Strejken

Det är nog ingen som har missat att det blir strejk på måndag om inte parterna kommer överrens innan dess.
Jag trodde inte att vi skulle bli drabbade på mer sätt än på mitt jobb. Om nån av oss ordinarie blir sjuka så får de ej ta in vikarier utan det är vi som måste ställa upp och jobba.
 
För ett par dagar sedan fick jag veta att vi även är drabbade på förskolan då kökspersonalen går ut i strejk. Förstår mig rätt nu, jag unnar verkligen alla kommunalare högre lön (ja även mig själv) och tycker det är helt rätt att det blir strejk.
Däremot så tycker jag inte att det ska gå ut över 3:e part. Vilket i det här fallet är barnen.
 
Här i våran stad så måste alla barn ha med sig all mat, dryck, bestik, tallrikar, glas mm. Personalen kommer inte att värma maten utan den måste ätas kall. Soporna och disken ska sedan tas med hem.
Blöjsoporna däremot behöver vi inte ta hem ;-)
 
Kommunal har uppmanat oss föräldrar att maila till skolchefen och kommunalråd vilket jag har gjort. Av kommunalrådet fick jag svar ganska snabbt där det står att det är det här som gäller då det är så många som är drabbade (12000 personer) så då är enda alternativet matpaket. Min spontana tanke är att det är för dyrt med catering.
 
Inom äldrevården så har kommunen löst den här strejken med cateringmat.
 
Veckan som kommer så jobbar jag 5 nätter vilket känns så jobbigt, önskar att jag var ledig så att Cornelia kunde vara hemma med mig. Men samtidigt så är det nog bra att barnen är på förskolan då de inte heller får städa där. Så min gissning är väl att den bara kan vara öppen i 2-3 dagar innan den måste stängas pga smuts. Då är frågan vad som händer... Enligt försäkringskassan så får man inte vabba för barnet är ju inte sjuk, utan då ska man istället ta föräldrarpenning, problemet för oss är att jag inte får ta ut det nu medans det är strejk då de inte får ta in vikarier....
 
Jaja det här blir spännande,, eller??!!
 
Måndagens mat kommer nog att bestå av pasta, köttbullar och grönsaker allt som man kan äta kallt. Till frukost får det bli yoghurt med smörgås och till mellis fruktsallad med russin i. Lite socker måste hon ju få i sig så hon orkar.
 
Vad händer i era städer?

Kommentarer
Postat av: Mammatea

Det blir krångligt när det drabbar barnen och så små dessutom. Hoppas det löser sig snabbt.

Sv
Tygerna är köpta på Olssons tyger

2013-04-27 @ 19:26:03
URL: http://mammatea.se
Postat av: Blomster

Det är samma här fast måndag-tisdag ska flyta på som vanligt. Jag tycker kommunen brister i sitt ansvar angående maten. Jag har nog tänkt ringa, maila och vara allmänt bråkig. Kanske får de en faktura på maten också ;-) Du hamnar ju i en knivig sits i och med att du inte får ta ut föräldrapenning. Jag unnar också alla kommunalanställda mer lön, men det blir lite kämpigt ett tag.

2013-04-27 @ 21:41:58

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback