Badning i tunnan

Idag blev det en tidig dag för oss. Syrran och systersonen kom till oss redan vid 7:30 och redan då var det stålande sol ute.
Kändes bra att kliva upp så tidigt så att man inte missade det underbara vädret, som till och med var bättre än igår ;-)

Vi började dagen med ett litet morgondopp i badtunnan, eller vi och vi... jag får ju inte bada nu då jag ruvar, men syrran, gubben och gullungen badade som bara den.
Sedan var det dags för lillkillen att sova en stund och då passade vi på att sola oss. Som syrran sa, det kändes verkligen som semester :-)
Vi ringde även och väckte våran pappa så även han kom lagomt till det var dags för nästa bad.

Sedan var det dags för lunch och då grillade vi hamburgare ute som vi åt, varför är maten alltid så mycket godare när man äter den ute?!

Ser att jag har fått märken av bikinin idag, känns riktigt bra, hoppas nu bara att värmen stannar kvar!

Idag är det morsdag, så grattis på din dag älskade mamma :-)

Underbart väder

Solen skiner ute och ändå sitter jag här vid datorn, men jag ska bara vara här en snabbis, sen ska jag ut igen om jag nu kan slita mig...

Igår var vi och fick en massa perenner som vi har planterat i våran rabatt. Det ser inte så mycket ut för världen nu, men jag tror att det kommer att bli riktigt fint när de har fått växa till sig lite grann och börjat att blomma :-)

Idag är det som sagt var jätte fint väder ute, det är 23 grader i skuggan här, årets varmaste dag... imorgon skulle det tydligen vara ännu varmare så det låter härligt :-)

Det har börjat att kännas bättre i magen, så det går åt rätt håll!


Sjukanmält mig

Det var tänkt att jag skulle jobba hela den här helgen, men jag har varit tvungen att sjukanmäla mig. Klarar knappt av att resa mig upp ur bilen och sätta mig igen. Förstår då inte hur jag skulle fixa att jobba hela natten då det blir ett 60 tal i och ur bilen. Så nu ska jag bara ta det lugnt, njuta av solen och av embryona som är i magen. Just nu är jag i alla fall gravid och det hoppas jag att jag ska vara långtid framöver :-)

Har lovat syrran att jag ska vara barnvakt åt lillkillen några timmar idag, så det ska jag försöka göra. Blir inte så mycket att lyfta han. Men det ska nog gå bra i alla fall. Ska kolla med min mormor om hon är sugen på att komma förbi och "leka" med oss :-)

Ruvare

När jag skrev tidigare idag så lät jag rätt så negativ, men jag kände mig så besviken. Hade ställt in mig på att få långtidsodla igen, men det blir inte alltid som man har tänkt sig.

Klockan 11:00 så ringde doktorn till mig och sa att av mina 10 ägg så hade 8 stycken befruktat sig normalt medans 1 ägg hade befruktas med två spermier så det fick dem kasta bort.

Då tyckte jag att 8 ägg, då borde man väl kunna långtidsodla, men doktorn tyckte att de hade bättre förutsättning i mig. Så nu ruvare jag på två stycken jätte fina 4 celliga embryon. De övriga 6 stycken skulle de fortsätta att odla och se om det blev blastocyter av dem. Så det får jag veta nästa vecka.

Det blev en stressig resa till kliniken då de ringde 3 timmar innan vi skulle vara där och det tar ungefär 3 timmar att köra dit. Vi hann dit med bara några minuters försening så det gick bra. Jo förresten gubben körde för fort så att en kamera blixtrade till, så nu är det väl bara att vänta på bötern... suck kändes lite onödigt, men det är ju inget att göra nåt åt!

Jag har fortfarnde ont i magen, riktigt jobbigt när man ska ställa och sätta sig ner, framför allt i och ur bilar... Är inte så säker på att jag kommer att orka jobba fredag och lördag natt, men det återstår att se imorgon.

Nu ska jag gå och sova som en lycklig ruvare :-)


:-(

Blir att åka iväg till kliniken nu... tyvärr säger jag bara... vet inte så mycket mer än så. Men jag kommer att bli ruvare idag.

Nervös väntan

Sitter nu här vid datorn och känner mig riktigt nervös. När som helst kommer min läkare att ringa och berätta hur många ägg som har blivit befrukade.
Jag hoppas så mycket på att det ska bli långtidsodling igen, för jag vet att chanserna att det ska lyckas är större än om man odlar som vanligt...

Jag skriver mer när jag vet hur det blir.

Frisör och akupunkturbesök

Morgonen började jag med att åka till min frisör och klippa mig. Blev en rätt så kort frisyr. Är jätte nöjd med resultatet. Nu ska jag bara sätta dit lite slingor så blir det pricken över i:et tror jag.
Om det inte blir återföring av vårat/våra embryon imorgon så kanske min svärmor ska göra slingerna :-)

Dagen fortsatte jag med att åkte på akupunktur. Den här gången var min sista gång, nu är det upp till min kropp att ta emot embryot. Akupunktören har nu förberett för den/dem att komma in i min kropp :-)

Nu till nåt annat, imorgon på förmiddagen får vi veta hur många ägg som har blivit befruktade och om det blir återföring imorgon eller på söndag. Är spänd över att få veta resultatet men samtidgt är jag jätte nyfiken :-)
Ni får jätte gärna fortsätta hålla tummarna, gärna si så där 9 månader till :-D

Äggplock

Våran dag började tidigt, klockan 04:00 bar det iväg mot våran ivf klinik och vårat äggplock :-)

Vi hade tid där klockan 07:30 och var första paret ut. Vi blev tilldelade ett tre sängsrum. Där fick jag 5 mg stesolid och 1 gram panodil. Gubben fick gå in i ett annat rum och lämna spermier.
Efter ett tag blev jag lite lullig av medicinen, då var det dags för sköterskan att sätta en kanyl på mig.


Här har jag fått kanylen insatt och ligger nu med värmekudde på magen och väntar på att få plocka ut äggen.

Sedan var det dags att gå in i behandlingsrummet. Väl där fick jag börja med att väga mig och hör och häpna, jag hade gått ner 2,5 kg sen förra behandligen, känner mig riktigt stolt över mig själv :-)

Sen var det bara att sätta sig i gynstolen och få lite morfin i kanylen. Sedan satt den stressade Dr S bedövningssprutan. Efter det gjorde vi ett ultraljud för att se hur allt såg ut. Min slemhinna var tjock och fin, hade även 12 äggblåsor så det var 4 mer än förra ultraljudet.

Nu var det dags för att punktera äggblåsorna, fick ytterligare en dos morfin innan de började och de gick rätt upp i huvudet...
Hörde hur de räknade 1,2,3,4,5,6 ägg, sedan var det dags att börja på nästa sida, då började det att göra ont igen så det var bara att få en liten dos till av morfinet. Efter det kommer jag inte ihåg så mycket av punkteringen. Snurrade rätt så mycket i huvudet och jag mådde illa. Fick sitta och ta igen mig i gynstolen ett tag, sedan fick gubben följa mig på toa.

Nu fick jag gå och lägga mig i sängen igen och vila lite grann. Efter en stund fick vi fika, kände mig inte lika illamående efter det.

I den här vevan kom nästa par in i "vårat" rum och det var gubbens barndomskompis och hans tjej som fick sängen brevid våran. Så det var ju roligt att surra med dem lite grann. Som han sa, det kändes som en blind date med draperierna mellan sängarna ;-)

Jag började bli nervös för hur många ägg de hade fått ut, men så kom äntligen sköterskan in och viskade och pekade på ett papper, 10 ägg stod det där. Kändes lite onödigt att hon viskade för vi hade sagt till om att vi kände de som låg brevid oss... men men de gör väl det pga sekretessen. Kände mig besviken över att det BARA blev 10 ägg...

Gubben frågade hur hans kompisar som han kallar sina simmare för var. Sköterskan fick då gå tillbaka till labbet för att kolla, och sedan berättade hon att de aldrig hade varit så här bra tidigare. Förra gången sa de att de var toppklass, undra vad man ska kalla de för den här gången?!

Nu vet vi inte när det blir återföring, vi hoppas ju som sagt var på långtidsodling, men det får vi veta på torsdag förmiddag.
Antingen blir det på torsdag (2 dagars odling) eller så blir det på söndag (5 dagars odling) Nu håller vi tummar så att de blir blå att våra ägg och spermier har det riktigt trevligt i värmeskåpet så att alla blir befruktade så vi får återföringen på söndag :-)


Planterat lite

Mina svärföräldrar har varit här och hälsat på idag. Fick hjälp av svärmor att plantera i min blomrabatt, blev riktigt fint redan... tänkt vad jag kommer att tycka att det är fint när blommorna har kommit upp mer. Nu är de så små...

Sitter här vid datorn och känner mig lite små trött, har ju inte sovit många timmar idag. Men det är bra att jag är trött för jag ska snart gå och lägga mig så att jag orkar med morgondagen. Först ska jag plocka fram grejerna som ska med och förbereda lite grann...


Dagen före

Idag är det dagen för Dagen med stort D. Imorgon är det nämligen äntligen dags för äggplock. Längtar som bara den men samtidigt är man ju alltid nervös. Men nu ska jag tänka positivt, allt kommer att gå bra :-)

Jag jobbade inatt och det gick rätt så bra. Början av natten var värst då jag mådde illa och hade ont i magen, men sen så försvann det under natten. Så nu känns det nästan som vanligt igen.

Imorgon kommer det att bli en tidig morgon, måste åka hemifrån klockan 04:00, det är lite tidigt men vad gör man inte ;-)

Jag vet inte om jag hinner in och skriva nåt mer idag annars så återkommer jag imorgon och berättar hur mitt äggplock gick. Men håll gärna tummarna för oss nu!!!

Ovitrell sprutan

Ikväll är det dags för sista sprutan, ovitrell. Det är en äggmognadsspruta. Den ska jag ta klockan 20:30 och sen är det dags för mig att åka och jobba sista natten innan äggplocket :-) Sedan är det tänkt att jag ska jobba helgen men allt beror på hur det blir med hur många dagar våra embryon ska odlas.
Ovitrellsprutan har en grövre nål än de andra sprutorna och därför känns de mer, men vad gör man inte för att det här ska lyckas?!
Klockan 15:00 tar jag sista suprecur sprayet också :-)

Idag regnar det här, så det blir bara en slappar dag hemma, känns rätt så skönt :-)


Sista menopur

Nu har vi nyss kommit hem från ett kalas med fullt med mat. Känns som att jag har ätit så att jag håller på att spricka....

Vi började dagen med att bowla. Vi spelade 2 serier var och av oss 8 personer så kom jag 4:a, om man räknade ihop totalen av våra poäng. Känner mig riktigt nöjd :-)

Sedan bar det iväg till mina svärföräldrar där vi åt en massa god mat, sedan var det smörgåstårta och gräddtårta. Senare på kvällen var det godis och annat gott.

Jag har ikväll tagit min sista menopur spruta, känner mig riktigt svälld i magen. Känns som hela magen ömmar. Hoppas att det är positivt...
Nu har jag bara 3 gånger kvar att spraya, känns så bra att jag snart äntligen är färdig med den här behandlinge :-)

Grattis!

Idag fyller gubbens morfar 70 år så den här dagen kommer vi att fira han. Vi ska snart iväg och bowla, sedan blir det mat hos mina svärföräldrar. Vi har gjort buffé som vi ska äta. Sedan beroende på hur vädret är så ska vi spela lite kubb och sånt.
Blir en ganska stillsam födelsedag för han då han inte vill att det ska vara nån stor fest.
Känns ganska skönt då jag är rätt så trött på kvällarna nu av alla mediciner och så...

Ikväll är det i alla fall dags att ta sista menopur sprutan, snart är den här ivf behandlingen färdig :-)

Go morgon

Go morgon, eller man kanske ska säga go dag då klockan är 16:00 nu... har nyss kommit mig i kläderna. Har inte sovit bra idag, vet inte om det är det fina vädret som får mig att vilja vara vaken eller vad det är. Vaknade i alla fall vid 14:30 idag men jag klev inte upp på en gång utan jag låg och drog mig och läste lite i min bok. Sånt är ju alltid trevligt.

Idag har jag fått en tid för min nästa akupunkturbehandling, det blir på onsdag, dagen efter äggplocket. Tror att det kommer att bli skönt att få lite nålar då som kan hjälpa mot den ev smärta som man känner efter äp.

Jag ringde även till min frisör idag och hade tur att få en tid för klippning på onsdag. Ska bli så skönt att få klippa håret, mitt hår växer verkligen som ogräs...

Kristihimmelsfärdsdagen

Idag är det kristimhimmelsfärddagen, skulle egentligen vara ledig idag och imorgon  men då jag behöver vara ledig måndag och tisdag så har jag bytt med en kollega så jag jobbar idag och imorgon istället. Allt går :-)

Idag har vi hållt på ute på gården, eller jag vet inte om det är rätt att skriva VI då jag inte har gjort så mycket, har ännu mer ont i magen  idag än igår och har svårt att böja mig ner. Så jag har mest varit ute och pekat och gubben har luft och flyttat en massa stenar :-)

Igår var vi förbi affären och hittade då tre fina perenner, blev två gräs och en blomma.

Ultraljud

Idag har jag varit och gjort ett ultraljud för att se hur många äggblåsor jag har. Läkaren hittade 8 stycken i bra storlek, sen hade jag några mindre. Kände mig lite besviken när jag åkte därifrån, då jag brukar ha fler än så. Men nu får man tänka att jag gjorde ultraljudet två dagar tidigare än vad jag brukar göra så mycket kan hända på två dagar.

Nyss ringde min ivf klinik till mig och berättade att jag och gubben var välkomna dit på tisdag de 26:e för äggplock :-) Precis det datumet som jag trodde att det skulle bli!
Hon undrade om jag hade några frågor och då sa jag att jag hade blivit besviken över antalet äggblåsor och då sa hon att det inte är så många som har 8 äggblåsor i samma storlek som jag hade redan när jag bara har sprutat i 7 dagar, så jag hoppas att hon har rätt. Jag kan ju inte göra nåt åt mina äggblåsor, det blir så många som det blir... Hon sa även att läkaren har planerat att vi ska långtidsodla, men då behövs det minst 5 befruktade embryon på dag 2, så det är bara att hålla tummarna att allt går som planerat!
Jag ska fortsätta med 450 IE menopur, sista dagen för det är på lördag. På söndag sprayar jag som vanligt morgon och mitt på dagen, sedan kl 20:30 är det dags för ägglossningssprutan Ovitrell.

Nu är det alltså inte lång tid kvar :-)

Blodprovet

Jag har nyss pratat med ivf klinik ang blodprovet som jag tog igår. Mitt E2 värde var 1620, så det är inte konstigt att jag har börjat att känna i magen. Förra gången hade jag 1689 så det är nästan lika mycket. Så nu håller jag tummarna att allt ser bra ut imorgon på ultraljudet.

Läkaren hade skrivit i min journal att jag skulle få två embryon tillbaka, jag skulle även äta trombyl (blodförtunnande) och om jag plussade så skulle jag få ta progresteron vagiatorerna längre tid, pga mina tidigare missfall.
Jag sa även till att vi ville att våra embryon skulle långtidsodlas om de gick så hon antecknade det också.
Hon sa även att nästa vecka är det planerat att jag har äggplock. Tänk om en vecka så kanske jag vet hur många ägg som blev befruktade.... Det är alltså inte lång tid kvar nu :-)


Idag skulle vi bli föräldrar...

OM jag inte hade fått mitt mf så skulle jag ha haft beräknad födelse idag.
Har varit en tung dag då jag tänker på vårat första missfall rätt så mycket. Går nog inte en dag utan att jag tänker på pyret som inte ville stanna kvar.

Andra missfallet som jag fick, tog jag inte lika hårt om man nu kan säga så. Då jag nästan på en gång efter plusset började att blöda så då anade jag att det var kört den gången också.
Men första missfallet så slutade pyret att växa i magen i vecka 6 men det blev inget missfall förrän i vecka 10 så min kropp blev verkligen lurad av att jag var gravid. Det upptäcktes vid ultraljudet i vecka 9 att pyret hade slutat att växa så jag fick vänta en vecka tills min kropp stötte ut det.

Känns skönt att vi har haft huset fullt med folk idag, var lite av den anledningen att vi ville bada badtunna idag för att få annat att tänka på.


Nybadade :-)

Viblev några fler som badade idag, min lillebror följde med våra föräldrar hit. Sedan kom syrran, hennes sambo och deras gullunge också. Så det blev ett riktigt badkalas :-) Alla fick bada utan gullungen, men han var nog lika glad i alla fall.

Idag har jag och gubben varit barnvakt åt systersonen, passade på att fota han då han utforskade balkongdörren och sig själv, undra om han trodde det var en kompis?!Badat badtunna :-)

Solen skiner här och jag har nyss klivit upp efter ett skönt bad i våran badtunna. Hur underbart som helst :-)

Snart kommer mina föräldrar och eventuellt min svåger och systerson hit, så då ska vi bada allihopa. Trodde att det skulle vara skönast att bada på vintern då det är riktigt kallt ute, men det var härligt att bada i 40 gradigt vatten då solen skiner :-)

Bilder från min badning kommer inte då jag känner mig som en flodhäst.... magen har börjat att svälla :-)

Idag har jag varit och tagit blodprov så imorgon får jag veta vad mitt värde är på, ni får hålla tummarna!

Sprutdag 5

Nu har jag redan kommit till sprutdag 5 och mina vallningar är nästan helt och hållet bortblåsta. Känns så skönt :-)

Jag känner inte av sprutorna så mycket, men än att jag är lite öm i magen så jag hoppas att det har börjat att hända lite saker...

Nu ska jag snart börja åka iväg, ska till syrran innan jobbet och hälsa på. Ska vara där imorgon på dagen och passa lillgrabben. Så det bli ingen sömn efter nattjobbet... Hade ändå inte hunnit sova då jag ska ta blodprovet 11, så det blir en tidig kväll imorgon.

Gubben har börjat att fylla vatten i badtunnan, så imorgon blir det ett bad i den, ska bli riktigt härligt :-)

Allt går

Allt går bara man vill det heter det ju och det stämmer nog. För igår så blandade jag först menopur sprutan och sen tog jag och stack mig själv med den. Känner mig riktigt stolt över mig själv. Ikväll kommer jag att ta den igen själv :-)

Jag har börjat att märka att mina svettningar har blivit mindre, så kanske har de tre sprutorna plus att jag har minskat på suprecur dosen gjort att mina klimakteriebesvär är mindre :-)

På måndag ska jag ta blodprov för att se hur högt mitt E2 värde är. Vid det förra färskförsöket som vi gjorde var det värdet 1689, så jag hoppas att det är nåt liknande den här gången också. För jag vill få ut många fina ägg. Känns lite nervöst, för man vet aldrig hur man ska svara på en behandling.
Får inte svar på mitt blodprov förräns på tisdag.

På onsdag är det dags för ett ultraljud för att se hur många äggblåsor jag har.

Usch allt känns så nervöst, först är man nervös för att man inte ska få nog fina äggblåsor, sedan är man orolig att äggblåsorna inte innehåller några ägg. Sedan vet man inte om äggen blir befruktade, efter det är det den långa ruvartiden som är så påfrestande. Om man  sedan har turen att det lyckas så är lyckan total men samtidigt är man så fruktansvärt orolig för att det ska sluta i ett missfall.
När ska alla orosmoment sluta?!

Sprutdag 3

Nu är jag inne på sprutdag 3. Än så länge känns det inget i magen. Men jag har i och för sig bara hunnit ta två sprutor.
Igår var det jag själv som blandade sprutan och det gick hur bra som helst. När det sedan var dags att sticka in sprutan i magen så fick gubben ta över. Vet inte vad som har hänt med mig, men jag vill inte sticka mig själv. Det kan ju ha att göra med att det var längesedan sist, snart ett år sedan. Men för gubben går det ju bra...
Ska testa ikväll med att ge mig själv sprutan, det är ju lite besvärligt om han alltid måste vara hemma när det är sprutdags.

Ikväll är det jobb igen för mig. Jobbar hela helgen, men det ska säkert gå bra.
Trist bara att de har lovat fint väder hela helgen.

Idag har det varit riktigt varmt och skönt här, har passat på att sitta ute i solstolen och bara ta det lugnt. Jag har inte gjort nåt ute i trädgården idag, utan jag har bara njutit av dagen, kan vara skönt det med :-)

Igår kväll hade jag jätte ont i huvudet igen, det är väl sprayet som spökar... Var tvungen att gå och lägga mig vid 21 tiden och vaknade först vid 11 idag. Det var nog sömn som jag behövde, idag är huvudvärken tack och lov borta. Men jag kanske inte ska ropa hej än för det brukar vara på kvällen som den kommer.


Träningsvärk

Jag känner verkligen av i kroppen idag att vi lyfte en hel del stenar igår. Har riktig träningsvärk i benen och ryggen. Vissa går och tränar på gym men vi lyfter stenar istället ;-)

Det blev riktigt fint på baksidan, nu har vi även börjat att lägga skiffer brevid naturstenarna. Har fått en massa skiffer av våra grannar som ska bli en liten avskiljare till gräsmattan.

Har tittat runt lite på internet idag på olika blommor, så nu har jag hittat två stycken perenner som jag vill ha i min blomrabatt... Känns skönt att man börjar få ett hum om hur man vill ha det :-)

Vi har varit förbi affärn idag och då köpte vi ett stort svart parasoll till altanen. Nu saknas bara några snygga dynor till stolarna så är jag nöjd med möblerna :-)


Första sprutan är tagen :-)

Nu har gubben precis gett mig min första injektion. Så nu kan jag äntligen kalla mig för sprutar. Från imorse så har jag även fått halvera min spraydos till en puff tre gånger per dag, istället för två puffar tre ggt per dag.
Här är alla saker som jag behöver inför varje sprut tillfälle :-)


Idag har vi jobbat på här ute på gården med stenar, hade för lite hemma så vi for till gubbens mormor och morfar och hämtade ett släpvagnslass med naturstenar... och alla gick åt. Det såg mycket ut när dem låg utspridda på gräsmattan men när man börjar lägga ut dem så går det åt.

Nu ska jag ta och gå och njuta av att första sprutan är tagen framför tv:n, det är onsdag idag och det betyder Greys anatomy :-)

Redo för menopur

Nu har jag sett på introduktionsfilmen för Menopur. Var först lite nervös för att blanda srutorna, men efter att ha sett filmen så känns allt mycket bättre.

Första gångerna man ska blanda ihop allt kommer att ta lite tid, då jag ska ha 6 pulver ampuller.
Men det ska nog gå bra. Har ju gjort det här en gång tidigare.

Gubben har vunnit högsta pris och ska få leka doktor & blanda :-)
 
Nu är vi i alla fall redo för imorgon!

Här finns filmen om det är nån som vill se den. Tyvärr så är den på danska...


Badtunnan

Idag har det inte hänt mycket i mitt liv. Har mest nedräkning till imorgon då jag äntligen ska få börja med mina efterlängtade sprutor.
Har ingen ork och känner mig mest less, men det kommer snart att gå över :-)

Jobbade sista natten innan helgen inatt, tänkte att jag bara skulle sova en stund... vaknade första klockan 12 men kände mig så trött så jag fortsatte att sova och vaknade då 15... ska bli kul att se om det går att somna ikväll....


Har nyss varit ute och fotat några kort på våran nyaste del av altanen som vi byggde i höstas. Vi byggde ut våran altan då gubben fick en badtunna i 30 års present som vi vill ha infälld i altanen. Men tunnan är rätt så stor så det blev att bygga ut lite grann.
Är riktigt nöjd med resultatet.
2 dagar kvar

Nu har jag precis vaknat upp efter en dag i sängen, kanske jag skulle säga att jag har jobbat inatt. Sömnen har inte varit den bästa men det har att göra med mina svettningar. Men nu är det bara två dagar kvar tills jag får börja med sprutorna :-)

Som ni säkert förstår så längtar jag som bara den... vill att dagarna ska gå fort!

Idag har gubben varit och köpt ett vinbärsträd som han har planterat i blomrabatten. Så nu står den där alldeles ensam och väntar på att det ska komma andra växter och göra den sällskap. Han köpte även två perenner men jag vet inte vad det blev för några. Spännande värre... han hade ju hjälp av min svärmor så jag tror att det blev jätte bra för hon har koll på hur jag vill ha det :-)

Nu ska jag göra mig i ordning inför jobbet.


Spraydag 18

Oj satt precis och räknade vilken spraydag jag är på och det blev 18... trodde inte att jag hade sprayat så länge. Då är det inte så konstigt att jag känner av sprayet så tydligt.

Mitt humör och tålamod blir sämre för varje dag som går. Tycker verkligen synd om min omgivning, det är tur att de är så förstående i alla fall de som vet vad vi går igenom. Försöker hålla igen med mina känslor men ibland rinner det bara över och då är det oftast gubben som får ta mest skit tyvärr men han vet ju varför jag är som jag är....
 
Känner även att jag har blivit känsligare, tycker att jag grinar åt minsta lilla sak...

Vallningarna som jag har är värst på nätterna, men jag känner även av dem på dagarna. Ena stunden fryser jag medans jag några minuter senare svettas igen. Det är mycket svårt att veta vad man ska ha på sig. Ibland känns det som det bästa vore att vara naken, men jag undrar vad mina kollegor skulle tycka om jag kom naken till jobbet ;-)

Nu är det bara 3 dagar kvar tills jag får börja med sprutorna. Fick med en film om hur man blandar menopuret så vi kommer nog att titta på den på onsdag för att friska upp minnet. Har ju inte använt sprutorna sen i augusti förra året. Jag kommer att ha maxdos av menopur, alltså 450 IE.

Förra gången hade jag också det och då blev de ett jätte bra resultat. Vi fick ut 17 ägg, vilket är vårat bästa resultat. Av de 17 äggen så var det 13 som blev befruktade. De långtidsodlade då våra embryon och fem dagar senare fick vi tillbaka 2 toppen blastocyter. Vi fick även 5 stycken topp blastocyter till frysen.
Som ni säkert vet så blev jag gravid vid det försöket, men när vi gjorde ultraljudet i vecka 9 upptäcktes det att pyret hade slutat att växa, en vecka senare fick jag missfall.

Sedan gjorde vi ett frysförsök i februari, då behövde de tina upp alla frysisar. Jag fick en tillbaka då och blev gravid igen. Denna gång fick jag missfall nästan på en gång i vecka 6.

Så nu hoppas vi att jag ska bli gravid igen och att det ska bli tredje gången gillt för oss.

Regnet det bara öser ner...

Regnet har öst ner här hela dagen, verkligen skönt att att blomrabatten blev klar igår... hade inte varit kul att stå och skotta jord i regnet.
Fast i och för sig så hade jag blivit kall då för jag svettas mest hela tiden nu. På onsdag är det i alla fall dags att börja med sprutorna. Längtar som bara den. Tänk om en vecka ungefär då borde alla svettningar vara borta och jag är som en människa igen :-)

Jätte roligt att så många kommenterar i bloggen, fortsätt gärna med det :-)

Idag har jag inte gjort mycket här hemma. Vi åkte till mina föräldrar vid lunchtid och där var syrran och lillgrabben. Alltid lika roligt att träffa dem, tycker att han växer så fort. Nyss var han en liten bebis och snart börjar han att gå :-)

Vi åt middag hos föräldrarna idag, blev surströmming till alla utom jag och min bror för vi har inte lärt oss äta det, kommer nog aldrig att lära mig det heller. Så får oss blev det pizza.

Pysslat på ute

Dagen började med att gubben tjatade lite på mig att jag skulle göra mig iordning för att åka och handla (jag är lite seg på morgonen men det skyller jag på sprayet...)

När vi kom hem efter helghandlingen så var det underbart väder så vi började hålla på lite i trädgården. Håller på att anlägga en perennrabatt. Så när den var färdiggrävd så åkte vi iväg och köpte ett släpvagnslass med buskjord som man tydligen skulle ha till perenner.

Så nu är jorden på plats så nu väntar vi bara på blommorna, men det är lite för tidigt än. Vi ska sätta upp ett insynsskydd bakom våran grillplats som vi har på framsidan, men vi har inte riktigt kommit överrens om hur det ska se ut, så om ni har några idéer så tipsa gärna :-)

Så här ser det ut än så länge, det ska sättas dit mer stenar.Vi har precis gjort en lite nyttigare smörgåstårta om man nu kan kalla smörgåstårta för nyttigt som min syster säger... Den ska vi i alla fall äta ikväll och fira att det är helg.

Här kommer en liten bild på den också


Nu vet jag...

Idag har jag äntligen fått samtalet som jag har väntat så länge på, nämligen från min ivf klinik.
Nu vet jag på ett ungefär när det dags för äggplocket. Det kommer att bli vecka 22.
Nästa onsdag den 13/5 så kommer jag att få börja med sprutorna. Ska bli så skönt att få slippa lite biverkningar av sprayet.

Jag kommer att göra en likadan behandling som jag gjorde sist och om jag utgår från den så kommer jag att ha äggplock tisdagen den 26/5. Vi får se om det stämmer. Det är ju svårt att veta hur kroppen kommer att reagera den här gången!

Märker att jag har lagt mitt schema alldeles fel så jag hoppas att det ordnar sig på nåt sätt...
Ska kolla om det är nån av mina kollegor som kan tänka sig att byta med mig, annars så får jag ta semester eller sjukskriva mig.

Vetekudden är hittad

Igår letade jag och letade men hittade inte min vetekudde nånstans... gissa vad det första som jag såg idag då jag öppnade förrådsdörren... jo vetekudden så den har nog legat där hela tiden. Ibland känns det som att man är blind.

Så snart ska jag ta och värma kudden i micron och lägga mig och sova lite middag. Ska jobba inatt och då gäller det att vara pigg och glad :-)

Jag har fortfarande inte fått nåt samtal från ivf kliniken ang när jag ska starta med sprutorna, om de inte ringer idag så ska jag maila till dem igen.
Tror att de har mycket att göra, för i vanliga fall ringer de upp samma dag eller senast dagen efteråt... jag mailade till dem i lördags så då borde de ha ringt i måndags och idag är det onsdag... Men det kanske tycker att man ska veta då jag är inne på 4:e ivf försöket nu...

Yin & Yang

Nu har jag precis ätit lite middag, blev senare än vanligt idag då jag har varit på akupunktur.
Idag så satt han nålar på ryggen och fötterna. Nu kommer jag inte att gå på nån fler behandling innan jag har gjort äggplock. Då ska jag göra en behandling mellan äggplocket och återföringen.

Jag fick ett tips idag av min akupunktör, det var att använda en vetekudde. Den ska vara ungefär 38 grader varm och ligga på magen i ca 10 minuter. Det ska jag göra några gånger i veckan. Allt för att värma nedre chi.

Vi pratade även om Yin och Yang. För att få harmoni i tillvaron så tillämpas YIN och YANG. När det uppstår balans mellan Yin och Yang bringar dessa välgång. När antingen Yin eller Yang energi dominerar uppstår en obalans som medför motgångar. Yin - Yang symboliserar många olika aspekter av vårt universum och har använts av kinesiska filosofer för att förklara människors känslor, karaktär, beteende.

Yin/Yang egenskaper
Yin är mörker / Yang är ljus
Yin är Kvinna / Yang är Man
Yin är passiv / Yang är Aktiv
Yin är Månen / Yang är Solen
Yin är Regnet / Yang är Solskenet
Yin är Udda tal / Yang är Jämna tal
Yin är Jorden / Yang är Himlen
Yin är Vattnet / Yang är Bergen
Yin är Vintern / Yang är Sommaren
Yin är Kyla / Yang är Värme
Yin är Tigern / Yang är Draken


Äntligen ledig

Äntligen så har jag gjort klart min 50 timmars vecka. Nu är jag ledig till på onsdag men då jobbar jag bara en natt så det känns skönt.

Jag märker att jag har börjat att få svårt att hålla mitt humör i "skick" på nätterna. Vill inte vara sur och otrevlig och det är ju svårt för mina kollegor att veta varför jag är som jag är nu. För de märker skillnad på mig. Är inte lika positiv och pratglad på nätterna nu. Känner mig rätt så trött.

Det är bara en av mina kollegor som vi vad vi går igenom och henne litar jag till 110 % på, känner inte att jag vill berätta om hela våra liv till dem andra. Jobbar på en arbetsplats som till 95%  är kvinnor, så det skvallras en hel del och jag vill inte bli den "alla" pratar om och tycker synd om.

Min chef vet om vad vi går igenom då jag ibland måste ta ledigt från jobbet med kort varsel. Egentligen hade jag inte velat att hon skulle veta nåt heller men ibland så måste man berätta.

Nu ska jag fortsätta med lite städning här hemma, inte alls kul att göra men det är ett ont måste då man har tre djur som drar in en hel massa skräp och hårar ner ;-)

Spraydag 11

Känns så skönt att jag har gjort 2 av 3 nätter nu. Känner verkligen att jag behöver vara ledig några dagar. På jobbet undrade de om jag var trött för de tyckte att jag var så förvirrad... hmm kanske jag ska lägga förvirrad på min lista över biverkningar av sprayet...
Mina svettattacker blir bara mer och mer, har även börjat att känna av den berömda huvudvärken. Jag är lättirriterad, behövs inte mycket för att jag ska "hugga".

På tisdag är det dags för min 4:e akupunktur behandling, ska bli intressant och höra om jag fortfarande har en bra puls.

Klimakteriekossa

Min syrra frågade mig för ett tag sedan vad jag kallade min man för, då svarade jag ***** (hans namn) sen så kom nästa fråga varöfr jag alltid skriver gubben här... det har inte att göra med att jag kallar han för det, men jag vill inte skriva några namn alls har i bloggen. Jag skriver om vad som händer i våra liv men jag är ändå lite personlig på det sättet att det inte står några namn här.

Inatt har jag jobbat så jag har försökt att sova under dagen, men det var lättare sagt än gjort. Mina svettningar kommer bara mer och mer... Jag har blivit en riktig klimakteriekossa. Känner att min humör är sämre, det känns som att det har börjat växa ut horn ur pannan på mig...

Idag har jagi alla fall fått min sprayblödning, på spraydag 10 så det känns skönt. Då borde jag få börja med sprutorna till veckan. Efter några dagar med sprutor så brukar klimakteriebesvären försvinna, hoppas i alla fall det för mina nära och käras skull :-)


Värmevallningar

Usch vilka värmevallningar jag har. De kommer inte konstant utan med jämna mellanrum. Idag känns det som att det har kommit i gång riktigt ordentligt, men det är ju samtidigt positivt för då jag vet att jag håller på att bli nedreglerad :-)

Idag är jag på spraydag 9, vid våra tidigare försök så har sprayblödningen kommit mellan spraydag 10-12. Så jag hoppas att den kommer snart så att vi får hoppa till nästa steg, nämligen sprutorna :-)

Våran valborg var riktigt trevlig igår, vi grillade och åt en massa godsaker. När det sedan var dags för korvgrillningen så orkade ingen grilla korv så det får vi ta en annan dag istället :-)

Nu ska jag ut i solen igen för det är underbart väder här. Spelar ju ingen roll om jag är inne eller ute för jag svettas lika mycket var jag än är och då kan jag lika gärna passa på att få lite färg samtidigt :-)