Strejken

Det är nog ingen som har missat att det blir strejk på måndag om inte parterna kommer överrens innan dess.
Jag trodde inte att vi skulle bli drabbade på mer sätt än på mitt jobb. Om nån av oss ordinarie blir sjuka så får de ej ta in vikarier utan det är vi som måste ställa upp och jobba.
 
För ett par dagar sedan fick jag veta att vi även är drabbade på förskolan då kökspersonalen går ut i strejk. Förstår mig rätt nu, jag unnar verkligen alla kommunalare högre lön (ja även mig själv) och tycker det är helt rätt att det blir strejk.
Däremot så tycker jag inte att det ska gå ut över 3:e part. Vilket i det här fallet är barnen.
 
Här i våran stad så måste alla barn ha med sig all mat, dryck, bestik, tallrikar, glas mm. Personalen kommer inte att värma maten utan den måste ätas kall. Soporna och disken ska sedan tas med hem.
Blöjsoporna däremot behöver vi inte ta hem ;-)
 
Kommunal har uppmanat oss föräldrar att maila till skolchefen och kommunalråd vilket jag har gjort. Av kommunalrådet fick jag svar ganska snabbt där det står att det är det här som gäller då det är så många som är drabbade (12000 personer) så då är enda alternativet matpaket. Min spontana tanke är att det är för dyrt med catering.
 
Inom äldrevården så har kommunen löst den här strejken med cateringmat.
 
Veckan som kommer så jobbar jag 5 nätter vilket känns så jobbigt, önskar att jag var ledig så att Cornelia kunde vara hemma med mig. Men samtidigt så är det nog bra att barnen är på förskolan då de inte heller får städa där. Så min gissning är väl att den bara kan vara öppen i 2-3 dagar innan den måste stängas pga smuts. Då är frågan vad som händer... Enligt försäkringskassan så får man inte vabba för barnet är ju inte sjuk, utan då ska man istället ta föräldrarpenning, problemet för oss är att jag inte får ta ut det nu medans det är strejk då de inte får ta in vikarier....
 
Jaja det här blir spännande,, eller??!!
 
Måndagens mat kommer nog att bestå av pasta, köttbullar och grönsaker allt som man kan äta kallt. Till frukost får det bli yoghurt med smörgås och till mellis fruktsallad med russin i. Lite socker måste hon ju få i sig så hon orkar.
 
Vad händer i era städer?

OK

Vi har varit på öronmottagningen idag och Cornelia har fått godkänt i hörseltest på bägge öronen! Sen fick vi även träffa öronläkaren som tittade i bägge öronen. I höger öra har hon röret kvar och där ser det bra ut och även det vänstra rörfria örat ser riktigt fint ut. Så nu händer inget förrän om 1år då vi ska tillbaka på kontroll igen.
 
Annars så har vi inte gjort nåt speciellt idag. Utan vi har varit hemma och myst på.
 
Nu börjar det blir dags för mig att klä på mig och göra mig iordning för jobbet, två nätters arbete väntar.

Sociala

Den här dagen har bjudit på en riktigt bra dag. Vi började dagen med att Cornelia fick åka till förskolan några timmar och leka med sina kompisar. Där har hon sprungit omkring och visat sina naglar. Igår målade nämligen hennes faster de och hon är så stolt, tänk er själva första gången med nagellack.
 
 
Medans Cornelia var på förskolan så var jag hemma och gjorde en massa måsten. Hann även med att sy en body.
 
 
Eftermiddagen har vi spenderat tillsammans med Hanna, Astrid och Elsa. Alltid lika roligt att träffas men tyvärr blir det ett tag mellan gångerna. Men nu ska det inte gå så länge tills nästa gång!
 
Efter att ha varit sociala åkte vi och lämnade in våran bil på verkstan, idag var det dags för kamremsbyte och service. Inte det roligaste att lägga pengarna på, men ett måste.
 
Då jag inte är mycket för nagellack och sånt så äger jag inte många, så jag & Cornelia har varit och köpt två olika idag. Hann inte mer än hem så skulle ena testas ;-)
 
Känner mig ganska trött nu så det får nog bli en tidig kväll här hemma idag. Imorgon ska vi till sjukhuset för koll av Cornelias öron.
 

Våra projekt

Nu har äntligen våren börjat att komma hit upp. Snön tinar mer och mer för varje dag som går. På dagarna ligger temperaturen på kring 5grader, ibland ännu värmare :-)
 
Med våren kommer alltid alla projekt som man ska göra. I år ska huset få en ny färg och nu har vi äntligen bestämt oss :-)
En ny dörr är också beställd så det känns riktigt bra. Kommer nog att bli riktigt fint det här.
 
Så här ser huset ut idag....
 
och den här färgen ska det få!
 
Den här dörren har vi beställt, men istället för frostat glas så blir det klarglas.
 
Dörren kommer i slutet av maj så fram tills dess har vi en massa jobb framför oss. Jag hoppas att temperaturen fortsätter att öka så att vi kan börja måla snart. För när våran semester börjar så hoppas vi på att vara klara. Men det kanske är lite för optimistiskt att tänka så.
 
Andra projekt i sommar är att måla altanräck och andra "små" saker. Jag hoppas även på att vi ska hinna göra en liten bro till Cornelias lekstuga.
 
Även semester har vi tänkt att hinna med. Då kommer vi att sätta oss i bilen och åka söderut. Vårat mål är Ullared! Så tips på fina stugor efter vägen tas gärna emot.
 

Dagens tips

Även jag åkte dit på magsjukan, fast man bara kräks i några timmar så blir man så slut efteråt. Kroppen värkte och var trött i flera dagar. Men nu är jag äntligen på benen och det är full fart igen.
 
Igår var jag på en utbildning med våran smittskyddsläkare och där fick jag lära mig nåt intressant som jag väljer att dela med mig åt er.
När man har feber oavsett om man är barn eller vuxen så ska man inte ge febernedsättande. För febern är ingen fara att ha. Om man har feber så jobbar immunförsvaret på som bara den och på det sättet så blir man frisk fortare för då vill inga virus och bakterier vara där. Om man däremot får ner febern så trivs virus och bakterier bättre.
Vi frågade då varför inte vårdcentralen går ut med det här och då fick jag förklarat för mig att det är svårt att lära gamla hundar att sitta. Alla har fått den här nya informationer (forskningen).
Om man däremot har ont så är det ju skillnad, då ska man behandla mot det.
 
Så nästa gång jag eller Cornelia har feber så kommer jag inte att behandla det!
 
 
 

Blä

Att jag aldrig lär mig. Hann knappt mer än att skriva förra inlägget så fick Cornelia feber. Lite snor och feber, men inget mer. Så i måndags fick hon vara hemma från förskolan för att vila upp sig. 
 
Jag har jobbat måndag och tisdag natt så två dagar har hon fått vara på förskolan. 
Igår då jag hämtade henne så ser jag att det är lite barn och min första tanke var att jag hade försovit mig. Men det låga barnantalet berodde på satt många barn hade fått magsjuka natten till igår. Kände hur jag fick en klump i magen, hoppas bara att vi skulle klara oss. 
 
Hann väl inte så mycket mer än hem så klagade Cornelia på ont i magen, men inte mer än så. Hon var trött på kvällen och sov tidigt. 
Efter att ha sovit en stund så hör jag hur hon börjar gråta. Skyndar mig upp och möts av en magsjuk liten tjej :( Har hunnit med att renbädda sängen två gånger och tvättmaskinen har gått varm. Hela natten har hon kräkts, men hon har varit riktigt duktig och sagt till så vi har hunnit dit med en hink. 
 
Nu har hon varit kräkfri i tre timmar så jag hoppas att det vänder nu och att jag & J klarar oss. Men med våran otur så har vi snart magsjuka hela familjen.... 

Skärpning Sara

Nu måste jag skärpa mig... Längesedan jag uppdaterade här.

Största anledningen till att det blir så lite uppdateringar här är för att jag inte vet vad jag ska blogga om.
Så nu ber jag om eran hjälp om det finns nån kvar som läser här fortfarande?

Här hemma är allt som vanligt. Vi är just nu (peppar peppar) friska och njuter av våren som äntligen har börjat att komma. Soliga dagar spenderas ute. Vi hoppar i vattenpölar, åker skoter och pulka och bara är.
Lediga kvällar spenderar jag sittandes vid symaskinen och njuter av att få vara kreativ.

Ihelgen har jag & Cornelia tjejhelg då J är och fiskar. Vi började våran helg redan i torsdags med att åka in till stan med bussen. Då vi bor i skogen så åker vi i stort sett aldrig buss så det var ett stort äventyr för Cornelia. Vi gick även till en kinarestaurang och åt buffé.

Idag ska vi göra stan igen, den här gången tillsammans med faster (Cornelias). Jag hoppas att det blir lite klädshopping till mig själv :)

Om ni inte redan har gillat Cosa på Facebook så gör det. Har just nu en tävling där du kan vinna mössa, buff eller napphållare.

Avslutar med att visa lite bilder på det jag har sytt de senaste dagarna.