Inget omslag

Ingen glad smilegubbe på ägglossningstestet idag, vilket jag är glad för.
Jag jobbar måndag, tisdag, fredag och lördag nästa vecka så för den sakens skull så hoppas jag att omslaget kommer på tisdag, för då borde insättningen bli på söndag och det hade passat helt perfekt. Då får J köra bilen de 26 milen som det är till våran klinik och jag kan sova hela vägen och samma visa hem.

Undra vad som händer om jag får omslaget imorgon? För våra frysisar är odlade i 5 dagar, alltså borde insättningen bli 5 dagar efter att smilegubben kom. Men då är det lördag och jag tror inte att de har öppet på lördagar. Men en dag mer kanske inte har så stor betydelse, är det nån av er som vet?

Igår var vi på middag hos mina föräldrar. Då passade jag på att ge pappa tjocksockarna som jag har stickat. Han blev riktigt glad. Försökte ta en bild på de med min mobil, det blev inte så bra men ni får i alla fall se hur de ser ut.



Det blev över garn så nu har jag börjat att sticka ett par till min systerson. Då jag inte hittade nåt mönster på stickade sockar med sånt här garn till så små fötter så har jag fått chansa så jag hoppas att de kommer att bli bra i storlek.


1:a testdagen

Här med förklarar jag att mitt testande har startat. Nu pratar jag om ägglossningstestandet. Om ni undrar om jag är en testmissbrukare så självklart är jag det ;) Nu är det ägglossningstester som gäller men om några veckor är det förhoppningsvis graviditetstester som gäller för mig.

Jag blev lite förvånand när J kom hem med ägglossningstesterna han hade köpt. Förrut har det varit en stegring när man får ägglossning men nu hade de gjort om så det kommer att vara en smile gubbe när man får ägglossning.
Så här såg testet ut idag. Alltså ingen gubbe så imorgon fortsätter mitt testande.




Här kommer ett bra citat:

"En osmart man säger till en kvinna att sluta prata, en vis man säger till kvinnan att hennes mun är otroligt vacker när den är stängd." / Abraham Lincoln

Undersökning

Gårdagen var riktigt trevlig. Jag hämtade först systersonen på dagiset och lekte med han, sen blev jag sminkad och fixad av syrran och efter det bar det iväg på en förfest med två kompisar.
Sen åkte vi till en sportbar där vi var hela kvällen. Alltså en lyckad kväll.

Imorse var det inte lika roligt att kliva upp. Klockan ringde halv nio och då var det bara att ställa sig i duschen.
Sen var det bara att klä sig ordentligen för ute var det -23 grader alltså i stan hemma var det -28 grader...  och iväg till läkaren.

Var lite nervös när ultraljudet skulle göras, undrade lite hur min slemhinna skulle vara. Frågade läkaren innan undersökningen hur tjock slemhinnan ska vara dag 10 och hon sa då 7 mm. Jag tror att jag höll andan medans hon gjorde undersökningen och blev lättad då hon sa att min slemhinna var just 7 mm, så jag är riktigt glad. Jag hade även en äggblåsa på vänster sida som var 12 mm. Hon kollade även om jag hade några cystor men inte det. Så ikväll kommer jag att fira med lite godis framför tv:n.
Jag fick även lämna blodprover, både för att kolla hur mitt TSH värde är (levaxin) och även blodvärdet. Läkaren frågade om jag hade gått ner i vikt så jag blev riktigt glad att hon såg det. Hon sa att missfallsrisken sjunker om man går ner lite i vikt. Men hon tyckte inte att jag skulle gå ner nåt mer så jag inte blev för smal, trodde hon skojade med mig, för jag har fortfarande några kg kvar som ska bort.

Sen kom samtalet från min ivf klinik och även de var nöjda med min slemhinna, doktorn ville att jag skulle börja testa med ägglossningstesterna på söndag men jag ska fuska och börja redan imorgon. Vill inte att vi ska missa ägglossningen.

Idag har en av mina kompisar fått barn, så ett jätte stort grattis till er. Ser fram emot att fortsätta läsa din blogg om livet som mamma.
När vi fick veta att de hade fått barn idag så kom även mina tankar på att vi också skulle ha fått barn snart om vi inte hade fått vårat senaste missfall då jag blev inlagd på sjukhuset.
Vi hade äggplock samma dag som paret som har fått barn, vi delade rum efter äggplocket. Sen samåkte vi till sjukhuset när det var dags för återföringen.
Men sånt är livet, det gick inte vägen för oss men för dem och jag är jätte glad för deras skull. Men samtidigt så finns tankarna där att det kunde ha varit vi som låg på bb nu och myste med våran nyfödde.

Nya äventyr

Jag tycker verkligen synd om mina kollegor som har jobbat inatt. Det har verkligen blåst och snöat här. Jag kan tänka mig att dem har haft svårt att ta sig fram med bilen.
Själv har jag haft det riktigt skönt, somnade rätt så tidigt igår och har nyss vaknat.

Idag ska jag iväg och hämta min systerson på dagis, sedan ska jag äta middag hos syrran.
Jag & syrran har gjort en liten bytesaffär. Jag hämtar grabben på dagis och hon sminkar mig inför kvällen. För mig känns det inte som ett byte och det gör det nog inte för henne heller. Men för att hon ska hinna så hämtar jag busfröet plus att jag hinner leka med han lite grann innan jag ska iväg på äventyr ;)

Ikväll ska jag nämligen ut med några kompisar, så det ska bli riktigt trevligt. Sen kommer jag att sova över hos min mormor som bor i stan då jag har tid för ultraljud imorgon bitti.
Jag slår alltså två flugor i en smäll!


Awards

Oj vilken överraskning, jag har fått en awards från När väntan blir längre än 9 månader. Tack så jätte mycket Fru Barnlös.
Jag har även fått en awards från Mamman med den tomma famnen. Ett jätte stort tack till dig också FruTiger!
 


Med en award följer ansvaret att följande saker uppfylls:
A: Kopiera awarden på er blogg!
B: Länka till personen som gett dig awarden!
C: Berätta 7 intressanta fakta om dig själv!
D: Välj 7 andra bloggar som du vill ge en award till!
E: Länka till deras bloggar!
F: Lägg en kommentar i deras blogg om att du gett dom denna award!

Hmm dem första punkterna var ju lätt fixat. Men nu kommer det svåra, att skriva 7 "intressanta" saker om sig själv. Vet inte riktigt hur intressant det här kommer att bli, men det står helt enkelt still där uppe...

* Jag är äldst i en syskonskara av 3 barn
* Jag och J var ihop redan när jag var ca 10 år, det tog då slut och vi blev tillsammans igen när jag var 19 år.
* Jag älskar choklad och coca-cola (svårt när man försöker hålla igen)
* Lätt förvirrad
* Höjdrädd
* Jag är nyfiken
* Gillar att se såpoperor på tv

Det var jätte svårt att bara välja ut 7 bloggar att ge en awards till. Men dem här bloggarna har jag valt:

TorparFru Carlsson
Mitt hem och min trädgård
Den som väntar
Smultron på strå
Barnlängtan
Mitt liv i min vardag
En inre resa genom ivf

Funderingar

Igår när J kom hem från jobbet hade han varit och hyrt filmer, det var inte bara en eller två utan det var 8 stycken. Idag är det verkligen film väder, det blåser och snöar för fullt nu. SMHI har gått ut med en klass 2 varning så man borde stanna inne idag.

Just det, jag har ju glömt bort att skriva att igår ringde de äntligen från stället där jag ska göra ultraljudet på fredag och gav mig en tid. Så nu känner jag mig lugn i alla fall för tillfället. Sen kommer jag självklart att vara nervös när det väl är dags för ultraljudet, för tänk om inte slemhinnan är nog tjock. Efter det kommer nästa orosmoment, det är att jag ska få stegring på ägglossningstesterna. Det är mycket nu på en gång.
Jag frågade även sköterskan om jag fick lämna blodprov när jag kom på fredag och då sa hon att jag måste fråga doktorn om det, så än vet jag inte om jag får lämna blodprov.

Jag kan inte låta bli att tänka om kanske 1,5 vecka så är jag ruvare, så underbart det ska bli. Men samtidigt är jag så rädd. Tänk om vi får ett plus på testet, kommer jag då att kunna njuta av att jag är gravid eller kommer jag bara att tänka på missfall då? Jag hoppas så klart att jag kommer att kunna njuta av det men det är inte säkert efter 3 missfall på raken. Det är jobbigt för alla och tar på krafterna.

Film tittande

Vilken härlig förmiddag jag har haft idag. Vaknade vid 9- tiden och kände mig utvilad så jag började dagen med att gå en promenad med hunden.
Sen har jag gjort lite nytta här hemma, städat och tvättat lite grann.
Efter det ringde jag några såna där måste samtal som jag har skjutit upp på, jag beställde bla nya linser.

Sen var det soffan som gällde för mig då jag såg senaste Wallander filmen, Dödsängeln.
Jag har alltid gillat Wallander filmerna så jag gillade även den här. Men om man jämnför tex Wallander och Johan Falk filmerna så tycker jag självklart att Johan Falk filmerna är mycket bättre.

Tror att jag ska ringa och be J hyra hem de sista Johan Falk filmerna, blev nu sugen på att ta en riktigt slö dag med film tittande och mys. Hoppas att han också är sugen på det, men det brukar inte vara så svårt att övertala honom ;-)

Igår började jag sticka pappas tjocksockar, skaftet är nu färdigt så nu kommer det svåra. Måste nog ringa svärmor och få en beskrivning på hur man gör!


Ny vecka

Nu är jag äntligen ledig. Känns så skönt efter den här helgen som har varit. Det har varit full rulle, så när klockan ringde idag var jag inte alls sugen på att kliva upp. Men om jag ska kunna lägga mig i tid ikväll så var jag tvungen att kliva upp.

Idag är det måndag och då var det dags för mig att ställa mig på vågen igen, känns alltid lite nervöst till man ser resultatet. Även idag hamnade jag på minus, denna gång -0,4 kg så jag är nöjd även denna vecka.
Sammanlagt har jag gått ner 4,9 kg nu. Det går sakta men säkert nedåt. Tror inte att det är bra att gå ner för snabbt i vikt.
Mitt mål är att jag ska gå ner ytterligare 5,6 kg tills vi åker till Turkiet i början av maj.
Det är 3 månader dit, så då måste jag gå ner ungefär 0,5 kg per vecka, men det borde väl gå!

Idag ska jag försöka ta och sortera lite i mina stickor, har såna överallt och har ingen koll vad jag äger så det brukar bli att köpa nya varje gång jag ska göra nåt nytt projekt men idag ska det bli ordning :-)

Ditt och datt

Den här natten gick bättre än den förra, men även denna natt kantades med diskussioner och små tjafs. Nu hoppas jag självklart att den här tredje natten ska bli den bästa. Jag ska gå till jobbet med ett positivt tänk och hoppas att det ska smitta ner de andra.
För jag orkar inte med en till tjorvig natt med en massa telefonsamtal och svammel. Jag vill kunna göra ett bra jobb för det är väl ändå därför vi är på jobbet.

Jaja nu ska jag sluta att surra om det där.

Igår gjorde jag klar ytterligare en mössa så nu är mitt garn slut. Den blev ingen mössa till J utan jag behåller den svarta själv som fick en cerise rand. Kanske svårt att förstå hur jag menar men imorgon ska jag försöka hinna ta en bild och visa er.

Ikväll är det en Johan Falk film på 4:an klockan 21:00 men då är jag tyvärr på jobbet så jag missar den. Såg den de visade förra söndagen och tyckte att den var jätte bra. Så den som visas ikväll är säkert lika bra.

Nu ska jag gå och sätta mig framför tv:n en stund och bara ta det lugnt.

Tjorv på jobbet, igen...

Igår hade jag fått ett mail från min ivf klinik, de hade fortfarande så mycket att göra så det är därför de inte har hunnit höra av sig till mig än.
Jag ska i alla fall göra ett vul på fredag, de skulle faxa på måndag till stället där jag ska göra det, så de hör säkert av sig på måndag eller tisdag. Då ska jag fråga om blodproven också.
På fredag får jag också veta när jag ska börja testa med ägglossningstester, känns spännande att vi äntligen är på gång igen.
Såg att vårat senaste försök gjorde vi i slutet av maj förra året så det är längesedan nu. Men den pausen har varit välbehövlig för oss båda.

Den här nattens arbete har varit riktigt jobbig. Det började med att vi fick en massa nya besök och behövde då hjälp av våra kollegor för att hinna med jobbet. Två av tre grupper ställde upp på en gång och hjälpte oss medans den sista gruppen satt tyst.
Sen under natten blev det många telefonsamtal, som blandades med skrik och gråt. Är det så här det ska vara på en arbetsplats, tycker att det mest liknar dagisnivå nu.
Jag vet att den här natten kommer att bli liknande om det inte har skett nåt mirakel, men men det är bara att ta och bita i det sura äpplet. Jag ska då inte bli den som hettsar upp mig, utan jag tar det lugnt och andas!

Hoppas att ni andra ha en bra helg!

Nattsuddare

Vet inte vad som tog åt mig igår kväll eller jag kanske skulle skriva inatt, för jag har blivit en riktig nattsuddare när jag är ledig. Har nog att göra med att jag jobbar natt.
Men hur som helst efter att jag hade sett klart mina program på tv så fick jag nåt städryck. Så jag torkade av alla köksskåp, kyl, diskmaskin osv så det luktade så himla gott av allt rengöringsmedel sen.

Imorse när J klev upp och skulle till jobbet så hör jag hur han säger att det var så himla fint nere i köket. Trodde inte att min morgontrötte man skulle märka det ;-)

När jag väl var klar med allt så var klockan redan 02:30 så jag har sovit till nästan 12:30 idag, vilket är jätte bra då jag ska ut och jobba inatt.

3 nätter har jag den här helgen sen väntar en veckas ledighet. Känns skönt att jag har lyckas få ett sånt här bra schema, veckorna jag jobbar så jobbar jag 40-50 timmar sen har jag en veckas ledighet och sen jobbar vecka igen. Kan det bli bättre än så?!

Nästa vecka borde det vara dags för mig att börja med ägglossningstesterna för att se när omslaget blir och det borde även vara dags att göra ett ultraljud då. Men jag har fortfarande inte hört nåt från min klinik. Men om mina beräkningar stämmer så borde det vara ultraljud på fredag så dem har ju några dagar på sig att höra av sig till mig.

Jag ska även kolla om jag får lämna blodprov när jag gör ultraljudet för att kolla hur mitt TSH värde är nu, vill vara säker på att jag äter rätt dos Levaxin. Jag vill även att de ska kolla mitt blodvärde.


Myspys

Idag har vi haft en riktigt underbar dag.

Dagen började med att vi åkte till banken för det var dags att skriva om lånen. Vi har snart bott i huset i 5 år, tiden går så himla fort.

Sen blev det att åka förbi svärmor och svärfar och se hur det går för dem med renoveringen av badrummet. Man blir själv lite små sugen på att göra om, men det ska vi inte göra. Så mina drömmar får stanna kvar som just drömmar.

Sedan var det bara att sätta sig i bilen igen och åka in till stan för att hämta min systerson på dagis. Han har ju blivit stora killen som är på dagis på dagarna.

Sen tog vi med han och gick på ett fik där vi fikade. Han fick välja vad han ville ha och då blev det en vanlig kanelbulle. Han såg helt överlycklig ut när J kom med brickan, han vinkade och klappade händerna.
Efter fikat så gick vi hem till syrrans lägenhet där vi lekte och läste böcker till hans föräldrar kom hem från sina arbeten.
Så med andra ord har vi haft en riktigt mysigt dag! Det här kommer vi att göra om snart igen!


Ja just det, igår skrev jag lite om att jag har börjat att äta en ny medicin. Tänkte att jag skulle passa på att visa två bilder på alla mediciner jag äter nu.


Den vita tabletten med skåran längst till vänster är Levaxin, sen kommer de gula lite större tabletten, det är Dureferon som jag tar 2 tabletter av varje dag. Den lilla gula är Folacin. Den andra vita är Prednisolon. Den röd/bruna är Mitt val kvinna och sen kommer den andra Dureferon tabletten.


Som tur är har jag en dosett. Som ni ser har jag delat upp så jag tar min medicin i 3 olika omgångar.
Jag böjar med att ta Levaxinet när jag är upp och morgonkissar, för den tabletten får man inte ta tillsammans med järntabletter och kalciumprodukter.
Sen när det är dags för frukost några timmar senare så tar jag Prednisolon, 1 tablett Dureferon, 1 tablett Mitt val kvinna och 1 folsyretablett. Sen till middagen tar jag 1 tablett dureferon (järntabletter)

Aj

Ont det jag gör ont men det går....  jag har sån himla ont i magen, har mensvärk så det bara sjunger om det. Som ni förstår så har jag fått mensen nu så min nedräkning inför vårat frysförsök har börjat nu! J säger att vi firar idag, inte ofta man blir glad när tanten kommer.

Jag har nyss klivit upp efter nattens arbete som även denna natt gick bra.

Nu ska jag gå och krypa upp i soffan bland kuddarna och sticka lite på mormors mössa och bara ta det lugnt. Egenligen hade vi behövt åka och handla men jag orkar inte det. Så om J tycker att det är tomt i kylen så får han sätta sig i bilen och åka iväg (hoppas på det)


Medicinen är hemma

Igår hade jag fått mail från min doktor att receptet nu fanns på apoteket, så idag var det bara för gubben att sätta sig i bilen och åka iväg och hämta hem min medicin. Så nu är jag redo!

Min första natt gick bra, så jag hoppas att den här natten går lika bra.

Jag ska snart ta och åka förbi mormor, hennes hår behövs färgas så det är bara att ställa upp. Hoppas även att jag hinner börja sticka på en ny åremössa idag. Fick hem garnet igår så det var som lilla julafton för mig.

Nu har jag garn så jag kan sticka 3 nya mössor. En ska gubben ha, mamma ska ha en och mormor den sista. Så jag hoppas att de blir nöjda med resultatet.


Oj

Igår gjorde jag klart min andra väpnarluva. Mönster på den finns här.





Idag ställde jag mig på vågen och var nästan helt säker på att jag skulle ha gått upp i vikt då jag har fuskat lite grann. Men jag fick ställa mig två gånger på vågen för jag var säker på att den visade fel. Men inte det, jag har gått ner -1,3 kg sen förra måndagen. Det är jag riktigt nöjd med.
Jag hoppas att det kommer att fortsätta så här.

Nu är min ledighet slut så ikväll är det dags att gå ut och jobba igen. Jobbar nu måndag och tisdag natt, sen jobbar jag även helgen så det är en intensiv jobbar vecka som ligger framför mig. Men det ska nog gå bra!

Inget recept

Nu har jag precis skickat iväg ett mail till min ivf klinik då jag fortfarande inte har fått in receptet på Prednisolon. Jag vet inte om apoteken har det hemma eller om det är beställningsvara så därför känns det viktigt att jag får receptet så fort som möjligt.

Idag ska vi iväg och äta middag hos svärmor och svärfar, alltid lika trevligt att bli bortbjudna och slippa laga mat själv (läs så slipper J laga mat)

Annars så händer det väl inte så där jätte mycket idag, ska fortsätta på stickningen. Är så himla kul så det är svårt att sluta sticka. 
Hoppas verkligen att garnet jag har beställt kommer imorgon för annars kommer jag att vara syssellös framför tv:n imorgon ;-)

Bowling

Igår slutförde jag min mössa/halsduk. Det stod i mönstret att man skulle göra den på en kväll, men för mig tog det några dagar. Kan ju ha att göra med att jag inte sitter så länge och stickar varje kväll.

Men nu är den i alla fall färdig och den hamnade som jag trodde hemma hos min mamma. Var verkligen hennes färger, så jag tror att den kommer att bli väl använd.

Så här blev i alla fall resultatet.





Jag började på en ny igår som jag tror att jag ska ha själv, men man vet ju aldrig var den hamnar i slutändan.

Jag efterlyste garn som jag har beställt från internet som ska bli nya Åremössor och det var på väg nu så jag borde ha det här på måndag eller tisdag så då blir det att sticka några mössor som jag har beställningar på.

Mina föräldrar var nyss här och hälsade på. Mamma tyckte att det syndes i mitt ansikte att jag har gått ner i vikt så det känns bra! Det börjar ge lite resultat.

Min pappa ville att jag skulle börja sticka tjocksockar istället för mössor. Han har sagt det tidigare men jag har aldrig kommit mig för att göra det. Men det ska nog inte vara några problem så kanske när alla mössor är klara.

Vi spelade lite bowling med mina föräldrar på wii och fast de aldrig har spelat tidigare så gick de bra för dem. J vann, pappa kom 2:a, jag 3:a och mamma på fjärde plats.

1 års bloggande

I torsdags så var det 1 år sedan jag startade jag den här bloggen, hade helt glömt bort det. Så grattis bloggen på 1 års dagen så här några dagar för sent.

När jag startade upp bloggen hade jag nyss börjat att äta Femanest tabletter inför vårat frysförsök. Våra förhoppningar var stora inför det där försöket, för nu visste vi att jag kunde bli gravid. Som ni vet så slutade även den graviditeten i missfall, men vi har inte gett upp hoppet än!

Tant röd borde komma nästa vecka och då får jag börja äta kortisontabletterna. Känns så himla bra att läkaren lyssnade på mig.

Var nyss in på min apotekssida igen och kollade och än har inte receptet kommit in, så det blir att maila till min ivf klinik på söndag så att läkaren får fixa receptet direkt på måndag. För jag vill hinna få hem tabletterna innan tant röd är här.
När jag ändå mailar till kliniken ska jag be dem skicka hem en behandlingsplan till mig där det står när jag ska börja med ägglossningstesterna och så. När jag pratade med läkaren och han frågade om jag behövde en sån var jag kaxig och sa nej, för vi har ju gjort några försök nu så jag trodde att jag kom ihåg. Men det är bara att erkänna mitt minne är bra men kort.

Jag har nyss varit ute med hunden på sista promenaden för ikväll och då passade jag på att fota lite här ute.




Nu ska ni få höra

Vi har funderat fram och tillbaka hur vi ska göra. Nu förstår ni inte riktigt vad jag pratar om, men jag ska förklara.

Jag har tidigare skrivit att vi hade tänkt fråga om jag kan få prova ägglossningsstimulering, alltså att jag tar sprutor och sen försöker vi göra barn hemma genom att ha sex, man kan bli gravid på den vägen också ;-)

Men hur som helst så bestämde vi oss i alla fall för att göra ett nytt frysförsök istället. Men då visste vi inte om jag skulle skriva om det här på bloggen eller om vi ville vara lite hemliga inför våra nära och kära som läser här. Men nu har vi i alla fall bestämt oss för att vara öppna här och med de i våran omgivning som vet vad vi går igenom.

Igår ringde ivf kliniken upp mig och sa att de hade fått mitt mail. Jag berättade då vårt ärende och sa att vi var redo igen att köra igång.
Fick en telefontid med våran favorit doktor TJ idag.

Så imorse eller det var klockan 11, men jag hade jobbat så det var riktigt tidigt för mig ringde han.
Vi pratade på ett tag och han rekomenderade oss att göra ett ostimulerat frysförsök, jag har ju provat det tidigare men då gick det inte. Men han tyckte verkligen att vi skulle prova en månad då det har visat sig att det ger ett bättre resultat att köra utan hormoner.

Jag tog även upp med han att jag har läst en studie som de har gjort i England om 40 kvinnor som har haft flera missfall. Alla fick då utskrivet Prednisolon som är ett kortison, av de 40 kvinnorna fick 30 barn.
Min doktor hade hört talas om det här och gick med på att skriva ut det till mig så det känns så bra, hoppas verkligen att det här är grejen för oss.

Vi kommer att göra vårat frysförsök om ungefär 1 månad, beroende på när nästa mens kommer. Nu hoppas jag bara att min kropp ska "sköta" sig. Jag är ju lite orolig att ägglossningen ska tjorva, men det är bara att hålla tummarna.


Extra jobb

Idag hade jag tänkt att försöka sova länge uti fall att jag skulle få jobba extra inatt. Men jag blev tyvärr väckt av telefonen då min chef ringde och undrade om jag vill jobba i natt. Så det blir 10 timmars fyllnads tid och det är ju aldrig fel.

Jag har inte så mycket planer idag utan jag ska vara hemma och försöka sticka färdigt den nya mössan, men det tar ett tag. Sen på kvällen ska jag åkat till min tremänning som ska klippa igenom mitt hår. Har blivit lite för långt i nacken.

Måste ta och lägga upp en bild som jag precis har tagit. Det är på en av våra katter som ser riktigt nyvaken ut.


Ränt på stan

Idag har jag & gubben gjort en halvdag på stan. Det är inte ofta han själv säger att han vill åka och shoppa lite kläder och sånt. Så såna dagar måste man ta vara på.

Började turen på stadium där vi hittade en hel del kläder på halva reapriset. Gick dit för att köpa ett par skor till J men kom därifrån med ett par skor och flera tröjor ;)



Det här är mina fynd.
Svart huvjacka ord pris: 399 kr, jag betalde 99,50
Grå kofta ord pris: 399 kr, jag betalade 99,50
Lila top ord pris: 149 kr, jag betalade 39,50


J:s fynd

Orange huvtröja ord pris: 249 kr, han betalade 74,50
Turkos t-shirt ord pris: 149 kr, han betalade 39,50
Svart huvjacka ord pris 499 kr, han betalade 149,50
Adidas skor ord pris 799 kr, han betalade 599 kr

Sammanlagt skulle allt ha kostat 2643 kr och vi betalade 1101 kr för allt. Känns som att vi fick riktigt mycket för pengarna. Om man räknar bort skorna så har vi bara betalat 502 kr för alla tröjorna. Såna klipp gör jag inte ofta.

Efter stadium så blev det en sväng förbi HM också där jag hittade ett nytt svart baslinne, har nästan alltid ett linne under tröjorna. Ble även att köpa en ny morgonrock till J.

Sen var det bara en affär kvar och det var hemtex för inskaffning av ett nytt underlakan. Sånt är verkligen tråkigt att köpa tycker jag, men ett måste.


Ett varv med städredskapen

Idag har jag gjort en massa nyttiga saker här hemma, känner mig nöjd med mig själv. Huset är storstädat, sängarna är renbäddade, tvätten är insatt i garderoberna och tvättmaskinen går nu varm här hemma. Kan det bli bättre än så?!

Så resten av dagen/kvällen ska jag ägna mig åt saker som jag själv verkligen vill göra, med andra ord ska jag fortsätta att sticka på min nya mössa och spela wii. Tror att det kommer att bli mest wii spelande.

Jag har hört att man kan ladda ner gamla Nintendo spel till wii konsolen som man sparar på hårddisken, men jag som inte är så duktig på sånt måste nog ta lite hjälp av nån. Jag vet inte om man måste chippa om Wii först eller om det fungerar på en gång, om det är nån av er som vet så får ni gärna säga till :)
Är så sugen på att spela alla gamla super mario spel.

Jo förresten, jag måste väl erkänna att jag hade träningsvärk imorse när jag vaknade. Lite pinsamt att man får det av tevespel. Men även J hade ont i armarna imorse så det är inte bara jag som är otränad ;)

I shoppar taget

Nu äntligen har jag fått lite tid över till att sitta här vid datorn, eller tid har jag väl egentligen haft men jag har prioriterat annat.

Jag jobbade igår natt och när jag kom hem från jobbet imorse så började jag att ringa till parkeringsbolaget som hade gett mig parkeringsböter. Jag var jätte trevlig mot mannen som svarade och sa som det var att de hade skrivit fel på böteslappen för jag hade inte parkerat där det stod. Han sa då att de hade uppmärksammat det och att de skulle riva min böteslapp så det kändes så skönt.

Efter det var det bara att hoppa i säng och försöka få några timmars sömn.

När jag vaknade kände jag mig pigg så jag lurade med mig gubben till stan då jag hade läst i tidningen att de hade total utförsäljning på KappAhl, 50 % på allt. Så där blev det att lite nya underkläder till både mig och J. Alltid kul när man kan fynda.

Efter det tog jag en sväng förbi garnaffärn och köpte ett nytt garn till en slags mössa som jag ska göra.

Sen har vi även varit och köpt ett Wii spel så det är framför tv:n och tv spelet som jag har spenderat hela kvällen. Så himla roligt det är. Hur pinsamt det här än är så känner jag av i min höger arm att jag har "bowlat" hela kvällen ;-)



Vädret skiftar

Även den här natten har flytit på bra, nu återstår bara en natts arbete innan jag börjar min veckas ledighet :-) Inatt har temperaturen stigit från att ha varit -19 grader på kvällen slutade det med att det var 0 grader. Så himla skönt! Nu kan man äntligen vara ute igen.

Min mössa hann bli klar lagomt till jag skulle åka och jobba i fredags så den har värmt skönt de här nätterna. Jag har försökt att ta en bild när jag har den på mig, men det ser inte riktigt klokt ut, men det är i alla fall en åremössa som jag har stickat.


Bild på åremössa, lånad från www.google.se

Jag har nyss tittat igenom mina favoritbloggar och då möts av både glada och ledsna nyheter från mina ivf vänner.


Jag börjar med att säga ett jätte stort grattis till Fru Barnlös som har plussat!
Sen vill jag skicka en massa styrke kramar till Teres, jag är verkligen ledsen för eran skull och jag vet vad ni går igenom.

Bakar snus

Nattens arbete har gått bra, det har vait ungefär -23 grader.

Min man snusar och det går i alla fall 1 dosa per dag för han. Han köper en av de billigaste sorterna men ändå kostar en dosa 38,50 kr, det blir ganska mycket pengar på ett år (ca 14000 kr).
Nu har han blivit rekomenderad av några kompisar att "baka" sitt eget snus. 
Man köper alltså en sats som man gör själv sen.

I torsdags köpte han sin snussats och tog då och började göra den. Det första han gjorde var att blanda en påse med natriumklorid med varmt vatten. Sedan tillsatte han "snuspulvret", det här skulle han sen vispa med elvispen. Kan säga att det inte luktade gott. Sedan skulle allt sättas i två burkar med lock på och in i ugnen. Där skulle de sen vara i 24 timmar.



Efter det var det bara att ta ut "smeten" och tillsätta ytterligare en påse, denna gång var det natriumkarbonat och vatten. Sedan skulle "smeten" in i ugnen igen, denna gång 12 timmar.

Sen har han tillsatta ytterligare en påse och det ska vispas igen och efter det ska snusen vara i kylen 5-7 dagar för att få sin riktiga snuskaraktär. Så jag får återkomma och säga om han gillade det eller inte.

En sån här sats kostade 399 kr och ger 55-60 snusdosor. Det blir alltså en kostnad på ca 7 kr (räknat att det blir 55 dosor) per dosa. Vilket blir en årlig kostnad på ca 2500 kr. Med andra ord man sparar vi ungefär 11500 kr per år. I och för sig så tar det här ju ett tag att göra, men om han är nöjd att snusa sånt här så är jag mycket nöjd. De där pengarna går att göra så mycket annat skoj för.



Stickar och myser

Igår var jag runt på varenda garnaffär här i stan. Garnet till mössan som jag skulle sticka hittade jag på en gång, var väl egentligen inte riktigt den färgen jag skulle ha men det blir bra till första mössan. Sen när jag kom till kassan så behövde jag ju stickor, men de var helt slut. Åkte då runt till de andra affärerna men på alla ställen var de slut.
Ringde runt och kollade med de jag känner som brukar sticka men ingen hade 10:ans stickor. Till sist kom jag på att jag skulle fråga en kollega och där hade jag tur, hon hade dem. Så det vara bara att sätta sig i bilen igen och åka dit.

Så igår kväll började jag sticka min mössa. Trodde att jag skulle hinna göra den klart igår men tyvärr räckte tiden inte till, men jag är på god väg nu.



Även idag är det kallt ute, -28 grader så jag håller mig inne.
Jag eldar i spisen och sitter i soffan och stickar. Ikväll är det dags för jobb igen, hoppas verkligen att det ska bli varmare ute. Känns inte så där jätte kul att ge sig ut i kylan, men man måste ju. Det gäller att klä sig ordentligt.




Blomkålsgratäng med philadelphiaost

Dagens middag blev ett riktigt LCHF recept som vi (läs J) ändrade lite grann, så våran midag kan man kalla för blomkåls-, broccoli- och skinkgratäng. Alltså vi gjorde som receptet men tillsatte även broccoli och skinka. Det blev jätte gott, till maten gjorde vi även en sallad.




Här kommer grundreceptet:

1 blomkålshuvud
1 ½ dl grädde 40%
1 dl philadelphiaost original naturell
1 dl créme fraiche, kokbar 43 %
1 ½ dl goudaost, riven (vi använde vanlig hushållsost)
Havssalt
Vitpeppar
Svartpeppar

Gör så här:
Koka blomkålen mjukt i lättsaltat vatten. Lägg blomkålen i en ugnsfast form. Blanda mjukost, créme fraiche, grädde och kryddor. Häll blandningen över blomkålen och riv osten över.

Gratinera i 225 grade, tills osten smälter och får lite färg.



Receptet hittade jag här:
 http://www.matklubben.se/recept/blomkaalsgrataeng_med_philadelphiaost_-_lchf_68780.html


Det är så kallt

Det blir bara kallare och kallare ute. Inne är det tack och lov varmt och skönt. Det brinner i spisen och är så där mysigt.
Ute är det nu -33,5 grader, känns inte så lockande att ge sig ut. Men jag behöver en ny mössa och en kollega höll på att sticka en egen så idag ska jag en snabbis på garnaffärn.
Sen kommer jag att sitta och sticka framför tv:n resten av dagen och bara ha det skönt.

Jag ser att jag har fått nya läsare av bloggen och det är ju alltid roligt! Just nu handlar inte bloggen så mycket om våran barnlöshet då vi är som det så fint heter mellan två behandlingar.

Dansar ut julen

Idag är det trettondagen och nu är jag spy less på julen, så idag ska den ut så enkelt är det. Jag måste bara vakna till lite mer innan jag tar tag i det.

Det är alltid lika mysigt när julen ska fram, då går det fort men sen när den ska bort så känns det bara jobbigt. Men i år har jag inte tagit fram så mycket pynt så det borde gå rätt så fort att plocka bort allt.

Imorse när jag kom till min bil på jobbet så ser jag en böteslapp på min ruta. Kollar runt lite och ser att alla mina kollegor också har fått det. 350 kr för att vi har parkerat på besökandes plats, där vi alltid brukar stå på natten. Det stod på lappen att vi inte hade gilltligt parkeringstillstånd för att stå där. Nu har vi kopierat av våra parkeringstillstånd och gett det och böteslapparna till våran chef så vi får hoppas att hon ordnar upp det här till oss. Känns inte så kul att lägga pengar på böteslappar...


Brrr

Tack för alla kommentarer om den nya designen på bloggen, alltid kul att höra vad ni tycker.

Årets första natt gick bra, men jag har frysit. Det är kallt här uppe nu. Eller egentligen är det väl inte speciellt kallt för att vara januari men jag fryser i alla fall -22 grader står mätaren på nu...

Igår var det ju måndag och då borde jag ha skrivit nåt om hur det går med min viktminskning. Men det har inte gått så bra under julen. Istället för att stanna på vikten som jag låg på innan jul så har jag gått upp lite grann.
Så nu är det skärpning för fröken Sara som gäller. LCHF mat, cykling på en motionscykel som jag har lånat hem från mormor. Nu gäller det att sätta fart. Vill ju nå mitt mål!

Även gubben har fått ett ryck nu, så han kommer också att äta samma mat som mig och kämpa på. Det måste ju gå lättare när man är två än när man försöker själv.

Nån mer som är sugen på att börja nya året med att kämpa mot några extra kg som ska bort?


Matlagning

Jag tänkte att jag skulle börja berätta om gårdagen först. Vi hade bestämt med syrran och hennes sambo att vi skulle äta middag ihop innan vi skulle på bio.
Så jag gjorde en god sallad och J (min gubbe) gjorde en toast med norsk kungskrabba, skagenröra, sallad och rödlök på. Den blev jätte god.
Syrran hade gjort två olika pastagratänger. Så det blev en riktigt god söndagsmiddag.


Så här ser kungskrabban ut innan man har kokat den


Här har vi kokat kungskrabban med dill.

Efter maten så var det dags för bio, Luftslottet som sprängdes. Jag hade höga förväntningar på filmen och den var lika bra som jag hoppades att den skulle vara. Så om ni inte har sett den så kan jag verkligen rekomendera den.

Idag har jag följt med J till arbetsförmedlingen på ett informationsmöte för alla som har blivit utförsäkrade från försäkringskassan. Jag kan säga så mycket att det var ett livat möte. Många människor som var irriterade på det här nya systemet. Men det är ju inte arbetsförmedlingens fel.
Hur som helst så fick vi lite mer information om vissa papper som måste fyllas i och det viktigaste av allt, att lönen skulle komma som vanligt i slutet av månaden ;-)

Sen har jag inte hunnit göra så mycket mer, vilat en stund då jag ska ut och jobba inatt. Det här blir årets första natt, jippi...

Ny design

Välkommen till min "nya blogg"!
Vad tycker ni om min den nya designen på bloggen? Jag själv är toknöjd!

Som ni ser har jag nu en ikon (brev) där det står kontakt där kan ni klicka om ni vill maila mig :)

Jag blev rekomenderade av 
Jenny att Kia gör jätte fina designer, så det är hon som har fixat och donat här i bloggen. Hoppas att ni också ska gilla den!

Så om ni vill ha en ny design på eran blogg så kika in hos Kiahon har både färdiga designer och gör även efter dina egna önskemål.



Bio ikväll

Ikväll ska jag, gubben, syrran och hennes sambo gå på bio och se Luftslottet som sprängdes. Det är den tredje och avslutande delen i Milleniumserien som Stieg Larsson har gjort.

Har läst boken så jag har stora förväntningar på filmen.



Men innan bion så är det middag hos syrran som gäller. Alltid lika trevligt att få äta borta och samtidigt hinner vi leka och busa lite med systersonen innan vi ska iväg.

Idag är det -17 grader här och snöar. Jag hade hoppats på att det skulle bli lite varmare då vi hade tänkt att tvätta bilen som ser ut som den är svart istället för silvrig. Men men vi får se hur det blir med det.


Förkortningar

Ivf: In Vitro Fertilization (Provrörsbefruktning)
ET: Embryo Transfer (när ett eller två färska embryon -befruktade ägg sätts in i livmodern)
Fet: Frozen Embryo Transfer
ÄP: Äggplock (När de mogna äggen plockas ut ur äggstockarna för att befruktas utanför kroppen)
ÄL: Ägglossning
TD: Testdag
Ruvning: Tiden från återföringen till testdagen
Vul: Vaginalt ultraljud
Ul: Ultraljud
Bf: Beräknad förlossning


Våran ivf resa


2001 började vi försöka få barn, efter det gick det några år tills vi sökte hjälp. Först gjordes det en massa undersökningar och prover togs, men de hittade inga "fel" så vi är ofrivilligt barnlösa.

Vi har gjort 3 omgångar med hormontabletter (Pergotime) och även 3 olika gånger med hormonsprutor (Puregon) utan resultat. Efter det väntande ivf värden.

1:a ivf (Puregon) försöket -2007 (landstingsfinansierat) misslyckades.
1:a fet (landstingsfinansierat) minus den här gången också.
2:a ivf (Puregon) försöket -2008 (nu har vi fått börja betala själva...) ännu ett minus
3:e ivf försöket fick nu menopur utskrivet istället för puregon, äntligen ett plus! Vid första vul i vecka 10 upptäcktes det att pyret hade dött i vecka 6.
2:a fet -2009 plus igen men slutade i mf i vecka 6.
4:e ivf försöket, menopur även denna gång. Jag blev gravid igen men det slutade i ytterligare ett mf i vecka 6.


Nu har vi slut på våra förbetalde behandlingar och kommer att göra ett till fet nån gång under 2010. Har 5 blastocyter (långtidsodlade embryon) i frysen.

3:e fet gjorde vi 7/2 -2010, fick tillbaka 2 blastocyter. Tyvärr har vi inga kvar i frysen nu.
Detta försök resulterade i att jag nu är gravid.
Vi håller våra tummar nu att allt ska gå vägen den här gången. Än så länge går det bra (peppar, peppar)
Vi kommer att få göra ett tidigt ultraljud i mitten/slutet av mars. Tills dess väntar en lång väntan för oss.

9/3 Gjorde vi vårat ultraljud, var så himla nervös innan. Kändes som jag skulle på min egen avrättning. Men tack och lov gick allt bara bra.
Pyret var 9 mm stort och hade ett hjärta som pickade på för fullt.



23/3 Idag i vecka 9+0 gjorde vi ytterligare ett ultraljud. Var så nervös innan att pyret skulle ha slutat att växa. Denna gång såg man så mycket mer på ultraljudet. Vi såg huvudet, en arm som vinkade, kroppen och benen. Pyret var nu 21 mm och hjärtat tickade på för fullt. Pyret låg inte still länge så det var svårt att få en bra bild.



21/4 Idag har vi gjort ett vanligt ultraljud på magen. Allt såg jätte bra ut och pyret fortsätter att växa, var till och med 4 dagar större i storleken. Pyret var 7,6 cm från huvudet till rumpan.



26/5 Idag var det äntligen dags för rutinultraljud. Allt var bara bra med vårat pyre som visade sig vara en flicka :)







8/11 Föddes äntligen vårat mirakel i vecka 41+5. Cornelia vägde 3975 gram och var 52 cm lång. Livet kan inte bli bättre än så här ♥


Onyttig...

Sitter här vid datorna och känner mig seg, varför vet jag egentligen inte för jag har inte gjort nåt särskillt. Men det kanske är där felet är, att jag är uttråkad. Behöver ha nåt att göra och det är nu...
Egentligen så borde jag gå en sväng med dammsugaren men det känner jag mig inte alls sugen på.
Det lutar nog åt att jag tar och går och lägger mig en stund och läser lite, det är alltid lika avkopplande och stimulerande.

Igår gjorde jag hjärt- och stjärnformade toastar som vi åt på kvällen. Jag hade egentligen tänkt att göra det på nyårsafton, men då våran kompis inte gillar skaldjur så hoppade vi över det.
Det är ju inte så nyttigt att äta en toast men så himla gott det är. På måndag är det skärpning med stort S för mig. Då kommer jag att köra LCHF stenhårt, bara så ni vet ;-)




2010

1:a januari 2010. Vad det känns konstigt att skriva 2010.

Jag hoppas att ni har haft en riktigt bra nyårsafton.

Jag och gubben var hemma och fick besök av våran "pojk" som är en kille i samma ålder som oss. Han firade i alla fall nyår med oss. Vi åt och drack gott, spelade kort och spel. Sedan närmare 12 -slaget så gick vi över till våra grannar där det smälldes raketer, drack skumpa och åt gott.

Vårat år slutade i en mycket trevlig kväll. Nu hoppas jag ju såklart att det här året, 2010 (måste träna att skriva det) ska bli vårat år. Där tårar ska bytas mot glädje.
Jag önskar så att vi ska få uppleva att vi lyckas, att vi får ett plus på stickan som sen visar ett pickande hjärta på ultraljudet och sen resulterar i en bebis. Det är mina önskningar för det här året.

Som ni vet håller jag på att kämpa med att gå ner i vikt, jag vill ha bort det jag har gått upp under alla hormonbehandlingarna som vi har gjort. Har varit inne på att göra ett nytt frysförsök efter jul nån gång, men jag tror att jag vill gå ner mer i vikt innan vi börjar med det.

Så därför har jag funderat lite på om jag skulle kolla med läkarna om vi skulle kunna få prova hormoninjektioner och sen ta en ägglossningsspruta och efter det göra barn på "vanlig" väg här hemma.
 
Jag har provat det här förut men då fungerade det inte, men det tror jag kan ha att göra med att jag då fick Puregon injektioner, den här gången skulle jag vilja ha Menopur. För vid alla försök med Menopur har jag blivit gravid.
Jag känner i alla fall att det här kan vara värt att prova en gång. Jag hoppas bara att läkarna håller med mig.

Nu är ju också frågan vilken av läkarna jag ska kontakta för att fråga om det här, om det är läkarna på ivf kliniken eller mina gynläkare här hemma? När jag gjorde injektionerna förra gången så var det sjukhuset här i stan som hade hand om mig, men nu är jag ju en "privat" patient så då kanske det inte är samma sak?