Fixar och donar

Jag gillar inte när man ska ställa om klockan, det var meningen att man skulle få "sovmorgon" igår. Men jag tror inte att Cornelia hade förstått det. Klockan 5 vaknade hon igår och var pigg så då var det bara att kliva upp. Igår kväll kämpade vi för att hålla henne uppe till klockan 19, tänkte att vi då skulle få sova lite längre idag. Vid 5 började hon vaknade, men idag fick vi henne i alla fall att ligga kvar till kvart i sex. Så nån sovmorgon har det inte blivit här, varken igår eller idag!

Förra veckan kraschade våran dator, så efter att ha fått domen att det skulle kosta ca 4000 kr att laga den så blev det en ny bärbar sak som har fått flytta hem till oss.
I den här är det inte vista utan nu är det windows 7 tror jag att det hette, vilket gör mig lite små förvirrad då programmen är lite annorlunda. Skulle gå in i windows movie maker, men här fanns det tydligen bara windows live movie maker vilket verkade vara lite konstigare....

Annars så försöker vi att fixa och dona lite grann inför begravningen av min svärmor.
Kläder är köpta till både mig och Cornelia, så nu slipper vi gå nakna ;-)
Finast på begravningen kommer utan tvekan att vara Cornelia. Den här klänningen från kappahl ska hon ha på sig. (Den är ännu finare i verkligheten)


Cornelias 1års dag närmar sig med stormsteg. På söndag kommer hon att ha ett litet barnkalas med sina två kompisar och deras föräldrar. Sen på tisdag den 8:e så kommer stora tjocka släkten hit för att fira våran älskade dotter på hennes 1års dag.
Tänk att jag snakart har varit mamma i ett år, tiden har gått sjukt fort.

Telefonsamtal

Idag var det då meningen att Cornelia skulle till tandläkaren för första gången, men telefonen ringde imorse och sa att tandsköterskan var sjuk så vi fick en ny tid om några veckor.

Ett medarbetssamtal har jag hunnit med på förmiddagen, medans jag var och "fjäskade" för chefen fick Cornelia vara hos sin farfar.

Ett besök på affärn blev det med en trött dotter innan vi kom hem, måste ju få ha lite gotta till helgen ;-) Men det kanske vi inte skulle ha köpt för vi hann inte mer än hem så ringde min läkare upp från vårdcentralen. Var och tog en massa prover igen i tisdags då jag även fick träffa två läkare.
Den första läkaren som jag har varit hos trodde att jag kunde ha nån muskelsjukdom men hennes mer erfarna kollega trodde absolut inte det vilket känns så bra!
Han var mer inne på att det är min sköldskörtel som håller på att tjorva och det fick jag lite svar på idag då det var ett prov som var konstigt.
Sen varför mina ben är som timmerstockar på morgonen hade han inte riktigt nåt svar på än utan det ska fortsätta att utredas. Fick en tid till den bättre om dryga två veckor.
Angående mina blodprover så har äntligen min långtidssänka börja att sjunka, den är fortfarande inte normal men på rätt väg i alla fall.
Men det som inte var så bra var mitt fastesocker, som var för högt. Då jag hade graviditetsdiabetes så ligger jag i riskzonen att drabbas av "riktig" diabetes så detta skulle fortsätta att kontroleras. Så mitt gotta i kväll får nog bli frukt istället för godis. Coca cola måste nog bytas ut mot coca cola zero...

Nu ska jag börja att göra mig i ordning för att jobba ett nattpass på mitt jobb, min 3:e och sista natt för den här månaden. Mitt mål är ju tre nätter varje månad så det känns bra att ha klarat det!

Ha en bra fredagskväll med mycket mys!

Tack!

Tusen tack för alla era kommentarer! Jag har inte orkat vara in och tacka er var och en, men ni ska veta att de uppskattas!
Har inte haft någon lust alls att blogga de sista dagarna. Min energi och kraft har gått till att ta en stund i taget och bara vara.

Cornelia har de sista dagarna varit mer gnällig och velat vara i famnen och mysa, hon märker att det är nåt som inte är som vanligt :-(

På tal om våran älskade dotter, hon är den som håller oss alla uppe. Hon ler och charmar alla i sin närhet, oavsett hur ledsna vi är så blir man alltid glad och värm i hjärtat då hon är nära. Vet inte vad vi skulle göra utan henne ♥

Imorgon ska jag iväg på medarbetssamtal och efter det blir det Cornelias första tandläkarbesök. Hon har precis fått två nya tänder.
Den ena är en kindtand i hennes högra nederkäke och den andra är en kindtand i hennes vänstra överkäke.




:-(

Det här blir inte ett vanligt inlägg som börjar inatt har Cornelia sovit... bla bla...

Utan här känns allt bara tomt nu. Igår somnade nämligen min älskade svärmor in, endast 52år gammal. Livet känns verkligen inte rättvist.
Vet inte vad jag ska skriva mer än att vi försöker ta en dag i taget, huvudet upp och benen ner. Mer än så orkar vi inte.


Bakat

Natten som har varit var inte lika bra som natten innan, men vi ska ändå inte klaga. Cornelia har blivit ganska hostig på nätterna vilket ställer till det för henne då hon ska sova.

Igår efter middagen fick jag nåt ryck så då ställde jag mig och gjorde bullar.  Idag tror jag att det blir att göra lite chokladbullar, för vad är ett barnkalas utan just det?
När J fyllde år så glömde jag helt bort att ta fram morotskakan som jag hade bakat, men det var nog lika bra så då kan vi spara den till Cornelias kalas iställlet ;-)

Det här är en av Cornelias favoritsaker att göra just nu...




Underbar

Med risk att jag får ta tillbaka det här sen så måste jag berätta att vi har haft en underbar natt! Cornelia somnade redan 18:30 och en gång fick vi ge henne tutten på kvällen, sen har hon sovit ända tills 6 då hon fick välling i sängen och sen var det full rulle!
Såna här nätter tackar vi inte nej till att få fler av!!!!



Idag har vi inga som helst planer, utan vi ska bara vara hemma och kurera oss. Ett varv med snabeldragaren hade inte heller varit helt fel så det ska vi väl också roa oss med.

Igår hann jag inte mer än att skriva att jag skulle lägga mig på soffan så vaknade gumman.
På tal om igår så glömde jag att berätta att Cornelias äldsta kusin (har bara två) skulle ringa igår för att gratta Cornelia på hennes bolibompa namnsdag som var igår. Bolibompa har gjort en egen "kalender" med olika namn som inte har namnsdag i den vanliga traditionella kalenderna så igår var det då Cornelias tur!


Stan

Idag har jag & Cornelia pallrat våra halvkrassliga kroppar in till stan, den ena av oss fick åka kungligt i vagnen och den andra fick gå i blåsten och frysa.

På dagens agenda stod det att hämta ut linser till mig, kolla/köpa födelsedagspresenter till den lilla.
Med oss hem så kom då linser till mig, pyjmas och en present till Cornelia. Det var en snabb visit i stan, så jag känner mig nöjd med dagens shopping.
Det blev en två delad pyjamas från kappahl till Cornelia, är lite svårt då det är dubbelstorlekar men jag chansade och tog den större (86/92) och den var lite för stor men fungerar redan nu. Om ni behöver två delade pyjamaser så rekomenderar jag er att ta en tripp till kappahl för där hade de en pyjamas för 119 kr så det var som hittat.

Nu ska jag passa på att lägga mig i soffan ett tag medans den lilla sover. Men varje gång jag tänker göra det så brukar hon vakna så lägligt ;-)

Gnälligt

Idag har vi haft en rätt så gnällig dag här hemma. J har jobbat till klockan 14 så jag & gumman har försökt roa oss själva, men det är inte det lättaste då det är pissigt väder ute och man inte är riktigt frisk.
Men men nu sover den lilla i alla fall (äntligen) så nu passar jag på att ta det lite lugnt.

När vi blir friska så borde vi väl ändå slippa sjukdomar ett bra tag. Tycker att vi har haft en riktigt tung höst med förkylningar som har avlöst varandra, vi har inte riktigt tid med det här ;-)

J hade ett litet roligt uppdrag (eller inte) då han kom hem från jobbet, det hade nämligen blivit stock i avloppet i köket. Så efter lite kämpande så fungerar allt som det ska nu. Jag kan säga att det inte luktade så gott här inne efteråt...


Paltkoma

Idag vaknade jag av att jag hade ont i en tand, det första jag hann tänka var: Hjälp nu blir det dyrt. Men lika fort som jag hann tänka det kom jag på att jag förra året tecknade ett abongemang på tänderna. Jag betalar alltså en summa varje år.
Så glad i hågen ringde jag då till tandläkaren och fick en tid klockan 15.
Började dagen på vårdcentralen där jag lämnade 4 rör med blod, så då får vi se om läkaren blir nå´ klokare då svaren kommer.

Sen hann jag vara hemma ett tag tills hela familjen satt sig i bilen för att åka iväg till mina föräldrar där vi skulle bli bjudna på mat efter mitt tandläkarbesök.

Tandläkarbesöket gick fint, jag hade inget nytt hål utan det är tanden som jag lagade förra året som gör ont. Jag har visst känsliga tandhalsar. Sen fick han även slipa den lagade tanden och sätta lite ny plast på den då jag biter/borstar för hårt. Men nu känns allt bra igen, så jag hoppas att det fortsätter vara bra för jag har ingen lust att borra upp lagningen för att göra en rotfyllningen vilket kan bli aktuellt om jag får mer problem :-(
När jag gick ut från tandläkaren funderade jag lite för mig själv vad ett sånt här besök skulle ha kostat, akuttid plus det tandläkaren gjorde. 1000 kr skulle aldrig ha räckt, så just nu känner jag att jag har sparat pengar. Undra vad jag ska göra för kul med de?!

Efter tandläkarbesöket var det då gomiddag hos mina föräldrar, helt underbart att få äta borta då hela familjen är förkylda och allmänt risiga.
Det bjöds på en riktig norrländsk delikatess, nämligen palt!
Cornelia fick först korv och potatis och skulle då sen få smaka palt med oss, men gumman var helt galen i det så jag tror att hon åt en hel palt själv (mamma gör rätt så små paltar). När palten var slut från hennes tallrik så slickade hon den, ja inte min mamma utan Cornelia så klart!






Kalas

Vi tog sovmorgon idag, jag var den som vaknade först strax efter 8 och jag måste erkänna att jag blev rädd att det hade hänt nåt med Cornelia. Några minuter senare kom J ner och vid halv nio så var det gummans tur att vakna.

Vi fick lite bråttom efter våran sovmorgon då J fyller 33 idag och det har vi självklart firat med kalas hela dagen lång.
Besök har vi haft i stort sett hela dagen. Så nu ikväll så är vi slut som artister. Men mycket beror nog på att vi är förkylda alla tre.

Imorgon var det tänk att vi skulle på kyrkis men det sätter förkylningarna käppar i hjulen för. Det blir en dag hemma förutom på förmiddagen då jag ska iväg till vårdcentralen för att ta blodprover igen.

Nu ska jag sätta mig och fortsätta med filmen som jag håller på att göra.

Jobbat

Min mysdag igår som jag hade bestämt skulle bli en lugn dag i tjocksockar och bara vara slutade med att jag fick ett samtal om jag ville jobba två nätter på mitt jobb. Så jag glad i hågen tackade jag till 20 timmars arbete.
Det slutade med att jag har haft en jobbig jobbarnatt med snorig näsa, hosta och allmänt dålig. Så imorse fick jag ringa och tack nej till den andra natten. 

Efter att jag vaknade idag har jag hunnit göra två tårtbottnar till J:s kalas imorgon. Då fyller han nämligen 33år. Funderar på om jag skulle orka mig på att blåsa upp några ballonger. Min systerson säger nämligen att man alltid ska ha ballonger om det är kalas och även Cornelia tycker att det är jättespännande med ballonger.

Ikväll blev Cornelia redan trött vid 17:30 vilket är alldels för tidigt för henne att gå och lägga sig. Så då gällde det att busa och hitta på roliga saker att göra. 45 minuter senare var min trött kropp rätt så slut så då passade jag på att slå på barnkanalen och då hade vi riktigt tur. Precis då började Den flygande mattan där de sjöng en massa olika låtor i en halvtimme. Cornelia dansade loss vid vardagsrumsbordet samtidigt som hon klappade händerna, mycket lyckat med andra ord! 

Jaaaa!!!!

Det första jag såg när jag gick in på bloglovin idag var att Sara hade plussat, så underbart! Fredagen kunde inte bli bättre. Det har varit en underbar vecka i bloggvärden, först var det Luiza & hennes man som fick se deras lilla mirakel på vul och nu Saras plus.
Är så himla glad för eran skull, hoppas att ni "smittar ner" fler med en massa graviditetsbacciler. Jag skulle inte  bli ledsen om jag blev "drabbad" ;-)

Igår kväll började jag känna av en förkylning och imorse så vaknade jag snorig och små hängig. Nu är det te och tjocksockar som gäller för på söndag ska jag vara frisk så det så! Då fyller bästaste J år så då har jag inte tid/ork att vara sjuk. 
Cornelia verkar inte ha ont i örat längre. Vi kör på med nässprayet och flytande ipren. Hon är snorig och små hängig, men det känns en bagatell.

Idag ska vi bara ha fredagsmys hela dagen lång.   


Kusligt...

Den här har jag precis sett på facebook och kan inte låta bli att lägga upp den här så att ni får se.

Kolla på de 3 prickarna ovanför näsan i 10 sek, titta sen upp i taket i 20 sek så får du en överraskning....



Läskigt va?!

Snoris

Natten har varit bättre än natten innan, men det säger ju inte så mycket egentligen. Cornelia vaknade vid 02 -tiden och då fick J ge henne mat och efter ett tag somnade hon om och tog till och med sovmorgon till 07:40, WOW!

Idag rinner näsan ännu mer, men jag tycker nog att hon tar sig lite mindre mot öronen så jag hoppas att det går åt rätt håll.

Imorgon var det tänkt att vi skulle på tacos lunch hos en av mammorna från föräldrarutbildningen, vi har inte träffats sen bebisarna föddes så vi hoppas att Cornelia ska få må bättre men det ser mörkt ut :-(




Rött

Ja idag blev det ett nytt besök på vårdcentralen. Vi fick träffa en underbar läkare som vi gärna går till igen. Hon började med att presentera sig för oss, men sen tog hon även i Cornelias hand (många pluspoäng), det var första gången en läkare såg henne som en "person" och inte bara en som har ont i örat.
Undersökningen av örat var lika jobbig den här gången som tidigare gånger, men idag kunde hon le åt läkaren efteråt. Hur som helst så visade det sig att Cornelia var röd och irriterad i högra örat (öronen?)

Läkaren var inne på samma linje som mig att det inte är bra att ge antibiotika efter antibiotikakur. Så nu ska vi ge nässpray 3ggr per dag tillsammans med ipren och hoppas att det ska gå över av sig själv. Men om det inte har blivit bättre tills på fredag så skulle vi komma in igen. Hoppas att det gör över av sig själv!

Det har varit en tjorvig kväll med en fröken som inte har velat sova utan bara velat sitta och gossa i mitt knä, vilket också är riktigt mysigt. Nu sover hon i alla fall, så vi får hålla våra tummar att det blir en bra natt.

Tack för eran hjälp med mitt låtproblem! Pernilla har nu hjälpt mig och lärt mig hur man för över musik från en skiva till datorn, man rippar alltså ;-) Tusen tack igen för hjälpen!

Igen

Ja så var det dags igen för Cornelia att bli sjuk igen. Vi har haft en tjorvig natt, då fröken har varit vaken mellan 23-01 ungefär. Mellan dem timmarna har jag hunnit byta 2 bajsblöjor. Vakna gjorde hon sen vid 5 tiden. Så det har inte blivit många timmars sömn för mig inatt. Men det får jag väl ta igen inatt (hoppas jag).
Sen hon vaknade på morgonen har det hunnit bli ytterligare 3 bajsblöjor så det kombinerat med snorig och gnällig är ingen bra kombination.
Hon har även börjat att ta sig för höger öra igen, så om två timmar blir det ett nytt besök på vårdcentralen.
Min spontana diagnos är att när hon blir förkyld så får hon ont i öronen då hon har för trånga gångar, men vi får se vad de säger.
Vi kan i alla fall inte hålla på att ge henne pencilinkur efter pencilinkur, vi slutade med den senaste i måndagsmorgon. Hon har alltså varit medicinfri i hela två dagar...

Så hela dagen har jag spenderat med en krasslig tjej i famnen. Känner mig så maktlös då jag ser att hon har det jobbigt. Vi som alltid har fått höra att vi har en sån frisk tjej, men nu helt plötsligt är hon mer sjuk är frisk.

Ja nu vet ni vad vi har gjort idag. Nu ska jag passa på att lägga mig på soffan ett tag medans Cornelia sover middag.

Snälla

Jag märker att jag uttryckte mig dåligt i mitt förra inlägg om vad jag behöver hjälp med. Min tanke är att jag ska ha blandade barnlåtar och vanliga låtar tex Idas sommarvisa, Imse vimse spindel, Här kommer Pippi Långstrump, Lille kattTeddybjörnen Fredriksson, Det vackraste jag vet, mm....

Jag undrar nu alltså om nån av er har nån av de här låtarna eller nån annan bra som kan tänkas passa på en film. Jag skulle alltså behöva ha dessa filer mailade till min mail.

Jag har massa barnskivor men tyvärr får jag inte in de låtarna i datorn, är inte direkt nåt datasnille.
Skulle så gärna vilja göra en film om Cornelia och ge till en mycket kär person som ligger på sjukhuset ♥

Så nu hoppas jag att ni kan hjälpa mig!!!!


Hjälp behövs

Igår kväll satt jag och förde över en massa videoklipp från videokameran till datorn. Tänkte att jag skulle försöka mig på att redigera en film av Cornelias första år.
Men nu har jag ett problem som jag hoppas att ni kan hjälpa mig med, jag skulle nämligen behöva lite bra musik som jag kan lägga in i filmen.
Så om nån av er har några lämpliga låtar som passar som lite "bakgrundsmusik" till Cornelias film så får ni jättegärna maila mig dem. Själv har jag ungefär 3 låtar på datorn så med dem kommer jag inte långt :-(

Idag kommer min syster och hennes barn hit på middag. Så då blir det en massa kusinmys och bus ♥

Igår ringde J på en babypulka som fanns på blocket. Har funderat lite på om vi verkligen kommer att behöva en pulka då Cornelia ska få en bob i julklapp av mormor och morfar. Hur som helst så hittade vi en fin som de skulle ha 50kr för, kände då att det inte spelar nån roll om vi köper den för om vi inte använder den så mycket så var det inga pengar.
Hur som helst så kollade jag på hitta.se först var personerna bodde och såg att de bodde mitt i stan. Men efter att J hade pratat med dem så fick vi veta att pulkan fanns hos säljarens föräldrar och de bodde grannar med mina svärföräldrar. Ibland är världen liten, så idag ska svärfar gå och hämta hem pulkan.


Ny vecka

Så var det måndag igen och ny vecka. När jag vaknar på morgonen brukar jag alltid slå på datorn för att se om det här hänt nåt skoj ute i världen (bloggvärden) men imorse gick det inte alls att gå ut på nätet, det stod att jag hade fel på nätverkskortet. Såg framför mig hur en massa pengar försvann och blev lite irriterad.
Men nu har jag själv fixat felet på nåt sätt, fråga mig inte hur men internet fungerar nu i alla fall.

Cornelia har precis somnat efter lunchen, så nu fick jag lite egen tid innan vi ska iväg på kyrkis. Vi har börjat att vara på kyrkis varje måndag så Cornelia får leka av sig och jag surra av mig ;-)

Nu ska jag passa på att plocka ihop lite här hemma innan vi ska iväg, alltid roligare att komma hem om det är undanplockat.

Förresten höll ju på att glömma fråga er: Ni som använder linser hur ofta går ni till optikern för att kolla ögonen/synen. Min optiker tycker att man ska göra det en gång per år men jag tycker att det känns lite onödigt. Jag använder dygnet runt linser...


Kinamat

Igår efter att vi hade ätit middag så var Cornelia riktigt trött och då var det fel tid för henne att sova. Så då passade vi på att åka till det som vi hoppas ska bli Cornelias dagis för att leka lite grann. Tyvärr fanns det inte så där jättemycket att göra där för henne, men med en sandlåda och en spade kommer man ganska långt...






Idag var det dags för min systerdotter V att döpas. Cornelia skötte sig alldeles utmärkt i kyrkan. Hon hade fullt upp med att sitta i sin mormors knä och peka på alla lampor samtidigt som hon säger Där!
Jag även systerdottern skötte sig galant, kräktes lite på min fina dopklänning men sen var det bara glada miner ;-)

Efter att ha varit hem till systeryster med familj på underbart gott dopfika så beställde vi hem kinamat. Cornelia skulle få äta korv och makaroner men jag kan säga att hon nonchade sin mat totalt. Så det slutade med att hon satt och åt friterad kyckling och biff med lök med oss istället, det ska väl börjas i tid...

Imorgon är det kyrkis för mig & Cornelia!



11månader

Jag börjar att misstänka att den lilla i familjen blir mutad av sin pappa, när han är ledig. Varje gång J är ledig från jobbet så sover Cornelia till halv sju ungefär, ibland längre. Men då det är jag som ska kliva upp med henne så kan hon vaknade redan kvart i fem...
Måste fråga J vad han mutar henne med så att jag också kan göra det ;-)

Idag har jag känt mig sjukt effektiv, vilket inte sker så ofta.
J åkte iväg med Cornelia till sin mormor och morfar och då passade jag på att stanna hemma för att få nåt gjort.
Började med att putsa alla fönstrerna på nerevåningen. Sen när jag ändå var i farten storstädade jag också. Lagomt tills jag var klar med det kom min kära familj hem så då blev det lunch.
Sen har jag fortsatt med vårat sovrum och Cornelias rum.
Så nu känns det rent och fräscht överallt.

Igår kväll bakade jag morotskaka också, så nu har jag äntligen börjat med bakningen.

Gårdagens besök på Leos lekland resulterade i att jag fick tillbaka mitt linsskydd. De hade hittat igen det, så då slapp jag köpa ett nytt.
Det var ännu mer fart på Cornelia den här gången, man ser verkligen hur roligt hon tycker att det är.


Vet inte riktigt vem hon spanar på här...


Kolla in frisyren ♥

När vi kom hem så var det en trött tjej som vi fick kämpa med att hålla vaken tills det var dags att lägga sig för kvällen.

Idag blir mitt lilla (stora) ♥ 11månader. Om en månad kommer vi att ha 1års kalas här hemma.
Den lilla fröken gillar att prata (och höra sin egen röst), många olika ord kommer. Mest är det mamma, där, titta, hej men även pappa kommer nån gång och idag kom även lampa för första gången.
Pekfingret används i stort sett hela tiden till att peka på olika saker (mamma, pappa & lampan).

Vi tränar på att gå varje dag, igår blev det nytt rekord med 5 steg!
Läsa böcker är riktigt roligt just nu, Max böckerna är favoriterna.
Cornelia äter i stort sett bara våran mat nu, sin egen mat är inte alls lika intressant och god ;-)

Uppe före tuppen

Imorse vaknade den lilla fröken tidigt, riktigt tidigt till och med för att vara Cornelia. 04:45 tyckte hon att det var morgon. Så då var det bara att kliva upp, till halv sex var vi nere och lekte. Men sen tyckte jag att det var dags att gå och lägga oss igen.
Efter lite tjorv så somnade hon äntligen om ända tills strax innan åtta. Välbehövligt kan jag säga!

När J kommer hem från jobbet ska vi åka till Leos lekland för lite bus och lek.

Ikväll får vi se om jag får nån tid (läs ork) att börja baka lite grann. Igår rengjorde jag i alla fall ugnen så nu är den ren och fin!

Såg ni förresten Drömmen om ett barn igår? Jag tyckte att det var riktigt bra. Personerna som var med var "vanliga Svenssons", som kämpade att få sitt första barn.
Om nimissade de kan jag verkligen rekomendera er att se det, men ladda upp med näsdukar... Jag grinande i stort sett genom hela programmet. Här kan ni se första programmet.




Mycket att göra

Idag har jag varit och köpt mig ett par nya jeans, absolut nödvändigt kan jag säga. Jag är verkligen dålig på att köpa kläder till mig själv, handlar mycket hellre till Cornelia, ja till och med till J. Men idag så blev det äntligen nånting till mig själv.

Annars så har det inte hänt så mycket här hemma. Har börjat att inse att hösten är här och jag har inte "hunnit" putsa fönstrerna än plus en massa andra saker som jag känner att jag måste göra. Så nu tror jag att ska strycka en sak på min att göra lista som jag har i huvudet och det är att rengöra ugnen. Så tråkigt, men ibland nödvändigt.
Skulle även behöva baka lite grann då J fyller år nästa vecka och om dryga månaden är det 1års kalas för Cornelia. Men nu gör vi en sak i taget, ugnen först!

Om dryga timmen kommer jag att sitta bänkad framför tv:n och se Drömmen om ett barn, som startar upp ikväll klockan 20:00 på tv3.
Jag har höga förväntningar på det här programmet så jag hoppas att det blir lika bra som jag tror.


Lek

Den här natten som vi har haft ska vi inte ens prata om, har varit en hel del ledsna miner om vi säger så....
När vi vaknade strax innan klockan sex så var vi i alla fall nöjda och glada.

Efter lunchen idag har vi hängt på Leos lekland, premiär för både mig och Cornelia. Vi var där tillsammans med två andra mammor och deras barn.

På Leos var det full rulle på de små hela tiden, ja även för oss vuxna. Jag trotsade min höjdrädsla och åkte en stor rutchkana med Cornelia. Vet inte vem som tyckte att den kittlade mest, jag eller Cornelia ;-)

 

Vi hann även med att "bada" i bollhavet, först fick Cornelia vara med bollarna själv tillsammans med sin kompis men det var för läskigt så då var det bara för mig att också hoppa i. I bollhavet tappade jag tyvärr bort min skyddslins till objektivet. Så nu måste jag köpa en ny, har nån koll på var man kan köpa såna till en Nikon systemkamera billigt så hojta gärna till.



Jag trodde aldrig att det skulle vara så här stort på Leos, tyckte att det var riktigt bra upplagt där. De hade till och med en bebishörna där vi var ganska mycket.



Som ni säkert förstår efter mitt inlägg så gillade vi det här, så hit kommer vi att åka fler gånger. Ser redan fram emot nästa gång. Tror att vi ska ta med oss J dit på fredag efter lunch!

Nu ikväll ska vi bara känna lugnet här hemma. J ska iväg så jag & Cornelia ska bar vara och ta det lugnt. Den lilla, ja även den stora känner sig ganska trött. Men nu får vi hålla oss uppe några timmar till.
Sen klockan 21 börjar en av mina favoritserier om, Greys anatomy. Igår var det säsongspremiär för Desperate housewife. Gillar när serierna börjar om!


3:e läkarbesöket

Ja idag blev det ett 3:e besök på vårdcentralen sen förra måndagen med Cornelia. Samma läkare som förra gången och han såg att det hade blivit bättre i örat, JIPPI!
Gumman har sovit bättre inatt så det kanske är på väg att vända nu (hoppas!). Läkaren kollade i alla fall i öronen och då blev det samma ledsna miner igen. Sen fick vi gå på labbet där de tog ett litet blodprov men inte en tår och så kollade de även tempen på henne.
Allt var bra med både tempen och sänkan.
Läkaren förlängde i alla fall hennes antibiotika kur i tre dagar extra, så istället för 7 dagar blir det 10.

Just nu sover den lilla ute i vagnen medans jag sitter här framför datorn en sväng.

Idag ska vi till min mormor på middag, hon skulle göra köttsoppa! Annars så händer det inte så mycket här hemma.


Trötta

Här har vi haft ytterligare en dålig natt, vet inte vilken i ordningen. Cornelia vaknar sjuttioelva gånger varje natt och är ledsen. Så det kommer att vara en trött mamma idag....

Tror att det är hennes öron som tjorvar, då hon ofta tar sig mot framför allt höger öra.
Läkaren sa att vi skulle avvakta tills imorgon, så vi gör väl så. Men är det ingen förbättring så blir det 3:e läkarbesöket imorgon. Varför hjälper inte medicinen för henne....

Under dagarna så märker vi inte av att hon har ont lika mycket, men det är värst då hon ska sova :(

Idag blir det en sväng till kyrkis så att gumman får leka med lite kompisar ett tag.

Jag har tagit några bilder på Cornelia med hennes vinteroutfit. Det som saknas på bilderna är vinterskorna (kavat som vi har fått låna av en granne) och vinterhandskarna.





Overallen är en Kaxs från Kappahl och mössan kommer från polarn och pyret.  

Rantat på

Nu har Cornelia ätit den här nya medicinen sen lunch i fredags och än märker vi ingen skillnad. Så vi avvaktar väl till tisdag då läkaren sa att vi absolut skulle märka skillnad. Annars så blir det ett tredje besök hos läkaren och har hon då fortfarande öroninflammation så tänker jag kräva en remiss till öron eller barn på sjukhuset.

Idag har vi haft en rantardag. Vi började med 1års kalas hos bästaste "killen" till Cornelia. Där blev det tårta och fika, ja även för Nea och jag kan lova att det var riktigt gott ;)

Sen har vi varit och umgås med gummans farmor, farfar, faster, gammelfarmor och gammelfarfar. Så det var också riktigt mysigt, de hade köpt en massa olika baguetter från Dagobert som de hade delat upp i små mackor så då fick man testa olika smaker.

När vi kom hem var klockan kring 17:30 och då började den lilla att bli riktigt trött. Så då gällde det att vara underhållande, vilket inte är det lättaste med en småsjuk tjej. Så passade vi på att gå och hälsa på grannen så det blev lite miljöombyte.

Gårdagens stadsbesök resulterade i en ny vintermössa från Polarn och pyret och ett par Hestra handskar från en annan barnklädesbutik här i stan.





De här handskarna är det flera som har rekomenderat till oss bara för att de är så lätta att sätta på då dragkedjan går att dra ner ända till tummen. Plus att det är riktigt varma också. Tyvärr är de dyra att köpa (280kr) men Cornelias mormor köpte de till henne.
Det finns visst några liknande på intersport, men tyvärr har flera påpekat att inte dragkedjerna håller...

Oktober

Så var det lördag och en ny månad. Oktober börjar med sol här uppe i norr, dock är det lite små kyligt. Känns att vintern kommer med full fart.

Den här månaden innehåller flera kalas, Cornelias "kille" startar med kalas imorgon. Även pappan i huset och morfarn fyller år. Även ett dop ska vi på nästa helg då yngsta kusinen ska döpas. Mycket trevligheter med andra ord.

Här har hela familjen varit vaken sen klockan 6 och det sker inte ofta på en helg. Oftast brukar jag sova vidare då J & C kliver upp, men ibland så kliver även jag upp.
Vi har haft en liten tjorvig natt, i alla fall början av den. Blev en massa spring in till Neas rum då hon vaknade och var ledsen. Har haft ganska ont i örat i natt. Vid 23 tiden gav jag henne alvedon och en stund senare så somnade hon.
Hoppas verkligen att den här medicinen ska hjälpa så att hon slipper ha så ont.

Idag blir det att åka in till stan en sväng, dagens måste är en tjockare vintermössa till den lilla. Kylan kommer med snabb fart nu så det känns nödvändigt. Samtidigt så kommer nog alltid Nea att ha problem med sina öron och då gäller det att ha bra mössor som värmer och håller borta vinden.