G

Nu är toyotan körklar. Jag & Cornelia åkte till bilprovningen idag för att besikta om bilen, gick först in och anmälde mig och fick nummer 3 i drop in kön. Hann inte mer än att sätta fast Cornelia i bilbarnstolen så körde samma besiktnings"gubbe" som igår förbi och tokvinkade och gjorde tummen upp.
Han hann inte mer än in i hallen så skrev han in mitt regnummer så jag fick gå före i kön... Han började med att sätta sig i bilen och gulla med Cornelia, sen godkände han mina fel utan att kontrollera dem.
Innan vi skulle åka därifrån så frågade han mig om vi ses tidigare än om ett år och då sa jag det gör vi nog inte... Tror att han blev lite besviken ;)

Den nya bilen ska besiktas i slutet av året och då gissar jag att det blir jag som får besikta den också. Får hoppas att jag får samma besiktningsgubbe för han verkar ju vara riktigt snäll.

Idag mår jag bättre, är fortfarande lite snorig och hostig men det är lättare idag. Inatt och imorgon natt är det jobb som gäller för mig.


Bil

Här snorar vi på för fullt fortfarande. Idag låter jag värre men jag känner mig konstigt nog bättre. Så jag hoppas att det är på väg åt rätt håll för imorgon är det tänkt att jag ska jobba och jag har ingen lust att behöva sjukskriva mig för två nätter.

Idag trodde jag att jag hade besiktning av våran andra handsbil, så jag åkte glad i hågen till bilprovningen och tryckte in regnummret men då kom det upp att jag inte hade nån besiktning idag. Så då var det bara att gå och prata med personalen, de upptäcker då att jag hade besiktningen den 13:e september så jag måste ha hört fel då jag bokade den. Men de ordna en ny tid till mig, så jag har nu hunnit besikta bilen som tyvärr inte gick igenom...
Behövde 4 nya däck på den, som vi hade misstänkt från början. Så nu är J iväg och köpter det, så får vi se om jag gör en efterkontroll imorgon. Känns lika bra att besikta om den på en gång så att det är gjort.
Besiktnings"gubben" tyckte att det bästa med att jag fick ombesiktning var att vi fick ses igen...

Ikväll ska vi se Hur många lingon finns det i världen, vi var på bio och såg den. Men jag tyckte att den var så bra så då kan vi lika gärna se den igen.
Tycker inte att det är nåt att se på tv nu, längtar tills alla mina favoritserier börjar om. Desperate houswife & Greys anatomy är mina absoluta favoriter.

Bitmärken

Här har vi haft en riktigt jobbig natt, Cornelia har varit vaken mellan 00-03 i stort sett hela tiden. Jag var ute och gick med vagnen i två olika omgångar. J åkte iväg och körde bil med henne. Hon somnade när vi gjorde alla de här sakerna men så fort hon kom till sin säng så vaknade lillhjärtat.
Så det slutade med att hon somnade på sin pappas bröst och fortsatte att sova när han la henne i sängen.
Vid halv sex var det dags för välling och efter det trodde jag att hon skulle sova länge. Men tänk så fel jag hade... Redan vid halv sju så tyckte hon att det var dags att vakna.

Men vi har redan hunnit sova en förmiddagslur och jag tror att det blir en till snart, för nu börjar fröken att bli trött. Ja även hennes mamma ;-)

Idag var det egentligen meningen att vi skulle på Leos lekland, men hur roligt är det att åka dit med en förkyld tjej som inte orkar med nåt. Det verkar vara så att så fort vi har några planer så blir vi sjuka. Så det kanske är lika bra att vi slutar att planera att göra roliga saker...

I fredags när min syster var här så pratade vi om såna där bitskenor som man kan köpa till spjälsängen. Syrran berättade då att de hade köpt en sån när min systerson var liten men han hade aldrig bitit på sängen.
Jag berättade då att vi hade två såna men att Cornelia inte heller hade bitit på sängen. Men det skulle jag inte ha sagt, igår kväll började hon att bita på sin säng. Så våra bitskydd kom till bra användning, synd bara att de inte säljer såna till kortsidorna av sängen...

Så här ser vårat vardagsrumsbord ut, undrar vem som har varit framme här.... Det är tur att det är ett ekbord som är lätt att slipa av och olja in. Men samtidigt tycker jag att det är charmigt för att det är ett minne av Cornelia.Avlöser varandra

Här avlöser sjukdomarna varandra. När min hosta äntligen börjar att bli bättre så vaknade jag imorse med ont i halsen.
Cornelias prickar är så gott som borta, hon har lite torra kvar. Men idag har hon istället blivit förkyld och snorig.

Vi får se om Cornelia får vattkoppar om kanske 10 dagar ungefär. Våran granne har fått det och självklart har jag låtit gumman leka med henne. Vi resonerar som så att det är bättre att göra borta barnsjukdomarna nu då hon är liten, det brukar bli mildrare då. Så vattkoppar hit är ni välkomna!

Igår kväll började jag att hänga upp foton som ska vara på våran fotovägg, men jag har inte hunnit göra det färdigt än. Ska fortsätta med det ikväll då gumman har somnat.
Loppis & kräftskiva

Tack för alla era kommentarer på mitt inlägg om syskonfunderingar. Tyvärr känner jag att vi inte har råd att göra nåt försök just nu. Men jag hoppas att vi ska ha det längre fram.

Idag har jag & Cornelia varit iväg på en bagageloppis som coop forum arrangerade. Där gjorde jag en hel massa leksaksfynd till gumman.Allt det här har jag betalat 100kr för, vilket jag tycker var ett klipp! Hästen fungerar på samma sätt som en hoppboll, Cornelia ska alltså sitta på den och hoppa sig framåt ;-) Hennes faster hade nån liknande då hon var liten och den var en klar favorit.

Idag ska vi ha en liten kräftskiva här tillsammans med min syster & hennes familj och mina föräldrar. Det blir en favorit i repris alltså. Förra året var min syrra & hennes familj här på en liten kräftskiva och det var vi tvungna att göra om i år.
Det här året har det då tillkommit 4 personer, mina föräldrar, Cornelia & systerdottern.
Så det kommer att vara full rulle här idag, våran dotter blir alltid så glad då kusinerna kommer!


Syskonfunderingar

Här har vi haft en tidig morgon. Den lilla fröken tyckte att det var morgon redan halv sex, så då var det bara för mig att se glad ut och kliva upp.

Nu känner jag mig relativt pigg, men då blev Cornelia trött istället så nu ligger hon och sover i sin vagn.

Idag kommer min syster och mina två syskonbarn hit så då kommer det att vara full rulle. Det är så roligt att se hur mycket Cornelia gillar andra barn. Tänk att redan nu så uppskattar de andra barn.

Nu kanske nån tycker att jag är otacksam och att vi ska vara tacksamma för att vi har fått Cornelia och det är vi verkligen, men vi skulle vilja ha syskon till henne.
Jag vill inte att hon ska behöva växa upp som ensambarn. Jag vill att hon ska ha en syster eller bror att leka/bråka med. Jag vill ge henne den glädje som det är att växa upp med syskon, är själv uppvuxen med två syskon och skulle för allt i världen inte vilja växa upp som ensambarn. Men det kanske är underbart att växa upp som ensambarn också, att ha sina föräldrar helt för sig själv.

Jag vet nu att det inte är några självklarheter att vi kommer att kunna få syskon, men jag skulle i alla fall vilja ge det en chans. Det tråkiga är bara att vi inte har några frysisar så om vi ska göra ett nytt försök så måste vi lägga ut strax över 30000 kr för ett försök, vilket är mycket pengar.
Jag vet inte heller hur min kropp skulle bli under en ivf behandling till, det är ju ganska påfrestande.Så här går mina tankar ganska mycket just nu... Frågan är ju också när det är dags att starta med ett eventuellt syskonförsök, jag skulle gärna vilja ha barnen ganska tätt.
Tänk hur enkelt det hade varit om man kunde bli gravid på vanlig väg, sånt som många människor tar helt för givet att man ska kunna... Tänk alla pengar som vi hade sparat och kunna lägga på andra roliga saker....

När skulle ni vilja ha syskon till era barn?

Mer tänder

Igår tyckte jag då att det var dags för Cornelia att somna i sitt eget rum alldeles själv. Så hon fick först välling och sen sa jag god natt och gick in i vårat sovrum. När gumman upptäcker att jag är borta så börjar hon att gallskrika, så jag försökte ha is i magen och låta henne skrika. Men efter ett tag klarade jag inte av det längre så då gick jag in i hennes rum, gav tutten och la ner henne i sängen. 10 minuter senare så sov hon.

Hur jag gör ikväll återstår att se, men jag tippar på att jag kommer att ligga i hennes rum och vänta på att hon somnar.

Idag är J ledig så då har vi passat på att ranta runt lite grann. Vi har varit en snabbis till min syrra och hennes familj och lämnat Cornelias urväxta kläder till kusinen. Sen har vi även hunnit vara till svärmor och svärfar (farmor & farfar) och levererat lite svamp som J har plockat imorse.

Nyss sågade J ut några figurer som jag har ritat på träskivor, så nu ska de sandpappras och sen måste jag komma fram till vilken färg de ska bli. Så bilder kommer när allt är färdig om några veckor kanske ;)

Igår och idag har det varit riktigt härligt väder här uppe och då passar vi självklart på att vara ute. Så här glad var Cornelia igår då hon gungade.Två nya tänder har den lilla fröken fått, så nu har hon 6 hela tänder varav 4 är i övre käken. 


 


Pysselsugen

Även gårdagens läggning gick bra, så ikväll har jag tänkt att gå ett steg längre... Jag har bara tänkt att lägga Cornelia i hennes säng och sen går jag ut ur hennes rum. Allt för att hon ska börja kunna somna själv. Vi får väl se hur det kommer att gå, får återkomma med det!

Igår somnade våran lilla fröken vid 19 tiden och sov till 03:30 för att äta välling, sen fortsatte hon att sova till 05:45. Då hör jag hur Cornelia börjar att prata för sig själv och är så nöjd. Så nu har hon fått gröt och leker lite grann innan det är dags för dagens första lite sovning.

Jag antar att det inte är så många av er som har missat att ikeas nya katalog har kommit, vilket inte bådar så gott för min plånbok. Jag vill ha så mycket saker. Mest av allt vill jag ha saker till Cornelias rum.
Men det är inte så länge kvar tills hon fyller år så om vi får några frågor om vad hon behöver så ska jag ge lite tips. Kläder har hon så det räcker och blir över...

Det som är viktigaste just nu är nån slags förvaring för hennes leksaker. Då vi har sovrummen på vindan så blir det mest att vara nere i kök/vardagsrum, just nu har Cornelia leksakerna i plastbackar i vardagsrummet men min tanke är att köpa en expedit bokhylla med lådor för att först ha den i vardagsrummet och sen i hennes rum.
Då det är snedtak på övrevåningen så måste man tänka ett steg längre så den inte blir för hög. Men det är i alla fall den här jag vill att hon ska ha.


Expedit bokhylla 599kr & lekman låda 79kr från ikea. 

Hyllan ska då vara liggande med lådorna i och hjul under. Nu vet jag inte riktigt hur många lådor man ska ha, min första tanke var 8 men det blir nog inte så snyggt.

Nu då hon har börjat att sova i sitt rum så har det börjat att klia i mina fingrar, vill ha lite fler detaljer i rummet.
Igår kväll spännde jag upp ett tyg på en målarduk, som ska bli en tavla i rummet.
Jag har även letat lite på nätet efter inspiration till andra inredningssaker att ha där inne som man kan göra själv. Min tanke är att i alla fall göra egna bokstöd och krokar att hänga upp saker på.
Har ni fler tips på saker man kan göra så blir jag riktigt glad!

Bättre och bättre

Vi börjar väl det här inlägget med Cornelias natt... Igår kväll somnade hon på ungefär 20 minuter i hennes egen säng i hennes eget rum, jag låg i en säng brevid och läste i min bok. Sen har hon sovit hur bra som helst fram till 03:30 då hon vaknade för lite välling. Sen somnade den lilla fröken om till 6 då hon tyckte att det var dags att kliva upp.
Det känns så bra att det fungerar för henne att sova i eget rum, jag tror att vi alla sover så mycket bättre nu.

Sen när vi hade vaknat och gjort oss i ordning så var vi iväg till stan och slösade en massa pengar... Den här gången var det inte på kläder, utan nu blev det en ny bil.

Våran skoda octavia har tjorvat och åter tjorvat sen motorn havererade i julas. Trodde då att det skulle bli bra med en ny motor, men tänk så fel man kunde ha. Så nu hade vi två alternativ och det var att lägga ut ungefär 20000 kr på våran "skrothög" eller helt enkelt byta bil.
Så det blev en jättefin Audi A6 tdi. Vilken skillnad på bilarna, den gamla kändes som att man åkte en traktor. Nu kan jag till och med sitta i framsätet, förrut rymdes man inte där då bilbarnstolen stod i baksätet.
 

Nu ska jag sluta surra om våran bil, men ni förstår att jag är nöjd ;)

Jag har fått en fråga här i bloggen av sss som undrar hur jag får vattenstämplarna på mina bilder och då lägger jag först upp dem på min sida på familjeliv. Sen sparar jag dem bara på datorn efteråt och lägger upp dem här på bloggen som vanligt.

Eget rum

Igår kväll var det då dags för att försöka få Cornelia att somna i sitt eget rum. Jag var utrustad med en bok och förstod redan från början att det här skulle ta tid.

Jag la ner gumman i sin säng och la mig sedan i den andra sängen som finns i hennes rum och där fick jag ligga i ungefär 30 minuter tills hon somnade.
Hann sedan inte mer än att gå ner så vaknade hon igen. Så då gjorde jag om proceduren och det tog nu ungefär 20 minuter den här gången.
Men sen sov hon och i sin säng har hon sovit hela natten. Hon har i och för sig vaknat vid 2 tiden för att få äta välling men sen somnade hon om till 6 då hon tyckte att det var morgon.

Ikväll kommer vi att göra samma procedur igen. Det känns lite jobbigt när hon ställer sig upp i sin säng och är ledsen, men samtidigt så måste hon lära sig att somna själv. Vi kan inte alltid söva henne på brösten.

J jobbar idag så jag & Cornelia försöker roa oss själva tills han kommer hem, då ska vi åka till svärmor och svärfar. Jag & svärmor ska sy "hålen" för selen i åkpåsen. Annars så händer inte så mycket annat idag.
Mörkrädd

Igår blev det många inlägg från mig, så nu trodde ni säkert att ni skulle bli utan idag men sån tur har ni inte ;)

Natten har varit riktigt bra, gumman har sovit riktigt bra. Vaknade första gången halv fem för att få lite välling, sen sov hon vidare till halv sju. Så betyget blev vg.
Har haft sänglampan tänd hela natten, så om hon har vaknat så har hon somnat om lika fort själv.

Jag & Cornelia har gjort i ordning i hennes rum på förmiddagen, så nu är tanken att hon ska sova är inatt. Så ni kan väl hålla tummarna att det fungerar.
En annan sak som gör att hon vaknar mycket på nätterna är jag. Jag har nämligen börjat att prata så mycket i sömnen igen, har vissa perioder som jag gör det och nu verkar det vara en sån.


Gåvagnen

Cornelia har fram tills idag inte varit intresserad av sin gåvagn. Men när jag höll på att plocka undan efter maten så ser jag henne plötsligt stå och hålla i sig i vagnen. Då åkte videokameran fram på en gång...
Efter ett tag tog hon till och med några små steg. Min lilla dotter börjar bli stor ♥


Sovrutiner

Sitter här på kvällskvisten precis innan läggdags och funderar på Cornelias kvällsrutiner. Alltså när hon ska gå och lägga sig på kvällen.
Den senaste månaden (kanske till och med månaderna) så har hon tjorvat ganska mycket då hon ska sova. Antingen har hon somnat på J:s bröst eller så har hon somnat i våran säng efter massa stök och bök.

Men ikväll så hör och häpna somnade hon faktiskt i sin egen säng, okej det var lite tjorvigt det med. Men jag låg i våran säng och läste i min bok och hon fick tjorva på. Jag la ner henne i sängen kanske 3 gånger och gav då tutten, annars så fick hon tjorva på själv. Måste säga att det kändes i mitt hjärta. 
När jag sen skulle ta och gå ner så började jag att släcka min sänglampa, men då vaknade hon på en gång och blev ledsen. Så nu lyser den så fint i sovrummet och dottern sover gott.
Så nu undrar jag om det kanske kan vara så att hon är lite mörkrädd. Våra tjorviga nätter med en dotter som vaknar sjuttielva gånger på en natt har kommit sista tiden och det är då det har blivit så mörkt på nätterna.

Så imorgon tror jag att vi ska göra ett nytt försök med att låta Cornelia sova i sitt eget rum, med hennes vägglampa tänd. Det är ju inte mer än att vi får flytta tillbaka spjälsängen till vårat sovrum om det inte fungerar.  

Uppehållsväder

Idag verkar det vara uppehåll här, äntligen säger jag! Vi har väl inga direkta planer för den här dagen, mer än ett par måsten som vi måste göra. Där står bla att kasta in veden som är på släpet för svärfar ska besikta det på måndag och då tror jag att det går lättare med ett tomt släp ;)

Det är 8:e dagen som vi är sjuka här i huset, vilket börjar bli jobbigt. Cornelias prickar är kvar, men de är inte lika markerande längre. Hon känns mycket piggare, men man ser i hennes ögon att hon inte är frisk än.
Jag hostar och hostar.
J har fått feber och känner sig slut i hela kroppen, ni vet väl hur en karl blir när han blir förkyld?!

Vi bor ungefär 2 mil från stan och härifrån går det knappt några bussar. Hur som helst så har vi bara haft en bil medans vi har bott här och det har väl gått ganska bra. Men nu då jag är mammaledig och J jobbar så känner jag mig så låst här hemma.
Så nu har vi köpt oss en gammal fin toyota corolla som vi ska ha som andrahands bil. Vilket känns så himla bra. Nu kan jag göra en massa saker på dagarna med Cornelia och inte bara sitta här hemma och känna mig fast.
Bilen av avställd nu, så det första vi måste göra är att besikta den. Men tiden är bokad så tisdag den 30:e ska den kollas och efter det borde det bara vara att tuta och köra.  

Skofunderingar

Åh regnet det öser ner, tra la la la la.... Jag är så less på att sitta här inne, ut går vi bara när Cornelia ska sova i vagnen. Annars så håller vi oss inne. Inte det lättaste att roa en 9månaders tjej som har varit inne i en vecka och varit sjuk.
Vi sjunger, leker och försöker roa oss allt som bara går. Men ens föräldrar är inte det roligaste att vara med hela tiden ;)
Nu har även J blivit sjuk, så jag undrar när vi ska bli friska igen hela familjen. Är sugen på att åka till ett äventyrsbad och ett lekland, men inget kan vi göra så länge vi är sjuka. Så snälla nån hjälp oss att bli friska typ nu!

När man är hemma så har man tid att fundera på en massa saker och när vädret är som de är så funderar jag i alla fall mycket på vintern. Vinteroverallen har vi fixat till Cornelia, men nu är frågan vad man ska ha för skor på de små?
Vad har ni tänkt att ha för vinterskor? Vill att hon ska ha ett par varma och har funderat lite grann på ett par kuoma skor, men behöver hon ha ett par såna i år?


Ännu mer kläder

Idag har jag varit och hämtat ut kläderna som jag beställde från HM förra veckan. En av tröjorna var restad, så den kommer i början av september. Men den som väntar på nåt gott....

Sen var vi förbi Cornelias farmor, farfar och faster en sväng. Då var farmor och faster påväg till Lindex så då passade jag på att följa med. Svärmor shoppade loss höstkläder till Cornelia. Vi har verkligen en bortskämd liten tjej, eller jag kanske borde skriva att det är vi som är bortskämda som har sån tur att våran dotter får så mycket fint.
Det här fick Cornelia idag.

  
Sen har jag spanat in en annan goding som tyvärr var slut i butiken som vi var i, så jag tänkte att jag kunde beställa den från nätet men även där var den slut. Så nu håller jag tummarna att den finns på Lindex butiken i stan. Min mormor skulle gå dit och kika imorgon.

Det är den här tunikan i storlek 86 så jag vill ha


Alla bilder lånade från www.lindex.se

Fundering

Inatt har jag fått lida av gårdagens rubrik här i bloggen, Underbara nätter.
Att man aldrig lär sig och inte skriver sånt, för så fort man gör det så blir det pannkaka.

Cornelia vaknade vid 2 tiden och var jättepigg. Testade att ge henne en flaska välling, men hon låg bara och busade i sin säng. Alla våra "vanliga" metoder testades.
Till sist klädde jag på mig och gick ut med vagnen i duggregnet. I vagnen somnade hon som klart, men ni som känner våran dotter vet vilken liten luris hon är. Hon sover så gott medans man går, men så fort vagnen stannar så öppnar hon sina stora ögonen och är toknöjd.
Även inatt blev det så, men hon hann inte mer än att komma i spjälsängen så somnade hon om. Men vi var vaken från 2-3:30 ungefär....
Så en sovmorgon hade jag hoppats på, men det tyckte inte dottern att vi skulle ha. 7:20 vaknade hon så då blev det full rulle i huset.

En ny tand har kommit upp. Även den här i övrekäken, så nu har hon två tänder uppe och två nere.Våran största värmekälla i huset är en kamin som står placerad i mitten av vårat hus. Där eldar vi varje dag under vintern. Men nu kommer min fundering hur vi ska göra så att inte Cornelia bränner sig på den.
Jag vet att det finns skydd man kan köpa och sätta runt kaminen på tex barnens hus, men de kostar kring 1500-2000kr har jag för mig och så mycket skulle jag helst inte vilja lägga ut.
Så därför undrar jag hur ni andra gör som har kaminer och små barn?

Underbara nätter

Ännu en toppen natt för Cornelia. Hon somnade vid 20-tiden igår kväll och vaknade vid 5-tiden för att äta lite välling. Men efter det somnade hon om till strax efter 8. Så vi är riktigt nöjd med natten.
Tänk om hennes underbara nätter kan fortsätta så här, hade varit härligt. När man vaknar på morgonen känner man sig utvilad.
Jag tycker verkligen synd om dem som inte får sova på nätterna. Cornelias tjorviga nätter kan räknas ganska lätt, men efter dem har vi varit helt slut. Tänk att ha såna var eviga natt...

Idag verkar vi inte ha någon feber här. Gumman känns ganska pigg. Hon har kvar alla prickarna men de känns som att de har börjat att torka in?
Jag har en hosta som typiskt nog är värst på nätterna, men det är väl så det brukar vara.

Här uppe i norr har vi lite små regn idag och det känns lite höstigt ute.
J var och hämta första släpet med ved igår, så nu har vi det vi gör med att fylla vedbodan med ved.
Jag kommer inte ihåg hur många lass vi hämta förra året, men jag tror nog att det var kring 10 i alla fall.
Min pappa brukar komma och hjälpa oss när det är dags och det är vi så tacksamma för.
Nu märker jag på min pappa att han är laddad för att börja på riktigt. Förra sommaren körde de 4 släpvagnslass på samma dag. Det är ju inte bara att köra utan veden ska först lastas på släpet, sen ska den in i vedbodan och staplas. Så det är mycket jobb, men vad gör man inte för att få billiga elräkningar ;) 

Svår diagnos

Natten som var sov Cornelia som en prinsessa. Hon somnade vid 20:30 och vaknade först vid 04:30, så länge var det längesedan hon sov så både jag & J blev oroliga att hon inte andades och kollade henne flera gånger. Aldrig är man nöjd ;) Sen somnade hon om efter att ha fått lite välling till 8.
Jag själv sov som en kratta, hostade som värsta storrökaren i stort sett hela natten. Det är som typiskt att när dottern väl sover bra så sover man själv så dåligt.

Imorse upptäckte vi att Cornelia hade fått en massa nya prickar, denna gång i ansiktet. Så jag ringde till bvc för att få lite råd. Där ville dem att hon skulle komma in så att de fick titta. Hennes symtomer var inte som tredagars febern "ska vara".

Väl där fick bvc sköterskan hämta en kollega för att rådfråga och de kom inte riktigt fram till vad gumman har. Det mesta tyder på att det är tredagars febern och om det inte är det så är det virusprickar.
Hur som helst om de inte har försvunnit tills nästa vecka så skulle vi boka en ny tid.
Jag hoppas att de försvinner riktigt fort så att hon får träffa lite kompisar, som det är nu får vi hålla oss borta från andra barn.

Idag har hon varit feberfri, men lagomt till kvällen så kom febern smygande igen....

Prickar

Vi har haft en kämpig natt med en dotter som har hållt på att koka upp. Vi köpte hem flytande alvedon igår istället för suppar, så nu får hon rätt dos för sin vikt (tidigare fick hon lite för lite).
Vi gav alvedon vid 23:30 och en timme senare kollade jag hennes temp och då låg den på 39,2 grader, så jag kan bara tänka mig vad hon hade tidigare.
Cornelia var vaken i stort sett mellan 22-01, där emellan så sov hon inte många minuter.
Jag testade att gå ut med barnvagnen och där somnade hon men så fort jag la henne i hennes säng så vaknade hon.

Det är jobbigt när de små är sjuka och man inte vet vad man ska göra för att hjälpa dem. Man känner sig så himla hjälplös.
När gumman somnade vid 01-tiden så har hon sovit oroligt, hon har haft en massa feberdrömmar.

Men vi fick i alla fall sovmorgon till strax innan 9, vilket kändes så skönt. Är verkligen glad att J är ledig idag, för det hade varit jobbigt att vara hemma med Cornelia själv då jag inte heller är frisk.

Igår kväll upptäckte jag några röda prickar på Cornelia och idag har hon prickar på nästan hela kroppen, men inga i ansiktet. Så jag misstänker att hon har fått 3 dagars febern.Hon har fått en liten krya på sig present av oss idag, en docka. Det första hon gör när hon får dockan är att "hångla upp" den, sen har hon även försökt ta av den kläderna.

Nåt annat som den lilla har gjort idag är att gå några steg med hjälp av sin gåstol. Så då tänkte jag att det är dags att plocka fram gåvagnen men den var inte lika roligt att stå och hålla i ;)

Sjuka

Vi har haft en kämpig natt jag och gumman. Mitt i natten kändes det som att Cornelia höll på att brinna upp. Nu på morgonen ligger hennes temp på 39,2 grader, så den är lite högre än igår.
Jag hostar och snörvlar vilket har väckt Cornelia under natten. Så nu räknar jag ner tiden tills J kommer hem från sitt fiske så att jag kan få krypa ner under täcket och kurera mig.
Det är svårt att veta om Cornelia har feber pga att hon är sjuk eller om det beror på tänderna som är på väg upp. Den här gången tippar jag i alla fall att det är en förkylning.Som ni förstår så kommer det inte att hända så mycket här hemma idag. Utan vi ska bara mysa på och ta det lugnt.
Min lillebror ska ladda min hårddisk med lite filmer så jag hoppas att han gör det idag så att vi har nåt att se på ikväll.


Feber

Idag har jag & Cornelia varit hemma på dagen och haft kökstjänst... Även C:s mormor har varit här. Pappan i huset och hans fiskarkompis har varit hem en snabbis idag med en massa kräftor som vi har kokat. 544 kräftor om man ska vara noga, men de fiskar även ikväll så min förhoppning är att de får några hundra till.

Cornelia tyckte att det var riktigt intressant med kräftorna, både de levande och även den här som tyvärr inte överlevde...

Middag åt vi hemma hos mina föräldrar, men där var inte Cornelia i form. Hon kändes varm och hängig. Så när vi kom hem kollade jag tempen på henne och mycket riktigt hon hade feber, 38,9 vilket är mycket för henne då hon är som mig en lågtempare. 
 
Efter att ha lagt gumman så känner jag mig frusen och trött, kollar då tempen och upptäcker att även jag har feber. Så det här kommer nog att bli en bra natt, bara jag hemma och febrig själv plus en febrig dotter...

Jo förresten idag firar jag & finaste J sockerbröllop, alltså 6 år som gifta ♥ Då man firar sockerbröllop som måste det väl betyda att man får äta extra mycket godis idag ;-)

Råkat shoppa...

Jag vill ge er ett tips om nån av er är på väg att åka och köpa fleecekläder till era barn från HM så vänta inte för länge. Här i stan har vi två HM butiker och i den första så fanns det baranågra få fleeceplagg kvar i de minsta storlekarna. Men då ringde expediten till den andra hm butiken och där fanns det så de la undan ett set till mig.

De här bilderna har jag lånat från www.hm.se


Det här är fleecesetet som jag köpte, men jag har båda delarna i grått. Delarna kostar bara 79:50 per del, som hittat!

Sen när jag var och sprang där på HM hittade jag lite andra snygga kläder till Cornelia men såklart fanns de inte i rätt storlek hemma så jag har nu lagt in en beställning på det här.


Top 69:50


Dem svarta ridbyxorna köpte jag, 99 kr. Här kan du se dem bättre.


Uggletopp 79:50

Sen kunde jag inte heller låta bli att köpa ett nattlinne som var på rea, 24:50. Nu är det för stort för våran tjej men till våran så blir det säkert jättebra.

Det blev inte bara till Cornelia, jag klickade även hem trosor till mig själv. Sånt kan man aldrig få för mycket av.

Nu ska jag gå och lägga mig i soffan, halsen värker men nån förkylning har inte brytit ut.


Fredag

Det här törs man väl knappt skriva med tanke på de två senaste nätterna. Men jag chansar väl...
Cornelia har sovit riktigt bra inatt. Det blev en sen kväll igår då vi var och tittade när pappan i huset och hans kompisar fiskade kräftor. Vi var inte hemma förrän vid 22 tiden, så jag hann inte mer än att lägga henne i sängen så sov hon. Vaknade gjorde hon vid 5:30 för att få mat. Sen sov hon vidare till 7 då hon fick komma över till min säng och där sov vi till 8. Så summan av det var att vi har haft en riktigt bra natt.

På tal om kräftfisket så åkte vi bil dit, jag, Cornelia och mina föräldrar. Sen fick vi gå nedför en jättebrant backe i skogen för att ta oss ned till vattnet där en båt väntade på oss. För att ta oss ner till båten så blev det att gå på en heldel hala stenar. På vägen dit gick det bra för oss alla, men vägen hem gick det sämre. Då fick min mamma hjälp eller kanske bättre att kalla det shälp... Han skulle hålla henne i handen men på nåt sätt drog han omkull henne så hon ramlade i stenarna. Så hennes ben svällde upp på en gång och det gjorde såklart ont. Så nu hoppas jag att hon har sluppit en stukning. 

Idag ska jag & Cornelia åka förbi HM och se på deras fleecekläder, har hört att de ska vara riktigt bra. Så det är bara att hålla tummarna att de finns kvar. 
Sen blir det bara att ta det lugnt resten av dagen. 
Jag har ont i halsen och känner mig små förkyld, så känner jag min kropp rätt så kommer en förkylning att bryta ut vilken dag som helst.  

Kräftfiske

Den här natten har varit bättre än förra, men långt ifrån bra. Cornelia har i alla fall sovit relativt bra, men vaknar sjuttielva gånger och är ledsen...
Jag är lite småseg idag, men lågt ifrån hur jag var igår. J klev upp imorse med Cornelia och jag fortsatte att sova till strax efter åtta.

Nu är det bara jag & gumman hemma då pappan i huset har åkt och för att fiska kräftor. Våran plan är att jag & Cornelia åker dit ikväll och kollar läget, kanske vi grillar oss en korv eller nåt annat gott :) Men allt beror på hur dagen är. Middag ska vi i alla fall äta hos mina föräldrar där det nalkas palt!

De här kräftorna fick dem förra veckan.


Innan kokning


Efter kokningen

Just nu har jag en ganska trött tjej här, men hon ska få äta lunch innan det är dags att sova.


Zombie...

Inatt har vi haft den sämsta natten på länge, det kan till och med tänkas att det är den sämsta sen Cornelia föddes.
Hon har tjorvat, tjorvat och åter tjorvat. Antalet gånger som hon har vaknat och varit ledsen går inte att räkna.

Hon vaknade vid 23:30 och ville inte somna om, vi testade nästan allt. J började att ge henne välling, men inte ville hon sova fast hon var mätt och fick ligga på pappas bröst.
Sen gick han en promenad med vagnen, inte ens det hjälpte. Då blev det bilen och en timme senare var de hemma igen och då sov gumman.

Men om ni tror att hon har sovit bra efter det så har ni fel. Hon har vaknat, vaknat och åter vaknat.
Halv sju tyckte Cornelia att det var morgon så då var det bara att kliva upp med henne. Idag är en sån dag som jag hade behövt gilla kaffe för det kommer att bli svårt att hålla sig vaken. Tandpetare under ögonen kanske vore nåt... Men jag får ta alla tillfällen att vila då Cornelia sover.

Jag hoppas inte att vi får ytterligare en sån här natt för det sliter verkligen. Man känner sig som en zombie och blir på dåligt humör...


Nu verkar den lilla vara lite trött så då ska jag passa på att klä på henne och gå ut med vagnen i det duggande regnet, det borde väl ha en sövande effekt?!

Hösten är här

Cornelia har sovit lite oroligt inatt, kan tänkas att det är en förkylning på gång då hon har låtit lite täpt i näsan under natten. Hur som helst då gumman vaknar många gånger så vaknar även föräldrarna många gånger, så idag är jag alltså rätt så trött.
Den lilla har nyss sovit sin förmiddagslur och då passade även jag på att sova en stund, vilket känns så skönt.

Igår regnade det i stort sett hela dagen här, idag verkar vi klara oss utan regn men det känns kallt och ruggigt. Törs nog tyvärr säga att hösten är här nu. Så nu blir det att ta fram koftor och andra varma kläder.
Måste även ge mig ut på stan och leta en fleecedress till Cornelia, gärna byxa och tröja. Om nån av er har sett det nånstans så får ni gärna tipsa om ställen.

Idag blir det nog en mysdag inne, Cornelia är som sagt var inte riktigt i sitt esse...
Barnlös -meningslös

Den här texten är skriven av Cecilia och Hedda och jag tycker att den är jätteviktig och hoppas att ni alla sprider den vidare!


"Föreningen Barnlängtan publicerade i slutet av juni 2011 rapporten "Meningen med livet - Ofrivilligt barnlösas hälsa och livskvalitet" som bygger på en enkätundersökning besvarad av över 1000 personer med erfarenhet av ofrivillig barnlöshet. Så gott som alla, 99%, svarade att deras livskvalitet har påverkats negativt av barnlösheten. Mer än hälften har någon gång under barnlösheten upplevt att de inte vill leva.
Infertilitet drabbar omkring 15% av den del av befolkningen som är i barnafödande ålder. Omkring 2,8 miljoner svenskar är enligt SCB mellan 20 och 42 år, om det är den ålderns som anses som barnafödande är det över 420 000 personer som drabbas av infertilitet, och en stor del av dessa som mår psykiskt mycket dåligt av barnlösheten. Trots detta är det psykologiska stödet som erbjuds barnlösa begränsat. Nästan 60% av dem som besvarat Barnlängtans undersökning har inte erbjudits något psykologiskt stöd alls under behandlingarna.

Fertilitetsklinikerna tar emot mängder av privatbetalande patienter vars högsta önskan är att bli föräldrar. Det är inte ovanligt att misslyckade behandlingar leder till att man går vidare från en klinik till en annan, eller kanske flera andra. Det förefaller däremot ovanligt - om det ens förekommer - att klinikerna följer upp hur patienterna mår mentalt och tar ansvar för den totala omfattningen av behandlingar. För individen kan det vara oerhört svårt att själv sätta stopp för de påfrestande behandlingarna, och att i tid börja bearbeta tanken på andra alternativ. Adoption eller ett liv utan barn.

Om fertilitetsklinikerna och privata gynekologmottagningar skulle ta ansvar sina patienters mentala hälsa, vilket skulle kunna innebära att inkomstbringande behandlingsserier avslutas tidigare, skulle sannolikt resultatet i Barnlängtans undersökning ha sett annorlunda ut. I en svår livskris behöver vi ofta professionell hjälp för att komma vidare, därför bör alla patienter hos fertilitetskliniker erbjudas samtalsstöd. Detta ska ske kontinuerligt. Det räcker inte med ett kuratorssamtal vid inskrivning. Just då är hoppet stort att hjälpen ska komma. Behovet av stöd är större efter de misslyckade behandlingar och missfall som många, kanske majoriteten, av patienterna drabbas av.

Om en så stor del av Sveriges befolkning beroende på barnlöshet upplever meningslöshet och till och med tappar livslusten bör alla organisationer och instanser samverka för att ge det stöd som behövs. De som får barn genom fertilitetsbehandling eller adoption mitt i en obearbetad livskris får svårt att utöva det föräldraskap de vill eller borde. Med andra ord är det inte "enbart" de femton procenten som drabbas av att ofrivilligt barnlösa inte får det psykologiska stöd de behöver. Tiden av kris kan också drabba de barn som till slut kommer.

Vi vill uppmana fertilitetskliniker att arbeta tydligare med dessa frågor och föreslår att det i varje avgift som den vårdsökande betalar för behandling eller utredning ska ingå erbjudande om flera samtal med psykolog eller kurator.

Cecilia
Cecilia summerar

Hedda
Heddas dagbok


Bloggupprop! Om du tycker det här är viktigt, får du gärna kopiera eller använda delar av den här texten på din egen blogg. Och varför inte samtidigt mejla din fertilitetsklinik angående möjligheten att få psykologiskt stöd?"


9 månader

Idag blir vårat lilla ♥ 9månader, alltså stora tjejen! Hon har nu funnits lika länge i vårat liv som hon var i magen. den 7/2 flyttade den lilla frysisen in i min mage och nu är den frysisen en underbar tjej som vi älskar mer än livet, LYCKA!♦ Cornelia är en tjej som älskar att utforska sin omgivning, så fort det finns en ny leksak i hennes leksakslåda så upptäcker hon den och ska genast leka med den (vi har bara framme lite leksaker i taget)
♦ Mat älskar hon att äta, men det ska vara mammas hemmagjorda mat. Burkmat går i nödfall.
♦ Så fort hon ser vatten så vill hon bada. Om jag eller J duschar så kryper hon snabbt till toaletten för att också få duscha.
♦ Cornelia kryper som aldrig förr. Hon har även börjat att resa sig upp mot möbler.
♦ När det är dags att somna på kvällen så ligger vi i våran säng och snuttar med mammas hår för att sen bli lyft till spjälsängen som fortfarande är i vårat sovrum...
♦ Hon äter välling på kvällen och tidigt på morgonen (4-5 tiden) Annars så är det vanlig mat som gäller. Favoriträtten är nog blodpudding.
♦ Cornelia har nu börjat att bli lite blyg, vill inte lämna mammas/pappas famn på en gång då det kommer andra som vill hålla i henne.
♦ Kompisar är nåt som uppsattas mer och mer, så fort hon ser barn så vill hon fram till dem.
♦ Nåt som är roligt att leka är titt ut.
♦ Att göra olika ljud med munnen är också en favorit, lägg till att du klappar handen mot munnen samtidigt som du låter (som en indian) så har du en hit. Det här gör hon själv flera gånger om dagen.Våra dagar ser ut ungefär såhär:
Cornelia vaknar vid 7 tiden och börjar då leka på en gång. Vid 8 brukar hon äta gröt, innan det är dags för dagens första vila i vagnen. Sover i ungefär 45 minuter och sen är det full rulle igen fram tills det är lunch vid 11 tiden. Sen är det dags för den lilla att sova igen, även denna gång så sover hon oftast 45 minuter.
Vid 14 så äter vi mellis som oftast består av en frukt, sen fortsätter vi att leka men vid 15 tiden brukar den lilla fröken bli trött igen och då försöker vi få henne att sova en stund till.
Middag äts vid 16 tiden.
Sen försöker vi få henne att vara vaken till 19 tiden, men det är svårt vissa dagar. Då äter hon i alla fall välling för att sen somna. Sover gör hon sedan till 4-5 tiden då hon äter en flaska välling för att sen somna om.

Som ni ser så sover hon bara korta stunder på dagen, men vissa dagar så kan hon sova längre. Vi kämpar på för att få henne att sova längre för hon behöver det.


Kräftskiva

Idag fick jag sovmorgon vilket var så skönt då jag ska ut och jobba inatt. När jag sen vaknade har det varit full rulle fram tills nu, då jag för nästa första gången den här dagen har satt mig på rumpan och bara tagit det lugnt.

Nu undrar ni kanske vad vi har gjort idag då det har varit så mycket, men det har inte varit nåt speciellt utan bara massa små grejer.

Det började med att J:s morfar kom förbi och hälsade på, sen har vi haft en liten "kräftskiva" lagomt till lunch tillsammans med en kompis. Vilken söndagslyx eller hur?!

För ett tag sedan åkte J iväg för att lämna Cornelia hos sin mormor och morfar där hon ska sova inatt.
Då de åkte iväg passade jag på att städa hela huset, sortera tvätt, hänga upp blöt tvätt och slå igång en ny tvättmaskin. Förstår inte riktigt var all tvätt kommer ifrån, då högen aldrig tycks minska, men jag har mina misstankar och personen börjar på C ;)

J & en kompis var och tjuvfiskade kräftor igår för att kolla hur mycket det verkar vara och var vi ska fiska på torsdag då det är fiskepremiär och jag kan säga att det verkar vara riktigt mycket kräftor i år. De hade 3 kräftburar med sig och på de burarna fick de 80 kräftor.


Matstånd

Ännu en dag med festivalbesök för våran lilla familj. Idag var det mat som stod på schemat, det känns som att man är i paradiset då man ser alla marknadsstånd med en massa olika matträtter att välja på. Min absoluta favorit är nudlar med kycklingspett och det ska vara så där lagomt starkt.

Så de här tre dagarna då det har varit festival här i stan så har det blivit tre olika matstånd för mig.
Vi började med fyra små rätter som var så där, igår blev det nudlar som inte heller var nån höjdare men idag då var det jackpot för mig. Nudlar med kycklingspett och stark sås, mums säger jag bara! Nu tror jag att jag klarar mig några månader tills jag äter det här igen.

Annars så händer det inte så mycket här.
J är iväg och kollar lite olika fiskeställen för att veta var vi ska vara på torsdag då det är kräftfiskepremiär. Då ska J och några kompisar sova i tält och fiska kräftor, jag och en annan mamma kommer bara dit på kvällen och åker sen hem igen. Känns inte så roligt att tälta med Cornelia.


Festival

Igår började en festival här i stan. Så efter att Cornelia hade ätit sin middag så satt vi oss i bilen och åkte in till stan. Började med att gå förbi min mormor och lämna av min sovväska och sätta cider på kylning. Sen gick jag, J och dottern på stan. Där fanns det karuseller, god mat och en massa människor. Jag kan säga att Cornelia var i sitt esse ;) Hon tittade, pratade och skrattade när hon såg allt folk.
J vann en boll till gumman som hon satt och höll i vagnen.

Sedan packade J & gumman in sig i bilen och lämnade mig på stan för jag skulle ju ha en helkväll.

Efter några timmar kom en kompis och vi hade en härlig kväll med en massa surr, skratt och cider. Vid 23 tyckte vi att det var dags att gå in på festivalen och då var det redan full fart i öltälten.

I tältet där vi "fastnade" så var det även ett känt band som var. Måste säga att det är ganska patetiskt att se killarna i bandet som är i 40års åldern springa och leta tjejer och sen gå iväg med några 18åringar, vet egentligen inte vem jag tycker är mest patetiska, tjejerna eller killarna?!

Idag på dagen kom min familj in till stan och då har vi varit på festivalen igen, åt god mat och lyssnade på barn som sjöng. Jag tippar på att det blir festival imorgon på dagen också. Ikväll tar vi det bara lugnt här hemma.


Så här nöjd är Cornelia när hon får vara på festival ;)


Bvc besök

Igår hann vi med ett besök på bvc innan vi åkte till våra kompisar. På bvc var det vägning och mätning som stod på schemat. På måndag blir Cornelia 9månader, så det var alltså den kollen vi gjorde.

Vikten stannade på 10,3 kg och längden var 74cm. Så våran lillatjej har växt på bra. Man märker att vikten har börjat att stanna av, vilket är normalt då barnen börjar att röra sig.
Barnmorskan tyckte att Cornelia var ett praktexemplar och att vi måste vara stolta över henne! Sen sa hon även att hon var tidig med "talet". Mammahjärtat höll på att svämma över av stolthet.
Nästa bvc koll är när Cornelia är 1år.

Efter bvc så blev det en massa bus med gummans "kille". Där vi även åt middag och nattsuddade. Gumman somnade i vagnen och där sov hon riktigt gott medans föräldrarna surrade och hade en massa trevligheter.

Idag blir det mammatid då jag ska gå på en festival, ska bli riktigt roligt. Var längesedan jag var "ut". Så nu ska det bli en helkväll för mig. '' 


Sover

Passar på att sätta mig vid datorn en stund medans dottern sover sin förmiddagslur. Man kan aldrig veta i förväg hur länge hon ska sova. Oftast så sover hon 45 minuter varje gång hon sover, vilket är alldeles för lite. Men igår slog hon på stort och sov 2 timmar och 10 minuter på förmiddagen, wow säger jag bara.

På tal om sovning så måste vi ta tag i Cornelias läggning för natten. Som det är nu så somnar hon i våran säng medans hon snuttar/känner på mig eller J. Sedan får vi bära över henne till hennes säng då hon har somnat. Problemet med det här är att jag också oftast somnar med henne, vilket gör mig extra trött på kvällen...

Idag ska vi till min jobbarkompis och hennes familj och äta middag och bara vara. Ska bli riktigt roligt, de har en son som är en månad äldre än Cornelia så det kommer nog att bli en massa bus.


"Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat."    /Nalle Puh


Står

Det gick riktigt bra att jobba i söndags, som alltid när jag jobbar med kollegor jag tycker om! Tänk så mycket bra arbetskompisar betyder.
Nästa gång att jobba blir på söndag. Känns så himla bra att ta nån natt här och där för att dryga ut föräldrarpenningen. Min tanke är att jobba ungefär 3 nätter i månaden, det ger lite mer än 3000kr efter skatt.

Igår tog Cornelia och ställde sig upp mot soffan. Hon har ställt sig upp i ungefär en veckas tid men inte fullt upp så jag har inte räknat det. Men nu så har hon gjort det i alla fall, min duktiga lillatjej!

Idag har jag tänkt att åka iväg och köpa ett par hörselkåpor till dottern, då det stundar festival i stan. Nu är det lika bra att jag förtydligare mig så jag inte får en massa kommentarer... Jag ska INTE gå på festivalen med C, utan tanken är att åka dit på dagen och det kan vara ganska högt ljud då också, så därför är det bra att ha då.

Annars så händer väl inte så där jättemycket idag, J jobbar sin första dag efter semestern så jag & C roar oss själva här hemma.