Kallt

Cornelia har fortfarande feber, snoret och även dregglet rinner konstant. Men fast hon inte är frisk så orkar hon ändå med lite bus innan det blir ledsna miner.
Jag misstänker starkt att det är nån ny tand på gång, för så mycket hon dregglar nu så kan det inte vara falskt alarm.

När vi var i Umeå så blev det att gå på stan rätt så mycket. Jag höll då upp några olika sovlinnen till Cornelia, så att hon skulle få välja. Ena var rosa, det andra var med Pippi på och det sista var med Hello Kitty. Hon valde Hello Kitty. Så fort vi är i en affär så dras hon till de kläderna. Vet inte riktigt var hon har fått det här ifrån för jag gillar inte Hello Kitty.
Men men på sovlinnen så är det okej att hon har det ;-)

Kläder som har fått följa med hem är bla svarta leggings, jeans leggings, Hello kitty linnen och sockar, sommarklänning från P.o.P, t-shirtar från Åhlens.


Den här klänningen kunde jag inte motstå. Bild lånad från www.polarnopyret.se

Idag kommer vi bara att stanna inne hela dagen. Känns inte så lockande att dra ut en febrig Cornelia i -17 grader.
Kylen behöver fyllas på, men det får jag eller J åka iväg och fixa.


Hemma igen

Nu är vi hemma igen och som det gamla talesättet säger: Borta bra men hemma bäst! Vi har haft en toppenhelg, men nu känns det riktigt bra att vara hemma igen. Tvättmaskinen går för fullt, det blir mycket smutstvätt med en tjej som snorar och dregglar massor....

På tal om den lilla så hade hon feber ikväll, så det blev en tidig kväll för henne.

Natten till idag har Cornelia sovit riktigt bra, så bra att hon till och med sov längre än sina föräldrar. Vilket aldrig sker i vanliga fall, men hon kände väl på sig att vi var sugna på hotellfrukost.
Eller så berodde det helt enkelt på att hon inte riktigt är frisk. Nu ikväll hade hon feber :-(

Om vi ska ta och summrera ihop helgen så har den varit riktigt mysigt. Vi har inte haft några måsten, utan bara gjort sånt som vi har velat.
Det har blivit lite shopping, mest till Cornelia (vem annars?!) men även några saker till mig och J. Vi har ätit gott, badat en massa i bubbelpoolen, myst med Cornelia och bara varit.

Det här hoppas jag att vi snart gör om igen!



One lovely blog award

Jag har fått en blog award att Tea, tusen tack vännen!!!



1. Tacka och länka till den som gett dig awarden.
2. Skriv ned fem bloggar som du vill lämna awarden vidare till och låta dem veta det genom att lämna en kommentar hos dem.
3. Till slut hoppas att de utvalda vill lämna awarden vidare.

Egentligen hade jag velat ge den till fler, men jag ska väl hålla min till reglerna ;-)

Anna

Frugan F

Marie

Carin

avlängtan




En till

Det blev att vi stannade en natt till här i Umeå så vi har fortsatt med våran underbara helg. Tänk om man alltid kunde ha det så här!

Igår kväll somnade Cornelia snabbt, men hon vaknade vid 23 tiden och var uppe i varv. Det gjorde ju inte saken bättre att det var livet här på stan. När vi inte hade fått henna att somna vid 00 tiden så blev det vagnen och en promenad i Umeå natten. Men tror ni att hon somnade då... Cornelia är nyfiken som mig och envis som sin pappa och det ihop är inte de bästa egenskaperna man kan ha...
Men när vi kom tillbaka till vårat rum somnade hon efter ett tag. Hon har vaknat några gånger under natten och varit orolig.
När vi vaknade på morgonen så fick vi svaret varför hon hade varit orolig inatt, en snorig tjej som har börjat att bli förkyld...

Imorse var det då dags för hotellfrukost och där fanns en massa goda saker. Cornelias absoluta favoriter fanns, apelsiner och meloner.

Till middag idag har vi varit till en riktigt bra restaurang som hotellet rekomenderade oss att gå till. Det var en kinarestaurang som ligger vid busstationen, den heter Great Eastern. Så har ni vägarna förbi så kan jag rekomendera den. Mycket god mat till bra kurs. Vi åt buffé som innehöll både kinamat och sushi för 129kr per person.

Nu ska jag snart krypa upp i sängen framför Så ska det låta och njuta av den sista natten här!


Hotellvistelse

Jag har en spontan man som igår kväll tyckte att vi skulle åka ner till Umeå idag. Sagt och gjort, han ringde och kollade upp olika hotell och bokade in oss i en svit. Så här är vi nu.
Första gången Cornelia får sova på hotell, men absolut inte sista!
Vi har haft en härlig dag i Umeå, hotellet uppfyller alla våra krav. Har bott här tidigare då vi var i ivf svängen. Men nu är vi bara här på en ren nöjestripp. Vårat hotellrum har ett bubbelbad vilket vi alla tre uppskattar. Cornelia var som en fisk i vattnet ;-)

Just nu ligger den lilla i en resesäng och försöka att somna, men hon är lite (läs mycket) speedad.



Ïmorgon ska vi fortsätta att göra Umeå, vi har inte riktigt bestämt oss än om vi ska åka hem eller om vi blir en natt till.
Längtar redan till frukosten imorgon bitti, det absolut bästa med att sova borta.


Fyndat

Idag har vi haft en härlig dag, en riktig familjemysdag. Vi började dagen med att åka till Torneå där vi köpte en vinteroverall som vi hoppas att Cornelia ska kunna ha nästa vinter. Köpte en svart Lassie tec by Reima i stl 92 som var nedsatt till strax under 500kr. Sen köpte vi även ett par svarta vinterhandskar från samma märke.
Så nu är vi nog redo inför nästa vinter ;-)

På HM hittade jag ett par röda gummistövlar och en Hello kitty keps på rean till Cornelia. Så det fick också följa med hem för det fina priset av 40kr. Jag gillar att fynda.

Sen åkte vi över till den svenska sidan och gjorde ett besök på mitt favoritställe, nämligen Ikea. Där blev det också en hel del shoppande. Bla fick Cornelia ett barnbord och en tavla till sitt rum.
Jag köpte lite nya glas, tallrikar, förvaringslådor, en expedithylla med 4 fack och sen en massa små saker. Så med bilen full med saker så åkte vi hem med lite mindre pengar på kontot.


Bild lånad från www.ikea.se

Sjuk?

Idag har jag & Cornelia varit på kyrkis men hon var inte riktigt i form där så vi åkte hem 30 minuter innan det var slut vilket aldrig sker i vanliga fall.
Hann inte mer än sätta oss i bilen så somnade hon. Hon fortsatte att sova när vi kom hem, vaknade till en liten stund men somnade sen om i sin säng.

Det var egentligen meningen att vi skulle äta middag hos mina föräldrar, men det blir så att de kommer hit med middagen istället. Helt perfekt, vi får både middag och två extra famnar som kan goa med Cornelia ♥

Jag hoppas att vi har en pigg och frisk tjej imorgon, för vi har planerat att åka på ikea då.
Listan som jag bara har i huvudet är ganska lång. Det viktigaste av allt är ett barnbord till Cornelia. Sen behöver vi nya tallrikar och kanske glas. Nån korg som vi kan ha på hatthyllan för Cornelias mössor, vantar osv.
Nåt mer som ska köpas är en till expedit hylla med fyra fack. Tyger och kuddar har jag också tänkt titta på.


Shopaholic

Idag har jag & dottern mött upp min syster och systerdotter på Åhlens där jag fyndade lite på rean (shopaholic jag?!)
Jag köpte i alla fall ett nattlinne till mig för 40kr, två pussel för 20kr vardera ena ska Cornelia få när hon blir större och det andra blir en födelsedagspresent till grannflickan (man ska vara ute i god tid)
Sen köpte jag även ett par svarta skalbyxor till Cornelia (vem annars?) för 100kr istället för 300 kr, de var både vattenavvisande och vindtäta.
Jag köpte de i storlek 92, så de är lite stora nu men kommer nog att bli bra till hösten. Vill att hon ska ha rejäla kläder då hon börjar på dagis.

Sen mötte jag & Cornelia upp en gammal kompis till mig för att luncha ihop. Alltid lika trevligt.

Imorgon blir det kyrkis i några timmar och sen ska vi till mina föräldrar på middag. Skönt att ha lite planer.



Sångpåse

Här hemma sjunger vi många gånger varje dag, det låter väl inte så vackert men Cornelia gillar det. Favoritsånger just nu är Imse vimse spindel och Nyss så träffade jag en krokodil...  

Om man vill göra sångerna lite roligare och intressantare så kan man samtidigt som man sjunger visa en spindel tex.

När Cornelia döptes så fick hon en sångpåse av sin moster i doppresent och den används under våra sångstunder.
Även på vårat kyrkis (stor & liten) har de en sångpåse. Då får barnen välja varsit djur från påsen och sen sjunger vi en sång om det.

Just nu har Minimango ett erbjudande på sångpåsar. När jag ser de här figurerna så börjar jag redan att fundera på olika sånger. Hjulen på bussen snurrar runt runt runt...



Våran grannflicka ska döpas om en månad och av oss kommer hon att få en sån här. Det blir roligt även för hennes storasyster.

Bus

Gnälligheten har fortsatt idag också för Cornelia, ingen feber men hosta och då framför allt då hon ska sova. Imorse vaknade hon 5:30, men 30 minuter låg hon och pratade med sig själv i sängen och var nöjd. Så då passade jag på att vila lite till. Imorgon är J ledig från jobbet och jag måste erkänna att det ska bli riktigt skönt.

Idag roar vi oss med saker här hemma. Cornelia tycker att vi ska tvätta, tvättmaskinen fylls med hennes rena kläder lika fort som den tömms igen. Måste nog börja lära henne att vi ska ta den smutsiga tvätten och sätta in i maskinen istället för att bära omkring på den ;-)


Här är mitt busfrö när hon sitter och hoppar på armstödet på soffan...

Nåt annat som den här lilla fröken gör är att sätta vatten i håret för att sen fixa frisyren... Om hon inte har vatten så tar hon nåt annat som finns nära till hands, yoghurt, mjölk osv. Hon har väl sätt när jag fixar håret, men jag brukar inte ha yoghurt i håret. Men det kanske är ett bra hårknep, vem vet...

Dåligt humör

Igår var våran tanke att vi skulle åka och hälsa på mina föräldrar efter lunchen och det gjorde vi också. Men vi blev kvar och åt middag där också. Även min syster och hennes familj kom dit så det blev huset fullt. Mycket trevligt var det.
Vi hade en trött tjej i bilen hem, hann nog inte mer än att köra ut från deras gata så sov hon.

Idag har vi bara varit hemma. J har varit och jobbat, så jag & Cornelia har roat oss själva. Eller helt själva har vi inte varit. Cornelias farfar och faster har varit hit och hälsat på, sånt är ju alltid trevligt.

Nu ikväll har den lilla varit på dåligt humör och när hon är på sånt humör så brukar det betyda att det är nån sjukdom på gång. Så jag hoppas verkligen att jag har fel.


Utmaning

Jag har fått en utmaning av Hannovsky

1) Vad gjorde du för tio år sedan?
Jag var 20år gammal, bodde tillsammans med J i en två. Jobbade och slet på ett demensboende samtidigt som jag kollade efter andra jobb. Var ganska less på att vara där, kändes som att jag jobbade hela tiden och aldrig var ledig.

2) Vad gjorde du för ett år sedan?
För exakt ett år sedan så var jag hemma med Cornelia själv några dagar då J var iväg och körde skoter. Jag fixade och trixade med de sista inför dopet som vi skulle ha några dagar senare för våran efterlängtade dotter.

3) Fem snacks du gillar
Bara fem jag som gillar så mycket ;-)
* Mjölkchoklad
* Ostkrokar
* Dill med gräslökschips
* Popcorn
* Lösviktsgodis (fuskar lite där)

4) Fem sånger du kan hela texten till
Är dålig på att kunna hela sångtexter men de här kan jag nog hela
* Eternal flame med The bangles, när jag var yngre sprang jag in till syrrans rum och sjöng den här låten i tron att jag hade skrivit den själv ;-)
* Främling -Carola
* Fångad av en stormvind -Carola, men den här sjunger jag ibland fel då systeryster skrev om den här texten då vi gifte oss och fick den inspelad på en skiva. Så oftast blir det våran egen text jag råkar sjunga...
* Jag ljunger så bra -Linda Bengtzing som ni märker är det schlager låter som fastnar för mig
* Nyss så träffade jag en krokodil.... och en massa andra barnsånger som sjungs varje dag...

5) Fem saker du skulle göra om du var mångmiljonär
* Köpa ett nytt hus närmare stan
* Betala av lånen
* Skänka pengar till våran nära och kära
* Åka iväg på en härlig semester
* Skänka till välgörenhet

6) Fem dåliga vanor

* Biter på naglarna
* Börjar att göra flera saker samtidigt
* Har svårt att låta disken/tvätten bara vara, allt måste bort på en gång
* Måste planera in allt i minsta detalj
* Äter för mycket sötsaker

7) Fem saker du gillar att göra
* Umgås med familj och vänner
* Spela spel
* Blogga
* Surfa runt på nätet och läsa bloggar
* Sola & bada

8) Fem saker du aldrig skulle klä dig i, eller köpa
Man ska väl aldrig säga aldrig, men jag har mycket svårt att tro att jag skulle klä mig i
* Magkorta tröjor
* Stringbikini
* Leopard heldress
Hmm kommer inte på nåt mer på rak hand. Om ni nu säger nåt fult klädplagg så vet jag att jag skulle säga aldrig i livet...

9) Fem favoritleksaker
* Mobiltelefonen
* Datorn
* Systemkameran
* Wii
* Kortlek

10) Tio personer jag vill se göra den här utmaningen
Nu tror jag att många redan har gjort den här utmaningen, men här kommer i alla fall 10 utan inbördes ordning.

Mamman med den tomma famnen

avlängtan

Frugan F

Ida & Jouline

Anna

Amor

Annas underbara (låst blogg)

Spättanjanssons vandring

Lilla vilda Hilda

Väntan och längtan







Lördag

Ibland är det som min syster säger att man inte har råd att låta bli att köpa vissa saker. Idag var en sån dag. Jag var in på Lindex för att kolla lite på deras rea. Hittade då en kofta till mig själv som hade kostar 349kr, jag betalade 37.50, såna klipp borde man hitta oftare! Alla som känner mig vet att jag är en typiskt koftälskare. Ett par sockar till mig själv och ett nattlinne till Cornelia fick också följa med hem.

Om man nu läser tillbaka några dagar i bloggen så verkar det som att jag bara shoppar, men så är det absolut inte. Den senaste veckan har det blivit rätt så mycket, men det beror på att de flesta av Cornelias kläder är för små nu.

Jag upptäckte att en sömn var borta på jeansen som jag köpte igår, så de fick tyvärr åka tillbaka till affären då de hade börjat att bli ett hål. Min tanke var då att ta ett par nya i samma storlek men tyvärr fanns inte det.
Men men man kan inte få allt här i världen.

Cornelia har haft en jobbig hosta inatt, så hon har vaknat flera gånger och varit ledsen. Lite sovmorgon fick vi i alla fall, vid halv åtta vaknade den lilla. Just nu ligger hon och sover lite middag. Vi har medvetet försökt hålla henne vaken under förmiddagen för att försöka få henne att bara sova 1gånger per dag. Idag gick det, men det är inget som säger att det går imorgon. Allt beror nog på hur tidigt hon vaknar på morgonen.

Snattare

Igår var vi runt i en massa olika affärer och tittade på olika saker. Vi hade en riktigt nöjd tjej som gick omkring och tittade och kände på allt. De två roligaste affärerna vi var i enligt våran dotter var djuraffärer, kaninerna var så fina att titta på. Den andra var Toys´r us. på den sist nämda affärern köpte vi ett Little people hus till Cornelia som genast blev mycket populärt.

Även idag har vi gjort stan och fast vi bara var på "tråkiga" affärer så trivdes gumman.
På en barnklädesaffär fyndade jag ett par mjuka jeans i stl 92 till Cornelia, de var nedsatt 50% och då är det svårt att låta bli.
 
På hemtex köpte vi nya handdukar, sånt där som jag tycker är så tråkigt att handla. Men även de var nedsatta så det kändes inte så jobbigt.
Då vi kommer ut därifrån så upptäcker vi en grön tvättlappshandduk i Cornelias vagn. Först tror vi att det är en av våra handdukar som vi köpte då den har samma färg. Men så var det inte, våran lilla tjej måste nämligen ha tagit den... Så nu kan vi kalla Cornelia för den lilla snattaren...

Ikväll har vi bara en lugn och skön kväll här hemma. Tvättmaskinen gör sitt jobb så det enda vi behöver göra är att tömma den och fylla den med lite ny tvätt ;-)


Fun stickers

Vi bor i ett timmerhus som hade träfärgade väggar då vi flyttade in. Det påminde lite om en bastu... Det tog inte så lång tid innan de blev vita och det blev så mycket finare.

Men nu börjar jag känna att vita väggar är lite tråkiga i Cornelias rum, så därför är jag sugen på att köpa Fun stickers och sätta upp på en av hennes väggar.

Just nu är det veckans vara hos Minimango, så gå in här och kika.


Shoppat

Idag hängde jag & Cornelia på låset då Polarn o pyret skulle öppna. Badtröja, badbyxor och en lila/grårandig velour tröja fick följa med därifrån till det fina priset av 200kr sammanlagt.
Sen blev det även en sväng förbi Kappahl där en marinblårandig tröja och en jenasklänning fick följa med hem. Vi hann även med en sväng på HM, där hittade jag ett två pack med långärmade tröjor för 99kr, så även det fick Cornelia.



För några dagar sedan kom även dessa plagg hem.


Fin baströja och en windstopper från P.o.P.

Känns skönt att vi nu har lite kläder i stl 92, då vi har börjat lite smått med den storleken. Vissa av Cornelias kläder i 86 har blivit för små, så nu måste nya kläder köpas ;-)

86 kläderna har Cornelia kunnat ha sen i slutet av sommaren fram tills nu och jag skulle tro att 92:orna kommer att passa ännu längre tid.

Efter dagens shoppingtur hade jag en trött tjej ikväll som direkt efter kvällsduschen somnade, jobbigt att springa i affärer med sin mamma ;-)

Tips

Det här händer inte så ofta att det kommer två inlägg från mig på samma dag ;-) Ville bara komma in och tipsa er om att Polarn och pyret börjar sin ta 3 betala för 2 på alla rea varor imorgon.

Jag har lagt undan en badtröja och ett par badbyxor med UPF 50 skydd. Sen vet jag inte vad jag ska ta som tredje vara men nåt hittar jag alltid.




Bilder lånade från www.polarnopyret.se

Vi håller på att kolla på resor till Turkiet i maj, så om vi åker dit så kommer dessa att bli perfekta. Nu kostar tröjan 100kr och byxorna 75kr, men då får jag ju en sak till alldeles gratis. Kan det bli så mycket bättre?!

Nu ska jag sätta mig vid deras hemsida och se om jag hittar nåt där som jag vill ha. Kommer nog att hänga på låset imorgon, för jag gissar att de kommer att maila alla kunder om detta imorgon bitti.


Nickes jul

Nu har jag lugnat ner mig efter gårdagens tv program, men jag kan säga att det tog ganska länge. Jag har inte riktigt släppt det helt och hållet. När man läser runt i olika tidiningar så märks det att jag är långt ifrån ensam att ha reagerat.

Nu ska jag försöka skriva om vad vi sysslar med här hemma. J jobbar, så jag & Cornelia roar oss själva. Hon har en favoritbok som hon vill att vi ska läsa för henne. Idag har vi redan hunnit läsa den 8 gånger ;-)


Som ni ser är den välläst ;-)



Måste sätta mig och leta på nätet efter fler Nicke Nyfiken pekböcker, så vi har några att variera mellan ;-) Man börjar att bli lite less på att läsa en julbok!

var är världen på väg?!

Jag har precis sett första avsnittet av Mammor och minimodeller på Tv3 och jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Förstår inte riktigt hur man kan tycka att det är okej att raka benen på en flicka som är 8år. Flickan säger själv att hon inte vill ha hår på benen, men frågan är vars det här idealet kommer ifrån.
Sen att barn som är i 9års åldern ska behöva ha smink är ju så fel.
Det är absolut inte barnen det är fel på, utan felet ligger hos de vuxna. För i det här fallen verkar det vara mammorna som är de starka puscharna.

En mamma tjatade så mycket på sin dotter hur och hur hon inte skulle göra då hon stod framför kameran så det slutade med att flickan sprang ut ur rummet gråtandes.

Sen undrar jag även var TV3 lägger sitt ansvar, hur man ens kan komma på tanken att göra en serie om barn som ska gå på en modellskola. Men det kanske är för att göra oss ovissa uppmärksamma hur den kassa verkligenheten är.

Om ni nu inte har sett det här programmet och undrar varför jag är upprörd så kan ni gå in här.

För guds skull låt barn vara barn så länge som möjligt. De hinner bli vuxna och raka sina ben och sminka sig, den tiden kommer också.

Vad tycker ni om det här? 


Tulpanens dag

Idag är det tulpanens dag och brevid mig står helgens bukett med just tulpaner. Jag vet inte om vi har för varmt här inne, för jag har svårt att få blommorna att hålla sig fina i flera dagar. jag byter vatten och ger blommorna en ny snittyta varje dag... men men det vill så ändå inte.

Imorse tyckte Cornelia att det var morgon vid 7, helt okej tid. Vi lät då J fortsätta och sova medans vi satt oss framför Bolibompa. Idag måste det ha varit rekord, för hon satt stilla framför tv:n i 45 minuter och tyckte att det var riktigt spännande.

Ute är det -18 grader, så jag tror att vi kommer att hålla oss inne hela dagen. Vilket känns riktigt skönt.

Badat

Idag har våran lilla familj varit iväg på ett äventyrsbad. Men det vi hade missat var att det skulle vara Happy hour där just idag, vilket gjorde att vi inte var ensamna där om vi säger så ;-) Men man behövde ändå inte trängas i bassängen, värre var det i omklädningsrummet, där var det lite trångt och man fick vänta på duscharna.
Så fort vi kommer in på badet så blir Cornelia helt till sig, finns nog inget som hon gillar bättre än att bada. Jo kanske att äta go´saker ;-)

Nu ikväll känner vi oss ganska trötta alla tre. Man tycker inte att det är jobbigt och tröttsamt då man är på badet, men så fort man kommer hem och sätter sig ner så blir man så trött.

Misstänker att det kommer att bli en tidig kväll för mig idag, om jag nu inte råkar få en massa energi från ovan.


Fredag den 13:e

Idag är det otursdagen nummer ett, i alla fall om man ska tro på skrockor. Vet att det finns människor som knappt vågar lämna sängen såna här dagar. Men sån är inte jag, mitt tur nummer har alltid varit 13. Så jag ser även den här dagen som en lite av turdag.
Men för den sakens skull så har det inte hänt nåt bra än så länge.

Jag & Cornelia har våldgästat min mamma och hennes dagbarn på förmiddagen. Vet inte vem som behövde det mest, om det var jag eller Cornelia. Hur som helst så fick den lilla leka av sig och äta god mat. Så mycket som hon åt där till lunch har hon inte ätit på länge, hon har varit lite små kinkig med maten de senaste veckorna.

Nu ligger den lilla och sover middag och jag sitter bara och känner lugnet. Har nyss hängt en maskin tvätt. Så nåt "nyttigt" har jag i alla fall uträttat under den här dagen.

Igår kväll satt jag på nätet och letade information om vad som gäller då man ska ansökna om förskoleplats och här uppe ska man ha skickat in ansökan senast den sista mars om man vill ha plats i augusti/september. Vi kommer nog att ansöka om plats from den 6:e augusti. För min tanke är att vara ledig juli och augusti.

Nu ska jag ta och riva lite ost till dagens middag som består av hemmagjorda pizzor.


Klätterapa

Idag blev det ingen sovmorgon, redan halv sju tyckte Cornelia att det var morgon, men då var vi bara vakna i 45 minuter sen var det dags att sova en liten förmiddagslur på 1,5 timme. Jag hann vakna innan Cornelia och det sker inte ofta.
Efter att vi hade sovit så var det dags för dagens andra frukost för Cornelia. Den första består alltid av välling, då hon inte vill ha gröt.
Den här frukosten bestod av yoghurt, smörgås och hennes favorit melon.
Som ni ser av bilden så hamnade de mesta av yoghurten i håret, så det blev duschen för den lilla efter frukosten. Jag tror att hon försökte fixa till sin frisyr, hon har börjat att ta på håret ganska mycket. Hon har nog märkt att det har växt ganska mycket sista tiden.
Efter ett tips från min syster så testade jag att låta Cornelia sitta själv i duschen medans jag tvättade henne och det gick riktigt bra, var en stolt tjej som fick sitta och hålla i duschslangen.



Jag somnade nyss när jag skulle lägga Cornelia så att hon fick sova. Men tror ni att den lilla somnade, nä inte det. Bara hennes mamma ;-) Så nu är vi nere igen och busar på en stund innan vi gör ett nytt försök.
Den sista månaden har jag blivit mycket bättre på att lägga mig och vila då Cornelia gör det. Tidigare skulle jag alltid göre en massa saker då hon sov, vet inte om jag försökte vara duktig eller varför. Men men jag är inte bättre än att jag kan ändra mig.

Jag märker att jag inte är frisk än, för jag blir helst slut för minsta lilla. Idag hade vi först tänkt att åka iväg till kyrkis för Cornelia behöver verkligen få leka med andra barn, men när jag inte är i form så orkade jag inte åka iväg. Sen hade vi -15 grader på morgonen och då kändes det inte heller så kul att åka ut med bilen.

På tal om den lilla så har hon blivit en riktig klätterapa... Hon klättrar upp i soffan precis hela tiden, ställer sig upp mot ryggstödet och försöker nästan ta sig ut från fönstret. Måste säga att det var skönt när hon höll sig på golvet för nu måste man passa henne hela tiden, för när hon ska ner kan hon lika gärna dyka med huvudet före.


Måste bara visa Cornelias första hål i ett par byxor, de här leggingsarna har hon nött hål på båda knäna.


Snöbus

Bara -5 grader idag, förkylningen har börjat att lätta och en glad unge. Kan dagen börja bättre än så?!
Jag skyndade mig imorse att komma i kläderna och göra mig och dottern färdiga för att kunna gå ut och njuta lite av vädret.
Vi började med en tur med pulkan.



Som ni ser har vi fått ganska mycket snö här uppe i norr. Men det gillar vi, men nu räcker det ;-)

Efter pulkturen så lekte vi lite på gården. Fast Cornelia inte kan ha sina vinterskorn så kan hon vara ute och leka i alla fall. De här tossorna fungerar rätt så bra.









Nu har den lilla nyss ätit lunch så nu blir det nog att gå och försöka få henne att sova en stund. För på eftermiddagen tror jag att hennes gammelfarmor och gammelfarfar kommer hit och då gällder det att vara pigg så hon orkar med lite bus.

Huset förfaller

Jag vet att man inte ska ropa hej än, men jag tror att medicinen hjälper för Cornelia. Tycker att hon är mindre rosslig.
Min förkylning fortsätter att vara just en förkylning. Snorar mest hela tiden och känner mig trött. Idag passade jag på att sova middag med Cornelia. Gumman vaknade efter en timme och fick då vara med sin pappa och jag fortsatte att sova en halvtimme till (så skönt)

Även J är hemma och dåligt, men han har klarat sig från förkylningarna än så länge, utan har nu problem med sin mage.

Jag har varit iväg en sväng för att fylla på kylen idag och det var nog jobbigt. Men nu ska vi nog klara oss några dagar till.

Det märks här hemma att vi har varit sjuka i några dagar då vi mest har tagit det lugnt. Tvätthögen har bara blivit större och större, dammråttorna på golvet har blivit fler och fler. Så nu går tvättmaskinen i ett. Golven är nyss dammsugna och skurade så nu känns allt så mycket bättre.

Igår kväll passade vi på att göra en liten ommöblering här hemma, vi bytte bara plats på köksbordet och en skänk/vitrinskåp. Men det blev riktigt bra. Omväxling förnöjer heter det ju.

Fram och tillbaka

Idag var det då dags för Cornelias hörselkoll. Direkt vi kom till vårdcentralen så frågade jag om hon skulle få träffa en läkare också då hon har börjat att ta sig för örat igenm den här gången vänster öra. Det var inte inplanerat nåt läkarbesök, men vi fick en tid till en läkare två timmar senare.
Men först var det då dags för hörseltestet. När det skulle göras fick Cornelia inte ha nån tutte i munnen och var tvungen att vara knäpptyst. Behöver jag säga mer... Hur som helst så gick det inte, så fort sköterskan skulle sätta in grejen i örat så började Cornelia att gallskrika. Öronen gillar hon absolut inte att folk tar vi, hon är van vid alla läkarbesök då de har tittat :-(
Så det blev inget hörseltest idag, vi ska till öron igen i april och då ska de kolla hörseln. Känns mer pålitligt att de gör det där det finns mer resurser.

Så vi åkte hem 2mil enkel väg för lite mellis innan det var dags att åka iväg till vårdcentralen igen. Den här gången fick vi träffa en riktigt bra läkare. Hon kollade öronen och det högra var rött och irriterat. Det vänstra kan det vara en öroninflammation på väg eller på väg bort. Så vi ska avvakta och se. Hon lyssnade även på gummans lungor, då jag tycker att hon rosslar mycket.
Vi fick utskrivet en astmamedicin, Ventoline som vi ska ge henne då hon rosslar då det är luftvidgande. Hoppas att det här ska hjälpa.
Sen skrev även den här läkaren in att Cornelia har fått en allergichock av antibiotika en gång, hon fattade inte varför ingen annan läkare hade skrivit in det.... Nu står det i alla fall där!

Ikväll har jag varit helt slut efter dagens rännande på vårdcentralen så jag somnade med Cornelia under läggningen.
Nu ska jag snart ta en tidig kväll och hoppas att jag mår bättre imorgon!

Sovmorgon

Min förkylning fortsätter, kroppen känns mör. Det känns som att jag har ont i varenda led, nösan och ögonen rinner.
Känns skönt att våran dotter har börjat att sova ut på morgonen så då får även vi föräldrar lite sovmorgon. Idag slog hon upp sina stora bruna klockan 8. Efter att vi hade klivit upp så har jag bara legat på soffan, kroppen orkar inte så mycket mer.
Hoppas att jag mår bättre imorgon, för då jobbar J och jag är hemma själv med Cornelia.

Imorgon har den lilla tid till vårdcentralen, då ska de kolla hennes hörsel efter öroninflammationerna.

För ett tag sedan for J och Cornelia iväg till hans mormor och morfar, så nu ska jag passa på att krypa ner under täcket igen.

Regler

Nu har jag jobbat ihop månadens lön, 18,5 timme helgob är inte helt fel. Om jag nu känner för att ta en till natt så kan jag göra det, men inte för att jag måste utan bara för att jag vill.

Jag jobbar natt inom vården och är anställd av kommunen. Nu verkar det vara så att vi inte har rätt till att säga nej om de ringer och frågar om vi vill jobba. För om vi säger Nej så är det en arbetsvägran...
En kollega hade sagt nej då hon inte hade nån barnvakt till sonen, då fick hon höra att vikarieförmedlingen skriver det som en arbetsvägran.
En annan kollega som jobbar 100% blev utbeordrad fast personen hade jobbat 4 nätter på raken och var bara ledig i två innan det var dags för fler nätter.
Känns lite olusigt om arbetsgivaren får göra så här, får vi inte har något liv utanför jobbet eller vad är det här. Om man då väljer att råka missa att svara så var visst även det arbetsvägran om man inte ringer upp, men de ringer från skyddat nummer och då är det inte så lätt att veta vem som har ringt...
Jag tror att jag får säga att jag har druckit varje gång de ringer till mig, men då är väl risken att jag får tala med kommunhälsan om mina "problem"...

Jaja, jag är föräldrarledig än så länge och då behöver jag inte tänka på det här. Nu kan de inte beordra ut mig, men om lite mer än en månad då jag är tillbaka på jobbet då kan de visst det, grrr.

Idag har jag bara sovit, sovit och sovit lite till. Känner mig ganska slut efter nattens arbete. Men åh vilken rolig och spännande natt vi hade. Vi fick verkligen använda våra vårdkunskaper.

Ikväll blir det en slapparkväll i soffan om det nu är nåt att se på tvn.

Förkyld

Är en trött och sliten Sara som sitter här nu. Nattens arbete plus en förkylning som har brytit ut för mig känns i kroppen.
Jobbar inatt igen, men sen är jag ledig. Då ska jag bara ligga i sängen och äta praliner, eller inte riktigt ;-)
Cornelia har i alla fall börjat att bli lite bättre, men frisk är hon inte än.

Nu ska jag gå och mysa med världens finaste Cornelia ♥

Varmt och skönt

Igår hade vi huset fullt med folk i stort sett hela dagen, vilket gjorde Cornelia riktigt nöjd. Så det var en övertrött tjej på kvällen när det var dags för läggning. Lite hostig var hon då, men vi slapp spya i alla fall!

Vi fick en luftvärmepump installerad igår, så nu har vi varmt och skönt här hemma. Det bästa utav allt är att vi slipper elda om vi inte vill. Imorse när jag & Cornelia klev upp så hade vi 23,5 grader, vilket kändes lite väl varmt så då minskade jag ner på pumpen. Tar nog ett tag tills man kommer fram till hur många grader det ska vara ställd på.

Sovmorgon har jag fått idag till klockan 8, känns riktigt lyxigt och samtidigt bra då jag ska jobba inatt och imorgon natt. Skönt att göra två nätter på en gång i början av månaden så att man slipper tänka på det nåt mer sen. Får se om det blir nån mer natt den här månaden eller om jag är nöjd så här.

Idag har vi följt med pappa J till vårdcentralen och efter det blev det lunch hos mormor och morfar (Cornelias alltså) En sväng till apoteket har vi också hunnit med och nu är vi hemma och bara tar det lugnt. Snart kommer nog J hem från jobbet och då är det dags att börja ordna med middagen innan jag ska gå och vila för att orka med jobbarnatten.

Språkkunskaper

Gissa vad Cornelia gjorde igår kväll när vi hade lagt henne för natten... Ingen som vet?! Jo det blev 3:e gången med renbäddad säng på lika många dagar....

De senaste dagarna har Cornelias språkkunskaper utvecklas med en rasande fart. Nu går hon in i köket och säger Dricka. Då vill hon ha nåt att dricka. Igår var vi på affären och då köpte vi en 50cl drickesflaska, tror ni inte att hon såg den då och sa klokrent Dricka och pekade på den.

Nåt annat som hon säger ofta nu är Bebbe, det är hennes dockor. Men hon säger även Bebbe och pekar på bilder på andra barn.

Cornelia satt och åt smörgås och pekade på gurkskivorna och ville ha, jag sa då att det var gurka. Då säger den lilla guka.

Pappa är nåt annat som sägs här hemma sjuttioelva gånger per dag, det ropas och ropas på han hela tiden. Kan säga att det är en stolt pappa ;-)

Hej fortsätter hon också att säga så fort hon ser nån, eller vill ha uppmärksamhet. När vi är på en affär eller någon annanstans där det är mycket folk så säger hon Hej hela tiden. Nåt som förvånar mig och samtidigt gör mig lite irriterad är människor som inte kan säga hej tillbaka. De som bara tittar och sen går iväg eller de som inte låtsas att de inte förstår. Varför inte kosta på sig och säga Hej tillbaka och göra henne glad!

Titta är också ett ord som förekommer ofta här hemma. Samtidigt som hon säger titta så pekar hon på nåt.

Ett ord som hon nyss har börjat att säga är Tack, det säger hon ibland när vi ger henne nåt. Man kan aldrig bli för artig ;)

Olika läten med munnen är också roligt att göra, som att sitta och leka med bilar samtidigt som man låter som en.

Bland det roligaste Cornelia vet att göra nu är att fylla tvättmaskinen med tvätt, tyvärr så tar hon då inte smutstvätten utan hon fyller den med sina egna kläder som hon har i sin byrå. Vet inte hur många gånger per dag vi får sortera in hennes kläder i lådorna. När vi har tvättat en maskin så är hon där först för att hjälpa till att ta ut den blöta tvätten. Den hamnar då inte alltid i tvättkorgen, men det var en annan historia.

Om några dagar blir våran lilla tjej som inte är så liten längre 1 år och 2 månader.


Snö, snö och ännu mer snö

Gårdagskvällen avslutades med en favorit (inte) i repris... Cornelia kräktes ner hela sig och sängen igen. När jag tog upp henne från sängen så var vi båda fulla i kräk, så då var det bara att ställa oss i duschen.
Under dagen så mådde hon rätt så bra. Hostade och snorade då, men det verkar vara som att när hon lägger sig ner och slappnar av då kommer spyorna.

I det här fallet verkar hon brås på mig. Varje gången jag blir sjuk och får hosta så hostar jag tills jag kräks och sedan brukar jag bli frisk. Så jag hoppas att det vänder så Cornelia blir frisk nu.

Inatt har det snöat en massa här hemma. Traktorn måste haft fullt upp inatt/morgon då han bara hade tagit bort våran plogkant och inte skottat av hela gården. Så imorse då J skulle iväg till jobbet så körde han då fast på våran gård. Slutade med att han fick putta på bilen och jag köra. Så efter lite puttande och gasande så tog han sig iväg.

När jag tittar ut genom fönstret så ser jag alla snödrivorna och då är beslutet enkelt. Jag & Cornelia kommer att stanna inne idag hela dagen lång. Kommer inte ens att sticka ut näsan genom dörren.
Hoppas att traktorn hinner komma och skotta av gården innan J kommer hem, annars blir det nog svårt för han att ta sig in.
Om nu inte Cornelia hade varit sjuk så hade vi gått ut och skottat av det värsta, men idag vill jag inte ta med henne ut.


Hosta

Igår kväll när Cornelia skulle lägga sig så kändes hon varm och snorig, så hon fick alvedon och nässpray. Hon hann sova i några timmar när vi hör hur hon börjar att hosta. När jag går upp till henne så sitter hon i sin säng och har kräkts ner hela sig själv och sängen.
J fick ta och duscha gumman medans jag bäddade rent i sängen. Efter duschen så blev hon rätt så pigg av förstående skäl.
Så det blev en rätt så sen kväll, tror att hon somnade strax innan 23.
Under natten har jag sprungit skyttetrafikt till Cornelias rum, varje gång hon har hostat. Rädd för att hon skulle kräkas igen. Men hostmedicinen som vi gav på kvällen verkar ha hjälpt för hon har inte hostat lika intensivt.
Just nu ligger hon uppe i sin säng och sover så gott. Hör hur hon snarkar ;-)

Idag blir det en lugn och skön dag hemma, så att Cornelia får krya på sig. Hoppas att den här förkylningen ger sig fort och att vi slipper bli smittade.


Nytt år

Jag hoppas att ni hade en riktigt bra nyårsafton igår!

Här hade vi en lugn och härlig kväll. J:s pappa & mormor och morfar kom hit på mat. Så vi åt en massa gott (kanske lite för mycket) och spelade kort. Cornelia fick all uppmärksamhet som hon bara ville ha.
Hennes farfar var den som kom först och då var gumman lite trött då hon inte hade sovit nåt efter sin lunch, så han fick en massa kramar som aldrig förr. Hon somnade då och sov i kanske 20 minuter och sen var det full rulle.
Läggningen fixade gammelfarmor, medans vi andra spelade kort. Sista spelet vann jag, det är väl det som räknas ;-)

Sen åkte J in till stan och kollade läget där medans jag hamnade framför tv:n. När klockan närmade sig tolvslaget så började raketerna att lysa upp himlen och då blev Cornelia lite orolig i sängen, gnällde, vred och vände. Smällarna och raketerna höll på i ungefär en timme men det gick ändå bra för gumman.

Vid 01 åkte vi tjejer iväg för att hämta hem pappan i huset. När vi närmade oss hemmet så fick jag ringa
112. Det låg nämligen en bil i diket upp och ner, vilket den inte hade gjort då vi åkte hemifrån. Det lyste fortfarande i bilen som låg 5 meter från vägen, krachad i en lada. Tänkte då jag såg den att det där ser ganska kört ut :-(
Kvinnan som svarade på sos berättade att de redan hade fått in larmet och att ingen människa hade varit kvar i bilen så det kändes ju bra.
Misstänker att det är nån påverkad person som hade kört den... Blir lite rädd då jag tänker vilka idioter som sitter bakom rattarna, jag & Cornelia hade lika gärna kunnat möta den bilen då det måste ha hänt precis efter vi hade kört där -hemsk tanke!

Våran lilla tjej har blivit riktigt förkyld, hon har feber, hosta och är snorig. Så idag blir det en skön hemma dag.

Nu är 2012 här och jag hoppas att det blir ett riktigt bra år för er alla. Nytt år, nya möjligheter!!!