njuter

Nu är vi framme i värmen och allt är bara underbart. Flygningen gick jättebra, Cornelia somnade precis innan starten & sov sen i ca 2 timmar. Sen underhöll hon resten av passagerarna med att säga hej och kasta slängpussar. Idag fick vi väcka henne 10:30, trött tjej efter resan hit. Dagen har vi spenderat ute (såklart). Idag har det varit lite molnigt och 25 grader varmt. Alldeles perfekt för oss. a Nu har precis Cornelia somnat så nu blir det chips och kortspel för föräldrarna.

Resfeber

Idag känner jag mig riktigt euforisk ;-)
Det var längesen jag kunde säga att rätt låt vann, men i år var det verkligen det! Loreen är grym! Undra vad Danny tycker om hennes vinst?!



Här hemma sitter jag nu och bara tar det lugnt. Sista tvätten är just nu på tvättlinan på torkning. Huset är städat, väskorna är packade och Cornelia sover middag. Känns så skönt att ha renbäddade sängar och en rent hus då vi kommer hem.

Resfeber har jag haft i några dagar, men nu börjar den att bli ännu mer påtalig!

En vecka med sol, värme (förhoppningsvis) och en massa bad väntar på oss. Vi får se om jag kan hålla mig borta från bloggen, eller om det blir nåt inlägg från Turkiet.

Tills vi hörs igen, många kramar från oss!

Grattis!

Jag började nästan att tro att jag skulle missa tvillingarnas födelse när jag är på semester, men jag hann med! Igår kväll blev fina Sara & A äntligen föräldrar till 2 killar, de kom till och med på A:s födelsedag!  
Ett jättestort grattis till er även här!

Vanish

Jag har nu fått testa olika produkter från Vanish tack vare buzzador och efter kanske 15 tvättmaskiner så måste jag säga att jag är nöjd!

Prdukten som jag använder mest av är Vanish Oxi Action pulver, det sätter jag direkt i maskinen och det hjälper mig att ta bort fläckarna på kläderna. Det finns även som flytande.
Jag måste erkänna att jag är lite dålig på att komma ihåg alla fläckarna som är på kläderna i förväg, för fläckar har vi på nästan alla plagg... Cornelia är en riktig "grismaja" just nu (även jag brukar lätt få fläckar...) 
Så för mig fungerar den här produkten riktigt bra.

En annan produkt som också är riktigt bra är Vanish Crystal white pulver, den produkten sätter du också direkt i tvättmaskinen och den hjälper då dina vita kläder att bli vita igen. Även den här produkten finns som flytande.

Jag arbetar inom vården på ett ställe där vi inte får arbetskläder, med andra ord använder jag mina egna privat kläder i jobbet. De flesta kläderna som jag äger kan man bara tvätta i 40grader och då är det inte säkert att alla bakterier dör. Hur som helst så finns det ett medel som man också sätter direkt i tvättmaskinen som heter Vanish Extra Hygiene pulver. Det tar bort 99,9% bakterier.

Två andra produkter som Vanish har är en Förbehandlarspray som du sprutar på innan du tvätter kläderna. Sen finns även en produkt som avlägsnar fläckar på möbler, bilsäten och mattor, Vanish soffa och matta spray.

Här kommer före och efter bilder på en av Cornelias tröjor. Här har hon ätit banan.





och fläckarna är borta!


Hjälpreda

Idag har sommaren kommit till norr, äntligen!!! Vi har haft en helt underbar dag med 21 grader i skuggan, så idag blev det t-shirt och keps premiär för Cornelia.

Några timmars sömn blev det för mig, men efter det har vi bara varit ute. Vi har haft en underbar dag, tänk vad sol och värme kan göra!


Min lilla hjälpreda som hämtar posten

Efter middagen åkte jag & Cornelia till min syster och hennes familj för lite kusinmys. Nu kommer vi inte att träffas på lite mer än 2 veckor då de åker utomlands dagen innan vi kommer hem.

Även kvällen har vi spenderat utomhus, men då blev det lite jobbigt med alla mygg för Cornelia. Hon viftade med händerna och blev ledsen och sa pippi ;-)

Nu ska jag ta och krypa ner i sängen och ladda för ytterligare en dag ute.

Snart ledig

Efter en stressig natt så kom jag äntligen hem och fick krypa ner under täcket, kan lova att jag somnade på 3 röda.
Vaknade sen i ett tomt hus, resten av familjen är på kalas. Idag passade det perfekt då huvudvärken kom som ett brev på posten direkt jag klev upp. Så nu kommer jag att ta det lugnt tills det är dags att åka och jobba igen.
Men nu är det bara den här natten kvar, sen är jag ledig i nästan två veckor!

Igår gjorde jag & Cornelia stan och kom hem med några nya tröjor till J, kofta, "bikinitrosor" och sandlådeleksaker till gumman. Så nu borde vi ha allt till våran resa. Nu är det bara det roliga kvar med planeringen och det är att packa allt. Undra om allt kommer att rymmas ;-)
Var ett tag sedan jag skrev om våran nedräkning, bara 4 dagar kvar nu!!!


Ofrivilligt Barnlösas dag

Förra året så kom Wilda Matilda på idén med att ha en dag för ofrivilligt barnlösa. Hon bestämde att den dagen skulle vara dagen före morsdag.
Så på lördag är det alltså dags igen.
Magnus Nilsson startade ett event på facebook för den här dagen.
Förra året var vi ungefär 3000 som deltog i det eventet. Jag deltar även i år, det tycker jag att du också ska göra.

Gå in här för att delta!






Premiär

Den här dagen har bjudit på sol och en massa trevliga människor.
Jag och Cornelia började dagen med att kliva upp vid 7 tiden, ingen sovmorgon då jag är ledig...
Sen gjorde vi oss iordning och åkte iväg och handlade lite smått, hann även med in på kappahl en sväng där jag köpte en t-shirt till mig och en till J.

När vi kom hem hade vi sandlådepremiär, kan säga att det var en lycklig tjej som äntligen fick en egen sandlåda.








Efter lunchvilan åkte vi till grannbyn för mamma/barnträff, alltid lika roligt att träffa andra mammor med barn i samma ålder.

Hann inte mer än hem så kom mina föräldrar hit med middag. Inte ofta man blir bjuden på middag hemma hos sig själv ;-) Cornelia fick sitt första par Nova star jeans av sin mormor (bortskämd tjej)

När mina föräldrar åkte hem så kom grannarna förbi så då blev det ännu mer lek och bus för Cornelia med deras snart 3åriga dotter. Perfekt avslut på en underbar dag från början till slutet!


Lekstuga

J hann hem igår en stund innan jag skulle iväg och jobba. Tummen var ur led så läkaren fick dra den tillbaka. Sen hade de velat gipsa handen men min man är ganska envis så det blev bandage istället. Ett bandage som idag är bortplockat... Men han har inte lika ont idag så det är ju bra.

Mina 4 nätter är nu jobbade och jag är ledig ända tills på tisdag, det ni ;-)

Idag sov jag bara några timmar för sen har vi varit till en jobbarkompis till mig och hämtat en lekstuga som vi har fått av henne. Lekstugan saknar golv och behöver lite kärlek men efter det kommer den att bli perfekt. Har redan börjat att planera hur den ska inredas ;-) Men innan den ska inredas så ska golvet läggas, taket ska bytas och den ska målas in och utvändigt.



Ikväll har vi haft besök av min svärfar och svägerska så Cornelia har varit uppe ända tills 20:30, så jag hoppas att det blir en sovmorgon imorgon. Men man ska nog inte hoppas på för mycket....

Aj

Nu har jag gjort 3 av 4 nätter och jag måste säga att det har gått över förväntan.

Jag hann inte mer än att vakna och äta middag så fick J åka iväg till jouren då han har gjort illa sig i handen idag. Han skulle hjälpa en granne att sätta upp en elmarkis och grannen slår igång den då han har handen där :-(

Efter att en läkare hade tittat på handen på jouren så blev han skickad till akuten för röntgen och där är han nu och väntar på resultatet. Röntgenpersonalen hade bara sagt att de såg nåt, men mer fick de inte säga.
Så med J:s vanliga otur så är det säkert nåt som är brutet så det blir gips, passar ju bra när det bara är 8 dagar kvar tills vi åker utomlands....

Vi får se hur länge det tar för han på sjukhuset, Cornelias faster är våran backup plan om han inte har hunnit komma hem till 20:45. Då kommer hon hit och är här med Cornelia när jag åker och jobbar.

Nu ska jag sätta mig framför tv:n och bara känna lugnet innan det är dags att åka igen.



Nedräkning

Första natten är nu gjord och 3 är kvar. Hej åh hå!!! Det bästa med att jobba så här många nätter på raken är att tiden går så fort. Idag är det bara 10 dagar kvar tills vi åker. Och jag kan erkänna att jag längtar och har börjat att få lite (läs mycket) resfeber!

Idag händer inte så mycket här hemma förutom att ladda för jobbet. Man orkar inte göra så mycket mer än att jobba, sova och umgås med familjen när man är inne i nattjobbet. Tråkigt med sant, det sociala får vänta tills jag blir ledig.

Om en stund är det bara att hoppa in i skorna och åka. Det har varit perfekt sovarväder idag, grått och regningt.

Igår snickrade förresten J färdigt Cornelias sandlåda. Nu ska vi bara bestämma var den ska stå och gräva bort lite massa därifrån och fylla den med sand och leksaker. Sen ska det göras ett lock till den, vi har inte så stor lust att grannens katter ska göra sina behov i den. Det räcker att deras hund och även katter har bajsat på våran bro i vinter... :-(





Så här blev då resultatet! En sandlåda som är 210*210cm.

Städar och har mig

Här har ni en som har gått ut hårt redan från morgonen så nu har jag äntligen tagit en pause. Jag & Cornelia började dagen med att städa här hemma. Så nu är golven dammsugna och skurade, även lite dammtorkning har vi hunnit med. Toaletten har också fått en omgång av rengöringsmedlerna så nu tänkte jag att vi bara ska vara ute resten av dagen tills J kommer hem från jobbet.

Ikväll går jag på mina 4 nätter, vet inte när jag jobbade så många nätter sist på raken men det måste ha varit några år sedan...

Inatt ska Cornelia sova över hos sin mormor & morfar. Riktigt bra att de kan ha henne, synd bara att jag jobbar natt så jag inte får en sovmorgon ;-)

Just nu ligger gumman och sover, det är jobbigt att städa... Så när hon vaknar blir det lunch och sen lek ute i solen! Låter väl som en bra eftermiddag!


Utedag

Den här dagen har vi spenderat utomhus i stort sett hela tiden, maten och lunchvilan har vi gjort inne men annars så har vi bara varit ute. Solen har visat sig hela dagen, tyvärr har det även blåst lite grann men det har ändå varit rätt så skönt.

Vi började att åka och ha lite lekparkshäng tillsammans med min mamma och dagbarnen. Där var det full rulle på Cornelia från början till slut, hon trivs som allra bäst tillsammans med andra barn. Rutchkanan är det roligaste i lekparken, idag testade hon även att åka på magen. Ena av gångerna glömde hon att lyfta upp huvudet när hon var nere så då hamnade hon med näsan och munnen i sanden vilket var en rolig syn, men inte en enda ledsen min från Cornelia. Undra om hon verkligen är min dotter då jag var livrädd att smutsa ner mig då jag var liten ;-)

Efter lunchen har vi lekt här hemma. Har hunnit tvätta 3 maskiner tvätt som även har hunnit torka, vilken lyx det är.

När J kom hem från jobbet så passade vi på att åka och köpa virke till en sandlåda, så ikväll har vi (J bygger och jag hjälper till lite grann...) börjat att göra den.

Jag höll nästan på att glömma bort att berätta om kvällens Cornelia. Det blev tyst lite för länge och en tyst Cornelia betyder ALLTID rackartyg. Så även denna gång. Idag hade hon lyckats få ner en penna från köksbordet och sen tagit den och ritat på sitt vita bord...


Konstverk eller?!


Julklappar

Jag vill börja det här inlägget med att skicka ett jättestort grattis till Luiza och hennes Anders som idag har fått en dotter, Matilda. Efter 11års kämpande så har de äntligen lyckats! Stort grattis till er, ser fram emot att se bilder på erat mirakel ♥

De närmaste veckorna kommer flera nya mirakel att födas som jag ser fram emot.

Idag är det 7 månader och 10 dagar kvar till julafton och jag har köpt de två första julklapparna, det ni ;-) Min mamma håller på att sy två adventskalendrar (den första är klar). Den ena ska Cornelia ha och den andra ska syrrans barn få. Så 24 mindre julklappar kommer vi att behöva ordna. Jag tyckte att mamma skulle fixa det också, men det ville hon inte ;-) Försöka kan man ju alltid...
Så därför känns det bra att börja redan nu då man "springer" på nåt lämpligt. Idag blev det två dvd filmer.
Andra små julklappar som jag tror kommer att passa är hårsnoddar, trosor, sockar, tomtekläder (lagomt till julfesten på dagis), pulka, godis (lördagsgodis) mm.

Vi har haft terminsavslutning på kyrkis idag så då bjöds det på tårta, smarrigt värre. Nu har vi inga speciella aktiviteter innan hösten. Utan nu blir det kompishäng istället för barngrupper.

Ikväll har jag varit till min mormor och tvättat upp min vinterjacka, tyckte att det började vara dags att plocka bort vinterkläderna. Vi har ingen torktumlare så då passar det perfekt att låna hennes tvättstuga.

Nu ska jag parkera min rumpa i soffan framför tv:n innan det är dags för mig att gå och sova. Cornelia har börjat att vakna kring 6 tiden på morgonen. Så då gäller det att vara pigg för det är full rulle hela dagen. 2års trotsen har också börjat smyga sig på, det är testing testing hela dagen lång...







Stortjej

Då var jobbarhelgen över och det känns så skönt att en 4 dagars arbetsvecka är över. Nästa vecka går jag också ut hårt med fyra nätter på raken med start på onsdag. Känns lite tungt, men det är bara att hoppas att det ska gå bra.

Idag har vi varit och "ätit" upp vårat presentkort som vi fick i julklapp, så till middag blev det Angus burgare till mig, plankstek till J och hamburgare och pommes till Cornelia. Restaurangen hade specialpriser på söndagar, då åt alla barn under 9 år gratis. Annars så brukar vi inte köpa en egen portion till Cornelia då hon istället får äta av oss, men gratis gillar vi ;-)
Tyvärr var hon inte på det bästa humöret, utan skulle mest kasta maten på golvet och göra allt som man inte får göra.


Stor tjej som ville gå själv på stan

Efter maten passade vi på att stanna vid dagiset (som vi vill att Cornelia ska börja på) för lite lek där.


Tittut pappa


Nu gungar jag, nu gungar du....





Sovställning

Första natten är gjord så nu är det bara en kvar. Ikväll ska jag åka till jobbet 2 timmar innan jag börjar för att göra färdigt sommarschemat.
Det har redan börjat att bli en massa småtjafs hur vi har gjort schemat, vissa bara klagar.... Så nästa år kanske nån annan får göra det här, inte för att jag tror att det blir bättre då....

Nu ska jag sluta tänka på jobbet då jag fortfarande är ledig.

Jag minns inte om jag har visat Cornelias härliga sovställning. Hon sover aldrig under täcket/filten utan så fort vi bäddar om henne så tar hon bort det. Det är tur att hon alltid är varm.




Fredag igen

Så var det fredag igen, känns som att den här veckan också bara har sprungit iväg. Men det gör inte mig nåt, då går det fortare tills vi åker. 16 dagar kvar nu!

Lite helghandling har vi hunnit med idag, alltid skönt att göra bort det från förmiddagen då det är mindre folk. Jag & pensionärerna som hänger på låset.

Snön tinar här utanför sakta med säkert, önskar att det skulle gå fortare. Vill börja kolla hur vi ska ha det på gården. Var sandlådan, gungorna och "lektornet" ska vara. Även grillplatsen ska flyttas då vi har den på framsidan där det bara är morgonsol. Känns bättre att sätta den på baksidan och få den där det är kvällssol och samtidigt slippa grannarnas insyn...
Igår satt jag och skissade lite på hur lektornet skulle se ut och det var inte det lättaste att få ner mina ideér på papper. Men det kommer att bli ett litet "hus" som man kan gå in i och från taket kommer rutchkanan att gå ifrån. Förstår att det är svårt för er att få en "bild" i hur det ska bli men jag hoppas att vi hinner bygga det här i sommar.
Jag har i alla fall visat J mina "ritningar" och han förstod hur jag ville ha det i alla fall.

Ikväll är det dags för jobb igen, två nätter den här helgen så det ska nog gå bra. Känner mig ganska trött nu så efter middagen så blir det att gå och sova för min del.


Kyrkis

Just nu ligger Cornelia och sover middag. Vi började den här dagen med att åka till vårdcentralen för blodprovstagning (jag). Sen har vi varit på kyrkis. De har en lista där som man kryssar i att man har varit och jag såg att vi inte hade varit dit sen i slutet av mars och jag kan säga att det hade hänt jättemycket med Cornelia.
Det finns en rutchkana där, men den har hon aldrig kunnat klättra upp i förrän idag. Sen hittade hon även en gung"häst" som hon gillade, så vi måste nog köpa en sån från ikea till henne som vi kan ha ute i sommar.

Igår fick Cornelia en klänning av sin faster som hon hade gjort färdigt, Cornelias farmor började nämligen med den innan hon blev sjuk så den betyder så mycket för oss.
Så här kommer bilder så ni får se hur den ser ut på ett ungefär (inte det lättaste att fota Cornelia nu, speciellt inte med mobilen...)









Nu ska jag gå och försöka skissa lite på en lekplats som jag vill att vi ska bygga i sommar... Undra hur jag ska få ner mina ideér på papper så att J förstår hur jag vill att det ska se ut...

Träsmak

Idag har jag gjort andra heldagen på dagen och jag fattar inte hur folk orkar jobba måndag till fredag 8-17. Att sitta still och bara lyssna är absolut inte min grej, har fortfarande träsmak i rumpan...
Att sen bara få träffa Cornelia några få timmar innan hon ska sova var också riktigt tungt. Nu träffar jag henne bara några timmar då jag jobbar natt också, men då jobbar jag inte många arbetspass per vecka.

Imorgon är jag äntligen ledig, det ändå måsten som jag har är att åka på vårdcentralen för att ta ett blodprov för att se hur jag ligger till med min ämnesomsättning. Måste komma ihåg att inte ta min medicin på morgonen...

Sen hade jag tänkt att åka på kyrkis med Cornelia. Det var ett tag sedan vi var där och busade.


1½år

Idag blir vårat lilla hjärta 1½år, stora tjejen alltså! Utvecklingen går i en rasande takt framåt. Nya ord formligen sprutar ut ur munnen på henne.

Ord som sägs just nu är: pappa, mamma, hej, tack, aj, titta, lampa, smaka, dricka, duscha, snus, morfar, mormor, farfar, bebbe, vovve, kisse, pippi, klocka, jacka, skor, blomma, där, tutte, nej, ja, oj, bil och säkert en massa fler som jag har glömt.

Nåt annat som hon gillar att göra är att visa var de olika kroppsdelarna är: som öga, öra, mun, näsa, hand, fot, mage och huvud. Vi frågar och hon pekar glatt.

Att leka med andra barn är riktigt poppis, hon kommer nog att älska att vara på dagis. Idag har hon fått en liten provsmak då hon har fått vara "dagbarn" hos min mamma.
När vi satt i bilen på väg dit imorse så sa jag till Cornelia att vi skulle åka till mormor, då säger hon bara morfar! Hon har då fått leka med mammas 5 dagbarn som är mellan 2-5 år gamla. En toppendag har hon haft, hunnit med att leka, äta, sova och äta lite sand ;-) Färg på kinderna har hon också hunnit få, allt det här medans jag har suttit på jobbet hela dagen och gjort sommarscheman till alla vikarier. Undra vem av oss som har haft roligast...

Imorgon ska jag på en föreläsning hela dagen, så med min otur så blir det säkert strålande sol hela dagen....



Testar

Jag känner att det är dags för mig att lära mig hur man bloggar direkt från mobilen, så here we go! Det är inte ens säkert att det här kommer att fungera, blogg.se har inte gjort nån app än för oss som inte har iphone, men jag hoppas att det kommer så det blir enklare. Hur som helst har jag jobbat inatt och känner mig riktigt trött och sliten. Jag har bara sovit några få timmar men det är alldeles för lite. Börjar känna mig sliten. Det kommer att bli så skönt då Cornelia får dagisplats och vi slipper pussla så här. Då ska jag sova ordentligt! Nu ska jag leta efter nåt gott i skafferiet för att få lite mer energi.

Snabb helg

Den här helgen har gått i ett rasande tempo, känns som att den precis har börjat... Igår var jag, mamma och självklart Cornelia också på en vårmässa. Den lilla var nog i himlen där, alla hon såg skulle hon säga hej till. Så munnen var aldrig tyst ;-)
På tal om att prata så kom det några nya ord igår. När vi var hos mina föräldrar så säger min mamma till Cornelia att hon ska gå till morfar så får han hjälpa henne, då säger Cornelia morfar klokrent. Kan säga att det var en stolt morfar sen ;-)

När vi är hemma sen på kvällen så säger hon även fafa (farfar) och momo (mormor) Så det kommer nya ord hela tiden.

Idag har vi haft en perfekt avslutning på helgen, nämligen på ett äventyrsbad. Jag tror att Cornelia var mer under vattnet än över. Det kom in 3 pirater på badet och sjöng, vilket nog var populärt bland alla barnen. Cornelia klappade händerna och "dansade" med. Sen vi var och badade sist så har det hänt en massa. Nu "springer" hon runt i bassängen och är helt tokig (bådar gott inför våran semester...) Cornelia fick sitta och åka en rutchkana själv, kan berätta att det var riktigt populärt.
Nu känner både jag & J oss ganska trötta, Cornelia däremot har hur mycket energi som helst. Jag som ska jobba inatt ska snart ta och gå och lägga mig och vila så då får J & gumman leka själva!


Lek och bus

Idag har jag & Cornelia mött upp en kompis och hennes son för en lekdejt på Leos lekland. Var ett par månader sedan vi var där och från början är Cornelia alltid försiktig men efter ett tag törs hon springa runt.
Det roligaste tycker hon fortfarande är att vara i bollhavet, men att klättra upp för klätterställningarna till rutchkanorna var också rätt så kul. Förra gången vi var där så kunde hon inte klättra upp själv.


En tjej som har bråttom in till leklandet...







Just nu ligger Cornelia och sover, man blir så trött efter att ha varit och busat och lekt några timmar. Även jag känner mig rätt så trött, men jag vet hur det blir om jag går och lägger mig då är det en liten tjej som vaknar på en gång. Det slår aldrig fel...

Fredag igen, känns precis som att vi nyss hade helg. Man blir lite dagavild då det är röda dagar mitt i veckan. Ikväll blir det väl säkert lite fredagsmys hemma. Har inga planer vilket känns så skönt!


Jobbat

Jag har jobbat två nätter så därav min frånvaro. Nu är jag i alla fall ledig fram tills på söndag om nån är intresserad att veta hur jag jobbar ;-)

Nu då vi inte har förskoleplats så jobbar jag & J om varandra och ibland så har vi även barnvakt. Igår var Cornelia hos J:s mormor och morfar och det hade gått riktigt bra. Så himla skönt att ha personer i våran närhet som kan tänka sig att passa vårat hjärta ibland.
Idag åkte J till jobbet efter lunch då jag hade sovit några timmar.

När jag vaknade så passade jag & Cornelia på att åka iväg och uträtta några ärrenden. Ett paket från buzzador hade kommit så det har vi hämtat ut. Sen var vi även in på en sportaffär där jag hittade ett par snygga sneakers som skrek att jag skulle köpa dem till mig själv. Att de var på rea var ju också riktigt bra


Ungefär så här ser mina nya skor ut

En sväng på HM har vi också hunnit med, jag skulle ha en svart t-shirt där ifrån men min storlek var slut så jag får åka dit nån annan dag. Men ett par shorts till Cornelia hittade jag där så jag kom inte tomhänt därifrån heller...

Sista stoppet på våran sväng var ica maxi där jag köpte ett par till skor till mig själv. De är så fula men absolut det skönaste skorna som man kan ha hemma, ett par foppa skor.

Känns som att fram tills vi åker till Turkiet så är det fullt upp för oss. Jag jobbar rätt så mycket, men sen får jag ju semester så det ska nog gå bra.

Nu är det dags för mig att fixa till lite här hemma, ser ut som att en tornado (läs Cornelia) har dragit fram ;-)