Det regnar...

Ute spöregnar det, vilket är ganska mysigt så länge man håller sig inne. Hade önskat fint väder idag så att vi hade kunnat måla lite mer på bodan. Men men nån dag måste det väl ändå vara regnfritt?!
 
På förmiddagen har jag & Cornelia varit och hälsat på en kompis och hennes son (han är 1månad äldre än C). Där var det full rulle, oftast är det han som busar mest men nu var det Cornelia som for fram som en virvelvind...
 
Jag pratade nyss med min mamma och fick veta att en släkting till mig var gravid med sitt andra barn. Hon har en son som är lika gammal som Cornelia. Även hennes lillasyster på 20år är gravid. Det jag ska skriva nu är lite (kanske mycket) taskigt men jag förstår inte varför de som absolut inte ska ha barn blir gravida så lätt..... :-(
 
Nu vaknade mitt lilla hjärta så nu blir det full rulle här hemma igen!
 
 

Förkärlek

Jag har en viss förkärlek för mössor, framför allt barnmössor. Så igår då jag kom till förskolan och fröknarna berättade att det fanns tre stora väskor med mössor som en sålde så var jag snabbt dit och tittade. Hittade en fodrad mössa till Cornelia som fick följa med hem.
 
 
Imorse så lämnade J Cornelia på dagis på morgonen då vi skulle testa att hon fick börja klockan 7. Det var en glad tjej som vinkade hejdå till sin pappa på en gång.
När jag hämtade henne vid halv två så berättade personalen att hon hade sovit lite längre idag, så nu är vi uppe i 50 minuter. Nästa vecka börjar allvaret för oss alla då jag börjar om att jobba.
Då kommer Cornelia att vara på förskolan måndag-onsdag och fredag. Två av dagarna är lite kortare 7-14 varav de andra två är 7-16. Men det kommer nog att gå bra.
 
Medans Cornelia har varit på dagis så har jag haft en liten sovmorgon och sen har jag varit en sväng på stan. Lite tvätt, plock och sånt här hemma har jag också hunnit med innan den lilla skulle hämtas hem.
 
Till middag blev vi bjudna på min favoriträtt (köttsoppa med klimp) hos mina föräldrar, mums!
 
Just det, jag har ju glömt att visa hur överkastet blev som jag har sytt till Cornelias rum.
 
 

Perfekt resultat

Igår var det då dags för hörseltestet på Cornelia. Stackarn kände nog igen sjukhuset för på en gång vi kom in så drog hon upp ärmarna på tunikan och pekade på underarmarna och sa ajaj... Hon kom nog ihåg pricktestet förra veckan.
Hur som helst så gick hörselprovet galant. Hon fick jättebra resultat i båda öronen, så våran magkänsla som har sagt att hon hör bra stämde!
 
Gårdagskvällen bjöd på bio med svägerskan. Vi var och såg Snabba cash 2. Jag tyckte att den var riktigt bra, men slutet var lite konstigt så det kanske blir en Snabba cash 3...
 
Funderar lite på om jag ska sova nån middag idag eller om jag ska fortsätta med storstädningen på övervåningen, låter nog åt det senare alternativet tyvärr. Cornelia vaknade strax efter 5 imorse igen, fick henne i alla fall att ligga kvar i sängen under protest till 5:45. Men det är alldeles för tidigt...
Nu är hon i alla fall på förskolan och då passar jag på att göra en storrensning här hemma.
Tänkte ta övervåningen idag och så fortsätter jag här nere imorgon.
Sista dagarna innan jag börjar om att jobba och då börjar man känna alla måsten man vill ha gjort innan ;-)

Surr & shopping

Jag & Hanna har haft en härlig förmiddag på stan där det shoppades en hel del, den här gången var jag ganska sparsam så det var bara en svamptunika och matchande leggings som fick följa med hem från Polarn o Pyret.
 
Där vi hade sån tur att vi fick varsit presentkort på 50kr och en tygpåse. I varuhuset som PoP ligger i firar 10år nu så i 10 dagar är det specialerbjudanden och sånt gillar vi!
 
 
 
Den här klänningen står högst upp på våran (kanske ska skriva min önskelista till Cornelia) Tycker att den är riktigt fin, plus att den passar perfekt till de randiga leggingsarna. Älskar alla fina höstfärger som är nu.
 
 
En härlig kinabuffé hann vi också med till lunch. Så underbart att kunna äta & surra i lugn och ro utan barn för en gång skull.
 
När jag kom hem från stan så snabb dammsög och skurade jag av huset innan det var dags att hämta hem mitt lilla troll från förskolan.
Idag har vi utökat tiden så hon har varit från 9-14:30. Hon hade haft en bra dag förrutom för lite sömn, det blev bara 30 minuter idag då hon vaknade av en ledsen pojke.
 
Känner mig ganska trött nu då trollet valde att vakna 5:15 imorse, så det får nog bli en tidig kväll för mig.
 
 
 

Sista veckan

Som vanligt springer helgerna verkligen förbi. Imorgon är det dags för förskolan igen för Cornelia. Det är även min sista lediga vecka före jag återgår till jobbet. Känns som att den här sommaren har gått så fort.
 
Men innan jag ska börja tänka på jobbet igen så ska jag njuta av den här veckan. Imorgon ska jag göra stan tillsammans med Hanna.
 
På tisdag är det dags för ett sjukhusbesök igen med Cornelia, den här gången är det hörseln som ska kollas upp efter operationen. Vi märker en stor skillnad på hur hon hör nu jämnfört med före operationen så det ska bli kul att se hur stor skillnad det har blivit. Jag gissar att hon hör allt man ska höra nu!
 
Annars så tror jag även att jag ska ringa till min läkare i veckan då jag har börjat bli irriterad i halsen. Svårt att förklara hur jag har det men jag brukar få hostattacker så jag nästan börjar att kräkas för att det irriterar så mycket. Jag misstänker att det är min struma som tjorvar för jag känner mig inte sjuk.
 
Här hemma så fortsätter våra sommarprojekt. Bodan som skulle isoleras är nu isolerad och spacklad. Idag ska det börja sättas färg på väggarna och taket.
Sen ska det läggas in ett golv och elektriken ska dra färdigt strömmen. Känns så skönt att det börjar vara klart snart. Sen ska det då upp hyllor så att vi äntligen kan få lite ordning och reda med alla våra saker.
 
Den nya bodan som byggdes i början av sommaren är färdigbyggd så när som på att det saknas en dörr. Sen ska även elektriken dra dit lite ström.
Den nya utbygnaden och bodan har även börjat att grundmålas utvändigt, just nu målar vi vitt då vi inte vet vilken färg huset ska få nästa sommar.
Puh blir trött bara att skriva om all våra projekt, men i veckan då Cornelia är på förskolan så kanske jag hinner måla lite grann mellan shopping och läkarbesök.
 

Sovning

Gårdagens lämning på förskolan är den absolut bästa hitills. Jag sa då att jag skulle åka till Cornelia och hon säger då på en gång Hejdå och vinkar. Får sen en kram och en puss innan hon springer iväg och leker med sina kompisar.
Idag sa hon mamma en gång innan jag skulle åka, men det var fortfarande inga gråtattacker. Så just lämningarna går riktigt bra.
Nåt som går lite sämre är sovningen. Igår så sov hon ungefär 20 minuter innan hon väckte ett annat barn. Idag var det en pojke som väckte henne efter 40 minuter. Så vi har haft en riktigt trött tjej två kvällar på rad.
Men bara vi får till sovrutinerna så kommer det säkert att vi bättre kvällsrutiner också. Allt blir en ond cirkel. Cornelia somnar tidigt på kvällen då hon är så trött och vaknar då tidigt på morgonen...
 
Medans Cornelia har varit på förskolan idag så jag har börjat med ett nytt pysselprojekt. Jag ska göra en filt av massor av filtar. Lite svårt att förklara, men den kommer att gå i randigt tema. Så tänk polarn o pyret ;-)
 
Nu ska jag göra i ordning några paket med kläder som jag har sålt på tradera. Har äntligen fått tummen ur och sålt iväg lite grann som vi inte vill spara.
 
 

Allergitest

Tack för alla era goa kommentarer på gårdagens inlägg! Idag känns det lite bättre tills jag såg nyheterna och en av huvudnyheterna var att barn utan syskon har 50% större risk att bli överviktiga...
Jaja nu ska jag försöka lämna det där, i alla fall för den här gången.
 
Idag har jag varit med Cornelia till sjukhuset för att göra ett allergitest på henne för att se om hon är allergisk mot pencilin eller inte.
Sköterskan började att rita tre prickar på C:s underarm, bara där så kom tårarna för gumman. Sedan droppade hon 3 olika sorters vätskor där och tog en nål? som hon hjälpte vätskorna att komma ner i huden.
Sen blev det en liten väntan för att se om det blev nån reaktion. Ena pricken svällde lite grann, men det skulle den göra.
 
Efter det här var det då dags för Cornelia att få en dos antibiotika, inte det lättaste att få i henne det. När hon hade fått i sig allt fick vi gå ut i väntrummet igen och vänta där i ungefär 30 minuter för att sen göra en koll om det hade blivit en allergisk reaktion. Summan av de här testerna är att Cornelia inte är allergisk mot penicilin, däremot så kan hon vara lite känslig mot Amoxin, så det ska vi vara lite försiktiga med.
 
Annars så har vi inte gjort så mycket annat. Imorgon blir det förskola igen för Cornelia och då kanske jag åker in till stan en sväng. Känner mig som värsta lyxmamman som gör sånt då barnet är på förskolan, mitt dåliga samvete kommer samtidigt fram. Men hon måste få in rutinerna där, så därför får hon vara där i 4-5 timmar/dag.

:-(

Idag är en sån där dag då jag känner mig lite bitter på livet. Jag vet att jag inte ska vara det och att jag ska vara nöjd (och det är jag verkligen) över Cornelia men efter att ha sett en ultraljudsbild på facebook idag så känner jag mig så nere. Jag tycker självklart att det är jättekul för paret som ska få sitt andra barn, men samtidigt så kändes det som ett slag i magen. Vet inte varför egentligen, de kanske också har kämpat vad vet jag. Men idag var det bara en dålig dag.... :-(
Jag gillade givetvis inlägget och skrev nåt i stil med åh så roligt, grattis.
 
Jag har haft många tankar idag, tänk om vi inte får uppleva lyckan över att bli gravida igen, tänk om Cornelia inte får några syskon, tänk om, tänk om...
 
Vi har en massa saker som vi skulle behöva göra här hemma, att lägga ner ca 30000 kr på ett ivf försök är mycket pengar. Varför ska det vara så dyrt... Det känns som att det blir en klassfråga om man ska ha råd eller inte att skaffa barn. Kanske jag skulle köpa en trisslott, med min tur vinner jag säkert 50 kr...
 
Nä fy känner bara att jag blir mer och mer deppad :-(

Snabb helg

Här har helgen gått i ett rasande tempo samtidigt som jag inte har gjort nånting. Om nu inte sova och läsa böcker räknas, för det har jag roat mig med.
Känner mig fortfarande inte frisk men det har blivit bättre.
 
Tack och lov så har resten av familjen klarat sig, så det är bara att hoppas att de fortsätter hålla sig friska.
 
Imorgon är det vardag igen och då ska Cornelia på förskolan igen. Om man frågar henne om hon ska till dagis så lyser hon upp och säger sova & kissen. Det verkar vara jättespännande att få sova där ;-)
 
Under den här första veckan så har det varit lugnt på förskolan då många barn fortfarande har semester. Men imorgon så börjar de flesta om igen, så då kommer det att vara fullt där. Så från 15-20 barn på hela förskolan så kommer antalet att fördubblas. Känns skönt att vi gjorde inskolningen då det fortfarande var semester, då hade personalen mer tid för Cornelia och oss.

Sjuk

De sägs ju att när barnen börjar på förskolan så kommer de obligatoriska sjukdomarna som ett brev på posten och det stämmer här. Men det är inte Cornelia som har blivit sjuk utan det är jag som har blivit dunderförkyld. Så idag har jag inte gjort mycket.
Var egentligen meningen att vi skulle på begravning idag, men jag orkade tyvärr inte det.
 
Jag lämnade Cornelia på förskolan (tack för att den finns såna här dagar) och sen åkte jag och hämtade ut ett paket och gjorde några små ärrenden. Men efter det har jag pendlat mellan solstolen och soffan.
Det här har jag gjort medans Cornelia har lekt, ätit och sovit på förskolan. Ja ni läste rätt, idag somnade hon på 5 minuter. Sen sov hon i 1,5 timme så vi är mycket nöjda! Personalen hade inte hört då hon vaknade utan hon & en kille kom ut hand i hand efter att båda hade vaknat eller om de har väckt varandra ;-)
 
Jag har även ringt och pratat med försäkringskassan ang hur man får och ska göra med föräldrarpenning under inskolningen. Så här är reglerna: Så länge du är med barnet på förskolan så får du ta ut sjukpenningsgrundade fp. Men om du lämnar barnet på förskolan i tex 4 timmar så får du bara ta ut ½ dags sjukpenningsgrundade fp.
Däremot så kan man ta ut lägsta nivådagar medans barnet är på förskolan så länge de inte är där mer än 7 timmar/dag.
 
Så nästa vecka kommer jag att göra som så att vissa dagar då Cornelia är på förskolan mer än 4 timmar så kommer jag att ta lägstanivådagar. Andra dagar som när hon är helt ledig från förskolan så tar jag ut  sjukpenningsgrundad fp. Sen kommer jag att låta Cornelia vara på förskolan mellan 7:30-11:30 (4 timmar), 9:30-13:30 (4 timmar) och såna dagar ta ut ½ fp dag.
 
Tycker att försäkringskassan har riktigt dåliga regler, känns som att det här är uppgjort för fusk. Summa av allt det här är att vi kommer att få en fattig månad, men det positiva i kråksången är att Cornelia får en lång inskolning utan stress.
 
 

Inskolningen fortsätter

Snacka om irriterande, här skriver jag ett långt inlägg och sen när jag ska publicera det så går nåt på tok och sen är allt borta... :-(
 
Igår var det dags för fotograferingen så jag väckte Cornelia från hennes vila för att skynda oss iväg till stan. Väl på plats så säger kvinnan som hon delar lokal med att fotografen är utomlands. Då säger jag att nej det kan hon inte vara för vi har tid idag klockan 14. Hon försökte då ringa henne men inget svar. Hon fick då tag i hennes mamma som säger att hon är i Sverige men inte i våran stad... Så för oss var det bara att sätta sig i bilen och åka hem igen. Nåt missförstånd har det då blivit, ganska irriterande måste jag säga. Om hon bara hade hört av sig tidigare så hade allt varit okej, men inget alls.Tror ni att hon har hört av sig till mig än?! Svar nej, så imorgon kommer jag att ligga på telefonen tills hon svarar.
 
Imorse vaknade Cornelia redan klockan 6 och klev då upp med sin pappa. Men efter en stund så blev hon trött och somnade om till strax innan 9 då jag väckte båda för att åka till förskolan.
Då vi sa till Cornelia att hon skulle få åka till dagis så blev hon överlycklig och började säga hoppa, hoppa. Jag försökte då säga att hon kunde få gunga eller åka rutchkana. Hon gav sig inte utan fortsatte att säga hoppa. På förskolan frågade fröken om hon ville visa oss när hon hoppade, då hade de en liten studsmatta där som jag helt hade missat. Inte undra på att hon har surrat om att hon ska hoppa ;-)
 
Även idag åt hon bra till lunch. Efter maten var det dags för eldprovet då hon skulle få sova. Hon började istället för att sova säga Hej till en annan tjej som svarade ungefär 100 gånger innan hon somnade. Då tyckte Cornelia att det var tråkigt att ligga där så hon fick gå ut till de andra barnen medans personalen ringde till mig.
När jag kom till förskolan sa Cornelia bara hejdå till mig & sprang iväg, hon ville alltså inte åka hem. Ganska bra betyg eller hur?!
 
Väl hemma försökte jag få henne att sova men det var omöjligt. Så idag har hon varit uppe hela dagen utan hennes vanliga vila. Jag trodde att vi skulle få en gnällig tjej ikväll men det har gått riktigt bra.
 
Jag tror att boven i dramat var hennes vila på morgonen, så imorgon får hon bara sova en gång & det är efter lunchen. Hoppas att hon kan sova på förskolan då. Imorgon är det farfar som ska hämta Cornelia då jag & J ska iväg på våran grannes begravning.
 
Ni som vet allt kanske kan hjälpa mig med det här: jag har föräldrarpenning tom den 2:a september, visste inte då jag gjorde mitt schema och sökte fp när och var Cornelia skulle få plats på dagis. Så min tanke var att använda de här veckorna för inskolning. Får man ha inskolning i 3 veckor medans jag har fp? För det känns inte riktigt rätt att ha Cornelia hemma nu då hon har börjat att komma in i gänget.
 

Lämnat

Idag har det verkligen känts konstigt. Jag åkte till förskolan klockan 9 och var där en liten stund. Sen sa jag hejdå till Cornelia som då sa mamma lite ängsligt, inga tårar kom det i alla fall. När jag har gått ut genom grinden vänder jag mig om för att se vad hon gör och då är hon redan på väg att leka med sina nya kompisar.
Puh det kändes skönt!
 
Väl hemma så satt jag igång och städade och tvättade, vilken lyx att göra det när man är helt ensam hemma.
 
Halv tolv var det dags för mig att åka tillbaka och då har Cornelia gått och lagt sig på en madrass tillsammans med en kompis. Hon var så söt där hon låg och kramade den här killen, när jag sen sa hej till henne så lämnade hon genast killen och kom till mig vilket gjorde killen ledsen ;-)
Allt hade gått jättebra sa personalen, hon hade ätit lunch och druckit från ett vanligt glas (vilket personalen var imponerade av...) Jag glömde att säga att hon inte dricker ur pipmugg utan alltid ur vanligt glas (trodde alla barn i den här åldern gjorde det?)
 
Nu ligger hon och sover middag medans jag bara känner lugnet. Om drygt 2 timmar är det dags för fotografering igen, ska bli spännande att se hur det går.
 
Imorgon är det en ny dag på förskolan och då är det tänkt att Cornelia ska få sova där. Det ska bli spännande att se hur det går. Då de sover på madrasser på golvet så gissar jag att Cornelia mest kommer att springa omkring...
 
 

Andra dagen

Ytterligare en dags inskolning är nu gjort och även idag gick det finfint.
Cornelia fick vara ute och leka med sina nya kompisar medans jag fick sitta inne i personalrummet. Dryga timmen var jag inne och hon märkte knappt att jag var borta.
Jag kikade ut genom fönstret på henne några gånger och hon såg ut att trivas som fisken i vattnet.
 
Imorgon är det tänkt att hon ska äta lunch där för att sen åka hem för att sova, personalen tyckte att hon kunde sova där imorgon men då hon ska till fotografen imorgon så vill jag inte chansa med hennes sömn ;-)
 
Jag har beställt lite kläder från HM och igår kom första paketet. I det fanns det bla en ny pyjamas till Cornelia som hon givetvis ville ha på sig direkt igår. Det blev en snabb favorit för imorse så ville hon inte ta av sig pyjamaströjan utan den skulle hon ha på sig till kjolen... behöver jag säga att det blev många tårar när jag tog bort den ;-)
 
Bild lånad från www.hm.com
 

Första dagen

Nu har vi varit på första dagens inskolning på förskolan. Vi var där i ungefär 1,5 timme, vilket kändes ganska lagomt.
 
När vi först kom dit var Cornelia ganska avvaktande men så längre tiden gick ju mer framåt blev hon.
Idag var vi ute hela tiden, så Cornelia hann med att gunga, kasta boll, åka bakom en kompis som cyklade mm.
 
På väg till dagis
 
Imorgon ska vi också åka dit 9:30 och då kanske jag kommer att vara inne då Cornelia är ute och leker med sina kompisar & fröknarna.
En av fröknarna trodde att det skulle bli en snabb inskolning, bara att hoppas på det.
Det viktigaste tyckte fröknarna var att vi som föräldrar skulle vara konsekventa, då vi har sagt hejdå så är det hejdå. Oavsett hur ledsen barnet blir. Vi fick sen bryta ihop i bilen men inte visa barnet. Usch jag hoppas verkligen inte Cornelia blir jätteledsen...
 
Personalen kändes riktigt bra, men det jag tyckte var konstigt var att ingen frågade om Cornelia mer än om hon var allergisk eller hur länge hon fick sova. Jag hade velat ha mer frågar, men imorgon är en ny dag så då kanske de frågar mer...
 
Vi hann inte mer än rulla ut bilen från dagisparkeringen så sov hon, många nya intryck som gör hon trött.
 
När hon har vaknat ska vi möta upp moster och kusinerna, ja Cornelias såklart för lite shopping. Den äldsta kusinen ska ha en ny vinteroverall och Cornelia behöver ett par fleecebyxor till då hon ska ha ett set med fleecekläder på dagis.
 
 

Dagen före

Igår kom J hem med en massa kräftor. Cornelia var helt till sig och skulle känna på de... Det var några stycken som var lite slöa så en av dem fick hon hålla i.....
 
 
 
 
En del av kräftorna, tror att det slutade på kring 550 stycken i år.
 
 
 
De senaste nätterna har Cornelia sovit oroligt och vaknat strax efter 5 då hon har tyckt att det har varit morgon. Nu ska vi testa med en liten nattbelysning och se om det blir bättre, för då hon vaknar på natten och det är mörkt blir hon rädd så då tänder vi alltid hennes vägglampa men den är lite för stark.
 
Imorgon börjar allvaret här hemma, då ska Cornelia börja skolas in på förskolan. Får se om jag kommer att kunna sova nåt i natt...
 
 

Kräftfiske

Här hemma fortsätter jag & Cornelia att roa oss på egen hand då J är iväg och fiskar kräftor. Idag är det andra kvällen han fiskar. Det gäller att passa på då man bara får fiska en helg per år. Första kvällen hade han fått ungefär 300 kräftor. Idag verkar det inte bli fullt så många.
 
Den lilla här hemma roar sig mest med att testa sin mamma och jag roar mig med att strycka fast märkband på hennes kläder.... Men nu är i alla fall allt märkt (tror jag). Till och med tuttarna har fått smaka på min märkpenna. Så nu borde det vara lätt för förskolepersonalen att ha koll på vilka saker som är Cornelias.
Nu är i alla fall kläderna & Cornelia redo för förskolestarten, för mig blir det lite jobbigare att släppa taget.
 
Klockan tickar på så det börjar väl bli dags för mig att gå & sova, vem vet när Cornelia väljer att vakna imorgon. Imorse tyckte hon att det var morgon klockan 06 vilket jag absolut inte tyckte.
 
En blivande bloggerska kanske?!
 
 

Shoppat

Jag vet inte om ni kommer ihåg men i våras köpte jag i alla fall en vinteroverall på rean i Finland som jag tänkte att Cornelia skulle ha i vinter. Det jag inte förstår idag var hur jag tänkte med storleken, köpte nämligen 92. Den har vi nu testat och den sitter perfekt idag när hon har tunna kläder under, med andra ord så kommer den inte att fungera i vinter.
Så idag åkte jag, Cornelia och hennes mormor på shoppingtur. Då vi var riktigt nöjda med fjolårets overall från kaxs så fick det bli en sån i år igen, perfekt att köpa en nu då jag hade 25% rabatt. Hur som helst så började vi med att testa en i stl 98 och den var precis då hon hade fleecekläder under så det fick bli en overall i stl 104. Hjälp, var har min lilla tjej tagit vägen?! Expediten som hjälpte oss trodde först att 104:an skulle bli alldeles för stor men när hon hade sett båda på så var det ingen tvekan om vilken vi skulle ha...
KappAhl online shop - Vinteroverall
 I år överraskade jag mig själv med att köpa en rosa vinteroverall. Nu gäller det bara att hitta nån snygg mössa till.
 
Cornelia fick två tunikor och ett par leggings av sin mormor från Lindex.
 
 
Lindex Shop Online - Tunika
 
 
Lindex Shop Online - Set
 
 

Semester i Norge

Nu är vi hemma igen efter några underbara dagar i vårat grannland Norge. Vi startade resan här ifrån och körde via Finland och sen vidare till Norge. Efter den turen kan vi bara konstatera att vägarna i Finland slår Sverige & Norge med hästlängder. I Norge var det smala och väldigt krokiga vägar bland berg och djupa dalar. Kan säga att jag var rätt så åksjuk.
Jag körde bil en gång under våran semester och det var genom stan till en kompis.
Under vägen både till, från och i Norge så mötte vi får & renar efter vägen. Fåren kunde ligga i en kurva i bergen så man fick hela tiden vara beredd på att bromsa.
 
En natt har vi sovit i själva Alta. De andra dagarna har vi spenderat i Lerresfjord som är en ö utanför Alta. Där hade de en sommarstuga eller hytta som de kallar det för. Där kan man prata om läge. Hyttan låg precis framför ett berg/fjäll. Framför hyttan var havet där vi såg valar första kvällen, bara det var en stor upplevelse!
J har fått utöva sin stora passion, nämligen fiska. Så vi fick med oss både sej och torsk hem. Vi plockade även blåmusslor men då vi inte visste om de gick att äta just nu valde vi att sätta tillbaka de i vattnet.
 
Vi åkte med deras båt på en liten utflykt. De tre översta bilderna tog jag på båtturen, de är i en nationpark utanför Lerresfjord.
 
 
 
Rejäla fiskedrag
 
Utsikten utanför hyttan
 
Lerresfjord dag/kväll
 
Sista kvällen drack vi bubbel med 22 karats guld löv i....
 
Färjan som tog oss över till Lerresfjord
 
Innan vi åkte hem igår så var jag & döttrarna i familjen på stan/byn. Det mesta är mycket dyrare i Norge än här hemma men jag hittade lite ullkläder till Cornelia som var riktigt billiga. 1 par långkalsonger i merinoull för 100kr, sen blev det 6 par tunna strumpor även de i merinoull för 110kr och sen 2 par tjockare ullstrumpor för 50kr. Så nu har vi laddat upp inför en kall vinter.
 
Det var 63 mils resa varje väg till Alta och det gick över förväntan med Cornelia. På vägen dit stannade vi två gånger. På vägen hem bestämde vi oss för att köra på kvällen då Cornelia sover, så vi startade 20:30 och nästan hela vägen så har hon sovit.
När vi kom hem var klockan 03:30 och då blev hon pigg av att se alla sina saker. Så det tog en stund att få henne att somna om.
 
Vi har redan börjat att planera nästa resa till Norge! Ett helt underbart land med underbara människor och miljöer. Jag kan verkligen rekomendera er att åka dit.
 
 

Grrr

Idag blev jag så irriterad på min "kära" granne då han körde omkring på sin motorcykel onykter så jag ringde till polisen. Ungefär en timme senare så kommer polisen hit till området och knackar på hos grannen som tyvärr inte körde motorcykeln då. Två poliser pratade med han och kollade/kände på motorcykeln. Efter det har det varit lugnt här.
 
Imorgon åker vi iväg på en till liten semester. Denna gång går bilen ungefär 65 mil norrut till Alta i nordnorge. Det blir första gången jag ska dit så det ska bli riktigt trevligt. Väskan har vi börjat att packa, så imorgon blir det de sista.
 
Bäst att gå och lägga sig nu så man orkar med allt imorgon. Har köpt två nya Nicke Nyfiken filmer, har börjat att bli lite less på Nickes jul eller vad den hette...
 
Om vi inte hörs på några dagar så vet ni varför :-)
 

Festival

Nu har en festival dragit in i våran stad och då är jag självklart på plats. Inte för att festa utan för att äta av all god mat. Igår och idag har middagen bestått av festivalsmat. Även Cornelia har ärvt sina föräldrars smaklökar efter sån här mat, så hon äter mer än gärna kycklingspett, nudlar och wokade grönsaker.
 
På tal om vårat lilla charmtroll så blir hon nästan som förbytt då vi är på festivaler/tivolin. Hon pekar, hoppar i vagnen och är allmänt till sig för allt hon ser. Inte lätt för en !bondflicka" att få komma in till storstan ;-)
 
Tack för alla era kommentarer på lekstugan, vi är riktigt nöjda med resultatet!