Kontroll

De två senaste dagarna tycker jag att pyret har rört sig mindre, så idag ringde jag för att rådfråga förlossningen om vad de tror.
Så efter samtal med dem så ville de att jag skulle komma in för kontroll.

Väl på förlossningen så blev jag uppkopplad till en ctg maskin där jag fick ligga en timme. Pyrets hjärtljud pendlade fint.
De såg även att jag hade värkar, som dock är oregelbundna.

Sen efter ctg fick vi vänta ett tag för att sedan få träffa en läkare som gjorde ett ultraljud. Även på ultraljudet så såg allt bara bra ut.
Bebisen verkar inte vara jätte stor, idag bedömde läkaren att bebisen vägde 3600 gram, så nu får vi se vem av läkarna som får rätt.

Hur som helst så känns allt bara bra nu då vi vet att allt är precis som det ska vara.


+5 dagar

Ytterligare en natt har passerat utan att bebisen har velat komma ut. Vaknade inatt att det gjorde extra ont när jag rörde mig i sömnen och tänkte att NU så kanske, men den smärtan var helt borta när jag vaknade.

Jag har börjat att inse att bebisen har det alldeles för bra i min mage, så det är nog bara att ställa in sig på att jag kommer att gå över många dagar till.

Min mamma har gått över med alla sina barn, men mig gick hon över 10 dagar, syrran 14 och med min lillebror var det några fler. Kommer inte riktigt ihåg vad hon sa. Så det kanske är ärftligt att gå över i våran släkt? Syrran gick över 2 dagar när hon väntade sin son.

Idag har jag gått över 5 dagar om jag räknar som min barnmorska räknar. Men om jag skriver in min ägglossning som jag verkligen vet när den var så har jag gått över 6 dagar. Men jag fortsätter att räkna som barnmorskan så ni inte blir förvirrade.

Vad är egentligen 5 dagar att gå över tiden när man har väntat så länge på vårat älskade pyre. Några dagar till borde inte ha sån betydelse men usch så frustrerande det är att bara vänta och vänta och vänta lite till.
Samtidigt så känner man efter hela tiden, vad var det där som jag kände, kan det vara nåt... i och med att det här är min första förlossning som närmar sig så vet jag ju inte hur det ska kännas.  

+4 dagar

Den här natten har jag sovit lite si och så, men jag kan inte skylla på bebisen eller värkar för att sömnen inte har varit så bra. Utan det är min kära mans fel, han har snarkat som bara den i natt och rört sig i sömnen. Jag har blivit så mycket mer lättväckt sista tiden, så minsta lilla ljud så vaknar jag.

Idag fyller min pappa år och det var idag så min andra gissning att bebisen skulle komma är. Vilket jag inte tror att den kommer att göra, i och för sig så har jag drygt 14 timmar på mig, men det räcker nog inte.
Så det är bara att inse att ytterligare en dag kommer att gå utan bebis.

Nu är det inte många som har kvar sina gissningar, de flesta trodde att jag redan skulle ha fått barn. Vilket jag också var helt säker på.

04:e oktober:
05:e oktober:
06:e oktober:
07:e oktober:
08:e oktober:
09:e oktober:
10:e oktober:
11:e oktober: Pyrets mormor
12:e oktober:
13:e oktober: Pyrets pappa
14:e oktober: Pyrets morbror
15:e oktober:
Teres
16:e oktober: Min gissning, Pyrets farmorsfar
17:e oktober: Pyrets morfar
18:e oktober: Pyrets gammelmormor,
mamma-wannabe
19:e oktober: Pyrets farmorsmor
20:e oktober: Pyrets farmor,
Malin
21:e oktober: Avlängtan, Pyrets faster
22:e oktober:
Jenny
23:e oktober:
24:e oktober: Pyrets moster,
Moa
25:e oktober: Sara
26:e oktober: RockygirlJenny
27:e oktober: Louise
28:e oktober: Anna, Torparfrun Toksnippa
29:e oktober: Suss
30:e oktober: Min andra gissning, Anna
31:e oktober: Tea

1:a november: Pyrets farfar, R våran granne,
2:a november:
3:e november: Erica


+3

Ytterligare en dag har passerat, nu har jag gått över 3 dagar. Igår kände jag mig så frustrerad, mycket kan ha att göra med att jag inte hade fått sova bra.

Den här natten har varit mycket bättre, har väl varit upp på toa 4 gånger men det hör ju till. Annars så har jag sovit där emellan.

Det är en riktig höstdag här, det små regnar och ser kallt ut så idag blir det en skön dag framför tv:n. Jag ska bara ladda mina batterier.

Imorgon fyller min pappa år så då blir det väl kalas. Sen är det även en stor loppmarknad här då så jag funderar lite på om jag skulle dra med mig J och gå på den. Men har inte bestämt nåt än. Måste ha nåt att göra så att jag inte blir tokig.

Barnens hus har just nu olika erbjudanden olika dagar och idag har de sänkt två vagnar med drygt 1000 kr. Så vi ska åka dit en sväng och se om den är nåt att ha som sittvagn sen.

Jo förresten, jag lovar att uppdatera här på bloggen om förlossningen skulle dra igång på riktigt ;)

Barnmorskebesök

Idag har jag varit och träffat barnmorskan och fick även träffa barnmorskan som ska ha hand om pyret sen när vi börjar gå på bvc.

Hur som helst så pratade vi om hur jag mår nu och så. Berättade om mina värkar som jag har, nu kommer dem med ungefär 5 minuters mellanrum (ibland lite längre). Jag sa även att de känns när de kommer men det gör inte jätte ont. 
Hon sa då att jag var i mognadsfasen och då var min följd fråga hur länge man är i den och mognadsfasen är upp till en vecka. Så om jag räknar från i tisdags då värkarna startade så borde förlossningen ha startat senast tisdag 2:a november. 

Vi pratade lite om det var min slempropp som gick igår och hon tyckte absolut att det lät som det. Slemproppen kan se så olika ut, för vissa är den blodblandad, andra ser den ut som snor och får vissa är det som urin.  

Sen var det bara att kliva upp på britsen och dra upp tröjan och ner med byxan och då ser jag att magen ser helt annorlunda ut jämnfört med igår kväll. Även J säger men vad magen ser konstig ut.
Då säger bm att här har det sjunkit till ordentligt. Så det har nog hänt i natt då jag knappt har kunnat sova. 
Hon sa att bebisen är redo och det inte är långt kvar nu. Hon tyckte att jag skulle ha koll på klockan när värkarna kommer och hur ofta. Man ska ha 3 värkar inom 10 minuter under några timmars tid innan man åker in till förlossningen.

Har nästa tid på torsdag men då trodde hon inte att vi skulle komma. Men det har hon ju sagt tidigare också. Hmm börjar bli jobbigt med den här väntan. 

Träffade en kvinna idag som håller på att utbilda sig till barnmorska och hon tyckte att det syndes i mitt ansiktsuttryck att det var på gång, så jag hoppas verkligen att hon har rätt. Hon brukar visst kunna se sånt.

Har precis vaknat efter att ha fått sova 1 timmes middag, vilket verkligen var nödvändigt. Känner mig fortfarande trött så efter middagen så blir det soffläge för mig. Det är som ni skriver, det gäller att vila, vila och äta nu!

+2

Som ni förstår när ni ser det här inlägget så har det fortfarande inte kommit någon bebis.

Igår åkte jag och bytte storlek på klänningen som jag skrev om i tidigare, så nu har jag en 68 istället. Tror inte att det är nån idé med en 62 då den kommer att vara för liten då vi vill använda den.

När jag ändå var på Lindex så passade jag på att köpa en till amningsbh.
I tisdags upptäckte jag att mina bröst hade vuxit som bara den över dagen. Så det är väl mjölken som rinner till.

Jag försöker promenera så mycket som det går nu, jag försöker även göra rejäla lyftningar med benen ungefär som pippi hopp när jag går. Allt för att hjälpa kroppen att starta upp ;)

Idag har jag tid hos barnmorskan så då får vi se vad hon säger. Jag hoppas ju att hon ska ha ett litet piller eller nåt annat skoj som jag kan få som sätter igång förlossningen, men det är ju bara drömmar från min sida.


Ytterligare en award

För några dagar sedan så fick jag en ny award, denna gång av Anna. Tack så mycket för både awarden och dina fina ord!Med awarden följer vissa saker som man ska göra. Man ska lägga upp en favoritbild och skriva 3 saker som står en nära hjärtat. Därefter ska man dela ut awarden till 5 personer.Den här bilden tog jag när vi var i Turkiet i maj. Jag var då i vecka 16. Har den här bilden som bakgrund på datorn också, är min absoluta favoritbild på magen ♥

Tre saker som står mig nära hjärtat:

♥ Min älskade man J. Vi har varit tillsammans i över 10 år och haft mycket motgångar som vi har fått kämpa med tillsammans men nu äntligen är det våran tur.

♥ Pyret som just nu ligger och myser på i övertid i magen. Älskar alla sparkar och rörelser som pyret ger, men nu börjar jag tycka att det är dags att komma ut så vi får träffa dig på riktigt ;)

♥ Min övriga familj, vet inte vad jag skulle göra utan er!

Nu är det meningen att jag ska skicka den här vidare till 5 andra bloggar, men jag har redan skickat två andra utmärkelser tidigare. Ni kan se dem här och här.
Så därför väljer jag att alla ni underbara bloggläsare som läser min blogg får den här awarden av mig ♥ 

+1 Vecka 40+0

Jag var helt säker igår kväll att nu kommer det att hända nåt, men icke det. Sitter nu här vid datorn och värkarna kommer inte lika ofta som igår. 
Har däremot fått en massa genomskinliga flytningar, vet inte om det kan vara slemproppen som är på väg att lossna...

Tog en promenad på en halvtimme igår och idag blir det en till i samma raska tempo. Annars så har jag inga planer för dagen. 
  
Ser att min babyticker har börjat att gå åt fel håll nu, det står att det är en dag kvar tills bebisen är beräknad att komma. Den är nog inte van vid att man går över tiden ;)

Om jag går in på min sida på familjeliv så står det inger mer om min graviditet där, så den sidan kanske inte heller är van vid att man gör över...

Gravid vecka 40+

"Om bebisen fortfarande efter 42 veckor inte vill komma ut brukar man försöka stimulera kroppen att sätta igång förlossningen för att inte riskera bebisens hälsa.
Många upplever det som väldigt jobbigt och frusterande när bebisen inte vill komma ut, men det är bara att komma ihåg att ni ska få träffa den lilla nya familjemedlemmen vilken dag som helst nu - håll ut!"

Källa: http://www.blimamma.se/gravid-vecka-40-2.html


Molvärk...

Jag köpte klänningen idag och jag är så nöjd med den. Hade en 30 % på valfritt barnplagg och då var jag ju bara tvungen att slå till ;) Tyckte att den var ännu finare i verkligheten. Funderade lite på storlekar, men efter att ha pratat med min syster så tyckte hon att vi skulle köpa 74 då vi mest troligt kommer att få en bebis som väger över 4 kg. Är hur som helst 30 dagars öppet köp så jag hinner byta storlek på den om vårat pyre inte är lika stor som de tror.
 
Min molvärk har ökat i styrka, den kommer med ungefär 15 minuters mellan rum och håller i sig ungefär 1 minut varje gång. Så jag hoppas verkligen inte att det är falskt alarm.

Gubben har nyss varit iväg och lämnat hunden till hans mormor och morfar som ska vara hundvakter medans vi är på bb. Känns skönt att inte behöva tänka på det sen om det drar igång ordentligt.
Dagen D

Idag är det den stora dagen, när man tittar på min babyticker så står det att det är 0 dagar kvar.

Vaknade imorse av att jag hade molvärk och så mår jag lite illa. Molvärken kommer och går. Fast vi har dåligt med vatten just nu så unnande jag en ganska lång dusch. Värmen hjälper bra mot värken. 

Idag ska vi till stan och gå och luncha med våra grannar. Får se om jag orkar gå en sväng på stan efter det. Min pappa fyller år på lördag så vi hade behövt köpa en present till han. 

Har suttit och spanat lite på lindex hemsida och hittade en sån söt klänning med tillhörande bolero, 299 kr kostade den. Men tänk er pyret med den på sig på tex julafton eller nåt annat "kalas". Får se om jag lyckas övertala J att vi verkligen behöver gå in på Lindex igen, tror att det kan lbi lite svårt tyvärr ;)

 

Storstädning

Idag är det dagen för den stora dagen, men jag tror tyvärr inte att den stora dagen blir imorgon. Utan jag har börjat att inse att jag tyvärr kommer att få gå över tiden. Men men vad spelar några dagar till för roll då vi har väntat i så många år på vårat älskade pyre!

Idag har jag tänkt att göra en storstädning här hemma, alltid bra att röra sig. Sen är det vattengympa på kvällen men jag har inte bestämt mig än om jag ska gå eller inte. Får känna efter hur det känns lite senare.

Vidare har jag lite planer på att hinna läsa färdigt min bok, har lite mer än 100 sidor kvar så vi får se hur det går med det.

Men innan jag börjar med nåt annat så är det frukost som gäller. Har precis kokat ett ägg och ska ta fram lite fil.


2 dagar

Nu är det bara två små dagar kvar tills pyret är beräknad att komma. Hoppas så att våran bebis ska hålla "tidsplaneringen" ;-)
Vi var hos våra grannar igår och då kom vi självklart in på pyret och då säger frun i huset att om en vecka har ni alldels säkert eran bebis här. Känns så häftigt när man tänker på det.
Vi är så himla många som längtar efter vårat älskade pyre, så jag hoppas att h*n inte ska hålla oss på halster så länge till.

Idag har vi varit till min lillebrors lägenhet, jag gjorde inget där utan var mest i vägen. J däremot rev ner köket. Kommer nog att bli riktigt bra när allt är klart. Men det kommer att ta tid.
Det kommer en fira och ska börja med toaletten på tisdag, så det ska bli kul när det händer nåt där.

Ska snart ta och åka iväg igen, denna gång till svärmor och svärfar där vi ska bli bjudna på middag. Känns skönt att få äta borta, då man inte har så mycket energi till att laga mat och så. Vill inte ens tänka på matlagningen nu, utan tankarna är på pyret hela tiden.

Dålig natt

Inatt har det varit värsta natten under hela graviditeten. Sista gången jag kollade på klockan var den strax efter 02 och då hade jag fortfarande inte somnat.
Kände mig pirrig i kroppen, ungefär som man som barn kände sig dagen för julafton. Det gick absolut inte att slappna av och komma till ro.

Trodde att jag skulle känna mig extremt trött när jag vaknade på morgonen men inte det. Känner mig ändå utvilad.

Idag ska jag ta en tur till min lillebrors nya lägenhet och se om jag kan hjälpa till med nåt. Behöver ha nåt att göra så att dagarna går fortare. Så att packa upp lite lådor borde bli en perfekt lördagssyssla för mig.

Idag är det 3 dagar kvar tills pyret är beräknad att komma, känns riktigt spännande det här.

Hä är datumlistan på de olika gissningarna, som ni ser har jag fått strycka många felgissningar. Idag är det ingen som tror att pyret kommer men imorgon har två gissat på.

04:e oktober:
05:e oktober:
06:e oktober:
07:e oktober:
08:e oktober:
09:e oktober:
10:e oktober:
11:e oktober: Pyrets mormor
12:e oktober:
13:e oktober: Pyrets pappa
14:e oktober: Pyrets morbror
15:e oktober:
Teres
16:e oktober: Min gissning, Pyrets farmorsfar
17:e oktober: Pyrets morfar
18:e oktober: Pyrets gammelmormor,
mamma-wannabe
19:e oktober: Pyrets farmorsmor
20:e oktober: Pyrets farmor,
Malin
21:e oktober: Avlängtan, Pyrets faster
22:e oktober:
Jenny
23:e oktober:
24:e oktober: Pyrets moster, Moa
25:e oktober: Sara
26:e oktober: RockygirlJenny
27:e oktober: Louise
28:e oktober: Anna, Torparfrun Toksnippa
29:e oktober: Suss 30:e oktober: Min andra gissning, Anna
31:e oktober: Tea

1:a november: Pyrets farfar


Vattenproblem

Usch vilken irriterande morgon jag har haft. Vaknade vid 08 då väckarklockan ringde. Började dagen med att sätta i motorvärmaren i bilen då det var -9 grader kallt.
Sen tänkte jag ta och duscha innan jag skulle iväg till barnmorskan. Men tji fick jag, inget vatten i kranen. Vi har ju lite tjorv med vårat vatten nu.
Vi och 4 till fastigheter delar på en vattenbrunn och för några veckor sedan bestämde vi att vi skulle borra en ny brunn för att få bättre vatten. Sagt och gjort, vi hittade en firma som skulle göra jobbet, men den firman har fortfarande inte gjort färdigt så vi kan inte ta vatten från våran vanliga brunn utan nu får vi manuellt fylla en kubiktank med vatten och verkligen tänka vad vi gör så att vi inte slösar vatten i onödan.
Hur som helst så var kubiktanken med vatten helt full igår kväll, men vid klockan 08 så var allt vatten slut. Så tyvärr hade nån av grannarna använt alldeles för mycket vatten.

Så för mig var det bara sätta sig i den kalla bilen som tack och lov startade och åka till mina föräldrar och duscha.
Sen stressa vidare till barnmorskan där besöket bara gick bra. Min mage har sjunkit ännu mer och pyrets huvud ligger långt ner. Hjärtljuden låg mellan 145-150 slag per minut.
Sf måttet var nu på 36 cm. Jag hade gått ner 0,5 kg sen förra besöket, så det hjälper visst nu då jag tänker på vad jag äter. Viktökningen ligger nu på 11,5 kg.

Vi pratade lite om förlossningen och framför allt tecken på att förlossningen närmar sig. Hon saatt under mognadsfasen kan vissa kvinnor känna av stickningar som går ner mot benen. Berättade då om min värk som jag brukar få mellan benen (känns som att jag har ridit) då sa hon att det är precis så det känns. Så det kanske håller på att mogna nu i alla fall.

Fick en ny tid för nästa vecka, men jag hoppas så klart att jag inte ska behöva den.

Två magar

Igår var vi på paltmiddag hos mina föräldrar och jag tror aldrig att jag har ätit så mycket som då. Gott som bara den var det.
Syrran och systersonen var också där och då passade jag och syrran på att ta magbilder på oss. Min förhoppning var att det var sista gången vi träffades medans jag har stor mage ;)


Vecka 39+0 och vecka 19+2.

Idag får min lillebror sin lägenhet så då ska jag och J åka dit och hjälpa till att bära upp golvet som han har köpt. Eller jag ska inte bära utan jag ska bara kolla på, medans de andra jobbar.

Annars så händer det inte så mycket idag. Ska bara vara hemma och ta det lugnt.

Är det bara jag som tycker att dagarna går så sakta nu på slutet? Känns som att jag är tillbaka när man ruvade,  jag har börjat att analysera toapappret igen. Den här gången är det inte efter ev blödningar utan nu är det efter spår att förlossningen kan vara på väg. Men än så har jag inte fått nåt napp...

Vecka 39+0

Har precis kommit hem från en tur till stan, där vi har ätit buffé på en kinarestaurang. Sen kan man ju inte åka in till stan utan att gå och titta på lite bebiskläder när man ändå redan är där ;)
Hur som helst så hittade J en söt turkos fleeceoverall som vi köpte. 
Sen har vi även köpt en videokamera, har funderat på det ganska länge nu. Så nu äntligen gjorde slog vi till. Så nu hoppas jag att J ska hinna lära sig den så att han kan filma på förlossningen.
 
Idag går jag in i vecka 40, hoppas verkligen att det här är sista gången jag skrivet om vad som händer de olika veckorna. För nu längtar vi så himla mycket efter vårat pyre. Känns som att varje dag är så lång. Vill bara att tiden ska springa iväg och att värkarna ska sätta igång som bara den. Men än så länge är det lugnt, alldeles för lugnt till och med.


Så här står det om vecka 40:

Kroppen:

"Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen."

Barnet:

"Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42."

Detta hittade jag på min sida på familjeliv.


400-600 %

Igår var det sista föräldrarutbildningen, då pratade vi om föräldrarskapet, ammning, tänder och sånt. Våran barnmorska berättade att kvinnans underliv byggs upp 400-600 % mer under graviditeten för att kroppen ska klara av en förlossning. Tycker att det lät riktigt häftigt.

Inatt har jag sovit ganska dåligt, har haft ont i benen. Men jag känner mig ändå utvilad nu när jag har klivit upp. Började den här dagen med att ta uti med en massa papper som skulle sorteras och in i olika pärmar. Förstår inte riktigt varför jag inte fixar det på en gång för det är ju inte så jobbigt, men men nu är det i alla fall klart vilket känns skönt.

Resten av den här dagen har jag inga planer för vilket känns riktigt skönt. Ska ta dagen som den kommer. Om jag orkar ska jag försöka gå ut på en liten promenad.

Idag är det exakt en vecka kvar tills pyret är beräknad att komma. Så om nån frågar nu hur länge som är kvar tills bebisen kommer kan man bara svara en vecka eller på tisdag!


Föräldrarutbildning

Känner mig pigg och utvilad efter en rätt så bra natt. Vaknar några gånger varje natt av att jag behöver på toa eller att jag bara behöver vända mig, vilket inte är det lättaste längre. Från höger sida till vänster går det bra, det värsta är från vänster till höger.

Idag ska jag & J på sista föräldrarutbildningen, vi som inte trodde att vi skulle hinna gå den och nu har vi hunnit vara med på alla tillfällen.
Idag ska vi prata om våra förväntningar inför föräldrarskapet. Har även för mig att vi skulle prata om ammning.

Det var ju ett tag sedan jag packade bb väskan så idag tror jag att jag ska gå igenom vad jag egentligen har packat i den. För det är nog rätt så lätt att man har packat för mycket eller helt enkelt missat nåt som är viktigt.

Egentligen har jag vattengympa ikväll också, men det blir så stressigt att hinna på det efter föräldrarutbildningen så jag har bestämt mig för att hoppa över det ikväll. Har inte riktigt orken att träna idag.

Ensiffrigt

Idag har jag åkt bil i 25 mil, gått på ikea i cirka 3 timmar och verkligen tagit ut mig. Tror ni att jag har fått några värkar eller nåt sånt av det, nej inte det. Det enda stället som det gör ont på nu är under mina fötter. Hmm jag som trodde att en ikea tur skulle sätta igång allt. Önska kan man ju alltid.

Nu har jag i alla fall kommit hem igen, det här var det absolut billigaste gången jag var på ikea, 30 kr handlade jag för. Hade inte riktigt tid att kolla på saker till mig själv då jag hjälpte min lillebror att fylla kundvagnarna istället. Så nu har han allt det där små kraffset, lampor osv till sin lägenhet. Tror att det kommer att bli riktigt snyggt hemma hos han sen.

Idag är det bara 9 dagar kvar tills beräknad födelse för pyret, känns häftigt att vi är nere i ensiffrigt!

Så här ser listan med de olika gissningarna ut nu, som ni ser har jag stryckit dagens datum då det är i stort sett omöjligt att jag ska hinna få barn på 5 timmar.

04:e oktober:
05:e oktober:
06:e oktober:
07:e oktober:
08:e oktober:
09:e oktober:
10:e oktober:
11:e oktober: Pyrets mormor
12:e oktober:
13:e oktober: Pyrets pappa
14:e oktober: Pyrets morbror
15:e oktober:
Teres
16:e oktober: Min gissning, Pyrets farmorsfar
17:e oktober: Pyrets morfar
18:e oktober: Pyrets gammelmormor, mamma-wannabe
19:e oktober: Pyrets farmorsmor
20:e oktober: Pyrets farmor, Malin
21:e oktober: Avlängtan, Pyrets faster
22:e oktober: Jenny
23:e oktober:
24:e oktober: Pyrets moster, Moa
25:e oktober: Sara
26:e oktober: RockygirlJenny
27:e oktober: Louise
28:e oktober: Anna, Torparfrun
29:e oktober: Suss
30:e oktober: Min andra gissning, Anna
31:e oktober: Tea

1:a november: Pyrets farfar


Födelsedag

Idag är ingen vanlig dag för det är J:s födelsedag, hurra hurra hurra! Idag fyller min gubbe år och det firar vi här hemma med lite tårta och fika.

Igår fick jag en jätte trevlig överraskning när J hämtade in posten. Jag hade fått ett paket, nyfiken som jag är öppnade jag det på en gång. Det var fina Lotta som hade skickat presenter till pyret. Kan erkänna att mina tårar började rinna när jag fick se vem det var ifrån. Blev så himla glad! Fast vi aldrig har träffats irl så väntar och längtar hon med oss.
Självklart tog jag fram kameran för att fota de fina sakerna som hon skickade. Den vita "snutten" ska packas ner i bb väskan, tror att det kommer att bli en favorit. Min systerson har en liknande snutte som han kallar för Ninnis och den måste han bara har när han ska sova.
Tusen tack igen Lotta!


En liten skallra


2 par varma och mysiga sockar


En snuttefilt 

Även inatt har jag drömt en massa drömmar att jag föder barn exakt idag på J:s födelsedag. Bebisen denna gång också en flicka, vägde 4270 gram, hur lång hon var kom aldrig fram. Sen hade hon lite mörkt hår. Jag som hela tiden har varit säker att vi får ett barn utan hår.
Även J har drömt en massa att bebien kommer nu. Han frågade mig inatt om vattnet hade gått, men det jag sa till han var att katten vill in. Man hör det man vill höra ;)
Ni kan ju hålla tummarna att det här kalaset drar iväg mina värkar, men som det känns nu så kommer det inte att bli nån bebis de närmaste dagarna. Så jag får nog ställa in mig att det blir en ikea tripp imorgon.

Nu är det dags för mig att hoppa in i duschen, innan de första gästerna kommer.


Funderar

Igår blev det som sagt var en laddning till med köttbullar som hamnade i frysen, så nu finns det en massa mat som är färdiglagad. Började laga mat för att frysa ner för några veckor sedan, så nu finns det köttsoppa, plättar (onyttigt med gott), spagettilåda, fläskfilé i sötsursås tillsammans med ris, lax i pastasås, köttbullar, hmm kommer inte ihåg om det finns nåt mer men det gör det säkert.

Fika har jag också laddat upp med så jag tror att vi kommer att klara oss bra. Imorgon fyller i alla fall J år, så då blir det förhoppningsvis kalas här hemma. Vi hoppas så klart att det inte blir nåt kalas, utan att hans födelsedag firas på förlossningen/bb istället. Hade blivit perfekt!
Det känns lite som att J har blivit lite bortglömd, för ingen vet ju om det blir nåt kalas eller så. Högst upp på hans "önskelista" står pyret, det finns absolut inget som kan bräcka det.

Hur som helst så har vi inte planerat nån tårta eller så till imorgon så blir det kalas så får J åka iväg och köpa nån färdig tårta imorgon bitti. Fika finns som sagt var redan i frysen så det blir bra. Blir ett mycket enkelt kalas den här gången.

Om det inte blir nån bebis innan söndag så ska jag följa med mina föräldrar på ikea på söndag. Min lillebror har köpt sig en lägenhet så nu ska han handla en massa små saker till den, så då kan han behöva ett bra smakråd ;) Samtidigt tänker jag att ett ikea besök kanske kan sätta igång värkarna, hoppas kan man alltid göra i alla fall.


Köttbullar

När jag var upp på toa inatt så var det helt vitt på backen och det snöade för fullt. Trodde att snön skulle vara borta sen när jag klev upp men jag hade fel och den ligger fortfarande kvar. Tänk om den här snön skulle få stanna kvar, blir så mycket ljusare när snön kommer.

Det var roligt att se hunden när hon fick springa ute på morgonen, hon är precis som ett barn när den första snön kommer. Hon springer omkring och bara leker. Man ser riktigt hur lycklig hon blir.

Igår kväll rullade jag en massa köttbullar som J sen stekte. Idag var vi en sväng till affärn och då passade vi på att köpa ännu mer köttfärs, 39 kr/kg är riktigt bra pris. Så det blir att rulla en sats till med köttbullar idag för att frysa ner sen. Perfekt att ha sen när pyret har kommit.

Nu ska jag krypa upp i soffan och se om det finns nåt att titta på tv:n.


Vecka 38+0

Den här väntan börjar kännas som när man var barn och väntade på jultomten. Skillnaden är att då visste man exakt vilken dag tomten skulle komma och hur länge det var tills dess. Nu har man ingen aning om hur länge man ska behöva vänta.
Så här står det om min nya gravid vecka:

"Du är nu gravid i vecka 39. Bebisen är omkring 50-51cm lång och väger 3.5-3.8 kg. De flesta bebisar ökar fortfarande i vikt men en del magrar faktiskt vid den här perioden. Det börjar bli trångt i livmodern nu och då bebisen snurrar och vrider sig där inne så kan det hända att navelsträngen lägger sig kring halsen. Omkring 20% av alla bebisar föds med navelsträngen omkring halsen, vilket kan påverka bebisens hjärtljud mot slutet av förlossningen. I de flesta fall innebär det inget hot mot bebisens hälsa och barnmorksan för helt enkel navelsträngen över barnets huvud i samband med födslen."Källa: http://www.blimamma.se/gravid-vecka-39.html

14 dagar kvar

Gårdagens träning gick rätt så bra, vi körde mer intensivt den här gången. Så vi var 5 gravida som flåsade runt i bassängen, vissa mer än andra.
Sjukgymnasten tyckte att min mage hade sjunkit ner ännu mer på bara en vecka.

När jag kom hem från vattengympan fick jag riktig molvärk i magen, det var väl ungefär 10 gånger värre än mensvärk. Så då tändes ett litet litet ljus, kanske kanske är nåt på gång att hända. Men icke det, jag gick och la mig och nu på morgonen är värken borta. 

Igår gjorde jag & J höst här hemma. Så nu kan snön komma när den vill, vi kommer inte att behöva få panik över att vi har saker ute som måste tas bort. Känns som att vi verkligen har dragit oss för att göra det, men åh så skönt det känns när det är gjort. Tog egentligen inte så lång tid utan det är bara att man ska få fingrarna ur och göra det.

Idag ska vi iväg på andra träffen i föräldrarutbildningen, ska bli spännande att se vad hon tar upp idag. När jag var till barnmorskan förra veckan så pratade hon om att jag ev skulle stanna kvar efter föräldrarutbildningen så att hon får mäta magen och kolla mig. Så vi får se om det blir nåt med det. 


Drömmar

Här har ni en som har varit vaken med tuppen imorse. Vet inte vad som är för "fel" på mig, men jag har svårt att sova på morgonen oftast skulle jag kanske skriva. Ibland slår jag till på stort och sover lite längre men oftast vaknar jag tidigt. 

Hur som helst så har jag varit på vårdcentralen nu på morgonen och tagit ett blodprov för att se hur jag ligger i ämnesomsättningen. Om min levaxin dos är rätt eller om jag behöver ändra dosen så här i slutet av graviditeten.

Det första jag gjorde imorse var att slå igång datorn och gå in på Marres sida för att se om det hade blivit nån bebis än. Igår fick de en pojke, så ett jätte stort grattis till er!

Ikväll är det vattengympa som gäller för mig, hoppas att den träningen ska hjälpa förlossningen på travet.
Inatt drömde jag förresten om att vi fick barn, det blev en flicka och hon föddes på sin pappas födelsedag, nämligen den 16:e oktober som är min gissning också. Så vi får se om det var en sanndröm.

Idag är dagen som den första gissningen är att pyret ska födas, nämligen min mammas gissning. Tror inte att hon kommer att få rätt, men man ska aldrig säga aldrig. Om ni inte har gissat än på nåt datum så kan ni göra det här.

Nu tror jag att det blir att gå och lägga sig och vila en stund, känner hur min kropp skriker efter vila. Så det är bäst att lyda ;)Bara 15 dagar kvar nu!


Trött, tröttare och tröttast...

Vi får nog glömma att vi hinner med nån bio innan pyret kommer. Igår hade vi bestämt oss för att gå och vad vi ville se.
Jag går ut på sf hemsida för att kika vilken tid filmen börjar och ser att det bara finns fyra biljetter kvar, längst fram på ena kanten... Så vi hoppade över det och det var nog lika bra för jag var så trött igår kväll. Fast jag sov middag två gånger igår.

Idag har vi i alla fall varit på ett äventyrsbad med syrran och hennes familj. Var riktigt roligt, framför allt att se systersonen i full action.

När vi satt oss i bilen för att åka hem från badet så somnade jag, orkar inte mycket nu för tiden utan måste vila riktigt ofta. Känns som att kroppen bara skriker efter sömn. Hann inte mer än hem så somnade jag om i sängen, denna gång blev det 2 timmars sömn. Skönt som bara den, men jag hinner inte mer än att kliva upp så vill jag gå och lägga mig igen.
Måste vara kroppens sätt att förbereda sig inför förlossningen.

Nu ska jag bara ha en lugn kväll hemma framför Ensam mamma söker på tv, efter det kommer jag garanterat att stupa i säng.

Grymt nöjd

Gårdagen var helt suverän! Är grymt nöjd med Grese, är ju uppvuxen med grease filmerna så det var riktigt roligt att få se musikalen också. Även bebisen tyckte att det var riktigt bra för det var full rulle i magen från början till slutet.
Hade sammandragningar under musikalen men det gick bra.

Känner mig lite trött idag då vi vaknade av telefonen vid 08 -tiden då J:s morfar ringde och ville åka och titta på tv apparater på Elgiganten som visst skulle ha utförsäljning idag. J:s morfar är en morgonpigg pensionär som brukar kliva upp vid 04-05 tiden så han hade varit vaken länge när han ringde. Så han kom hit för att plocka upp J vid halv tio för man var visst tvungen att komma dit i tid för annars så kanske allt det bra var slut. Får se om de blir nåt köp av en ny tv till dem, iså fall får vi nog åka dit idag och hjälpa dem med inkopplingen.

Ikväll vill jag i alla fall gå på bio, så jag hoppas inte att det dyker upp nåt annat.

Sitter och funderar lite till och från om jag skulle ta och lägga mig och vila en stund. Det blir i och för sig lite tidigt men det kan ju inte hjälpas när man är trött.

Vad ska ni hitta på idag då?

Efterlängtad

Idag är det äntligen dags för Grease och jag känner mig laddad. Ska bli riktigt roligt att få klä upp sig lite grann och komma ut. Känns som att jag sista tiden mest suttit hemma, eller varit på olika undersökningar. Mitt problem är vad jag ska ha på fötterna. Jag hoppas att jag får på mig mina stövlar, men jag tror tyvärr inte det. Känns inte allt för kul när man har klätt upp sig och måste ha gympa skor till. Men men det är väl det minsta problemet.

Det blev ingen bio igår heller, så vi gör nog ett nytt försök imorgon.

Igår hade jag en sån där skön bara ta det lugnt dag. Jag sov middag i närmare två timmar, vilket jag inte har behövt göra på länge, men jag märker att min kropp skriker efter vila nu. Så jag försöker ta alla tillfällen för att vila upp mig. Det är snart dags för ett långt maraton för mig ;)

Jag har sammandragningar mest hela tiden, vissa känner jag av ungefär som mensvärk så där molande, medans andra sammandragningar bara känns när jag sätter händerna på magen.
Jag har tidigare trott att pyret skulle börja lugna ner sig i magen så här i sluttampen men det blir bara mer och mer liv i magen.

18 dagar kvar nu, min mamma har gissat det första datumet när pyret ska komma och det är på måndag. Jag hoppas så klart att hon ska ha rätt.
Vi längtar så himla mycket efter vårat pyre nu, så du får gärna komma ut nu! Du är så efterlängtad av oss alla!Sammandragningar som kommer och går

Idag är det en rätt så lugn dag, har sammandragningar som kommer och går. Vissa av dem gör riktigt ont medans andra knappt känns.
Natten har varit lite si och så, varje gång jag rör mig lite i sömnen så vaknar jag av att det gör ont. Men det är bara att härda ut, det är inte länge kvar nu.

Jag försöker planera att göra lite olika saker varje dag så att tiden ska gå fortare. Funderar lite på om vi skulle göra ett nytt försök med bio ikväll, mina sammandragningar får nog ta det beslutet senare.

Imorgon har jag en biljett till Grease musikalen så jag hoppas att jag ska kunna gå på det. Vi bokade biljetterna redan i mars har jag för mig och då var mitt mål att bebisen fick komma efter det datumet. Så vi får se om jag orkar gå på det. Men med lite stark vilja ska väl allt gå.

Nu ska jag gå och ställa mig i duschen, det värma vattnet hjälper så himla bra mot smärtorna som kommer ibland. Såna här gånger önskar jag att vi hade haft ett badkar.

Vecka 37+0

Jag har precis kommit hem nu efter först ha besökt dietisten som gav mig klart godkännt på min kost så jag ska fortsätta äta enligt mitt nya nyttigare ja. Sen sa hon även att jag kunde äta godis nån gång om jag är sugen, en gång i veckan var inte farligt. Härliga nyheter för mig ;)

Sen var det bara att sätta sig i bilen och åka till barnmorskan. Berättade om min molvärk som jag har haft sen i måndags. Hon försökte mäta min mage, men sa att det inte var så lätt då jag hade så mycket sammandragningar, öhh själv kände jag inte ens av dem då. Hon fick lite bråttom med att skriva klart min journal inför förlossningen och sa att jag hade en tid för blodprov på måndag, men det får vi se hur det blir med den tiden. Hon var inte säker på att bebisen skulle stanna så länge. Så det kanske är nära nu!
Mitt blodvärde hade stigit från 107 till 122, vilket jag är så nöjd med. Mitt sf mått var i alla fall 33 cm vad hon trodde i alla fall, förra gången var det 34 cm.
Barnmorskan frågade om bb väskan var packad och den är klar redan så hon tyckte att den skulle få flytta in i bilen.
Jo förresten höll nästan på att glömma det, men jag fick i alla fall influensavaccinet idag, de rekomenderar gravida att ta det så då tyckte jag att det var lika bra att få det gjort.

Idag är det en ny vecka förresten, jag går in i vecka 38! Så här står det om den här veckan, nu vet vi ju att våran bebis är större och väger ca 3500 gram redan nu.

Bebisen:

"Nu är bebisen ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3.1 kilo. Den växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas.

De senaste veckorna har bebisen samlat på sig avfall i mage och tarmar. Detta avfall kallas för beck och är grön-svart, och består av hudceller, lanugohår och annat material som bebisen svalt. Detta är den första avföring som bebisen kommer ge ifrån sig efter förlossningen. Ibland händer det att bebisen släpper becket ifrån sig redan i magen och kommer då ut delvis täckt av grön-svarta restprodukter. Särskilda åtgärder vidtas av vårdpersonalen om detta skulle vara fallet.

Om det är en pojke så skall hans testiklar vandrat ned i pungen vid det här laget och när den föds bör båda vara på plats. Hos omkring 1% av alla pojkar som föds har ännu inte testiklarna vandrat ner. Eftersom detta kan orsaka infertilitet och öka risken för testikelcancer så undersöker barnmorskan pojken efter förlossningen.

Bebisens huvud är mjukt och formbart på grund av de s.k. fontanellerna som kan liknas vid rörliga plattor, som ännu inte är sammanvuxna. Dessa är till för att huvudet skall kunna deformeras något för att enklare kunna passera ut genom födelsekanalen. Detta är normal och inte farligt för bebisen, men kan göra att huvudet ser lite underligt ut direkt efter förlossningen, men det återgår snart till normal form.

Ögonen saknar ännu tårkanaler, vilka utvecklas först några veckor efter förlossningen."

Du:

"Innan dina förlossningsvärkar börjar kan det hända att du upplever förvärkar, vilka inte skall förväxlas med Braxton-Hicks-värkar. Dessa förvärkar hjälper till att utvidga livmoderhalsen och förbereder vattenavgången. De kan försvinna om du ställer dig upp och går omkring en smula. Övre delen av din livmoder är nu 16.5 - 18 cm ovanför naveln.

Du kanske känner dig stor tung och otymplig, men håll ut. Målet är inte långt borta.

Bebisen kan födas vilken dag som helst nu. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum."

Källa: http://www.blimamma.se/gravid-vecka-38.html

 


Stor bebis

Gårdagens föräldrarutbildning var riktigt trevlig. Vi var 7 par som var med. Vi fick sätta oss mammor för sig och pappor för sig och skriva upp vad vi hade för saker vi ville ta upp på utbildningen. Vi blivande mammor ville såklart veta mer om förlossningen, smärtlindring, förlossningsställningar osv. Papporna däremot undrade vilken bilbarnstol och barnvagn man skulle köpa. Min man hade en klok sak som han ville veta mer om och det var hur man på bästa sätt hjälper sin kvinna på förlossningen.

Efter föräldrarutbildningen var det bara att stressa vidare till vattengympan. Det var riktigt skönt som vanligt, däremot så märker jag att jag inte orkar samma tempo som tidigare utan jag får ta det lugnare.

Våra norska grannar som har en stuga brevid oss kom förbi idag med en liten present till bebisen. Då hade kvinnan i huset stickat en jätte fin overall, mössa och 2 par sockar till bebisen. Jätte fint var allt. Ska bli riktigt roligt att få använda det. Det är traditionella norska stickade ullplagg.


Idag har vi varit på ett till tillväxtultraljud för att kolla till pyret då jag har fått graviditetsdiabetes. Ultraljudet gick bara bra, oftast när man har högt socker så har man för mycket fostervatten men min nivå var helt normal vilket kändes skönt.
Bebisen vägde idag 3500 gram, så nu vet vi att vi kommer att få en rätt så stor bebis. Jagpratade lite om HON på ultraljudet, då frågade läkaren vad vi gör om det är en pojke. Självklart kommer vi att älska barnet lika mycket oavsett kön. Jag vet inte om läkaren såg nåt som hon inte ville berätta. J tyckte sig i alla fall se en snopp, så nu känns det riktigt spännande.

Jag berättade för läkaren om min molvärk som har hållt igång sen igår och hon trodde att det var på gång. Så jag hoppas att hon har rätt.
Det sista hon sa innan vi gick var, vi ses snart igen!
21 dagar kvar!

Provrörsbefruktningens fader

Åh vilka goda nyheter man mötts av idag när man börjar att läsa tidningarna på nätet. Aftonbladet har redan nu avslöjat vem som får nobelpriset i medicin och det är provrörsbefruktningens fader, Robert Edwards. 1968 började han att jobba i motvind med att försöka befrukta ägg utanför kroppen. 1978 föddes det första provrörsbarnet, Louise. Efter henne har det födds ca 4 miljoner provrörsbarn i världen.

Jag är så tacksam för Robert Edwards, tack vare han så sitter jag här nu höggravid och väntar på vårat pyre. Så idag tycker jag att vi alla firar att han äntligen har fått nobelpriset!

Idag har jag fullt upp på eftermiddagen. För idag börjar äntligen våran föräldrarutbildning på mödravårdcentralen. Ska bli riktigt roligt att få träffa andra första gångs föräldrar.

Efter föräldrarutbildningen så blir det att äta middag snabbt på stan innan det är dags för vattengympa för mig. Ska bli skönt att röra på kroppen lite grann. Vaknade förresten imorse med en molande värk i magen, ungefär som mensvärk men tyvärr har den försvunnit nu. Falskt alarm igen alltså.

Ni har väl inte missat att gissa vilket datum pyret kommer att födas på?!


Olika datum

Här kommer då en lista med olika datum som ni tror att pyret ska komma på, som ni ser har jag fuskat eller jag kanske ska skriva att jag har garderat mig med två olika datum ;)


04:e oktober:
05:e oktober:
06:e oktober:
07:e oktober:
08:e oktober:
09:e oktober:
10:e oktober:
11:e oktober: Pyrets mormor
12:e oktober:
13:e oktober: Pyrets pappa
14:e oktober: Pyrets morbror
15:e oktober: Teres
16:e oktober: Min gissning, Pyrets farmorsfar
17:e oktober: Pyrets morfar
18:e oktober: Pyrets gammelmormor, mamma-wannabe
19:e oktober: Pyrets farmorsmor
20:e oktober: Pyrets farmor, Malin
21:e oktober: Avlängtan, Pyrets faster
22:e oktober: Jenny
23:e oktober:
24:e oktober: Pyrets moster, Moa
25:e oktober: Sara
26:e oktober: RockygirlJenny
27:e oktober: Louise
28:e oktober: Anna, Torparfrun
29:e oktober: Suss
30:e oktober: Min andra gissning, Anna
31:e oktober: Tea

1:a november: Pyrets farfar

Gissning

Våran nedräkning fortsätter till pyrets beräknade dag att komma. 23 dagar kvar nu, om hon bestämmer sig att komma på bestämd dag, vilket absolut inte är säkert.

Alla kommer med olika datum då de tror att pyret ska komma, så därför tänkte jag göra en liten gissning här i bloggen. Skriv ett inlägg när du tror att vårat pyre kommer så ska vi se om det är nån som kommer att gissa på rätt dag.
Pyret är beräknad till den 26:e oktober.

Idag blir det att fortsätta med våran att göra lista, sen ikväll hade vi nog tänkt att gå på bio. Måste passa på att göra sånt nu för sen när pyret kommer så kommer vi inte att vilja göra sånt ;)


Tjorvar

Grrr vet inte alls vad som har hänt med min blogg, försökte mig på igår att ändra bloglovin symbolen och efter det så har det hänt nåt.
Tur att jag sparade alla koder som jag hade i designen från början, men jag har lagt till dem nu och ändå så har bilderna försvunnit. Nu kan det ju vara så att blogg.se har problem så att det är därför det ser konstigt ut.

Imorse när jag vaknade så hade jag lite extra energi så då passade jag på att måla sista varvet på taklisterna i pyrets rum. Så då kunde jag strycka ytterligare en punkt på listan.
Igår kunde vi också strycka en punkt och det var att ordna alla kablar vid den nya tv:n. Tänk vad lite ordning med sladdar kan göra.

I vårat sovrum har vi en liten sladdhärva som jag tänkte sätta tänderna på idag, vet inte vad det är med mig egentligen men jag vill ha ordning och reda överallt. Känner även lite små panik på allt som jag vill ska hinna göras innan pyret kommer.

Listan på att göra saker minskar sakta med säkert, men när jag har stryckit 2 punkter så lägger jag till en ny sak, så det tar ett tag innan listan kommer att bli helt tom tror jag. Men det är ju 24 dagar kvar idag så vi borde hinna allt ;)


Bloglovin


Ny bloglovin symbol

Ni känner säkert till Isa som har Isa form nu har hon i alla fall designats en egen widget/bild för bloglovin. Så om du också vill ha en sån så gå in på hennes blogg och ladda ner bilden och läs hur du ska göra för att ändra din Bloglovin symbol.
När ni ändå är i farten så kan ni samtidigt välja att prenumerera på min blogg så att ni inte missar nåt inlägg ;)


Citruscravings

Inatt har jag fått sova riktigt bra, kors i taket kanske jag ska säga. Vaknade några gånger under natten när jag har vänt mig i sängen, men behövde inte upp på toa förrän på morgonen vilket var första gången det hände på riktigt länge.

Imorse när jag klev upp så var det fortfarande frost på marken, ser riktigt mysigt ut när man tittar ut. Det är gult, rött och orange i träden. Marken är vit och solen skiner.

Igår köpte J nya vinterdäck så nu sitter de på bilen, vi hade så himla dåliga sommardäck så det känns mycket tryggare nu. Inte roligt att lägga pengar på att köpa däck, men man har inte så stort val när man bor ute på landet och kör rätt så mycket bil och nu får vi snart en bebis och då är det ännu viktigare att vi har bra däck.

Idag ska jag bara mysa på här hemma, vi ska fortsätta att bocka av saker på våran att göra lista. Känns skönt att det står en massa små saker på den också som går fort att göra. Själv orkar jag inte så mycket nu. Så jag leker mest arbetsgivare och hantlangare. Men det är ju inte så dåligt heller.

Förresten har ni köpt satsumas än? De är riktigt goda, så jag kan rekomendera er att köpa det. Även blodapelsinerna och de vanliga blonda apelsinerna är riktigt goda nu. Jag tror att jag har fått nån ny cravings efter citrusfrukter ;)

Våran nedräkning fortsätter, idag är det 25 dagar kvar!