Har ont...

Nu är vi hemma igen efter en sväng på stan. Hade gärna gått längre men jag får ju ibland rätt så ont på vänster sida i magen, där cystan sitter.
Nu har det varit en period som jag har haft ont rätt så många gånger. Har fått igång kroppen nu också efter missfallet då min mens har kommit igång igen, vet inte om det också har betydelse för min smärta. Jag hade även ont för kanske 2 veckor sedan, då var då jag misstänkte att jag kanske hade ägglossning, tänker att allt det här säkert hör ihop på nåt sätt...
Nu är det ju inte så länge kvar tills jag har tid till läkaren, ska bli intressant att se om cystan är lika stor som sist, eller större eller helst av allt helt borta...
OM den är kvar så kommer jag att be dem ta bort den, då jag inte vill ha såna här smärtor vid ägglossning och mens. Jag tror även inte att den är så bra att ha när vi ska sätta igång igen med vårat frysförsök. Tänker att vid en eventuell graviditet så kanske den ställer till med problem... men jag är ju nu ingen gyn läkare så det jag säger/skriver är bara mina egna funderingar kring allt det här..

Nu ska jag gå ut och lägga mig i en solstol då det fortfarande är sol här och ungefär 25 grader i skuggan :-)

Inte bakis

Igår var det festival som gällde för oss, vi hade det jätte roligt hela kvällen. Vädret var perfekt, solen sken och det var rätt så varmt. Hade mitt nya linne/tunnika och jag frös inte... vet då inte om det var alkoholen som hjälpte till lite grann med värmen men men... ;-)

Träffade en massa folk som man inte har träffat på länge, så det var trevligt. Såg bara lite grann från några uppträdanden, för vi höll oss mest i olika öltält.

Ikväll fortsätter festivalen, men vi ska ta en lugn kväll, gubben skulle vara chafför så det blir nog att jag följer med...

Om ett tag ska vi åka in till stan och äta lite middag, blir att gå och äta i nåt gott stånd... blev inte att äta nudlarna igår så jag får passa på att köpa dem idag istället. Igår åt vi friterad kyckling, vårrullar och blandade grönskaker med kyckling och ris såklart, det var också riktigt gott, en stor portion kostade bara 65 kr, som hittat :-)

 

Festival

Tjohoo!
Ikväll är det party här, det är nämligen festival här i stan! Ska bli riktigt trevligt. Sitter nu här och ångrar att jag inte köpte chips igår när jag var på affärn, så det är väl bara att hoppa in i bilen och åka och handla lite grann...
När jag dricker alkohol vilket jag inte gör så där jätte ofta så vill jag ha dill och gräslökschips.....

Vi kommer nog inte att se några artister utan vi går mest för att träffa gamla kompisar och så... vi kommer nog att hamna i ett öltält eller/och vid nåt gott matställe, älskar nudlar med kyckling och nån stark sås, mums :-)

Som ni märker så har jag inte nåt speciellt att skriva nu, utan det blir mest en massa svammel, men ni får ha överseende med det!

Lev och må!

Bortbjudna på middag igen...

Jag måste bara tipsa er om bloglovin, så himla smidigt allt har blivit sen jag har hittat den tjänsten.... Tack Greta! Nu loggar jag bara in där och då ser jag när mina favorit bloggar är uppdaterade. Förrut fick jag gå igenom varje blogg men nu läser jag bara när det har kommit nåt nytt :-)
Om ni inte redan har bloglovin så rekomenderar jag er att skaffa det!

Idag har min farfar bjudit oss på middag, var egentligen tänkt att de skulle komma hit idag och åka ut med båten och förhoppningsvis få lite fisk. Men tiden är knappt, snart åker de hem och då prioriterades istället en middag där vi kan umgås alla tillsammans. Ska hur som helst bli trevligt. Vi träffas högst en gång per år, och då blir det lite intensivt, men man får ta det man får. Jag hoppas ju så klart att han väljer att flytta hit upp, men nu har hans "tjej" sagt att hon inte vill, men vem vet han kanske flyttar hit själv :-)


Hemma igen

Nu är vi hemma igen från stan. Blev en bra dag, hittade inget till mig själv... inte för att jag letade heller. Till mannen hittade jag i alla fall en snygg t-shirt som även han gillade. Han köpte även nya skor och kallingar, sånt där som man måste ha ;-)

Vi stämde träff med mina föräldrar på stan och passade på att gå och luncha med dem. Blev på ett nytt ställe för oss, de hade vanlig husmanskost och lite kinamat, det var buffé. Vi blev mätta och belåtna!

Fick ett trevligt samtal från syrran när vi var på väg hem från stan, vi ska ju vara barnvakt till systersonen på lördag men nu har vi vunnit högsta priset så han ska få sova över från lördag till söndag då de ska ut och roa sig på festivalen :-) Vi ser verkligen fram emot det, ska bli så mysigt. Han har bara sovit över här en gång tidigare och det var i februari har jag för mig och då var han så liten men nu är han ju stora pojken :-)

Nu har gubben på att göra upp eld i våran grillstad så snart blir det lite grillningar ute...

Tidig morgon för mig...

Go´ morgon!
Klockan är bara 09:20 och jag är redan vaken... jag som brukar sova halva förmiddagen har vaknat redan vid halv nio på morgonen. Känns riktigt skönt att vara uppe redan, fast jag var halvdöd när jag vaknade...
Det är nog en av nackdelarna med att jobba natt, man ställer om sitt dygn lite grann till det negativa.

Igår kväll kom våra grannar över så vi badade badtunnan och satt och surrade. Riktigt trevligt, lite svårt med språket bara då de kommer från Norge och använder bara sitt "hus" på sommaren.

Idag ska jag och gubben, vad det låter fult förresten att skriva gubben... men jag är ju lite hemlighetsfull här med vilka vi är och därför vill jag inte skriva ut namnen...
Hur som helst så ska vi åka in till stan idag, får se om vi hittar nåt mer skoj på rean...

Jag var in igår kväll och hittade ett par snygga jeans på Vila som jag köpte, det var tyvärr inte på rean men man kan inte ha tur jämnt :-)

Nu ropar gubben eller kanske jag ska skriva mannen istället, så det är väl bara att hoppa in i duschen så att jag blir klar nån gång i år... :-)


Löningsdags

Ännu en ny vecka, den här veckan börjar med löningsdag för mig och säkert många andra. Så jag har precis betalat alla räkningarna, sånt där roligt som man måste göra...

Snart ska vi iväg på kalas för min mamma fyller 48 år idag, grattis igen!!!
Den här låten är till dig!


Tankenöt

Den här roliga grejen snodde jag från Morgonstunds blogg.

Alla svar skall börja på första bokstaven i ditt namn som du svarar med på fråga 1, du får inte skriva samma svar två gånger.

Vill ni får ni gärna kopiera till eran blogg med era egna svar. Alla svar måste vara finnas i verkligheten, inget påhittat.

Mycket nöje!

1. Vad heter du? Sara

2. Ett ord på fyra bokstäver: Salt

3. Flicknamn: Sandra

4. Pojknamn: Simon

5. Yrke: Sjuksköterska

6. Färg: Svart

7. Klädesplagg: Strumpa

8. Mat: Sillsallad

9. Sak i badrummet: Schampo

10. Plats/stad: Stockholm

11. En orsak att vara sen: Strejk

12. Något man skriker: Skit

13. Film: Sällskapsresan

14. Något man dricker: Snaps

15. Band: Sahara Hotnights

16. Djur: Säl

17. Gatunamn: Södra Kungsgatan

18. Bil: Saab

19. Sång: Sommatider


Bakis

Idag mår jag inte alls bra, är riktigt bakis... brukar nästan aldrig bli det... men det blev väl lite väl mycket av det goda igår...
Var ju som sagt var på Björn Rosenström. Hela kvällen var helt perfekt! Vi började med att äta en buffé, sen åkte vi till min jobbarkompis kille, sen blev det att åka till stället där Björn skulle uppträda. Där blev det allsång med han, känns som att jag har sjungit hela natten :-)

Har sökt lite på youtube, så här kommer en liten minikonsert med Björn Rosenström



Idag kommer det inte att hända mycket här hemma, jag kommer bara att ligga och ta det lugnt. Är glad att det regnar här idag för då behöver man inte ha dåligt samvete att man sover/vilar/läser hela dagen :-)

Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

Fynd på rean

Ännu en dag där solen håller sig borta, det är ändå varmt ute nu ligger temperaturen på ungefär 23 grader men solen lyser med sin frånvaro tyvärr...

Idag har jag varit en sväng på stan, fyndade på Vila en tunika/linne som var på rean... den hade egentligen kostat 359 kr men jag betalade bara 50 kr för den, som hittat :-) Även igår var jag en sväng på stan, då fyndade jag lite underkläder.

Ikväll ska jag iväg och lyssna på Björn Rosenström, han lyssnade jag mycket på när jag var yngre så det kommer nog att bli skoj. Ska dit med en arbetskompis, så först ska vi ut och äta och sen blir det att åka hem till hennes "kille" och dricka lite gott, sen blir det att åka in till stan igen :-)


Mexikansk fiskgratäng

Mexikansk fiskgratäng
4 pers    35 minuter

600 gram vit fiskfilé, tex sej eller kravmärkt torsk
1 tsk salt
2 ½ dl mellangrädde
½ dl tacosås, medium eller hot
2 dl riven ost
15-20 tortillachips

1, Sätt ugnen på 225 grader. Tina fisken om den är fryst. Salta och vik ihop fiskfiléerna om de är tunna. Lägg dem i en smord ugnssäkerform.
2. Blanda grädde, tacosås och ost och häll det över fisken. Krossa chipsen och strö över. Stek fisken i mitten av ugnen ca 25 minuter.
3. Servera med kokt potatis eller ris och gärna en extra klick hot tacosås.

Skärgårdstur

Hann tyvärr inte uppdatera här igår då vi kom hem så sent och jag fastnade framför en film istället.

I onsdags kväll kom alltså svägerskan och hennes kille hit. Vi började med att åka ut med våran båt, sen åkte vi badring bakom båten, det var jätte kul :-) Sen tog jag årets första dopp, trodde att det skulle vara så mycket kallare i älven än vad det var. Efter det var det skönt med ett värmande bad i badtunnan :-)

Gårdagen spenderade vi på en skärgårdsbåt. Fast jag är uppvuxen och har bott i den här staden i hela mitt liv så har jag inte varit ut och sett alla vackra öar som vi har. Så vi var ute på båten i 9 timmar. Hur mysigt som helst. Vi gick i land på ön längst bort och där åt vi våran matsäck som vi hade med oss. Såg igår när vi kom hem att jag har brännt mig lite grann om näsan, men det är sånt man får ta...

Här kommer några bilder från våran båtresa, om du klickar på bilderna så blir de större...

       



Bullbak

Jag läste rockygirls blogg tidigare idag och såg att hon hade bakat... så då blev även jag sugen på att baka lite grann... Var och handlade igår och då passade jag på att köpa jäst så idag har jag bakat bullar på 2 jästpaket... Hela huset luktar nu nybakat, känns riktigt lyxit. Bakade bullar för några veckor sedan men dem tog slut nästan på en gång, får se hur länge de här räcker :-)

Till middag idag har jag provat att göra en ny rätt. Det blev fisk i ugnen med en tacosås på, lite svårt att förklara men jag ska lägga upp receptet lite senare.

Nu ska jag snart hoppa i badtunnan och njuta av solen som har kommit fram igen, den var borta ett tag på eftermiddagen det var då jag passade på att baka :-)

Solen är här!

Idag är det underbart väder här, ligger ute i solen och har det bara skönt.
Passar på att gå in en snabbis och ta mig en glass men jag kan inte gå förbi datorn utan att titta en snabbis...

Gubben har nyss rengjort badtunnan och håller nu på att fylla upp den med nytt vatten så det blir nog att bada lite senare :-)

Lägenhetsvisningen igår gick bara bra, den var kanon fin... så nu väntar vi på att farfar ska bestämma sig om han vill lägga ett bud på den eller inte.

Imorgon om vädret tillåter ska vi ut på en skärgårdskryssning. Ska bli riktigt roligt :-)

Grått och tråkigt...

Idag är det grått och trist ute, känns nästan som en höstdag istället för den sommardag det borde vara.... känner mig trött och inte alls i form idag, jag kanske får skylla det på vädret....

Har inte alls gjort nåt idag, legat på spikmattan i 10 minuter, efter det blev jag rätt så trött så då passade jag på att g¨å och vila men när jag precis hade somnat så ringer en telefonförsäljare... så det var den vilan..

Vi ska snart åka iväg och titta på en lägenhet med min farfar och hans blivande sambo. De bor nu i Stockholm i varsin lägenhet men han vill flytta hit upp igen och det vill även hon. Så de letar en lägenhet eller ett hus, men de har rätt så stora krav så vi får se om den här lägenheten duger åt dem. Den är ändå byggd 2006 så det borde inte finnas mycket att klaga på ;-)

Spikmatta

Dagen började vi med att åka och gratta min svägerska som fyller 19 år idag, grattis igen :-)
Hon fick sin present redan inatt, då hon och hennes kille kom och hälsade på oss igår kväll, blev att grilla lite grann och ha mysigt. Av oss fick hon 2 förpackningar sängkläder och 3 stycken handdukar, självklart gick allt i rosa som hon och även jag älskar :-)

Sen efter kalaset var det bara att åka hem för vi har haft middagsgäster. Det blev vi, mina föräldrar, bror, syster med sambo och son och även min farfar och hans "tjej".

Vi har ätit grillad harr och surströmming till middag. Efter maten blev det badning i tunnan. Var jätte mysigt att få bada med systersonen. Han var helt "tokig" i vattnet, tänk vad roligt man kan ha :-)

Farfar hade varit och köpt mig en present, gissa om jag blev förvånad då jag inte har fått nåt av han sen jag var riktigt liten.... han hade i alla fall köpt mig en spikmatta.

Så ikväll har jag legat på den för första gången, de första minuterna kändes men efter ett tag kändes det bättre. Det stod i instruktionen att man bara skulle ligga 10 minuter de första 4 gångerna.
Känner mig helt varm på ryggen nu :-)
Imorgon blir det att ligga på mattan igen!


Bloglovin


Följ min blogg med bloglovin

Äntligen semester!

Nu har jag äntligen jobbat min sista natt och nu börjar min semester :-)

Känner mig lite små seg nu då jag inte har sovit så många timmar, men jag tänkte försöka lägga mig i tid ikväll istället, får se hur det går med det...

Igår var jag och tittade på spikmattor med min mamma, jag ska få en av henne (och pappa också så klart) men de hade inte många hemma på sportaffärn, så hon kommer att åka in till stan och kolla.
Min akupunktör rekomenderade också spikmattorna, så det ska bli riktigt intressant att se om den hjälper mot nåt. Har hört att om man är kall om fötterna så får man igång blodcirkulationen med att stå på den. Så jag kommer att få mycket nytta av den. Även gubben ska prova den för han har ju problem med att sova. Just nu längtar jag riktigt till jag får den! Själv har jag varit för snål för att köpa den själv, men då är det tur att man har snälla föräldrar :-)

På tal om föräldrar så börjar det bli dags för oss att åka till mina för att äta middag där :-)

Snart semester

Nu har jag 10 timmars arbete kvar att göra innan min efterlängtade semester börjar :-) Det är alltså min sista natt ikväll!

Jag har längtat länge efter min semster, det är ju årets höjdpunkt. 4 veckors ledighet att bara göra vad man vill... Jag hoppas att värmen kommer till veckan, känns inte riktigt som sommarväder när det bara är 10-12 grader på natten... vill att det ska vara varmt dygnet runt :-)

Den här semestern har jag inga som helst måsten, varje sommar sen vi köpte det här huset har vi haft så mycket som vi har känt att vi måste göra. Den här sommaren har vi inga såna krav på oss själva.
Det kommer säkert i slutändan sluta med att vi börjar på nåt nytt projekt ute, men just nu känns det inte som det :-)

Storstädat

Puh, nu är jag precis klar med storstädningen av huset. Vet egentligen inte vad jag fick för ryck, men nu är hela huset skinande rent. Det kan ha att göra med att jag snart får semester, en natt kvar :-) Känner mig nöjd över resultatet, önksar att det hade kunnat hålla sig så här ett tag men tyvärr är det svårt pga 2 katter och 1 hund som älskar att springa in och ut, till det tillkommer en man som också gillar att smutsa ner sig ;-)

Idag när jag vaknade efter min natt så åkte jag inte till stan en snabbis. Blev att köpa mitt favorit schampo från frisören som var på extrapris, 1,5 liter för 299 kr som hittat :-)
Sen var jag och köpte en present till svägerskan som fyller år på måndag. Blev även att köpa en svart lyckta till mig själv, nu ska jag bara komma fram till var jag vill ha den... 

Ikväll är jag ledig och då ska jag bara ta det lugnt och slöa mig. Imorgon natt är det dags att jobba igen, det blir min sista natt innan jag börjar min semester :-)

Jag har börjat att känna lite smärta i min mage på vänster sida, misstänker att det är cystan som bråkar lite grann... Jag har inte jätte ont men det känns, hoppas att det går över snart annars så måste jag boka en tid till min läkare tidigare...

Gårdagens möhippa!

Möhippan igår var riktigt trevligt. Det blev roligare så mer alkohol den blivande bruden fick i sig... Dagen började med att den blivande bruden fick gå och sminka sig på ett ställe. Sedan får två kompisar med henne hem så att hon fick byta kläder och få håret fixat och kronan uppsatt på huvudet. 
Sen möttes vi upp utanför ett uteställe och där spenderade vi resten av kvällen/natten.
Vi åt och drack gott.

Hon hade sagt i förväg att hon inte ville ha nån möhippa och göra en massa saker men när hon hade fått i sig lite alkohol så fick hon göra första saken, nämlingen gå fram till skådespelaren Göran Forsmark som har varit med i bla Jägarna, 6 points, Populärmusik från Vittula mm. och be om hans autograf, han ställde inte bara upp på det utan han skrev ett helt brev till henne om varför hon inte skulle gifta sig för då går allt åt h-vete... Sedan ställde han glatt upp på en bild med henne. Första uppdraget avklarat med galans :-)


Bild på Göran Forsmark, bild lånad från www.nojeshunden.se


Sedan var det dags för den obligatoriska kram och puss försäljningen då hon skulle säja just det. Det gick också rätt så bra, var lite svårt i början men sen gick det betydligt bättre. Verkar vara så att de yngre mest har kort ;-)

Sedan träffade vi på några kända proffshockeyspelare som gladeligen ställde upp på bilder och kramar ;-)
Hade själv inte koll på vem nån av dem var men när de sa namnen så kände jag ju självklart igen dem...

Det här var alltså våran kväll!

Idag ska jag jobba en fyllnadsnatt, ska bli riktigt trevligt med lite extra pengar... Men innan jobbet ska jag till syrran och vara barnvakt till systersonen så att dem får gå ut och äta själva.

Möhippa

Igår kväll blev det en liten spontanfest med våra grannar. Vi hade en riktigt trevlig kväll med mycket prat, skratt och kubb. Blir att umgås rätt så intensivt med dem när de bara är här på sommrarna och resten av året bor i Norge.

Ikväll ska jag iväg på möhippa, det är min mellersta kusin som ska gifta sig. Jag tror tyvärr inte att hon som håller i det har ordnat nåt roligt som hon ska göra, så jag tror att det blir rätt så lugnt. Jag hade gärna velat att vi skulle hitta på nåt med henne, men än är det ju inte för sent att komma på nåt :-)

Min egen möhippa var också lugn, det började med att jag blev upphämtad av en motorcykel... visste inte vem som körde så det var lite panik att åka med den. Sen fick jag åka till stan och där väntade syrran på mig. Sedan fick jag gå och plocka och färga mina ögonbryn och efter det tillbaka till syrrans lägenhet. Sen kommer jag inte riktigt ihåg vad som hände sen men vi gick i alla fall upp till en festlokal i syrrans hus och där var det en massa folk. Vi åt och drack gott och sedan var det väl meningen att vi skulle ut på stan men det blev inget med det pga vädret så jag kom lindrigt undan :-)

Familjemiddag

Den här dagen har vi spenderat hos mina föräldrar, det har varit jag, gubben, mamma, pappa, brorsan, syrran, hennes sambo och barn, min farfar och hans "tjej". Det har varit en kanon dag, vädret har varit perfekt och maten var riktigt god. Det var kul att träffa farfar och hans tjej också då det var ett år sen sist. Men nu ska de stanna här uppe en månad så det kommer att bli fler såna dagar...
Lillgrabben var inte riktigt på humör idag, efter middagen tänkte jag ta och gå och leka med han i lekparken men vi hann bara dit så kräktes han... Hoppas att han mår bättre nu.

Nu ska jag gå över till grannarna och spela lite kubb :-)

Drink med rabarbersaft

Raberbersaften som jag tipsade om kan man använda i en god drink.

Då tar man:

3 cl sprit
6 cl koncentrerad rabarbersaft
7up eller sprite

Denna drink är jätte god och den går snabbt att göra, sätt bara ner spriten, den koncentrerade saften och fyll sedan upp glaset med drickan. Sedan kan man dekorera drinken med en rabarberskälk.


Raberberdryck

Här kommer ett recept som ni verkligen borde prova på att göra i sommar. Jag brukar hälla upp saften i mindre flaskor och frysa in och ta upp efter behov. Gjorde min senaste laddning med saft för några dagar sedan och det blev så god.

Raberberdryck

Koka 4 liter vatten, låt svalna.

Hacka 3 kg rabarber (om du lämnar kvar skalet på raberberna blir saften rödare i färgen).

Skär 4 citroner i tunna skivor.

2 påsar vinsyra eller citronsyra.


Gör så här:
*Häll vattnet över raberberna, citronerna och vinsyran/citronsyran.

*Låt stå kallt i 2 dygn med lock över, rör om då och då.

*Sila av och tillsätt ½ kg strösocker per liter avrunnen saft. Rör tills sockret löst upp sig.

*Tillsätt ev. natriumbensolat (1,5 krm) för längre hållbarhet.










Extra pengar...

Inatt var det min sista ordinarie natt innan semestern, men frågade chefen imorse om jag kunde få jobba på lördag och självklart fick jag det :-)
Nyss ringde chefen igen och frågade om jag ville jobba på torsdag också, efter att ha kollat med syrran först hur länge jag skulle vara barnvakt på torsdag så jag ringde jag tillbaka och sa att jag ville ha den natten också. 
Så nu är det väl bara att erkänna att jag är pengagalen ;-) 
Känns bra att kunna få ihop lite extra pengar, då vi måste köpa ett frysförsök till hösten och det kostar väl kring 10000 kr... Nu är ju inte pengar allt här i världen men det är ändå ett måste att ha :-)

Jag har nyss målat sista varvet på min nya "elstolpe", nu är det bara för gubben att komma på hur vi ska sätta fast eluttaget och för elektrikern att koppla strömen, mitt jobb är härmed avslutat :-)

Känner mig lite småseg idag då jag fick jobba över imorse, det var inte så länge utan bara en halvtimme, men efter 10 timmars arbete så känns varje minut extra. Efter jobbet så passade jag på att åka och sola solarium. Har inte gjort det på 1,5 år ungefär så det var riktigt skönt. Försöker ta bort lite av mina bikinistreck. 

Nu är det snart dags för mig att göra lite middag.   


Äntligen!

Äntligen har jag fått till min kamera, eller inte kameran utan anslutningen mellan kameran och datorn... Var inte alls nåt svårt problem, var bara att installera om kamera installationen, jätte svårt ;-) Fattar inte varför jag inte har tänkt på det tidigare, men men bättre sent än aldrig.

Nu ska jag snart ut och jobba igen, egentligen skulle ju det här vara min sista natt, men det verkar vara så att jag har fått nästa lördag så det känns riktigt bra... Extra pengar sitter aldrig fel!

Här kommer några bilder som jag nyss har tagit.


Det har hänt lite saker i blombänken, känns kul att se att blommorna växer :-)


Våran vovve, som är en blandras mellan dvärgspets och bolognes.

 
Våran ragdoll hanne. Har en katt till men hon är lite svårare att fånga på bild ;-)

Målat lite grann

Nu verkar värmen vara på väg tillbaka, jag hoppas att den är här för att stanna. För snart börjar min semester. Har bara två nätter kvar att jobba, OM jag inte får jobba nästa lördag också.. Jag hoppas ju på det för då blir det kvalificerad övertid och då får jag betalt för 20 timmar istället för 10 och dem pengarna hade ju suttit fint :-)

Idag har jag målat två varv på en stolpe, har ett varv kvar att måla, sen ska gubben få gräva ner den och så ska svägerskans kille få koppla ström till den så vi kan ha den till motorvärmaren. Det är så jobbigt att behöva dra en skarvsladd.

Annars så händer det inte mycket här... ska snart sätta mig och läsa lite i min bok innan det är dags att åka och jobba igen.


Kall dusch

Dagen började inte inte på bästa sättet idag. Sov länge på morgon, så jag vaknade inte förrän vid tolvtiden, vilket är perfekt då jag ska ut och jobba inatt.
Började med att gå och duscha, hade satt schampo i håret och duschkräm på kroppen när jag märker att det är slut vatten... Ropar på gubben som säger att grannarna har slagit av vattnet för att rengöra tanken... irriterad blir jag och undrar varför de inte kan berätta en sån sak dagen före så att man kan planera lite grann.. då öppnar min man munnen och säger att det berättade ju dem för mig igår men jag glömde bort att säga det till dig.. så här är det att leva med en man som har dåligt minne... Då var det bara för mannen att gå ut och hämta en vattenkanna med vårat sommarvatten som kommer direkt från älven och skölja av sig med det... Snacka om att det var kallt, 20 gradigt vatten, men jag vaknade ju till liv i alla fall...

Sedan åkte vi iväg och handlade och köpte vit målarfärg. Gubben började igår med att måla vindskivorna, jag målade allt de andra vita förra året men då jag är så höjdrädd så lämnade jag vindskivorna och ovanför bron till han... Nu har han målat klart ovanför bron och vindskivorna på ena sidan, så nu är det bara en sida kvar. Tror dock att den blir lite jobbigare att måla då man måste ha stegen på altanen.
Han målar och jag håller i stegen, det är väl ganska bra arbetsfördelning ;-)

Igår försökte jag ringa till stället där jag går hos läkaren, skulle vilja byta läkare... men tyvärr så var telefonen avstängd och öppnar inte igen förrän 7:e augusti och då blir det ju försent att få en ny tid. Jag får glatt finna mig i att gå till läkaren som jag inte tycker så där jätte bra om...

Nu ska jag äta lite jordgubbar innan det är dags att åka och jobba. Bara 3 nätter kvar!!!

Kalas

Har precis kommit hem från ett 69 års kalas, det är gubbens mormor som fyller år. Så vi har ätit smörgåstårta och jordgubbsbakelse, riktigt gott. Det blev även att spela en kubbmatch.
Av oss fick hon en korg som vi hade fyllt med lite smått och gott, det blev hjortronlikör, örtsalt, färskpotatis, sallad, en dansbandsskiva och ett klotljus. Det är så svårt att ge presenter till dem som redan har precis allt...

Tog hem en hylla därifrån också som jag hade tänkt att ha i köket, var inte riktigt en sån hylla som jag ville ha men jag tror nog att det kan bli bra i alla fall... Ska försöka ta en bild sen när det är klart, men jag har nåt fel i kameran så jag får inte in bilderna till datorn... vet inte vad som har hänt. Känns lite tråkigt att ha alla bilderna i kameran.

Minnesstund

Igår kväll satt jag och såg Michael Jacksons minnesstund på Tv4. Det var jätte fina tal och bra låtar som framfördes. Tror inte att det var många ögon som var torra, framför allt då hans dotter höll ett tal till han precis i slutet.

Kanske ska avsluta det här inlägget med en sång av The king of Pop :-)

Kallt

Nu har jag precis vaknat och klockan är 11... känner mig rätt så utvilad nu, har blivit många tidiga dagar och jag är ju morgontrött så det var skönt att sova ut :-)

Här är det inte alls sommarväder, vet inte alls var sommaren har tagit vägen... Om det är nån som vet var den är så kan ni väl skicka hit den ;-)

Idag ska vi till mina föräldrar och äta, ska bli trevligt!

Min cysta som jag har fått veta jag inte riktigt vad det är för nån, utan den verkar ha kommit efter återföringen, vet inte om det är vanligt att man kan få såna? Det här är då i alla fall första gången jag har en cysta, vad jag vet om i alla fall. Jag läste lite igår om cystor och det verkar vara så att de kan sticka hål på den och suga ut den, på samma sätt som de gör vid äggplock. Om de inte gör det så kan de även göra en titt håls operation. Jag hoppas ju så klart att den ska försvinna av sig själv.
Jag vet inte om läkarna här kan sticka hål i den och suga ut den som de gör vid äggplock, eller om jag då måste åka ner till min ivf klinik...


Carro: Jag var hos Inger igår, går ju privat på Hermelinen, så det är där jag gör alla mina undersökningar. Men när jag gick på sjukhuset så var jag till Åsa många gånger. Jag håller mina tummar för er imorgon. Ska bli spännnande att höra hur allt går, vill även se bilden sen :-)


Läkarbesök

Idag har jag varit på läkarbesök. Var egentligen meningen att vi skulle få se vårat lilla pyre idag men pga missfallet så blev det bara ett "vanligt"  läkarbesök. Vi fick börja med att berätta vad som har hänt, då läkaren inte visste om vårat missfall. Tog då allt från början då det var en ny läkare som var helt underbar!
Jag fick göra ett vul (vaginalt ultraljud) för att kolla hur allt såg ut. Min slemhinna var tunn och fin. Äggstockarna och livmodern som bara bra ut. Däremot så hade jag fortfarande kvar cystan som de tyckte att de såg när jag blev inlagd. Den sitter på vänster sida och är 22 mm stor. Det är av den jag fick så ont i midsommar. Det tog en bild av den så att de kan jämnföra vid nästa läkarbesök om den är lika stor för i så fall så måste de ta bort den.

Tyvärr så är det ju sommar nu och det innebär att många ställen är stängda. Så jag kommer att få komma tillbaka till min ordinarie läkare den 10:e augusti och då ska jag få ta alla proverna som ingår i en missfallsutredning, då ska de bla göra ett kromosomtest på mig och gubben för att se om vi passar ihop. Det testet tar 6-8 veckor för att få reda på svaret. Så vi kommer inte att göra nåt frysförsök innan allt det här är klart och vi vet vad som är felet om det hittar nåt fel på varför vi får missfall. 

Vi pratade lite om vad felet kan vara, varför jag får missfall. Läkaren var lite inne på immunförsvaret och det är jag också. Har hittat en artikel om en engelsk studie som är gjort ang missfall. Där har 40 kvinnor med upprepade missfall fått medverka och av den 40 så blev 30 gravida och fick behålla barnet med hjälp av en astmamedicin. Här kan ni läsa artikeln:
http://www.alltombarn.se/villhabarn/astmamedicin-kan-hjalpa-mot-upprepade-missfall-1.16518

Små regn och bad

Här är inte vädret det bästa, det är kallt ute bara kring 12 grader och det små regnar... Känns nästan som höstväder...
Men jag har bestämt att värmen och sommaren ska komma nästa måndag för då börjar min semester så vi får hoppas att jag har rätt.

Ikväll har mina föräldrar, syrran, hennes sambo och deras lille pojke, eller han är ju inte så liten längre, han har ju hunnit bli ett år och han har börjat att gå... eller kanske man ska säga springa :-)

Vi har i alla fall badat lite i badtunnan, var rätt så mysigt att sitta där i värmen när det är små kallt utanför...

Dem hann inte mer än åka hem så ringde telefonen, då var det en kollega till mig som ville komma och kolla om han kunde hjälpa oss med mopeden som inte fungerade. Så nu har han lagat den också :-)


Carro: Jag använde dill, persilja och basilika. Men man kan ta vad man vill. Tror inte alls att det är nån fara att dricka en cider från affärn. Vissa dricker ju vin och så... låter jobbigt med din antibiotika kur. Hoppas att det snart känns bättre!


Sovit länge

Idag har jag verkligen varit trött, har sovit till 16:30, vaknade då inte självmant utan av att telefonen ringde... Annars hade jag nog sovit ännu längre.

Idag har jag gjort färdigt med andra omgång med örtsalt, blev riktigt bra... Jag har tagit lite olika färska örter som jag har mixat, sedan har jag tagit 1 dl örter och 1 dl flingsalt som jag har blandat ihop. Sedan har jag lagt allt på en tallrik och låtit det torka. När det sedan är helt torrt så ska man ta och krossa allt med en mortel. Sen är det bara att sätta allt i en burk och hålla det torrt. Jag har använt saltet på en sallad och det var jätte gott :-)

Jag har hittat en ny blogg som jag kommer att följa, den är skriven av en tjej som har är gravid med 6 barn...
Här är länken till den bloggen om ni vill följa den:  http://smamirakel.blogspot.com/

Nu är det dags för mig att göra mig i ordning inför jobbet.

4 nätter kvar till semstern!!!


Carro: Det finns goda alkoholfri cider på affärn :-)

En heldag

Igår kom min svägerska hit med hennes kille som är elektriker. Så han kopplade in spotlights i våran altan. Tycker att det blev jätte fint :-) Längtar lite till hösten då det blir mörkt då man verkligen kan njuta av belysningen. Vi har i alla fall insett att 10 spotlights blev för lite, så vi ska beställa fler.

Lite senare på dagen kom även en killkompis förbi så det slutade med att han också stannande kvar, så vi fem hade en riktigt trevlig dag/kväll/natt med grillat, cider, badning i badtunnan och lite kubbspel. Måste bara skryta lite om att jag och svägerskan var oslagbara i kubb :-D

Idag ska jag iväg och jobba, känner mig lite sliten... dricker inte alkohol så ofta så det är väl därför... så det blir snart att hoppa i säng en stund för mig.

Nu har jag bara 5 nätter kvar att jobba innan min semester börjar. Min nedräkning har härmed startat!

Nadja: Tack för dina fina ord! Det känns bra att veta att du finns här... Hoppas vi hinner med en liten dejt när ni kommer hit upp!

Våran långa väg

Det jag ska skriva nu låter lite knäppt, men inatt så började jag och min kollega att prata om barn osv. Då berättade hon för mig att hon har PCOS, jag i min tur vet ju vad det är då jag är i ivf branchen... Då kände jag att hon var rätt person att berätta om våran resa. När allt var klart så sa både hon och jag att va´ skönt att ha nån mer i samma situation. Det låter lite knäppt, självklart vill jag inte att nån ska ha såna här problem som vi har, men när man har hittat nån annan så känns det så skönt att kunna prata, för hon vet liksam jag vet vad den andre går igenom. 
Nu har de inte kommit så långt som till provrörsbefruktning, de kanske aldrig behöver göra det (hoppas, hoppas) men hon vet att jag finns här som ett stöd för henne, jag kan ju ganska mycket om sånt här nu tyvärr.

Vet inte om jag har skrivt om det här tidigare men vi började i alla fall våran väg efter ett barn som alla andra, hemma i sängen. Men inget hände och då blev det dags att söka hjälp.  

Började att få lämna prover och göra undersökningar, men inget var fel. Då fick jag börja med Pergotime tabletter som jag tog de 5 första dagarna i min mens har jag för mig, sedan fick vi mysa på hemma, det här provade vi 3 gånger men inget hände.

Sedan blev det dags för Puregon injektioner, då tog jag sprutor i magen och sen slutade jag med en äggmognadsspruta, fick då ett datum då det skulle mysas som bara den, inte så lätt på beställning... det här gjorde vi också 3 gånger.

Efter det här blev det en pause, det hade väl att göra med väntetider inför provrörsbefruktning. Sedan fick vi i alla fall en tid till våran klinik där jag fick göra en undersökning och de gick igenom vad ivf var. Sedan var det dags att börja spraya med ett nässpray för att få mig nedreglerad.
Sedan började jag med Puregon injektioner, sist av allt var det ovitrellsprutan som gjorde att äggen mognade och sen plockades äggen ut.
Jag blev inte gravid och vi gjorde ett frysförsök, som också landstinget stod för. Inte heller nu blev jag gravid.

Nu var våra försök som landstinget betalade slut och vi bestämde oss för att köpa ett tre pack försök. Då ingick även ett fet (frysförsök)
1:a försöket (2:ivf) Nässpray, puregon,injektioner. Ingen graviditet. Inget till frysen.
2:a försöket (3:e ivf): Nässpray, menopur injektioner, blev gravid men det slutade i ett MA i vecka 10, men fostret hade slutat att växa i  vecka 6.  
1:a fet (2:a fet): Femanest tabletter,
blev gravid igen, men det slutade i ett MF i vecka 6.
3:e försöket (4:e ivf): Nässpray, menopur injektioner, blev gravid igen men det slutade i ett MF i vecka 6.

Nu står vi här när våra försök är slut, med facit i hand så hade jag behövt menopur redan från början då det är ända preparatet som har gjort att jag har blivit gravid. Nu är vårat  3 pack slut så nu måste vi köpa nya försök. Kommer att göra ett frysförsök nästa gång, då vi har 5 långtidsodlade embryon (blastocyter) i frysen.

Jordgubbar

Nu har jag en natt kvar att göra innan jag får vara ledig några dagar (2)... känner mig inne i nattsvängen igen, det har gått lättare än jag trodde att det skulle göra. Mycket kan ju ha att göra med att det är så ljust på nätterna.

Igår var jag och skulle vattna till våra grannar som har bara har sitt "hus" som sommarstuga. Såg då att det var helt rött i jordgubbslandet så då var det bara att offra sig och plocka in lite jordgubbar, riktigt gott att kunna äta direkt från landet. Var och kollade lite i vårat egna jordgubbsland och om några dagar så kan vi nog också börja plocka in jordgubbar :-)

Nu ska jag snart åka iväg, ska passa på att hälsa på min mormor innan jobbet.