Smarrig middag

Idag har vi ätit en super god middag. Det blev rökt harr, våran egna färskpotatis, en kallsås och till det en sallad. Det var gubben som hade gjort middag idag, det är nästan alltid han som lagar mat då jag inte riktigt har det intresset.

Min natt gick bara bra att jobba, kändes lite konstigt att vara på jobbet då det var så längesedan jag var där. Vissa av kollegorna frågade lite väl lite mycket frågor, men jag sa bara att hade haft vätska i buken... då får de tror vad de vill. Orkar inte med allt snack.

Det har varit jätte varmt idag också och därför har jag inte sovit så där jätte bra, då det har varit varmt i sovrummet.. Ska snart iväg och jobba igen. Nu är det 2 nätter kvara, sedan är jag ledig i två dagar... tänk att jag redan efter en natt börjar tänka på min ledighet...

För två dagar sedan gjorde jag ett nytt gravtest för att se om jag hade några hcg hormoner kvar men nu visade testet att jag inte var gravid längre så det känns skönt att hormonerna är borta. Jag undrar bara när jag ska sluta att blöda, nu har jag mest flytningar. Ena dagen så har allt slutat medans det nästa dag börjar om igen... Kroppen blir verkligen konstig efter ett missfall...




Harr

Nu har gubben kommit hem från sin fiskeresa med fisk :-)
Det är inte ofta som han har med sig fisk när han kommer hem då det är svårt att kunna förvara den när de sover i tält. Men idag hade han dragit upp många fina harrar, så nu har vi 4 fina fiskar i frysen och 2 i kylen som vi ska röka och äta imorgon, ser redan fram emot middagen!

Jobb dags igen...

Inatt är det dags för mig att jobba igen. Känns faktiskt riktigt skönt, det var jätte längesedan jag jobbade sist. Senaste natten jag gjorde var den 3:e juni... känns hur länge sen som helst. Det är som att jag har haft min semester redan... Skulle ju egentligen ha jobbat midsommar men då blev jag ju inlagd på sjukhuset istället, sen var det meningen att jag skulle jobba förra veckan men jag har haft så ont i magen pga all vätska och missfallet så blev det en sjukvecka istället. Men nu är jag fit for fight igen :-)

Nu jobbar jag bara två veckor och sedan börjar min sommarsemester... Tror att de här två veckorna kommer att gå riktigt fort.

Nu ska jag passa på att gå ut i friska luften en stund till, för imorgon kommer jag ju att sova hela dagen. Man måste ta vara på alla sommardagar, för vem vet hur resten av sommaren kommer att bli...

Idag kommer gubben hem från sin fiskeresa, ska bli kul att se om han har med sig nån fisk hem... jag hoppas ju på nån god öring eller röding men jag ska väl inte hoppas på för mycket...  

Myggdörrar

Även idag är det underbart väder här. Egentligen kanske jag inte ska skriva det för igår när jag hade skrivit det här så blev det åska och regn här...

Igår var jag och åt grillat hos mina föräldrar, lika gott som alltid. Sen när jag kom hem fick jag extra energi så då tog jag och sydde en mygg gardin och hängde upp i sovrummet vid balkongen så nu kan jag sova med både fönstret och balkongdörren öppen. Jag har nog inte sovit lika gott så jag sov inatt på länge. Det var så svalt och skönt i sovrummet, nästan att det blev lite kallt. Men det behövs med den här värmen. Det känns som att hela huset ska brinna upp...

När gubben kommer hem från sin fiskeresa så blir det att ta itu med den andra balkongdörren och bygga en myggdörr till den, för jag klarar inte av den här värmen inne. Vi måste få in luft men helst utan att få in hela norrbottens mygg på samma gång :-)

30 grader varmt

Igår var jag på 1 års kalas hos min systerson. Han fick en röd bobbycar och en tårtmössa... hmm vet inte riktigt om det heter så, men det är i alla fall en mössa som ser ut som en vanlig gräddtårta med jordgubbar på och så har den ljus... Den tyckte gubben att vi skulle köpa till han, så mössan och bilen fick han av oss. Bilen blev populär på en gång...

Idag är det underbart väder här, 30 grader i skuggan och man orkar knappt vara ute... men det är väl sånt här väder man vill ha på sommaren... Kollade i tidningen och vi har varmast i hela Sverige, tror att vi är på top 3 i hela Europa också :-)

Ska snart prova att gå ut och sätta mig men i skuggan, för jag har bränt mig lite grann på magen, så nu blir det att ta det lugnt i solen... Gubben och en av hans kompisar åker snart iväg upp mot fjällen för att fiska några dagar så jag får hela huset för mig själv :-)

Michael Jackson

Idag vaknade jag av nyheten att Michael Jackson har avlidit, endast 50 år gammal.
Jag har väl aldrig varit nån sån där jätte fantast av han, men den här låten sjöng vi i alla fall på skolavslutningen, tror att det var när jag gick ut 6:an så det är länge sedan nu...


Lite bilder

Här kommer en bild på mina nya dynor till trädgårdsstolarna.



I tisdags tror jag att det var så fick vi en present av min svärmor, det är två stycken trädgårdsfåglar som hon har gjort. De är verkligen i min stil, älskar färgerna. Tycker att det blev jätte fint med dem i stenpartiet. Tack så jätte mycket än en gång för våra fåglar, förstod inte alls att de skulle bli så här fina när vi var ute och letade pinnar ;-)




Allt ska ut...

Igår så satte verkligen mitt missfall igång. Hade jätte ont i magen och fick ta panodil och en starkare tablett. Kunde knappt gå. Gubben frågade om jag ville åka in till sjukhuset, men det är ju som ingen idé för det finns inget att göra. Allt måste ju tyvärr ut och ju fortare det kommer ju fortare kan vi gå vidare med vårat liv.

Idag har jag också ont i magen, men inte lika ont som igår. Ska snart ta och gå ut och lägga mig i en solstol och bara ta det lugnt och läsa en bok och kanske äta lite choklad :-)

Var förresten och fyndade igår, köpte dynor till vårat trädgårdsstolar, de hade halva priset på coop, så vi betalade bara 29.50 kr per dyna. Som hittat :-) Ska ta lite nya bilder senare.

Telefonsamtal med ivf läkaren

För några timmar sedan ringde min mobil och ni ska veta att jag blev förvånad när det var min ivf läkare, Dr S som ringde. Han hade sett mailet som jag hade skickat om att jag har varit inlagd på sjukhuset och att jag har fått missfall.
Han tyckte att det skulle kännas konstigt att gå på semester utan att ha hört av sig till mig innan.
Blev rörd av hans omtanke :-)
Vi pratade lite allmänt och så sa han att innan vi bestämmer hur vi vill göra så ska det göras en ordentlig undersökning av mig och då förhoppningsvis få reda på varför jag får missfall. Han tycker att det är helt onödigt att göra ett frysförsök innan det är klart.
Han sa att när de får veta vad det är för "fel" på mig, OM det är nåt fel så kan de hjälpa och behandla det.

Doktorn sa även att våra frysisar är i toppklass när de är långtidsodlade blastocyter. Har fem stycken där.

Vi bestämde att vi skulle prata mer i slutet av augusti när jag har min telefontid med han. Hoppas bara att jag har fått göra missfallsutredningen innan dess... så att vet lite mer tills dess.


Skinande solsken

Idag vaknade jag av att solen sken in i sovrummet. Viket härligt uppvaknande :-)
Nu är inte ens klockan tio än och det är redan 26 grader varmt i skuggan. Kanske blir det här årets hittils varmaste dag?!

Jag har inga planer för dagen, har nyss messat till min syrra och kollat om inte hon, killen och lillgrabben ska komma hit och bada och njuta av det underbara vädret. Men jag har inte fått nåt svar än så jag vet inte vad som händer än...

Igår var vi på en kinarestaurang och åt middag, jag åt som vanligt kanske jag ska tillägga biff med lök. Lika gott som vanligt. Gubben provade nåt nytt, wokade räkor och bläkfisk med friterad vanlig fisk i en ostronsås. Han blev jätte nöjd :-)
Sedan gick vi och köpte oss varsin glass på stan, för mig blev det årets premiär med en kulglass. Har ju undvikit att äta och dricka kallt då min akupunktör rekomenderade det. Men nu då det inte gick vägen den här gången heller så har det ju inte hjälpt mig att göra som akupunktören sa så nu ska jag äta glass i sommar!

Lite bättre idag...

Idag känns det lite bättre. Igår hade jag och gubben en mysdag. När han kom hem från jobbet hade han varit och hyrt två filmer. Det blev Australia och Rallybrudar. Båda filmer var bra, men på hela olika sätt.

                      

Han hade även köpt coca-cola och en mjölkchokladkaka som jag bara har frossat i. Jag har inte druckit så mycket cola under ruvningen, jag har även undvikit att äta choklad så det kändes som en liten tröst att få äta det igår.

                
Efter att ha sätt filmerna så var badtunnan uppvärmd så då var det bara att gå och sätta sig i den ett tag och bara ta det lugnt och njuta av värmen. Det var hur skönt som helst. Precis vad min kropp behövde.
Tror att jag ska ta och gå och bada idag också. Just nu är det lite för varmt i vattnet, det är ungefär 41 grader och det ultimata är 38 grader. Så det blir nog att spola i lite kall vatten.

  

Som ni märker så känner jag mig lite bättre idag, jag ser inte lika svart på allt. Jag har försökt att ringa till min gynmottagning idag för att berätta om vårat missfall. Men de hade inte öppet telefonväxeln den här veckan så jag får vänta tills nästa och prova då igen. Jag hade tänkt fråga dem lite grann om missfallsutredning. Som det känns nu så orkar jag inte gå igenom ett ivf försök till men när och om jag orkar det igen så vill jag att alla prover ska vara klara så att det bara är att köra på.
Jag har i alla fall fått en telefontid med min ivf läkare i slutet av augusti, då kanske jag känner mig mogen att prata med han om våran eventuella fortsättning.

Idag ska jag bara ta hand om mig själv. Först ska jag mysa på i badtunnan, sedan när gubben kommer hem från jobbet så har jag tid hos optikern för att kolla mina linser, det är väl inte det roligaste men det måste ju göras. Sen ska vi gå ut och äta mat på nåt gott ställe, det ska bli trevligt.

En låt om missfall


Tack

Tack för alla era kommenterar. Det värmer verkligen.
Just nu känns allt så svart, det känns som att man faller längre och längre ner för varje misslyckande, jag undrar hur man egentligen ska kunna ta sig upp igen.

Jag förstår inte varför vi måste få gå igenom allt... tycker att det borde vara våran tur nu... men men jag kanske har fel.

Jag ger upp

Nu då jag skriver det här rinner tårarna efter kinderna... ni förstår säkert vad jag kommer att skriva.

Läkaren ringde upp imorse och började med att små prata lite grann... Hon berättade sen att Hcg provet som jag tog i fredags hade ett värde på ca 1400, det jag tog igår hade bara ett värde på 583. Så jag har haft eller kommer att få ytterligare ett missfall...

Förstår inte alls vad det är med min kropp, det här är tredje gången jag får missfall inom loppet av 10 månader. Som det känns nu så kommer jag inte att orka göra en behandling till, det känns liksom ingen idé....
Behandlingarna lyckas och jag blir gravid, men sen då... vad händer då... jo jag får missfall...

Jag har mailat till min ivf klinik nu, men det är inte säkert att de jobbar fortfarande men jag chansar. Vi har 5 blastocyter kvar i frysen men dem får man ha där i 5 år, så vi behöver inte ta nåt beslut än. Om fem år kanske Sverige har ändrat sina lagar så att det är lagligt med surrogatmamma här också...

Läkaren rekomenderade mig att ta det lugnt ett tag nu. Hon pratade att inom 10 dagar så skulle vätskan vara ute ur kroppen, så jag har sjukanmält mig onsdag och torsdag natt. Så nu är jag ledig fram till på måndag. Då kommer jag att jobba om jag känner mig bättre.


Ger upp

Det är nog bara att inse att jag inte kommer att få nåt telefonsamtal från sjukhuset idag... Nu är snart klockan 20:30 så nu ger jag upp.
Känner mig trött så jag ska ta och gå och lägga mig och sova. Har inte haft ork till att göra nåt idag, så fort jag gör nåt som blir jag andfådd... så jag har mest legat hela dagen. Det är tur att jag har så många bra böcker att läsa :-) Annars vet jag inte vad jag skulle roa mig med.

Tyst...

Fortfarande är min telefon tyst, jag hoppas att de ringer snart... men samtidgt så länge de inte ringer så kan jag leva i hoppet om att jag fortfarande är gravid. Jag är så nervös inför vad resultatet ska visa... 
Jag har ju knappt haft några flytningar de senaste dagarna men idag har det kommit lite blod och det gör mig genast nervös...
Men på första ultraljudet så tyckte ju läkaren att han såg en blodansamling så det kanske är det som ska ut... jag hoppas i alla fall att allt är bra med pyret eller pyrerna...

Andra blodprovet

Nu har jag precis kommit hem från akuten där jag var och tog mitt andra hcg blodprov. Nu väntar jag på att doktorn ska ringa upp, men det kan ta några timmar.
Jag har börjat att bli andfådd, bara jag gör en lätt sak som tex gå uppför trappen till övervåningen så börjar jag flåsa, så sköterskan som tog mitt blodprov skulle säga det till läkaren.
De kollade även om jag suresatte mig bra och det gjorde jag.

Gubben kom hem igår så det känns så skönt. Han tyckte att magen hade blivit jätte stor under de här dagarna som han har varit borta... tack för den säger jag bara ;-)

Viktökning

Usch snart törs jag inte ställa mig på vågen nåt mer... nu har jag gått upp 2 kg på några dagar... det känns som att allt har hamnat på magen. Hur mycket vätska kan jag egentligen ha?
När jag berättade för mina föräldrar igår att jag hade vätska i buken så sa pappa att det syns ju att du har gått upp i vikt... Så nu kommer väl alla att börja spekulera om jag är gravid eller inte... Min syrra jobbade på mitt jobb igår och då bad jag henne att berätta att jag hade varit inlagde och att jag mest troligt har vätska i buken. Då kanske det minskar på skitsnacket där i alla fall...

På mina papper som jag fick i samband med återföringen så står det att man ska väga sig varje dag. Att hastig viktuppgång, andfåddhet, illamående och succesivt tilltagande bukbesvär (förstoppningskänsla) kan vara tecken på ett s.k överstimuleringssyndrom... Jag har ju haft många av de symtomerna, men det är inget jag har tänkt på... man tror att man blir expert efter några ivf behandligar och då inte läser igenom papprerna lika noga för man har ju läst dem tidigare...

Imorgon är det dags för nästa blodprov, är nervös för vad det ska visa. Idag kommer i alla fall gubben hem efter hans fiskeresa som inte alls blev som han hade tänkt.... Så det känns skönt att han följer med imorgon på blodprovet. Sen skulle en läkare ringa hem till mig och berätta hur värdet var... så imorgon får vi veta om den här graviditeten framskrider som den ska göra.

Midsommar

Om man läser i almanackan idag så står det att det är Midsommarafton, om det inte hade stått så hade man nog inte trott att det är de för den riktiga sommar värmen har inte kommit än.





Jag önskar er alla en riktigt trevlig midsommar!


Sjukhusbesök

Vid klockan 22 igår kväll så började jag få ont på vänster sida vid ljumsken ungefär, så jag bestämde mig för att ta en tidig kväll. La mig i sängen med vetekudden som sällskap. Sedan vid 01 -tiden så gick det inge´ mer, smärtan var så stark så jag ringde rådgivningssköterskan som bad mig komma upp på akuten på en gång. Så det var bara för mig att ringa mina föräldrar och be dem komma och hämta och skjutsa mig till sjukhuset.

Väl på sjukhuset så fick jag göra ett vaginalt ultraljud, det är ju alldels för tidigt för att se nåt pyre än, men de trodde att jag hade en sprucken cysta eller vätska i buken. De kollade även ett gravtest på mig och jag var gravid.
Läkaren bestämde sig att han ville ha mig under uppsikt så han la in mig på gyn.

Jag kom till mitt rum på gyn vid 03 så allt gick fort. Där bestämde dem att jag skulle vara fastande. För min värk i magen fick jag en morfin spruta i benet. Men den hjälpte inte speciellt mycket.

Jag fick inte mycket sömn, på sin höjd 2 timmar. På morgonen kom den snälla sköterskan och tog blodprover på mig, de kollade HCG nivån och den är normal med tanke på hur långt gången jag är.

Vid halv elva kom en ny läkare för att kolla till mig. Hon gjorde ett nytt ultraljud och hon såg att jag hade mycket vätska i magen, så det är den som ger mig smärtan. Jag har gått upp 1,7 kg på en vecka....  Hon sa även att min slemhinna är i rätt tjocklek för att vara så långt gången som jag är.
Mina äggstockar var lite förstorade men det var ingen fara. Livmodern var också i rätt storlek för hur långt gången jag är.

Sedan frågade läkaren om jag ville stanna kvar på sjukhuset eller om jag ville bli utskriven, valde då att få åka hem. Men om jag får mer ont eller blir orolig så var det bara att åka tillbaka.

På söndag ska jag ta ett till blodprov för att kolla så att mitt HCG värde har stigit. Sedan kommer jag att bli kallad till sjukhuset en vecka innan mitt vanliga ultraljud för att se hur allt ser ut med tanke på min vätska. Känns så skönt att ha blivit tagen på allvar.
Nu får jag äntligen veta svaret på mina värden och även veta om jag har haft ytterligare ett missfall eller om den här graviditeten går som planerat. Nu slipper jag hålla på att testa med gravtesterna varje dag :-)

Jag har fått sjukskriva mig hela helgen då jag inte orkar göra annat än att ta det lugnt. Så nu ska jag åka till mina föräldrar och äta lite god midsommarbuffé och sedan blir det att åka hem och bara ligga och ta det lugnt.

Ensam hemma

Nu har gubben åkt iväg med sina kompisar på en liten fiskeresa. De ska fira midsommar med att fiska. Vovven är hos hans mormor och morfar, så jag och katterna har huset helt för oss själva.

Jag har nyss ätit en skål med svenska jordgubbar som gubben hade köpt på affärn åt mig idag, det var riktigt gott. Men jag längtar tills vi kan äta våra egna jordgubbar för inget slår det i smaken :-)

Medans jag åt jordgubbarna så såg jag den nya Wallander filmen Skulden. Jag älskar Wallander filmerna så även denna fick högsta betyg av mig.



På  http://www.ginza.se/ kan du köpa den filmen, där har de även skrivit lite om vad filmen handlar om:

"Sexårige Albin Landberg försvinner spårlöst från sitt förskola och hela Ystad engagerar sig i familjens och polisens alltmer desperata sökande efter pojken.

Spåren leder snart Kurt Wallander och hans kollegor i riktning mot en pedofildömd man, nyligen utsläppt efter att ha avtjänat sitt straff. Men också mot sanningar som visar sig vara långt mer fruktansvärda, och mer komplicerade än vad någon av dem kunnat föreställa sig."

Info och bild från http://www.ginza.se

Teststickor

Tack för alla era kommentarer det värmer så mycket att veta att det finns så många som bryr sig om mig och vad som händer med oss!

Igår ringde min mamma och frågade om jag skulle med på ikea en snabbis och det kan man ju aldrig säga nej till. Var i och för sig där förra veckan, men jag köpte i alla fall en gardinstång som jag ska sätta upp vid balkongdörren för att sen kunna sätta en mygg gardin där. Det blev även en toaborste. Så allt som allt slösade jag hela 15 kr :-)

Idag är min sista lediga dag innan jag börjar jobba igen. De här 2 veckorna jag har varit ledig har gått så fort. Men nu jobbar jag ungefär 3 veckor till sedan väntar en 5 veckor lång välbehövlig sommar semester :-)
Vi har inga direkta sommarplaner utan vi får se vad som händer med pyrerna och så. Vill inte planera förrän vi vet nåt.

Idag har mina teststickor kommit, så nu ska jag börja att testas varje dag :-) Jag kommer att bli en riktig testmissbrukare... men vad gör man inte för att få veta att pyret eller pyrerna är kvar?!
Jag tycker att 3 veckor är för lång tid att gå och vänta.

Idag fick jag hem min familjelivstidning, vilken jätte bra artikel du hade skrivt Kurreburre, tack för dina ord!

Lugnare idag....

Efter samtalet igår som jag hade med doktorn så känner jag mig lugnare. Nu har jag ju fått igenom att jag får fortsätta med vagiatorerna plus att jag äter trombyl. Doktorn sa att det är vad man kan göra nu för att undvika att jag får ett missfall till. Så jag hoppas verkligen att pyret eller pyrerna stannar kvar :-)

Idag har jag varit in på http://www.testlagret.se/ och beställt graviditetstester. De hade ett erbjudande nu på hör och häpna 20 graviditetsstickor för 89,90 kr, då tillkommer frakten på 25 kr. Jag tyckte att det var ett jätte bra pris. Så mest troligt kommer mina tester imorgon redan. Det stod på deras hemsida att om man beställde innan klockan 15 tror jag att det var så skulle man få hem testerna dagen efteråt.

Jag har bestämt mig för att göra ett gravtest varje eller åtminstonde varannan dag för att se om strecket blir svagare för då kan det tyda på ett missfall. För 3 veckor är lite väl länge för mig att gå och vänta och inte veta vad som händer. Så nu kommer jag verkligen att vara en testmissbrukare ;-)
Gjorde ett test idag igen, och plusset kommer upp inom tio sekunder och det står att man ska vänta i 5 minuter så jag är gravid i högsta grad idag :-)

Igår skrev jag lite om olika symtomer och jag tror fortfarande att det är alldels för tidigt att man ska känna en massa. För vi säger att jag hade blivit gravid på den vanliga vägen, då hade det inte varit säkert att jag hade märkt nåt nu förrutom att mensen är försenad.

Jag blir lite nervös när jag läser på olika ställen, tex familjeliv där folk skriver att de känner de och de precis efter att de har plussat. Men hallå är det så vanligt att brösten växer en bh storlek redan i vecka 5?!
Jag har ju en paus nu från familjeliv och det känns ganska skönt. Så klart är jag nyfiken och håller mina tummar för mina kompisar där men de vet att jag kommer att komma tillbaka dit när jag känner mig redo igen. Nu vill jag bara ta det lugnt och inte läsa om alla som blir gravida på första försöket efter att p-pillrerna är kastade och brösten som växer till meloner på en gång..


Telefonsamtal med läkaren

Efter mycket väntande så ringde äntligen min mobil och då var det doktorn själv som ringde. Det var tyvärr inte min favorit utan han som jag hade på äggplocket och återföringen. Även han började att gratulera mig till graviditeten. Jag förklarade då även för han hur nervös jag är inför ytterligare ett missfall. Då frågade han om jag har haft det tidigare, men hallå det har jag ju sagt många gånger. Men han hade helt missat att jag hade det i februari så jag hoppas att han skrev in det i journalen nu.

Även doktorn sa att det inte var nån idé med ett ultraljud än utan jag får glatt vänta i 3 veckor.... Blodprov var det inte heller nån idé sa han så jag kan inte göra så mycket nu utan att försöka ta det lugnt och så.

Jag frågade doktorn om svullnaden och det tyckte han bara var positivt, så jag vet inte riktigt om det är ett graviditetstecken?

Jag har fått mer progresteron utskrivet så from imorgon ska jag ta 2 vagiatorer per dag tom den 26:e juli. Då ska jag minska ner till 1 vagiator tom 2:a augusti. 

Känns skönt att ha en plan nu så att jag vet vad som ska hända.

Nu är det bara att hoppas på det bästa! 


Telefonsamtal

För ett tag sedan ringde de från min klinik. De började att gratulera mig till att jag är gravid. Jag förklarade då att jag är så orolig att det kan vara ett nytt missfall på gång. Men då sa hon att man kan blöda av så många andra anledningar utan att det behöver betyda att det är missfall.

Hon frågade om jag hade några symtom och det har jag väl egentligen inte, men om jag känner på brösten så är dem lite ömma, framför allt bröstvårtan... men annars så känner jag inget. Jag vet inte hur vanligt det är att man har en massa symtom när man är i vecka 5+0?

Nu kommer än till äckelvarning... då jag tar mina vagiatorer så märker jag att det tar stop nästan på en gång, är rätt så svälld där nere och det ömmar även lite grann... det här har jag kännt av i en vecka ungefär.
Är det nån som vet nåt om det här?

Nu väntar jag på att hon ska ringa upp mig igen då hon skulle prata med min favorit doktor om att jag vill fortsätta med vagiatorerna... Jag har även frågat om att få göra ett tidigare ultraljud men hon säger att det bara oroar mig mer om jag skulle göra ett nu då det inte går att se nåt... Hon säger att det enda man kan se är nåt grått... Ultraljudet kommer att bli om tre veckor ungefär. Jag frågade även om det inte gick att ta ett blodprov för att se om min HCG nivå stiger och även det skulle hon prata med doktorn om... så nu sitter jag här brevid telefonen och hoppas att de ska ringa upp snart :-)

Dr Elvis



Den här länken har jag fått av en kompis idag, den kommer från dagens Metro. Om det är svårt att läsa serien så kan ni gå in på den här länken istället:

http://www.metro.se/comic.xml?path=/noje/serier/index.xml&__toolbar=0&reverse=1&position=1

Testdag

Nu är jag på ruvardag 19 och idag är det min testdag. Så imorse så gjorde jag ett Aco gravtest, ett likadant som jag fick från min ivf klinik. (Det jag fick från klinken var det nåt fel på för det kom inte ens upp ett kontrollstreck)
På bilder här ser ni vad resultatet blev :-)



Strecket som visar att jag är gravid kom upp på en gång, före kontrollstrecket till och med. Så än så länge är jag gravid. Men jag kan ju ha fått ett missfall och att hcg nivåerna fortfarande är höga. Ett plus kan ju sitta kvar en månad efter ett missfall. Men jag hoppas ju så klart att jag i alla fall har ena pyret kvar i magen.

Jag har mailat till min klinik så jag väntar på att få ett telefonsamtal av dem. Frågade dem om mina blödningar kan ha att göra med att jag äter blodförtunnande (Trombyl), jag försöker greppa efter minsta lilla halmstrå... vill veta att blödningarna kan komma från andra saker än missfall. Det är bara att hålla tummarna att det går vägen den här gången. Hoppas på att det ska bli tredje gången gillt. Det här är som sagt var tredje gången jag är gravid inom loppet av 10 månader...


Ruvardag 18

Nu är jag på dagen före den riktiga testdagen... Usch imorgon ska jag testa igen.
Jag kommer inte att kunna använda testet som jag fick från kliniken för det har jag redan förbrukat men det fungerade inte, det kom inte upp något kontrollstreck utan det var bara helt tomt. Så idag blir det att köpa ett nytt test. Jag är nästan helt säker på att det kommer att visa ett plus imorgon igen, men frågan är ändå om jag har fått ett nytt missfall eller om ena pyret är kvar. Det är den här väntan som är det jobbigaste just nu.

Jag hoppas verkligen att kliniken ringer upp mig imorgon efter att jag har mailat dem svaret på testet. För nåt måste göras för mig nu, jag orkar inte gå här och vänta i 3 veckor utan att veta om jag är gravid eller inte. Plusset kan ju sitta kvar upp till en månad efter ett missfall. Jag vet att det är för tidigt att göra ett ultraljud för där kommer man ändå inte att kunna se om det är nåt hjärta som slår men man borde väl kunna se om det finns någon hinnsäck?

Mina blödningar/flytningar kommer och går... inatt har det inte kommit nånting men på morgonen så började det om igen efter att jag hade tagit vagiatoren. Det är inga mängder som har kommit de senaste dagarna. Nu får ni ursäkta äckelvarningen... OM jag hade velat så hade jag kunnat ha på mig samma binda alla de här dagarna och ändå skulle det inte ha blött igenom, nu har jag så klart INTE haft samma på mig.

Ruvardag 17

Nu är det bara två dagar kvar tills min ordinarie testdag. Igår kunde jag inte hålla mig längre utan jag tog fram en sticka från billiga tester och gjorde ett gravtest. Hade inte hållt mig mer än kanske två timmar. Men efter 1 minut kollade jag på testet (man ska vänta 5 minuter) och än så länge är jag gravid. Strecket var lika starkt som kontrollstrecket. Så det har blivit mycket starkare dem här dagarna...

Jag vet inte om jag kan säga att jag blöder fortfarande eller om jag kanske ska kalla det för blodiga flytningar istället. Jag & gubben satt och pratade igår och analyserade mina så kallade blödningar. Vi kom i alla fall fram till att det här inte har varit som mens. Den här gången har allt varit så mycket mer flytande, jag hoppas att nån av er förstår vad jag menar då jag själv knappt fattar det...

Jag ruvar som sagt var på två embryon, men nu undrar jag vad som händer om bara ena fastnar, börjar man blöda då... kan jag ha sån tur att ena har stannat kvar?


Nina: Jag har aldrig varit på nån träff på IRIS har inte heller koll på vad som händer där, riktar dem in sig på barnlösa tjejer? Vet inte heller om det finns såna träffar här? Kanske vore värt att kolla upp.

Missetass: Kramar till dig med

Här blommar det....

Här regnar det lite smått nu... rätt så mysigt att sitta inne med tända lampor i fönstret och lyssna på regnet.

Idag har jag inte gjort så mycket, började dagen med att äta lite operatårta till frukost, det är ju aldrig fel ;-) Mamma skickade med studenttårta igår när jag skulle hem då det var så mycket kvar, sånt tackar man ju inte nej till :-)

Jag har varit och fotat några kort på våran trädgård idag, ser så fint ut när äppelträdet är i full blom :-)

                
Äppelträdet Silvia i blom

     
Här har det kommit lite fler växter i blomrabatten. Än ser det lite tomt ut men det kommer att bli finare :-)


Ruvardag 16

Igår kväll började jag blöda jag rätt så mycket, var nästa som en vanlig mens... men idag så kommer det mindre, vet inte alls vad som händer med min kropp....
Jag har inte testat nåt mer, vill inte göra det än, utan jag väntar ett tag till...

Vet egentligen inte vad jag ska skriva, känner mig rätt så tom nu... Jag kanske måste inse att min kropp inte vill att vi ska få barn..

Den här ruvningen har jag verkligen tagit det lugnt, varit långledig (bara jobbat 1 natt) och jag har ätit rätt och bra mat, inte druckit kallt. Jag har även varit på akupunktur. Jag har inte försökt att tänka på att jag ruvar... Men jag fattar ingenting, förstår inte vad jag ska göra för att det ska fungera... hmm konstigt värre...

Carro: Jag skriver till dig här då du inte har nån blogg... du skulle jätte gärna få kolla upp det där med kortison om du vill. Jag håller mina tummar att ditt plus är jätte starkt på tisdag.

Ruvardag 15

Det känns skönt att vi har haft studentfirande idag, för det har inte gett mig nån tid att tänka på vad som händer i mitt liv just nu...
Det har varit fullt hus hela dagen med en massa släktingar som jag inte har träffat på länge som har velat surra på, egentligen var det helt otroligt för det var inte en ända som frågade nåt om barn... den frågan brukar alltid dyka upp, men jag är lika glad för att ingen frågade för då hade jag nog börjat att gråta...

Idag är jag på ruvardag 15 och jag har börjat att blöda mer, det är inte som när jag har mens men det är mer än bara flytningar. Så jag tror tyvärr att jag måste inse att jag har fått ytterligare ett missfall.

Nu kan det ju vara så att ena pyret har klamrat sig fast men mitt hopp har börjat att försvinna, men under sker ju så man kan ju alltid hoppas.

På tisdag är det med ordinarie testdag så då ska jag göra ett test till för att se om det fortfarande är positivt och efter det ska jag kontakta min ivf klinik. Tycker att det borde finnas nåt att göra så att jag slipper få missfall. För nu verkar jag ju bli gravid men inte får behålla pyret/pyrerna. Jag har börjat att fundera på att det kanske är dumt att jag äter trombyl, ska kolla vad läkaren säger om det. 

Nu ska jag ta och gå och lägga mig och vila ett tag, känner mig hela slut.
Men före jag går så vill jag tacka er så jätte mycket för alla fina ord som ni har skrivit i kommentarerna, det uppskattas så otroligt mycket av mig. Jag blir alldels rörd när jag läser allt ni skriver, så tusen tack till er!
Många kramar

Studentfirande

Idag var det äntligen dags för min lillebror att ta studenten, även min svägerska tog studenten idag. Så det var två mycket glada tonåringar som vi har firat idag.

Min lillebror började dagen lite väl hårt, halv åtta var det champangefrukost och sedan fortsatte det med öl... efter utsläppet så var det dags för hans klass att hoppa upp och åka på ett lastbilssläp (säger man så?) och där fortsattes klassen att dricka öl... så när vi skulle skjutsa hem han till hans studentskiva så var det en mycket trött och hmm glad kille som behövde vila sig lite grann...


Dagen var i alla fall super trevlig, vi åt en hel massa god mat och sedan var det dags för tårtorna.
Måste bara visa en bild på en tårta som han hade, tyckte att den var jätte fin :-)



Ruvardag 14

Nu ska jag ta och uppdatera lite grann om vad som har hänt de senaste dagarna...  Ruvardag 11 så blev jag less på att inte få veta hur det hade gått för oss på det här försöket och bestämde mig därför för att testa. Tog ett sånt där test från billiga tester och det stod att det skulle ta 5 minuter och sedan skulle man avläsa testet men redan efter 2 minuter så var det två streck där, alltså jag är på smällen :-) Gjorde även ett "vanligt" test som även det visade att jag var gravid. 

Lyckan varade dock inte så länge för igår kväll så började jag få lite brunaktiga flytningar, redan då började hoppet sjunka. Gjorde ett test igår och det var starkare än dagen före. Idag så har flytningarna blivit blod så det är väl bara att inse att jag har fått ytterligare ett missfall.

Jag vet inte idag om jag kommer att orka gå igenom ett ivf försök till, känner mig så less och besviken... min kropp verkar inte klara av en graviditet. OM det här är ett missfall som jag har fått så är det 3:e på raken...

Jag vet fortfarande att det finns en chans att ett embryo har stannat kvar men just nu känns det inte så. Jag kommer nu att vänta några dagar och sedan testa igen.

Idag har vi börjat att prata lite om andra alternativ, vi har börjat fundera mer och mer på att adoptera ett barn. Tidigare så har jag inte varit mogen vid att släppa tanken på att vara gravid och föda barn men nu känns tanken på adoption så lockande. Vi kommer att ta reda på så mycket vi kan om adoption och sen kolla upp hur våra förutsättningar ser ut för att adoptera. Jag är inte säker på att gubben får adoptera pga hans olycka men då kan jag adoptera som ensam person.   

Ruvardag 13

Nu har vi kommit till dag 13, otursdagen eller vad man nu ska kalla den för...
Tiden sniglar fortfarande framåt...

Igår var vi på ikea och handlade lite smått och gott... det blev bland annat en svart mobil som vi ska hänga ute i trädgården, blev riktigt nöjd med det köpet :-)
Vi köpte den svarta, den är 150 cm lång :-)

                                         Bild från ikea, Solig mobil 129 kr

Idag har vi varit och köpt alla sommarblommor som nu är planterade i krukor. Än så länge ser det lite pluttigt ut men blommor kommer att växa till rätt så snabbt och då kommer det att bli jätte fint tror jag...

Ruvardag 12

Nu är jag hos mina föräldrar... Jag är barnvakt till min systerson några timmar då hans föräldrar jobbar. Passar då samtidigt på att göra den kall marinerade fläskfilén som vi ska ha på min brorsas studentmottagning. Fläskfilén måste man börja göra några dagar innan den ska ätas. Så idag gör vi den och vi ska äta den på fredag, då kommer den att vara perfekt. Recept på den finns här i min blogg under recept, marinerad fläskfilé heter den.

Nu har jag kommit in på ruvardag 12 och tiden sniglar sig fortfarande framåt... molvärken i magen kommer och går, det känns ibland som att mensen ska komma när somhelst men jag har ju bestämt att den ska hålla sig borta i si så där 8 månader till.  Positivt tänkande vet ni!
Idag är det en vecka kvar till min testdag :-)

Ruvardag 11

Nu har jag kommit till dagen då jag försöker analysera toapappret.

Det är ångestfyllt att gå på toa, först vill man inte gå för tänk om tanten har kommit, sen när man väl har kunnat kissa så vill man inte torka sig, men när det väl är gjort så börjar analysen av pappret.... och om man har klarat sig så långt så är man överlycklig tills det är dags att gå på toa igen...

Det känns som att all molvärk har försvunnit för mig, börjar bli riktigt nervös inför testningen... Jag känner inga symtom alls nu, så jag börjar undra om det är kört för oss den här gången också... :-(

Röstat...

Nu har jag precis kommit hem efter att ha varit och röstat i EU valet. Känns bra att man röstar, annars så kan man ju inte klaga så mycket sen, för nu har jag gjort allt som jag kan göra för att "mitt" parti ska få så många röster som möjligt...

Tidigare idag har jag varit på en sommarmarknad. Har alltid varit på den marknaden sen jag var liten men jag blir bara mer och mer besviken för varje år som går för den blir bara mindre och mindre... Tror inte att den kommer att finnas om 5 år vilket jag tycker är riktigt synd för vi har haft så himla roligt där när vi var barn... Jag och mamma pratade om det idag och hon sa att vi praktiskt taget bodde på marknaden, alla var där :-)

Snart är den här dagen över och jag har klarat av ruvardag 10!


Ruvardag 10

Nu har jag kommit ända till ruvardag 10 och nu har ruvarångesten börjat att komma....

Jag känner efter hela tiden hur det känns i kroppen, ibland tycker jag att jag känner igen vissa symtom men sen nästa gång så känner jag ingenting.

Håller snart på att bli galen. Förstår inte varför kroppen gör så här mot en var eviga gång man ruvar... jag tycker att man borde ju ha lärt sig nåt från de övriga gångerna då det här ändå är 6:e ruvningen... men inte det.

Jag har hittils kännt mig rätt så lugn, men det är som bortblåst nu... Känner mig rastlös och vill veta, men samtidigt så vet jag att det inte är nån idé att testa än för det kommer inte att visa nåt.

Varför kan inte tiden bara rinna iväg nu, önskar att jag kunde gå och lägga mig och vakna upp om typ en vecka...

Till veckan ska jag vara barnvakt till systersonen några dagar så då kommer tiden att gå fort.  
Tänkte även försöka hinna gå på stan och se om jag hittar nån fin klänning att ha på mig på min brors och svägerskas student. Jag har även tänkt att hjälpa mamma att laga lite mat till studentskivan så jag kommer nog inte att ha så mycket tid att tänka (hoppas jag i alla fall). Det är nog tipset att göra så mycket som möjligt så att dagarna går fort så man inte hinner stanna av och tänka.

Jag försöker fortfarande vara positiv, tror på att man ska tänka att allt går för då ska det gå ;-)


Ruvardag 9

Usch jag har börjat att bli förkyld eller det kan lika gärna vara pollen också då jag reagerar mot det med. Jag brukar alltid ta tabletter mot det men i år har jag inte velat göra det då jag ruvar och så.
Jobbigt är det i alla fall med en snorig näsa...

Idag är det 6:e juni och Sveriges nationaldag, det ska vi inte fira på nåt speciellt sätt utan det blir som vilken lördag som helst. Jag tror aldrig att Sverige kommer att fira nationaldagen på samma sätt som tex Norge, men man ska kanske aldrig säga aldrig...



Jag har hunnit in på ruvardag 9 nu och snart så borde man kunna testa och se om det har blivit nåt eller inte... men jag tror att vi kommer att suga på karamellen ett tag till. Vill ju på ett sätt veta nu, men tänk om det skulle visa minus pga att det var förtidigt att testa, snacka om att man då kommer att bli besviken... Nej därför tror jag att vi vänta några dagar till. Den som väntar på nåt gott...

Ruvardag 8

Ytterligare en dag är avklarad... nu har vi hunnit in på ruvardag 8 och ångesten har börjat att komma smygande...
Ena stunden känns det som att det kommer att lyckas den här gången medans man en stund senare känner att allt är kört... nu börjar den jobbiga tiden, då man försöker analysera allt. Jag hade ju bestämt mig innan det här försöket att inte tänka så mycket men det är så mycket lättare att säga än att göra.

Igår kväll var det inget bra på tv och jag kände mig lite små less... då åkte gubben iväg till affärn och köpa lite ostkrokar och en dricka till mig. Han köpte även filmen -Vi hade i alla fall tur med vädret igen. Vi gillade verkligen den filmen, extra roligt är ju att den är inspelad här omkring :-)


Snart tar de studenten...

Har börjat att inse att det bara är en vecka kvar tills det är studenten. Både min lillebror och gubbens lillasyster tar studenten. Ska bli jätte kul att få fira den dagen med dem. Det enda tråkiga är att de tar studenten samma dag så jag kommer att få titta på min brors utspring (heter det så?) och gubben på syrrans... Jag har koll på vad vi ska ge i studentpresenter men har inte hunnit köpa det än men det får nog bli i helgen eller till veckan att dra en sväng på stan :-)
Jag törs inte skriva vad vi ska ge till dem här då jag de kanske är här och läser ;-)

Måste ta och äta lite frukost nu och kanske göra lite nytta här hemma...

Ruvardag 7

Nu har jag ruvat i en vecka, igår började jag känna av en liten molandevärk i magen, nästan lite som mensvärk men det känns som det är alldels för tidigt. Vid tidigare behandlingar så har min mens kommit mellan ruvardag 12 och 15.
När jag plussade i höstas så fick jag en molande värk ungefär från ruvardag 10 och då kändes det som att mensen skulle komma när som helst... Så jag hoppas verkligen att den här värken är nåt positivt.

Inatt har jag jobbat sista natten inför min ledighet och det gick bara bra. Känns så skönt att få vara ledig till midsommar, sen jobbar jag bara 3 veckor och sedan är det dags för sommar semestern :-)
Känns som att den här tiden kommer att gå fort!

Vi har nyss kommit hem från ett kalas, min svärfar fyller 46 år! Grattis på födelsedagen!


Blastocyter

Nu har jag fått svar från våran ivf klinik och av våra 6 embryon som de skulle fortsätta att odla så hade 5 stycken av dem blivit blastocyter. Så både vi och kliniken är jätte nöjda :-)
Tänk att av våra 10 ägg så blev 2 toppen embryon till mig och 5 blastocyter till frysen, Jippi!

Mailat

Nu har jag mailat till min ivf klinik för att kolla om de kan maila tillbaka hur många av våra embryon som blev till blastocyter. OM vi nu fick några. Orkar inte springa till brevlådan varje dag och bli besviken när jag inte har fått ett brev från dem. Tycker att det här är en viktig sak så jag hoppas att de skyndar sig att svara så att vi får veta.

Nu ska jag gå och lägga mig och vila så att jag orkar med nattens arbete.

Ruvardag 6

Det här är första gången jag ruvar som det känns som att tiden bara rinner iväg. Tycker att tiden har gått så fort, är redan på ruvardag 6. Vet att det är långtid kvar, de värsta dagarna har inte kommit. Nästa vecka kommer att bli värre för det är då man börjar övertolka varje minsta sak...

Progresteronet som jag tar 3 gånger varje dag lurar kroppen, det är det som gör mig så trött och att mina bröst är så ömma. Tänk vad skönt det vore om man inte fick såna "biverkningar"...

Nu ska jag gå ut och lägga mig i solen ett tag. Det är underbart väder idag igen :-)


Ruvardag 5

Idag är jag på ruvardag 5 och igår så gjorde det lite ont i magen en kort stund och man kan ju inte låta bli att undra om det kan vara att det fastnade... vet att det här är önsketänkande men man måste göra nåt för att hålla uppe hoppet!

Jag är så fruktansvärt trött mest hela tiden, kommer inte ihåg att jag har varit det de tidigare behandlingarna. Det är ju sommar och då brukar man vara piggare. Men vid 14 -tiden så måste jag sova en stund... behöver verkligen den vilan. Ändå somnar jag tidigt på kvällarna...

Imorgon är första gången jag ska jobba efter äggplocket. Var egentligen meningen att jag skulle jobba både onsdag och torsdag natt men då jag har så mycket tid i min flex så har jag tagit ledigt på torsdag, känns riktigt skönt. Så nu jobbar jag imorgon natt och sen är jag ledig ända tills på midsommarafton, det blir 15 hela lediga dagar :-) Känner verkligen att jag kommer att behöva det. Vill bara vila och försöka ta det lugnt den här ruvningen.

Min svärmor har sagt att allt jag är sugen på ska jag äta och det går jag efter så idag då jag var på affärn så kunde jag inte låta bli att köpa en liten bakelse. Sen har jag bakat vaniljbullar men jag har bara smakat 1 och resten hamnade i frysen :-)

Idag är det tisdag och det har redan gått 1 vecka sedan vi gjorde äggplocket, tycker tiden har gått så fort.

Ikväll är det Desperate Housewife på tv så jag ska försöka hålla mig vaken till klockan 22, men det kan bli svårt ;-)

Sovit borta

Inatt har jag sovit hos mina föräldrar, eller jag vet egentligen inte om jag ska kalla det för sova för jag har inte sovit så bra.
Systersonen har sovit mellan mig och mamma i dubbelsängen. Huvudet hade han på min kudde så jag fick max en tredjedel av den, benen har han sen haft i mammas ansikte. Så jag fick det mest mysigt :-)

Jag sover inte lika bra när han sover brevid mig då jag inte är van vid det, men det är hur mysigt som helst att vakna upp brevid en jätte söt kille ;-) Då vaknade var han lika glad och pigg som vanligt, då tar han sin lilla söta hand och styker försiktigt i ansiktet på mig så att jag ska vakna.
Sen låg vi bara och myste ett bra tag, han älskar musik så självklart slog jag på min mobil och där hade jag hans favoritlåt (tror jag), Sahara hotnights låt Visit To Vienna


Tack!

Tack för era kommentarer, det värmer verkligen att det finns människor lite här och där i vårat avlånga land som bryr sig om en... Tusen tack igen för allt ni skriver!!!! Ni vet att jag håller tummarna för er alla, vill att vi alla ska få våra efterlängtade barn!

Jag förstår inte heller riktigt varför vi inte skulle få köpa ett till 3 -pack, men det kanske är en kostnadsfråga för kliniken... de tjänar ju mer pengar på oss om vi betalar för 1 försöki taget, men för oss så känns det tryggare och framför allt blir det billigare att köpa ett 3 pack. När man har flera försök så slipper man lite av ångesten för att man vet att man har x antal försök kvar...

Men som jag skrev tidigare så kommer vi att ta diskutera med våran favorit läkare sen och vi kommer inte att ge oss.
 
Som det är nu så vet vi ju inte vad vi ska göra om det här inte lyckas då vi inte än vet om vi har fått några blastocyter till frysen. Annars så är vi på ruta 1 igen och det känns verkligen pissigt...

Jag känner att jag behöver och vill ha en backup plan, både en B och C plan, för man vill hela tiden vara inne i ruljansen och inte ta en pause bara för att man inte vet vad som ska hända. OM vi ska ha en pause är det för att vi själva vill det...

Vi känner oss inte reda att ge upp våran dröm om ett biologiskt barn än! Adoptera kommer vi tyvärr aldrig få göra pga gubbens skada.

Nä, nu har jag nog skrivit klart för ikväll... Jag sover över hos mina föräldrar inatt då jag och mamma ska passa systersonen imorgon. Vi kunde inte komma överens om vem som skulle få vara barnvakt så därför delar vi på det ärefyllda uppdraget. Har nyss lagt han för att sova, men jag gjorde en fuling, han ville inte somna i spjälsängen så han fick somna brevid mig i dubbelsängen och då somnade han på en gång. Vaknade inte ens när jag lyfte tillbaka han i spjälsängen ;-)
Inatt är det jag & mamma som delar på dubbelsängen, min pappa får sova i mitt gamla rum hihi :-)

Ruvardag 4

Är idag på ruvardag 4, snacka om att tiden går sakta. Jag försöker att inte tänka på att jag ruvar men det är svårt.... Ni som har gjort provrörsbefruktning vet hur allt det här känns. Man försöker känna av minsta lilla av kroppen, men än så länge känns allt bara som vanligt.

Det onda har gått över, men jag är fruktansvärt trött, de sista dagarna har jag vilat en timme ungefär på eftermiddagen i samband när jag har tagit vagiatoren. På kvällen är jag också trött så jag lägger mig tidigt. Vet inte om det är medicinerna som gör mig trött eller om det är värmen.

Då vi var och gjorde återföringen pratade vi med läkaren om det här försöket inte skulle gå vägen om vi då fick köpa ett nytt tre pack. Det här är ju vårat sista försök som vi har betalat för. Då sa han att de inte var så givmilda med att man fick köpa ett till 3 pack då man redan har köpt ett. Men däremot så skulle vi få köpa enstaka behandlingar, men hallå, två behandlingar kostar ju lika mycket som ett 3 pack. Blev lite irriterad, men vi ska ju inte ta ut nåt i förskott för det här försöket ska ju gå vägen :-) Men samtidigt så behöver man ha en backup plan! OM det nu inte lyckas så ska jag prata med den andra läkaren, våran favorit... han kanske låter oss köpa ett 3 pack :-)

Känns som att vi ändå har oddsen på våran sida, av 5 behandlingar (3 ivf och 2 fet) så har jag blivit gravid 2 ggr, alltså 40 % och det är väl ändå rätt så bra... Om man bara räknar färskförsöken så har jag blivit gravid 33 % av gångerna, och vid frysförsöken 50 %.  Nu har jag inte räknat med det senaste försöket då jag inte vet hur det ska gå.
Vi är även unga, jag är BARA 28 år och gubben är 30 år.