Valborgsmässoafton

Idag är det valborgsmässoafton men det skulle man inte kunna tro om man tittar ut genom fönstret och ser all snö som fortfarande är kvar. Nu är vi tack och lov inne på 3:e dagen med härligt vårväder så snön smälter men det tar tid.

Vi har försökt att leta efter nån majbrasa som tänder lite tidigare ikväll men utan framgång, förstår inte riktigt varför de flesta tänds 19:30 och senare. För det är väl barnen som är mest intresserade?! Så jag vet inte om vi bara göra en brasa här hemma som vi grillar korv i eller om vi ska åka iväg nånstans. Allt beror på hur pigg Cornelia är ikväll.

Helgen som har varit har vi njutit av govädret och försökt vara ute så mycket som möjligt. Bland det bästa Cornelia vet är att få vara ute och leka!

Nu väntar jag bara in att tvättmaskinen ska bli färdig så att vi kan gå ut och njuta.

Önskar er alla en riktigt härlig valborg!!!


Utmaning

Jag har blivit utmanad av Sara, så kör vi!

Reglerna är som följer;

- Each tagged person must answer the 11 questions given to them by their “tagger” and post it on their blog.
- Then, choose 11 new people to tag and link them in your post.
- Create 11 new questions for the people you tag to answer.
- Go to their page and tell them they’ve been tagged!
- Do not tag back to the person who has already tagged you

1. Hur träffades du och din partner?
Jag & J lärde och känna varandra i slutet av 80-talet då våra föräldrar känner varandra. Jag var då kanske 8 år och han var 11år. Vi var då som katt och hund, men ni vet vad man säger kärlek börjar med bråk ;-) Vi bodde på samma gata under våra uppväxter men umgicks inte förrän jag flyttade hemifrån då J var så snäll och hjälpte till. Det var juni 2000. En månad senare var vi ett par...

2. Om du fick välja fritt, vart i världen skulle du då vilja bo?
En kort period skulle jag nog gärna vilja bo i ett varmt exotiskt land, kanske Thailand. Men i långa loppet så skulle jag vilja bo kvar här i samma stad som jag bor i nu men gärna ha ett hus i mitt barndomsområde. Det är hemma!

3. Vad lägger du mest pengar på i "nöjesväg"?
Jag är ingen person som gillar att springa på krogen, däremot så tycker jag att det är vardagslyx att få äta god mat både hemma och ute. Så dit går det en del pengar men mest av allt lägger jag pengar på kläder och då är det inte till mig som jag shoppar ;-)

4. Vad gör du om 5 år om du får "sia" i framtiden?
Jag hoppas och tror att Cornelia har blivit stora syster. Jag tror att vi har sålt vårat hus och köpt ett större i mitt barndomsområde. I det huset har jag ett pysslerum där jag spenderar så mycket tid som möjligt med att pyssla med olika saker.

5. Vilket är ditt drömyrke?
Jag skulle gärna vilja jobba med bb, men jag vet med mig själv att jag inte skulle klara av att ta prover och sånt på nyfödda barn.

6. Hur ser din perfekta 4 veckors semester ut?
Det är soligt och varmt, en perfekt svensk sommar. Vi är lediga hela familjen, vi har inga direkta semesterplaner utan vi är lite impulsiva och hittar på lite små saker som att åka iväg några dagar med en husvagn (måste skaffa en först...) Vi gör utflykter till djurparker, badplatser och bara njuter. Semestern innehåller inga måsten utan bara en massa ledig tid.

7. Har du varit "kär" i någon kändis? Isåfall vilken?
När jag gick på mellanstadiet som tyckte jag att Arvingarna var ett av de bästa banden som fanns och Casper Jarnebrink var nog bland det snyggaste som jag hade sett. Var på en konsert där jag självklart fick en kram av Casper som förevigades med en bild...

8. Favoritbok?
Jag är en bokomal som läser en massa olika böcker, men allt går i perioder. Ibland läser jag massor och ibland ingenting alls. Jag tror att Män som hatar kvinnor trilogin är bland det bästa jag har läst.

9. Hur ser ditt drömbröllop ut?
Jag har inget speciellt drömbröllop, utan min dröm var att vi skulle fira våran dag med våra när och kära och ha en riktigt stor fest och det hade vi. Själva bröllopet skedde i stadshuset, men sen hade vi en stor fest här hemma hos oss.

10. Om du fick bjuda valfri kändis på kommande middag, vem skulle du välja och varför?
Jag skulle lätt välja Martin Stenmark, han är en karl som har precis allt. Tänk er själva en middag med bara du och Martin....

11. Vilken är din favorittid på året? Utveckla gärna varför.
Min absoluta favoritårstid är självfallet sommaren. Det är ljust dygnet runt. Solen värmer, vi badar och bara njuter och det bästa av allt är att vi har semester!

Mina 11 frågor som följer:

1. När du är hemma helt själv, vad gör du då?
2. Vad är det absolut pinsammaste som du har varit med om?
3. Om du skulle bjuda mig på middag vad får jag då?
4. Det bästa som har hänt idag är?
5. Du ser en förälder som behandlar sitt/sina barn på ett enligt dig fel sätt, vad gör du?
6. Om du skulle få en dejt med valfri kändis, vem skulle du ta och varför?
7. Tidernas absolut bästa film?
8. Om du får klä dig som du vill, vad skulle du ha på dig?
9. Vad skulle du göra imorgon om du fick göra precis vad som helst?
10. Har du några tics och iså fall vad?
11. Din mamma är mest stolt över...?

Vissa av frågorna har jag kommit på själv, medans jag har kopierat vissa....

Jag utmanar följande:
Marie, avlängtan, mamma Tea, Erica, Linda (låst blogg), Lilla wilda Hilda, Frugan F, kronsten, Carin, Carolina och Anna.

Lön

Idag kom lönen och lika fort försvann den, eller inte riktigt men nästan ;-) Vi har spenderat några timmar på stan då vi behövde några småsaker till våran resa. Jag gillar allt med planering, listor, packa (långt i förväg) och ännu fler listor.
Så idag har vi bockat av några punkter på en av listorna, nämligen solskyddsprodukter, mjukgörande krämer, öronsalva, vätskeersättning och nässpray till Cornelia. Sen hittade jag äntligen ett par svarta kortare leggings till den lilla i familjen. Även en solhatt och 5 par trosor fick följa med hem till henne.
Det blev även ett litet inpulsköp av en mindre resväska. Vi har bara haft en stor och nu hade accent 25% på alla väskor från travel så därför fick det bli en till lite mindre. Den vi har nu är i samma märke och den är vi jättenöjda med så jag hoppas att vi gillar den här lika mycket.


Gissa vem som har valt färgerna ;-)

Igår testade vi att låta Cornelia ha trosor på sig. Ungefär 1 timme gick hon omkring i sina fina trosor utan att det hände nån olycka, men hon ville inte heller kissa på pottan.
Idag testade vi igen men då hände 2 olyckor, men men skam den som ger sig. Jag vet att det är lite tidigt men samtidigt så är det bra att slippa ha blöja på sig hela tiden. Hon är i alla fall stolt då trosorna kommer på.

Igår fick jag äntligen tag i kvinnan som har hand om förskoleplaceringarna och tyvärr hade hon inte så goda nyheter till oss. Vi har sökt plats på förskolan som ligger närmast oss och dit är det ungefär 5km. Men det är inte säkert att vi får plats där utan Cornelia är precis på gränsen.
Får vi inte plats där så finns det två andra alternativ som hon kan få vara på, problemet är bara att det är 1,5mil dit, plus att barnen som går där inte kommer att gå i hennes klass då skolan börjar...
Men om det nu blir så att vi inte får plats där vi vill att hon ska gå så får hon börja på ett av de andra förskolorna och sen får vi byta så fort det finns plats om vi nu inte skulle trivas bra där.
Men vi fortsätter ändå att hoppas att vi får där vi vill ha plats.


18 månaders koll

Idag har hela familjen varit på vårdcentralen. Först ut var jag för att göra ett cellprov, hade nästan hunnit glömma bort känslan av att ligga där i gynstolen (hur nu en gammal ivf:are kan glömma det...) Med andra ord inte roligt, men nu är det gjort och nu behöver jag mest troligt inte göra om det förrän om 3 år.
Sen var det J:s tur att plocka bort sina stygn och även det gick bra.

Medans först jag och sen även J var på våra undersökningar så lekte Cornelia med oss i lekrummet på bvc. Rutchkanan var riktigt rolig, från början var hon lite försiktig men sen var det full rulle.På 1 ½ års kontrollen gick det riktigt bra, gumman fick en stor OK stämpel i rumpan. Bvc "tanten" frågade om hon kunde några ord och vi började att babbla upp det hon säger: mamma, pappa, tack, hej men sen började det stå still för oss. Hon frågade då om hon kunde 8 ord och då sa vi båda att det kan hon. Sen började vi att fundera mer vad hon säger och kom då fram till många fler ord:  smaka, dricka, aj, vovve, bebbe, pippi, titta, lampa, snus (inte det bästa ordet, men det kan hon...), klocka mm.

Sen fick vi även frågan om Cornelia hämtar saker om vi ber henne och det gör hon mer än gärna. Nåt som hon inte är intresserad av att göra hemma är att stapla klossar, däremot gillar hon att riva torn ;-)

Vikten och längden kollades och hon fortsätter att ligger över på båda kurvorna, våran "lilla" tjej är visst lika stor som en "normal" 23 månaders tjej.

Summan av dagens undersökning blev då att vi har en stor tjej som pratar mycket ;-)

När vi kom hem från vårdcentralen var Cornelias morfar här. Sen kom även hennes farfar och faster hit. Så vi har haft de på middag idag. Cornelias faster hade sytt två nya mössor och en buff till henne, men tyvärr passade bara ena mössan.

Kreativa

Idag har jag & Cornelias faster varit kreativa och suttit framför symaskinen, resultatet blev en basker och en kjol till gumman.
Kjolen råkade vi göra av gammelfarmors marimeko gardiner från kanske 70 -talet, men den blev i alla fall riktigt snygg. Hoppas att gammelfarmor också tycker det ;-)
Medans vi satt och pysslade lekte Cornelia med sin farfar. Tiden gick alldeles för fort, så vi kommer att fortsätta att pyssla nån annan dag. En till mössa ska det bli och kanske nåt linne.

  


Här ser ni hur mönstret på kjolen ser ut

Ni får ursäkta bildkvalitén på vissa av bilderna, Cornelia har inte riktigt varit så sammarbetsvillig idag....

Imorgon har hela familjen tid till vårdcentralen. Jag ska dit och ta cellprov, J ska plocka bort sina stygn och Cornelia ska på 1,5 års kontrollen och vaccineras.
Så det ska vi roa oss med imorgon.


Frisk

Idag var det tänkt att vi skulle åka på kyrkis men det var tyvärr inställt idag, typiskt då Cornelia äntligen kändes nog pigg...
Så istället för kyrkis åkte vi till min mamma som är dagmamma och lekte med alla barnen där istället. Dit kom även J efter jobbet för då blev det middag där. Alltid lika trevligt.

Med risk att jag får äta upp det här men jag chansar i alla fall... Cornelia känns nästan helt frisk nu. Hostan är borta och nästan allt snor också.
Hon luktar illa ur munnen, men jag har pratat med öron/näsa/hals idag och det beror på att hennes sårskorpor håller på att lossna. Jag var lite orolig att hon hade fått nån infektion, men det verkar det inte vara.

Nu ikväll har jag varit på jobbet och gjort lite pappersjobb. Kändes ganska skönt att åka till jobbet några timmar och sen få gå hem innan de som ska jobba natten kom.

Nu blir det snart sängen för mig, det känns att jag har varit i farten hela dagen.

Middags gäster

Idag har vi haft supertrevligt sällskap på middag i form av fina Astrid och hennes föräldrar. Tjejerna har lekt och Cornelia har visat Astrid hur man inte ska bete sig vid matbordet....

Varje gång jag träffar Hanna så tänker jag att det är tack vare bloggen som jag/vi fått lära och känna denna härliga familj. Måste säga att det inte känns som att vi bara har känt varandra i lite mer än ett år. Även våra "gubbar" har hittat varandra, så det är en bra kombination det här!

Astrid var så himla gulligt idag, hon ville gärna att alla skulle känna på bebisen i Hannas mage och tog våra händer så vi fick känna. Jag däremot skulle känna på hennes mage!
Finaste Masse ♥


Nu ska jag sätta mig framför tv:n en stund innan det är dags att gå och lägga sig. Har jag riktigt tur så får jag lite sovmorgon imorgon då Cornelia var vaken till nästan 21 ikväll.

Shoppat lite igen...

Ytterligare en natt med en orolig dotter. Så ikväll ska vi testa att ge henne alvedon innan hon går och lägger sig då hon kanske har ont. Frågar man henne om hon har ont så säger hon aj och pekar på höger öra. Men det här kan ju även vara en grej som hon kommer ihåg att hon brukar ha ont där... svårt det här...

Nu har vi varit en sväg på Lindex där vi har shoppat lite grann. Kom hem med 2 koftor och 1 jeanskjol. Perfekt då man kan köpa 3 plagg och bara betala för 2.  Alla plaggen kostade 179kr/st så vi behövde bara betala 358kr istället för 537kr. Pippi koftan har vi köpt i stl 98/104 så tanken är att hon ska kunna ha den till hösten/vintern.Jag har tidigare köpt ett rosa linne så passar bra att ha under den här koftan. Men såg att det fanns en t-shirt på Lindex som skulle vara riktigt fin under. Så det blir nog att köpa den också.Idag kommer J:s pappa, mormor & morfar hit på surströmming. Jag, Cornelia och morfarn håller oss till kyckling ;-)
Dagens tips

Kikar in här på morgonen en snabbis för att ge er ett litet tips. Lindex har ihelgen ta 3 betala för 2 på hela barnsortimentet.
Så dit kommer jag att bege mig idag! Vem vet nåt litet plagg får säkert följa med hem ;-)Bild lånad från www.lindex.se

Oroligare

Det blev en lite orolig natt då gumman vaknade några gånger och var ledsen, men det gick snabbt över. Nu är det full rulle på den lilla här hemma.
Snoret har börjat att lugna ner sig, däremot så dregglar hon som aldrig förr. Jag tackar så mycket den som kom på dreggellapparna! Nu räcker det oftast att bara byte en dreggis istället för en tröja.

Klockan är bara halv elva och vi har redan hunnit göra lite saker här hemma. Den stora sängen är renbäddad och sängkläderna är tvättade och hänger på tork. Dagens andra tvättmaskin är snart färdig. Vi (jag & Cornelia) har hunnit byta ut lite av leksakerna i hennes rum, brukar varva mellan hennes saker.

Om en stund är det dags att börja göra dagens lunch som är så exlusivt som korv, makaroner och rivna morötter ;-)
Efter det blir det nog att lägga Cornelia för en lite lunchvila.

När hon sen har vaknat så hoppas jag att vi kan gå ut en liten stund. Solen är framme nu och det är vindstilla, perfekt väder med andra ord!

Ikväll är det fredagsmyyyyyyyyys!!!!

Tillsammans kan vi hjälpa

Nu har precis 95 barn blivit vaccinerade mot stelkramp tack vare mig. Genom att jag lägger upp det här inlägget på min blogg så hjälper jag 95 barn runt om i världen att få en stelkrampsspruta.

Bakom denna kampanj så står självklart Unicef som genom sitt fantastiska jobb ser till att detta händer tillsammans med Apoteket Hjärtat som skänker 95 sprutor med vaccin för varje bloggare som publocerar denna bloggpost mellan 16:e april-13:e maj.

Mer info finns under bilden.Foto: © UNICEF/Asselin

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj


Glöm inte att pinga ditt inlägg på twingly så att det räknas.

SPRID BUDSKAPET vidare och kommentera gärna när du gjort det kan vi se hur stor skillnad mitt  lilla inlägg gjorde…

Det här inlägget hittade jag hos Sara som i sin tur hittade det hos Josefine. Jag har bara kopierat det, så gör samma sak du med!!!
Tillsammans kan vi göra skillnad!


Bra natt

Cornelia har sovit bra inatt. Igår kväll verkade hon ha lite ont så då fick hon alvedon. Men idag verkar hon inte ha ont, men hon är fortfarande trött.
Hon dregglar och snorar mer än vanligt och från öronen kommer det lite kladd.

Läkaren som utförde operationen bor på samma gata som jag & J är uppvuxna på (Jag & J har nästan bott grannar). Jag sa inget till läkaren vem jag var... Men min mamma hade träffat han igår så hon tackade han för en bra arbetsdag och då hade det kopplat för han vem jag var. Han hade kännt igen mig utan att det kopplade från var.
Hur som helst så hade läkaren sagt till mamma att vi ska tänka på att inte prata så högt nu då Cornelia har hört dåligt tidigare och nu borde hon höra bra. Vilket blir en stor skillnad för henne.

Jag gjorde ett litet test med henne igår då jag började att sjunga imse vimse spindel jätte lågt och hon började genast att le och visa att regnet det öser ner...
Så jag tror definitivt att hon hör bättre redan!!!

Idag har jag varit iväg och hämtat ut min mobil som äntligen var färdig, så underbart det känns! Tänk att man kan bli så glad för en mobil... Och det bästa av allt är att alla mina bilder finns kvar så de måste jag ha sparat på minneskortet. Det som däremot har försvunnit är alla mina telefonnummer, men det var ju inte hela världen!


Operation

Det blev en tidig morgon för oss, jag började först att kliva upp själv och göra mig iordning. Strax innan halv sex vaknade Cornelia så det var en perfekt tajming. Morgon dusch för den lilla och sen dags att sätta på embla plåster på båda händerna och armvecken.
Sen gav vi oss ut i snövädret.

Hann inte mer än att komma fram till avdelningen så gjorde Cornelia nr 2 i blöjan... så då var det bara att byta blöja i vagnen, allt går ;-)

Sen fick vi komma in ett barnväntrum där först öron/näsa/hals läkaren gjorde en koll på Cornelia men även en narkosläkare fick komma och göra sin bedömning om det skulle bli operation eller inte.

Summan av läkarnas undersökningar blev att hon var rosslig men inte hade någon feber, så det fick lov att bli en operation. Läkaren sa att om C får en ny operationstid om 2 veckor så är det inte säkert att hon är frisk då heller, så sant så.

Både jag & Cornelia fick då sätta på oss operationskläder och sedan gå till uppvakningsrummet där en sköterska skulle ge alvedon och lugnade. Hon undrade då hur vi skulle få i henne det och jag sa att det bara var att ge flytande. Som den duktiga tjejen Cornelia är så drack hon upp båda medicinerna och började sen bli lite små "lullig".

Då var det dags att gå vidare till operationsrummet. Där började en narkossköterska att sätta en kanyl, vid första försöket så misslyckades han men Cornelia är då inte som andra barn utan hon skrattade då han stack henne.... Så han gjorde ett nytt försök och denna gången gick det.

Sen var det dags för själva sövningen, vilket jag var mest nervös för. Men även det gick bra, jag höll mig lugn och på det sättet gjorde jag Cornelia trygg. Sen när hon sov och jag skulle lämna henne var det lite jobbigt men personalen berömde mig och det känns ju alltid bra.

Blev en väntan på ungefär 45 minuter tills läkarna kom in och berättade att operationen hade gått bra och att de hade satt in rör i öronen och tagit bort polyperna som var alldels för stora för hennes ålder.

Jag fick sedan vänta lite till innan jag fick gå in till uppvaket. När jag kom in dit så sov hon så gott men blev efter en stund orolig och fick då ligga i min famn.
När hon var nog vaken så gick vi tillbaka till barnvänterummet där vi fick vara i 1,5 timme då de ville ha koll på hennes andning då hon är rosslig.
Benen vill fortfarande inte riktigt vara med, men det blir bättre och bättre hela tiden. Just nu ligger hon i sin säng och sover gott.
Jag skulle egentligen också behöva sova men känner mig för uppe i varv. Så det blir nog en tidig kväll istället.

Dagen före

Idag har J fått vara till farbror doktorn på sjukhuset för att "operera" bort 2 knölar som han har haft på ryggen. När läkaren hade tagit bort de så sa han att det bara vara fettknölar vilket känns så skönt. Man hinner oroa sig i förväg att det ska vara nåt annat skit.

Imorgon blir det ett nytt besök på samma sjukhus, men då får mig & Cornelia. Då är dagen med stort D äntligen här. Frågan är om det blir operation eller inte. Men jag gissar att det blir det (hoppas hoppas)

Så ikväll kommer det att bli en tidig kväll, vi ska vara på sjukhuset redan klockan 7 imorgon bitti. Så vi kommer att få åka hemifrån redan 6 och då ska vi ha hunnit duscha Cornelia innan.
Från klockan 24:00 ska även den lilla vara fastande, så vi får se hur våran morgon kommer att bli...

Håll gärna en eller två tummar för oss imorgon.

Rutschkana

Den här dagen har jag spenderat i sängen efter nattens arbete. Medans jag har sovit som godast så har J, Cornelia, hennes faster och kompis varit iväg till Haparanda där de har köpt en rutschkana.
Jag såg en fin rutschkana i reklambladet från k-rauta där en som var 2,37m kostade 699kr. Då jag kollade runt på nätet så kostade samma rutschkana 2699kr. Så därför slog vi till nu.
De hann även med en sväng på ikea, men jag tror inte att det blev några stora svindlade shopping påsar därifrån då jag inte var med ;-)

Till sommaren är det tänkt att vi ska bygga en lekplats till Cornelia. För när man bor ute i skogen som vi gör så finns det inga lekplatser i närheten så då gäller det för föräldrarna att fixa egna till sina barn ;-)


Bild lånad från www.google.se

Om en stund kommer familjen hem och då blir det mys innan det är dags för mig att åka iväg och göra min andra och sista natt för den här omgången.

På onsdag är det dags för Cornelias operation, hon är inte på topp än men jag kommer att åka till sjukhuset så får läkaren göra en bedömning om hon kan göra operationen eller ej. Som läget är nu så är hon aldrig helt frisk :-(Vrålåk

Jag är med i en köp och sälj grupp på facebook och igår la jag ett bud på en nästan helt ny trehjuling. Den var köpt i september/oktober förra året så den är knappt använd. För den fick jag betala 180 kr, som hittat!


Cornelias nya vrålåk

Så idag har vi varit och hämtat hem cykeln och hunnit med att testa den här inne och den var riktigt populär att sitta på.

Ikväll är det dags för jobb för mig igen, två nätter har jag den här gången.


Trotsat sjukdomar

Idag har jag & Cornelia trotsat hostan och varit på stan med mormor (Cornelias). Den som behövde mest från stan idag var min mamma och hon hittade allt hon skulle ha och lite till.
Jag själv var på jakt efter sommarskor till mig och en solhatt till Cornelia. Med mig hem fick inte bara ett par skor utan två par följa med.Sen köpte jag även 3 par linnen till Cornelia (vem annars) från Åhlens.Cornelia fick även en present av sin mormor. Ett fint sommar set fick hon och även hennes kusin fick ett likadant. Så de kommer att matcha varandra fint i sommar ;-)Cornelia är nog inte riktigt som andra barn, hon älskar nämligen att vara på stan. Hon har absolut inte ro att sova, utan så fort vi satt oss i bilen så somnade hon (man kan ju missa nåt).

Den här bilden tog jag för några dagar sedan, när man är sjuk så måste man få lite glass...

'
Du får inte ta min glass mamma, du har ju en egen....

Feberfri

Idag har febern hållt sig borta för Cornelia, så jag hoppas att den här sjukdomen går åt rätt håll nu. Hostar gör hon fortfarande men det har blivit bättre. Kanske tack vare Teas tips på att koka vatten och sen sätta i en hackad lök där i och sen låta den blandningen vara i närheten av Cornelias säng. Jag kan säga att det luktade i hennes rum igår...

Det har varit ett underbart vårväder här idag, men vi har mest varit inne. En kort stund i solen fick det bli för mig och Cornelia. Så fort hon är ute så vill hon springa omkring och leka och jag vill inte att hon ska överanstränga sig.

Fredag den 13:e idag, ser på bla facebook att folk är livrädda. Själv så har alltid 13 varit mitt turnummer, så om jag hade lämnat huset idag så hade jag köpt en lott ;-)


Veckans tips

Cornelia älskar att "läsa" böcker och har redan ganska många i sin samling. Böcker som tyvärr är lite överallt. Nu har jag i alla fall hittat jättefina bokstöd som jag skulle vilja ha i hennes rum.Kan nån av er gissa vilka bokstöd som är mina favoriter ;-)

Hur som helst, de här underbara bokstöden är veckans vara hos minimango.
Här kan du gå in för att läsa mer om veckans vara.


Slemhosta

Åh så skönt att bara sätta sig ner en stund framför datorn... Har precis lagt Cornelia för hennes eftermiddagsvila. Hoppas att hon får sova en stund nu, för den här natten har hon inte sovit bra. Vaknat en massa gånger och har haft svårt att kunna somna om efter det.
Det är hennes hosta som är boven i dramat, slemhosta har hon fått :-(

Så nu vill jag ha eran hjälp, sitter ni på några bra huskurer på hur man på bästa sätt får bort slemhostan så kom med de.
Vi har mollipect hemma men det verkar tyvärr inte hjälpa för henne. Satt och googlade på olika huskurer och såg att många hade rekomenderat ljummen röd saft, så det testar jag att ge nu. Hon gillade det i alla fall ;-)
Annars så är febern borta, men då har hon istället blivit dålig i magen men det går ju lite hand i hand med att hon äter dåligt och får medicin... Det blir för mycket för lillmagen.

Blev lite sugen på att gå på bio ihelgen och hittade en film som ska ha premiär imorgon, Friends with kids. Men jag är osäker på om den verkligen kommer att visas i Luleå :-(
Har skickat iväg ett mail till sf, så vi får väl se om jag får nåt svar tillbaka.Moment 22

Inatt fick jag ett samtal från J då jag jobbade, han berättade att Cornelia hade 39graders feber och var slö. Inte roligt att vara på jobbet då mitt lilla hjärta är sjuk :-(

Jag har sovit några timmar under dagen och sen har jag tagit hand om gumman som fortfarande har feber men känns piggare. Hon är rosslig och hostar.

Känns som att vi är i ett moment 22 just nu. Cornelias operation är på onsdag alltså om exakt en vecka och jag är orolig att hon inte ska vara nog frisk för att få göra operationen.
Så idag ringde jag och pratade med sjukhuset som sa att det finns tre grundsaker att tänka på: feber, grönt snor och slemhosta så jag hoppas att Cornelia slipper de här tre sakerna. Hon berättade även att de flesta barn som tar bort polyperna har problem med att de är snoriga mest hela tiden.

Så här hittar man Cornelia ofta....


Lilla busfrö ♥

Annandag påsk

Igår hade vi våra familjer hos oss, från morgon till kväll var huset fullt med folk. Cornelia trivdes som fisken i vattnet, tänk er själva en massa vuxna och man får all uppmärksamhet själv.
Vi grillade ute till både lunch och middag. Lunchen åt vi ute och all mat man äter ute smakar ju så gott.

Ikväll är det dags för jobb för mig igen, två dagars ledighet är egentligen alldels för lite. Känns som att det först är idag som jag är riktigt pigg.
Men det är bara två nätters arbete och sen är jag ledig i några dagar.

Här hemma är vi fortfarande lite små krassliga, jag nyser och snorar lite grann och halsen gör ont på morgonen. Cornelia snorar och låter rosslig.
J har klarat sig från förkylningarna men har däremot ont i sin mage... Så ingen är riktigt på topp här hemma....


Påskafton

Efter några timmars sömn efter nattens arbete (varför sover jag så lite...) så var det dags att åka till mina föräldrar för att äta den traditionella påskmaten. Vi (läs Cornelia) hann ramla i en vattenpöl med skalkläder och gympaskor, så efter det fick vi hålla oss inne.
Men dagen har bjudit på fint väder, så vi hoppas att det blir lika fint imorgon då vi har våra familjer här på grillning och mys ute.

Känns som att det kommer att bli en tidig kväll för mig, är trött och förkylningen som ligger och spökar gör det inte bättre.
Cornelia är hostig och snorig fortfarande så jag hoppas verkligen att hon ska hinna bli nog frisk inför operationen så vi inte måste avboka den.


Äntligen!!!

Idag har vi fått den bästa påskpresenten av alla. I dagens post låg nämligen en kallelse till öron/näsa/hals. Samtalet som jag gjorde i tisdags hjälpte. Cornelia har fått en operationstid, den 18:e april ska hon få rör i öronen.
Jag är så himla glad, det är inte ens två veckor kvar tills dess. Nu hoppas vi såklart att det här ska hjälpa för henne, att hon ska slippa ha så ont hela tiden. Nu då hon är förkyld så har hon det riktigt kämpigt.

Nu ska jag göra mig iordning för nattens arbete. Ville bara komma in och berätta våran härliga nyhet för er.

Önskar er alla en riktigt glad påsk!


Jag har inte tagit nån ny påskbild i år, så därför bjuder jag på förra årets igen.

Skärtorsdag

Jag känner mig helt "naken" vaknade nämligen imorse och upptäckte att min fina telefon var helt död. Testade att ta ut batteriet och ladda telefonen med en ny laddare, men inget hjälpte. Så nu har jag varit och lämnat in den på kontroll. Det skulle ta kring 3 veckor tills jag får igen den :-(
Så nu blir det tyvärr inget wordfeud för mig på 3 hela veckor, vad ska jag göra med all min extra tid ;-)

Inatt ska jag vara snål och jobba igen, jobbar bara två nätter så jag hinner ändå fira lite påsk här hemma. 

I år ska Cornelia få ett alldels eget påskägg, har funderat fram och tillbaka vad som ska vara i det och så här blev resultatet.


Bus

När J var liten så var han mer i taket än på golvet... Han var en sån pojke som var precis överallt och skulle utforska allt. Vilket gav hans mamma "gråa hår" i förtid. Han kunde tex smyga upp jätte tidigt på morgonen och "baka", sen när hans mamma vaknade så var det ingridienser överallt.

Så när Cornelia föddes så hoppades vi att hon inte skulle ärva sin pappas rackartygsfasoner. Fram tills nu har hon varit en försiktig tjej som inte gör en massa hyss, det "värsta" hon tidigare gjorde var att sortera tvätten i tvättstugan och drog ut allt från badrumsskåpen.

Hur är hon nu kanske ni undrar och det ska jag berätta. Hon är mer på möbler än på golvet. Att klättra upp och ställa sig på bord är jätte spännande. Samma gäller att ställa sig på sin lekbackar och balansera.
Vid måltider så äter hon fint från början men sen tar hon tallriken/glasen och kastar i golvet och bara grisar. Misstänker starkt att hon går igenom en trotsålder just nu. Får hon inte som hon vill så lägger hon sig på golvet och skriker...

Jag börjar förstå varför många föräldrar låter sina barn börja på dagis när de är i den här åldern (1 år & 5 månader)

Dagens förmiddags mellis bestod av smootie och det var riktigt gott och populärt. I början drack hon den så fint, men sen var det nåt som gick fel....

Behöver jag berätta att det blev duschen för Cornelia sen ;-)


Badcape

Här kommer ett litet tips från mig till er. Nämligen på en riktigt fin badcape. Just nu har minimango den som veckans vara, 249 kr istället för 299 kr.

Badcapen är perfekt att ha på efter bad. Att den är snygg är ju också riktigt bra! Funderar lite på vilken jag vill att Cornelia ska ha, alla tre var riktigt fina. Här kan du spana in badcaparna.

Vilken är din favorit?


Fullt upp

Jag har haft några dagar med alldels för mycket att göra, för lite sömn på natten och sjuk dotter så därför har jag inte hunnit uppdatera här...

I söndags vakade jag av från helgens arbete, sov då några timmar för att sen göra stan med mamma (och Cornelia).
På stan fick jag ett par convers  skor (i försenad födelsedagspresent). Perfekt att handla på stadium nu då alla som är klubbmedlemmar har 25% där på ett helt köp.
Passade även på att köpa ett par sandaler till Cornelia där.

Sen fick även 2 par jeans från Gina tricot följa med mig hem. Nu behöver jag några nya toppar och sen är jag redo för våren/sommaren. Härligt med lite nya kläder!

Igår hade jag planeringsdag med jobbet, snacka om att man är ovan att börja 8:30 på morgonen... Hjälp vad jag var seg.
Det blev en tidig kväll igår kväll, då jag kände mig mer eller mindre trött hela dagen.

Ja just det nu höll jag nästa på att glömma. Cornelia har åkt på en förkylning, så hon sover inte bra på nätterna. Den nya sängen får därför vänta ett tag till. Hon har feber som kommer och går, snoret rinner och på nätterna vaknar hon av att hon är ledsen och tar sig mot öronen.
Ringde därför till öronmottagningen idag för att kolla om de visste när hennes operation skulle bli än och de kunde hon inte säga. Däremot så berättade jag hur maktlösa vi känner oss då hon har så här ont och vårdcentralen som inte kan hjälpa oss. Så jag hoppas att det ska skynda på det hela lite grann.

Grannens lilla flicka på 4 månader har fått vattkoppor, så nu får vi hålla oss långt ifrån dem. Egentligen skulle jag vilja att Cornelia fick det nu men vi törs inte riskera hennes operation så därför tar vi det säkra före det osäkra.