Gott nytt åt

Här har vi skålat in set nya året några timmar för tidigt med jordgubbsdricka. Hade en nöjd tjej som sprang runt och ropade skål efteråt ;)

En raket har vi skjutit iväg till grannens fasa, blev ganska livat på Facebook efteråt (inte en kommentar till oss)... Men vi tyckte iaf att den var fin och Cornelia sa mer!

Just nu håller J på att höra nyårsmiddagen och jag lägger dottern som fick äta mat tidigare.

Sen är det dags för mig att åka och jobba.

Önskar er alla ett riktigt gott slut och ett gott nytt år!!!!


Framåt

Igår frågade min syster om jag hade slutat att blogga. Men det har jag inte gjort, däremot så har jag inte haft tid.

Mellan Cornelia, jobb och mellandagsshopping så har det inte varit mycket tid kvar, tyvärr!

Cornelia är nu inne på sin 6:e dag med antibiotika och vilken skillnad det har blivit. Hon är nästan helt frisk, matlusten har inte kommit tillbaka men den kommer nog snart. Sömnen har också blivit så mycket bättre, nu vaknar hon Hellman 6-7 på morgonen istället för vid 4 strax innan jul.

På rean fyndade jag ett lucialinne, luciakrona och två olika tärnljus, så nu är kläderna redan fixade till nästa års luciatåg ;)
Även en ny ljusstake fick följa med hem, den ska Cornelia få ha i sitt rum nästa år.

Idag är årets sista lediga dag för mig och jag har inga måsten att göra utan ska bara vara hemma och mysa!


Sjuk och pyssel

Igår var det inte säkert att vi skulle fira jul som vi hade tänkt då Cornelia vaknade med 40graders feber och bara ville vara i min famn.
Men hon var ganska bestämd med att hon ville träffa tomten så vi åkte till mina föräldrar där hon fick träffa tomten och få alldels för många julklappar. Jag kan nog ärligt säga att vi skämmer bort henne lite för mycket ;-)
Vi åt jullunch hos mina föräldrar och sen gick vi vidare till min svärfar som bor på samma gata. Där blev det ännu mer julklappar och middag.
Vi hade en riktigt mysig jul men Cornelia mådde inte bra utan hon ville mest vara i famnen.
 
 
Jag & Nea på julafton
 
Igår bestämde vi oss för att om Cornelia hade feber idag så skulle det bli ett besök till jouren för en koll. Men då hon vaknade så var febern borta och hon var rätt så pigg.
Men efter att ha sovit middag så känner jag att hon är värm igen, kollar tempen som då är 39,5grader. Efter ett samtal till rådgivningssköterskan så bestämmer vi oss att åka in.
På jouren var vi inte ensamna, långt ifrån kan jag säga :-(
Vi fick vänta lite mer än 2 timmar tills vi fick träffa en läkare.
Läkaren gjorde en grundlig undersökning och kunde efter den konstatera att Cornelia har lunginflammation och eventuellt en öroninflammation i höger öra. Så det blev en medicinkur på 7 dagar.
 
Bara hålla tummarna att medicinen hjälper fort, inom 3 dagar så ska febern vara borta annars blir det ett nytt besök till vårdcentralen.
 
 
Den sista veckan har jag ägnat all mina lediga tid till att sitta vid symaskinen och det har varit så roligt. Jag har sytt ett näsduksfodral som min mormor fick i julklapp. Sen har jag även sytt sängkläder till Cornelias nya dockvagn.
Lite kläder har det också blivit....
 
Två såna här tröjor har jag sytt, en till Cornelia och en till hennes ena kusin.
 
En tunika/klänning till Cornelia
 
 
Mitt senaste pyssel är en rödprickig klänning även den till Cornelia.

God Jul

Med de här bilderna önskar vi er en riktigt God Jul!
 
 
 

Feber

Två morgonar i rad så har Cornelia vaknat 04:00, vet egentligen inte om man kan kalla det för morgon då det är mer natt då... Hur som helst så var hon på förskolan igår och när jag hämtade henne så var hon jättehes. Klagade även på ont i halsen. På kvällen kom febern som ett brev på posten och ligger fortfarande på 39grader.
Mat vill hon knappt äta, utan det är dryck som gäller.
Känns inte allt för lovande inför julafton, men men vi tar det som det kommer.
 
Just nu är det -31grader här, så det är garanterat myggfritt. I kaminen brinner en härlig eld och jag har suttit och lyssnat på jullåtar samtidigt som jag har sytt lite grann. Funderar på att gå och lägga mig, för vem vet hur den här natten kommer att bli. Imorgon är det i alla fall J som går upp med Cornelia på morgonen.
 
 

Symaskin

Här har de senaste dagarna bara sprungit iväg. I måndags var jag och hämtade ut min julklapp till mig själv som jag har beställt, en ny symaskin. Så all min extra tid har jag använt för att lära och känna min nya vän och jag kan redan säga att det har uppstått kärlek. Den är helt underbar att jobba med.
 
Mina lediga dagar har gått i en rasande takt, längtar redan nu tills jag blir ledig igen så att jag får sätta mig med symaskinen. Har lite roliga tyger som väntar på att jag ska sätta saxen i de, vad de ska bli har jag inte hunnit bestämma mig för än.
 
Om en dryg timme börjar jag med natt 1 av 3. Hoppas att de ska gå riktigt fort. Går av söndag morgon och då gissar jag att det inte blir många timmars sömn då man har lite grann att göra dagen innan julafton. Alla paket är i alla fall inslagna och sorterade i 3 olika påsar. En som ska vara hemma, en annan som ska till mina föräldrar och den sista ska till Cornelias farfar och faster.
 
 

Koll

Nu vet jag inte om. Ni ser det här inlägget då vissa har problem att ta sig in på min blogg. Jag har mailat till blogg.se om mina problem så jag hoppas att de har en lösning. Om ni har problem att ta er in här så maila jättegärna eller skriv en kommentar så jag vet.

Igår var jag med Cornelia på återbesök på sjukhuset för att kolla rören i öronen. De började med det vänstra örat, där hade tyvärr örat stött ut röret så det låg utanför trumhinnan så läkaren fick ta ut röret :(
Innan undersökningen så berättade jag att hon ofta ta sig för vänster öra och kliar, nu vet vi att det berodde på röret som låg fel.

Det högra röret låg som det skulle.

Om två månader ska vi tillbaka igen för att se om de behöver operera in ett nytt rör eller om hon klarar sig utan.


Hoppas

Vilken härlig söndag vi har haft och dagen är ännu inte över!
Började dagen med 2års kalas hos bästa Astrid. Där fikade vi en massa gott och lekte :-)
 
Sen fortsatte jag & Cornelia till mina föräldrar för att träffa kusinerna. Lillkusinen har vattkoppor så som den "hemska" mamman jag är så vill jag att Cornelia ska bli smittad.
Jag resonerar som så att det är bättre att hon får det nu medan hon är liten för ju äldre man blir dessto jobbigare brukar sjukdomen bli.
Jag vet att det finns många som tycker att man är dum som medvetet vill smitta sin barn, men vattkoppor är en barnsjukdom som ska drabba barn och inte vuxna.
Det finns nu ett vaccin mot just vattkoppor som man kan ge till sitt barn om man är rädd för sjukdomen, i vissa länder är det här vaccinet med i det vanliga vaccinationsprogrammet. I Sverige så får man själva bekosta vaccinet om man inte har nån speciellt sjukdom.
 
 

Kvalitetstid

Igår var jag & J på en av stans nyaste restauranger och hade kvalitetstid tillsammans. 
Vi började med varsin förrätt, jag tog det klassiska: vitlöksbröd och J tog en charkplanka.
 
 
Till varmrätt valde jag oxfilé med potatisgratäng. J åt entrecote med hasselbackspotatis. 
Jag kan lätt säga att det här var det godaste jag nånsin har ätit. 
Det här är populär restaurang så man måste boka bord i tid så vi har redan bokat in oss igen! 
 
 
Det var extra kul att gå hit då J har gjort inredningen på stället ;) 
 
Medan vi var och roade oss så var Cornelia med sin mormor och morfar. 
 
När vi kom hem hade hon mycket att berätta, bl.a. att morfar hade ont i skägget (lät som det) men hon pekade på halsen. 
Frågade då mamma vad hon menade och då hade morfar sagt att det gjorde ont då hon tryckte han på bröstet pga pacemakern ;)
 
 

Lucia

Idag var det då dags för Cornelias första luciafirande på förskolan. Då vi gick hand i hand över parkeringen och såg hur fint personalen hade gjort med marchaller så fick jag en klump i halsen och tårarna var ganska nära. Allt kändes så fint och jag upplevde en känsla av lycka att äntligen få vara del i det här.
 
Cornelia blev blyg då det var så många på förskolan då vi kom, föräldrar/barn/syskon mm. Hon ville då mest sitta i famnen. När det var dags för själva luciatåget så fick föräldrarna gå in i lekrummet och efter ett tag så kom det ljuvlig sång i form av Natten går....
Cornelia gick bland de sista i tåget hand i hand med en fröken. Då hon kom in i rummet så tittade hon sig runt omkring på en gång och ropade efter mamma. Så det slutade med att hon satt i mitt knä och tittade (läs surrade) genom hela luciatåget.
 
Efter lussandet på våran avd så gick barnen över på den andra för att fortsätta lussa där. Men då fick Cornelia stanna med oss. Efteråt så fick vi äta tomtegröt och skinksmörgåsar. Vi föräldrar satt och surrade med varandra, så kul då man i vanliga fall bara hinner hälsa på varandra. Jag är så glad att vi fick plats på den här förskolan då vi är supernöjda med allt!
Tyvärr var ju allt det roliga tvungen att få ett slut så efter 9 så åkte jag hem för att sova efter nattens arbete. Var då ganska speedad så det var inte det lättaste att kunna somna. Så det är tur att jag är ledig tills nästa vecka nu.
 
Hoppas att ni alla har har/haft en underbar lucia!!!
 
 
 

Klippning

Idag har det varit en sån dag som det har känts som att jag klättrar på väggarna. Cornelia har varit less och irriterad på att bara vara hemma vilket har gjort att hon har testat och testat mitt tålamod många gånger. Ta bara när jag gick på toaletten, då hör jag hur hon springer och hämtar en stol för att nå ett paket i adventskalendern som hon snabbt öppnade...
 
Nu är hon i alla fall helt smittfri, idag var vi hemma en extra dag bara för att vi kunde göra det för jag börjar mina nattpass ikväll. Hur som helst så slutade J vid lunch idag så när han kom hem passade vi på att åka in till stan hela familjen. Så skönt med ett miljöombyte.
 
Cornelias hår växer verkligen som ogräs så idag var det dags igen för ett frisörbesök. Från början var hon lite ängslig och ville inte riktigt vara med på noterna att klippa sig. Men väl i frisörstolen med förklädet på sig så gick det bra. Håret toppades igenom och sen fick hon välja vilken färg det skulle få. Cornelia valde att få en lila slinga i håret, så snyggt!
 
 

Ipad

Ytterligare en dag här hemma har vi haft. Cornelias mage har blivit lite bättre men är fortfarande inte helt okej. Än så länge har i alla fall jag och J klarat oss (Peppar peppar).
 
På tal om min man så måste jag berätta vad han har kommit hem med till mig, en IPad och jag är så nöjd! En för tidig julklapp :) 
Har nyss installerat lite appar, men fler ska fyllas på efter som. Tips på roliga appar tas tacksamt emot! 
 
 
Tyvärr vet jag inte hur jag gör för att vända bilden...

Blä

Jag skulle aldrig ha skrivit det förra inlägget om att jag inte trodde att det var magsjuka som Cornelia har drabbats av.
Hon kräktes inget mer och då trodde jag att faran var över, men igår efter middagen så blev hon riktigt lös i magen och det fortsatte under hela kvällen. Även idag har det fortsatt, så jag kan nog säga att magsjukan har hittat hit :-(
 
Om man ska se nåt positivt i det hela är att Cornelia inte har velat ha blöja på sig utan har sprungit och kissat/bajsat på pottan. Självklart har de mesta hamnat i blöjan men flera gånger har hon fått bråttom av med blöjan för att sätta sig på pottan och bingo! Tidigare har hon aldrig varit intresserad av pottan, utan nu har det helt plötsligt kommit. Insåg då att trosorna som vi tidigare har köpt är för små så lite nya måste skaffas!
 
Idag flydde jag hemmet för att shoppa lite grann. Skönt bara att komma utanför de här "sjuka" väggarna. Jag har nåt som heter Wrapp det innebär att man ger bort presentkort på olika ställen till sina facebook vänner, vilket inte kostar en krona.
Hur som helst så hade jag lite presentkort så idag har jag shoppat ett hus som man har ett värmeljus i på EM för 135kr och bara betalat 35kr. På Clas Ohlsson köpte jag en vattenkokare som jag bara behövde betala 49kr för. Känns riktigt kul det här. Så om ni inte har Wrapp så rekomenderar jag er verkligen att skaffa det, gratis är gott!
 
Jag var även på HM där jag köpte lite underkläder till mig & J, långkalsonger till Cornelia och ett linne till mig själv. De har just nu ett erbjudande där till alla medlemmar, handla för 500kr och få 100kr rabatt. Sånt gillar jag!
På Lindex köpte jag mig ett par nya leggings, även där var det rabatt 20% på ett helt köp.
Intersport fick sig också ett besök av mig, där köpte jag ett par mysbyxor och en munkjacka från Puma till J.
 
 
 
 

Vab

Inatt ringde J till mig då jag jobbade för att berätta att Cornelia hade kräkts. Gjorde färdigt byasvängen och valde sen att åka hem 2 timmar tidigare.

Väl hemma så sov min familj så jag passade också på att sova några timmar.
Jag behöver nog inte berätta hur trött jag var då Cornelia vaknade strax efter 8 då jag hade fått 3,5 timmes sömn...

Känner mig trött och lite småbakis nu, så vi myser mest idag framför Pippi.
Magsjukan tror jag inte var nån riktig magsjuka få hon inte har kräkts nåt mer. Tror däremot att hon kräktes pga hosta och slem. Men hon får självklart vara hemma idag.

Nu ska jag gå och se hur det går för rörmokaren som håller på att koppla in en ny toastol åt oss.


Bästa förskolan

Tisdagens badhusbesök var populärt för hela familjen. När det var dags att åka hem var det en i familjen som började gråta och skulle bada och duscha mer. Jag kan säga så mycket som att det inte var jag eller J ;-)
 
Om en stund ska jag åka iväg till jobbet och göra natt 2/2. Sedan väntas några lediga dagar, som inte innehåller några måsten utan vi tar dagarna som de kommer. Lite julklappsshopping ska nog hinnas med och en julmarknad annars är agendan för helgen tom.
 
Cornelia måste gå på den bästa förskolan... Ena fröken berättade att de hade tittat på gamla gruppbilder och då hade Cornelia dykt på ena bilden och pekat på en flicka och utbrustit PIPPI!!!! Då hade fröken sagt: Nä det där är "Sara" eller vad nu flickan hette. Men Cornelia gav sig inte utan fortsatte att peka och säga Pippi. Flickan på bilden hade två toffsar i håret, precis som Pippi Långstrump. Så tänk att Cornelia går på samma förskola som Pippi, det är inte illa ;-)
 
Idag kom senaste nummret av mama i brevlådan och den innehöll en riktigt bra artikel om Pernilla Andersson & Dregens längtan efter barn. De har kämpat med ivf i 4år och väntar nu deras mirakel! Kan verkligen rekomendera er att läsa den!
 
 

Nyklippt

Känner mig som en ny människa med nyklippt och färgat hår. Tänk vad en sån till synes liten sak kan göra för en! Klippte en liten kortare page frisyr, med längre hår fram. Håret färgades rött.
Köpte lite hårprodukter för att behålla den röda färgen längre.
 
Jag hittade även en klänning/tunika till mig själv och två linnen. Det är inte ofta jag bara kommer hem med saker till mig själv men så välbehövligt!
 
När J kommer hem från jobbet ska vi åka iväg och bada. Var ett tag sedan vi var på badhuset så jag hoppas att Cornelia tycker att det är lika roligt nu.
 
 

Julbord

Nu har jag gjort mina tre helgnätter och det känns så skönt med några dagars ledighet. Om några timmar ska jag iväg och äta (läs frossa) julbord med jobbet. Men innan dess så ska jag hinna fixa håret vilket inte är det lättaste då det ser ut som ett fågelbo... Cornelia ska även hämtas från förskolan.
 
Imorgon ska jag åka iväg före sjutton på morgonen, först lämna Cornelia till J:s mormor och morfar och sen vidare till min frisör. Vet inte riktigt vad jag tänkte då jag bokade tid för klippning kl 8 på morgonen och frisörsalongen ligger ca 8 mil bort ;-) Men men morgonstund har guld i munnen!
 
Nu är det dags att skynda på lite grann så jag inte behöver åka iväg med morgonrock!

1:a december

Här har ni en som har sovit bort hela dagen, efter nattens arbete. Känner mig utvilad och redo att åka och göra natt 2 av 3 om en stund.
Medans jag har sovit så har jag drömt om min frisör, gissar att jag längtar tills på tisdag då det är dags för klippning och färgning av håret. Känns verkligen välbehövligt! Till och med Cornelia tar mig på håret och säger klippa mamma, undra om hon har hört mig prata om det eller om det verkligen ser så fult ut ;-)
 
Medans jag har sovit idag så har J & Cornelia varit hos mina föräldrar och hjälpt till med att sätta golvlister på plats i deras sovrum.
J har även hunnit vara och köpa en ny spis till oss. Men då ugnen skulle brännas ut så fick vi inte använda den idag utan det blev kinamat till middag istället, men det var också riktigt gott. Men jag är sugen på att baka och testa hur den här ugnen fungerar. Har tidigare haft en helt värdelös ugn där värmen läckte ut.... Nu blev det en varmluftsugn.
 
Idag är det 1:a december och då fick Cornelia öppna sitt första packet i kalendern, dagens paket innehöll en Pippi film (från tvserien), behöver jag säga att hon har sett den idag ;-)