Kan inte kommentera...

Nu har jag försökt gå in och kommentera i många bloggar, men tyvärr verkar jag inte kunna kommentera hos er som har blogspot, vet inte om det är nåt fel just nu för igår gick det inte heller.
Så om ni undrar varför jag inte skriver nåt till er så är det därför.

Men om nån av er vet vad det är för fel så får ni gärna säga det till mig eller om jag kan göra nåt. Har testat att kommenterat både som anonym och med namn, men inget fungerade :-(


Ny medicin

Jag ringde till vårdcentralen imorse direkt då de öppnade och fick en tid till en läkare klockan 10.
Direkt läkaren tog fram sitt "instrument" som man kollar i öronen med började Cornelia att storgråta. Stackarn kom ihåg hur det var i måndags.
Hur som helst så såg den här läkaren att hon fortfarande hade öroninflammation i höger öra. Vänster såg bättre ut. Så nu har Cornelia fått sina andra antiobiotika kur. Bara att hoppas att den här hjälper bättre.

Var inte det lättaste att hitta ett apotek som hade den hemma, verkar inte var den vanligaste sorten som de skriver ut. På tredje apoteket som vi åkte till hade de hemma. Så snart ska hon få sin första dos. Nu ska vi även ge nässpray.

Då vi höll på att leta efter ett apotekt som hade våran medicin hemma så gick vi förbi ett "tivoli" som de kallade det för på coop forum. Där fick hon en ballong, som nog gjorde hennes dag...

På väg hem så somnade Cornelia i bilen och fortsatte att sova då jag bar inne henne, la henne då i sitt lektält där hon fortsatte att sova gott.Ibland säger en bild mer än tusen ord och det tycker jag stämmer här...Den här sista bilden tycker jag blev så himla bra fast den är lite oskarp.


Fortfarande ont

Här hemma är det mycket gnäll och ledsna miner just nu, framför allt då fröken blir trött. 
Cornelia verkar ha mer ont i öronen nu än tidigare, vilket jag tycker verkar konstigt då hon får sista antibiotikan på lördag morgon. Hon har feber som kommer och går.
Så imorgon kommer jag att ringa till vårdcentralen direkt på morgonen och höra vad de säger.

Ikväll var jag & gumman och hälsade på världens bästa moster och kusinerna. Den äldsta kusinen var dock inte på sitt bästa humör så han ville inte riktigt leka med nelia. Men Cornelia och den yngre kusinen hade roligt tillsammans. Min lilla gumma "pussade" på sin kusin flera gånger, hur gulligt som helst. Tyvärr blev det inga bra bilder på det. Men det kommer väl fler tillfällen.

Marre: Hoppas att du ser det här, jag kan inte kommentera på din blogg. Det jag skriver "försvinner" bara :-(

Sötpotatis Nötkött

Jag har tidigare berättat att jag är en buzzador och som buzzador får man chansen att testa olika nya produkter som man sedan får ge till sina vänner som också får testa dem.
Det kostar inget att vara en buzzador utan allt är gratis och gratis är ju gott!

Nu har jag fått chansen att testa Nestles Sötpotatis Nötkött, eller jag och jag. Cornelia har fått chansen. Jag hjälper henne bara att berätta om produkten ;-)Egentligen är Cornelia lite för stor för den här maten, men hon fick ändå äta det här och det gick ner. Hon var lite skeptisk de första tuggorna, men sen slank resten av maten ned. 
Det blev en del mmm under måltiden så vi ger den här maten tummen upp! 

Vi har även hunnit med att bjuda yngsta kusinen V som är 6månader och hennes kusin E 9månader på det här till lunch. V som är i början av sitt ätande gillade det här. Så jag skulle tro att den här maten kommer att serveras fler gånger där.
Även E gillade maten så även där kommer den att köpas hem.Somnade tidigt

Igår kväll somnade gumman redan 18:30 vilket är för tidigt för henne egentligen men då man är sjuk så kan det inte hjälpas. Så vi var beredda på en tidig morgon.
Hon vaknade några på kvällen och satt då upp i sängen och höll sig mot öronen, det gör nog riktigt ont för henne...
04 vaknade hon och fick välling men somnade om lika fort och strax innan halv sju så hör jag hur hon börjar prata i sin säng. När man hör det glada pratet så vet man att hon har sovit färdigt.
Så fast hon somnade tidigt så blev det ändå en bra natt.

Jag märker på henne att hon inte har samma ork nu, antibiotikan och det onda gör henne trött.

Det har blivit nåt fel på min usb sladd som hör till systemkameran & videokameran så jag kan tyvärr inte visa några bilder. Måste köpa en ny. Blir galen när inte tekniken fungerar som jag vill... :-(

På tal om teknik så har nu äntligen blogg.se skaffat en app så att man ska kunna blogga från mobilen, men tyvärr bara till iphone så då fungerar det inte för mig som har en android... Bara att hålla tummarna att det inte tar allt för lång tid för dem att fixa en till app.
Men risken finns ju att det blir en hel den inlägg från mig då ;-)

Tävla med Hanna

När jag ändå är i farten med inlägg så publicerar jag väl ett 3:e för idag ;-)

Hanna firar att hon har skrivit sitt 3000:e inlägg på sin blogg och klart att det ska firas!!!
Tänk er själva 3000 inlägg, det är inte illa.

Hur som helst så firar hon det med en tävling i sin blogg där hon kommer att lotta ut 3 vinster.

Om du vill vara med och tävla så går du in här.
Tävlingen avslutas på söndag!

Media

Nu verkar det som att ofrivilligt barnlöshet är i hetluften, vilket gör mig så himla glad att media ÄNTLIGEN får upp ögonen för oss. Fast vi har fått vårat mirakel så räknar jag mig till ofrivilligt barnlösa för det har jag varit under längre tid än jag har varit mamma.

Här kommer några artiklar från dagens tidningar:

Längtan efter barn har funnits sedan tonåren
Fortfarande ett socialt stigma
Barn är inte meningen med mitt liv
Att skaffa barn var ett senare projekt i livet
Det är en stor sorg

Självklart länkar jag också till Johanna Mannungs debattartikel på aftonbladet idag. Måste jag skilja mig för att få ett barn till?

Tack...

...för eran respons på mitt förra inlägg. Känns skönt/kul att veta ni fortfarande läser.

Igår var det Barn till varje pris på svt1 som jag självklart satt klistrad framför. Om nån av er har missat det så kan ni se det här.

Jag tyckte att programmet var riktigt bra, det var en sak jag inte gillade och det var författaren som var med Anna tror jag att hon hette. Hon hade lite konstiga åsikter, men alla måste få tycka som man vill.

Hur som helst så kom jag att tänka på hu det var förr om man inte kunde få barn och kom då genast in på min farmors föräldrar.

Min farmors föräldrar kunde inte få barn. Men min farmors morbror och hans fru hade inga problem med att få barn. Då frågade helt enkelt min farmors adoptivföräldrar om de fick adoptera ett barn av dem och det fick dem. Så min farmor hamnade på det sättet hos sina adoptivföräldrar. Under hela hennes uppväxt så har de varit öppna med att hon är adopterad och hon känner sina syskon. Det här var 1943.
Alla parter har varit riktigt nöjda med det här beslutet. 

Kanske jag skulle fråga syrran om vi får adoptera ett av deras barn?!


Idag är Cornelia mer gnällig och verkar ha mer ont i sina öron. Har haft svårt att sova på dagen och vill mest sitta i famnen och goa.

För ett tag sedan så tog hon sina två första steg. Sen ramlade hon, men så duktig hon var. Cornelia har försökt länge att släppa taget och "gå" men varje gång har hon ramlat lika fort som hon har släppt taget, men idag blev det två småa steg. Så snart kanske den lilla fröken går.


Nån där

Halloj där ute!

Om det nu är nån som läser här, eller jag vet att det är mellan 100-200 unika besökare här varje dag. Av de där besökarna så har jag ungefär 5 kommentarer per dag, vilket inte är så mycket rent procentuellt.
Så det får mig att fundera på om bloggen har blivit jättetråkig så att det är därför ingen orkar kommentera eller om ni helt enkelt inte läser den längre...
Så ni får gärna lämna om en kommentar om ni vill att jag ska ändra på nåt, lägga ner bloggen eller helt enkelt bara ge er "känna" vem ni är.

Idag har jag & Cornelia varit till vårdcentralen, där började de med att ta prover på mig. En timme senare var det Cornelias tur att få träffa doktorn som kollade i gummans öron och det var som jag misstänkte. Hon har öroninflammation i båda öronen så idag har hon fått sin första antibiotika kur som hon ska äta i 5 dagar.
Jag kan säga att den lilla inte var glad då doktorn skulle kolla i öronen. Läkaren lyssnade även på brösten och kollade i halsen men där lät och såg allt bara bra ut.

När vi hade varit på vårdcentralen så upptäckte jag att det var punktering på vänster bakdäck och enligt våran granne hade det varit det redan då jag åkte hemifrån utan att jag märkte det... Hur som helst så klarade sig fälgen och däcket också verkar det som.
Så J fick åka från jobbet för att komma och byta bil med mig så att jag & Cornelia tog oss vidare till kyrkis där vi har spenderat eftermiddagen.

Nu ikväll har vi haft en trött tjej, men det kan bero på antibiotikan och även leken idag. Vad som händer imorgon återstår att se, allt beror på hur Cornelia mår.

Nu ska jag sätta mig framför tv:n och se på Barn till varje pris på svt1 som börjar nu klockan 20:00.


Sjuk igen

Gårdagens provtagning blev ingen provtagning, min läkare hade gjort en liten miss kan man säga.
Jag hade tid till vårdcentalen 13:10 och blev då uppropad, personalen på labbet undrade sen vad jag skulle ta för prover för min läkare hade glömt att lägga upp en remiss.
Efter lite letande i min journal så hittade dem vilka prover som skulle tas, men då de skulle in i centrifugen så hann de inte ta prover igår då proverna skulle skickas iväg sen.
Jaja på måndag ska vi göra ett nytt försök, jag har då fått en tid på morgonen...

Cornelia är lite små sjuk igen. Hon är snorig och allmänt hängig. Ska ringa till vårdcentralen om henne på måndag då hon ofta tar sig mot höger öra. J var ett öronbarn då han var liten och även Cornelias faster har haft problem med öronen så jag ska be en läkare att kolla gummans öron.

Annars så händer det inte så mycket här hemma. Idag har det knappt regnat här, så skönt. Om ni har sett/läst nyheter så har ni säkert inte missat vilken mängd regn vi har fått här. 4 gånger så mycket regn som normalt i september, det har medfört översvämmningar på många håll. Vi bor nära älven märker att det är riktigt högt vatten, tack och lov så är det inga hus/stugor i riskzonen här.

Nya prover

Igår fick jag ett samtal från min läkare att mina provsvar hade kommit och dem visar att jag har nåt "fel", men det är svårt i dagsläget att säga vad jag har.
Hon började att prata om olika muskelsjukdomar, ra (ledgångsreumatism) men samtidigt så sa hon att jag kan ha brist på nåt ämnen i kroppen och att det är därför proverna visar på nåt fel.

Så jag hoppas verkligen det, jag är bara 30år så det känns som att jag är alldels för ung för att få en sån diagnos. Samtidigt känner jag min kropp och känner själv att det är nåt fel.
Min ben blir bara tyngre och tyngre. Igår kväll hade jag hunnit sova i två timmar då Cornelia vaknade och jag skulle gå in till henne. Gav tutten och skulle sen passa på att gå på toa, men det gjorde så ont att gå ner för trappen.

Jag tycker att mina ben borde kännas lättare då jag har gått ner 2-3kg.

Läkaren ville att jag skulle komma in och lämna nya prover, de ska fortsätta att kolla upp mig. Jag sa då att jag kunde komma in nästa vecka, men hon sa att jag skulle komma in idag. Så idag blir det ett besök på vårdcentralen igen.
Läkaren har även skrivit ut vätskedrivande tabletter som jag ska börja äta idag.

Sen frågade jag även om jag har struma då jag äter Levaxin och det har jag. Jag frågade om jag skulle räkna med att ha det i resten av livet och fick då till svar att jag får räkna med att äta det en lång tid framöver.
Då jag fick levaxin utskrivet var efter mina 3 missfall, då låg mina värden inom det "normala" men var för lågt i och med att vi hade svårigheter att få barn och haft missfall.
Efter det har jag uppenbarligen utvecklat struma.

Ja det här blev ett långt egoinlägg av mig. Hoppas att ni inte blev allt för uttråkade av att läsa det.

Fredag idag, då blir det väl lite fredagsmys här hemma för att försöka låta bli att tänka på alla sjukdomar...

Graviditetslista

Graviditeten med Cornelia

Hittade den här roliga listan hos Hanna.

När fick du reda på att du var gravid? 14:e februari 2010
Var bebisen planerad? Ja mycket!!!!
Mådde du illa mycket? Några enstaka gånger som går att räkna på mina fingrar.
Hur blev ditt hår? Jättefint
Hade du mycket halsbränna? Inte det
Grät du för ingenting? Ibland
Var du känslig? Ja
Vad gillade du för mat? Jordgubbar, satsumas & coca-cola var det godaste
När kände du bebisens första rörelser? Vecka 22 kände jag riktiga rörelser
Var du ofta orolig? I stort sett hela graviditeten
När började du läcka bröstmjölk? Efter förlossningen
Samlade du på dig gravidtidningar & böcker? Det kan man säga
Sparkade bebisen mycket? Ja, speciellt då hon hörde musik. Hade några favotitlåtar ;-)
Fick du bristningar? Nej
Blödde du någongång? Tack och lov inte
Levde du på som vanligt? Nej, blev sjukskriven då jag hade foglossning
Hur gammal var du när du blev gravid? 29 år
Hur tog dina föräldrar det? De blev jätteglada
Hur tog din partner det? Superduper glad eller toknöjd som han skulle säga
Vart bodde du/ni? I Luleå
Hur ofta gick du till mvc? Lite fler gånger än "normalt" då jag fick diabetes
Hur många ultraljud gjorde du? Oj hjälp, 2 vul & 5 ul. Så det blev några stycken. Det sista ul gjordes dagens innan Cornelia föddes.
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Jag ville att förlossningen skulle starta av sig själv och att jag skulle få föda vaginalt.
Hur började din förlossning? Jag hade förvärkar i flera dagar. Dagen innan förlossningen fick jag åka upp till förlossningen då jag inte hade fått sova. Fick då en sovdos och efter det skrämde Cornelia oss så då blev det ett akut ultraljud. Men allt var bara bra. Värkarna stannade av efter sovdosen och då fick jag åka hem. Under natten så startade sen värkarna upp med buller och bång.
Hur många timmar tog din förlossning? Svårt att veta hur jag ska börja räkna, men om man tar från när de riktiga värkarna kom så tog det 16 timmar ungefär. Efter att jag kom in till förlossningen så tog det ungefär 6 timmar.
Födde du vaginalt eller med kejsarsnitt? Vaginalt
Hur mycket var du öppen när du kom in? 6 cm
Vilken smärtlindring tog du? Lustgas & eda.
Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen? Ca 30 minuter
Blev det komplikationer? Ja tyvärr stack läkaren mig 6 ggr i ryggen vid eda bedövningen och det medförde att jag fick spinalhuvudetvärk. Tänk er värsta tänkbara huvudvärken...
Fick du sy? Ja
Vad tyckte du var jobbigast? Ingenting under själva förlossningen. Efteråt var det min huvudvärk.
Var du rädd för något? Nej
Skrek du? Nej, jag var så fokuserad på andningen.
Hur många var inne i förlossningsrummet? När hon föddes var vi 6 stycken, jag, J, två barnmorskor, en barnmorskestuderande och en läkarstuderande som höll på att svimma... 
Hade du någon nära med dig? J såklart
Hur var vikt och längd? 3975 gram och 52 cm
Ögonfärg: Blåa
Hårfärg: Brunt
Ammade du? Jag försökte i några veckor men det gick inte så jag fick pumpa och ge med flaska.
Ammar du nu? Nej
Hur gammal är bebisen nu? 10,5 månader
Vad tyckte du om förlossningen? Helt underbar!
Vill du ha en till? Ja gärna!
Planerar ni ett till? Vi hoppas så klart att det ska komma ett syskon, men när det vet vi inte.
När kommer andra barnet? H*n är välkommen när som helst, gärna imorgon!
Hur är ert förhållande nu? Det är till och med bättre än innan.
Vilken vecka födde du i? 42 (41+5)

Sovmorgon

Imorse fick hela familjen sovmorgon till halv åtta, då klev pappan och gumman upp och jag fortsatte att sova till nio och det var så skönt.

Idag är det verkligen ett sovväder, regnet vräker ner. Så idag ska vi roa oss med lite pyssel inne. Skulle verkligen behöva putsa fönstrerna men det känns inte så lockande att göra då det spöregnar ute...

Jag har annonserat ut Cornelias gamla vinteroveraller på blocket, hade ju några stycken åt henne... (hade lite mani på att handla för mycket då hon var nyfödd)
Nu har jag i alla fall sålt iväg två av dem. Funderade lite fram och tillbaka om jag skulle spara overallerna om vi får syskon men då kom jag fram till att jag känner mig sjäv och att jag då kommer att vilja ha nya. Sen är det inte säkert att vi kommer att få ett barn till & om vi får det är det inte säkert att de barnet födds samma årstid som gumman.
Hennes vanliga kläder ska jag gå igenom och sortera ut det jag vill ha kvar och de ska sättas i vaciumpåsar för att ta så liten plats som möjligt.
Jag har nog fått lite höstkänslor i alla fall då jag vill börja sortera och fixa till i förråden, det är ungefär en gång per år jag vill göra sånt.... Som det är nu så går det knappt att gå in i förråden.

Sång och café besök

Idag har vi varit på premiären av babysången och det får tummen upp av både mig och dottern. Roligast var att träffa alla barn, framför allt Astrid och Edvin!
Cornelia hade mycket svårt att sitta still i mitt knä, det var ju så mycket roligare att krypa omkring. Det roligaste var att krypa fram till ledaren och sitta nära henne då hon sjöng. Undra om det var för att jag sjöng så dåligt?!
Där satt min lilla tjej och klappade händerna och gungade så sött. Jag satt själv och sjöng och klappade takten, eller ja försökte i alla fall. Inte det lättaste att klappa på benet en gång och i händerna två gånger ;-)

Efter babysången så gick vi på ett café. Jag är lite dålig på att komma ihåg att ta kort, men Hanna är det ordning på, så den här bilden har jag lånat från hennes blogg (hoppas att det var okej?)


Astrid, Cornelia & Edvin.


Babysång

Kan nån gissa vad vi har för väder idag.. var det nån som gissade på strålande sol i så fall var det fel. Här har vi regn idag igen, jippi så roligt eller inte...

Idag startar babysången upp här i stan. Var där för några år sedan med min systerson, men idag blir det alltså premiär för Cornelia.
Jag ska möta upp Hanna & Astrid så ska vi gå dit tillsammans. Även min syster och hennes två barn ska dit om nu inte syrran får hela tån bortopererad då hon ska till läkaren idag ;-)

Innan Cornelia föddes så brukade jag vaknade vid den här tiden, men nu då klockan är 10 så har jag redan hunnit med en morgonpromenad i regnet, tvättat och hängt en maskin tvätt, bäddat rent i sängen, diskat, plockat undan lite grann, ätit frukost, förberett lunchen... Ja listan kan nog göras längre, men tänk vad jag sov bort tid tidigare.
Undra vad jag ska hitta på nu då medans den lilla sover.

Så här charmig var den lilla fröken imorse vid 7 tiden, man kan inte göra annat än att smälta ♥


Regn och åter regn

Här är det en riktigt pissväder idag, regnet öser ner vilket gör att man inte kan vara ute. Eller kan och kan, det går ju alltid bara man sätter på sig bra kläder men det känns inte så lockande att Cornelia ska krypa omkring i det blöta gräset...
Vädret återspeglar ganska bra hur jag själv känner mig idag, är inte på topp idag...

Våran älskade unge har börjat att bli en tuff tjej. Igår stod hon utan stöd i över en minut, hur bra som helst. Sen när hon kommer på att hon står själv så blir hon lite feg.
Hur som helst så har hon nu ett blåmärke på kinden och en liten bula på pannan. Hon ramlar ganska mycket nu och man hinner inte alltid ta emot henne.

Igår så sa hon ett nytt ord, NÄ och skakade samtidigt på huvudet, undra om hon har fått höra det ofta på sista tiden. Hon lär sig av sin mamma ;-)

Nu är det dags för den lilla att få lite lunch sen blir det att sätta på sig regnkläder och gå en liten barnvagnspromenad. Hej åh hå!


Jag kommer inte ihåg...

I dagens expressen har Jenny Strömstedt skrivit en krönika: Jag kommer inte ihåg hur det var att inte kunna få barn.
Jag tycker att det är så himla bra att media skriver om barnlöshet och att det nu är i hetluften i och med de två nya serierna som ska börja.

Att inte vi har kunnat få barn på "vanlig" väg är inget som vi ska behöva skämmas för. Så jag hoppas att den här krönikan öppnar upp för fler att berätta.

Hur som helst så skriver hon att hon inte kommer ihåg hur det var att inte kunna få barn. Jag själv tänker ofta på alla dumma kommentarer folk har kommit med, än idag tycker jag att det är jobbigt när folk pratar om att vi måste skaffa syskon och såna frågor. Jag vill självklart ha en lillasyster eller lillebror till Cornelia men jag tar inte det för givet. Är så glad och tacksam över att vi äntligen har fått vårat mirakel.
Jag tar även illa vid mig med frågor om jag är gravid nu, såna frågor vill jag gärna få slippa.

Så jag ser verkligen fram emot programstarterna och hoppas att de ska öka förståelsen för oss ofrivilligt barnlösa!


Bus och lek

Igår fick min man igenom sin vilja och vi toppade Cornelias hår och jag måste väl erkänna att det ser bättre ut nu. Passade även på att spara lite hår som jag satt in i gummans fotoalbum, upptäckte då att jag inte har fyllt i hennes framsteg på ett tag så det satt jag och roade mig med på kvällskvisten.

Annars så gjorde vi nog inget speciellt. Jag kände mig lite små låg så jag tog det lugnt på soffan och resten av familjen åkte och hälsade på farmor och farfar.

Idag är det måndag och en ny vecka. Då är det olika aktiviteter som gäller för mig och Cornelia. Idag började vi med kyrkis och på onsdag är det höststart för babysång. Så det har jag också tänkt att jag & Cornelia ska gå på, blir premiär för oss.

Cornelia tuffar till sig för varje gång vi går på kyrkis, hinner inte mer än att ta av henne kläderna så kryper hon iväg till det stora lekrummet. Idag var det kring 15 barn i blandad ålder som lekte och busade.
Så här glad är man när man får vara och busa med andra barn.

Blöjor

Linda har just nu en tävling där man kan vinna ett specialdesignat linne från Libero och även rabatter på blöjor och det skulle jag inte tacka nej till att vinna.

Vill du vara med och tävla så klicka här för att ta dig till Lindas blogg, men skynda er för tävlingen avslutas ikväll!

Minus

Inatt har det varit minusgrader här, så nu får vi nog räkna med fler kalla nätter/dagar. På morgonen var det frost på bilarna.

Igår kväll började jag hosta och sen började jag tokkräkas i 5 minuter. Vet inte riktigt vad som hände, kände mig ganska svag efteråt och gick och la mig. Hann inte mer än lägga mig i sängen så mådde jag riktigt bra och idag känner jag mig precis som vanligt.
Så jag tror att jag kräktes på grund av slem för idag har jag ingen hosta.

Idag ska jag göra det minsta lilla, med andra ord bara vara hemma och mysa med min familj.
Imorgon är det måndag och då är det kyrkis igen.


Lekparkshäng

Igår blev det inte hemmadag för oss, vi blev bjudna på lunch hos min syster och hennes familj så då passade vi på att åka dit. Vi busade, åt och gick en promenad där. Tanken var att Cornelia skulle sova efter lunchen i vagnen och hon somnade men sov bara i ungefär 30 minuter vilket är alldeles för lite för henne.

Så när vi åkte hem var min förhoppning att Cornelia skulle somna i bilen men sån tur hade vi inte. Så igår kväll hade vi en trött och grinig tjej. Då passade vi på att åka till en dagis/skolgård för lite lek och där fick gumman tillbaka sin energi.Här får hon gunga i en spindelnätsgunga, men roligast tyckte hon nog att det var när vi gungade tillsammans och J gav oss fart. Men då tyckte jag att det var lite obehagligt...
Bilden är inte så bra då den är fotad med min mobil.

Idag ska vi till min kusin på 30års kalas, så när gumman vaknar ska vi göra oss iordning och börja åka iväg.

Plättar

Vad roligt att höra era gissningar om vad Cornelia hade ätit till middag igår. Igår bjöd vi på plättar, blåbärssylt och grädde och det var så gott. Cornelia åt själv som den stora tjejen hon är, nu är det inte så populärt att vi matar henne. Ibland går det bra, men oftast så stänger hon bara igen munnen. Min envisa lilla dotter, kan och vill göra allt själv. Undra vem hon har det ifrån ;-)

Idag är en sån dag som vi inte har nåt inplanerat. Såna dagar kan kännas ganska sköna, känns som att vi har haft så mycket roliga saker inplanerade den här veckan. Men idag då myser vi på här hemma.
Igår kväll började vi göra höst här hemma. Vi har plockat bort alla utemöbler, så bara därför blir det väl fint väder och sol ihelgen...

Jag hade behövt rensa i våra förråd på övervåningen då man knappt kan gå in där, men det vet jag inte riktigt när jag ska hinna med. Vi försöker göra så mycket som möjligt när Cornelia är vaken för att kunna njuta av kvällen när hon har lagt sig. Men just att rensa i förrådet tror jag inte att det går att göra då hon är med. Det är så trångt där inne. Sen på kvällarna kan man inte heller göra det för då lär hon garanterat vakna.
Vilka i-lands problem jag har eller hur?!


Gissa

Idag fick jag väcka Cornelia efter dagens första sovstund, så att vi skulle hinna i tid till kyrkis. Vi hann inte mer än in där så var det full fart på våran dotter. Hon trivs som fisken i vattnet när hon får vara och leka med andra barn. Idag höll det på mellan 9:30-11:30, det sista som var där var Cornelia att bli lite små trött så då var det inte så roligt att sitta still i mammas knä.

Även idag hann vi inte mer än att sätta oss i bilen därifrån så somnade gumman. Men när vi kom hem så väckte jag henne för att hon skulle få äta lunch. Efter lunchen orkade hon leka en stund innan det var dags för dagens andra och sista sovningen.

Vi har börjat att bara låta Cornelia sova en gång på eftermiddagen, på förmiddagen är det oftast en sovning men behövs det så får hon sova två gånger på fm.

På eftermiddagen har jag varit till läkaren, men jag blev inte klokare efter det besöket. På natten och morgonen när jag kliver upp så har jag ont i fötterna/nedre delen av benen och har då lite svårt att ta mig ner till nerevåningen. Då jag går i trappen så låter jag som en elefant. Så jag misstänker att jag samlar på mig vätska. Men läkaren tog 3 rör med blod så vi får väl se om de visar nåt. Jag passade även på att ta upp att jag fortfarande inte har samma känsel i höger benet som jag har i vänster benet. Det var de jag fick efter att läkaren stack mig fel när jag fick ryggbedövningen i samband med förlossningen. 

Cornelia fortsätter att få äta själv. Så här såg hon ut efter dagens middag, kan ni gissa vad hon fick äta?


 

Tv höst

Vilken tv höst det kommer att bli, både svt och tv3 ska ha två olika serier om ofrivilligt barnlöshet. Så jag är så glad att journalisterna ÄNTLIGEN börjar att ta upp såna här saker. Jag hoppas bara att de inte vinklar det på fel sätt, tex att man ska slappna av så blir man gravid, eller att ivf alltid resulterar i ett barn. För så lätt är det inte...

Som ni säkert redan vet så kommer Svt att ha en dokumentärserien som heter Barn till varje pris, som börjar att sändas måndag 26:e september klockan 20:00 i svt1.
Tv3 börjar att sända sin dokumentär torsdag 6:e oktober. Hittar tyvärr ingen information om den på tv3:s hemsida så jag vet inte vad den heter.


Nu ska jag börja göra oss i ordning för att åka på kyrkis.

Lek

Idag har vi haft lunchgäster i form av V och hans mamma. Cornelia visade sig från sin tuffa sida, här bor jag och då bestämmer jag ungefär. V som i vanliga fall är den som är mest framåt höll sig lite på sidan. När de åkte hem så hade jag en riktigt trött tjej men hon sov bara i en halvtimme sen var det ett flygplan som väckte henne.
Så idag har hon bara sovit middag två gånger, första gången var vid 7 tiden och då sov hon 1,5 timme, sen sov hon igen 14 och då bara 30 minuter. Så det var en trött tjej ikväll.

Jag vet inte om jag har berättat det tidigare men min mamma är dagmamma så idag passade vi på att åka dit en stund innan middagen för att Cornelia skulle hinna leka med de "stora" barnen.
Hon var framåt på en gång och dagbarnen älskar att leka med henne. Så alla var nöjda.
Efter att vi hade ätit middag så kröp Cornelia in i lekrummet själv och lekte för fullt med en leksaksspis och kastruller. Smög mig in och tittade och då stod hon och "vispade" i en kastrull. Efter ett tag kommer hon ut från lekrummet gåendes med hjälp av en barnstol som stöd.
Så nu tror/VET jag att lekrummet kommer att bli ett nytt favoritställe att vara i när hon hälsar på mormor och morfar.

Jag var in på Teas blogg och då hade hon tipsat om en för mig ny hemsida med barnkläder. Men jag varnar er innan ni går in där, ni kommer att få ett ha begär. Det har jag fått så nu undrar jag bara vad Cornelia behöver för fint ;) Här har ni i alla fall POMPdeLUX.

Känner mig ganska trött så det får bli en tidig kväll för mig. Imorgon är det kyrkis som gäller!

Regnet det öser ner...

Vad jag är less på det här tråkiga höstvädret. Här uppe i norr har det regnat i stort sett varje dag i över en vecka eller det kanske till och med är två... svårt att hålla redan på det. Hur som helst så klättrar vi snart efter väggarna.

Idag ska vi i alla fall ha lunchfrämmande här hemma. Min jobbarkompis och hennes 11månaders pojke kommer hit och äter. Så då blir det en massa bus för Cornelia. Märker att mitt sällskap inte räcker för henne längre under dagarna, utan hon vill träffa andra barn så hon får busa lite grann.

Sen har jag bjudit in oss till mina föräldrar på middag men innan dess hade jag tänkt att vi skulle hinna åka förbi soptippen och kasta en massa skräp, så vi har en fulltecknad dag.

Jo förresten viskar lite försiktigt att vi har haft en underbar natt igen. Somnade vid 19:30 och vaknade sen 04:30 för välling och fortsatte sen att sova till 6. Jippi!

Tack för alla doppresent tips, jag tar gärna emot fler!


Kyrkis

Igår kunde jag hålla Cornelia vaken så att hon fick sova direkt efter lunchen,  tyvärr hann hon inte få sova färdigt utan jag var tvungen att ta upp henne från vagnen och sätta fast henne för att hinna till kyrkis i tid. Men det gick också bra.
Var en riktigt glad och framåt tjej som jag hade med mig. Mig struntade hon i totalt, utan hon skulle bara leka med dem andra barnen. Cornelia var verkligen i sitt esse.
Det är kyrkis två dagar i veckan här, på måndagar är det "bara" lek och på torsdagar är det lek och sång. Så våran plan är att åka dit på torsdag också.

Jag hann inte mer än att starta bilen från kyrkis så somnade Cornelia. Sen på kvällen hade vi en riktigt trött tjej som vi absolut inte ville skulle somna. Så då passade vi på att åka och hälsa på farmor och farfar för att ha nåt att göra.
Vi lyckades hålla hjärtat uppe till 19:30och då blev det välling och sen somnade hon direkt och har sovit till 4:30 då det blev välling igen. Då hade hon lite svårt att somna om så jag tyckte att hon kunde få komma över till våran säng men där fick hon ingen ro så då gick J över med henne till sin egen säng och hon somnade om till 7:30.
Så om jag nu vågar summrera våran natt så har den varit underbar. Men nu kommer jag säkert att få äta upp det här...

Om drygt 3 veckor ska min systerdotter döpas och jag funderar och funderar på doppresenter men det står still. Så kom gärna med tips.

Äta själv

Igår lät jag Cornelia äta sin middag själv. Rustad med haklapp och plast tallrik med sugpropp under serverade jag korv, potatismos och grönsaker. Lite smuts dör man ju inte av.
Cornelia var så stolt där hon fick sitta och äta själv, var ju inte den lättaste maten att plocka (moset) men det gick och blev en massa kladd men det bjuder vi på.
Märker mer och mer att hon ratar sin egen mat och vill äta samma som vi äter. Nu får ni väl slå mig på fingrarna men korv är nog favoriten här hemma nu ;)

När Nea ska dricka så dricker hon ur ett vanligt drickesglas, tyvärr har jag inget i plast så det måste jag köpa så att hon kan få hålla själv. Pipmuggen testade vi för några månader sedan men tyckte att det kom så lite dryck från den så därför kör vi med glas och det går riktigt bra.
Så här nöjd & busig blir man när man får äta själv ♥

Jo förresten våran natt, jag måste ha viskat för högt igår för det blev en jobbig natt igen. Hon började att vakna vid 23 tiden och var ledsen. Tappade räkningen med hur många gånger jag gav henne tutten. Vid 2 gav jag upp och gav henne en flaska välling. Efter det tog det ett tag tills hon kunde somna om, men sen efter lite (MYCKET) tjorv så somnade hon och jag somnade i extra sängen i hennes rum. Vid halv fem vaknade vi igen och då fick hon tutten och jag gick till min egen säng.
Redan vid halv sex vaknade Cornelia och tyckte att det var morgon men då klev J upp med henne så jag fick sova en timme till.

Idag ska vi eventuellt iväg på kyrkis, som är ungefär som öppna förskolan. Det är i 2 timmar och avslutas med en liten sångstund. Vi var på det en gång i våras men då var Cornelia så liten så hon inte uppskattade det så det ska bli roligt att få se vad hon tycker om det idag. Varför jag skriver att vi eventuellt ska iväg är att allt beror på hur Cornelia sover under dagen. Det börjar klockan 13, så jag vill att hon ska hinna sova innan dess annars blir dagen/kvällen så konstig.


Underbart

Nu viskar jag lite försiktigt här: Vi har haft en underbar natt. Precis en sån natt som vi hade tidigare innan Cornelia började tjorva med sina föräldrar. Hon somnade strax efter 19, vaknade till en gång för att få tutten men då somnade hon om precis lika fort så det räknas inte. Sen har hon sovit till kvart över 5 då det blev välling och sen somnade hon om på engång till 6:30. Helt underbart, så jag hoppas verkligen att det fortsätter så här.

Jag, Cornelia och mormor (C:s) har varit på en blomaffär idag och kollat på en äppelutställning (träd) Nåt träd fick inte följa med mig hem, ska ta och köpa ett till våren istället. Men däremot så fick 3 ericaljung följa med. Så de ska jag plantera om och sätta på bron sen. Även ljuslyktan ska plockas fram.

Just nu sover gumman i vagnen, J är iväg och fiskar lax och jag känner bara av tystnaden och njuter här hemma.

Tvättstugan

Igår ringde jag till våran vikarieförmedling och frågade varför dem aldrig ringer till mig när de behöver folk på mitt jobb. Då fick jag till svar att de inte ser att jag vill jobba och att det är min chef som ska ringa ut mig vilket hon aldrig gör. Så därför blir jag utan jobb om jag inte ringer in och säger att jag vill jobba alla dagar...
Hur som helst så sa jag att jag kunde jobba ihelgen men tyvärr fanns inget behov. Efter 2 timmar ringde min telefon och de frågade om jag ville jobba. Så nu har jag fått ihop ytterligare 10 timmar den här månaden. Jag har redan hunnit jobba 3 nätter och mitt mål är att jobba 3 nätter i månaden. Får jag en 4:e så är det bara en bonus.

Cornelia och J har haft en relativit bra natt i alla fall om man jämnför med de senaste nätterna. Hon vaknade vid tolv tiden och var jätteledsen och arg. Men då hade J låtit henne ligga kvar i sin säng medans han låg på sängen brevid och efter 20minuters gråt och tjorv hade hon somnat och sen sovit till 6.

Idag har mina föräldrar varit på ikea och då passade jag på att beställa lite fler barngalgar och klossar som man kan stapla på varandra.

Jag vet inte om jag har visat hur vi har det i tvättstugan. Då vi har sån liten yta där så måste man tänka till på allt. Vårat största problem var hur vi skulle förvara Cornelias kläder. 3 överskåp har vi direkt man kommer in till vänster i dem förvarar vi tvättmedel, rengöringsmedel, handdukar, kräktrasor osv. Vi har även en byrå under skåpen där vi har kortarmade tröjor, bodysar, byxor, strumpbyxor och sånt. 
Under skåpen har vi skruvat upp två sängben på väggen där vi hänger klänningar, tunnikor och tröjor. Den vita saken som är på bilden längst ner är en blöjförvaring som Cornelias farmor har sytt.
Till höger i tvättstugan har J byggt en "stege" där vi har två svart korgar som vi förvarar tvättlappar, brandfilt och dyl i. Sen har vi även krokar där vi hänger upp saker på, tex pyjamas, handduk, haklappar osv.Som ni ser är den en liten yta som jag tycker att vi har utnyttjat till max. Är riktigt nöjd med resultatet.

Oroliga nätter

Då har vi haft ytterligare en jobbig natt, tredje på raken. Men det är säkert som Erika säger, det 7:e utvecklingssprånget. När jag var in och läste om det så kändes det självklart, mycket stämde in på Cornelia. Sömnen, maten, grinighet och klängig. Det plus hennes förkylning så är det ju inte så konstigt att hon sover dåligt.
För er som är intresserad så somnade hon som vanligt vid 19:30 tiden och sov sedan till 23 då hon började att vakna och sen vaknade hon sjuttioelva gånger fram till 02, då jag gav upp och la mig och Cornelia i extra sängen som är i hennes rum.
Hon vaknde fortfarande flera gånger men då räckte det med att hon kände att jag låg brevid henne så hon somnade om lika fort som hon vaknade. Svårare var det för mig.
04:45 tyckte den lilla att det var morgon så då var det bara att kliva upp.

Jag kan säga att när Nea har sovit under dagen så har jag också sovit. Imorgon är det lördag och då är J ledig från jobbet så då blir det hans tur att ta henne i natt om det är en tjorvnatt igen. Men det kan vi nog räkna med att det blir.

Igår ringde Cornelias farmor för att gratta den lilla på hennes 10månaders dag. Samtidigt skickade hon iväg oss för att köpa ett lektält till gumman. Så det fick hon av sin farmor och farfar i en liten present.
Imorse då hon vaknade så var tältet uppe i vardagsrummet och på en gång så skulle hon krypa in där (ja Cornelia såklart och inte farmor). Så jag kan tänka mig att det blir ett nytt favoritställe att vara i.
Har lagt in ett täcke på botten och några kuddar där inne, sen har även Cornelia tagit dit en bok och en docka. Så nu blir det koja ;-)


10månader

Ytterligare en pissig natt har vi haft. Även igår somnade nea i bra tid, men den här gången vaknade hon inte förrän vid 22 tiden. Fick då en flaska välling men inte ville hon sova för det. Det blev en massa bök och tjorv. Den här kvällen/natten fick J ta hand om så att jag fick sova. Det slutade med att hon somnade för "natten" vid 02:30... vaknade gjorde hon sen strax innan sex.
Vet inte riktigt hur vi ska få till hennes nätter, för så här lite kan hon inte sova på nätterna. Nu är klockan strax efter sju och den lilla omtalade fröken ligger i sin vagn och sover så gott. Pappan i huset sover på övervåningen och här sitter jag. Märker att en ny förkylning har hälsat på henne så det är väl den som spökar. Egentligen var vi bjudna på lunch hos min syster idag men då inte Cornelia är helt frisk så får vi hoppa över det :(

Idag blir vårat lilla troll 10månader! Som jag alltid brukar säga den här dagen varje månad, hjälp vad tiden går fort. Känns som att det var förra månaden jag kämpade igenom den jobbiga natten med värkar och pratade med en otrevlig kvinna på förlossningen.
Om 2månader kommer vi att ha 1års kalas här hemma. Våran lilla bebis är inte längre en bebis nu, utan en stor liten tjej ;)

Cornelia har börjat att rata barnmaten som vi har gjort till henne. När vi äter så vill hon äta samma mat som oss, smart dotter!  Så nu äter vi mer och mer barnvänlig mat så att vi kan äta samma. Aptiten är det inte nåt fel på.

Vi har en ganska försiktig tjej som gärna vill kolla läget före hon ska göra nåt bus. Samma är det om vi träffar andra som hon inte känner så bra. Då är vi lite avvaktande ett tag och om de har tur kan hon bjuda på ett litet leende. 

Nea eller Nelia som vi brukar kalla henne för (kärt barn har många namn) gillar att vara på golvet och leka med sina leksaker. Hon har några favoriter just nu och det är den nya spisen, hopphästen, en plocklåda och en pekbok. Men självklart leker hon med alla andra leksaker också. 

Bada och duscha har varit självklara favoriter här hemma de senaste 6 månaderna i alla fall. Men nu då vi duschar tillsammans med henne så har hon upptäckte bröstvårtor (både mina & J:s) så det är lite små jobbigt. Hon försöker ta tag i dem och dra... Funderar om man skulle börja duscha med badkläder på?!
De senaste två dagarna har hon fått kvällsbada i tvättstugehorn och det var riktigt populärt, så nu kommer vi att ta bort hennes babybadkar. 

Att lyssna på musik, ja även mammas sångröst är riktigt roligt. Då börjar kroppen att gunga och hon vinkar och klappar med händerna. 

Annars så uppskattas kompisar mer och mer, oavsett vilket humör Cornelia är innan hon är med en kompis så blir hon alltid på ett strålande humör då hon träffar andra barn.

Att resa sig upp med hjälp av möbler, vägger och dyl är inga problem för den här tjejen. Hon har även börjat att släppa taget lite grann, men bara några sekunder. Jag började att gå när jag var 10månader men det vet jag att inte Cornelia kommer att göra och det är jag glad för! Hon kan gärna få vänta ett tag till innan hon börjar gå...

Cornelia sover nu ungefär 1-2 gånger på förmiddagen sen sover hon 1-2 gånger på eftermiddagen (oftast 1 gång då) På dagarna sover hon till 99% i sin vagn. När det är dags att sova för natten så somnar hon i sin egen säng i sitt eget rum där hon sover hela natten.

 


Tråkiga utgifter

Den här dagen är en sån dag som man önskar att man aldrig hade vaknat till. Vi kan ju ta allt från början. 

Det började med en lite småjobbig natt. Cornelia somnade rätt så fort på kvällen vid 19 tiden. Men hon hann inte sova mer än strax över en timme. Då vaknade hon och var jätteledsen. Så fort vi tog upp henne ur sängen så blev hon glad men när hon fick lägga sig igen så var det samma visa igen.
Så det slutade med att hon fick se Idol med oss. Hon verkade gilla Idol för hon satt och gungade och klappade händerna när de sjöng.
Efter tv:n så somnade fröken om men vaknade redan vid 23 tiden och absolut inget hjälpte. Så det slutade med att jag & Cornelia åkte iväg med bilen och då somnade hon och jag kunde bära över henne till sängen.

Tror ni då att vi fick sovmorgon efter den här kvällen och natten... nja inte det. Klockan 5 vaknade den lilla för att få välling och somnade om en hel halvtimme. Så halv sex fick gumman och pappan kliva upp och jag kunde dra mig till 6:15.

Vid 7 började Cornelia att gnugga ögonen och på det sättet visa att hon var trött. Så då blev det en liten sväng med vagnen och hon somnade nästan på en gång som en stock. Då borde jag också passa på att vila men här verkade John Blund vara helt borta...

Cornelia sov ganska bra under dagen, medans hon sov tänkte jag passa på att fixa och trixa här hemma. Började med att slå igång en tvättmaskin och vad tror ni händer. Jo maskinen går sönder :(
Jag började med att kolla silen och se om det var nåt skräp där men sån tur hade vi inte, det slutade med att det var en hel massa vatten på golvet bara.
När J kom hem från jobbet så gick han igenom maskinen med hjälp av en kompis som jobbar med just tvättmaskinslagning. Men tyvärr så var det nåt dyrt elektroniskt fel på våran maskin så den fick tacka för sig. Så 5500kr fattigare blev vi, för vi var tvungna att ha en ny maskin på en gång.
Vi skulle inte klara oss utan tvättmaskin i många dagar med en dotter och man för den delen också som förbrukar kläder som jag vet inte vad...

Så just nu håller jag på att tvätta ur maskinen så att jag kan tvätta igenom kläderna igen som var i den gamla maskinen då den la av.

Cornelia har somnat vid 18:45 så vi får se hur hennes natt blir, den kan ju inte bli så mycket sämre än den förra i alla fall.

Rantat

Idag har jag och Cornelia varit på ranten igen. Denna gång var det min jobbarkompis som fick äran att ha oss på fika. Där var även en kompis till min jobbarkompis (hänger ni med?) och hennes son som var en månad yngre än Cornelia så det blev lek för gumman idag igen.
Jag köpte lite leksaker av min jobbarkompis dotter som hon inte längre använde. Det blev 2 stora dockor, 3 mindre dockar, 2 träpussel, en sulky vagn och en spis som ugnen börjar lysa när du öppnar luckan. Spisen är redan favoriten här hemma. För allt det här fick jag betala 200kr, som hittat. Varför ska man köpa nya leksaker då man kan köpa begagnat?!

 

Medans jag har varit på ranten så har J jobbat på med veden. Han och min pappa har varit och hämtat fler släpvagnslass med ved som de sedan har staplat in i bodan. Så nu börjar vi att vara färdiga!!!

Kompishäng

Efter att ha fått äta en frukost (åh så gott det var) så åkte jag & Cornelia till Hanna och Astrid för lite lek, surr och fika ;)
Där var det lika trevligt som alltid.

Cornelia somnade i bilen på väg hem från kompisen och sov sen i 2,5 timme. Wow säger jag bara. Hann göra en massa då (läs slöa). Man blir trött av att leka med kompisar.

Även imorgon har vi planer, då ska vi sätta oss i bilen och åka och hälsa på en jobbarkompis till mig.
Så underbart det är att ha två bilar. Nu kan jag & Cornelia hitta på saker då pappan i huset jobbar. Nu slipper vi sitta här hemma och ruttna bort.


Hungrig

God morgon!
Sitter här framför datorn medans Cornelia sover gott i sin vagn. Här har vi varit vakna sen strax innan sex. Min mage kurrar och jag känner mig riktigt hungrig. Men just idag får jag inte äta nåt, jag har nämligen tid till vårdcentralen och då ska jag vara fastande. Idag ska de ta en massa blodprover på mig, de ska kolla upp mitt fasteblodsocker och ämnesomsättning bland annat.

Efter vårdcentralen så blir det att åka hem och äta en rejäl frukost, känner redan nu hur det vattnas i munnen ;) När man inte får äta är man alltid som hungrigast.


Badat

Idag har våran lilla familj varit på Pite havsbad och haft det riktigt skojigt. Cornelia har varit i sitt esse och plaskat på.  Vi åkte några små rutchkanor, i en ström och sen bubblade vi bubbelpool. En helt perfekt söndag med andra ord.
Just nu ligger den lilla och sover, är jobbigt att vara och bada.Igår upptäckte jag nåt skojigt på min mobil, nämligen Wordfeud -alfapet fast på mobilen och jag är fast! Tror nästan att jag redan har blivit lite spelberoede ;)
Om ni har appar i era mobiler så rekomenderar jag att ladda ner den, men risken är att ni kommer att bli lika fast som jag är ;) 

Små bekymmer

Jag orkade med lite fredagsmys igår kväll, höll mig vaken ända till strax efter 23 ;)

Idag är J ute i skogen och plockar blåbär och lingon så jag & C får roa oss själva. Vi har varit en sväng till mina föräldrar, där vi åt lunch. Efter lunchen så åkte jag, C och mormor och kollade i lite affärer. Jag har börjat tveka om jag verkligen vill att Cornelia ska ha vinteroverallen som jag köpte av min kusin.

Hittade i alla fall en riktigt fin overall på Lindex från Fix. Så nu är frågan om vi behöver köpa en ny för 799kr eller om våran från pop duger fast jag tycker att den har alldeles fel färg (brun & blå)

 
Måste fundera lite grann hur vi ska göra. Men visst var den här fin?!

Ikväll blir det bara en lugn hemmakväll vilket känns ganska skönt då jag nästan känner mig lite små bakis efter gårdagsnattens arbete.
Behöver nog vila upp mig ordentligt.Testa en bilbarnstol med Smartson

Just nu söker Smartson 10 stycken testpiloter för att testa Akta Graco BeLogic bilbarnstol.

Om man vill bli en av dessa 10 personerna som får testa den här bilbarnstolen och sen få behålla den så går man in HÄR.

Som ni ser på bilden nedan så har den här bilbarnstolen en massa finesser, som jag tycker ska vara en självklarhet att bilbarnstolarna ska ha.


Vi bor några mil utanför stan där bussförbindelsen är ungefär lika med noll så därför åker vi mycket bil. Nu då vi har skaffa en till bil så står vi utan en bilbarnstol och för oss skulle den här stolen vara helt perfekt.
Den här bilbarnstolen är lämplig för barn mellan 9 månader till 4/5 år (9-25kg).
Cornelia blir 10 månader nästa vecka och vikten ligger också över dessa 9 kg.

Akta Graco BeLogic är lätt att montera i bilen, du kan enkelt ändra lutning på stolen när barnet sitter i den. Stolen har extra starka sidoskydd för att skydda barnets huvud.


Tröttare än tröttast

Sitter här vid datorn en snabbis, mina ögon håller på att falla ihop. Funderar lite på om tandpetare vore ett bra alternativ idag... Som ni förstår är jag tröttare än tröttast fast jag har sovit relativt bra under dagen. Det är en liten svår balans att veta hur mycket man ska sova då man går av efter nattens arbeten. Sover man för mycket kan man inte somna på kvällen, sover man däremot för lite så orkar man inte vara uppe på kvällen...
Om jag känner mig själv rätt kommer det att bli en tidig kväll här hemma.

Medans jag sitter här och försöker skriva ett inlägg så leker Cornelia på golvet med sin docka, just nu ser det ut som att dockan ska bli uppäten ;)

I början av nästa vecka har jag tid till vårdcentralen för att ta blodprover.

Jag känner mig lite små dag vild, har lite svårt att veta vilken veckodag det är. Men det är j inte hela världen att man inte vet vilken dag det är när man ändå är ledig. Värre är det om man har saker inplanerade.

Om jag orkar hålla mig uppe längre än Cornelia ikväll så blir det lite fredagsmys här hemma. Annars får vi ta det imorgon som lördagsmys istället.


Jobb

Nu har jag vaknat efter nattens arbete och har till och med hunnit göra lite saker. Med andra ord har jag sovit riktigt bra under dagen för jag känner mig pigg och reda för natt nummer 2 av 2 för den här gången.

Min förkylning blir bara bättre och bättre så nästa vecka så måste vi hitta på nåt Hanna, Cornelia saknar Astrid ;)  

Nu ska jag gå och mysa med min dotter innan det är dags att göra sig i ordning för att åka och jobba.