Marinerad fläskfilé

Här kommer ett jätte gott recept på fläskfilé inför helgen :-)


Marinerad fläskfilé ca 10 port.

1,5 kg fläskfilé

Krossad grönpeppar

Finstött rosmarin

Timjan

Vitlökspulver

Grillkrydda

Salt

Paprika pulver


Klappa in ordentligt med kryddor i köttet. Låt "verka" i 1 dygn. Helstek sedan filén 225 grader 20-25 minuter i mitten av ugnen.

 Marinad

½ msk salt

1 dl balsamvinäger

3/4 dl vatten

2 ½ dl majs- eller solrosolja

3 st pressade vitlöksklyftor

1 msk finhackad lök

1 pkt djupfrysta örtkryddor provencale

½-1 dl kapris


Skär köttet i skivor och lägg det i marinaden. Häll gärna ner skyn från stekningen.

Denna rätt bör göras färdig minst ett dygn i förväg.

Serveras med potatisgratäng eller potatissallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback