Pyret har hicka

Jag har fått en till award, denna gång från Anna. Tack så jätte mycket. Blir alltid lika glad att höra att ni gillar min blogg. Har nyss fått en likadan award så jag gör inte som det står att man ska göra. Men här kan ni läsa om det jag skrev då.

För några dagar sedan filmade jag min mage när pyret hade hicka. La en fjärrkontroll på magen så att det skulle synas ♥


26 dagar kvar

Våran nedräkning fortsätter tills pyrets beräknade födelsedag. Nu är det bara 26 dagar kvar. Känns som att tiden från 100 dagar har gått så himla fort.

Så mer dagarna minskar dessto mer krämpor får jag. Sover inte bra på nätterna nu, utan varje gång jag vänder mig eller bara rör mig i sömnen så vaknar jag.
Sen har jag börjat att få gå upp och på toa mer igen, så varje gång jag ska gå ner för trappen på övervåningen så låter det som att den ska gå sönder för min kropp känns så tung.
Det går inte så lätt att smyga längre, så J vaknar varje gång jag ska gå upp och varje gång säger han: Gå försiktigt i trappen så att du inte ramlar. Kan inte annat än att gå försiktigt nu då det tar sin lilla tid för minsta lilla jag ska göra.

Till nåt helt annat så har jag nu kollat mitt blodsocker själv sen i tisdags och det ligger riktigt bra till. Har haft 5,8 som högst och det var 2 timmar efter maten. Mitt fastevärde var imorse 4,1.
Pratade med diabetessköterskan idag och sa vad mina resultat var och hon var riktigt nöjd. Så det verkar gå att hålla mitt sockervärde kontrollerat bara med att tänka på vad jag äter och dricker.
Jag ska väl inte sticka under stolen att jag är riktigt sugen på coca-cola och godis. Så till helgen ska jag köpa hem pepsi maxi eller coca-cola zero för det var visst helt okej.
Sen istället för godis så blir det en god fruktsallad.


Vecka 36+0

Tack för alla era kommentarer på mitt förra inlägg. Allt känns bättre idag än vad det gjorde igår. Det är mycket som händer nu, har fått tid för att träffa en dietist nästa vecka för att få råd med vad jag ska och inte ska äta. Ska även träffa en läkare på specialistmödravården då de ska göra ett tillväxtultraljud till. Sen har jag mitt vanliga barnmorskebesök.
Så jag har fullt upp nästa vecka kan jag säga. Men allt går!

Idag är det en ny vecka igen, alltid lika roligt.

Vecka 37

"Du anses nu vara fullgången och hos bebisen utvecklas de sista detaljerna. Den är nu omkring 49 cm från huvud till tå och väger c:a 3 kg. Under denna veckan kommer din bebis sannolikt att sjunka ned och fixeras med huvudet i ditt bäcken. Om det inte är din första graviditet så kan fixeringen komma senare. Du kommer förmodligen känna en viss lättnad när bebisen sjunker ned och trycket på dina revben lättar, medan å andra sidan trycket på din livmoder, bäcken och blåsa ökar så att ditt behov att kissa kan öka, samtidigt som vissa upplever smärta i ljumskar och ben.

Forskning har visat att stresshormoner kan påverka bebisen, så se till att koppla av, ha kul och ta det lungt.

Bebisen är fullt utvecklad och är egentligen redo att födas, men växer fortfarande och bildar mer fett, upp till 15 gram om dagen. Om detta är din första graviditet så är det vanligt att förlossningen sker närmare 40 veckor eller kort där efter, medan om det inte är ditt första barn så är det mer sannolikt att du föder tidigt. Se till att väskorna är packade!"

Källa: http://www.blimamma.se/gravid-vecka-37.html

Graviditetsdiabetes

Inatt har jag sovit dåligt och drömt om glukosbelastningar... rolig dröm eller hur?! Hur som helst så var jag fastande från klockan 20:00 igår och klockan 08 så hade jag tid på vårdcentralen.

Fick börja med att ligga och vila 30 minuter och efter det var det dags för ett fasteblodsocker, det skulle ligga under 6,0 och mitt låg på 6,3. Sen fick jag den hmm goda glukosblandningen som jag skulle dricka på 5 minuter. Det gick rätt så bra, var kanske ungefär 3 dl.

Sen var det åter vila som gällde, denna gång 2 timmar. Nytt stick i fingret, den här gången skulle blodsockret var under 10 men mitt låg på 12 nånting :(

Efter andra blodprovet blev det ett besök hos min barnmorska som klämde in mitt besök då det var akut som hon sa. Jag har fått graviditetsdiabetes så nu har jag fått hem en hel del papper som jag ska läsa.
Jag kommer även att få hem en maskin så att jag kan kolla mitt blodsocker varje dag. Nu ska jag verkligen tänka på vad jag äter och dricker. Hoppas så att det ska hjälpa att kostbehandla min diabetes och att jag slipper insulin. Nästa vecka ska vi göra ett nytt tillväxtultraljud för att se hur bebisen mår.
En gång i veckan ska jag träffa barnmorskan också, så nu kommer alla att ha kolla på oss vilket känns riktigt skönt. Är så orolig att nåt ska hända pyret.


Rantar på

Nu har jag precis kommit hem från kommunhälsan. Min chef ringde för några veckor sedan och sa att alla var tvungen att gå dit och prata om våran arbetsmiljö. Måste erkänna att det kändes konstigt att sitta och prata om jobbet då jag inte har jobbat sen slutet av maj. Men han som höll i det förstod, så jag fick säga det jag tyckte.

Nu sitter jag och gör av med lite tid innan det är dags att sätta sig i bilen igen och åka till flygplatsen för att hämta hem våra grannar som har varit ner till storstaden!

Ikväll är det dags för vattengympa, det var 3 veckor sedan jag var där sist så jag hoppas att jag fortfarande orkar göra övningarna.

Från klockan 20:00 så måste jag vara fastande, för imorgon är det dags för glukosbelastningen. Inget jag ser fram emot. Fattar inte riktigt hur jag ska kunna vara fastande heller då jag alltid är så hungrig på kvällen. Får nog ta och se idol i sängen för att sen ta en tidig kväll. Klarar inte att vara för nära kylen ;)

Award

Jag har fått en till award från Louise, roligt med en ny utmärkelse från en för mig ny bloggläsare! Tack så mycket!

Med awarden följer vissa saker som man ska göra.

Regler:
Som Awardvinnare ska du kopiera in Awardbilden i din blogg, för att visa att du har fått den.
Tacka och länka tillbaka till den du fick Awarden av.
När man får den så ska man skriva 7 intressanta saker om sig själv.
Ge awarden till 7 andra bloggare. Skriv till dem att de fått award...




Här kommer 7 intressanta fakta om mig, intressanta vet jag förresten inte om det är. Men det kanske är lite nyheter som ni inte visste ;)

1. Bor tillsammans med min man, hund och katt i ett hus i skogen.
2. Min man frågade chans på mig redan när jag var i 10 års åldern. Vi var då ihop i några dagar innan jag gjorde slut för att han var så jobbig ;)
3. Jag jobbar som undersköterska på natten.
4. Bland det absolut värsta jag vet är när nån stryker mig över håret, så det känns som att en hund har slickat mig på huvudet. Min pappa älskar att reta mig och göra det...
5. När jag var yngre hade jag ett riktigt j-vla humör. Min mamma sa att det var ett vädurshumör.
6. Älskar mjölkchoklad, när jag var i tonåren så kunde jag vräka i mig en 200 grams marabochokladkaka. Det kan jag nog nu också förresten men nu är jag bättre på att spara.
7. Jag är äldst i en syskonskara på 3 barn. Har en lillasyster och en lillebror. Mina föräldrar är fortfarande gifta vilket är ganska ovanligt.

Nu ska jag ge vidare den här awarden till 7 andra bloggare, det var jätte svårt att bara välja ut 7 stycken, men nu tror att de jag har valt inte har fått den här awarden tidigare.

Smultron på strå 
Skål från ensamheten 
Mitt hem och min trädgård
Mamman med den tomma famnen
Jag älskar därför finns jag
Lilas bloggvärd
Resan till plusset

1 månad kvar

Idag är det den 26:e september och det betyder att det är precis en månad kvar tills pyret är beräknad att komma.
Tänk bara 30 dagar, det är ju sjukt vad tiden har gått fort.

Igår var jag & mamma en sväng på Kappahl innan middagen och då var jag bara tvungen att köpa en body och ett par strumpbyxor som matchade klänningen jag köpte i början av veckan. Min förhoppning är att pyret ska kunna ha klänningen när hennes morfar fyller år den 30:e oktober, annars så fyller moster år den 5:e november så då kanske klänningen passar bättre :)

Jag märker av mina sammandragningar mer och mer, framför allt om jag har varit i farten under dagen då märks det av mer på kvällen. Igår kväll var en sån kväll. Så idag har jag bestämt mig för att bara vara hemma och ta det lugnt. Kanske krypa upp i soffan med en bra bok eller nåt sånt.


Kyl och frys

Igår efter mycket om och men kom äntligen våran kyl och frys hit. Vi skulle egentligen ha fått dem redan förra fredagen men då blev det försenat och min älskade man tyckte inte att vi kunde hetsa upp oss på det så han sa lite små mesigt att det går bra att de kommer på onsdag istället. Jag gick i taket redan då kan jag säga, kanske kan skylla på gravidhormonerna ;)

I tisdags fick jag ett samtal från stället där vi hade köpt kylen och frysen och då säger dem att våra grejer har kommit, men att kylen är rostfri och frysen vit, men hallå tror de på fullaste allvar att nån vill ha en vit och en rostfri maskin?
Kan erkänna att jag då blev skogstokig, har nog aldrig svurit så mycket i telefon som jag gjorde då. Berättade för försäljaren att jag var höggravid och att vi måste hinna göra färdigt innan bebisen kommer. Jag krävde gratis utkörning och sa hur besviken jag var på dem. Utkörningen fick jag efter mitt raseriutbrott.

I onsdags så åkte vi i alla fall och skulle betala kylen och frysen och fick då en glad överraskning, de hade sänkt priset med 1000 kr för oss. 

Så kom då dagen igår när vi skulle få hem sakerna, en kille kommer och levererar åt oss och vi börjar på en gång att packa upp. Först kylen och sen kylen. Oj säger jag till J vi har fått två kylar. Nu hann jag inte bli irriterad utan nu skrattade jag bara. Fick ringa upp killen som fick vända bilen och komma tillbaka för att byta ut ena kylen och ge oss en frys istället. Undra vad den andra kunden tyckte om att få en kyl som redan var uppackad?!

Ja det här var våran resa hur det gick till för oss att äntligen få en ny kyl och frys. Trodde att det skulle vara enklarare när man väl har hittat ett märke man vill ha. Men vi har nog bara haft otur ;)

Idag är det lördag och då ska vi ta det lugnt och pyssla på här hemma först. Våran gamla kyl har vi tömt och rengjort, så snart är det frysens tur att få en genomgång.
Sen tror jag att vi måste ta en sväng till affärn för att handla lite helgmys. 
Middag behöver vi inte fundera på då vi har blivit bjudna till mina föräldrar på mat. Alltid lika trevligt att få äta borta.


 

Oj...

Jag har precis kommit hem från barnmorskan och den här gången gick det mindre bra där...
Fick som vanligt börja med att väga mig, nu har jag gått upp 11 kg, så det är ju inte mycket att klaga på. Sen var det dags för ett stick i fingret för att kolla blodvärdet och blodsockret.

Mitt blodvärde ligger nu på 107, hade gärna fått upp det men jag äter redan 2 järntabletter så det blir nog svårt. Sen låg sockret på 9,1, hon stack mig 3 gånger för att kolla så att det stämde. Hade ätit frukost ett tag innan och jag tror att det var mitt juiceglas som höjde upp sockret. Hur som helst så måste jag göra en glukosbelastning på tisdag, inget som jag ser fram emot. Men det är ju bäst att kolla upp så att jag inte har fått graviditetsdiabetes.

Sen blev det tal om influensavaccinet och som gravid tillhör jag riskgruppen så jag ska få vaccinet 18:e eller 19:e oktober.

Min mage hade växt sen sist, nu låg sf måttet på 34. Bebisen låg fortfarande fixerad! Pyrets hjärtljud glömde jag att fråga vad de låg på, men det lät bra i alla fall.

Jag tog upp mitt problem med svamp i underlivet som jag inte blir av med, har haft mer eller mindre problem sen i somras, men inget hjälper. Så nu ska jag prova att skippa att smörja mot svamp och bara ta allergitabletter för att se om det hjälper mot klådan.

Men förrutom allt det här så är allt bra med mig och pyret ;)

Regn och rusk

Idag är det ett riktigt höstväder, det spöregnar ute och känns riktigt höstigt. Så det är en perfekt dag att vara inne och mysa på.
För några dagar sedan var min kära man och köpte en ny tv, vilket jag själv tyckte var riktigt onödigt för den vi hade duger bra. Men nu har vi i alla fall en tv i sovrummet och jag ska väl erkänna att jag tyckte att det var skönt att lägga mig i sängen och se idol igår kväll.
Igår fick J fixa lite med antennkabeln så att tv:n fungerade på övervåningen. Idag ska tv:n däruppe sättas fast på väggen, sen ska kablarna sättas fast i nån kabelgömma på listerna. Sånt roligt ska gubben få roa sig med idag och jag ska titta på för jag orkar inte böja mig ner och stå på golvet.

Ikväll är det 40 års kalas som gäller, ska bli riktigt trevligt.

Jo förresten nu är det inte hemligt längre så jag kan väl berätta här på bloggen att jag ska bli moster igen. Bebisen är beräknad till mitten av mars så det kommer att skilja 4,5 månad mellan kusinerna. Kommer att bli jätte roligt att både jag & syrran är mammalediga samtidigt!
Jag har gissat på att de kommer att få en flicka, får se om jag får rätt.


Vecka 35+0

Jag har recis kommit hem efter en tur till min frisör som har klippt och färgat mitt hår. Är riktigt nöjd med resultatet. Hon vet alltid hur jag vill ha det, så jag behöver aldrig vara orolig innan jag ska klippa mig. Efter frisörbesöket så gick vi och lunchade.

Nu ska jag lägga mig ner och vila en stund, jobbigt att vara hos frisören och gå på stan.

Jo förresten idag är det bara 34 dagar kvar tills pyret är beräknad att komma. Jag hoppas så klart att hon ska komma lite tidigare.
Jag har gått in i vecka 36 idag.

Bebisen

"Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.

Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro."

Du

"Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer.
Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ.

Lyckligtvis så kommer bebisen att sjunka ned och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta.

Vanligtvis träffar man sin barnmorska/läkare varje vecka från och med nu, för att kunna följa slutstadiet av graviditeten och hur förlossningen närmar sig.

Det är också hög tid att fundera på förlossningen och prata om olika alternativ, så som smärtstillande medel och hur du vill föda. Prata med din MVC. Du kan läsa mer om praktiska råd inför förlossningen här."

Källa: http://www.blimamma.se/gravid-vecka-36.html


2 utmärkelser



Såg precis att jag har fått en award från Avlängtantilldig och en från Amor, tack så jätte mycket! Roligt att höra att ni gillar min blogg!

Instruktioner:

Ge denna awards till någon eller några mammor du tycker förtjänar denna.

Skriv varför dessa just förtjänar blogg awards

Be dina vänner som fått awarden ta bilden och instruktionerna och ge vidare.

Länka till den som gav dig awarden


Jag har valt 3 bloggar som jag vill ska ha varsin award. Hade kunnat ge bort hur många som helst. Men har nu valt 3 olika mammors bloggar. De här tre bloggarna följer jag dagligen!

Jenny: Jag har följt din blogg ända sen du blev gravid med Elvin och tycker att du är en toppenmamma. Älskar att läsa om eran vardag!

Carolina: Nybliven mamma som du är hinner du ändå uppdatera din blogg och ge oss andra blivande mammor tips.

Teres: Du och jag har följt varandra sen vi gjorde provrörsbefruktningen som gjorde både dig och mig gravida. Om drygt en månad är vi båda mammor. Jag kommer att fortsätta att följa din blogg!




Shopping igen

Puh har precis kommit hem efter 2,5 timme på stan, måste vara nåt slags rekord för mig som gravid. Hann med en massa shopping, dock var mest till gubben men jag hittade i alla fall en munkjacka, kofta, mjukisbyxor, ammningströja och ett linne.
Så nu är jag redo inför förlossningen med mjukiskläder, kommer att bli perfekt när man ska amma ;)

Köpte även en jätte söt klänning till pyret från Kappahl som Carolina rekomenderade i sin blogg, jätte söt var den.
Nu ska jag ta och äta upp lite rester som finns kvar i kylen sen ihelgen. Känns skönt att slippa laga mat, eller det gör jag ju nästa aldrig men jsut nu känner jag mig helt slut.

Om jag får lite mer energi ikväll så ska jag puscha på J att sätta upp lite lister, mitt jobb är att mäta och hålla i listen när han sågar ;)



Vinst

Igår efter middagen satt jag som vanligt vid datorn och gubben började att kolla på text tv, han skulle rätta sin V75 kupong som han hade köpt.
Han brukar ibland köpa andelsspel på coop och det hade han gjort till igår också. Jag skulle precis säga till han att det var onödigt att hålla på att spela då han ändå inte vinner nåt.

Men jag hinner inte mer än att tänka det när han ropar ut att det var 7 rätt. Jag tror då att han driver med mig och rättar själv lotten, både en, två och tre gånger. Och visst stämmer det, 7 rätt var det. Det gav en utdelning på ca 122000 kr och vi hade en andel så vi fick ut 14932 kr.

Vinsten kunde inte komma mer lämpligt, vi har ju beställt ny kyl och frys som kommer på onsdag och de kostar 15000 kr så det blir bara att behöva betala 70 kr från "egna" pengar.

När vi hämtade ut vinsten som jag ville göra på en gång för att det inte skulle vara nåt fel, så blev kassörskan jätte glad för våran skull. Hon sa att vi var rätt personer som vann då vi ska ha barn närsomhelst.





Idag är J iväg på sin sista svampkurs och jag är här hemma själv. Har precis bakat godismuffins som jag med nöd och näppe fick in i frysen. Måste nog ta en rejäl rensning i frysen sen när den nya kommer.

Muffinsarna blev i alla fall jätte goda, de här är farligt goda kanske jag skulle tillägga. Om du är sugen på att baka dem så finns receptet här.



Idag är det sista dagen för att rösta också så det ska jag självklart göra. Tycker att det är ens skyldighet att göra det. Om man inte röstar så kan man inte sen sitta hemma och klaga på allt politikerna gör fel.
Så hoppa nu upp ur sofforna och gå och rösta!

Förvärkar

Det är nog lika bra att jag tar allt från början så ni hänger med... I torsdags var pyret riktigt lugn i magen, det var inga rejäla rörelser utan mer buffar. Tänkte då att det borde blir mer så här nu då det börjar bli så trångt.

Igår däremot så var det helt tvärtom, pyret levde loppan från morgon till natten. Vid 15- tiden började jag må illa och kände ett tryck neråt, hade också illningar långt ner i magen. Det höll sedan i sig hela kvällen, så jag tog en tidig kväll och har sovit rätt så bra fram till 04, då det inte gick att somna om. Fick sysselsätta mig med att läsa i några timmar, tills jag blev så trött så att jag kunde somna om igen.

I och med att det här är första gången jag ska föda barn så är det ju svårt att veta vad jag känner. Men det jag skulle tippa på är förvärkar eller sammandragningar.

Hur som helst så känns det här riktigt spännande, att det äntligen händer nåt.

Jag har ju glömt att skriva att vi åkte och åt middag igår i grannstaden och det var riktigt trevligt. Tror att mina föräldrar blev lite nervösa när jag sa om min värk. Även J var orolig igår kväll och inatt. Men middag gick bra och jag och pyret blev riktigt mätta.
Blev vitlöksbröd gratinerat med västerbottensost och aioli till förrätt, sen åt jag oxfilé som jag fick steka själv med potatisgratäng och 3 olika såser. Det här stället kommer vi definitivt att åka till igen.


Bakar

I förrgår så fick jag en förfrågan här på bloggen om jag ville skriva en artikel om att vara ofrivilligt barnlös för Babyvärden. Men jag såg inte den frågan förrän senare och då hade de redan fått tag i en annan. Vilket var bra, tror inte att jag skulle kunna skriva det så bra nu då jag bar väntar på vårat mirakel.

Hur som helst så nappade fina Sara på erbjudandet och har skrivit en jätte bra artikel. Är grymt imponerad av henne. Om ni vill läsa det hon har skrivit så finns det här.

Igår fick jag nåt ryck så då passade jag på att baka mockarutor. Sen var det inte slut där utan då gjorde jag smultronsaften så blev riktigt god. Det påminner mig om när jag var liten.

Är sugen på att baka lite mer, men jag måste nog lugna mig lite grann. Har beställt ny kyl och frys som kommer idag, så det gäller väl att se att allt rymms i den först. Idag har vi en frysbox, men vårat mål är att vi inte ska behöva den längre (syn kanske jag ska säga...)

Vad ska vi annars hitta på idag då, jo ikväll ska vi och mina föräldrar åka till en grannstad och gå på deras stadshotell och äta middag. Min faster var där förra helgen och det hade varit riktigt gott.
Man fick beställa vad man vill ha för kött tex och tillbehör till det, sedan stekte de bara köttet som snabbast och man fick själv steka klart köttet på en varmplatta vid bordet. Kanske lite svårt att förstå vad jag menar, men det ska bli spännande att få testa det här i alla fall.

Idag är det fredag så lite fredagsmys bli det här hemma också med lite gotta ;)


Tävla med Jenny

Nu har Jenny en tävling på sin blogg där man kan vinna en valfri ordposters. Självklart vill jag vara med där och tävla. Om du också vill vara med och tävla så hittar du tävlingen här.
Tävlingen avslutas den 30/9.



 


Pyssel och bak

På söndag är det val och det har nog inte undgått någon. Om ni vill veta vad de olika partierna tycker om provrörsbefruktning så kan ni läsa det i den här bloggen.

Jag har tidigare skrivit om mitt senaste pyssel som jag har gjort, nämligen lektäcket till pyret. Som ni ser av bilderna så har jag tagit en massa olika figurer och sytt fast huller och buller på ett vit påslakan. Som baksida har jag använt en grön fleece filt från ikea. Sen ska jag sätta ett täcke som fyllning så att det blir mjukare för pyret att ligga på.
Så här ser det ut.





Igår kväll fick jag nåt ryck och bakade bullar. Känns skönt att jag har börjat att fylla frysen redan nu. Har redan gjort några maträtter som ligger och väntar. Nu har jag tänkt att göra lite fika, hoppas bara att jag klarar av att inte äta upp allt innan pyret kommer. För det hade varit roligt att ha lite att bjuda på sen ;)

På dagens att göra lista står det baka mockarutor, så jag tror att det blir att göra det senare idag. Är även lite sugen på att göra saft. Nu ska jag inte vara så seriös och göra alldeles egen saft utan jag blev så sugen på Mor Annas smultronsaft när jag var och handlade så jag köpte en sån essenc. Så det går snabbt att göra ;)

Vad ska ni hitta på idag då?




Vecka 34+0

Idag har jag varit på en mysig lunch med två tjejer som jag har lärt att känna genom familjeliv. De har redan fått sina små, så det var mysigt att få titta när de sov gott i sina vagnar. Snart är det vårat pyre som ligger i sin vagn.
Var in en sväng på både HM och Lindex där jag köpte 2 små hjälmmössor, vantar och 2 omlottsbodysar, så nu borde jag ha allt som behövs inför pyrets födelse.

Idag går jag in i en ny vecka, denna gång är det vecka 35 som knackar på dörren.

Bebisen:

"Bebisen väger nu omkring 2.5 kg och är c:a 47 cm lång. Den här veckan har bebisens naglar definitivt nått kanten av fingrarna. Vid förlossningen kan naglarna se ganska långa och spetsiga ut. Bebisen riskerar inte lika mycket att riva sig själv med naglarna eftersom det är så ont om utrymme i livmodern vid det här laget.

Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar."

Du:

"Livmoderns övre del har nu vuxit ungefär 15 cm ovanför naveln och din viktökning ligger sannolikt omkring 10.8 till 13 kg. De flesta kvinnor börjar känna rejält sig tunga och otympliga och börjar tänka “ska bebisen aldrig komma ut?”. Vissa får problem med att äta och att andas djupt. Det kan då vara bra att äta lite men ofta för att inte ytterligare öka sitt obehag.

Livmoderhalsen kommer att börja utvidgas under de kommande veckorna för att bebisens huvud och kropp så småningom skall kunna passera ut genom förlossningskanalen. Livmoderhalsen behöver vara 10 cm öppen för att bebisen skall kunna förlösas.

Om det känns tungt just nu, håll ut! Det är bara några få veckor kvar och alla besvär och obehag kommer snart att få sin belöning!"

Källa: http://www.blimamma.se/gravid-vecka-35.html


Stödisarna på

Åh vad jag känner mig sexig just nu, har precis satt på mig mina lårhöga stödstrumpor. Ni kan ju tänka er hur det ser ut, stora magen och så de lårhöga stödisarna, det enda som saknas nu är strumpeband och strumpebandshållare ;)
Nån bild på det här kommer inte, så roligt ska ni inte få ha det!

Idag var det meningen att vi skulle på en informationsträff som förlossningspersonalen på vårat sjukhus håller i, men jag var nyss ute på deras hemsida och kikade och då stod det att det var stängt pga vattenskada. Så tyvärr blir det ingen informationsträff idag.

Funderar lite vidare på vad jag kan hitta på idag... är lite sugen på att ta en sväng till Lindex, skulle behöva köpa några omlott bodysar så att man slipper dra bodyn över huvudet på pyret när hon är nyfödd. Har inte alls tänkt på det tidigare när jag har handlat kläder, utan det var min smarta systeryster som rekomenderade mig om det igår.

Sen behöver jag även åka förbi svärmor för att lämna igen hennes symaskin för nu är äntligen pyrets lektäcke klart, eller egentligen är det inte helt färdigt då jag måste fylla det med nåt mjukt. Men så gott som i alla fall :)

Hoppas att ni får en bra dag!

Extra besök

Det känns dumt att jag ska skriva ett ego inlägg här om min dag.... men här kommer det i alla fall.

Imorse ringde jag och pratade med min barnmorska om mina svällda ben/fötter. Så hon ville att jag skulle komma dit redan idag så nu har jag precis kommit därifrån.

Barnmorskan såg att jag var mycket mer svälld på vänster sida än höger. Hon gjorde lite tester där hon tryckte på mitt huvudet, kollade mina ögon och sånt och det såg bara fint ut.

Jag fick lämna ett urinprov som visade att jag hade äggvita i urinen så det skulle skickas iväg på odling, för att se om jag har fått nån ny bakterie eller om det beror på mina gbs bakterier.

Mitt blodtryck låg på 126/? vilket är ett högre övertryck än jag har haft tidigare. Sen kollades ett blodsocker som låg på 6,1 och mitt blodvärde låg på 111.

Magen mättes och nu låg sf måttet på 33, lite över min normala kurva. Sen fick jag även lyssna på hjärtljudet och idag pendlade det mellan 135-145 slag per minut. Bebisen är nu också fixerad och även barnmorskan såg att min mage har börjat att sjunka.

Hon skickade mig även att köpa ett par stödstrumpor som gick ända upp på låren så nu kommer jag att bli ännu sexigare ;)
Det sista hon sa innan jag gick var att om det var nåt med mig så var det bara att åka upp på förlossningen om inte hon jobbade. Känns skönt att de tar det här på allvar.

Fy.......

Sitter här med tårarna rinnade och fattar inte riktigt vad som har hänt.
Var nyss in och läste mina favoritbloggar och såg då inlägget som Tonic hade skrivet. Det som absolut inte får hända har hänt henne och hennes sambo.
Jag är så ledsen för deras skull och önskar att det fanns nåt jag kunde göra för att hjälpa dem.
Livet är verkligen inte rättvist, sånt här ska bara inte få hända.


Prinskorvar

Igår hade jag en riktigt skön mysig dag här hemma. Orkade inte göra nånting med mina svällda fötter/ben. Så jag pendlade mellan soffan och sängen. Tyckte att det var tillräckligt ansträngande.

Innan jag gick och la mig igår så tog jag och fotade mina hmm fina ben och fötter. Så här såg jag ut igår kväll.





Jag tycker att mina tår mest påminner om prinskorvar. Som ni ser är benen randiga efter stödstrumporna som jag mer eller mindre bor i nu.

Idag har jag varit på kalas hos min kusin, alltid lika trevligt att träffa släkten och få lite gott fika!

Nu ska jag sätta mig vid symaskinen och pyssla lite med lektäcket som jag håller på att göra. Tror att det kommer att bli riktigt fint när det blir färdigt.

Svällda ben

Igår bytte jag plats på vårat köksbord och vitrinskåp och det känns som att hela rummet blev mycket större. När J kom hem efter sin fisketur så frågade jag vad han tyckte, han undrade då om vad... så han är väl som karlar är för det mesta, märker inte när man gör om ;)

Jag började att pyssla med ett lektäckte till pyret igår och idag har jag fortsatt med det. Svärmor och svärfar var här igår och då hade de tagit med sig deras symaskin som är så bra. Men idag vet jag inte riktigt hur jag lyckades men övertråden gick av och maskinen var för komplicerad för mig så jag kunde inte få till tråden. Så ikväll ska jag fortsätta med täcket.

Igår kväll när jag skulle släppa ut hunden så märker jag att jag inte får på mig mina foppatofflor, mina fötter är alldeles svällda.
Går in så att gubben får göra en kontroll av dem och den vänstra vaden är 3 cm mer svullen än höger. Ska det börja om igen nu, att jag sväller så mycket...
Idag är jag fortfarande svälld och skorna går inte riktigt på, men det är inte lika farligt som igår. Den vänstra foten och vaden är mer svälld.

Idag ska jag bara ta det lugnt här hemma, försöka ligga med fötterna i högläge.

Lister

Idag har jag vaknat före tuppen frivilligt till och med. Jag har skrivit det tidigare men jag märker att jag sover sämre och sämre på nätterna, det är väl pyret som förbereder mig för ett liv som mamma.

Igår var vi på middag hos mina föräldrar, vi grillade och åt potatisgratäng. Kändes som en riktigt lyxig torsdags mat. Hur som helst så har jag börjat att bli mer och mer hungrig, mina portioner ökar i storlek för varje dag kan jag erkänna. Igår var inget undantag, åt en stor portion men sen började jag må så illa. Kändes som att maten skulle tryckas upp igen. Men det gick bra, det blev en lugn kväll framför idol.

Idag är J iväg och fiskar lax på en fiskeodling, perfekt att fylla upp frysen med. Jag funderade lite till och från om jag skulle följa med, men jag vet hur min ork brukar vara på eftermiddagarna så jag valde att stanna hemma. Kan vara rätt så skönt att bara få vara hemma själv ett tag.

Jag har blivit lite sugen på att möblera om i köket, så vi får se om jag byter plats på köksbordet och vitrinskåpet idag. Brukar byta plats ibland på möblerna men nu var det länge sedan.

Svärmor, svärfar och svägerskan kommer hit på middag ikväll och ska hjälpa oss med att sala (heter det så?) i vårat sovrum vid fönstret och balkongdörren. Så att vi sen kan sätta upp lister där. Vi har ju satt press på oss själva att alla lister ska vara på plats när bebisen kommer. Så nu gäller det att jobba på. Lister är sånt som vi inte har prioriterat att fixa till, men nu när de börjar komma på plats så ser man ju hur fint det blir.

Nu ska jag försöka ta tag i den här dagen, sitter fortfarande i morgonrock med håret åt alla håll.

Härligt väder

Vilket underbart höstväder vi har idag, eller jag vet inte om man kan kalla det för höstväder för det känns mer som sommar. Hur som haver så är det i alla fall 19 grader varmt här. Har nyss kommit in efter att ha varit och plockat ner grannens alla äpplen.
Känner mig rätt så trött nu, så det blir nog en skön vila på soffan innan det är dags att dra på nya äventyr ;)

Jag har fortfarande jätte ont i min fötter. Trodde först att det berodde på att jag gick ganska mycket i tisdags, men jag tycker att det borde ha släppt.
Orkar inte gå långt alls nu, får ont av minsta lilla. Det känns precis som att jag har blåsor under fötterna, satt tidigare gubben att inspektera fötterna men inga blåsor alls.
Ser även att jag är ganska svälld på kvällarna om benen trots att jag har stödstrumpor på hela tiden. Det är väl nu de flesta "kramperna" kommer.

Det är flera av tjejerna som har de andra ivf bloggarna som just nu ruvar, ni vet att jag håller både tummar och tår för er. Ruvartiden är den absolut värsta tiden i hela ivf karusellen. Varje toabesök är jobbigt och man analyserar toapappret i minsta detalj. Jag hoppas så att det blir en massa plus om några dagar!

Vecka 33+0

Ännu en ny vecka, denna gång välkomnar jag vecka 34. Tycker att det är så spännande att få läsa om de olika veckorna, för att få veta vad som händer med bebisen i magen.

Gårdagens stadstripp har tagit hårt på min kropp. Fötterna och fogarna värker som bara den. Så idag är en lugn och skön hemma dag.

Här kommer några magbilder från idag. Jag vet inte om det syns på bilder, men jag tycker att det verkar som att min mage har börjat att sjunka lite grann...







Bebisen:

"Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.

Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.

Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem."

Du:

"Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.

Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här “övningssammandragningarna” för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller “verkliga” sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever."

Källa: http://www.blimamma.se/gravid-vecka-34.html


Barnmorskebesök

Den här dagen började vi tidigt. Väckarklockan ringde redan strax innan klockan 07 och då var det bara kliva upp och göra sig i ordning för att börja dagen på vårdcentralen. Först tog jag lite prover och sen var det dags att träffa min barnmorska.

Barnmorskan kollade mitt blodsocker som låg på 5,9 vilket hon var nöjd med och blodvärdet var på 112, vilket är lite lågt med tanke på att jag äter 2 järntabletter om dagen. Men det verkar inte vilja bli högre än så.
Mitt blodtryck kollades också och det var bara fint. Sen fick jag även väga mig och nu har jag gått upp 8 kg i vikt. Inget att klaga på heller i vecka 32+6. Sf måttet ligger nu på 31-32 cm, var lite svårt att få ett exakt mått, så jag fortsätter att följa mittenkurvan.
Vi fick även lyssna på pyrets hjärtljud som idag låg på 135.

Höll nästan på att glömma att skriva det, men nu har äntligen min barnmorska ordnat med en föräldrarutbildning! Den börjar inte förrän den 4:e oktober, men det ska bli så roligt att få träffa andra gravida och få lära sig lite nytt. Sista dagen för utbildningen är den 18:e oktober och vårat pyre är beräknad till den 26:e så vi får se om vi kommer att hinna gå hela utbildningen.

Efter barnmorskebesöket var det dags att åka in till stan för att lämna in bilen för att byta vindruta. Medans bilen var hos glasmästaren så passade vi på att gå på stan.
Började dan med frukost på Dagobert, törs väl nästan inte skriva att jag åt 1½ baguette.... gott var det ;) 

Sen var vi laddade att gå i affärer en stund. Hittade ett par nya mammabyxor, blev ett par svarta mjukisar från HM, riktigt sköna. 
Sen har jag köpt en ny bh, fattar inte riktigt hur det här ska sluta. Har ökat min bröststorlek med 3 kupstorlekar... fattar inte att folk sätter in silicon i tuttarna, det räcker ju att bli gravid ;)
Hur som helst så blev det en amningsbh den här gången, expediten tyckte att jag kunde köpa en redan nu. Så vi får väl se om den kommer att räcka till i storlek sen.

Känner mig rätt så slut nu, så det kommer att bli en lugn kväll för mig.

Havendeskapspenning

Inatt har jag haft lite svårt att sova, så fort jag har lyckas att somna så vaknade jag igen. Kände mig lite små febrig igår kväll/natt men idag känner jag inte av nåt av det.

Just nu håller jag på att tvätta upp sängkläder som ska vara i vaggan, sen ska jag inte göra så mycket mer.

Har försökt att ringa till försäkringskassan, men det är ju lättare sagt än gjort. De två första gångerna jag ringde så sa de bara att de var många som ringde och att jag skulle ringa igen senare. Jag blir galen på sånt. Men nu har jag i alla fall hamnat i telefonkön, jag fick plats 162. Min beräknade kötid var 20 minuter så jag fick trycka in mitt telefonnummer och så skulle de ringa upp mig. Den servicen gillar jag i alla fall!

Måste kolla med försäkringskassan så att allt är okej med min havendeskapspenning. Har fått den beviljad i början av juni. Sen fick jag hem fler papper (ang min lön) som skulle fyllas i av mig och min chef, men efter det har jag inte hört nåt. Pratade med min handläggare som jag har haft medans jag var sjukskriven och hon såg inget om min havendeskapspenning i datorn så nu är jag rädd att nåt har blivit fel. 
Min havendeskapspenning skulle börja gälla den 27/8 till 15/10. Hoppas nu att allt är okej så att jag slipper tjorva. Sånt här vill man bara ska flyta på bra så man slipper alla bekymmer. 

Ikväll ska jag iväg på vattengympa igen. Efter varje träningspass är jag helt slut, men det är en skön känsla när man har fått ta ut sig lite grann.

Uppdatering: Nu har jag pratat med försäkringskassan och jag måste erkänna att jag inte blev så mycket klokare. Det enda jag fick veta var att jag var beviljad havandeskapspenning men inte om allt var klart. Hmm det är nog bara att vänta tills slutet av månaden och då se om jag får nån ersättning.


Barnens hus

Som söndags nöje idag har jag & J varit på Barnens hus och köpt reflexer som man ska sätta på ekrarna på vagnen,  en babysitter med fullt liggläge och en babyvakt.

Känns så skönt att listan som jag skrev för några månader sedan har minskat, nu har vi nog bara 1 sak kvar att köpa innan pyret kommer och det är ett svart regnskydd till vagnen. Det följde med ett regnskydd när vi köpte vagnen men det är grått med knallgula reflexband.





Nu ska jag försöka få min karl att göra lite nytta här hemma. Har lite lister kvar som behöver sättas upp, så jag tror nog att vi ska mäta och kapa dem. Det är såna där saker som inte är så roliga att göra, men det blir så fint när det är klart.

Tvättat

Igår fick jag nåt ryck som inte kommer så där jätte ofta nu för tiden. Efter att ha bäddat rent i sängen och tvättat upp resten av tvätten som låg i tvättkorgen så fick jag för mig att jag skulle tvätta upp alla barnkläder. Eller jag har inte tvättat upp de större kläderna utan bara upp till storlek 62. 





Så idag började jag dagen med att stryka alla kläder och sen vek jag in allt i pyrets byrå. Det var så himla mysigt att få pyssla med det.

Nu har vi nyss varit en sväng på affärn och handlat hem lite gott och andra nödvändiga saker. Ska göra plankstek till middag och det ska bli så himla gott. Känner mig redan hungrig, men det kan ha att göra med att jag har en kladdkaka i ugnen just nu och det luktar riktigt gott ;)




 

Ni är bäst!

Tack för alla era synpunkter på den där kommentaren, känns skönt att höra att jag inte är den enda som reagerade. Blev mer och mer irriterad igår och även ledsen. Har kämpat i över 9 år för att komma dit vi är idag. Så jag tycker att vi är värda det här.
Nu ska jag försöka låta bli att tänka på det, det finns människor som är klumpiga i sina kommentarer så enkelt är det. Som min mamma sa igår, skaka bara bort den kommentaren från huvudet.

Idag är en ny dag! Vad ska jag då hitta på för skoj, jo har tvätt som bara den som behöver tvättas så det ska jag roa mig med. Eller jag och jag... som min kära man brukar säga, det är inte du som tvättar det är faktiskt maskinen. Så idag ska tvättmaskinen få jobba på ;)

Sen är det ju fredag idag och då ska vi väl ha lite fredagsmys här hemma.

Vad ska ni hitta på idag då?

Svar på en kommentar

Jag har fått en kommentar på mitt förra inlägg av Monkan, men hon hade tyvärr ingen blogg så jag svarar här istället...

Så här skrev Monkan:
"Hej! Jag skulle bara vilja säga att det är väldigt dumt och onödigt att köpa så mycket kläder innan barnet är fött. Särskilt i st 62 som dom inte kan ha förrän dom är 2-3 månader gamla. Dessutom får man ju väldigt mycket i present i dom storlekarna. Du har all tid i världen att handla det när barnet är fött. Dessutom finns det ju alltid reastänger i alla butiker där man kan fynda. Dessutom...Gud förbjude...om det skulle gå illa...så är det ju obeskrivligt jobbigt att ha så mycket kläder till ingen nytta!"


Nu vet jag inte hur stora dina barn har varit om du har barn, men jag utgår från min syrras barn och han kunde knappt ha stl 56 alls. Nån enstaka vecka bara. Så därför känns det onödigt att köpa de allra minsta kläderna.
Om nånting skulle gå fel med vårat älskade pyre så spelar det ingen roll om vi har köpt kläder eller inte, för det skulle ändå vara jätte jobbigt. Vi kan inte bara låta bli att handla för tänk OM nåt skulle hända. Vi väntar ett barn och inte ett missfall.
Måste även skriva att jag blev lite stött och även lite irriterad av din kommentar, men självklart så får alla tycka som de vill. Kanske är mina gravidhormoner så gör att jag överreagerar.

Shoppat lite...

Igår efter ultraljudet så var jag bara tvungen att åka förbi Lindex en sväng. Gubben mumlade nåt om att vi redan hade tillräckligt med bebiskläder men ibland väljer jag att inte lyssna ;)
Var ju tvungen att fira att allt såg bra ut på ultraljudet.

Jag köpte i alla fall ett par leggings i storlek 56 till pyret. Sen ville jag ha 1 svart body i storlek 56 och 1 i storlek 62 men de var slut. Så när jag kom hem så satte jag mig vid datorn (ovanligt va`?) och då beställde jag de svarta bodysarna från Lindex hemsida istället. Tog 2 stycken i storlek 62 då fläckar syns snabbt på svart. Hittade även ett par matchande sockar som hamnade i handlingskorgen också. Tycker att det är så bra att lindex har ta 3 betala för 2. Nu hade de även 10% på allt man handlar på deras internetsida.



Nu ska jag åka iväg till stan för att hämta upp min mormor som är så snäll och har erbjudit sig att putsa alla våra fönster, då hon inte tycker att jag ska slita med det. Tror inte heller att jag skulle orka göra det.
Så medans mormor jobbar med fönsterputsningen så ska nog inte jag göra så mycket.

Till middag har mormor beställt köttsoppa, så det ska det bli!


Vecka 32+0

Idag har vi varit på ett tillväxtultraljud som är obligatoriskt i Norrbottens läns landsting om man har gjort provrörsbefruktning. Äntligen nånting som är bra med vårat landsting ;)

Hur som helst så låg våran bebis lite över normalkurvan på storleken. Vikten låg på strax över 2 kg idag. Allt så bara bra ut. Det var inga konstigheter vilket kändes så skönt.

Medans hon gjorde ultraljudet så såg hon att bebisen tränade att andas.
Sen frågade vi läkaren om hon såg vad det var för kön på bebisen men tyvärr så syndes det inte, men om hon skulle gissa så sa hon flicka.


Bebisen:

"Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livmodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.

När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först.

Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.

Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen."

Du:

"Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid!

Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden."

Källa: http://www.blimamma.se/gravid-vecka-33.html