med härliga människor.

Vi (jag & mannen) och ett "par" (vet egentligen inte om jag kan skriva par då de ej är tillsammans) ska åka ut och tälta på torsdag. Så jag hoppas verkligen att det blir fint väder.
Min man kallar mig för en storstadstjej då jag aldrig har tältat tidigare, men det ska säkert gå bra. Vi ska fiska och bara ha det mysig ;-)

Imorgon är det äntligen dagen med stort D, då ska vi äntligen få ta alla proverna för våran missfallsutredning. Jag ska väl även få veta hur det ligger till med min cysta. Så imorgon får ni gärna hålla en tumma eller två ;-)

Underbar dag

Vilken underbar dag vi har haft idag. Jag, gubben, mina föräldrar och syskon och systersonen har varit på badstranden här brevid oss. Sedan blev lillpojken lite kall, så då gick vi hem och badade i våran uppvärmda badtunna. Helt underbart var det.

Sedan var det dags för grillning och då blev det helstekt fläskfilé med hemma gjord klyftpotatis, mums.

Nu sitter jag här vid datorn en sväng innan vi ska cykla iväg på en pub här i byahuset som har öppet ikväll. Ska bli riktigt trevligt att träffa andra bybor :-)

Hoppas ni alla får en bra kväll!

Begravning

Idag har varit en jobbig dag, vi har varit på begravning i stort sett hela dagen. Ute har det varit ungefär 27 grader i skuggan så ni kan förstå hur varmt det har varit att sitta inne i ett byahus 140 personer...
Men nu är vi hemma igen....

Håller just nu på att fylla upp badtunnan för att ta sig en svalkande dopp sen, om jag känner mig man rätt så kommer han nog att elda upp badtunnan, men själv så ska jag nog bada innan vattnet blir varmt och säkert kommer jag att bada när vattnet är varmt också ;-)

Igår skrev jag om att jag har börjat om med facebook och självklart har jag raderat era meddelande ni som skrev era namn och så, det behöver ju inte komma ut här :-)

Önksar er alla en trevlig fredags kväll!

Facebook

Igår var jag ut på ett uteställe här i stan. Vädret var perfekt så vi kunde sitta ute och bara njuta av utsikten... Från början av kvällen var det inte mycket folk men det blev mer och mer längre in på kvällen/natten.

Även idag är det fint väder här, solen skiner och ändå sitter jag här vid datorn och tar det lite lugnt. Jag är inte bakis eller så men bara lite små trött. Har städat lite här hemma och nu håller jag på att lägga in lite bilder på facebook. Pratade med min granne om det igår och jag har haft facebook i några år men jag anväder det inte, men nu ska det bli ändring på det tänkte jag...
Så nu läggs det in bilder och sånt..
Om det är nån av er som har facebook så kan ni ju säga till så kan jag lägga till er eller hur man nu gör ;-)

Bio

Igår kväll var vi på bio, såg Sommaren med Göran. Den hade ju fått rätt så bra betyg, men jag måste säga att jag blev lite besviken... Trodde filmen skulle vara roligare och framför allt bättre, så jag ger den bara 3 av 5 i betyg.

Lite kort om filmen, som jag har hittat på www.sf.se

"Sommaren med Göran utspelar sig under en sommar och kretsar kring Göran, en kärlekstörstande kille som söker efter kvinnan i sitt liv. Humor och romantik bland unga ängsliga innerstadsbor i Stockholm och överklassen i Göteborgs skärgård. En våt svensk midsommarhistoria som tar sin början i jakten på den stora kärleken och kuliminerar på Doddes klassiska årliga midsommarfest där intrigerna avlöser varandra.
 
Långfilmsdebuterande Peter Magnusson är känd för den breda publiken genom tv-serien Hey Baberiba tillsammans med David Hellenius och Christine Meltzer. Vi ser även de i filmen tillsammans med Mirja Turestedt, Moa Gammel, Peter Dalle, Dan Ekborg och Alexandra Rapaport. Peter har skrivit både manus och spelar huvudrollen."



Idag har jag följt med grannen (norskan) till frisören, även hon klippte en kort frisyr, inte lika kort som mig men nästan. Sen var vi med hennes bil till verkstan, men det var visst inget fel på den så det gick fort.

Ikväll ska vi gå ut och ta en cider eller två. Solen skiner nu så jag hoppas att kvällen blir lika fin så att vi kan sitta ute och njuta ;-)

Klippning

Nu har jag precis kommit hem efter att ha varit och klippt håret. Känns så skönt att ha få det klippt igen. Det märks så tydligt när man har en kort frisyr att håret växer, min frissa sa även att håret växer så mycket mer på sommaren. Det hade att göra med att det är fuktigt och så...

Idag ska vi gå på bio och se Sommar med Göran. Den har fått bra betyg så jag hoppas att den är bra!
Före bion ska vi gå ut och käka, har inte riktigt bestämt vad vi ska äta men det lutar åt kinamat.

Solen skiner förresten även idag så jag kanske törs skriva nu att sommaren äntligen är här :-)


Vovven är vaken!

Nu har min hund börjat bli sig lik, eller jag kanske inte ska skriva sig lik... för jag har aldrig varit med om att hon har ätit så mycket mat som hon har gjort sen hon vaknade...

Min hund är ju inte så stor, hon väger bara 3,8 kg, så hon äter inte så mycket i vanliga fall, men sen hon nu har vaknat har hon ätit mer än dubbelt så mycket som i vanliga fall.
Ingen är gladare än matte just nu, då jag tycker att hon är lite dålig med mat.

Men det kanske är som när husse hade varit sövd när han hade skadat sin axeln. När han kom hem från sjukhuset åt han 4 st (det kan även ha varit 5) 90 grams hamburgare... så vovven är nog rätt så lik han, efter nedsövning så behövs mat ;-)

Hon går fortfarande vingligt, men allt känns så mycket bättre nu. Jag blir så orolig när det händer mina djur nåt. Klarar knappt av att gå till veterinären med dem. Idag stod jag och kikade lite grann på vad veterinären gjorde medans gubben tittade hela tiden.
När våran hankatt skulle kastreras så hjälpte min kära man veterinären med att hålla upp bakbenet, jag själv satt i väntrummet och mådde illa.
När det var våran honkatts tur att bli steriliserad så frågade jag veterinären om hon väntade ungar för jag tyckte hon hade visat såna symtom, då säger han vänta så ska vi se efter. Därefter sprättade han upp den bortopererade livmodern och såg efter... inga ungar fick jag sen till svar... Trodde att jag skulle svimma.

Nu är gubben ute i skogen med svärmor och plockar åkerbär, själv är jag inte så där jätte förtjust i bärplockning utan jag kan hjälpa till med rensningen av bären sen. Hur som helst så var nån tvungen att stanna hemma och kolla till hunden och den uppgiften tog jag mer än gärna hand om :-)

Veterinärbesök

Idag är det exakt en vecka kvar tills jag har tid hos min gynläkare. Då ska vi äntligen få ta alla prover för våran missfallsutredning.
Ska bli spännande med samtidigt är jag ju nervös inför resultatet för tänk om de hittar nåt "fel" eller att de inte hittar nåt... vet egentligen inte vad jag vill... Men jag tror att det bästa vore att de hittade nåt som var galet så att vi kan få hjälp att ordna upp det...

Jag har hört att det mest vanliga är att de inte hittar nåt fel när de gör missfallsutredningen :-(
En massa prover ska då i alla fall tas, jag får hoppas att personen som ska ta proverna är bra på att sticka, då det inte är så lätt att ta blodprov på mig. På gubben däremot så kommer de inte att ha några problem!

Nästa vecka kommer jag även att få veta hur min cysta ser ut, tänk om jag har sån tur att den har försvunnit av sig själv?!

Nu till nåt helt annat, idag har vi varit med våran lilla vovve till veterinären, stackars liten... Hon gillar inte alls att gå dit, tror att dem känner på sig redan innan att nåt ska hända.
Hon har i alla fall en massa tandsten och några lösa tänder som veterinären tog bort. Hon fick först lugnande och sen lite sömnmedel, innan vi gick därefrån så fick hon även en bedövningsspruta, lillan ska ju inte behöva ha ont. Hela kalaset gick på 750 kr, trodde att det skulle bli dyrare.  Var sen till djuraffärn och köpte ett nytt hundfoder till henne som är till hundar som har problem med tänderna. Fodret har visst nåt i sig så att det är som att borsta tänderna.... det ska bli intressant att se om det fungerar.
Hon sover fortfarande, tror att hon kommer att vara trött i stort sett hela dagen. En liten bild på min sovande vovve kommer i alla fall här.


Fisketur

Vi bor ungefär 300 meter från älven och då var det självklart för oss att ha en båt här nedanför.

Så nu har vi precis kommit hem efter en liten fisketur, min första för i år.

Vet egentligen inte om jag kan skriva fiskeTUR, eller det kan ju tolkas på två olika sätt... TUR som att vi hade lyckan med oss och fick bra med fisk eller att vi har varit ute på en liten TUR med båten...

Hur som helst så fick jag en fin abborre, förresten så var det de enda nappet som jag fick.... gubben fick några fiskar men min abborre var den största ;-)
Så när det gick så där dåligt så släppte vi tillbaka fiskarna i vattnet till så att måsarna fick lite mat.

Det var extremt mycket sjögräs i vattnet idag, kanske har varit det ett tag... men det var nästan sjögräs överallt vi körde så det var lite jobbigt för det fastnar ju så mycket i motorn.

Här kommer några bilder som jag fotade på fisketuren ;-)


              


Vilket tempo

Nu är barnvakteriet över för den här gången. Vi har haft det superhärligt.
Idag vaknade vi av en glad kille strax innan klockan 7, han har vaknat några gånger under natten, men annars så har han sovit bra. Han har legat med sitt huvud på min kudde, han tycker nog att det är jätte mysigt att få sova nära sin moster ;-)
Han fick börja att somna i resesängen men på natten då han vaknade fick han komma över till oss, mysigare för oss och tryggare för lillgrabben.

Innan jag lämnade tillbaka han till syrran och hennes sambo så passade vi på att gå runt lite på stan, gick och tittade på tivolit som är på stan... Lillgrabben som bara är 13 månader tyckte att det var jätte spännande att titta på barn berg- och dalbanan. När han blir lite större ska vi åka karuseller (om JAG törs...)

Känner mig lite trött nu, är inte alls van vid det här tempot så det kommer nog att bli en tidig kväll för mig...
Nu är gubben iväg och köper lite metmask, finns tyvärr ingen mask här så det får lov att bli köpes. Så senare ska vi åka ut en tur med båten och prova på fiskelyckan :-) 

Barnvakt till systersonen

Vilken underbar dag vi har haft idag. Vi åkte och hämtade min systerson vid 13 -tiden, först fick han ta en sovpause och sedan har det varit full rulle hela dagen.
Vi har badat badtunna två gånger, han älskar vattnet :-) Sen åkte vi en tur med båten, men då började det tyvärr att regna så det var bara att åka hem igen, trodde att han skulle bli ledsen då men det var bara skratt!

Vi gjorde kyckling med en god sås och potatis till middag, men det tyckte inte lilleman om, så han fick äta gröt istället, mycket godare :-)

Sen har vi inte hunnit göra så mycket, har nyss fått gullungen att sova efter lite tjorv, men nu sover han äntligen, även jag råkade somna med han, men bara en kort stund.



jenny: Vad roligt att du också har hittat min blogg, skönt att höra att det inte gjorde nåt med din cysta. Har den bara försvunnit nu eller är den kvar? Hur går behandlingarna för dig? Önskar att ni också får erat efterlängtade plus och barn!