Fiskar

I torsdags åkte vi iväg med husvagnen igen, den här gången är vi i närheten av Jokkmokk. 
Vi är på en camping i Kronogård, vi fiskar, äter gott och bara njuter av det här underbara livet. Vi är här tillsammans med min kusin och hennes familj. 
 
Blivande storfiskarna som sin pappa?!
 

Samtidigt som vi är här sitter vi och kollar blocket. Vi ska nog byta upp oss i husvagnsstorlek. Den här vagnen klarar vi oss egentligen med men den är i minsta laget. Just nu sover vi alla i samma säng och det blir trångt... Från början hade vi tänkt att Cornelia skulle sova i överslafen men nu vill vi istället ha en barnkammarvagn. 
Då får C sova i en våningssäng och kan på så sätt ta med sig en kompis. Jag & J får sova själva i en dubbelsäng. 
vi har märkt eftersom vad vi är intresserad av och behöver. Retning

Idag hämtade både jag & J Cornelia på dagis. När vi svängde in på parkeringen så ser jag att hon sitter på en parkbänk tillsammans med två pojkar och en fröken. Hon kändes då helt plötsligt så stor där hon satt, det värmde mitt hjärta att se henne sitta och prata med sina kompisar.
 
När jag kommer närmare så hör jag vad den ena pojken säger till henne: "Cornelia har blöja på natten... haha" och då böjer Cornelia ner sitt huvud och ser ledsen ut. Fröken säger då på en gång att han ska sluta och att Cornelia är så duktig som har slutat med blöjan.
När jag såg/hörde det här så kändes det så tråkigt, tänk att redan före 3 års ålder så förekommer retningar/mobbing. Min lilla tjej blev retad för att hon fortfarande har blöja på natten. Direkt Cornelia såg mig så skulle hon upp i famnen och åka hem direkt.

Värk

För ungefär 2 veckor sedan sträckte jag med på jobbet, så sen dess har jag gått omkring med stel nacke och värk. Igår tog jag äntligen itu med det och gick till en läkare, mest för att det ska finnas dokumenterat om jag får mer problem då jag blir äldre då jag har skrivit en arbetsskada.
Läkaren konstaterade att jag har fått en rejäl streckning i muskel från höger axel till nacken. Så nu ska jag äta pronaxen i 12 dagar kombinerat med panodil. Jag som inte gillar att äta en massa tabletter, men nu är det bara att lyda doktorn ;) Jag ska även försöka undvika lyft, men det är ju inte det lättaste på mitt jobb men jag ska i alla fall tänka på hur jag lyfter.
 
Här hemma är jag inne i en målarfas, ni vet sista rycket innan sommaren är slut. Idag är det våran vedboda som ska få bli svart. Jag målar allt som jag når till och sen får J göra höjderna och det vita. Jag är inte riktigt den bästa målaren, så det är lätt hänt att det blir lite kladdigt då jag är i farten ;-)
 

Mycket som hänt

I våras kom det fram att min mamma har en syster som blev bortadopterad vid födseln. Det här är inget som vi har vetat av så det blev en stor chock då det kom fram. Av mormor fick vi inte veta mycket då hon hade förträngt allt det här. Pappan till barnet var en mycket olämplig pappa så därför kunde/fick hon inte behålla barnet. 
Så vi har letat och fick då fram ett namn på det här barnet. Efter mycket funderande så kom mamma fram till att skriva ett brev till sin syster. 
Allt det här hade kunnat sluta hur som helst men allt blev precis som på tv. Brevet kom fram och "barnet" mailade tillbaka på en gång. Hon blev så glad och tacksam att vi hade hittat hon. 
Jag som alltid har haft en liten släkt har nu fått en moster, två kusiner och Cornelia har fått 2 tremänningar. Vi har inte träffats än, men vi har mailat en hel del. Det märks att vi har många likheter med varandra 
 
Annars så händer det väl inte så mycket här hemma. Vi håller på att avsluta alla sommarens projekt, men det tar tid. Det mesta är så väder beroende. Idag hoppas jag på att kunna måla lite grann. J håller på att sätta kantsten längst uppfarten. 
 
Igår gjorde jag, Cornelia och mama ikea och Finland. I Finland köpte jag ett par nya kuoma vinterskor och ett par skalvantar till Cornelia. Hon har växt som bara den i sommar. Hon har dragit iväg på längden och samtidigt blivit smalare. 
Hon känns så stor då hon inte har blöja och tutte längre. 
I fredags ville hon inte till dagis, så J bestämde sig för att han en pappa/dotter dag. Jag misstänker att det varefter torsdagens händelse på dagis som hon inte ville åka dit. Då hade nämligen nån av fröknarna satt på henne en blöja fast hon inte ville (det hade inte hänt nån olycka på hela dagen). Så när hon kom hem var hon ledsen och berättade att .... hade satt på henne en blöja och hon är ingen bebis.
 
Imorgon är hon ledig men på tisdag ska jag prata med personalen och berätta vad Cornelia säger, kanske är det så att det bara har blivit nåt missförstånd. 

Stor tjej

Här hemma blöjtränar vi och det går riktigt bra. Självklart händer det olyckor ibland men oftast går det bra. I fredags då Cornelia skulle åka till dagis så ville hon inte ha blöjan på sig, självklart sa vi bara och så åkte hon dit med sin pappa.
På dagis hade det gått riktigt bra, en olycka hade hänt och det var medans Cornelia sov middag. Då hade personalen glömt att sätta på henne en blöja. Så det var en stolt tjej som jag hämtade på eftermiddagen och en lika stolt mamma. Min lilla tjej har börjat att bli stor.
 
Cornelia pratar mycket om att hon inte är någon bebis längre, här en dag fick hon för sig att hon inte skulle sitta i tripp trapp stolen längre för den var bara för bebisar....
Vi hade då redan hittat en ny stol på ikea som vi gillade. Cornelias farfar köpte den till henne och jag kan säga att det var en lycklig tjej som fick den nya stolen. Nu var hon inte längre en bebis utan en stor tjej ;-)
 
 
Jag har alltid sagt att jag inte ska bli som min mamma, hon är nämligen lite dålig på att sätta in fotografier i album...
Men igår insåg jag att jag var på god väg att bli likadan. Kom på att jag inte har satt in bilder på Cornelia på drygt 2år... Kan berätta att det har blivit ganska många bilder tagna...
Så då tog jag äntligen tag i mitt dåliga samvete. Tre fotoböcker beställdes så jag hoppas att jag kommer att bli nöjd. Om jag gillar det här så kommer jag att fortsätta beställa på det här sättet för oj vad smidigt det var. Okej det tog några timmar vid datorn men sen när man får hem bilderna så är det redan klart.
Fotoböckerna döpte jag till 2011, 2012 och sommaren 2013. Sen kommer jag även att göra en bok som får heta 2013. En fotobok per år känns ganska lagomt, de första bebisbilderna har jag i hennes första fotoalbum där man fyller i en massa saker.
 

Äntligen dagis

Idag var det äntligen dags för ungefär 3 veckors tjat. Jag pratar nu om Cornelias dagis eller som hon själv säger sitt jobb. Efter lite mer än 2 månaders semester så längtade hon tillbaka efter att få jobba, träffa kompisarna, fröknarna och bara vara där. 

Igår kväll då vi kom hem från Lycksele så kunde hon knappt somna för det enda som hon pratade om var dagiset. Imorse vaknade hon 5:30 och ville åka. 

När vi väl kom till dagis så ville hon upp i min famn men enbart för att ge mig en puss och säga hej då. 

Här hemma har Cornelia slutat dova middag men jag sa till personalen att de fick se hur hon verkade vara. Idag ville hon inte sova och det var ändå en lika glad tjej som jag hämtade. 
Tror ni att hon ville med mig hem... Nä inte riktigt, hon sprang iväg och gömde sig. I vanliga fall så har hon bråttom hem ;) 
Men nu har Cornelia tagit helg, en arbetsdag den här veckan kändes lagomt.... Själv börjar jag mitt jobb ikväll, tre nätters arbete att se fram emot. 
Lycksele

Cornelias dåliga mage bestämde igår att vi skulle fortsätta våran minisemester. Så lagomt till lunch parkerade vi husvagnen i Lycksele. 

Igår gjorde vi inte så mycket mer än att byta bajsblöjor på löpande band och hängde i campingens lekparker. 
Cornelia var trots din dåliga mage på gott humör. Matlusten var det inte heller nåt fel på. Då vi andra mår bra så gissar vi att hon har ätit nåt olämpligt typ en halv sandlåda eller nåt sånt 😉
 
 
 
 
Idag har magen varit bättre men den är fortfarande inte riktigt hundra. Bara hålla tummarna att det har vänt nu. 
Jag har pratat med vårdcentralen idag och de tyckte att vi skulle fortsätta på samma sätt att ge skonsam mat och om det inte är bättre på några dagar till ska vi åka in på en kontroll. 

Den här dagen har vi spenderat på Lycksele djurpark, där har vi sett djur, åkt tåg och karuseller. Roligaste enligt Cornelia var garanterat karusellerna, för nu är hon enligt sig själv en stor tjej som åker själv och det gick jättebra. 
 
 
 
Imorgon blir det djurparken igen för mer karusellåkande och klappning av djur. Sen får vi se om vi åker hem eller om det blir på fredag. Fredag kväll måste jag i alla fall vara hemma då det är dags för jobb igen. 

Byske

Igår morse gick jag av efter en intensiv jobbar vecka med 6 nätter. Husvagnen hade vi packat under helgen så efter för lite sömn från min sida så satt vi oss i bilen för att åka på en liten kortare semester tripp. 
 
Våran tanke var att åka till Lycksele djurpark direkt men efter att min kusin och hennes familj bestämt sig för åka till Byske havsbad så valde vi att följa med. Så här på Norrlands bästa havsbad har vi spenderat natten och vi är så nöjda med vårt val. Det är riktigt fint här. Härligt utomhus bad, fin strandstrand och riktigt barnvänligt med piratskepp, hoppleksaker och gungor. 
Igår doppade jag mig för första gången i år och det hör inte till vanligheten ;) 
 
Tyvärr blev Cornelia dålig i magen igår, så det blev lite jobbigt. Inatt har hon sovit oroligt så jag hoppas att hon inte håller på att bli sjuk. 
 
Idag får vi se om vi fortsätter till Lycksele eller om vi stannar kvar här, det verkar i alla fall bli fint väder. Det bästa med husvagnslivet är att man inte behöver planera så mycket, man åker dit man vill och då finns det nästan alltid campingplatser lediga. 
 
 

Shoppat

Nu har Cornelia varit utan tutte i över en vecka och det går riktigt bra.
Igår var vi och lämnade de till kaninungarna på friluftsmuseumet. Jag trodde att Jon skulle ha svårt att skiljas från de men även det gick riktigt bra. Ibland frågar hon efter de och då säger vi bara att de smakar illa och att kaninungarna har fått de. Det accepterar hon.
 

Idag har jag, Cornelia och hennes mormor gjort stan. Det viktigaste på dagens agenda var att köpa en vinteroverall till Cornelia och det har vi nu gjort, eller hennes mormor har gjort det. Hon ska få overallen i födelsedagspresent.
Är inte helt hundra på om jag ska behålla den här färgen eller om vi ska byta.
 
 
En annan affär här i stan hade rea och då fick Cornelia en klänning från Villervalla av sin mormor. Jag köpte en munktröja från samma märke.
När vi kom hem från stan gick jag in på Villervallas hemsida där jag hittade mer fina kläder på rean som jag klickade hem.
Jag var även in på Lindex och köpa en tunika och ett par leggings till Cornelia.
 
 
 
Cornelias garderob kräver en rejäl rensning, har hittat många trasiga och urtvättade plagg. Nu då hon kan ha kläderna så mycket längre så hinner de gå sönder innan hon har växt ur de, såna problem hade man aldrig förr.

Några par svarta vanliga leggings, ett par leopard leggings och nån enfärgad tunika står på våran handlingslista, sen är vi nog redo för hösten.