Rantat på

Idag har jag, J, Cornelia, farmor, farfar och faster haft en heldag på ranten. Vi började dagen med att åka utomlands, första gången för Cornelia.
Nu var det ju inte så långt utan bara till Finland, men dock ett annat land ;-) Jag tittade lite på barnkläder där, men jag hittade inget snyggt. Däremot så köpte jag lite ersättning till gumman, Nan som vi kör med var billigare där. Så det blev några färdigblandade förpackningar. Om de hade haft 2:an i pulver så hade jag köpt det också, men tyvärr hade de bara 1:an och det börjar snart bli dags för oss att byta sort.

Sen efter Finland så gjorde vi ikea och där hittade vi en massa små saker. Som vi bara var tvungna att köpa ;-) Det blev ett skoskåp, bitskena till spjälsängen, tyg till nya gardiner, spytrasor, fotoramar, tavellister mm.

Vi hade med oss våran babybjörn bärsele som Cornelia fick sitta i, helt perfekt för det blir så tungt att bära henne hela tiden. Hade självklart med oss vagnen också, men våran dotter är ganska nyfiken så hon vill inte missa nåt (brås på sin mamma)

Jo förresten innan ikea så ringde vi på en annons som var ute på blocket, det var en som sålde helt nya grindar till trappen. Så vi köpte 2 stycken vita för 300 kr. De kommer från barnens hus och där kostar en sån ca 400 kr, så det kändes som hittat.

Tips

Jag måste bara tipsa er om Campadre, som just nu har en kampanj från Polarn och pyret som pågår mellan den 26/2-6/3.

Hittade en jätte fin jacka till Cornelia för 348 kr ord pris var 695 kr, men tyvärr var den ju såklart slutsåld nu.... Så går det när man inte kollar mailen direkt på morgonen :-(

Men gå in här så kanske du hittar nåt skoj.

Sol

Vilken underbar dag det har varit idag. Solen har varit framme och i skuggan har det varit -3 grader, helt perfekt med andra ord.
Mina föräldrar har varit hit och hälsat på idag, jag, Cornelia, mamma och vovven var på en liten promenad.
När vi kom tillbaka från promenaden så hade J gjort upp en eld i grillstaden så då satt vi ute och grillade korv och njöt av solen.
Cornelia sov gott i vagnen, när hon sen vaknade fick hon också sitta i grillplatsen.

Jag måste köpa ett par solglasögon åt gumman, solen är så himla stark nu på våren och då gäller det att skydda små ögonen. Undra om det är på barnens hus man hittar såna?


Stora tjejen

Min lilla tjej börjar bli stor, jag vet att hon snart bara är 4 månader. Men hon känns så mycket större, som idag när vi satt och åt middag då satt hon i sin stol och pratade på med oss. Hon fick äta lite plommonpuré medans vi åt våran middag. 
På tal om plommonpurén så har vi helt fått sluta att ge messmör i hennes mat nu, hon får nu "sköta" magen 1-2 gånger varje dag, utan att vi behöver hjälpa henne. Helt underbart när magen fungerar som den ska.

Cornelia älskar att ligga på sitt lektäcke på golvet och prata och se sig omkring, idag var hon nära att vända sig från rygg till mage, tror att hon kommer att greja det snart.

Jag skrev om våran nya bilbarnstol igår, det är en Britax highway vi har och Cornelia sitter bättre i den än sin förra stol. Mormor och morfar köpte med en extra kudde till den som sitter bakom huvudet så att det blir bättre stöd. Det enda som är en nackdel nu när vi har bytt stol är när man ska gå in på en affär då måste man späna lös gumman, men men det är nog en vanesak.

Idag har vi varit på ica maxi och handlat, jag fick nämligen post från dem för några dagar sedan. Det stod grattis på födelsedagen och så hade jag fått två kuponger på dajmtårta och en tårtspade som jag fick hämta ut gratis, inte illa, men då fyller jag ju jämnt också ;-) Jag fyller inte år förrän i slutet av mars, men dajmtårtan slinker nog ner innan dess.  



Bilbarnstol

Igår kväll kom jag på att jag skulle beställa en canvas tavla på Cornelia och började då söka runt på nätet, beställde ingen då utan tänkte att jag skulle göra det idag istället. Vilket var riktigt tur då det kom reklam från expert idag där det står att de har halva priset på canvas just nu, så det är ju helt perfekt.

Idag har vi bytt bilbarnstol till Cornelia. Det började bli så tungt att bära henne i babyskyddet och bälterna började bli för korta, fattar inte hur vissa barn kan ha den första stolen i 9 månader. I och för sig så hade Cornelia kunnat ha sin lite längre om hon inte hade haft overallen på sig.
Så nu håller jag på att tvätta upp babyskyddet så vi kan lämna det till min syrra som snart får sitt andra barn. Cornelias nya bilbarnstol fick hon av sin mormor och morfar i doppresent och den kan man ha från nyfödd upp till ca 4 år.



Det är den här bilden som vi ska göra en canvastavla av. Sen är ju frågan var vi ska sätta upp tavlan men det löser sig alltid.


Fortsatt kallt

Ytterligare en riktigt kall dag har det varit här, imorse stod termometern på -32 grader.... Då håller man sig gärna inomhus.
Idag har jag varit och hjälpt min pappa med lite små saker, men förutom det har jag hållit mig inomhus.

Jag hoppas att det blir varmt ihelgen som de har lovat, för jag längtar riktigt efter att kunna vara ute. Men när det är kring -30 grader så är det för kallt att ta ut Cornelia.

Vad hittar ni på när det är så kallt ute?




Plommon

Idag har vi gjort stan, vi åkte dit med farmor och faster alltså Cornelias. På stan köpte farmor 3 bodysar till gumman och vi köpte 2 nya pyjamaser.
Cornelia brås på sin pappa och blir så himla varm, så nu köpte vi 2 kortarmade "skjorts" pyjamaser som vi ska testa på henne.



Så här ser Cornelia ut efter lite plommonpuré, som hon älskar att äta. Hon har lite svårt att förstå att inte hakklappen går att äta, den ser ju ganska god ut ;-) 


Presenter

Halloj!

Har väl egentligen inget kul att skriva idag, känns som att det står still där uppe ;-) Får väl skylla på att jag är lite trött.

Idag har jag gjort lite nytta här hemma, passade på att gå en sväng med dammsugaren medans Cornelia satt och "pratade" i babysitern. Hon har börjat att "prata" riktigt mycket nu, hon är precis som sin mamma....

Vi har varit en sväng till sjukhuset och träffat min pappa, han har fått komma hem idag. Han ska även få en akuttid till sin hjärtläkare så då får vi se om de tar nåt beslut om pacemakern. Just nu har han en hjärtmätare som han ska ha till imorgon för att de ska kunna se hur hjärtat jobbar.

En sväng till svärmor och svärfar har vi också hunnit med, där fick både jag & Cornelia presenter. Cornelia fick några scarfar/dreggisar (det går ett ex antal såna varje dag) och ett par byxor och jag fick en ny tunnika som jag har varit och kikat på tidigare. Det var verkligen en Sara tröja, jätte fin och skön och det bästa av allt den "gömde" undan min mage!

Nu ska jag sätta mig i soffan ett tag och se om det är nåt bra på tv. Funderar lite på om jag ska orka vara uppe till 22 då Big brother börjar.


Badat igen

Idag har hela familjen varit på badhuset tillsammans med en jobbarkompis till mig och hennes familj. Hon har en pojke som är 1 månad äldre än Cornelia, de var så mysigt att se dem i vattnet tillsammans. Han tog Cornelias hand i vattnet, gullungarna!
Det här var andra badhusbesöket för gumman och man ser hur mycket hon gillar det. När vi lät hon ligga på mage så började armarna och benen att röra sig, nästan som att hon simmade.

Efter badhuset så var vi förbi och hälsade på min mamma och hon hade varit till stan idag och köpt en tunika och ett par leggings till Cornelia från Polarn och pyret.




Bilder lånade från www.polarnopyret.se

Jag har nog inte skrivit det, men min pappa ligger på sjukhuset igen pga hans hjärta. Han blev inlagd i fredags då hans hjärta rusade iväg.
Så i lördags sövde de ner han för att starta om hjärtat, (elkonvetering) tidigare när de har gjort det på han har det bara behövt ge en stöt men nu behövdes det tre. Just nu slår hjärtat för lite, så nu vet de inte riktigt vad de ska göra, men det pratas i alla fall lite grann om att han kanske behöver en pacemaker. Han ligger på hjärtintensiven vilket känns riktigt tryggt för oss anhöriga.


Fuskat

Jag måste börja det här inlägget med att erkänna att vi har tjuvstartat lite, vi har nämligen gett Cornelia lite plommonpure idag och hon älskade det!
Cornelia har ju lite problem med att vara hård i sin mage, så då tänkte jag att plommon skulle hjälpa henne. Så vi får väl se om jag får rätt.

Sen när vi ändå var igång att koka plommonpure passade vi på att göra ett kok med morötter också. Det är ju inte så länge kvar tills hon blir 4 månader, så då är det bra att ha lite smakisar färdigt i frysen. Men nu när jag ändå är så ärlig så kan jag väl säga att vi kommer att börja med smakisar redan nu lite smått i alla fall. Så till veckan ska vi introducera potatis till gumman.

Hon är verkligen intresserad av mat, allt hon ser ska in i munnen mitt lilla matvrak ;-)

 

Fryser

Ytterligare en kall dag har det varit, fattar inte hur länge den här kylan ska vara. I år har det gått nästan dubbelt så mycket ved som en "vanlig" vinter, så ni kanske kan förstå hur kallt vi har haft det i vinter. Det blev kallt redan i november, i ungefär samma veva som Cornelia föddes.
Jag lovar att jag ska sluta klaga på snö bara det blir varmare!

Idag har jag varit och besiktat bilen och den gick tack och lov igenom. Fick dock två anmarkningar som vi måste åtgärda själva, men vi behöver inte besikta om den vilket känns så skönt. Det är bromsbelägg och bromsskivor som måste bytas bak och så hade vi en trasig lampa. Så det där blir gubbens jobb här framöver.

Annars så har vi inte gjort nåt, utan bara myst på här hemma.

Imorgon är det lördag och vi har inga planer alls för dagen. Utan vi tar den som den kommer.

Vaccin

Idag har Cornelia fått sina 3 månaders sprutor en vecka för sent, men bättre sent än aldrig.
Nu några timmar efter att hon har fått den så är hon lite gnällig och vill mest vara i famnen. Så nu har jag tänkt att ge henne en alvedon.



Jag måste få beklaga mig lite grann, nu har vi under drygt en vecka haft -30 grader varje dag och jag håller på att bli tokig. Saknar att kunna gå ut och gå med barnvagnen, nu får vi bara vara inne och det känns så tråkigt.

Badhus premiär

Idag har vi haft en helt underbar dag på badhuset. Var inte där hela dagen såklart utan vi badade i ungefär 30 minuter sen gick vi upp medans det fortfarande var roligt för Cornelia.
Jag kan säga att hon trivdes som fisken i vatten, barnpoolen var uppvärmd till 35,6 grader så det var riktigt varmt och skönt.
Vi hade med oss farmor (Cornelias) som hjälp med på och avklädning då det var första gången vi var där, men nu har vi mer koll på läget så nu ska vi nog fixa det här själv nästa gång, men det är ju alltid skönt att få lite hjälp.

Nu ska jag inte skriva mer utan nu låter jag bilderna tala för sig själv.






Tack

Tack för alla era kommentarer angående vårat år i bilder, blir så glad för alla positiva ord! Det var andra gången jag gjorde ett sånt där klipp med musik, så det var lite övning.

Idag har vi också haft det kallt här, som kallast har det varit -34 grader inatt. Nu ligger det på -27 grader och kallare verkar det bli.

Har varit iväg och hämtat ett paket från Ellos idag, har beställt badkläder. Så om allt går som det ska imorgon så blir det att åka på badhuset med Cornelia.


1 år i bilder

Nu ska vi se om jag får detta att fungera, har haft lite problem idag för att få in det här klippet på youtube, men tack vara Emelie så gick det. Så tusen tack för hjälpen!




Jo förresten, J kom hem idag med en blombukett och en chokladkaka till mig som en liten alla hjärtans dag present ♥

Alla hjärtans dag


För precis ett år sen fick vi veta att jag var gravid. Jag var ensam hemma hela helgen och på alla hjärtans dag tyckte jag att det var dags för ett litet tjuvtest.

Vaknade vid halv fem på morgonen och gjorde då testet, detta var ruvardag 7.
Testet visade ett svagt streck.
Jag tog då och fotade av testet och gjorde det som ett kort till J och sen åkte jag och köpte en alla hjärtans dag bukett till han. Så när han kom hem på eftermiddagen så fick han sin överraskning.

Jag undrar hur han ska kunna toppa det jag gjorde förra året, tror att det blir mycket svårt, eller vad säger ni?!

Nu hade jag tänkt att visa ett klipp på vårat senaste år i bilder, men jag får inte klippet att fungera. Har gjort en video i Windows movie maker men kan inte ladda upp det på youtube, nån som vet vad jag gör för fel?

 


Myggfritt

Idag är det garanterat myggfritt här, just nu står termometern på -24 grader men då ligger solen på och värmer så det kan man inte lita på. Inatt har det i alla fall varit -30 grader här. Så vi håller oss inne i värmen och bara myser på idag.

Cornelia har börjat bli kvällstrött, somnar vid 19 tiden för att sen vakna vid 02 för att äta och somna om. Kanske att det är så att nu när hon börjar bli äldre så blir det andra rutiner. Imorse vaknade hon vid 05 och var riktigt pigg, så då fick J kliva upp och jag fortsatte att sova några timmar till. Skönt att man kan turas om att kliva upp på morgonen.

För några veckor sedan bytte vi matsort från Babysemp 1 till Nan 1 och vilken skillnad det har blivit på Cornelias mage, hon får fortfarande messmör i maten men är inte lika hård längre. Så himla bra! Minifom dropparna slutade vi med i lite före matbytet och det blev ingen skillnad. Min syrra hade läst nånstans att de inte hade någon funktion och för oss verkar det stämma.  
Jag funderar lite på när man ska börja med Nan2, det står att de rekomenderar den från 4 månader men att man kan ge det från födseln.
Hur har ni gjort?


Blomster: Jo jag var riktigt orolig före hur det skulle gå mellan våran hund och bebisen, då hunden inte gillar barn. Men än så länge går det riktigt bra! Hon är riktigt mån om Cornelia, vill kolla så att allt är okej då hon låter och om nån annan ska hålla i Cornelia så vaktar vovven. Så vi hoppas självklart att det ska fortsätta så här. Sen Cornelia kom har hon blivit en helt annan hund, mycket lugnare och springer inte bakom mina fötter lika mycket längre.

Morgonpigg

God morgon alla morgonpigga blogläsare!
Här har ni en som har varit vaken sen vid 6 tiden då dottern slog upp sina ögon och tyckte att det var dags att kliva upp ;-)

Jag har suttit och funderat lite vad man ska hitta på idag, det lutar åt att åka in till stan och kika lite grann.
Jag skulle behöva lite nya kläder, så vi får väl se om jag hittar nåt som passar, brukar alltid bli att köpa till Cornelia, men vem vet idag kanske jag hittar nåt till mig själv.

Har nyss läst i Åsas blogg och hon har skrivt ett så himla bra inlägg om Hur man blir med barn. Jag kan verkligen rekomendera er att läsa det ;-)


Här myser Cornelia & vovven ♥



Fredag

Idag är det lite skönare väder ute, -13 grader står termometern på nu. Jag, Cornelia och hunden har varit ute på en promenad. Lilltjejen sover alltid så bra i vagnen, tyvärr gillar hon inte att fortsätta sova i den när den står stilla, men man kan inte få allt här i världen ;-)

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på mer idag, men nåt skoj ska det väl ändå bli. Är ju fredag och då borde vi ha lite fredagsmys ;-)

Igår kväll beställde jag en tankini, (ni vet en sån där bikini som är som ett linne) från ellos. Måste ju ha nåt att ha på mig när babysimmet börjar. Vill inte skrämma upp de andra föräldrarna med att visa mig i en vanlig bikini ;-)
Det stod att det skulle ta 4-5 dagar så jag hoppas att den hinner komma till på onsdag för iså fall blir det nog badhuset då.

Hoppas att ni får en riktigt härlig fredag, med mycket fredagsmys!

Brrrr

Idag var det meningen att jag & Cornelia skulle åka till vårdcentralen och vara med på en information om mat och småbarn. Men då det är -27 grader här så känns det för kallt att åka iväg med gumman då hon nyss har varit sjuk. Så vi håller oss hemma istället.
Vi ska nog hitta nåt skoj att roa oss med.

Senare idag kommer i alla fall farmor och faster hit (Cornelias alltså) för att äta middag med oss.

Här kommer några bilder på Cornelia, visst har hon växt mycket på de här 3 månaderna?!









Bvc besök

Idag har vi varit på 3 månaders kontroll med lilltjejen. Hon hade gått upp i vikt sen 2 månaderskontrollen, nu väger hon 6800 gram och är 62,5 cm lång. Så stora tjejen alltså!
Var också meningen att hon skulle få sitt vaccin idag, men barnmorskan ville inte ge henne det då hon har varit så sjuk, så vi gör ett nytt försök med det nästa vecka.

Annars så har vi varit och handlat idag, så där lagomt roligt ;-)

Nu ikväll har vi varit här ute och pysslat på lite grann, gumman somnade direkt i vagnen och sover fortfarande. Märker att hon inte riktigt är helt frisk än då hon behöver sova mer än tidigare.
Men idag har hon i alla fall orkat leka och busa, så det går åt rätt håll.


Ni har bett om fler bilder, så här får ni en från dopet

3 månader

Igår blev det en tur till läkaren på vårdcentralen. Där konstaterade han att Cornelia var på gränsen till uttorkad. Läkaren ringde och pratade med en överläkare på barn och efter samtal kom vi fram till att vi ska fortsätta ge gumman vätskeersättning som vi kan ge tillsammans med lite saft för att locka henne till att dricka mer.
Överläkaren frågade även om vi var jätte oroliga och det var vi inte. Vi känner oss trygga med att ha henne hemma med oss, vi ville bara få veta vad vi skulle göra.

Så igår och inatt så har vi väckt gumman och gett henne vätska, har inte alltid varit så populärt, men måste man så måste man.

Idag mår hon mycket bättre. Har fått äta och behållt maten, så vi hoppas så klart att det har vänt nu. Men vi vet av erfarenhet att det snabbt kan vända igen.
Imorgon har vi en tid på bvc så då får vi se vad de säger. Vi vet att hon har gått ner i vikt, hennes runda goa kinder är inte lika stora längre. Det är lite osäkert om de kommer att kunna ge henne vaccinet imorgon då barnen ska vara friska för att få det.

Idag blir våran lilla tjej 3 hela månader, stora tjejen alltså!


1 år sedan

Idag är det en mycket speciell dag för oss, det är nämligen exakt ett år sedan jag fick tillbaka två embryon. När jag läser mitt inlägg som jag skrev den dagen så kommer alla minnerna tillbaka.
Jag hade jobbat natt, så jag var så där lagomt trött när jag kom hem. Förväntasfulla satt vi oss i bilen och började våran resa på 26 mil ner till våran klinik. Jag satt med mobilen i handen och höll tummarna att den inte skulle ringa.

Vi hade 5 långtidsodlade blastocyter i frysen, 2 av dem hade klarat upptinningen. När de frös ner hade ena 25 celler och det andra 20 celler, båda hade tappat 5 celler var vid upptiningen men redan börjat att dela sig igen. Embryologen tyckte att de såg riktigt fina ut.

Läkaren hade riktigt svårt att sätta katetern på plats, de fick använda tången och embryologen fick trycka på min mage. För mig gjorde det jätte ont och jag skulle precis be dem att sluta då min favoritdoktor fick katetern på plats. Det här var våran 7:e insättning och den som gjorde absolut ondast.

Men nu var i alla fall våra 2 små frysisar på plats och det var nu den långa väntan började! Hur det sen slutade vet ni ju men jag kan ju säga det ändå. Det blev våran älskade underbara bästaste Cornelia som imorgon blir 3 hela månader. Livet är helt underbart!




Stackars liten

Febern steg ytterligare för Cornelia igår kväll, den var uppe i 39 grader som mest. På kvällen ville hon inte äta nåt och det var svårt att få i henne vätskeersättning vilket gjorde att hon inte kissade mycket.
Så hela natten har jag väckt henne med jämna mellanrum för att få i henne vätskeersättningen.
På morgonen var febern nästa helt borta vilket känns så skönt.

Idag har hon ätit ganska bra av sin ersättning, hon har även lekt lite vilket är en jätte stor förbättring. Så nu törs jag väl nästan säga att det är på väg att vända. Hon har i och för sig fortfarande lite diaréer. 

Vi hade egentligen tänkt att åka till ikea ihelgen, men det var det bara att glömma. Det får vi ta nån annan dag istället.

På tal om nåt helt annat så har jag precis blivit en Buzzador. Om man blir en sån får man prova en massa spännande saker alldeles gratis och sen även bjuda/låta sina vänner prova. Efter det ska du berätta för Buzzador vad du/ni tyckte om produkten. 
Just ni söker de extra många som är gravida eller har barn födda 1:a februari 2009 och senare. Så gör som jag och anmäl er här. Gratis är gott! 

På bättringsvägen?

Natten blev ungefär som jag gissade... Jag hade mycket svårt att somna och när jag väl somnade så vaknade jag på en gång. J sov ganska bra, så han klev upp på morgonen med gumman så att jag fick sova lite längre.
Hon spydde sista gången inatt vid 02 tiden, efter det har hon bara haft diaréer några gånger.
Har kunnat ge henne lite mat, känns så skönt att hon får i sig nåt.

Nu har hon inte bajsat sen vid 11 -tiden så jag hoppas att det har lugnat ner sig. Hon är fortfarande jätte trött och sover mest hela tiden, men det förstår man efter hennes kväll och natt.

Tack för alla era kommentarer!


Uppdatering 17:10: Skulle inte ha skrivit så där, vid 15:30 tyckte jag att Cornelia kändes lite varm så jag gav henne en alvedon. Kollade febern 20 minuter EFTER att hon fårr alvedon och då låg den på 38,4 grader. Alldeles nyss kollade vi igen och då låg den på 37,9 grader så den sjunker i alla fall.
När jag skulle byta blöja på henne så ser jag att det är lite lite kristaller i urinet (såna som hon hade när hon var alldeles nyfödd rosa/rostfärgade) Hennes kiss luktar även ganska starkt men det är för att hon inte äter så mycket.

Har pratat med vårdcentralen som rekomenderade oss att ge vätskeersättning, frågade läkaren om det igår men hon sa att vi inte behövde ge det vilket jag tyckte var riktigt konstigt.
Så nu ger vi i alla fall vätskeersättning. Om gumman blir sämre ska vi åka in till sjukhuset igen, om hon inte är bättre imorgon så ska vi även då kontakta sjukvården igen.

Magsjuka

Cornelia åt mat vid 15:30 och då var allt som vanligt. Efter maten blev hon trött och somnade kanske vid 17 -tiden. Inget konstigt med det. En timme efter det vaknade hon av en stor kaskadspya som sedan dess har fortsatt.

Ringde och pratade med rådgivningssköterskan vid 22 tiden då hon är så slö, bara sover och sover. Hon rådde oss att åka upp på akuten, sagt och gjort vi satt oss i bilen och åkte dit.

Väl på sjukhuset fick vi träffa en läkare på en gång, hon gjorde en kontroll av gumman och allt såg bra ut. Medans vi var på akuten hann hon kräkas 2 gånger, bara galla.
Läkaren konstaterade att våran lilla tjej har fått magsjuka, hon sa även att det är bra att Cornelia är stor för sin ålder, hon har lite att ta ifrån.
Om Cornelia verkligen vill ha mat så ska vi ge henne jätte jätte lite, om hon sen vill ha mer ska vi vänta i en kvart.

Vi får se hur den här natten blir. Det blir nog inte många timmars sömn för oss om vi alls kommer att kunna sova. Jag anklagar mig själv för att jag lät en person hålla henne som hade mått lite illa. Personen själv sa att det inte var magsjuka.... Nu kommer jag att vara stenhård med vem som håller i henne. Detta vill jag inte gå igenom igen, det känns verkligen i mammahjärtat.


Sovmorgon

Ytterligare en natt med perfekt sömn. Okej att hon vaknar vid 2-3 tiden för att äta men den lilla pausen gills inte tycker jag. Då äter hon bara för att sen somna om.
Hon sover alltså som en prinsessa i sin säng!

Idag hade jag sån tur så jag fick lite sovmorgon, J och Cornelia klev upp och hade det roligt medans jag sov till, halv tio.

För ungefär en vecka sedan bytte vi ersättningssort från babysempt till Nan och vilken skillnad det har blivit på våran dotter. Hon har nästan ingen magknip längre, vi har till och med slutat med minifom dropparna. Nu får hon även bajsa några gånger per dag. Har tänkt att börja minska ner på messmöret snart och se om det i slutändan fungerar utan det. Men en sak i taget, tror inte att man kan ha för bråttom.

Just nu ligger gumman och sover middag i sin takvagga. Är så viktigt att hon får sin sömn så hon inte blir så där övertrött som hon annars lätt kan bli.


Mamma häng

Inatt har det varit andra natten i rad som Cornelia har sovit i egen säng och hon sover så bra. Hon vaknar för att äta, men somnar sen om på en gång. Imorse när hon vaknade för att kliva upp strax efter 08 så hör jag hur hon ligger och pratar med mobilen som hänger ovanför sängen. Så sött!

Idag har jag & gumman gjort stan där vi träffade 9 andra mammor med deras barn. Har gått med i en grupp på facebook som är för nyblivna mammor från våran stad, helt perfekt sätt att träffa andra mammor och barn på. Cornelia börjar bli mer och mer intresserad av andra barn, det är så spännande att titta på de andra ;-)

Nu ligger gumman och sover och jag börjar känna mig lite små trött också, så det kanske är dags att börja fixa lite med middagen så att jag inte somnar...


MTVD: Oj det lät riktigt trångt, men finns det hjärterum så finns det stjärterum ;-) Självklart så måste vi ta en barnvagnspromenad till våren med våra underbarn!

Rantat på

Natten till idag har varit helt underbar. Vi bestämde igår att nu MÅSTE Cornelia börja sova i sin egen säng då vi sover så dåligt i dubbelsängen. Med vi menar jag alla vi tre. Våran dotter ligger inte still i sängen då hon sover utan hon gillar att röra sig ordentligt vilket gör att jag & J knappt rymms i våran säng.
Men hur som helst så la vi henne i spjälsängen igår kväll och där somnade hon på en gång, för att vakna vid 03 tiden för att få lite mat. Eter maten somnade hon om till strax efter 06 då hon var lite orolig och fick då komma över till oss, då var det ju ändå morgon. Sen sov vi vidare till halv nio.
Så idag har jag varit en pigg mamma och har kännt mig riktigt utvilad, en underbar känsla!

Den här dagen har vi mest spenderat på vift. Vi började dagen med att åka och köpa en blombukett och chokladtryffel till min kompis som sjöng på dopet. Sen åkte vi vidare till henne. Väl där tog vi en barnvagnspromenad i det vackra vädret, tyvärr var inte lilltjejen riktigt med på det så den blev kort.
Sen blev det fika och en massa surr, alltså en riktigt trevlig dag.

Sen var vi hem en snabbis före det blev dags att åka till min systeryster där vi var barnvakt till min systerson. Så då blev det bokläsning och mys med han. Hann med att få middag hos dem också innan det var dags att åka hem igen.

Cornelia har varit lite små kinkig ikväll, övertrött skulle jag säga att hon var. Hon är lite som jag, rädd att missa nåt skoj om hon sover ;-)


Så här glad blir man när man får se sin mamma på dopet ♥